“Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori”

Documentația tehnică necesară pentru întocmirea ofertei aferentă achiziției pentru lucrarea “Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori” a fost structurată în 3 Caiete de sarcini distincte, fiecare fiind aferent unui LOT: Lot 1- …

CPV: 45232221 Podstacje transformatorowe, 45262600 Różne specjalne roboty budowlane, 71323100 Usługi projektowania systemów zasilania energią elektryczną
Termin:
27 stycznia 2025 15:00
Rodzaj terminu:
Złożenie oferty
Miejsce wykonania:
“Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori”
Miejsce udzielenia zamówienia:
COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Numer nagrody:
13328043/2024/33397

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Forma juridică a achizitorului : Întreprindere de stat, controlată de o autoritate guvernamentală centrală
Activitatea entității contractante : Activități din sectorul energiei electrice

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : “Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori”
Descriere : Documentația tehnică necesară pentru întocmirea ofertei aferentă achiziției pentru lucrarea “Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori” a fost structurată în 3 Caiete de sarcini distincte, fiecare fiind aferent unui LOT: Lot 1- Stația Gutinaș Lot 2 – Stația Roșiori Lot 3- StațiaSuceava. Fiecare Caiet de sarcini are aceeași structură. Lucrările pentru obiectivele de investiții Lot 1, Lot 2 și Lot 3 se vor achiziționa pentru furnizarea produselor, lucrărilor și serviciilor necesare pentru realizarea fiecărei investiții ȋn parte, inclusiv proiectarea care constă în elaborarea fazelor de: Proiect tehnic de execuție, Proiect pentru organizarea de șantier, Detalii de execuție, As-built. Ofertantul va asigura verificarea de către verificatorii atestați MLPTL și MEC, a proiectelor în faza de Proiect Tehnic de execuție, precum și a proiectelor de inginerie pentru circuite secundare și servicii proprii și Corelarea cu nivelurile ierarhice de comanda superioare. Acolo unde este necesar, se vor actualiza documentațiile de obținere a avizelor, acordurilor, autorizațiilor. Realizarea obiectivului de investiții „Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori” implică următoarele activități: • realizarea serviciilor de proiectare: a Proiectului tehnic de execuție (PTe) în corelare cu propunerea tehnică; Elaborarea detaliilor de execuție ȋn conformitate cu soluțiile din PTe; • execuția lucrărilor de implementare a dispozitivelor FACTS (Flexible Alternative Current Transmission Systems) de tip STATCOM in cele trei stații din RET: Gutinaș, Roșiori și Suceava; • actualizarea documentațiilor pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor ȋn conformitate cu modificările legislative și adaptările necesare ȋn instalațiile existente, la interfața cu acestea. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP ( http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub). Numar zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor: 20 zile Entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare in doua etape, astfel: - in a 17-a zi calendaristica de la publicarea anuntului de participare si - in a 11-a zi clalendaristica inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. Entitatea contractanta va raspunde doar la solicitarile de clarificari adresate de operatorii economici pana la termenul-limita stabilit, conform art. 29 alin (3) din HG 394/2016.
Identificatorul procedurii : f0c8c57a-8dbe-4f14-bac8-f836dc5f6542
Identificator intern : 13328043/2024/33397
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Lucrări
Clasificarea principală ( cpv ): 45232221 Staţie electrică de transformare

2.1.3 Valoare

Valoarea estimată fără TVA : 486 290 979 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : Vizita la amplasament Operatorul economic care isi exprima in scris intentia de a vizita amplasamentul poate participa la vizita organizata de Entitatea Contractanta in cea de-a 15-a zi, a 16-a zi si a 17-a zi lucratoare de la data publicarii anuntului de participare, intre orele 9–15. Pentru a participa la vizita amplasamentului, operatorul economic trebuie sa remita EC o solicitare scrisa in acest sens. Solicitarea trebuie sa fie primita de EC cu cel putin 6 zile inainte de data vizitei. Solicitarea consta in transmiterea pe adresa de email: cristina.oprisa@transelectrica.ro a Formularului pentru acces din Sectiunea II-Formulare (completat, stampilat si semnat de reprezentantul legal al societatii). In anexa la formularul de acces se va mentiona numele complet al persoanelor care vor participa la vizita. De asemenea se va remite impreuna cu Formularul de acces si o copie a actului de identitate (CI sau pasaport) al persoanelor nominalizate in anexa. La vizitarea Amplasamentului vor putea participa numai persoanele nominalizate in solicitare mentionata anterior. Costurile ocazionate de vizita la Amplasament (transport, cazare, etc) pentru persoanele care vor participa din partea operatorului economic vor fi suportate de catre acestia. Pentru instructiuni suplimentare necesare ofertantilor va rugam sa accesati ANEXA INSTRUCTIUNI PENTRU OFERTANTI la prezentul anunt. Pentru acest proiect există posibilitatea finanțării din fonduri europene nerambursabile (Mecanismul pentru interconectarea Europei). In cazul în care această finanțare va fi obținută, obligațiile Executantului se vor completa cu cele incluse în Contractul de Finanțare. Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”.
Temei juridic :
Directiva 2014/25/UE

2.1.5 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Numărul maxim de loturi pentru care un ofertant poate depune oferte : 3
Clauzele contractuale :
Numărul maxim de loturi pentru care se pot atribui contracte unui singur ofertant : 3

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0001

Titlu : LOT 1 Statia Gutinas
Descriere : Realizarea obiectivului de investiții „Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori” implică următoarele activități: • realizarea serviciilor de proiectare: a Proiectului tehnic de execuție (PTe) în corelare cu propunerea tehnică; Elaborarea detaliilor de execuție ȋn conformitate cu soluțiile din PTe; • execuția lucrărilor de implementare a dispozitivelor FACTS (Flexible Alternative Current Transmission Systems) de tip STATCOM in cele trei stații din RET: Gutinaș, Roșiori și Suceava; • actualizarea documentațiilor pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor ȋn conformitate cu modificările legislative și adaptările necesare ȋn instalațiile existente, la interfața cu acestea. Lucrările pentru obiectivele de investiții Lot 1, Lot 2 și Lot 3 se vor achiziționa pentru furnizarea produselor, lucrărilor și serviciilor necesare pentru realizarea fiecărei investiții ȋn parte, inclusiv proiectarea care constă în elaborarea fazelor de: Proiect tehnic de execuție, Proiect pentru organizarea de șantier, Detalii de execuție, As-built. Ofertantul va asigura verificarea de către verificatorii atestați MLPTL și MEC, a proiectelor în faza de Proiect Tehnic de execuție, precum și a proiectelor de inginerie pentru circuite secundare și servicii proprii și Corelarea cu nivelurile ierarhice de comanda superioare. Acolo unde este necesar, se vor actualiza documentațiile de obținere a avizelor, acordurilor, autorizațiilor.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Lucrări
Clasificarea principală ( cpv ): 45232221 Staţie electrică de transformare
Clasificare suplimentară ( cpv ): 45262600 Diverse lucrări specializate de construcţii
Clasificare suplimentară ( cpv ): 71323100 Servicii de proiectare a sistemelor de energie electrică

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Stația Gutinaș

5.1.3 Durata estimată

Durată : 36 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : da
Informații suplimentare : Surse proprii (fonduri de investiții) și fonduri europene (ȋn cazul în care aplicația de finanțare pentru proiecte de interes comun va fi aprobată de Comisia Europeana).

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Cerinţa 1 Op.ec.(of.individual,membru al unei asocieri, subcontractant, tert susținător) nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art.177, 178, 180 din L.99/2016. Mod de îndeplinire: Se va completa DUAE în conf. cu art.202 alin.(1) din L.99/2016. Doc.justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea ECdoar of.clasat pe primul loc în clas.intermediar întocmit la finalizarea evaluării of sunt: - certificate constatatoare cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prev art. 178 alin. (1) din Lg nr.99/2016, iar pentru sediile sec/punctele de lucru, o decl pe propria răspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate. - cazierul judiciar al op.ec.și al tuturor pers.imputernicite ment in ONRC, al membrilor org.de administrare, de conducere si de supraveghere al respectivului op. ec. si a celor ce au putere de reprezentare,de decizie si de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certif.constatator emis de ONRC/actul constitutiv - aceasta cerinta urmareste aplicarea art.177 alin(2) din L99/ 2016; -după caz, doc.prin care se demonstrează faptul că op.ec.poate beneficia de derogările prevăzute la art.179 alin.(2), art.180 alin.(2), art.184 din L99/2016 privind achizițiile publice; - alte doc. edificatoare, după caz. CERINTA 2 Op ec (of individ, membru al unei asocieri, subcontr, tert susținător) nu trebuie să se regasească în sit prev la art. 73 conf Lg nr.99/2016. Pers cu funcție de decizie din cadrul autorit/ec cu priv la organiz, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: MUNTEANU Ștefăniță Președinte Directorat TONCESCU Bogdan Membru Directorat TĂTARU Florin-Cristian Membru Directorat NADOLU Cătălin Constantin Membru Directorat NICULA Vasile Cosmin Membru Directorat MORARU Victor Membru Directorat DINU Ana – Iuliana Director UEFA STANCIU Florin Manager DSFTM ZÎRNOVAN Cristiana Manager DBRM PÎRVU Maria Beatrice Sp- resp CFP GAVRILESCU Rodica Sp- resp CFP FILIPOIU Alina Elena Director adj. DJC DAVID Adina Georgiana Director DJC COJOCARU Claudia p.Manager DAJAT VLĂSCEANU Aurelia Con juridic BUȘONIU Ioan-Adrian Con juridic LANGER Georgiana Con juridic STAN Cătălina - Mihaela Con juridic SANDU Eugen – Petru Șef Serv. SSMASMI SMEEIANU Ion Inspec. Sef DMIPCEIE VLĂDUŢ Nicolae Director DTEETN ARDELEAN Dan Valeriu p Director DICIC RĂDESCU Cerasela Aritina p. Director DC PAVEL Dan Andrei Sef SAI POPOVICI Nicoleta Raluca Exp achiziții OPRIȘA Ioana Cristina Exp achiziții MURĂȘAN Ovidiu Exp achiziții BALACI Daniel p. Director DTEETN VLADU Dorinel Constantin Director DI BĂLĂIȚĂ Gabriel Director ad DI MARCIU Roxana Manager Program MUNTEANU Emilia Manager DTEETN LUCA Alexandru Specialist Acces RET DTEETN CIOBÎCĂ Violeta Responsabil Proiect STT Bacău BARTIC Petrică sef CE Bacau CUCU Florin Șef stație gr. 1 COJOCARU Cristian Adj. Sef CE Suceava CIORNEI Viorel șef st gr.2 MĂLÂIA Vasile INGINER PR SP CTSI MARTINAS Alexandru Ing.pr.sp. PRAM POP Marius Responsabil Proiect STT Cluj DURDEU Cornel Sef SSCPA STT Cluj Napoca MUREŞAN Loredan Şef CE Baia Mare STT Cluj IOAN Cristian Şef Serv Exploatare STT Bacău ADJUDEANU Iulian Expert rețele electrice STT Bacău BENCHEA Mihai Inginer principal SSCPA STT Bacău GOGUȚĂ Marius Șef CE Suceava STT Bacău SIMON Cătălin Șef CTSI STT Bacău MĂLĂESCU Ioan Şef SSCPA STT Bacău FERECATU Monica expert retele electrice PETRUŞEL Vasile Şef Serv Investiƫii STT Cluj BISERICARU Constantin Inginer pr. SSCPA STT Cluj CIRŢ Răzvan Şef St Roşiori STT Cluj Mod de îndeplinire: Op ec (of individual, membru al unei asocieri, subcontractant, tert susținător) nu trebuie sa se regaseasca în situatia prev la art. 73 conform L99/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea preliminară a cerinței: Fiecare op ec va completa la nivelul DUAE, info aferente situaţiei lor. EC are oblig completării formularului de integritate conform art.5 din Legea 184/2016 privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică. Cerinta 3 Of individ/of asociaţi/terții susținători/subcontr care doresc să participe la procedură trebuie să facă dovada prin orice mijl că se încadrează în prev art. 3 alin (1) litera ii) din Lg nr. 99/2016. Art. 66 din Lg nr. 99/2016 stabileşte: „(1) Au dreptul de a participa la proc de atrib prev la art. 82 alin. (1), în oricare dintre calitățile de of/candidat/terț susținător/subcontr, op ec definiți la art. 3 alin. (1) lit. ii). (2) Ec exclude din proced de atrib orice pers fizică sau juridică, având calitatea de of individual/of asociat/candidat/terț susținător/subcontr, care nu se încadrează în def de la art. 3 alin. (1) lit. ii), fără a mai fi necesară verificarea încadrării în preved art. 177, 178 și 180.” Mod de îndeplinire: Odata cu dep ofertei Of individuali/of asociaţi/ terții susținători/ subcontrvor depune şi o decl pe propria răspundere cu privire la încadr în prev art. 3 alin (1) litera ii) din Legea nr. 99/2016 şi orice doc Justificative. Cerința 4 Of individuali/of as/terții susținători/subcontr care doresc să participe la procedură nu trebuie să se încadreze în prev art 5k a Rg (UE) 2022/576 al Consiliului din 08.04.2022 de modif a Rg (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina. Mod de îndeplinire: Odata cu dep ofertei Of individuali/of asociaţi/ terții susținători/ subcontractanţii vor depune şi o decl pe propria răspundere – Formularul 21 - neîncadrarea în prevederile articolului 5k a Rg (UE) 2022/576 al Consiliului din 08.04.2022 de modif a Rg (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Cerinta 1 Operatorii economici care depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara rezidentă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului de achiziție publică/sectorială. Cerința se aplică inclusiv pentru subcontractanți și/sau terți susținători care completează informațiile aferente situației lor la nivelul unui DUAE distinct. Modalitatea de îndeplinire Se va completa DUAE de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire a contractului de achiziție sectorială cu informațiile solicitate de către entitatea contractantă – informații referitoare la îndeplinirea cerințelor privind capacitatea de exercitare a activității profesionale. Documentul justificativ care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv certificatul constatator emis de ONRC, sau în cazul ofertanților persoane juridice/fizice străine, documentul echivalent emis în țara de rezidență, tradus în limba română, urmează să fie prezentat, la solicitarea entității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. In situația în care vor fi executate părți din contract de către subcontractanți, dovada înregistrării și corespondența activităților principale/secundare din cadrul acestuia cu obiectul achiziției se va prezenta obligatoriu și de către subcontractanți, pentru partea din contract pe care o vor realiza. În procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică/sectorială de produse care cuprind și prestarea de servicii conexe, în cazul în care este necesar ca operatorii economici să dețină o autorizație specială, sau să fie membri ai unei anumite organizații pentru a putea presta serviciile în cauză în statul de origine, sau să fie înscriși în registre profesionale, /entitatea contractantă are dreptul de a solicita acestora să demonstreze că dețin o astfel de autorizație/că sunt membri ai unei astfel de organizații/sunt înscriși în registre profesionale. Dacă se impune avizarea/atestarea/autorizarea operatorului economic, aceasta trebuie să fie în relație directă cu obiectul principal al contractului/relevantă scopului urmărit prin încheierea contractului de achiziție sectorială.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de lucrări: executarea de lucrări de tipul specificat
Descriere : 1. Prin experiență similară se înțelege îndeplinirea de activități de complexitate comparabilă cu cele ale contractului ce urmează a fi atribuit, cu tensiunea de minimum 110 kV, respectiv: a) Execuția lucrărilor de construcții - montaj pentru realizarea/ modernizarea sau retehnologizarea unei stații electrice de transformare cu tensiunea de minim 110 kV; 2. Furnizarea de echipamente necesare pentru realizarea sau modernizarea/ retehnologizarea unei stații electrice de transformare cu tensiunea de minim de 110 kV; Pentru demonstrarea experienței similare în sensul menționat mai sus ofertantul va dovedi, în baza a minim 1 contract sau mai multe, din care să rezulte că lucrările similare au fost executate în ultimii 5 ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor), produsele similare au fost livrate in ultimii 3 ani (calculați pana la data limita de depunere a ofertelor), iar valoarea cumulată a lucrărilor și furnizărilor a fiecărui contract ȋn parte, este: LOT 1 Stația GUTINAŞ: 67.110.401 lei fără TVA. LOT 2 Stația ROŞIORI: 64.904.846 lei fără TVA LOT 3 Stația SUCEAVA: 62.501.144 lei fără TVA Pentru componenta de executie, în cazul în care ofertanţii vor prezenta, ca experienţă similară, documente/contracte realizate în stații electrice cu tensiune mai mica sau egală cu 110 kV (de ex: stații de 110 kV / medie tensiune) se vor lua în considerare și lucrărilile executate în stații electrice cu tensiune mai mică de 110 kV. Se vor prezenta recomandări/certificate/documente/certificări de bună execuție/ procese verbale de recepție a punerii în funcțiune (PIF). În cazul în care valoarea acestora este exprimată în altă valuta, pentru calculul echivalenței se va aplica cursul mediu anual lei/alta valută comunicat de BNR. Din documente va rezulta clar valoarea de contract în sarcina ofertantului în cazul prezentării unor contracte îndeplinite în asociere (ca asociat sau subcontractant), categoriile de activități pe care le-a asigurat în cadrul contractului/contractelor prezentate (proiectare, execuție, livrări). Modul de calcul al limitei inferioare perioadei de 5 / 3 ani pentru demonstrarea experienței similare se extinde cu perioada de timp aferentă decalării termenului limita de depunere a ofertelor, prevăzut în anunțul de participare publicat initial.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : Ofertantul va menționa pentru fiecare subcontractant partea din contract pe care acesta are intenția să o subcontracteze (dacă este cazul) - se vor indica: „a) categoriilor de lucrări/servicii din contract pe care intenţionează să le subcontracteze, precum şi procentul sau valoarea aferentă activităţilor indicate în ofertă ca fiind realizate de către subcontractanţi; şi b) datele de identificare ale subcontractanţilor propuşi, dacă aceştia din urmă sunt cunoscuţi la momentul depunerii ofertei sau a solicitării de participare.” Subcontractarea se va face in conditiile Capitolului VI - Sectiunea I - Subcontractarea din Legea nr.99/2016 privind achizitiile sectoriale si cu respectarea Conditiilor contractuale. Subcontractanţii pe a căror capacităţi ofertantul/candidatul se bazează pentru demonstrarea îndeplinirii anumitor criterii de calificare şi selecţie sunt consideraţi şi terţi susţinători, caz în care acordul de subcontractare reprezintă, în acelaşi timp, şi angajamentul ferm. Modalitatea de indeplinire: Se va completa DUAE in conformitate cu art. 202-204 din Legea nr. 99/2016; Odata cu depunerea DUAE se va depune si Acordul de subcontractare, urmand ca documentele justificative care probeaza cele asumente in acorduri vor fi solicitate ofertantului clasat pe locul I in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității
Descriere : Implementarea sistemului de management al calității conform standardului de management al calității SR EN ISO 9001 sau echivalent. În cazul depunerii unei oferte comune, fiecare asociat trebuie să dețină un astfel de certificat, pentru partea din contract pe care o realizează.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la sistemele sau standardele de management de mediu
Descriere : Implementarea sistemului de management de mediu conform standardului de management de mediu SR EN ISO 14001 sau echivalent. În cazul depunerii unei oferte comune, fiecare asociat trebuie să dețină un astfel de certificat, pentru partea din contract pe care o realizează.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Diplome de studii și calificări profesionale
Descriere : Atestat valabil ANRE de tip E1 sau echivalent Atestat valabil ANRE de tip E2 sau echivalent Atestatele ANRE tip E1 și E2 sau echivalent sunt in conformitate cu prevederile art. 9 din Ordin ANRE nr. 134/2021 si art. 93 alin. (1) punctul 2) din Lg Energiei Electrice si a Gazelor Naturale nr. 123/2012. (informatii pe site ANRE: www.anre.ro) , ținând cont de tipologia lucrărilor ce fac obiectul prezentei documentații. Având in vedere ca actuala doc cuprinde activități de execuție lucrări electrice, tipologia contractului si legislația in vigoare, respectiv Ord ANRE nr. 134/2021 impun deținerea acestor atestate, iar EC este obligata sa se asigure de faptul ca op ec ce va îndeplini viitorul contract, respecta legislația in vigoare. Conform Ord ANRE. nr. 134/2021, art. 4: (1) Op ec, pers juridica straina, înregistrata într-un stat membru UE/SEE/Elvetia, are dreptul de a presta servicii transfrontaliere, pentru realizarea de lucrari de proiectare, executare si verificare instalatii electrice în România, daca îndeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: a) detine un doc echivalent cu un atestat dintre cele prevăzute de prezentului regulament, corespunzator tipurilor de lucrari ce vor fi realizate, emis de o autoritate publica din tara de origine sau de orice alta entitate din tara de origine, îndreptatita sa emita un astfel de document; sunt acceptate și doc emise într-un scop echivalent sau din care reiese clar că cerința respectivă este îndeplinită; b) deține o decizie de confirmare emisă de ANRE prin care i se recunoaște acestuia dreptul de a presta servicii transfrontaliere pt realizarea de lucrări de proiectare, executare și verificare instalații electrice în România, ca urmare a îndeplinirii cerințelor prevăzute de prezentul regulament; c) respectă, pe durata desfășurării activităților de proiectare, executare și verificare a instalațiilor electrice, Condițiile-cadru de valabilitate asociate tipului de atestat pentru care solicită echivalarea competențelor, prevăzute, după caz, în anexele nr. 1 și 2, corespunzător tipurilor de lucrări realizate; d) face dovada achitării unui tarif egal cu tariful de emitere a unui atestat, conform prevederilor art. 13, pentru tipul de atestat pentru care se solicită echivalarea competențelor.(2) Decizia de confirmare prevăzută la alin. (1) lit. b) este valabilă pe toată durata de valabilitate a documentului prevăzut la lit. a).(3) În cazul încetării valabilității doc prevăzut la alin. (1) lit. a), op ec titular al deciziei de confirmare nu mai are dreptul să desfășoare activitatea pentru care i-a fost acordată decizia de confirmare și va înștiința ANRE în termen de cel mult 30 de zile calendaristice; în acest caz, ANRE va emite o decizie de încetare a aplicabilității deciziei de confirmare.(4) În vederea continuării desfășurării activității pentru care a primit confirmare, op ec, pers juridică străină, înregistrată într-un stat membru UE/SEE/Elveția, titular al deciziei de confirmare, are obligația de a solicita, la fiecare 5 ani de la data emiterii deciziei, o nouă confirmare a dreptului de a presta servicii transfrontaliere, conform prevederilor cap. VII. Conform Ordin ANRE nr. 134/2021, art. 5: Op ec, pers juridică străină, înregistrată într-un alt stat decât Elveția sau într-un stat care nu este membru UE/SEE, poate solicita și obține acordarea unui atestat emis în condițiile prezentului regulament dacă îndeplinește condițiile de acordare corespunzătoare tipului de atestat solicitat, prevăzute în prezentul regulament, și dacă are înregistrat pe teritoriul României un sediu secundar, pentru întreaga durată de valabilitate a atestatului. Respectarea cerințelor specificate în regulament se poate face inclusiv prin transmiterea de documente echivalente emise în acest scop în țara de origine a societății sau din care reiese clar că cerința respectivă este îndeplinită, traduse în limba română în formă necertificată. Echivalarea atestatelor se va realiza conform Ord ANRE nr. 134/2021. Mod. de indeplinire: Se va completa DUAE in conf cu art. 202-204 din Legea nr. 99/2016, urmând ca doc justif care probeaza îndeplinirea cerintei (atestatul ANRE sau pentru of straini doc echivalent emis în tara de rezidenta insotit de confirmarea emisa de ANRE conform Ord nr. 134/2021) sa fie prezentat, la solicitarea EC, doar de catre of. clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. In DUAE, atestatele ANRE se vor completa in „Partea II: Informații referitoare la operatorul economic - B: INFORMATII PRIVIND REPREZENTANTII OPERATORULUI ECONOMIC- Dacă este cazul, op ec este înscris pe o listă oficială a op ec agreați sau deține o certificare echivalentă [de exemplu, în cadrul unui sistem național de (pre) calificare]”. În cazul op ec. care nu deţin un atestat ANRE ci deţin un atestat ce ar putea fi considerat echivalent conform Ordinului ANRE nr. 134/2021, aceştia au obligaţia ca la depunerea ofertei, să aibă depusă la ANRE solicitare de confirmare a atestatelor, conform Ord ANRE nr. 134/2021, iar în DUAE se va completa numărul şi data cererii depuse la ANRE, iar cererea va fi depusă în cadrul ofertei, ca anexă a DUAE. Pe parcursul perioadei de evaluare, ofertantul are obligaţia, ca în cazul în care primeşte un răspuns din partea ANRE, să transmită răspunsul primit, comisiei de evaluare, în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la momentul la care a luat la cunoştinţă. În cazul în care, op ec clasat pe locul 1 în clasamentul intermediar, este un op ce deţine un atestat posibil echivalent cu atestatele ANRE solicitate, atunci acesta la momentul solicitării doc suport DUAE, este obligat să prezinte atât atestatele echivalente cât şi confirmarea emisă de ANRE prin care se recunoaşte acestuia dreptul conferit de atestatul ANRE, în conf cu Ord ANRE nr. 134/2021. În cazul în care nu depun doc anterior menţ, of va fi declarată inacceptabila în baza art. 143 alin. (2) lit. b) şi respinsă în în baza art. 143 alin. (1) din HG nr. 394/2016.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Perioada de garanție a lucrării
Descriere : Punctajul pentru factorul de evaluare “Perioada de garanție a lucrării” se acordă astfel: Perioada de garanție minimă a lucrării este de 60 luni (5 ani). Ofertele ce includ o garanție mai mica de 60 de luni, vor fi declarate neconforme și vor fi respinse. Perioada de garanție maximă realistă a lucrării este de 96 luni (8 ani). Ofertele ce includ o garanție mai mare de 96 de luni, nu vor fi punctate suplimentar. Punctajul pentru factorul de evaluare “Perioada de garanție a lucrării” se acordă astfel: a) pentru cea mai mare perioada de garanție a lucrării ofertată, se acordă punctajul maxim alocat factorului de evaluare respectiv; b) pentru o perioada de garanție a lucrării ofertată mai mică decât cea prevăzută la lit.a), se acordă punctaj astfel: Gn = (garanție n ofertant / garanția maximă ofertată) x punctaj maxim alocat. În cazul în care vor exista oferte cu o garanție acordată mai mare de 96 de luni, calculul se va realiza prin luarea în considerare a 96 de luni, garanția maximă punctată.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Experienţa profesională a membrilor specialişti
Descriere : Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați (Planul de management al calității lucrărilor executate)
Descriere : Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Criteriu de mediu - Distanța în km între sediul fabricii producătoare a Transformatorului 400/MT și stațiile 400 kV ȋn care se implementeaza (FE 2.7)
Descriere : Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100186628

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 27/01/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 7 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 27/01/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Condiții privind executarea contractului : Conform documentatiei de atribuire
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 66. din Legea privind achizitiile sectoriale nr 99/2016
Acord financiar : -
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : conform Legii nr. 101/2016

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Organizația care primește cererile de participare : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Organizația care prelucrează ofertele : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0002

Titlu : LOT 2 Statia Rosiori
Descriere : Realizarea obiectivului de investiții „Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori” implică următoarele activități: • realizarea serviciilor de proiectare: a Proiectului tehnic de execuție (PTe) în corelare cu propunerea tehnică; Elaborarea detaliilor de execuție ȋn conformitate cu soluțiile din PTe; • execuția lucrărilor de implementare a dispozitivelor FACTS (Flexible Alternative Current Transmission Systems) de tip STATCOM in cele trei stații din RET: Gutinaș, Roșiori și Suceava; • actualizarea documentațiilor pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor ȋn conformitate cu modificările legislative și adaptările necesare ȋn instalațiile existente, la interfața cu acestea. Lucrările pentru obiectivele de investiții Lot 1, Lot 2 și Lot 3 se vor achiziționa pentru furnizarea produselor, lucrărilor și serviciilor necesare pentru realizarea fiecărei investiții ȋn parte, inclusiv proiectarea care constă în elaborarea fazelor de: Proiect tehnic de execuție, Proiect pentru organizarea de șantier, Detalii de execuție, As-built. Ofertantul va asigura verificarea de către verificatorii atestați MLPTL și MEC, a proiectelor în faza de Proiect Tehnic de execuție, precum și a proiectelor de inginerie pentru circuite secundare și servicii proprii și Corelarea cu nivelurile ierarhice de comanda superioare. Acolo unde este necesar, se vor actualiza documentațiile de obținere a avizelor, acordurilor, autorizațiilor.
Identificator intern : 2

5.1.1 Scop

Natura contractului : Lucrări
Clasificarea principală ( cpv ): 45232221 Staţie electrică de transformare
Clasificare suplimentară ( cpv ): 45262600 Diverse lucrări specializate de construcţii
Clasificare suplimentară ( cpv ): 71323100 Servicii de proiectare a sistemelor de energie electrică

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Statia Rosiori

5.1.3 Durata estimată

Durată : 36 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : da
Informații suplimentare : Surse proprii (fonduri de investiții) și fonduri europene (ȋn cazul în care aplicația de finanțare pentru proiecte de interes comun va fi aprobată de Comisia Europeana).

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Cerinţa 1 Op.ec.(of.individual,membru al unei asocieri, subcontractant, tert susținător) nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art.177, 178, 180 din L.99/2016. Mod de îndeplinire: Se va completa DUAE în conf. cu art.202 alin.(1) din L.99/2016. Doc.justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea ECdoar of.clasat pe primul loc în clas.intermediar întocmit la finalizarea evaluării of sunt: - certificate constatatoare cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prev art. 178 alin. (1) din Lg nr.99/2016, iar pentru sediile sec/punctele de lucru, o decl pe propria răspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate. - cazierul judiciar al op.ec.și al tuturor pers.imputernicite ment in ONRC, al membrilor org.de administrare, de conducere si de supraveghere al respectivului op. ec. si a celor ce au putere de reprezentare,de decizie si de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certif.constatator emis de ONRC/actul constitutiv - aceasta cerinta urmareste aplicarea art.177 alin(2) din L99/ 2016; -după caz, doc.prin care se demonstrează faptul că op.ec.poate beneficia de derogările prevăzute la art.179 alin.(2), art.180 alin.(2), art.184 din L99/2016 privind achizițiile publice; - alte doc. edificatoare, după caz. CERINTA 2 Op ec (of individ, membru al unei asocieri, subcontr, tert susținător) nu trebuie să se regasească în sit prev la art. 73 conf Lg nr.99/2016. Pers cu funcție de decizie din cadrul autorit/ec cu priv la organiz, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: MUNTEANU Ștefăniță Președinte Directorat TONCESCU Bogdan Membru Directorat TĂTARU Florin-Cristian Membru Directorat NADOLU Cătălin Constantin Membru Directorat NICULA Vasile Cosmin Membru Directorat MORARU Victor Membru Directorat DINU Ana – Iuliana Director UEFA STANCIU Florin Manager DSFTM ZÎRNOVAN Cristiana Manager DBRM PÎRVU Maria Beatrice Sp- resp CFP GAVRILESCU Rodica Sp- resp CFP FILIPOIU Alina Elena Director adj. DJC DAVID Adina Georgiana Director DJC COJOCARU Claudia p.Manager DAJAT VLĂSCEANU Aurelia Con juridic BUȘONIU Ioan-Adrian Con juridic LANGER Georgiana Con juridic STAN Cătălina - Mihaela Con juridic SANDU Eugen – Petru Șef Serv. SSMASMI SMEEIANU Ion Inspec. Sef DMIPCEIE VLĂDUŢ Nicolae Director DTEETN ARDELEAN Dan Valeriu p Director DICIC RĂDESCU Cerasela Aritina p. Director DC PAVEL Dan Andrei Sef SAI POPOVICI Nicoleta Raluca Exp achiziții OPRIȘA Ioana Cristina Exp achiziții MURĂȘAN Ovidiu Exp achiziții BALACI Daniel p. Director DTEETN VLADU Dorinel Constantin Director DI BĂLĂIȚĂ Gabriel Director ad DI MARCIU Roxana Manager Program MUNTEANU Emilia Manager DTEETN LUCA Alexandru Specialist Acces RET DTEETN CIOBÎCĂ Violeta Responsabil Proiect STT Bacău BARTIC Petrică sef CE Bacau CUCU Florin Șef stație gr. 1 COJOCARU Cristian Adj. Sef CE Suceava CIORNEI Viorel șef st gr.2 MĂLÂIA Vasile INGINER PR SP CTSI MARTINAS Alexandru Ing.pr.sp. PRAM POP Marius Responsabil Proiect STT Cluj DURDEU Cornel Sef SSCPA STT Cluj Napoca MUREŞAN Loredan Şef CE Baia Mare STT Cluj IOAN Cristian Şef Serv Exploatare STT Bacău ADJUDEANU Iulian Expert rețele electrice STT Bacău BENCHEA Mihai Inginer principal SSCPA STT Bacău GOGUȚĂ Marius Șef CE Suceava STT Bacău SIMON Cătălin Șef CTSI STT Bacău MĂLĂESCU Ioan Şef SSCPA STT Bacău FERECATU Monica expert retele electrice PETRUŞEL Vasile Şef Serv Investiƫii STT Cluj BISERICARU Constantin Inginer pr. SSCPA STT Cluj CIRŢ Răzvan Şef St Roşiori STT Cluj Mod de îndeplinire: Op ec (of individual, membru al unei asocieri, subcontractant, tert susținător) nu trebuie sa se regaseasca în situatia prev la art. 73 conform L99/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea preliminară a cerinței: Fiecare op ec va completa la nivelul DUAE, info aferente situaţiei lor. EC are oblig completării formularului de integritate conform art.5 din Legea 184/2016 privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică. Cerinta 3 Of individ/of asociaţi/terții susținători/subcontr care doresc să participe la procedură trebuie să facă dovada prin orice mijl că se încadrează în prev art. 3 alin (1) litera ii) din Lg nr. 99/2016. Art. 66 din Lg nr. 99/2016 stabileşte: „(1) Au dreptul de a participa la proc de atrib prev la art. 82 alin. (1), în oricare dintre calitățile de of/candidat/terț susținător/subcontr, op ec definiți la art. 3 alin. (1) lit. ii). (2) Ec exclude din proced de atrib orice pers fizică sau juridică, având calitatea de of individual/of asociat/candidat/terț susținător/subcontr, care nu se încadrează în def de la art. 3 alin. (1) lit. ii), fără a mai fi necesară verificarea încadrării în preved art. 177, 178 și 180.” Mod de îndeplinire: Odata cu dep ofertei Of individuali/of asociaţi/ terții susținători/ subcontrvor depune şi o decl pe propria răspundere cu privire la încadr în prev art. 3 alin (1) litera ii) din Legea nr. 99/2016 şi orice doc Justificative. Cerința 4 Of individuali/of as/terții susținători/subcontr care doresc să participe la procedură nu trebuie să se încadreze în prev art 5k a Rg (UE) 2022/576 al Consiliului din 08.04.2022 de modif a Rg (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina. Mod de îndeplinire: Odata cu dep ofertei Of individuali/of asociaţi/ terții susținători/ subcontractanţii vor depune şi o decl pe propria răspundere – Formularul 21 - neîncadrarea în prevederile articolului 5k a Rg (UE) 2022/576 al Consiliului din 08.04.2022 de modif a Rg (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Cerinta 1 Operatorii economici care depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara rezidentă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului de achiziție publică/sectorială. Cerința se aplică inclusiv pentru subcontractanți și/sau terți susținători care completează informațiile aferente situației lor la nivelul unui DUAE distinct. Modalitatea de îndeplinire Se va completa DUAE de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire a contractului de achiziție sectorială cu informațiile solicitate de către entitatea contractantă – informații referitoare la îndeplinirea cerințelor privind capacitatea de exercitare a activității profesionale. Documentul justificativ care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv certificatul constatator emis de ONRC, sau în cazul ofertanților persoane juridice/fizice străine, documentul echivalent emis în țara de rezidență, tradus în limba română, urmează să fie prezentat, la solicitarea entității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. In situația în care vor fi executate părți din contract de către subcontractanți, dovada înregistrării și corespondența activităților principale/secundare din cadrul acestuia cu obiectul achiziției se va prezenta obligatoriu și de către subcontractanți, pentru partea din contract pe care o vor realiza. În procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică/sectorială de produse care cuprind și prestarea de servicii conexe, în cazul în care este necesar ca operatorii economici să dețină o autorizație specială, sau să fie membri ai unei anumite organizații pentru a putea presta serviciile în cauză în statul de origine, sau să fie înscriși în registre profesionale, /entitatea contractantă are dreptul de a solicita acestora să demonstreze că dețin o astfel de autorizație/că sunt membri ai unei astfel de organizații/sunt înscriși în registre profesionale. Dacă se impune avizarea/atestarea/autorizarea operatorului economic, aceasta trebuie să fie în relație directă cu obiectul principal al contractului/relevantă scopului urmărit prin încheierea contractului de achiziție sectorială.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de lucrări: executarea de lucrări de tipul specificat
Descriere : 1. Prin experiență similară se înțelege îndeplinirea de activități de complexitate comparabilă cu cele ale contractului ce urmează a fi atribuit, cu tensiunea de minimum 110 kV, respectiv: a) Execuția lucrărilor de construcții - montaj pentru realizarea/ modernizarea sau retehnologizarea unei stații electrice de transformare cu tensiunea de minim 110 kV; 2. Furnizarea de echipamente necesare pentru realizarea sau modernizarea/ retehnologizarea unei stații electrice de transformare cu tensiunea de minim de 110 kV; Pentru demonstrarea experienței similare în sensul menționat mai sus ofertantul va dovedi, în baza a minim 1 contract sau mai multe, din care să rezulte că lucrările similare au fost executate în ultimii 5 ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor), produsele similare au fost livrate in ultimii 3 ani (calculați pana la data limita de depunere a ofertelor), iar valoarea cumulată a lucrărilor și furnizărilor a fiecărui contract ȋn parte, este: LOT 1 Stația GUTINAŞ: 67.110.401 lei fără TVA. LOT 2 Stația ROŞIORI: 64.904.846 lei fără TVA LOT 3 Stația SUCEAVA: 62.501.144 lei fără TVA Pentru componenta de executie, în cazul în care ofertanţii vor prezenta, ca experienţă similară, documente/contracte realizate în stații electrice cu tensiune mai mica sau egală cu 110 kV (de ex: stații de 110 kV / medie tensiune) se vor lua în considerare și lucrărilile executate în stații electrice cu tensiune mai mică de 110 kV. Se vor prezenta recomandări/certificate/documente/certificări de bună execuție/ procese verbale de recepție a punerii în funcțiune (PIF). În cazul în care valoarea acestora este exprimată în altă valuta, pentru calculul echivalenței se va aplica cursul mediu anual lei/alta valută comunicat de BNR. Din documente va rezulta clar valoarea de contract în sarcina ofertantului în cazul prezentării unor contracte îndeplinite în asociere (ca asociat sau subcontractant), categoriile de activități pe care le-a asigurat în cadrul contractului/contractelor prezentate (proiectare, execuție, livrări). Modul de calcul al limitei inferioare perioadei de 5 / 3 ani pentru demonstrarea experienței similare se extinde cu perioada de timp aferentă decalării termenului limita de depunere a ofertelor, prevăzut în anunțul de participare publicat initial.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : Ofertantul va menționa pentru fiecare subcontractant partea din contract pe care acesta are intenția să o subcontracteze (dacă este cazul) - se vor indica: „a) categoriilor de lucrări/servicii din contract pe care intenţionează să le subcontracteze, precum şi procentul sau valoarea aferentă activităţilor indicate în ofertă ca fiind realizate de către subcontractanţi; şi b) datele de identificare ale subcontractanţilor propuşi, dacă aceştia din urmă sunt cunoscuţi la momentul depunerii ofertei sau a solicitării de participare.” Subcontractarea se va face in conditiile Capitolului VI - Sectiunea I - Subcontractarea din Legea nr.99/2016 privind achizitiile sectoriale si cu respectarea Conditiilor contractuale. Subcontractanţii pe a căror capacităţi ofertantul/candidatul se bazează pentru demonstrarea îndeplinirii anumitor criterii de calificare şi selecţie sunt consideraţi şi terţi susţinători, caz în care acordul de subcontractare reprezintă, în acelaşi timp, şi angajamentul ferm. Modalitatea de indeplinire: Se va completa DUAE in conformitate cu art. 202-204 din Legea nr. 99/2016; Odata cu depunerea DUAE se va depune si Acordul de subcontractare, urmand ca documentele justificative care probeaza cele asumente in acorduri vor fi solicitate ofertantului clasat pe locul I in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității
Descriere : Implementarea sistemului de management al calității conform standardului de management al calității SR EN ISO 9001 sau echivalent. În cazul depunerii unei oferte comune, fiecare asociat trebuie să dețină un astfel de certificat, pentru partea din contract pe care o realizează.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la sistemele sau standardele de management de mediu
Descriere : Implementarea sistemului de management de mediu conform standardului de management de mediu SR EN ISO 14001 sau echivalent. În cazul depunerii unei oferte comune, fiecare asociat trebuie să dețină un astfel de certificat, pentru partea din contract pe care o realizează.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Diplome de studii și calificări profesionale
Descriere : Atestat valabil ANRE de tip E1 sau echivalent Atestat valabil ANRE de tip E2 sau echivalent Atestatele ANRE tip E1 și E2 sau echivalent sunt in conformitate cu prevederile art. 9 din Ordin ANRE nr. 134/2021 si art. 93 alin. (1) punctul 2) din Lg Energiei Electrice si a Gazelor Naturale nr. 123/2012. (informatii pe site ANRE: www.anre.ro) , ținând cont de tipologia lucrărilor ce fac obiectul prezentei documentații. Având in vedere ca actuala doc cuprinde activități de execuție lucrări electrice, tipologia contractului si legislația in vigoare, respectiv Ord ANRE nr. 134/2021 impun deținerea acestor atestate, iar EC este obligata sa se asigure de faptul ca op ec ce va îndeplini viitorul contract, respecta legislația in vigoare. Conform Ord ANRE. nr. 134/2021, art. 4: (1) Op ec, pers juridica straina, înregistrata într-un stat membru UE/SEE/Elvetia, are dreptul de a presta servicii transfrontaliere, pentru realizarea de lucrari de proiectare, executare si verificare instalatii electrice în România, daca îndeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: a) detine un doc echivalent cu un atestat dintre cele prevăzute de prezentului regulament, corespunzator tipurilor de lucrari ce vor fi realizate, emis de o autoritate publica din tara de origine sau de orice alta entitate din tara de origine, îndreptatita sa emita un astfel de document; sunt acceptate și doc emise într-un scop echivalent sau din care reiese clar că cerința respectivă este îndeplinită; b) deține o decizie de confirmare emisă de ANRE prin care i se recunoaște acestuia dreptul de a presta servicii transfrontaliere pt realizarea de lucrări de proiectare, executare și verificare instalații electrice în România, ca urmare a îndeplinirii cerințelor prevăzute de prezentul regulament; c) respectă, pe durata desfășurării activităților de proiectare, executare și verificare a instalațiilor electrice, Condițiile-cadru de valabilitate asociate tipului de atestat pentru care solicită echivalarea competențelor, prevăzute, după caz, în anexele nr. 1 și 2, corespunzător tipurilor de lucrări realizate; d) face dovada achitării unui tarif egal cu tariful de emitere a unui atestat, conform prevederilor art. 13, pentru tipul de atestat pentru care se solicită echivalarea competențelor.(2) Decizia de confirmare prevăzută la alin. (1) lit. b) este valabilă pe toată durata de valabilitate a documentului prevăzut la lit. a).(3) În cazul încetării valabilității doc prevăzut la alin. (1) lit. a), op ec titular al deciziei de confirmare nu mai are dreptul să desfășoare activitatea pentru care i-a fost acordată decizia de confirmare și va înștiința ANRE în termen de cel mult 30 de zile calendaristice; în acest caz, ANRE va emite o decizie de încetare a aplicabilității deciziei de confirmare.(4) În vederea continuării desfășurării activității pentru care a primit confirmare, op ec, pers juridică străină, înregistrată într-un stat membru UE/SEE/Elveția, titular al deciziei de confirmare, are obligația de a solicita, la fiecare 5 ani de la data emiterii deciziei, o nouă confirmare a dreptului de a presta servicii transfrontaliere, conform prevederilor cap. VII. Conform Ordin ANRE nr. 134/2021, art. 5: Op ec, pers juridică străină, înregistrată într-un alt stat decât Elveția sau într-un stat care nu este membru UE/SEE, poate solicita și obține acordarea unui atestat emis în condițiile prezentului regulament dacă îndeplinește condițiile de acordare corespunzătoare tipului de atestat solicitat, prevăzute în prezentul regulament, și dacă are înregistrat pe teritoriul României un sediu secundar, pentru întreaga durată de valabilitate a atestatului. Respectarea cerințelor specificate în regulament se poate face inclusiv prin transmiterea de documente echivalente emise în acest scop în țara de origine a societății sau din care reiese clar că cerința respectivă este îndeplinită, traduse în limba română în formă necertificată. Echivalarea atestatelor se va realiza conform Ord ANRE nr. 134/2021. Mod. de indeplinire: Se va completa DUAE in conf cu art. 202-204 din Legea nr. 99/2016, urmând ca doc justif care probeaza îndeplinirea cerintei (atestatul ANRE sau pentru of straini doc echivalent emis în tara de rezidenta insotit de confirmarea emisa de ANRE conform Ord nr. 134/2021) sa fie prezentat, la solicitarea EC, doar de catre of. clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. In DUAE, atestatele ANRE se vor completa in „Partea II: Informații referitoare la operatorul economic - B: INFORMATII PRIVIND REPREZENTANTII OPERATORULUI ECONOMIC- Dacă este cazul, op ec este înscris pe o listă oficială a op ec agreați sau deține o certificare echivalentă [de exemplu, în cadrul unui sistem național de (pre) calificare]”. În cazul op ec. care nu deţin un atestat ANRE ci deţin un atestat ce ar putea fi considerat echivalent conform Ordinului ANRE nr. 134/2021, aceştia au obligaţia ca la depunerea ofertei, să aibă depusă la ANRE solicitare de confirmare a atestatelor, conform Ord ANRE nr. 134/2021, iar în DUAE se va completa numărul şi data cererii depuse la ANRE, iar cererea va fi depusă în cadrul ofertei, ca anexă a DUAE. Pe parcursul perioadei de evaluare, ofertantul are obligaţia, ca în cazul în care primeşte un răspuns din partea ANRE, să transmită răspunsul primit, comisiei de evaluare, în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la momentul la care a luat la cunoştinţă. În cazul în care, op ec clasat pe locul 1 în clasamentul intermediar, este un op ce deţine un atestat posibil echivalent cu atestatele ANRE solicitate, atunci acesta la momentul solicitării doc suport DUAE, este obligat să prezinte atât atestatele echivalente cât şi confirmarea emisă de ANRE prin care se recunoaşte acestuia dreptul conferit de atestatul ANRE, în conf cu Ord ANRE nr. 134/2021. În cazul în care nu depun doc anterior menţ, of va fi declarată inacceptabila în baza art. 143 alin. (2) lit. b) şi respinsă în în baza art. 143 alin. (1) din HG nr. 394/2016.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Perioada de garanție a lucrării
Descriere : Punctajul pentru factorul de evaluare “Perioada de garanție a lucrării” se acordă astfel: Perioada de garanție minimă a lucrării este de 60 luni (5 ani). Ofertele ce includ o garanție mai mica de 60 de luni, vor fi declarate neconforme și vor fi respinse. Perioada de garanție maximă realistă a lucrării este de 96 luni (8 ani). Ofertele ce includ o garanție mai mare de 96 de luni, nu vor fi punctate suplimentar. Punctajul pentru factorul de evaluare “Perioada de garanție a lucrării” se acordă astfel: a) pentru cea mai mare perioada de garanție a lucrării ofertată, se acordă punctajul maxim alocat factorului de evaluare respectiv; b) pentru o perioada de garanție a lucrării ofertată mai mică decât cea prevăzută la lit.a), se acordă punctaj astfel: Gn = (garanție n ofertant / garanția maximă ofertată) x punctaj maxim alocat. În cazul în care vor exista oferte cu o garanție acordată mai mare de 96 de luni, calculul se va realiza prin luarea în considerare a 96 de luni, garanția maximă punctată.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Experienţa profesională a membrilor specialişti
Descriere : Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 30
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați (Planul de management al calității lucrărilor executate)
Descriere : Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100186628

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 27/01/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 7 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 27/01/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Condiții privind executarea contractului : Conform documentatiei de atribuire
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 66. din Legea privind achizitiile sectoriale nr 99/2016
Acord financiar : -
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : conform Legii nr. 101/2016

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Organizația care primește cererile de participare : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Organizația care prelucrează ofertele : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0003

Titlu : LOT 3 Statia Suceava
Descriere : Realizarea obiectivului de investiții „Optimizarea reglajului de tensiune și a parametrilor de calitate a energiei electrice prin instalarea echipamentelor de tip FACTS în stațiile Gutinaș, Suceava și Roșiori” implică următoarele activități: • realizarea serviciilor de proiectare: a Proiectului tehnic de execuție (PTe) în corelare cu propunerea tehnică; Elaborarea detaliilor de execuție ȋn conformitate cu soluțiile din PTe; • execuția lucrărilor de implementare a dispozitivelor FACTS (Flexible Alternative Current Transmission Systems) de tip STATCOM in cele trei stații din RET: Gutinaș, Roșiori și Suceava; • actualizarea documentațiilor pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor ȋn conformitate cu modificările legislative și adaptările necesare ȋn instalațiile existente, la interfața cu acestea. Lucrările pentru obiectivele de investiții Lot 1, Lot 2 și Lot 3 se vor achiziționa pentru furnizarea produselor, lucrărilor și serviciilor necesare pentru realizarea fiecărei investiții ȋn parte, inclusiv proiectarea care constă în elaborarea fazelor de: Proiect tehnic de execuție, Proiect pentru organizarea de șantier, Detalii de execuție, As-built. Ofertantul va asigura verificarea de către verificatorii atestați MLPTL și MEC, a proiectelor în faza de Proiect Tehnic de execuție, precum și a proiectelor de inginerie pentru circuite secundare și servicii proprii și Corelarea cu nivelurile ierarhice de comanda superioare. Acolo unde este necesar, se vor actualiza documentațiile de obținere a avizelor, acordurilor, autorizațiilor.
Identificator intern : 3

5.1.1 Scop

Natura contractului : Lucrări
Clasificarea principală ( cpv ): 45232221 Staţie electrică de transformare
Clasificare suplimentară ( cpv ): 45262600 Diverse lucrări specializate de construcţii
Clasificare suplimentară ( cpv ): 71323100 Servicii de proiectare a sistemelor de energie electrică

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Statia Suceava

5.1.3 Durata estimată

Durată : 36 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : da
Informații suplimentare : Surse proprii (fonduri de investiții) și fonduri europene (ȋn cazul în care aplicația de finanțare pentru proiecte de interes comun va fi aprobată de Comisia Europeana).

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Cerinţa 1 Op.ec.(of.individual,membru al unei asocieri, subcontractant, tert susținător) nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art.177, 178, 180 din L.99/2016. Mod de îndeplinire: Se va completa DUAE în conf. cu art.202 alin.(1) din L.99/2016. Doc.justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea ECdoar of.clasat pe primul loc în clas.intermediar întocmit la finalizarea evaluării of sunt: - certificate constatatoare cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prev art. 178 alin. (1) din Lg nr.99/2016, iar pentru sediile sec/punctele de lucru, o decl pe propria răspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate. - cazierul judiciar al op.ec.și al tuturor pers.imputernicite ment in ONRC, al membrilor org.de administrare, de conducere si de supraveghere al respectivului op. ec. si a celor ce au putere de reprezentare,de decizie si de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certif.constatator emis de ONRC/actul constitutiv - aceasta cerinta urmareste aplicarea art.177 alin(2) din L99/ 2016; -după caz, doc.prin care se demonstrează faptul că op.ec.poate beneficia de derogările prevăzute la art.179 alin.(2), art.180 alin.(2), art.184 din L99/2016 privind achizițiile publice; - alte doc. edificatoare, după caz. CERINTA 2 Op ec (of individ, membru al unei asocieri, subcontr, tert susținător) nu trebuie să se regasească în sit prev la art. 73 conf Lg nr.99/2016. Pers cu funcție de decizie din cadrul autorit/ec cu priv la organiz, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: MUNTEANU Ștefăniță Președinte Directorat TONCESCU Bogdan Membru Directorat TĂTARU Florin-Cristian Membru Directorat NADOLU Cătălin Constantin Membru Directorat NICULA Vasile Cosmin Membru Directorat MORARU Victor Membru Directorat DINU Ana – Iuliana Director UEFA STANCIU Florin Manager DSFTM ZÎRNOVAN Cristiana Manager DBRM PÎRVU Maria Beatrice Sp- resp CFP GAVRILESCU Rodica Sp- resp CFP FILIPOIU Alina Elena Director adj. DJC DAVID Adina Georgiana Director DJC COJOCARU Claudia p.Manager DAJAT VLĂSCEANU Aurelia Con juridic BUȘONIU Ioan-Adrian Con juridic LANGER Georgiana Con juridic STAN Cătălina - Mihaela Con juridic SANDU Eugen – Petru Șef Serv. SSMASMI SMEEIANU Ion Inspec. Sef DMIPCEIE VLĂDUŢ Nicolae Director DTEETN ARDELEAN Dan Valeriu p Director DICIC RĂDESCU Cerasela Aritina p. Director DC PAVEL Dan Andrei Sef SAI POPOVICI Nicoleta Raluca Exp achiziții OPRIȘA Ioana Cristina Exp achiziții MURĂȘAN Ovidiu Exp achiziții BALACI Daniel p. Director DTEETN VLADU Dorinel Constantin Director DI BĂLĂIȚĂ Gabriel Director ad DI MARCIU Roxana Manager Program MUNTEANU Emilia Manager DTEETN LUCA Alexandru Specialist Acces RET DTEETN CIOBÎCĂ Violeta Responsabil Proiect STT Bacău BARTIC Petrică sef CE Bacau CUCU Florin Șef stație gr. 1 COJOCARU Cristian Adj. Sef CE Suceava CIORNEI Viorel șef st gr.2 MĂLÂIA Vasile INGINER PR SP CTSI MARTINAS Alexandru Ing.pr.sp. PRAM POP Marius Responsabil Proiect STT Cluj DURDEU Cornel Sef SSCPA STT Cluj Napoca MUREŞAN Loredan Şef CE Baia Mare STT Cluj IOAN Cristian Şef Serv Exploatare STT Bacău ADJUDEANU Iulian Expert rețele electrice STT Bacău BENCHEA Mihai Inginer principal SSCPA STT Bacău GOGUȚĂ Marius Șef CE Suceava STT Bacău SIMON Cătălin Șef CTSI STT Bacău MĂLĂESCU Ioan Şef SSCPA STT Bacău FERECATU Monica expert retele electrice PETRUŞEL Vasile Şef Serv Investiƫii STT Cluj BISERICARU Constantin Inginer pr. SSCPA STT Cluj CIRŢ Răzvan Şef St Roşiori STT Cluj Mod de îndeplinire: Op ec (of individual, membru al unei asocieri, subcontractant, tert susținător) nu trebuie sa se regaseasca în situatia prev la art. 73 conform L99/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea preliminară a cerinței: Fiecare op ec va completa la nivelul DUAE, info aferente situaţiei lor. EC are oblig completării formularului de integritate conform art.5 din Legea 184/2016 privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică. Cerinta 3 Of individ/of asociaţi/terții susținători/subcontr care doresc să participe la procedură trebuie să facă dovada prin orice mijl că se încadrează în prev art. 3 alin (1) litera ii) din Lg nr. 99/2016. Art. 66 din Lg nr. 99/2016 stabileşte: „(1) Au dreptul de a participa la proc de atrib prev la art. 82 alin. (1), în oricare dintre calitățile de of/candidat/terț susținător/subcontr, op ec definiți la art. 3 alin. (1) lit. ii). (2) Ec exclude din proced de atrib orice pers fizică sau juridică, având calitatea de of individual/of asociat/candidat/terț susținător/subcontr, care nu se încadrează în def de la art. 3 alin. (1) lit. ii), fără a mai fi necesară verificarea încadrării în preved art. 177, 178 și 180.” Mod de îndeplinire: Odata cu dep ofertei Of individuali/of asociaţi/ terții susținători/ subcontrvor depune şi o decl pe propria răspundere cu privire la încadr în prev art. 3 alin (1) litera ii) din Legea nr. 99/2016 şi orice doc Justificative. Cerința 4 Of individuali/of as/terții susținători/subcontr care doresc să participe la procedură nu trebuie să se încadreze în prev art 5k a Rg (UE) 2022/576 al Consiliului din 08.04.2022 de modif a Rg (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina. Mod de îndeplinire: Odata cu dep ofertei Of individuali/of asociaţi/ terții susținători/ subcontractanţii vor depune şi o decl pe propria răspundere – Formularul 21 - neîncadrarea în prevederile articolului 5k a Rg (UE) 2022/576 al Consiliului din 08.04.2022 de modif a Rg (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Cerinta 1 Operatorii economici care depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara rezidentă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului de achiziție publică/sectorială. Cerința se aplică inclusiv pentru subcontractanți și/sau terți susținători care completează informațiile aferente situației lor la nivelul unui DUAE distinct. Modalitatea de îndeplinire Se va completa DUAE de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire a contractului de achiziție sectorială cu informațiile solicitate de către entitatea contractantă – informații referitoare la îndeplinirea cerințelor privind capacitatea de exercitare a activității profesionale. Documentul justificativ care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv certificatul constatator emis de ONRC, sau în cazul ofertanților persoane juridice/fizice străine, documentul echivalent emis în țara de rezidență, tradus în limba română, urmează să fie prezentat, la solicitarea entității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. In situația în care vor fi executate părți din contract de către subcontractanți, dovada înregistrării și corespondența activităților principale/secundare din cadrul acestuia cu obiectul achiziției se va prezenta obligatoriu și de către subcontractanți, pentru partea din contract pe care o vor realiza. În procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică/sectorială de produse care cuprind și prestarea de servicii conexe, în cazul în care este necesar ca operatorii economici să dețină o autorizație specială, sau să fie membri ai unei anumite organizații pentru a putea presta serviciile în cauză în statul de origine, sau să fie înscriși în registre profesionale, /entitatea contractantă are dreptul de a solicita acestora să demonstreze că dețin o astfel de autorizație/că sunt membri ai unei astfel de organizații/sunt înscriși în registre profesionale. Dacă se impune avizarea/atestarea/autorizarea operatorului economic, aceasta trebuie să fie în relație directă cu obiectul principal al contractului/relevantă scopului urmărit prin încheierea contractului de achiziție sectorială.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de lucrări: executarea de lucrări de tipul specificat
Descriere : 1. Prin experiență similară se înțelege îndeplinirea de activități de complexitate comparabilă cu cele ale contractului ce urmează a fi atribuit, cu tensiunea de minimum 110 kV, respectiv: a) Execuția lucrărilor de construcții - montaj pentru realizarea/ modernizarea sau retehnologizarea unei stații electrice de transformare cu tensiunea de minim 110 kV; 2. Furnizarea de echipamente necesare pentru realizarea sau modernizarea/ retehnologizarea unei stații electrice de transformare cu tensiunea de minim de 110 kV; Pentru demonstrarea experienței similare în sensul menționat mai sus ofertantul va dovedi, în baza a minim 1 contract sau mai multe, din care să rezulte că lucrările similare au fost executate în ultimii 5 ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor), produsele similare au fost livrate in ultimii 3 ani (calculați pana la data limita de depunere a ofertelor), iar valoarea cumulată a lucrărilor și furnizărilor a fiecărui contract ȋn parte, este: LOT 1 Stația GUTINAŞ: 67.110.401 lei fără TVA. LOT 2 Stația ROŞIORI: 64.904.846 lei fără TVA LOT 3 Stația SUCEAVA: 62.501.144 lei fără TVA Pentru componenta de executie, în cazul în care ofertanţii vor prezenta, ca experienţă similară, documente/contracte realizate în stații electrice cu tensiune mai mica sau egală cu 110 kV (de ex: stații de 110 kV / medie tensiune) se vor lua în considerare și lucrărilile executate în stații electrice cu tensiune mai mică de 110 kV. Se vor prezenta recomandări/certificate/documente/certificări de bună execuție/ procese verbale de recepție a punerii în funcțiune (PIF). În cazul în care valoarea acestora este exprimată în altă valuta, pentru calculul echivalenței se va aplica cursul mediu anual lei/alta valută comunicat de BNR. Din documente va rezulta clar valoarea de contract în sarcina ofertantului în cazul prezentării unor contracte îndeplinite în asociere (ca asociat sau subcontractant), categoriile de activități pe care le-a asigurat în cadrul contractului/contractelor prezentate (proiectare, execuție, livrări). Modul de calcul al limitei inferioare perioadei de 5 / 3 ani pentru demonstrarea experienței similare se extinde cu perioada de timp aferentă decalării termenului limita de depunere a ofertelor, prevăzut în anunțul de participare publicat initial.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : Ofertantul va menționa pentru fiecare subcontractant partea din contract pe care acesta are intenția să o subcontracteze (dacă este cazul) - se vor indica: „a) categoriilor de lucrări/servicii din contract pe care intenţionează să le subcontracteze, precum şi procentul sau valoarea aferentă activităţilor indicate în ofertă ca fiind realizate de către subcontractanţi; şi b) datele de identificare ale subcontractanţilor propuşi, dacă aceştia din urmă sunt cunoscuţi la momentul depunerii ofertei sau a solicitării de participare.” Subcontractarea se va face in conditiile Capitolului VI - Sectiunea I - Subcontractarea din Legea nr.99/2016 privind achizitiile sectoriale si cu respectarea Conditiilor contractuale. Subcontractanţii pe a căror capacităţi ofertantul/candidatul se bazează pentru demonstrarea îndeplinirii anumitor criterii de calificare şi selecţie sunt consideraţi şi terţi susţinători, caz în care acordul de subcontractare reprezintă, în acelaşi timp, şi angajamentul ferm. Modalitatea de indeplinire: Se va completa DUAE in conformitate cu art. 202-204 din Legea nr. 99/2016; Odata cu depunerea DUAE se va depune si Acordul de subcontractare, urmand ca documentele justificative care probeaza cele asumente in acorduri vor fi solicitate ofertantului clasat pe locul I in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității
Descriere : Implementarea sistemului de management al calității conform standardului de management al calității SR EN ISO 9001 sau echivalent. În cazul depunerii unei oferte comune, fiecare asociat trebuie să dețină un astfel de certificat, pentru partea din contract pe care o realizează.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la sistemele sau standardele de management de mediu
Descriere : Implementarea sistemului de management de mediu conform standardului de management de mediu SR EN ISO 14001 sau echivalent. În cazul depunerii unei oferte comune, fiecare asociat trebuie să dețină un astfel de certificat, pentru partea din contract pe care o realizează.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Diplome de studii și calificări profesionale
Descriere : Atestat valabil ANRE de tip E1 sau echivalent Atestat valabil ANRE de tip E2 sau echivalent Atestatele ANRE tip E1 și E2 sau echivalent sunt in conformitate cu prevederile art. 9 din Ordin ANRE nr. 134/2021 si art. 93 alin. (1) punctul 2) din Lg Energiei Electrice si a Gazelor Naturale nr. 123/2012. (informatii pe site ANRE: www.anre.ro) , ținând cont de tipologia lucrărilor ce fac obiectul prezentei documentații. Având in vedere ca actuala doc cuprinde activități de execuție lucrări electrice, tipologia contractului si legislația in vigoare, respectiv Ord ANRE nr. 134/2021 impun deținerea acestor atestate, iar EC este obligata sa se asigure de faptul ca op ec ce va îndeplini viitorul contract, respecta legislația in vigoare. Conform Ord ANRE. nr. 134/2021, art. 4: (1) Op ec, pers juridica straina, înregistrata într-un stat membru UE/SEE/Elvetia, are dreptul de a presta servicii transfrontaliere, pentru realizarea de lucrari de proiectare, executare si verificare instalatii electrice în România, daca îndeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: a) detine un doc echivalent cu un atestat dintre cele prevăzute de prezentului regulament, corespunzator tipurilor de lucrari ce vor fi realizate, emis de o autoritate publica din tara de origine sau de orice alta entitate din tara de origine, îndreptatita sa emita un astfel de document; sunt acceptate și doc emise într-un scop echivalent sau din care reiese clar că cerința respectivă este îndeplinită; b) deține o decizie de confirmare emisă de ANRE prin care i se recunoaște acestuia dreptul de a presta servicii transfrontaliere pt realizarea de lucrări de proiectare, executare și verificare instalații electrice în România, ca urmare a îndeplinirii cerințelor prevăzute de prezentul regulament; c) respectă, pe durata desfășurării activităților de proiectare, executare și verificare a instalațiilor electrice, Condițiile-cadru de valabilitate asociate tipului de atestat pentru care solicită echivalarea competențelor, prevăzute, după caz, în anexele nr. 1 și 2, corespunzător tipurilor de lucrări realizate; d) face dovada achitării unui tarif egal cu tariful de emitere a unui atestat, conform prevederilor art. 13, pentru tipul de atestat pentru care se solicită echivalarea competențelor.(2) Decizia de confirmare prevăzută la alin. (1) lit. b) este valabilă pe toată durata de valabilitate a documentului prevăzut la lit. a).(3) În cazul încetării valabilității doc prevăzut la alin. (1) lit. a), op ec titular al deciziei de confirmare nu mai are dreptul să desfășoare activitatea pentru care i-a fost acordată decizia de confirmare și va înștiința ANRE în termen de cel mult 30 de zile calendaristice; în acest caz, ANRE va emite o decizie de încetare a aplicabilității deciziei de confirmare.(4) În vederea continuării desfășurării activității pentru care a primit confirmare, op ec, pers juridică străină, înregistrată într-un stat membru UE/SEE/Elveția, titular al deciziei de confirmare, are obligația de a solicita, la fiecare 5 ani de la data emiterii deciziei, o nouă confirmare a dreptului de a presta servicii transfrontaliere, conform prevederilor cap. VII. Conform Ordin ANRE nr. 134/2021, art. 5: Op ec, pers juridică străină, înregistrată într-un alt stat decât Elveția sau într-un stat care nu este membru UE/SEE, poate solicita și obține acordarea unui atestat emis în condițiile prezentului regulament dacă îndeplinește condițiile de acordare corespunzătoare tipului de atestat solicitat, prevăzute în prezentul regulament, și dacă are înregistrat pe teritoriul României un sediu secundar, pentru întreaga durată de valabilitate a atestatului. Respectarea cerințelor specificate în regulament se poate face inclusiv prin transmiterea de documente echivalente emise în acest scop în țara de origine a societății sau din care reiese clar că cerința respectivă este îndeplinită, traduse în limba română în formă necertificată. Echivalarea atestatelor se va realiza conform Ord ANRE nr. 134/2021. Mod. de indeplinire: Se va completa DUAE in conf cu art. 202-204 din Legea nr. 99/2016, urmând ca doc justif care probeaza îndeplinirea cerintei (atestatul ANRE sau pentru of straini doc echivalent emis în tara de rezidenta insotit de confirmarea emisa de ANRE conform Ord nr. 134/2021) sa fie prezentat, la solicitarea EC, doar de catre of. clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. In DUAE, atestatele ANRE se vor completa in „Partea II: Informații referitoare la operatorul economic - B: INFORMATII PRIVIND REPREZENTANTII OPERATORULUI ECONOMIC- Dacă este cazul, op ec este înscris pe o listă oficială a op ec agreați sau deține o certificare echivalentă [de exemplu, în cadrul unui sistem național de (pre) calificare]”. În cazul op ec. care nu deţin un atestat ANRE ci deţin un atestat ce ar putea fi considerat echivalent conform Ordinului ANRE nr. 134/2021, aceştia au obligaţia ca la depunerea ofertei, să aibă depusă la ANRE solicitare de confirmare a atestatelor, conform Ord ANRE nr. 134/2021, iar în DUAE se va completa numărul şi data cererii depuse la ANRE, iar cererea va fi depusă în cadrul ofertei, ca anexă a DUAE. Pe parcursul perioadei de evaluare, ofertantul are obligaţia, ca în cazul în care primeşte un răspuns din partea ANRE, să transmită răspunsul primit, comisiei de evaluare, în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la momentul la care a luat la cunoştinţă. În cazul în care, op ec clasat pe locul 1 în clasamentul intermediar, este un op ce deţine un atestat posibil echivalent cu atestatele ANRE solicitate, atunci acesta la momentul solicitării doc suport DUAE, este obligat să prezinte atât atestatele echivalente cât şi confirmarea emisă de ANRE prin care se recunoaşte acestuia dreptul conferit de atestatul ANRE, în conf cu Ord ANRE nr. 134/2021. În cazul în care nu depun doc anterior menţ, of va fi declarată inacceptabila în baza art. 143 alin. (2) lit. b) şi respinsă în în baza art. 143 alin. (1) din HG nr. 394/2016.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Perioada de garanție a lucrării
Descriere : Punctajul pentru factorul de evaluare “Perioada de garanție a lucrării” se acordă astfel: Perioada de garanție minimă a lucrării este de 60 luni (5 ani). Ofertele ce includ o garanție mai mica de 60 de luni, vor fi declarate neconforme și vor fi respinse. Perioada de garanție maximă realistă a lucrării este de 96 luni (8 ani). Ofertele ce includ o garanție mai mare de 96 de luni, nu vor fi punctate suplimentar. Punctajul pentru factorul de evaluare “Perioada de garanție a lucrării” se acordă astfel: a) pentru cea mai mare perioada de garanție a lucrării ofertată, se acordă punctajul maxim alocat factorului de evaluare respectiv; b) pentru o perioada de garanție a lucrării ofertată mai mică decât cea prevăzută la lit.a), se acordă punctaj astfel: Gn = (garanție n ofertant / garanția maximă ofertată) x punctaj maxim alocat. În cazul în care vor exista oferte cu o garanție acordată mai mare de 96 de luni, calculul se va realiza prin luarea în considerare a 96 de luni, garanția maximă punctată.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Experienţa profesională a membrilor specialişti
Descriere : Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați (Planul de management al calității lucrărilor executate)
Descriere : Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Criteriu de mediu - Distanța în km între sediul fabricii producătoare a Transformatorului 400/MT și stațiile 400 kV ȋn care se implementeaza (FE 2.7)
Descriere : 0 - 5.000 km = 5 puncte 5.000 - 10.000 km = 2,5 puncte peste 10.000 km = 0 puncte Acordarea punctajului se va face conform anexei ”Detalierea privind acordarea punctajului pentru factorii de evaluare”
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100186628

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 27/01/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 7 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 27/01/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Condiții privind executarea contractului : Conform documentatiei de atribuire
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 66. din Legea privind achizitiile sectoriale nr 99/2016
Acord financiar : -
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : conform Legii nr. 101/2016

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Organizația care primește cererile de participare : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Organizația care prelucrează ofertele : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
TED eSender : Operator SEAP

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE "TRANSELECTRICA" S.A.
Număr de înregistrare : RO13328043
Adresă poștală : Strada: Olteni nr. 2-4, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 010325
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : IOANA-CRISTINA OPRISA
Telefon : +40 213069956
Fax : +40 213035670
Adresa de internet : https://www.transelctrica.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : București
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiană, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: 020976
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 3032997
Fax : +40 3052889
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

11. Informații privind anunțul

11.1 Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : b48e7a50-6b07-4a88-91fb-6ddea625758c - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 06/11/2024 12:49 +02:00
Data de expediere a anunțului eSender : 06/11/2024 12:01 +02:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română

11.2 Informații privind publicarea

Numărul de publicare al anunțului : 00679356-2024
Numărul ediției JO S : 217/2024
Data publicării : 07/11/2024