CIOCAN DE BURAT CALEA (MANUAL) CU MOTOR TERMIC

• În prezent, utilajele aflate în administrarea CNCF ”CFR” SA utilizate sunt uzate fizic și moral, depăşite tehnic și insuficiente ca număr. Se impune utilarea corespunzătoare a structurilor nou create cu un minim necesar de utilaje specifice, care să deservească procesul tehnologic de înnoire, şi reparaţie linii. • Ciocanul de …

CPV: 42990000 Różne maszyny specjalnego zastosowania, 79632000 Szkolenie pracowników
Termin:
11 lutego 2025 15:00
Rodzaj terminu:
Złożenie oferty
Miejsce wykonania:
CIOCAN DE BURAT CALEA (MANUAL) CU MOTOR TERMIC
Miejsce udzielenia zamówienia:
Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - SA
Numer nagrody:
17/1/1609/18.12.2024

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - SA
Forma juridică a achizitorului : Întreprindere de stat
Activitatea entității contractante : Servicii feroviare

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : CIOCAN DE BURAT CALEA (MANUAL) CU MOTOR TERMIC
Descriere : • În prezent, utilajele aflate în administrarea CNCF ”CFR” SA utilizate sunt uzate fizic și moral, depăşite tehnic și insuficiente ca număr. Se impune utilarea corespunzătoare a structurilor nou create cu un minim necesar de utilaje specifice, care să deservească procesul tehnologic de înnoire, şi reparaţie linii. • Ciocanul de burat calea (manual) cu motor termic este o mașina de mică mecanizare, echipată cu motor termic, destinat efectuării burajului în liniile echipate cu şinele de cale ferată de tip 49, 54, 60 și 65 necesar pentru refacera parametrilor geometrici ai liniei (nivel, supraînălțare) punctual sau în zone de mică anvergură. Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire pana in a 22-a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. Entitatea contractanta va raspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări/informații suplimentare în legatură cu documentația de atribuire în a 12-a zi inainte de data limită de depunere a ofertelor. Entitatea contractanta nu va răspunde la solicitările de clarificări transmise dupa data limită stabilită. Orice solicitare de clarificari trebuie transmisa în SEAP, semnată cu semnatură electronică extinsă. Cantitate = 180 buc. Ciocane de burat manual cu motor termic.
Identificatorul procedurii : e94a9a3a-3b2f-447e-82de-5368591c80f0
Identificator intern : 17/1/1609/18.12.2024
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 42990000 Diverse utilaje cu utilizare specială

2.1.3 Valoare

Valoarea estimată fără TVA : 3 600 000 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : 1. Un operator economic poate participa la procedura numai daca este inregistrat in SEAP. 2. Corespondenta si toate documentele depuse de operatorii economici vor fi in limba romana, sau insotite de traducere autorizata in limba romana. 3. Documentatia de atribuire se posteaza integral în cadrul anuntului de participare publicat pe site –ul www.e-licitatie.ro. 4. Solicitarile de clarificari ale potentialilor ofertanti se vor adresa in mod exclusiv in SEAP in cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice. 5. Raspunsurile la solicitarile de clarificari se vor posta in termenul legal (conf. art.29 alin. (3) din H.G. nr. 394 din 2 iunie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale) in cadrul anuntului de participare publicat pe site–ul www.e-licitatie.ro. Entitatea contractanta nu va da curs solicitarilor adresate prin alta modalitate de comunicare. 6. Comisia de evaluare va transmite solicitarile de clarificare privind ofertele depuse prin intermediul SEAP. Ofertantii vor transmite raspunsurile la clarificari si eventualele documente solicitate pe parcursul evaluarii ofertelor prin intermediul SEAP, integral in sectiunea corespunzatoare respectivei solicitari, sub forma unuia sau a mai multor documente/fisiere distincte semnate cu semnatura electronica. 7. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obţinut la factorii de evaluare, în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situaţia în care egalitatea se menţine, entitatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare şi oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mica. 8. Părţile contractante au dreptul, pe durata îndeplinirii contractului, de a conveni modificarea clauzelor contractului fără organizarea unei noi proceduri de atribuire, în condițiile prevazute la art. 236, art. 237, art. 238, art. 240 alin (1) lit b) si alin (2) si alin (3), si art. 241 din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Temei juridic :
Directiva 2014/25/UE

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0000

Titlu : Default lot
Descriere : Obiectivul specific asociat furnizării produsului care face obiectul Contractului este efectuarea reparaţiilor capitale a liniilor şi remedierea deficienţelor parametrilor căii la un nivel superior în raport cu realizarea lucrărilor în regim mecanizat, cu obținerea parametrilor specifici ai căii. În acest context, Ciocanul de burat manual cu motor termic este o mașina de mică mecanizare, echipată cu motor termic, destinat efectuarii burajului în liniile echipate cu şinele de cale ferată de tip 49, 54, 60 și 65 necesar pentru refacera parametrilor geometrici ai liniei (nivel, supraanaltare) punctual sau in zone de mică anvergură. Cantitate = 180 buc. Ciocane de burat manual cu motor termic.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 42990000 Diverse utilaje cu utilizare specială
Clasificare suplimentară ( cpv ): 79632000 Servicii de formare a personalului

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Sediul SRCF Bucuresti , conform caiet de sarcini. Termen de livrare 90 de zile de la semnarea contractului.

5.1.3 Durata estimată

Durată : 150 Zi

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Sursa de finanţare : investiții fonduri proprii CNCF CFR SA în conformitate cu Lista obiectivelor de investiții finanțate din surse proprii CNCF „CFR”–SA pentru anul 2024 pentru Direcția Linii nr. 9/5/670/01.10.2024, cu încadrarea în B.V.C.-ul aferent anului 2024.

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Cerinta nr. 1. Ofertantii nu trebuie sa se regaseasca în situatiile prevazute la art.177,178, 180 din Legea nr. 99/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrata îndeplinirea cerintei: Se va completa DUAE in conformitate cu art 202 alin (1) din Legea 99/2016. Se va complete DUAE de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire cu informatiile aferente situatiei lor. Documentele justificative care probeaza îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza a fi prezentate, la solicitarea entității contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc in clasamentul intermediar, intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Aceste documente sunt: a) declaratie pe proprie raspundere privind neîncadrarea în prevederile art.177, 178, 180 din Legea nr.99/2016. b) certificate privind plata impozitelor, taxelor si a contributiilor la bugetul general consolidat si la bugetul local, valabile la momentul depunerii acestora, pentru sediul principal; pentru sediile secundare/punctele de lucru prezinta doar o declaratie pe proprie raspundere privind indeplinirea acestor obligatii. c) cazierul judiciar al operatorului economic si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv, valabile la momentul prezentarii; d) dupa caz, documente prin care se demonstreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 179 alin. (2), art. 180 alin. (2), art. 184 din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale; e) alte documente considerate edificatoare, in tara de origine sau in tara in care ofertantul/candidatul este stabilit, cum ar fi certificate, caziere judiciare, sau alte documente echivalente emise de autoritati competente din tara respectiva. In cazul in care, in tara de origine sau in tara in care ofertantul este stabilit, nu se emit documente de natura celor prevazute mai sus sau respectivele documente nu vizeaza toate situatiile prevazute la art.177, 178 si 180, entitatea contractanta are obligatia de a accepta o declaratie pe propria raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, se accepta o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens. Se va completa in acest sens, online DUAE de catre fiecare ofertant, urmand ca documentele justificative să fie prezentate de către primul clasat în clasamentul intermediar, doar la solicitarea Entității Contractante. Nota: Raspunsurile la DUAE se completeaza in SEAP in mod direct dupa autentificare. Necompletarea DUAE odată cu oferta atrage respingerea acesteia ca inacceptabilă. Cerinta nr. 2. Informatii privind neincadrarea in prevederile art.73 din Legea nr. 99/2016. Persoanele cu functii de decizie din cadrul entitatii contractante in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire: SIMU-ALEXANDRU Ion – Director General; DOROBANTU Valentin – Director General Adj. Tehnic MANTESCU Iulian - Director Financiar; PIPA George Radu - Director Gen. Adj. Exploatare; BAICU Sorina – Director Operatiuni Financiare; LAZAR Ion Paul - Director Comercial; DUMITRESCU Daniela – Director Achizitii; DASCALU Ana -Maria - Director - Directia Juridica; MARUNTIS Horia – Director – Directia Linii; DOBRE Marius - Director Adj. M.C.M.C.F; MITROI Valentin - Sef Serviciu – Directia Achizitii; JITEA Monica – Inginer specialist – Directia Achizitii; DROB Silviana -Expert achizitii publice- Directia Achizitii; MUNTEANU Raluca - Expert achizitii publice- Directia Achizitii; PETA Andreea- Expert achizitii publice- Directia Achizitii; BACHES Adriana – Inginer- Directia Achizitii; POPESCU Cornel – Sef serviciu– Directia Comerciala; STANCIU Emilia – Economist specialist -Directia Comerciala; MITROI Marilena - Economist specialist- Directia Comerciala; ZAHARIA Eugenia – Economist specialist -Directia Comerciala CHIRCU LILIANA AMALIA -Economist specialist -Directia Comerciala PREDA Georgiana- Sef serviciu - Directia Juridica; BUHOLT Mariana- Consilier juridic- Directia Juridica; MIHAI Crenguta Mihaela- Consilier juridic - Directia Juridica; MARUNTU Violeta - Consilier juridic - Directia Juridica; GEORGESCU Roxana -Vasilica - Consilier juridic - Directia Juridica; GHEORGHE Alexandra - Consilier juridic - Directia Juridica; DIDU Renatty Gabriela - Sef Serviciu – Directia Operatiuni Financiare; BURLACU Liana – Economist – Directia Operatiuni Financiare; SABAU Bogdan - Sef serviciu – Directia Linii VALENTIN Radu- Inginer – Directia Linii CUTER Gheorghe - Inginer – Directia Linii Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa in acest sens DUAE, de catre fiecare ofertant, ofertant asociat, urmand ca documentele justificative să fie prezentate doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar, intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Se va completa in acest sens DUAE de catre fiecare ofertant/ ofertant asociat. In cazul unui grup de operatori economici care isi depun oferta comuna, fiecare membru al grupului are obligatia de a depune aceasta declaratie (fiecare membru al asociatiei). Nota: 1.Documentele emise in alta limba decat limba romana trebuie sa fie insotite de traduceri autorizate in limba romana. 2.În cazul în care exista incertitudini în ceea ce priveste situatia personala a respectivilor candidati/ofertanti, entitatea contractanta are dreptul de a solicita în mod direct informatii de la autoritatile competente care emit documente de natura celor prevazute
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Cerinta nr. 1. Forma de inregistrare. Obiectul de activitate. Operatorii economici care depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna din situatiile de anulare a constituirii, precum si faptul ca are capacitatea profesionala de a realiza activitatile ce fac obiectul contractului. Documentele se depun in limba romana, iar cele in alta limba vor fi insotite de traducere autorizata in limba romana. Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa in acest sens DUAE, de catre fiecare ofertant, ofertant asociat cu informatiile aferente situatiei lor, urmand ca documentele justificative să fie prezentate de către primul clasat în clasamentul intermediar, doar la solicitarea Entității Contractante. Document suport DUAE: - Certificatul constatator emis de ONRC de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti/ teritorial. - Pentru persoanele fizice / juridice straine: documente echivalente emise in tara de rezidenta, traduse in limba romana. Documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana juridica/fizica sau de atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. Informațiile cuprinse în documentele prezentate trebuie să fie valabile/reale la momentul prezentării. Se depune de catre fiecare ofertant/ ofertant asociat. Cerinta nr. 2 Documente AFER Conform Ordinului MT 290/2000, pentru aceste produse, furnizorul trebuie să deţină: - Autorizaţie de furnizor feroviar sau agrement pentru servicii de intermediere a furnizării produselor feroviare critice. Produsele feroviare critice, provenite din import sau de la furnizori unici, pot fi procurate de la agenţi economici care nu deţin autorizaţie de furnizor feroviar, dacă aceştia fac dovada că deţin un agrement tehnic feroviar pentru fiecare produs furnizat. Agrementele echivalente emise de organisme similare AFER din alte state, trebuie să fie recunoscute de AFER. Autorizaţiile sau agrementele solicitate trebuie să fie valabile la data prezentarii. - Furnizorul va menţine în stare de valabilitate, pe toată durata de derulare a contractului documentele emise de Autoritatea Feroviară Română – AFER. In cazul in care Omologarile/agrementele solicitate, eliberate de AFER, isi pierd valabilitatea in perioada derularii contractului, atunci operatorul economic va depune un angajament prin care se obliga sa faca demersurile necesare de prelungire a valabilitatii pe toata durata contractului. Recomandam consultarea site-ului www.afer.ro Modalitatea de îndeplinire: Se va completa in acest sens DUAE, de fiecare ofertant, ofertant asociat, subcontractant cu informatiile aferente situatiei lor, urmand ca documentele justificative sa fie prezentate de catre ofertantul clasat pe primul loc, doar la solicitarea entitatii contractante la finalizarea evaluarii ofertelor. In cazul unui grup de operatori economici care isi depun oferta comuna, fiecare membru al grupului are obligatia de a completa DUAE distinct.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Denumire : Cifră de afaceri medie anuală
Descriere : Cerința nr.1. Cifra medie anuală de afaceri În vederea susţinerii capacităţii economico – financiare, ofertantul trebuie să demonstreze un nivel minim al cifrei medie anuale de afaceri de 3.600.000 lei (fără TVA) pentru ultimii 3 ani, respectiv anii 2021,2022,2023. Modul de calcul al perioadei nu va fi afectat de eventuale decalări ale termenului limită de depunere a ofertelor prevăzut în anunțul de participare publicat inițial. Ofertanții care trebuie să efectueze conversia valorilor în altă monedă vor utiliza cursul de schimb mediu anual leu/valuta stabilit de catre BNR corespunzator fiecărui an în parte. Modalitatea de îndeplinire a cerinței: Ofertantul unic/ ofertantul asociat/ tertul sustinator va completa DUAE - sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie".In ceea ce priveste "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie", entitatea contractanta solicita Ofertantului unic/Ofertantului asociat/Tertului sustinator sa declare daca indeplineste sau nu toate criteriile de selectie stabilite in documentele achizitiei si mentionate in anuntul de participare. Ofertantul clasat pe primul loc, după aplicarea criteriului de atribuire a ofertelor admisibile, anterior atribuirii contractului va prezenta, la solicitarea Entitatii Contractante, documentele justificative care atestă îndeplinirea cerinței. Documente justificative: -angajamentul ferm al terțului susținător din care rezultă modul efectiv în care se va materializa susținerea acestuia, a acordului de asociere, dupa caz; - bilanțuri contabile sau extrase de bilanț, rapoarte de audit financiar sau alte documente emise de organisme specializate care confirmă nivelul cifrei de afaceri; - sau orice alte documente relevante, inclusiv formulare. Atunci când operatorul economic s-a înființat sau și-a început activitatea în unul din cei 3 ani financiari pentru care se solicită informații, Operatorul economic în cauză va include informații despre cifra medie de afaceri pentru exercițiile financiare încheiate până la data data limita de depunere a ofertei și va preciza data la care operatorul economic a fost înființat sau și-a început activitatea.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de bunuri: executarea de livrări de tipul specificat
Descriere : Cerinta nr. 1. Experiența similară Ofertantul trebuie sa demonstreze experienţã în activitãţi având ca obiect furnizarea de utilaje denumite “Ciocan de burat manual cu motor termic” care fac obiectul contractului respectiv echipament cu motor termic, special creat pentru intervenții la îndesarea balastului sub traversele liniei de cale ferată (burare), cu funcţii şi caracteristici stabilite ca referinţã. Ofertantul trebuie să prezinte lista principalelor livrări de produse “Ciocan de burat manual cu motor termic” efectuate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 3 ani (2021, 2022, 2023) cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Ofertantul, pentru contractul ce urmeaza a fi atribuit trebuie sa faca dovada ca a furnizat produse “Ciocan de burat manual cu motor termic”, în valoare cumulată de cel puțin 1.000.000 lei. Modalitatea de îndeplinire a cerinței: Ofertantul unic/ ofertantul asociat/ tertul sustinator va completa DUAE - sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie".In ceea ce priveste "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie", entitatea contractanta solicita Ofertantului unic/Ofertantului asociat/Tertului sustinator sa declare daca indeplineste sau nu toate criteriile de selectie stabilite in documentele achizitiei si mentionate in anuntul de participare. Ofertantul clasat pe primul loc, după aplicarea criteriului de atribuire a ofertelor admisibile, anterior atribuirii contractului va prezenta, la solicitarea Entitatii Contractante, documentele justificative care atestă îndeplinirea cerinței. Documente justificative care probează îndeplinirea cerinței: - angajamentul ferm al terțului susținător din care rezultă modul efectiv în care se va materializa susținerea acestuia, a acordului de subcontractare și/sau a acordului de asociere, după caz. - pot fi certificate sau orice alte înscrisuri semnate de beneficiarul contractului care să confirme recepţionarea produselor in cadrul perioadei de 3 ani. - procesul-verbal de recepție sau alte documente din care să reiasă următoarele informații: beneficiarul, cantitatea/valoarea, perioada și locul livrării; - recomandări; - alte documente echivalente. Documentele scrise in alta limba vor fi insotite de traduceri autorizate in limba romana. Perioada de 3 ani se calculeaza prin raportare la data limita de depunere a ofertelor.În cazul în care autoritatea/entitatea contractantă este nevoită, indiferent de motive, să procedeze la decalarea termenului-limită stabilit pentru depunerea candidaturilor/ofertelor, limita inferioară a perioadei de 3 ani se extinde cu perioada de timp aferentă decalării, urmând a fi considerată îndeplinită cerința pentru toți operatorii care au prezentat dovada finalizării contractului de experiență similară în intervalul de timp nou rezultat.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea într-un registru profesional relevant
Descriere : Documente AFER Conform Ordinului MT 290/2000, pentru aceste produse, furnizorul trebuie să deţină: - Autorizaţie de furnizor feroviar sau agrement pentru servicii de intermediere a furnizării produselor feroviare critice. Produsele feroviare critice, provenite din import sau de la furnizori unici, pot fi procurate de la agenţi economici care nu deţin autorizaţie de furnizor feroviar, dacă aceştia fac dovada că deţin un agrement tehnic feroviar pentru fiecare produs furnizat. Agrementele echivalente emise de organisme similare AFER din alte state, trebuie să fie recunoscute de AFER. Autorizaţiile sau agrementele solicitate trebuie să fie valabile la data prezentarii. - Furnizorul va menţine în stare de valabilitate, pe toată durata de derulare a contractului documentele emise de Autoritatea Feroviară Română – AFER. In cazul in care Omologarile/agrementele solicitate, eliberate de AFER, isi pierd valabilitatea in perioada derularii contractului, atunci operatorul economic va depune un angajament prin care se obliga sa faca demersurile necesare de prelungire a valabilitatii pe toata durata contractului. Recomandam consultarea site-ului www.afer.ro Modalitatea de îndeplinire: Se va completa in acest sens DUAE, de fiecare ofertant, ofertant asociat, subcontractant cu informatiile aferente situatiei lor, urmand ca documentele justificative sa fie prezentate de catre ofertantul clasat pe primul loc, doar la solicitarea entitatii contractante la finalizarea evaluarii ofertelor. In cazul unui grup de operatori economici care isi depun oferta comuna, fiecare membru al grupului are obligatia de a completa DUAE distinct.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Forma de inregistrare. Obiectul de activitate. Operatorii economici care depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna din situatiile de anulare a constituirii, precum si faptul ca are capacitatea profesionala de a realiza activitatile ce fac obiectul contractului. Documentele se depun in limba romana, iar cele in alta limba vor fi insotite de traducere autorizata in limba romana. Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa in acest sens DUAE, de catre fiecare ofertant, ofertant asociat cu informatiile aferente situatiei lor, urmand ca documentele justificative să fie prezentate de către primul clasat în clasamentul intermediar, doar la solicitarea Entității Contractante. Document suport DUAE: - Certificatul constatator emis de ONRC de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti/ teritorial. - Pentru persoanele fizice / juridice straine: documente echivalente emise in tara de rezidenta, traduse in limba romana. Documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana juridica/fizica sau de atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. Informațiile cuprinse în documentele prezentate trebuie să fie valabile/reale la momentul prezentării. Se depune de catre fiecare ofertant/ ofertant asociat.
Criteriu :
Tip : Altele
Denumire : Clauza suspensiva
Descriere : Procedura de atribuire a contractului de achiziție sectorială se inițiază sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că, sursa de finanțare este identificată, dar încheierea contractului de achiziție sectorială este condiționată de asigurarea sursei de finanțare, iar semnarea contractului se face cu respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice. Având în vedere dispozițiile Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale și Hotărâre nr. 394 din 2 iunie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale cu modificările și completările ulterioare, entitatea contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate . În cazul în care, indiferent de motive, fondurile necesare nu vor fi alocate, entitatea contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanțării, își rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire, în condițiile în care nu există o altă sursă de finanțare, în conformitate cu prevederile art.225 alin.(1) lit.c) din Legea nr.99/2016 - ”imposibilitatea încheierii contractului”. Ofertanții din cadrul acestei proceduri înțeleg că entitatea contractantă nu poate fi considerată răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia și indiferent dacă entitatea contractantă a fost notificată asupra existenței unui asemenea prejudiciu. Ofertanții din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condițiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-si întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situația descrisă. • Clauza suspensive va fi aplicata pana la data de 31.12.2025.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 85
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : TERMEN DE GARANȚIE
Descriere : Modul de acordare a punctajului: Punctajul total al unei oferte se obţine prin însumarea punctajelor obţinute pentru fiecare dintre factorii prezentaţi. Relația de calcul care va fi utilizată pentru determinarea punctajului total este: PT = P1 + P2 Unde: PT – punctaj total (maximum 100 puncte), P1 – Punctaj obținut în urma evaluări ofertei financiare utilizând ca factor de evaluare „Valoarea ofertei”, P2 – punctaj obținut din evaluarea perioadei de garantie ofertate utilizând ca factor de evaluare „Termen de garanție”. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obţinut la factorii de evaluare, în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora, respectiv P1 (prețul ofertat). În situaţia în care egalitatea se menţine, entitatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare şi oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mica.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 15
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100188432

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 11/02/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 4 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 11/02/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Informații suplimentare : membrii comisiei de evaluare
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Condiții privind executarea contractului : Procedura de atribuire a contractului de achiziție sectorială se inițiază sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că, sursa de finanțare este identificată, dar încheierea contractului de achiziție sectorială este condiționată de asigurarea sursei de finanțare, iar semnarea contractului se face cu respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice. Conform Cap.III.1.4) Reguli si criterii obiective de participare.
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 66. din Legea privind achizitiile sectoriale nr 99/2016
Acord financiar : conform clauze contractuale
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Termenele de exercitare a cailor de atac sunt cele prevazute la art. 8 din Legea nr. 101/2016.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - SA
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : CNCFR SA
Organizația care primește cererile de participare : Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - SA
Organizația care prelucrează ofertele : Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - SA
TED eSender : Operator SEAP

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - SA
Număr de înregistrare : RO 11054529
Adresă poștală : Strada: Golescu Dinicu, nr. 38
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 010873
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Monica Jitea
Telefon : +40 372843233
Fax : +40 213192401
Adresa de internet : https://www.cfr.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0005

Denumire oficială : CNCFR SA
Număr de înregistrare : RO 11054529_3
Adresă poștală : B-dul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucuresti,
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 010873
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : 0213192526
Fax : +40 213192525
Adresa de internet : https://www.cfr.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiană, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: 020976
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 3032997
Fax : +40 3052889
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

11. Informații privind anunțul

11.1 Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : 4db0d7be-2365-4ffd-9e04-a98e8384a297 - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 19/12/2024 15:40 +02:00
Data de expediere a anunțului eSender : 19/12/2024 14:02 +02:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română

11.2 Informații privind publicarea

Numărul de publicare al anunțului : 00785046-2024
Numărul ediției JO S : 248/2024
Data publicării : 20/12/2024