Acord cadru de furnizare carne și preparate din carne

Furnizare carne și preparate din carne, conform cerintelor din documentatia de atribuire Numar de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 18 zile. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatiilor suplimentare in a 11-a zi …

CPV: 15110000 Mięso
Termin:
17 lutego 2025 15:00
Rodzaj terminu:
Złożenie oferty
Miejsce wykonania:
Acord cadru de furnizare carne și preparate din carne
Miejsce udzielenia zamówienia:
MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Numer nagrody:
4193125_2024_PAAPD1503406

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Forma juridică a achizitorului : Autoritate guvernamentală centrală
Activitatea autorității contractante : Apărare

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : Acord cadru de furnizare carne și preparate din carne
Descriere : Furnizare carne și preparate din carne, conform cerintelor din documentatia de atribuire Numar de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 18 zile. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatiilor suplimentare in a 11-a zi dinainte de termenul limita stabilit pentru depunerea ofertelor.
Identificatorul procedurii : c2d85082-8657-46a6-b730-939de9d16afe
Identificator intern : 4193125_2024_PAAPD1503406
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 15110000 Carne

2.1.3 Valoare

Valoarea maximă a acordului-cadru : 3 451 788 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”. 1. Ofertantii vor completa DUAE in SEAP conform notificarii ANAP din 08.04.2019 ( http://anap.gov.ro/web/notificareprivindutilizarea-duae-in-procedurile-desfasurate-exclusiv-prin-mijloace-electronice/). 2.Ofertantii vor depune in SEAP si urmatoarele documente, semnate cu semnatura electronica extinsa: - dovada constituirii garantiei de participare. - acordul de asociere (daca este cazul); - angajamentul tertului sustinator (daca este cazul). 3. Avand in vedere ca autoritatea contractanta va semna acordul cadru doar cu operatorii economici situati pe locurile I, II, III, IV și V dupa caz, modul de departajare a ofertelor cu preturi egale sa va face astfel: 4. In cazul în care doua sau mai multe oferte sunt clasate pe primele 5 locuri, cu punctaje egale, departajarea se va face avand în vedere punctajul obtinut la factorii de evaluare in ordinea descrescatoare a ponderilor acestora. In situatia in care egalitatea se menţine, autoritatea contractantă va solicita, prin intermediul SEAP, noi propuneri financiare imbunatatite, fara ca acest lucru sa afecteze pozitiile superioare in clasament, departajarea facandu-se in ordinea crescătoare a propunerilor financiare imbunatatite. Pentru propunerile financiare imbunatatite care afecteaza locul superior din clasament se va lua in considerare propunerea financiara initiala. In cazul in care dupa depunerea unor noi propuneri financiare imbunatatite nu se va realiza departajarea, autoritatea contractanta va relua procesul de departajare. In cazul in care noua propunere financiara imbunatatita depusa in SEAP, ca urmare a solicitarii autoritatii contractante primite prin intermediul SEAP, va influenta clasamentul locurilor superioare, aceasta nu va fi luata in considerare, pastrandu-se oferta initială depusa in SEAP. 5. Cheltuielile privind intocmirea si prezentarea ofertei aparțin in exclusivitate ofertantului.
Temei juridic :
Directiva 2014/24/UE

2.1.5 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Numărul maxim de loturi pentru care un ofertant poate depune oferte : 2
Clauzele contractuale :
Numărul maxim de loturi pentru care se pot atribui contracte unui singur ofertant : 2

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0001

Titlu : Carne
Descriere : Ceafă porc fără os refrigerată - preț estimat 28,00 lei/kg, cantitate maximă 27540 kg; Carne porc lucru refrigerată - preț estimat 18,00 lei/kg, cantitate maximă 21780 kg; mușchi file crud refrigerat - preț estimat 26,00 lei/kg, cantitate maximă 27540kg; mușchiuleț refrigerat - preț estimat 35,00 lei/kg, cantitate maximă 990 kg; pulpă porc fără os refrigerată - preț estimat 21,00 lei/kg, cantitate maximă 14940 kg; coaste de porc refrigerate - preț estimat 31,00 lei/kg, cantitate maximă 1530 kg; burtă de vită refrigerată - preț estimat 20,00 lei/kg, cantitate maximă 3870 kg; Cantități minime acord cadru, cantităț estimate ontract subsecvent conform caietului de sarcini.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 15110000 Carne

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : București, Olănești

5.1.3 Durata estimată

Durată : 18 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Propunerea financiara se va cripta ca VALOARE TOTALA/LOT raportându-se la cantitatea maxima a acordului cadru pentru fiecare lot ofertat si obligatoriu la toate locurile de livrare din cadrul lotului ofertat mentionate in caietul de sarcini. Valoarea estimata este calculata pentru cantitatea maxima a acordului-cadru.

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Ofertantii si, daca este cazul, tertii sustinatori si subcontractantii nu trebuie sa se regaseasca in situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. In sensul prevederilor art. 63 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, persoanele cu functii de decizie in cadrul autoritatii contractante sunt urmatoarele:Zisu Cătălin - conducător autoritate contractantă, Brătulescu Răzvan-Gabriel - locțiitor conducător autoritate contractantă, Andrei Gabriel - șef oficiu Financiar-contabil, Raduslav Florin - șef oficiu ahiziții publice, Stroe Ana - șef secție juridică și DIU, Mancaș Andreea - președinte comisie de evalure, Joițoiu Nicoleta - membru de bază în comisia de evaluare, Gherasim Gheorghe - membru de rezervă în comisia de evaluare, Furdui Ioan - membru de rezervă, Petrică Stelian - membru de bază, Ungureanu Arina - membru de rezervă, Cântarcea Corina - membru de rezervă, Ispas Ana - consilier juridic. Modalitatea de indeplinire: Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE) de catre ofertanti si, daca este cazul, terti sustinatori si subcontractanti, cu informatiile aferente situatiei lor. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe primele 5 locuri in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Aceste documente pot fi: : - cazier judiciar pentru ofertant si pentru persoanele care sunt membri ai organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului ofertant sau are putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv; -certificate contatatoare privind lipsa datoriilor restante cu privire la plata impozitelor, taxelor sau contributiilor la bugetul general consolidat (bugetul de stat, bugetul local etc) valabile la momentul prezentarii; documente prin care se demostreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2) si art. 171 din Legea nr. 98/2016 (daca este cazul); - Pentru ofertantii straini se accepta orice document considerat edificator in tara de origine sau in tara in care acesta este stabilit, cum ar fi declaratii pe proprie raspundere, certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritatile competente din tara respectiva, insotit de traducere autorizata in limba romana. Nota: Documentele justificative solicitate conform celor de mai sus se vor prezenta de catre fiecare asociat in parte in caz de oferta comuna, iar in caz de subcontractare atat de ofertant, cat si de subcontractant/ti, iar in cazul ofertei sustinute de tert/i documentele se vor prezenta atat de ofertant, cat si de tertul/ii sustinator/i.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : A) INREGISTRARE: Ofertantii si, daca este cazul, tertii sustinatori si subcontractantii trebuie sa dovedeasca forma de inregistrare in conditiile legii, in tara de rezidenta, din care sa rezulte ca sunt legal constituiti, ca sunt in functiune si ca au capacitatea de a realiza activitatile care fac obiectul acordului-cadru. Modalitatea de indeplinire: Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE) de catre ofertanti si, daca este cazul, de catre terti sustinatori si subcontractanti. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe primele 5 locuri in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Aceste documente pot fi: - pentru operator economic roman: certificat constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul competent teritorial. Din certificatul constatator/extrasul de registru prezentat trebuie sa rezulte: a) obiectul de activitate al ofertantului; obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in CAEN din certificatul constatator emis de ONRC; b) starea ofertantului; c) persoanele care reprezinta ofertantul in relatia cu tertii. Informatiile cuprinse in acest document, trebuie sa fie reale/actuale la data prezentarii. Nota: Se permite dovedirea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale si prin prezentarea certificatului constatator emis de catre ONRC in forma electronica, prin intermediul serviciului online InfoCert, avand incorporata, atasata sau logic asociata semnatura electronica extinsa. - pentru operator economic strain: ofertantul va prezenta documente edificatoare, traduse in limba romana de catre un traducator autorizat, reale/actuale la data prezentarii, care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana fizica/juridica sau de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional si in care sa se mentioneze persoanele care reprezinta entitatea in relatiile cu tertii, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. De asemenea, documentele prezentate trebuie sa dovedeasca faptul ca obiectul sau de activitate include activitati de tipul celor care fac obiectul achizitiei publice si sa contina informatii cu privire la starea ofertantului. Nota: In cazul unei oferte comune fiecare participant la asociere trebuie sa prezinte documentele justificative solicitate conform celor de mai sus din care sa rezulte indeplinirea criteriilor de calificare privind capacitatea de exercitare a activitatii profesionale pentru partea din contract pe care o realizeaza.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Ofertantii trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara de rezidenta, sa reiasa ca sunt legal constituiti, ca nu se afla in niciuna dintre situatiile de anulare a constituirii precum si faptul ca au capacitatea profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul contractului. Modalitatea prin care poate fi demonstrata indeplinirea cerintei: se va completa DUAE de catre ofertanti cu informatiile aferente situatiei lor. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv certificatul constatator emis de ONRC, sau in cazul ofertatilor straini, documente echivalente emise in tara de rezidenta, urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe primele 5 locuri in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Lanțul de aprovizionare
Descriere : Pentru fiecare lot pentru care se depune ofertă, punctajul se acordă astfel: a) se acordă punctajul maxim alocat (5 puncte) pentru livrările directe, fără intermediari între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă; b) se acordă 3 puncte pentru livrările care implică un singur intermediar în lanțul de aprovizionare, între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă; c) se acordă 1 puncte pentru livrările care implică doi intermediari în lanțul de aprovizionare, între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă; d) nu vor fi punctate livrările care implică mai mult de doi intermediari în lanțul de aprovizionare, între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă. În vederea determinării punctajului factorului de evaluare “lanțul de aprovizionare” corespunzător fiecărui lot, se va utiliza formula: P(n)LA1(lot) = (P (n)LAprod1 + P (n)LAprod2 + …P (n)LAprodX) / NT(prod/lot) unde: P(n)LA1(lot) – punctaj lanț de aprovizionare; P (n)LAprod1 – punctaj lanț de aprovizionare / primul produs; P (n)LAprod2 – punctaj lanț de aprovizionare / al doilea produs; P (n)LAprodX – punctaj lanț de aprovizionare / ultimul produs; NT(prod/lot) – numărul total al produselor din cadrul lotului. Operatorul economic care asigură pentru ofertant, serviciile de transport ale produselor (accesorii furnizării), nu va fi considerat intermediar, deoarece suntem în prezența unei singure oferte și a unui singur transfer al dreptului de proprietate asupra produselor, respective de la ofertant la autoritatea contractantă achizitoare, transportatorul în cauză facturând către ofertant doar serviciile de transport. În sensul art. 18 alin (3) din Regulamentul (CE) nr. 178 din 28.01.2002 al Parlamentului European, conform căruia (…) „Operatorii economici din sectorul alimentelor și hranei pentru animale dispun de sisteme și proceduri pentru identificarea celorlalte societăți către care au fost furnizate produsele lor. Aceste informații sunt puse la dispoziția autorităților competente, la cerere. (…)”. Ofertanții vor demonstra îndeplinirea acestei cerințe astfel: - semnarea declarației pe propria răspundere depusă pentru fiecare produs din lot; - depunerea de documente anexate Propunerii tehnice (atestat de producător, documente justificative, contracte de furnizare, sisteme, proceduri, etc.), în copie, care atestă calitatea de producător sau, după caz, locul ofertantului, în calitate de intermediar, în lanțul de aprovizionare, pentru fiecare produs/sortiment din componența lotului pentru care se depune oferta.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante
Descriere : Algoritm de calcul: - Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante va fi notat astfel: a) se acordă numărul maxim de puncte pentru distanța rutieră cea mai scurtă; b) pentru restul distanțelor, punctajul se acordă proporțional, astfel Pdist=pdist min/dist ofertată x 5 În vederea determinării punctajului factorului de evaluare “ Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante ” corespunzător fiecărui lot, se va utiliza formula: P(n)DPC(lot) = (P (n)DPCprod1 + P (n)DPCprod2 + …P (n)DPCprodX) / NT(prod/lot) unde: P(n)DPC1(lot) – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante; P (n)DPCprod1 – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante/ primul produs; P (n)DPCprod2 – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante/ al doilea produs; P (n)DPCprodX – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante/ ultimul produs; NT(prod/lot) – numărul total al produselor din cadrul lotului. Ofertanții vor prezenta informații cu privire la distanța pe care o vor parcurge între locul de producție și sediul autorității contractante, pentru fiecare produs din cadrul lotului (km, modul de calcul).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Schema de calitate a produselor (SCPA)
Descriere : Algoritm de calcul: Schema de calitate a produselor (SCPA) va fi notat astfel: - se acordă = 50 puncte dacă toate produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA; - se acordă = 30 puncte dacă minim 50% din produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA; - se acordă = 15 puncte dacă minim 20% din produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA; - se acordă 0 puncte dacă mai puțin de 20% din produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA. Prin produsele din cadrul lotului care se încadrează în SCPA, se înțeleg următoarele: produse ecologice, cele înregistrate pe schema de calitate UE, produsele tradiționale, produsele atestate pe schema de calitate rețete consacrate și produse montane. Ofertantul va prezenta documente relevante, care să demonstreze încadrarea în SCPA, respectiv: - pentru produs ecologic – certificat de produs ecologic emis de un organism de certificare; - pentru produs înregistrat pe schema de calitate UE (IGP, STG, DOP) – certificat de înregistrare emis de CE; - pentru produs tradițional – atestat de produs tradițional emis de Ministerul Culturii și Dezvoltării Rurale; - pentru produs montan – decizia Agenției Naționale a zonei montane, sau alt document echivalent emis de o entitate juridică din statul de origine pentru produsul ofertat. Note: 1) Toate celelalte produse care nu sunt atestate/înregistrate/certificate pe chemele de calitate enumerate mai sus, dar care îndeplinesc normele europene și naționale de comercializare, pot participa la licitație. 2) Pentru același produs atestat/înregistrat/certificat pe mai multe scheme de calitate, ofertanții vor indica o singură schemă de calitate și vor prezenta documentele corespunzătoare, urmând ca punctajul să fie acordat conform grilei de punctare. 3) La calculul punctajului se ia în considerare numărul de produse atestate/înregistrate/certificate.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100190099

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 17/02/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 4 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 17/02/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53. din Legea privind achizitiile publice nr 98/2016
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Conform legii 101/2016

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Numărul maxim de participanți : 5
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : Sectia Juridic si Drept International Umanitar al U.M. 02574
Organizația care primește cererile de participare : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Organizația care prelucrează ofertele : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0002

Titlu : Preparate din carne
Descriere : Cremwusți pui - preț estimat 25,00 lei/kg, cantitate maximă 1026 kg; Ceafă afumată - preț estimat 420,00 lei/kg, cantitate maximă 720 kg; Ciolan afumat fără os - preț estimat 28,00 lei/kg, cantitate maximă 5580 kg; Bacon - preț estimat 45,00 lei/kg, cantitate maximă 972 kg; Kaizer - preț estimat 33,00 lei/kg, cantitate maximă 990 kg; Mușchi Azuga - preț estimat 61,00 lei/kg, cantitate maximă 324 kg; Mușchi file afumat - preț estimat 35,00 lei/kg, cantitate maximă 1224 kg; Mușchi file țigănesc - preț estimat 45,00 lei/kg, cantitate maximă 234 kg; Pastramă porc - preț estimat 36,00 lei/kg, cantitate maximă 954 kg; Șunculiță țărănească - preț estimat 33,00 lei/kg, cantitate maximă 414 kg; Șuncă presată Praga - preț estimat 26,00 lei/kg, cantitate maximă 612 kg; Cârnați cabanos - preț estimat 27,00 lei/kg, cantitate maximă 1926 kg; Cârnați oltenești - preț estimat 30,00 lei/kg, cantitate maximă 1926 kg; Cârnați proaspeți - preț estimat 23,00 lei/kg, cantitate maximă 1890 kg; Pastă de mici - preț estimat 24,00 lei/kg, cantitate maximă 10890 kg; Salam Sibiu - preț estimat 68,00 lei/kg, cantitate maximă 3654 kg; Salam Victoria - preț estimat 33,00 lei/kg, cantitate maximă 324 kg; Cantități minime acord cadru, cantități estimate contract subsecvent conform caietului de sarcini.
Identificator intern : 2

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 15110000 Carne

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : București, Olănești

5.1.3 Durata estimată

Durată : 18 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Propunerea financiara se va cripta ca VALOARE TOTALA/LOT raportându-se la cantitatea maxima a acordului cadru pentru fiecare lot ofertat si obligatoriu la toate locurile de livrare din cadrul lotului ofertat mentionate in caietul de sarcini. Valoarea estimata este calculata pentru cantitatea maxima a acordului-cadru.

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Ofertantii si, daca este cazul, tertii sustinatori si subcontractantii nu trebuie sa se regaseasca in situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. In sensul prevederilor art. 63 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, persoanele cu functii de decizie in cadrul autoritatii contractante sunt urmatoarele:Zisu Cătălin - conducător autoritate contractantă, Brătulescu Răzvan-Gabriel - locțiitor conducător autoritate contractantă, Andrei Gabriel - șef oficiu Financiar-contabil, Raduslav Florin - șef oficiu ahiziții publice, Stroe Ana - șef secție juridică și DIU, Mancaș Andreea - președinte comisie de evalure, Joițoiu Nicoleta - membru de bază în comisia de evaluare, Gherasim Gheorghe - membru de rezervă în comisia de evaluare, Furdui Ioan - membru de rezervă, Petrică Stelian - membru de bază, Ungureanu Arina - membru de rezervă, Cântarcea Corina - membru de rezervă, Ispas Ana - consilier juridic. Modalitatea de indeplinire: Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE) de catre ofertanti si, daca este cazul, terti sustinatori si subcontractanti, cu informatiile aferente situatiei lor. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe primele 5 locuri in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Aceste documente pot fi: : - cazier judiciar pentru ofertant si pentru persoanele care sunt membri ai organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului ofertant sau are putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv; -certificate contatatoare privind lipsa datoriilor restante cu privire la plata impozitelor, taxelor sau contributiilor la bugetul general consolidat (bugetul de stat, bugetul local etc) valabile la momentul prezentarii; documente prin care se demostreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2) si art. 171 din Legea nr. 98/2016 (daca este cazul); - Pentru ofertantii straini se accepta orice document considerat edificator in tara de origine sau in tara in care acesta este stabilit, cum ar fi declaratii pe proprie raspundere, certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritatile competente din tara respectiva, insotit de traducere autorizata in limba romana. Nota: Documentele justificative solicitate conform celor de mai sus se vor prezenta de catre fiecare asociat in parte in caz de oferta comuna, iar in caz de subcontractare atat de ofertant, cat si de subcontractant/ti, iar in cazul ofertei sustinute de tert/i documentele se vor prezenta atat de ofertant, cat si de tertul/ii sustinator/i.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : A) INREGISTRARE: Ofertantii si, daca este cazul, tertii sustinatori si subcontractantii trebuie sa dovedeasca forma de inregistrare in conditiile legii, in tara de rezidenta, din care sa rezulte ca sunt legal constituiti, ca sunt in functiune si ca au capacitatea de a realiza activitatile care fac obiectul acordului-cadru. Modalitatea de indeplinire: Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE) de catre ofertanti si, daca este cazul, de catre terti sustinatori si subcontractanti. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe primele 5 locuri in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Aceste documente pot fi: - pentru operator economic roman: certificat constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul competent teritorial. Din certificatul constatator/extrasul de registru prezentat trebuie sa rezulte: a) obiectul de activitate al ofertantului; obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in CAEN din certificatul constatator emis de ONRC; b) starea ofertantului; c) persoanele care reprezinta ofertantul in relatia cu tertii. Informatiile cuprinse in acest document, trebuie sa fie reale/actuale la data prezentarii. Nota: Se permite dovedirea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale si prin prezentarea certificatului constatator emis de catre ONRC in forma electronica, prin intermediul serviciului online InfoCert, avand incorporata, atasata sau logic asociata semnatura electronica extinsa. - pentru operator economic strain: ofertantul va prezenta documente edificatoare, traduse in limba romana de catre un traducator autorizat, reale/actuale la data prezentarii, care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana fizica/juridica sau de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional si in care sa se mentioneze persoanele care reprezinta entitatea in relatiile cu tertii, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. De asemenea, documentele prezentate trebuie sa dovedeasca faptul ca obiectul sau de activitate include activitati de tipul celor care fac obiectul achizitiei publice si sa contina informatii cu privire la starea ofertantului. Nota: In cazul unei oferte comune fiecare participant la asociere trebuie sa prezinte documentele justificative solicitate conform celor de mai sus din care sa rezulte indeplinirea criteriilor de calificare privind capacitatea de exercitare a activitatii profesionale pentru partea din contract pe care o realizeaza.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Ofertantii trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara de rezidenta, sa reiasa ca sunt legal constituiti, ca nu se afla in niciuna dintre situatiile de anulare a constituirii precum si faptul ca au capacitatea profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul contractului. Modalitatea prin care poate fi demonstrata indeplinirea cerintei: se va completa DUAE de catre ofertanti cu informatiile aferente situatiei lor. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv certificatul constatator emis de ONRC, sau in cazul ofertatilor straini, documente echivalente emise in tara de rezidenta, urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe primele 5 locuri in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Lanțul de aprovizionare
Descriere : Pentru fiecare lot pentru care se depune ofertă, punctajul se acordă astfel: a) se acordă punctajul maxim alocat (5 puncte) pentru livrările directe, fără intermediari între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă; b) se acordă 3 puncte pentru livrările care implică un singur intermediar în lanțul de aprovizionare, între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă; c) se acordă 1 puncte pentru livrările care implică doi intermediari în lanțul de aprovizionare, între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă; d) nu vor fi punctate livrările care implică mai mult de doi intermediari în lanțul de aprovizionare, între producătorul original și consumatorul final – autoritatea contractantă. În vederea determinării punctajului factorului de evaluare “lanțul de aprovizionare” corespunzător fiecărui lot, se va utiliza formula: P(n)LA1(lot) = (P (n)LAprod1 + P (n)LAprod2 + …P (n)LAprodX) / NT(prod/lot) unde: P(n)LA1(lot) – punctaj lanț de aprovizionare; P (n)LAprod1 – punctaj lanț de aprovizionare / primul produs; P (n)LAprod2 – punctaj lanț de aprovizionare / al doilea produs; P (n)LAprodX – punctaj lanț de aprovizionare / ultimul produs; NT(prod/lot) – numărul total al produselor din cadrul lotului. Operatorul economic care asigură pentru ofertant, serviciile de transport ale produselor (accesorii furnizării), nu va fi considerat intermediar, deoarece suntem în prezența unei singure oferte și a unui singur transfer al dreptului de proprietate asupra produselor, respective de la ofertant la autoritatea contractantă achizitoare, transportatorul în cauză facturând către ofertant doar serviciile de transport. În sensul art. 18 alin (3) din Regulamentul (CE) nr. 178 din 28.01.2002 al Parlamentului European, conform căruia (…) „Operatorii economici din sectorul alimentelor și hranei pentru animale dispun de sisteme și proceduri pentru identificarea celorlalte societăți către care au fost furnizate produsele lor. Aceste informații sunt puse la dispoziția autorităților competente, la cerere. (…)”. Ofertanții vor demonstra îndeplinirea acestei cerințe astfel: - semnarea declarației pe propria răspundere depusă pentru fiecare produs din lot; - depunerea de documente anexate Propunerii tehnice (atestat de producător, documente justificative, contracte de furnizare, sisteme, proceduri, etc.), în copie, care atestă calitatea de producător sau, după caz, locul ofertantului, în calitate de intermediar, în lanțul de aprovizionare, pentru fiecare produs/sortiment din componența lotului pentru care se depune oferta.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante
Descriere : Algoritm de calcul: - Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante va fi notat astfel: a) se acordă numărul maxim de puncte pentru distanța rutieră cea mai scurtă; b) pentru restul distanțelor, punctajul se acordă proporțional, astfel Pdist=pdist min/dist ofertată x 5 În vederea determinării punctajului factorului de evaluare “ Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante ” corespunzător fiecărui lot, se va utiliza formula: P(n)DPC(lot) = (P (n)DPCprod1 + P (n)DPCprod2 + …P (n)DPCprodX) / NT(prod/lot) unde: P(n)DPC1(lot) – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante; P (n)DPCprod1 – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante/ primul produs; P (n)DPCprod2 – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante/ al doilea produs; P (n)DPCprodX – punctaj Distanța de la locul de producție la sediul autorității contractante/ ultimul produs; NT(prod/lot) – numărul total al produselor din cadrul lotului. Ofertanții vor prezenta informații cu privire la distanța pe care o vor parcurge între locul de producție și sediul autorității contractante, pentru fiecare produs din cadrul lotului (km, modul de calcul).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 5
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Schema de calitate a produselor (SCPA)
Descriere : Algoritm de calcul: Schema de calitate a produselor (SCPA) va fi notat astfel: - se acordă = 50 puncte dacă toate produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA; - se acordă = 30 puncte dacă minim 50% din produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA; - se acordă = 15 puncte dacă minim 20% din produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA; - se acordă 0 puncte dacă mai puțin de 20% din produsele din cadrul lotului se încadrează în SCPA. Prin produsele din cadrul lotului care se încadrează în SCPA, se înțeleg următoarele: produse ecologice, cele înregistrate pe schema de calitate UE, produsele tradiționale, produsele atestate pe schema de calitate rețete consacrate și produse montane. Ofertantul va prezenta documente relevante, care să demonstreze încadrarea în SCPA, respectiv: - pentru produs ecologic – certificat de produs ecologic emis de un organism de certificare; - pentru produs înregistrat pe schema de calitate UE (IGP, STG, DOP) – certificat de înregistrare emis de CE; - pentru produs tradițional – atestat de produs tradițional emis de Ministerul Culturii și Dezvoltării Rurale; - pentru produs montan – decizia Agenției Naționale a zonei montane, sau alt document echivalent emis de o entitate juridică din statul de origine pentru produsul ofertat. Note: 1) Toate celelalte produse care nu sunt atestate/înregistrate/certificate pe chemele de calitate enumerate mai sus, dar care îndeplinesc normele europene și naționale de comercializare, pot participa la licitație. 2) Pentru același produs atestat/înregistrat/certificat pe mai multe scheme de calitate, ofertanții vor indica o singură schemă de calitate și vor prezenta documentele corespunzătoare, urmând ca punctajul să fie acordat conform grilei de punctare. 3) La calculul punctajului se ia în considerare numărul de produse atestate/înregistrate/certificate.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100190099

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 17/02/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 4 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 17/02/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53. din Legea privind achizitiile publice nr 98/2016
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Conform legii 101/2016

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Numărul maxim de participanți : 5
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : Sectia Juridic si Drept International Umanitar al U.M. 02574
Organizația care primește cererile de participare : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Organizația care prelucrează ofertele : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
TED eSender : Operator SEAP

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Număr de înregistrare : 4193125
Adresă poștală : Strada: Taberei, nr. 7B
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 061352
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : andreea mancas
Telefon : +40 213195858
Fax : +40 213152165
Adresa de internet : http://www.mapn.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0005

Denumire oficială : Sectia Juridic si Drept International Umanitar al U.M. 02574
Număr de înregistrare : 4193125_3
Adresă poștală : Str. Drumul Taberei nr.7B, sector 6
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 061352
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213195858
Adresa de internet : https://www.logmil.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiană, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: 020976
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 3032997
Fax : +40 3052889
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

11. Informații privind anunțul

11.1 Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : 0754678c-c5c1-4374-bfb3-d830083f74c9 - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 17/01/2025 17:12 +02:00
Data de expediere a anunțului eSender : 17/01/2025 17:02 +02:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română

11.2 Informații privind publicarea

Numărul de publicare al anunțului : 00041197-2025
Numărul ediției JO S : 14/2025
Data publicării : 21/01/2025