Zimní údržba místních komunikací

Předmětem smlouvy o dílo je zajištění zimní údržby komunikací svěřených městskému obvodu Mariánské Hory a Hulváky. Předmětem smlouvy o dílo je zajištění zimní údržby komunikací svěřených městskému obvodu Mariánské Hory a Hulváky.

CPV: 50230000 Servicios de reparación, mantenimiento y servicios asociados relacionados con carreteras y otros equipos
Plazo:
14 de octubre de 2024 a las 08:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Zimní údržba místních komunikací
Organismo adjudicador:
Statutární město Ostrava, městský obvod Mariánské Hory a Hulváky
Número de premio:
Zimní údržba místních komunikací

1. Kupující

1.1 Kupující

Oficiální název : Statutární město Ostrava, městský obvod Mariánské Hory a Hulváky
Právní forma kupujícího : Místní orgán
Činnost veřejného zadavatele : Služby pro širokou veřejnost

2. Řízení

2.1 Řízení

Název : Zimní údržba místních komunikací
Popis : Předmětem smlouvy o dílo je zajištění zimní údržby komunikací svěřených městskému obvodu Mariánské Hory a Hulváky.
Identifikátor řízení : 09db9f8c-0e4b-4679-aba6-09c576e31140
Interní identifikátor : Zimní údržba místních komunikací
Typ řízení : Otevřené
Odůvodnění zrychleného řízení :
Hlavní prvky řízení : dle zákona č. 134/2016 Sb.

2.1.1 Účel

Charakter smlouvy : Služby
Hlavní klasifikace ( cpv ): 50230000 Opravy a údržba silnic a dalších zařízení a související služby

2.1.2 Místo plnění

Nižší územní jednotka země (NUTS) : Moravskoslezský kraj ( CZ080 )
Země : Česko

2.1.4 Obecné informace

Právní základ :
Směrnice 2014/24/EU
32014L0024 - Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/24/EU ze dne 26. února 2014 o zadávání veřejných zakázek a o zrušení směrnice 2004/18/ES
134/2016 Sb. - Zákon o zadávání veřejných zakázek

2.1.6 Důvody pro vyloučení

Čistě vnitrostátní důvody pro vyloučení : dle § 74 odst. 1 písm. a) ZZVZ byl v zemi svého sídla v posledních 5 letech před zahájením zadávacího řízení pravomocně odsouzen pro trestný čin uvedený v příloze č. 3 k ZZVZ nebo obdobný trestný čin podle právního řádu země sídla dodavatele; k zahlazeným odsouzením se nepřihlíží dle § 74 odst. 1 písm. b) ZZVZ má v České republice nebo v zemi svého sídla v evidenci daní zachycen splatný daňový nedoplatek dle § 74 odst. 1 písm. c) ZZVZ má v České republice nebo v zemi svého sídla splatný nedoplatek na pojistném nebo na penále na veřejné zdravotní pojištění dle § 74 odst. 1 písm. d) ZZVZ má v České republice nebo v zemi svého sídla splatný nedoplatek na pojistném nebo na penále na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti dle § 74 odst. 1 písm. e) ZZVZ je v likvidaci, proti němuž bylo vydáno rozhodnutí o úpadku, vůči němuž byla nařízena nucená správa podle jiného právního předpisu nebo v obdobné situaci podle právního řádu země sídla dodavatele

5. Část

5.1 Technické ID šarže : LOT-0001

Název : Zimní údržba místních komunikací
Popis : Předmětem smlouvy o dílo je zajištění zimní údržby komunikací svěřených městskému obvodu Mariánské Hory a Hulváky.
Interní identifikátor : Zimní údržba místních komunikací

5.1.1 Účel

Charakter smlouvy : Služby
Hlavní klasifikace ( cpv ): 50230000 Opravy a údržba silnic a dalších zařízení a související služby

5.1.2 Místo plnění

Nižší územní jednotka země (NUTS) : Moravskoslezský kraj ( CZ080 )
Země : Česko
Další informace :

5.1.3 Odhadovaná doba trvání

Datum zahájení : 01/11/2024
Datum konce trvání : 31/03/2027

5.1.6 Obecné informace

Vyhrazená účast : Účast není vyhrazena.
Musí být uvedena jména a příslušná odborná kvalifikace pracovníků pověřených realizací zakázky : Nevyžaduje se
Projekt veřejných zakázek, který není financován z prostředků EU
Na zakázku se vztahuje Dohoda o vládních zakázkách : ano
Tato zakázka je vhodná i pro malé a střední podniky

5.1.7 Strategické zadávání zakázek

Cíl strategického zadávání zakázek : Žádné strategické zadávání veřejných zakázek
Popis : Zadavatel požaduje, aby se vybraný dodavatel při realizaci předmětu veřejné zakázky choval sociálně zodpovědně a minimalizoval negativní dopady na životní prostředí způsobené svou činností.

5.1.9 Kritéria pro výběr

Kritérium :
Typ : Vhodnost pro výkon odborné činnosti
Popis : splnění profesní způsobilosti ve vztahu k České republice (§ 77 odst. 1 ZZVZ) Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením výpisu z obchodního rejstříku nebo jiné obdobné evidence, pokud jiný právní předpis zápis do takové evidence vyžaduje.
Kritérium :
Typ : Vhodnost pro výkon odborné činnosti
Popis : Doklad, že je oprávněn podnikat v rozsahu odpovídajícímu předmětu veřejné zakázky, pokud jiné právní předpisy takové oprávnění vyžadují (§ 77 odst. 2 písm. a) ZZVZ) Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením živnostenského oprávnění pro živnost „Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona“.
Kritérium :
Typ : Ekonomická a finanční způsobilost
Popis : Zadavatel požaduje, aby dodavatel předložil roční obrat dodavatele za 3 bezprostředně předcházející účetní období, a to v minimální výši 6 mil. Kč/účetní období. Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením výkazu zisku a ztráty (či obdobného dokladu) za poslední 3 uzavřená účetní období; jestliže dodavatel vznikl později, postačí, předloží-li údaje o svém obratu v požadované výši za všechna účetní období od svého vzniku.
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. b) ZZVZ zadavatel požaduje seznam významných služeb poskytnutých za posledních 5 let (období s ohledem na předmět zakázky rozšířeno pro dodržení dostatečné hospodářské soutěže) před zahájením zadávacího řízení včetně uvedení ceny a doby jejich poskytnutí a identifikace objednatele. Z tohoto seznamu musí být zřejmé, že dodavatel poskytl min. 2 služby zajištění zimní údržby na pozemních komunikacích, každá z těchto akcí musela být v objemu min. 500 tis. Kč bez DPH/rok/objednatel. Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu plnění s uvedením názvu objednatele, specifikace poskytnutých plnění, finanční objem v Kč bez DPH, doby a místa poskytnutí plnění. Rovnocenným dokladem k prokázání kritéria (v případě, že není prokazováno jen seznamem) je zejména smlouva s objednatelem a doklad o uskutečnění plnění dodavatele. Pro odstranění pochybností zadavatel uvádí, že je možno doložit služby pro jednoho objednatele na základě víceletých smluvních vztahů, pokud je splněna podmínka objemu za sledované období.
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. c) ZZVZ zadavatel požaduje seznam techniků, kteří se budou podílet na plnění veřejné zakázky, a to zejména těch, které zajišťují kontrolu kvality, bez ohledu na to, zda jde o zaměstnance dodavatele nebo osoby v jiném vztahu k dodavateli. Zadavatel požaduje doložit min. 1 osobu odpovědnou za dispečink zimní údržby. Tato osoba musí mít praxi min. 3 zimní období na pozici dispečera zimní údržby. Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu techniků s uvedením vztahu dodavatele k uvedeným osobám a jejich profesním životopisem (či obdobným dokladem).
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. j) ZZVZ zadavatel požaduje přehled nástrojů nebo pomůcek, provozních nebo technických zařízení, které bude mít dodavatel při plnění veřejné zakázky k dispozici. Z tohoto seznamu musí být zřejmé, že dodavatel je či bude oprávněn nakládat po dobu plnění předmětu zakázky minimálně s následujícím vybavením: - 2 ks posypových vozů se zásobníkem na posypový materiál a radlicí š. cca 2 m, nebo 2 ks traktoru s radlicí a zásobníkem na posypový materiál s rozmetadlem Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu vybavení a dokladem prokazujícím oprávnění s tímto vybavením nakládat (např. majetková karta, technický průkaz, nájemní smlouva apod.).
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. j) ZZVZ zadavatel požaduje přehled nástrojů nebo pomůcek, provozních nebo technických zařízení, které bude mít dodavatel při plnění veřejné zakázky k dispozici. Z tohoto seznamu musí být zřejmé, že dodavatel je či bude oprávněn nakládat po dobu plnění předmětu zakázky minimálně s následujícím vybavením: - 2 ks chodníkového traktoru s radlicí š. cca 1,4 m a zásobníkem na posypový materiál s rozmetadlem Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu vybavení a dokladem prokazujícím oprávnění s tímto vybavením nakládat (např. majetková karta, technický průkaz, nájemní smlouva apod.).
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. j) ZZVZ zadavatel požaduje přehled nástrojů nebo pomůcek, provozních nebo technických zařízení, které bude mít dodavatel při plnění veřejné zakázky k dispozici. Z tohoto seznamu musí být zřejmé, že dodavatel je či bude oprávněn nakládat po dobu plnění předmětu zakázky minimálně s následujícím vybavením: - 2 ks ruční frézy nebo 2 ks ručního pluhu Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu vybavení a dokladem prokazujícím oprávnění s tímto vybavením nakládat (např. majetková karta, technický průkaz, nájemní smlouva apod.).
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. j) ZZVZ zadavatel požaduje přehled nástrojů nebo pomůcek, provozních nebo technických zařízení, které bude mít dodavatel při plnění veřejné zakázky k dispozici. Z tohoto seznamu musí být zřejmé, že dodavatel je či bude oprávněn nakládat po dobu plnění předmětu zakázky minimálně s následujícím vybavením: - 1 ks nakládací techniky Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu vybavení a dokladem prokazujícím oprávnění s tímto vybavením nakládat (např. majetková karta, technický průkaz, nájemní smlouva apod.).
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. j) ZZVZ zadavatel požaduje přehled nástrojů nebo pomůcek, provozních nebo technických zařízení, které bude mít dodavatel při plnění veřejné zakázky k dispozici. Z tohoto seznamu musí být zřejmé, že dodavatel je či bude oprávněn nakládat po dobu plnění předmětu zakázky minimálně s následujícím vybavením: - 2 ks nákladní automobil určený pro odvoz nadbytečného sněhu Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu vybavení a dokladem prokazujícím oprávnění s tímto vybavením nakládat (např. majetková karta, technický průkaz, nájemní smlouva apod.).
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : dle § 79 odst. 2 písm. j) ZZVZ zadavatel požaduje přehled nástrojů nebo pomůcek, provozních nebo technických zařízení, které bude mít dodavatel při plnění veřejné zakázky k dispozici. Z tohoto seznamu musí být zřejmé, že dodavatel je či bude oprávněn nakládat po dobu plnění předmětu zakázky minimálně s následujícím vybavením: - 1 ks haly na sůl a skladu posypových materiálů o kapacitě min. 0,5 t posypového materiálu Dodavatel prokazuje splnění této podmínky předložením seznamu vybavení a dokladem prokazujícím oprávnění s tímto vybavením nakládat (např. majetková karta, technický průkaz, nájemní smlouva příp. výpis z katastru nemovitostí apod.).

5.1.10 Kritéria pro zadání

Kritérium :
Typ : Cena
Jméno/název : Nabídková cena
Popis : Nabídková cena stanovená oceněním položkového rozpočtu
Váha (procenta, přesně) : 100
Popis metody, která se použije v případě, že vážení nelze vyjádřit pomocí kritérií : Seřazení nabídek vzestupně.
Odůvodnění neuvedení váhy kritérií pro zadání :

5.1.11 Zadávací dokumentace

Adresa zadávací dokumentace : https://nen.nipez.cz/profil/0084545110

5.1.12 Podmínky zadávání zakázek

Podmínky podání :
Elektronické podání : Požadována
Adresa pro podání : https://nen.nipez.cz/
Jazyky, v nichž lze podávat nabídky nebo žádosti o účast : čeština
Elektronický katalog : Nepovolena
Varianty : Nepovolena
Popis finanční záruky : Zadavatel požaduje poskytnutí jistoty ve výši 200 000,- Kč.
Lhůta pro doručení nabídek : 14/10/2024 08:00 +02:00
Lhůta, do které musí nabídka zůstat v platnosti : 3 Měsíc
Informace o veřejném otvírání nabídek :
Datum otevření : 14/10/2024 08:00 +02:00
Místo : v elektronickém nástroji
Smluvní podmínky :
Plnění zakázky musí být provedeno v rámci programů chráněného zaměstnání : Ne
Elektronická fakturace : Požadována
Bude použito elektronické objednávání : ne
Bude použita elektronická platba : ano
Finanční ujednání : Na základě skutečně provedených prací.
Informace o lhůtách pro přezkum : Podmínkou pro podání návrhu k ÚOHS je podání námitek k Zadavateli, které je nutné doručit do 15 dnů ode dne, kdy se stěžovatel dozvěděl o domnělém porušení zákona Zadavatelem, nejpozději však do uzavření smlouvy nebo do chvíle, kdy se soutěž o návrh považuje po výběru návrhu za ukončenou. Námitky proti úkonům oznamovaným v dokumentech, které je Zadavatel povinen podle zákona uveřejnit či odeslat stěžovateli, musí být doručeny Zadavateli do 15 dnů od jejich uveřejnění či doručení stěžovateli. Pokud je v zadávacím řízení stanovena lhůta pro podání žádostí o účast, musí být námitky proti podmínkám vztahujícím se ke kvalifikaci dodavatele doručeny Zadavateli nejpozději do skončení této lhůty. Pokud je v zadávacím řízení stanovena lhůta pro podání nabídek, musí být námitky proti zadávacím podmínkám doručeny Zadavateli nejpozději do skončení této lhůty. Námitky proti obsahu výzvy k podání nabídek v dynamickém nákupním systému nebo při zadávání veřejné zakázky na základě rámcové dohody musí být zadavateli doručeny nejpozději do konce lhůty pro podání nabídek. V soutěži o návrh musí být námitky proti soutěžním podmínkám doručeny nejpozději do konce lhůty pro podání návrhů. Zadavatel může v zadávací dokumentaci nebo soutěžních podmínkách stanovit, že námitky podle § 242 odst. 3 nebo 4 zákona lze podat nejpozději 72 hodin před skončením lhůt podle § 242 odst. 3 nebo 4 zákona. Námitky proti dobrovolnému oznámení o záměru uzavřít smlouvu podle § 212 odst. 2 zákona musí být doručeny Zadavateli do 30 dnů od uveřejnění tohoto oznámení. Zadavatel je povinen námitky vyřídit do 15 dnů. Návrh je nutné doručit ÚOHS i Zadavateli do 10 dnů ode dne, v němž stěžovatel obdržel rozhodnutí, kterým Zadavatel námitky odmítnul nebo do 25 dnů od odeslání námitek, pokud Zadavatel o námitkách nerozhodl. Po uzavření smlouvy na veřejnou zakázku či rámcové dohody lze podat pouze návrh na uložení zákazu plnění smlouvy, a to i bez předchozího podání námitek. Návrh na uložení zákazu plnění smlouvy doručí navrhovatel ÚOHS a ve stejnopisu Zadavateli do 30 dnů ode dne, kdy Zadavatel uveřejnil oznámení o uzavření smlouvy způsobem podle § 212 odst. 2 zákona s uvedením důvodu pro zadání veřejné zakázky bez uveřejnění oznámení o zahájení zadávacího řízení, předběžného oznámení nebo výzvy k podání nabídek ve zjednodušeném podlimitním řízení, nejpozději však do 6 měsíců od uzavření této smlouvy. Návrh na uložení zákazu plnění smlouvy podle § 254 odstavce 1 písm. d) zákona doručí navrhovatel ÚOHS a ve stejnopisu Zadavateli do 30 dnů ode dne, kdy Zadavatel uveřejnil oznámení o uzavření smlouvy na základě rámcové dohody podle § 137 zákona nebo oznámení o uzavření smlouvy v dynamickém nákupním systému podle § 142 zákona, nejpozději však do 6 měsíců od uzavření této smlouvy. Ve lhůtě pro doručení návrhu je navrhovatel povinen složit na účet ÚOHS kauci ve výši 1 % z nabídkové ceny navrhovatele za celou dobu plnění veřejné zakázky nebo za dobu prvních čtyř let plnění v případě smluv na dobu neurčitou, nejméně však ve výši 50 000 Kč, nejvýše ve výši 10 000 000 Kč. V případě, že navrhovatel nemůže stanovit celkovou nabídkovou cenu, je povinen složit kauci ve výši 100 000 Kč. V případě návrhu na uložení zákazu plnění smlouvy je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 200 000 Kč. Jde-li o řízení o přezkoumání postupu pro zadávání koncesí, je navrhovatel povinen ve lhůtě pro doručení návrhu složit na účet ÚOHS kauci ve výši 1 % z předpokládané hodnoty koncese uveřejněné ve Věstníku veřejných zakázek nebo na profilu Zadavatele, nejméně však ve výši 50 000 Kč, nejvýše ve výši 10 000 000 Kč. V případě, že Zadavatel neuveřejní ve Věstníku veřejných zakázek nebo na profilu Zadavatele předpokládanou hodnotu koncese, je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 100 000 Kč. V případě návrhu na uložení zákazu plnění koncesní smlouvy je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 200 000 Kč.

5.1.15 Techniky

Rámcová dohoda :
Žádná rámcová dohoda
Informace o dynamickém nákupním systému :
Žádný dynamický nákupní systém
Elektronická aukce : ne

5.1.16 Další informace, mediace a přezkum

Organizace příslušná pro přezkum : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Organizace poskytující další informace o zadávacím řízení : Dobrá zakázka s.r.o.
Organizace poskytující přístup k zadávací dokumentaci v režimu offline : Dobrá zakázka s.r.o.
Organizace poskytující další informace o podání návrhů na přezkum : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Poskytovatel služeb v oblasti zadávání zakázek : Dobrá zakázka s.r.o.

8. Organizace

8.1 ORG-0001

Oficiální název : Dobrá zakázka s.r.o.
Registrační číslo : 28631595
Poštovní adresa : Hlubinská 1378
Obec : Ostrava
PSČ : 70200
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Moravskoslezský kraj ( CZ080 )
Země : Česko
Telefon : +420 774883284
Internetová adresa : https://www.dobrazakazka.cz
Úlohy této organizace :
Poskytovatel služeb v oblasti zadávání zakázek
Organizace poskytující další informace o zadávacím řízení
Organizace poskytující přístup k zadávací dokumentaci v režimu offline

8.1 ORG-0002

Oficiální název : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Registrační číslo : 65349423
Poštovní adresa : třída Kpt. Jaroše 1926/7
Obec : Brno
PSČ : 60200
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Jihomoravský kraj ( CZ064 )
Země : Česko
Telefon : +420 542167111
Internetová adresa : https://uohs.gov.cz
Úlohy této organizace :
Organizace příslušná pro přezkum
Organizace poskytující další informace o podání návrhů na přezkum

8.1 ORG-0003

Oficiální název : Statutární město Ostrava, městský obvod Mariánské Hory a Hulváky
Registrační číslo : 00845451
Poštovní adresa : Přemyslovců 63
Obec : Ostrava–Mariánské Hory
PSČ : 709 06
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Moravskoslezský kraj ( CZ080 )
Země : Česko
Telefon : +420 599459102
Internetová adresa : http://www.marianskehory.cz
Úlohy této organizace :
Kupující

11. Oznámení - informace

11.1 Oznámení - informace

Identifikátor oznámení/verze : 495804ff-6e9c-4b1d-907b-775247f410a3 - 01
Druh formuláře : Zadávání
Typ oznámení : Oznámení o zahájení zadávacího nebo koncesního řízení – standardní režim
Datum odeslání oznámení : 10/09/2024 07:21 +02:00
Jazyky, v nichž je toto oznámení oficiálně k dispozici : čeština

11.2 Informace o zveřejnění

Číslo zveřejnění oznámení : 00544051-2024
Číslo vydání v řadě S Úř. věst. : 177/2024
Datum zveřejnění : 11/09/2024