Вътрешен и външен ремонт в почивна станция "Енерго 2", к.к. "Златни пясъци"

Поръчката е с обект строителство, включващо обновяването и модернизацията на почивната станция, като основната част от дейностите се изпълняват в тяло „Б“ (ново тяло) и малка част в тяло „А“ (старо тяло). Предвидените за изпълнение ремонтни работи обхващат подмяна на: - съществуваща дървена дограма (прозорци); - дървени интериорни врати с …

CPV: 45000000 Trabajos de construcción
Plazo:
7 de octubre de 2024 a las 23:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Вътрешен и външен ремонт в почивна станция "Енерго 2", к.к. "Златни пясъци"
Organismo adjudicador:
ЕСО ЕАД УПРАВЛЕНИЕ МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН ВАРНА
Número de premio:
411684

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : ЕСО ЕАД УПРАВЛЕНИЕ МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН ВАРНА
Правна категория на купувача : Публично предприятие
Дейност на възложителя : Дейности, свързани с електроенергия

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : Вътрешен и външен ремонт в почивна станция "Енерго 2", к.к. "Златни пясъци"
Описание : Поръчката е с обект строителство, включващо обновяването и модернизацията на почивната станция, като основната част от дейностите се изпълняват в тяло „Б“ (ново тяло) и малка част в тяло „А“ (старо тяло). Предвидените за изпълнение ремонтни работи обхващат подмяна на: - съществуваща дървена дограма (прозорци); - дървени интериорни врати с нови; - входна алуминиева врата с нова; - дървени врати в санитарните възли с нови алуминиеви. Освен това се предвижда ремонт на покрития по стени и тавани в помещенията, ремонт на фаянсови облицовки по стени, ремонт и/или подмяна на битумна хидроизолация по покриви и подове, както и ремонт външни настилки от гранитогрес  и от тротоарни и каменни плочи. Заложен е и частичен ремонт на ВиК инсталации, както и подмяна на осветителни тела, на ключове и контакти.
Идентификатор на процедурата : cdda23a0-7f86-42d7-96bc-7a6139179860
Вътрешен идентификатор : 411684
Вид процедура : Открита
Процедурата се ускорява : не
Обосновка на ускорената процедура :
Основни характеристики на процедурата :

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Строителство
Основна класификация ( cpv ): 45000000 Строителни и монтажни работи

2.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 274 000 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : 1.Възложителят отстранява/не сключва договор с участник, за който се установи обстоятелство по чл. 54, ал.1 от ЗОП; чл. 107 от ЗОП; чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици ; чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията. 2.Органите, от които участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки са: Националният осигурителен институт; Национална агенция за приходите. 3.Органите, от които участниците могат да получат необходимата информация: за задълженията, свързани със закрила на заетостта и условията на труд са: Агенция по заетостта; Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". 4.Органите, от които участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с опазване на околната среда са: Министерство на околната среда и водите. 5.При подписване на договора, участникът, определен за изпълнител на поръчката, трябва да представи гаранция, обезпечаваща изпълнението на договора в размер на 7% (седем процента) от стойността на договора, без ДДС. Гаранцията се представя в една от следните форми: ● парична сума, внесена по банкова сметка на ЕСО ЕАД. (Информация за банковите сметки на ЕСО ЕАД се намира на Профила на купувача в Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ в Раздел “Информация за организацията”, Публикувани документи - Банкови сметки на ЕСО ЕАД, на следния адрес: https://app.eop.bg/buyer/2470 ● банкова гаранция със срок на валидност, съгласно договора, в съответствие с образеца на възложителя, част от документацията за участие. ● застраховка, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя със срок на валидност, съгласно договора и доказателство за напълно платена премия. Допълнителна информация може да се намери в документацията на обществената поръчка.
Правно основание :
Директива 2014/25/ЕС

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321 или чл. 321а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Корупция : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът или участникът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът или участникът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на екологичното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 352-353е от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на социалното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 или чл. 192а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът или участникът е извършил нарушение по чл. 118, 128, 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП)
Пряко или косвено участие в подготовката на процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице e неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП ( чл. 54, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че: - е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП); - не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата или участника е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); извършил е нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда и по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, установени с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП); обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : Вътрешен и външен ремонт в почивна станция "Енерго 2", к.к. "Златни пясъци"
Описание : Поръчката е с обект строителство, включваща обновяването и модернизацията на почивната станция, като основната част от дейностите се изпълняват в тяло „Б“ (ново тяло) и малка част в тяло „А“ (старо тяло). Предвидените за изпълнение ремонтни работи обхващат подмяна на: - съществуваща дървена дограма (прозорци); - дървени интериорни врати с нови; - входна алуминиева врата с нова; - дървени врати в санитарните възли с нови алуминиеви. Освен това се предвижда ремонт на покрития по стени и тавани в помещенията, ремонт на фаянсови облицовки по стени, ремонт и/или подмяна на битумна хидроизолация по покриви и подове, както и ремонт външни настилки от гранитогрес  и от тротоарни и каменни плочи. Заложен е и частичен ремонт на ВиК инсталации, както и подмяна на осветителни тела, на ключове и контакти.
Вътрешен идентификатор : 411684

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Строителство
Основна класификация ( cpv ): 45000000 Строителни и монтажни работи

5.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава
Допълнителна информация :

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 01/11/2024
Срок : 120 Ден

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 274 000 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Проект за възлагане на обществена поръчка, който не е финансиран със средства от ЕС
Поръчката попада в приложното поле на Споразумението за държавните поръчки (СДП) : не
Допълнителна информация : Началната дата 01.11.2024 г. , посочена в секция "Планиран срок", е ориентировъчна. Срокът за изпълнение на СМР е не повече от 120 календарни дни.

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Годност за упражняване на професионалната дейност
Наименование : Вписване в Професионален регистър
Описание : Участникът да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС). Когато участник е чуждестранно лице, същото трябва да има право (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването като посочва в поле ,,вписване в съответен професионален регистър” на Част IV, раздел А „Годност“ от ЕЕДОП групата и категорията на строежите, за които е вписан в ЦПРС, както и номера на Удостоверението за вписване и дата на валидност, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката. Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и чл.112, ал. 1, т. 2 от ЗОП) - копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката. Ако определеният изпълнител е чуждестранен участник, при условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица(ако е приложимо), ако има такива. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време, след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.
Критерий :
Вид : Икономическо и финансово състояние
Наименование : Застраховка "Професионална отговорност в строителството" съгласно чл.171 и 171а. от ЗУТ
Описание : Участникът да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” съгласно чл. 171 и 171а. от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство, съобразно строежа - предмет на поръчката (пета категория или по-висока) или еквивалентни за участник – чуждестранно лице съгласно законодателство на държавата, в която е установен. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва част IV, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, поле „застрахователна полица за риск „Професионална отговорност“ от ЕЕДОП, като посочи застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, застрахованата дейност, както и номер и валидност на съответната застраховка. Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и чл.112, ал. 1, т. 2 от ЗОП) - копие на документи, доказващи наличие на застраховка „Професионална отговорност в строителството”. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица(ако е приложимо), ако има такива. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време, след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.
Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Изпълнени строителства за последните 5(пет) години, считано от датата на подаване на офертата
Описание : Участникът да е изпълнил през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата, строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката. Забележка 1: Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15 или друг документ за предаване и приемане на строежа от възложителя. Забележка 2: Минималното изискване може да бъде доказано с изпълнението на едно или няколко възлагания. *Под „строителство с предмет сходен с този на поръчката“ следва да се разбира изграждане и/или реконструкция, и/или осн. ремонт, и/или текущ ремонт на обществени и/или жилищни сгради. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез попълване на Част IV, раздел В „Технически и професионални способности“, поле „за поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“ от ЕЕДОП като предостави и информация за датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на строителството. Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и чл.112, ал. 1, т. 2 от ЗОП) - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертите с приложени към него копия на удостоверения за добро изпълнение на посоченото строителство, които да съдържат датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. Документите, с които се доказва съответствието с поставения критерий за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица (ако е приложимо). Съгласно чл.67, ал.5 от ЗОП Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката.

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Цена
Наименование : "най-ниска цена"
Описание : Поръчката се възлага въз основа на икономически най-изгодна оферта по критерий за възлагане "най-ниска" цена.
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Езици, на които документацията за обществената поръчка е официално достъпна : български
Адрес на документацията за обществената поръчка : https://app.eop.bg/today/411684
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/411684
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Електронен каталог : Забранено
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на оферти : 07/10/2024 23:59 +03:00
Краен срок, до който търгът трябва да остане валиден : 6 Месец
Информация за обществената поръчка :
Дата на отваряне : 09/10/2024 10:00 +03:00
Място : В системата
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Условия, свързани с изпълнението на договора : Съгласно образеца на проекто-договор от документацията за участие.
Електронно фактуриране : Разрешено
Финансово споразумение : Възложителят заплаща със собствени средства на Изпълнителя и съгласно чл. 3 от проекта на договор от документацията за участие в процедурата.
Информация за крайните срокове за преразглеждане : На основание чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП, решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок, считано от изтичане на срока по чл.100, ал.З от ЗОП.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Информация за динамичната система за покупки :
Няма динамична система за покупки
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане : ЕСО ЕАД УПРАВЛЕНИЕ МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН ВАРНА

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : ЕСО ЕАД УПРАВЛЕНИЕ МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН ВАРНА
Регистрационен номер : 175201304
Пощенски адрес : ул. Оборище № 13а, ет. 5
Град : гр. Варна
Пощенски код : 9000
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Варна ( BG331 )
Държава : България
Звено за контакт : Румяна Иванова Петрова
Електронна поща : r.petrova@vn.eso.bg
Телефон : +35952678177
Интернет адрес : https://www.eso.bg
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/16000
Роли на тази организация :
Купувач
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : da1dd423-dae0-400c-b5e5-1ac7baca7e43 - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка или концесия – стандартен режим
Дата на изпращане на известието : 03/09/2024 14:22 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00528634-2024
Номер на броя на ОВ S : 172/2024
Дата на публикуване : 04/09/2024

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00528634-2024
Номер на броя на ОВ S : 172/2024
Дата на публикуване : 04/09/2024