Verlenging Kade Hoogtij

Het verlengen van de bestaande kade Hoogtij aan de Oostzijde in het havengebied. Er is een noodzaak ontstaat de kade te verlengen, om grotere zeeschepen aan te kunnen meren dan aan de bestaande kade mogelijk is. In de bestaande situatie is de kade Hoogtij geschikt voor het aanmeren van binnenvaart …

CPV: 45241100 Trabajos de construcción de muelles, 45243600 Trabajos de construcción de muros de muelles
Plazo:
12 de noviembre de 2024 a las 11:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Verlenging Kade Hoogtij
Organismo adjudicador:
Havenbedrijf Amsterdam N.V.
Número de premio:
T102930

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam : Havenbedrijf Amsterdam N.V.
Activiteit van de aanbestedende instantie : Havenactiviteiten

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel : Verlenging Kade Hoogtij
Beschrijving : Het verlengen van de bestaande kade Hoogtij aan de Oostzijde in het havengebied. Er is een noodzaak ontstaat de kade te verlengen, om grotere zeeschepen aan te kunnen meren dan aan de bestaande kade mogelijk is. In de bestaande situatie is de kade Hoogtij geschikt voor het aanmeren van binnenvaart en kleinere zeevaart. In de gewenste situatie is de bestaande kade met ruim 300 m1 naar het oosten waarbij de afmeerlijn 7 meter dieper landinwaarts ligt t.o.v. de bestaande kade verlengt.
Identificatiecode van de procedure : d72adc1c-19ca-4344-9b5c-e88113c7bada
Eerdere aankondiging : 158629-2020
Interne identificatiecode : T102930
Type procedure : Openbaar
De procedure wordt versneld : neen
Rechtvaardiging voor de versnelde procedure :
Belangrijkste kenmerken van de procedure : Stappen Europees openbare aanbestedingsprocedure: In de aanbestedingsprocedure zullen achtereenvolgens de volgende stappen worden gezet: 1. Gemaakte Inschrijvingen worden via het platform Mercell Source-to-Contract bij Port of Amsterdam ingediend. 2. Getoetst wordt of de Inschrijving tijdig, compleet en in de Nederlandse taal is ingediend. Wanneer een Inschrijving niet voldoet aan deze gestelde vormvereisten heeft Port of Amsterdam het recht deze Inschrijving uit te sluiten van verdere deelname. 3. Vervolgens wordt er door Port of Amsterdam getoetst of er geen uitsluitingsgronden van toepassing is op de Inschrijver. 4. Inschrijvingen worden daarna beoordeeld op de gestelde geschiktheidseisen (eisen ten aan zien van Inschrijver) en de gestelde eisen van de opdracht (ten aanzien van de Inschrijving). Wanneer niet voldaan wordt aan deze eisen kunt u worden uitgesloten van verdere deelname. 5. Vervolgens worden de Inschrijvingen beoordeeld op basis van de gunningscriteria, tevens vermeld in dit aanbestedingsdocument. De voorlopige gunningsbeslissing vindt plaats op basis van laagste prijs. Deze wordt via het platform Mercell Source-to-Contract verstuurd. 6. Port of Amsterdam behoudt zich het recht voor om na het versturen van de voorlopige gunningsbeslissing bij de voorlopig gegunde Inschrijver - indien van toepassing - bewijsstukken op te vragen zodat Inschrijver aantoont dat hij daadwerkelijk voldoet aan de wettelijk gestelde uitsluitingsgronden. 7. Indien er geen bezwaren zijn ingediend tijdens de bezwarentermijn kan er gegund worden. 8. Vervolgens zal daarna de overeenkomst worden ondertekend.

2.1.1 Doel

Aard van het contract : Werken
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 45243600 Bouwen van kademuren
Aanvullende classificatie ( cpv ): 45241100 Bouwen van kades

2.1.2 Plaats van uitvoering

Onderverdeling land (NUTS) : Groot-Amsterdam ( NL329 )
Land : Nederland
Aanvullende informatie : Zie documentatie

2.1.3 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 12 000 000 Euro
Maximumwaarde van de raamovereenkomst : 12 300 000 Euro

2.1.4 Algemene informatie

Rechtsgrondslag :
Richtlijn 2014/25/EU

2.1.6 Gronden voor uitsluiting

Faillissement : Is op de ondernemer een van de volgende situaties van toepassing: hij is failliet, of hij verkeert in insolventie of liquidatie, of hij heeft een regeling met schuldeisers getroffen, of hij verkeert in een andere, vergelijkbare toestand ingevolge een soortgelijke procedure uit hoofde van nationale wet- of regelgeving, of zijn activa worden beheerd door een curator of door de rechtbank, of zijn bedrijfsactiviteiten zijn gestaakt?
Corruptie : In de zin van artikel 3 van de Overeenkomst ter bestrijding van corruptie waarbij ambtenaren van de Europese Gemeenschappen of van de lidstaten van de Europese Unie betrokken zijn (PB C 195 van 25.6.1997, blz. 1) en artikel 2, lid 1, van Kaderbesluit 2003/568/JBZ van 22 juli 2003 inzake de bestrijding van corruptie in de privésector (PB L 192 van 31.7.2003, blz. 54). Deze uitsluitingsgrond omvat ook corruptie in de zin van de nationale wetgeving van de aanbestedende dienst (aanbestedende entiteit) of de ondernemer
Deelname aan een criminele organisatie : In de zin van artikel 2 van Kaderbesluit 2008/841/JBZ van de Raad van 24 oktober 2008 ter bestrijding van georganiseerde criminaliteit (PB L 300 van 11.11.2008, blz. 42)
Vervalsing van de mededinging : Heeft de ondernemer met andere ondernemers overeenkomsten gesloten die gericht zijn op vervalsing van de mededinging?
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van milieurecht : Heeft de ondernemer, voor zover hij weet, zijn verplichtingen op het gebied van het milieurecht geschonden?
Witwassen van geld of financiering van terrorisme : In de zin van artikel 1 van Richtlijn 2005/60/EG van het Europees Parlement en de Raad van 26 oktober 2005 tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (PB L 309 van 25.11.2005, blz. 15).
Fraude : In de zin van artikel 1 van de Overeenkomst aangaande de bescherming van de financiële belangen van de Europese Gemeenschappen (PB C 316 van 27.11.1995, blz. 48).
Kinderarbeid en andere vormen van mensenhandel : In de zin van artikel 2 van Richtlijn 2011/36/EU van het Europees Parlement en de Raad van 5 april 2011 inzake de voorkoming en bestrijding van mensenhandel en de bescherming van slachtoffers daarvan, en ter vervanging van Kaderbesluit 2002/629/JBZ van de Raad (PB L 101 van 15.4.2011, blz. 1).
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van arbeidsrecht : Heeft de ondernemer, voor zover hij weet, zijn verplichtingen op het gebied van het arbeidsrecht geschonden?
Belangenconflict als gevolg van deelneming aan de aanbestedingsprocedure : Is de ondernemer zich bewust van enig belangenconflict als gevolg van zijn deelneming aan de aanbestedingsprocedure?
Directe of indirecte betrokkenheid bij de voorbereiding van deze aanbestedingsprocedure : Heeft de ondernemer of een met de ondernemer verbonden onderneming de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit geadviseerd of is de ondernemer of een met hem verbonden onderneming anderszins betrokken geweest bij de voorbereiding van de aanbestedingsprocedure?
Ernstige beroepsfouten : Heeft de ondernemer zich schuldig gemaakt aan ernstige beroepsfouten?
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van sociaal recht : Heeft de ondernemer, voor zover hij weet, zijn verplichtingen op het gebied van het sociaalrecht geschonden?
Betaling van socialezekerheidsbijdragen : De ondernemer heeft voldaan aan al zijn verplichtingen met betrekking tot de betaling van belastingen of sociale premies, zowel in het land waar hij is gevestigd als in de lidstaat van de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit indien dit een ander land is dan het land van vestiging
Betaling van belastingen : De ondernemer heeft voldaan aan al zijn verplichtingen met betrekking tot de betaling van belastingen of sociale premies, zowel in het land waar hij is gevestigd als in de lidstaat van de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit indien dit een ander land is dan het land van vestiging
Terroristische misdrijven of strafbare feiten in verband met terroristische activiteiten : In de zin van de artikelen 1 en 3 van Kaderbesluit 2002/475/JBZ van de Raad van 13 juni 2002 inzake terrorismebestrijding (PB L 164 van 22.6.2002, blz. 3). Deze uitsluitingsgrond omvat ook uitlokking van, medeplichtigheid aan of poging tot het plegen van een strafbaar feit als bedoeld in artikel 4 van genoemd kaderbesluit.

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0000

Titel : Verlenging Kade Hoogtij
Beschrijving : Het verlengen van de bestaande kade Hoogtij aan de Oostzijde in het havengebied. Er is een noodzaak ontstaat de kade te verlengen, om grotere zeeschepen aan te kunnen meren dan aan de bestaande kade mogelijk is. In de bestaande situatie is de kade Hoogtij geschikt voor het aanmeren van binnenvaart en kleinere zeevaart. In de gewenste situatie is de bestaande kade met ruim 300 m1 naar het oosten waarbij de afmeerlijn 7 meter dieper landinwaarts ligt t.o.v. de bestaande kade verlengt.
Interne identificatiecode : T102930

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Werken
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 45243600 Bouwen van kademuren
Aanvullende classificatie ( cpv ): 45241100 Bouwen van kades

5.1.2 Plaats van uitvoering

Onderverdeling land (NUTS) : Groot-Amsterdam ( NL329 )
Land : Nederland
Aanvullende informatie : Zie documentatie

5.1.3 Geraamde duur

Begindatum : 13/12/2024
Einddatum van de duur : 31/03/2026

5.1.4 Verlenging

Maximumaantal verlengingen : 0

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 12 000 000 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Voorbehouden deelname : Deelname is niet voorbehouden.
Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.9 Selectiecriteria

Criterium :
Type : Economische en financiële draagkracht
Gebruik van dit criterium : Niet gebruikt
Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Gebruik van dit criterium : Niet gebruikt
Criterium :
Type : Technische en beroepsbekwaamheid
Naam : Technische bekwaamheid
Beschrijving : U dient aan te tonen te beschikken over voldoende technische kennis en kunde om de opdracht uit te kunnen voeren. De volgende kerncompetenties dienen te worden aangetoond, deze eis geldt als minimumeis: Met betrekking tot technische bekwaamheid en beroepsbekwaamheid als bedoeld in artikel 2.16 van het ARW 2016 wordt de volgende kerncompetentie gesteld: • Uitvoering met eigen materieel en eigen personeel van een waterbouwkundig werk op het gebied van realisatie van een kademuurconstructie met grote kerende hoogte (>15 meter), met hei/trilwerk van stalen buispalen en damwanden, in een volledig operationeel zijnde haven; met een minimale waarde van €.7.000.000. Deze kerncompetentie is nadrukkelijk gekoppeld aan de ‘Aanvullende eis’ artikel 2.16.12 van het ARW 2016, kritieke taken. Zie toelichting bladzijde 13 van deze Inschrijvingsleidraad. De Inschrijver dient één (1) referentieproject in volgens bijgevoegd model in bijlage 3. Aanvullend dient de Inschrijver bij indiening een tevredenheidsverklaring inzake goede uitvoering van het betreffend referentieproject ondertekend door de referent te overleggen. Voor de referentie geldt: de Inschrijver, of als de Inschrijver een samenwerkingsverband van ondernemers is (combinatie), geen onderaannemer(s) zijnde, was belast met de dagelijkse organisatie en leiding van de opdracht (het projectmanagement), jegens de opdrachtgever eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de opdracht. Aanvullende eis. Op basis van artikel 2.16.12 van het ARW 2016 wordt het volgende geëist door de Aanbesteder: • De Aanbesteder eist van de Inschrijver, of als de Inschrijver een samenwerkingsverband van ondernemers is (combinatie), geen onderaannemer(s) zijnde, dat bepaalde kritieke taken door hem zelf, of een deelnemer van het samenwerkingsverband (combinatie), wordt verricht. Een partij die zichzelf inschrijft dient de kritieke taken zelf te verrichten en een referentie aan te dragen waaruit dit blijkt. Voor de kritieke taken kan dus geen beroep worden gedaan op de draagkracht van een onderaannemer. De Aanbesteder betitelt de volgende onderdelen van het werk als kritieke taak: - Zwaar hijswerk van stalen buispalen, vanaf water en/of land; - Zwaar hei/trilwerk van stalen buispalen en damwanden, vanaf water en/of land. De Inschrijver/samenwerkingsverband van ondernemers (combinatie) geen onderaannemer(s) zijnde, dient onomstotelijk aan te tonen met welk eigen materieel per onderdeel en met welk eigen personeel hij komt om te voldoen aan het gestelde in de kerncompetentie. Hiervoor dient de Inschrijver bij Inschrijving van de aanbestedingsprocedure aan te leveren: Gedetailleerde materieelstaat, al het in te zetten materieel op deze staat dient te zijn gecertificeerd en voorzien van een geldig keurmerk. Opgavelijst gekwalificeerd personeel; op naam, met per persoon aantoonbare ruime ervaring (≥3 jaar) inrelatie tot het in te zetten materieel. Dit dient te worden aangetoond met een referentieprojectenlijst per personeelslid (resumé). Op deze lijst de projectnaam, functie van het personeelslid en relatie met het in te zetten materieel binnen dit project. De Opdrachtgever eist dat de met de lijst opgegeven gekwalificeerd personeel ook daadwerkelijk de werkzaamheden gaan uitvoeren. De opdrachtgever zal in het werk hierop toetsen. Als er na gunning en tijdens de uitvoering van het werk een personeelslid uit de lijst om wat voor reden dan ook wordt vervangen, dan dient zijn vervanger te voldoen aan de opgegeven eisen zoals vermeld hierboven. De Aanbesteder wil ten alle tijden voorkomen dat er onvoldoende gekwalificeerd personeel het werk trachten uit te voeren met onvoldoende kennis met betrekking tot het in te zetten materieel, veiligheid en alle overige bijkomende risico’s. Bovenstaande eisen worden aangetoond in de vorm van referenties die voldoen aan de volgende kenmerken: Inschrijver maakt gebruik van bijlage 3 verklaring referenties; de referentieopdracht is opgeleverd na 1 januari 2019; de opdrachtgever van het referentiewerk heeft geen juridische banden met Inschrijver; het is mogelijk dat één referentie aan meerdere of alle eisen voldoet. In dit geval volstaat het aanleveren van deze ene referentie voor de betreffende eisen. Port of Amsterdam behoudt zich het recht voor om zonder tussenkomst van de gegadigde contact op te nemen met de opdrachtgevers van de betreffende referenties om de ingediende informatie, gegevens en bescheiden (op juistheid) te controleren. Indien de inhoud van de verklaring van de referenten niet overeenkomt met wat is verklaard, kan de gegadigde uitgesloten worden van de aanbesteding.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Prijs
Naam : Prijs
Beschrijving : De beoordeling van de Inschrijvingen en de voorgenomen opdrachtverlening zal plaatsvinden op grond van het gunningscriterium 'laagste prijs’ (EMVI).
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.11 Aanbestedingsstukken

Talen waarin de aanbestedingsstukken officieel beschikbaar zijn : Nederlands
Adres van de aanbestedingsstukken : https://s2c.mercell.com/today/102930

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Elektronische indiening : Vereist
Talen waarin inschrijvingen of verzoeken tot deelname kunnen worden ingediend : Nederlands
Elektronische catalogus : Toegestaan
Uiterste datum voor de ontvangst van inschrijvingen : 12/11/2024 11:00 +00:00
Informatie over de openbare opening :
Openingsdatum : 12/12/2024 23:00 +00:00
Voorwaarden van het contract :
De uitvoering van de opdracht moet plaatsvinden binnen het kader van programma’s voor maatwerkbedrijven : Neen
Voorwaarden met betrekking tot de uitvoering van de opdracht : Zie documentatie
Elektronische facturering : Vereist
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische orderplaatsing : neen
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische betaling : ja
Financiële regeling : N.V.T.

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Geen raamovereenkomst
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem
Elektronische veiling : neen

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures : Rechtbank Amsterdam
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Havenbedrijf Amsterdam N.V.
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt : Havenbedrijf Amsterdam N.V.
Organisatie die inschrijvingen verwerkt : Havenbedrijf Amsterdam N.V.

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam : Havenbedrijf Amsterdam N.V.
Registratienummer : 57398879
Postadres : De Ruijterkade 7
Stad : Amsterdam
Postcode : 1013AA
Onderverdeling land (NUTS) : Groot-Amsterdam ( NL329 )
Land : Nederland
Contactpunt : Thomas de Jong
Telefoon : +31648428302
Rollen van deze organisatie :
Koper
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt
Organisatie die inschrijvingen verwerkt

8.1 ORG-0002

Officiële naam : Rechtbank Amsterdam
Registratienummer : 82951462
Postadres : Parnassusweg 280
Stad : Amsterdam
Postcode : 1076 AV
Onderverdeling land (NUTS) : Groot-Amsterdam ( NL329 )
Land : Nederland
Telefoon : +31 883617000
Rollen van deze organisatie :
Organisatie voor beroepsprocedures

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging : 8229e7ed-56a5-455a-8b7e-ca89628e7513 - 01
Type formulier : Mededinging
Type aankondiging : Aankondiging van een opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging : 15/09/2024 09:02 +00:00
Aankondiging datum verzending (eSender) : 15/09/2024 09:02 +00:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is : Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Publicatienummer aankondiging : 00555829-2024
Nummer uitgave PB S : 181/2024
Datum van bekendmaking : 17/09/2024