Vanhusten ympärivuorokautisen asumisen hankinta

Tällä tarjouspyynnöllä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (jäljempänä Tilaaja) pyytää tarjousta vanhusten ympärivuorokautisesta palveluasumisesta yksityisiltä palveluntuottajilta. Tilaaja hankkii tämän tarjouspyynnön mukaisia palveluja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvion rajoissa, jossa on huomioitu hyvinvointialueen valtiolta saama vuosittainen rahoitus. Hankittavan palvelun määrä voi vaihdella sopimuskaudella. Tilaaja ei sitoudu mihinkään hankintamääriin. Tilaaja varaa oikeuden järjestää …

CPV: 85000000 Servicios de salud y asistencia social, 85300000 Servicios de asistencia social y servicios conexos, 85311100 Servicios de bienestar social proporcionados a ancianos
Plazo:
1 de octubre de 2024 a las 09:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Vanhusten ympärivuorokautisen asumisen hankinta
Organismo adjudicador:
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Número de premio:
VAKEDno-2024-3473

1. Ostaja

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Ostajan oikeusstatus : Alueviranomainen
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen julkishallinto

2. Menettely

2.1 Menettely

Otsikko : Vanhusten ympärivuorokautisen asumisen hankinta
Kuvaus : Tällä tarjouspyynnöllä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (jäljempänä Tilaaja) pyytää tarjousta vanhusten ympärivuorokautisesta palveluasumisesta yksityisiltä palveluntuottajilta. Tilaaja hankkii tämän tarjouspyynnön mukaisia palveluja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvion rajoissa, jossa on huomioitu hyvinvointialueen valtiolta saama vuosittainen rahoitus. Hankittavan palvelun määrä voi vaihdella sopimuskaudella. Tilaaja ei sitoudu mihinkään hankintamääriin. Tilaaja varaa oikeuden järjestää palvelua myös palvelusetelillä tai muuttaa Palveluntuotantoa omaksi toiminnaksi. Hankittavat palvelut on määritelty tarkemmin liitteessä 3 "Vanhusten asumisen palvelukuvaus 2024", jossa kerrotaan hankittavien palvelujen laadulle asetetut ehdottomat vähimmäisvaatimukset sekä kuvataan hankittavien palvelujen sisältö ja tavoitteet sekä arvioitu palvelun tarve. Ympärivuorokautisella palveluasumisella tarkoitetaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) mukaista asumispalvelua (entinen tehostettu palveluasuminen), joka järjestetään asumisyksiköissä, joissa henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti ja asiakas saa asumisyksikön henkilöstöltä viipymättä ja vuorokaudenajasta riippumatta hoitoa ja huolenpitoa myös äkilliseen tarpeeseensa. Ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakkaat ovat pääsääntöisesti ikääntyneitä, jotka palvelutarpeen arvion perusteella tarvitsevat liitteessä 3 "Vanhusten asumisen palvelukuvaus" kuvattujen palvelukokonaisuuksien palveluita. Palvelujen laatuvaatimuksilla turvataan vanhusten mielekäs ja arvokas arki. Palvelukuvauksessa esitetyt laatuvaatimukset ovat vähimmäisvaatimuksia asumisyksikön toiminnalle. Kaikkien tarjouspyyntöasiakirjoissa asetettujen vähimmäislaatuvaatimusten ja tavoitteiden tulee täyttyä täysimääräisesti jokaisen tarjotun palvelun kohdalla koko sopimuskauden ajan. Kaikki palvelujen sisällölle ja laadulle asetetut vaatimukset sisältyvät palvelun hintaan. OSATARJOUSMAHDOLLISUUDET Palvelutuote A: Ympärivuorokautinen palveluasuminen suomenkielisille vanhuksille , (mitoitus 0,65) Palvelutuote B: Ympärivuorokautinen palveluasuminen ruotsinkielisille vanhuksille, (mitoitus 0,65)   Palvelutuote C: Ympärivuorokautinen palveluasuminen erittäin haastavasti käyttäytyville vanhuksille, (mitoitus vähintään 0,7) Palvelutuote D: Ympärivuorokautinen palveluasuminen päihdetaustaisille vanhuksille, (mitoitus 0,65)     Palvelutuote E: Lyhytaikainen ympärivuorokautinen palveluasuminen ruotsinkielisille vanhuksille, (mitoitus 0,65) Palvelutuotteissa A ja B yksikön tulee sijaita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tai sen rajakunnan alueella. Rajakunta on kunta, jolla on yhteinen maantieteellinen raja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa.  Palvelutuotteissa C, D ja E yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella.
Menettelytunniste : 61ef6173-f40c-4073-81a4-04cc49110750
Sisäinen tunniste : VAKEDno-2024-3473
Menettelyn tyyppi : Avoin
Menettelyn tärkeimmät piirteet : Hankinta toteutetaan dynaamisen kaltaisena tarjousmenettelynä, joka on kuvattu tarkemmin liitteessä 2. ”Hankintamenettelyn kuvaus”. Tarjouskilpailun perusteella muodostetaan puitejärjestely siihen valittujen palveluntuottajien kesken. Tilaaja asettaa dynaamisessa tarjousmenettelyssä valitut palveluntuottajat Palvelutuotteissa B, C, D ja E etusijajärjestykseen kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen perusteella. Palvelutuotteessa A Tilaaja muodostaa ostojärjestyksen liitteen 2. "Hankintamenettelyn kuvaus" luvussa 4 ”Valittavat palveluntuottajat / Ostojärjestys (Palvelutuote A)” kuvatulla tavalla. Kokonaistaloudellisesti edullisimpana tarjouksena pidetään tarjousta, joka on hankintayksikön kannalta hinnaltaan halvin. Etusijajärjestys annetaan tarjouksen jättäneille tiedoksi hankintapäätöksessä. Tapauksessa, jossa tarjoushinnat ovat samat, ratkaistaan tarjoajien etusijajärjestys arpomalla tai muulla hankintayksikön päättämällä syrjimättömällä menettelyllä. Puitejärjestelyssä oleva palveluntuottaja valitaan kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisen tarpeen, harkinnan ja palvelun soveltuvuuden perusteella. Asiakkaan yksilöllinen tarve ja erityiset olosuhteet ratkaisevat, minkälaisia palveluja Tilaaja kulloinkin järjestää. Mikäli asiakkaan palveluntarpeen kannalta soveltuvia palveluntuottajia on useampia, valitaan näistä puitejärjestelyssä hinnaltaan halvin. Lisäksi hankintalain (1397/2016) 110 §:n mukaan suorahankintaa voidaan käyttää yksittäisissä tapauksissa sosiaali- tai terveyspalvelujen hankinnoissa, jos palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi ilmeisen kohtuutonta tai erityisen epätarkoituksenmukaista asiakkaan kannalta merkittävän hoito- tai asiakassuhteen turvaamiseksi. Tilaaja hankkii tämän tarjouspyynnön mukaisia palveluja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvion rajoissa, jossa on huomioitu hyvinvointialueen valtiolta saama vuosittainen rahoitus. Hankittavan palvelun määrä voi vaihdella sopimuskaudella. Tilaaja ei sitoudu mihinkään hankintamääriin. Tilaaja varaa oikeuden järjestää palvelua myös palvelusetelillä tai muuttaa Palveluntuotantoa omaksi toiminnaksi.

2.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85000000 Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85300000 Sosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85311100 Vanhustenhuoltopalvelut

2.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Lisätiedot : Osakohteissa A ja B yksikön tulee sijaita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tai sen rajakunnan alueella. Rajakunta on kunta, jolla on yhteinen maantieteellinen raja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa. Osakohteissa C, D ja E yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella.

2.1.3 Arvo

Arvioitu arvo ilman arvonlisäveroa : 285 000 000 Euro

2.1.4 Yleistä tietoa

Lisätiedot : Tarkempi kuvaus hankintamenettelystä on liitteessä 2. "Hankintamenettelyn kuvaus" ja palvelun sisällöstä liitteessä 3. "Vanhusten asumisen palvelukuvaus 2024". Tilaaja asettaa dynaamisessa tarjousmenettelyssä valitut palveluntuottajat Palvelutuotteissa B, C, D ja E etusijajärjestykseen kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen perusteella. Palvelutuotteessa A Tilaaja muodostaa ostojärjestyksen liitteen 2. "Hankintamenettelyn kuvaus" luvussa 4 ”Valittavat palveluntuottajat / Ostojärjestys (Palvelutuote A)” kuvatulla tavalla. Palvelutuotteen A arvioitu vuonna 2025 ostettava paikkamäärä on 1080, mutta kuitenkin Palvelutuotteeseen A osoitetun vuodelle 2025 arvioidun määrärahan 67 500 000 euron rajoissa. Kokonaistaloudellisesti edullisimpana tarjouksena pidetään tarjousta, joka on hankintayksikön kannalta hinnaltaan halvin. Etusijajärjestys annetaan tarjouksen jättäneille tiedoksi hankintapäätöksessä. Tapauksessa, jossa tarjoushinnat ovat samat, ratkaistaan tarjoajien etusijajärjestys arpomalla tai muulla hankintayksikön päättämällä syrjimättömällä menettelyllä.
Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/24/EU

2.1.6 Poissulkemisperusteet

Kansallisesta lainsäädännöstä johtuva konkurssia tai muuta sellaista vastaava tilanne : Tarjoaja on kansalliseen lainsäädäntöön ja kansallisiin määräyksiin perustuen yllämainittuja tilanteita vastaavassa samankaltaisessa menettelyssä.
Konkurssi : Tarjoaja on konkurssissa.
Korruptio : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu lahjonnasta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Järjestelyt velkojien kanssa : Tarjoajalla on järjestelyjä velkojien kanssa.
Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Tarjoajalle tai henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Toisten talouden toimijoiden kanssa kilpailun vääristämiseksi tehdyt sopimukset : Tarjoaja on tehnyt muiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään vääristämään kilpailua.
Ympäristölainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut ympäristölainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rahanpesusta tai terrorismin rahoituksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Petos : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen, on annettu petoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu lapsityövoiman käytöstä tai muista ihmiskaupan muodoista lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Maksukyvyttömyys : Tarjoajan osalta on käynnistetty maksukyvyttömyys- tai likvidaatiomenettely.
Työlainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut työlainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Varat selvitysmiehen hallinnassa : Tarjoajan varat ovat selvitysmiehen tai tuomioistuimen hallinnassa.
Syyllistyminen väärien tietojen antamiseen, tietojen antamatta jättämiseen, vaadittujen asiakirjojen antamiseen kykenemättömien tietojen toimittamiseen ja tätä menettelyä koskevien luottamuksellisten tietojen antamiseen : Tarjoajaa koskee jokin seuraavista tilanteista. a) on syyllistynyt väärän tiedon antamiseen poissulkemis- tai valintaperusteiden osalta, b) on jättänyt antamatta tällaisia tietoja, c) on toimittanut viiveellä tai ei lainkaan ostajan vaatimia tietoja, tai d) on yrittänyt vaikuttaa ostajan päätöksentekoprosessiin asiattomalla tavalla tai hankkinut luottamuksellista tietoa, joista voisi olla sille hankintamenettelyssä asiaankuulumatonta etua, taikka on toimittanut harhaanjohtavia tietoja, joilla voi olla merkittävä vaikutus poissulkemista, tarjoajan valintaa tai hankintaa koskeviin päätöksiin.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai edustus-,päätös- tai valvontavaltaa käyttävä henkilö on rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla tuomittu työturvallisuusrikoksesta, työaikasuojelurikoksesta, työsyrjinnästä, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta tai luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä.
Talouden toimijan hankintamenettelyyn osallistumisesta johtuvat eturistiriidat : Tarjoajan osallistumisesta hankintamenettelyyn aiheutuu eturistiriitoja.
Välitön tai välillinen osallistuminen tämän hankintamenettelyn valmisteluun : Tarjoaja tai tarjoajaan liittyvä yritys on antanut ostajalle neuvoja tai muulla tavoin osallistunut hankintamenettelyn valmisteluun.
Syyllistyminen ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen : Tarjoaja on syyllistynyt ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen.
Ennenaikainen irtisanominen, vahingonkorvaukset tai muut vastaavat seuraamukset : Tarjoajan aikaisempia hankintasopimuksia tai käyttöoikeussopimuksia on irtisanottu ennenaikaisesti tai kyseisen aikaisemman sopimuksen yhteydessä on vaadittu vahingonkorvauksia tai määrätty muita vastaavia seuraamuksia.
Sosiaalilainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut sosiaalilainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Tarjoaja on rikkonut sosiaaliturvamaksujen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Liiketoiminta on keskeytetty : Tarjoajan liiketoiminta on keskeytetty.
Verojen maksu : Tarjoaja on rikkonut verojen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu terrorismirikoksesta tai terroritoimintaan liittyvästä rikoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.

5. Erä

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0001

Otsikko : Ympärivuorokautinen palveluasuminen suomenkielisille vanhuksille (Palvelutuote A)
Kuvaus : Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on sairauksista ja ikääntymisestä johtuvia toimintakyvyn rajoitteita ja haasteita sekä usein myös keskivaikea tai vaikea muistisairaus, joka estää asiakkaan itsenäisen selviytymisen kotiin tuotettavista tukitoimista ja palveluista huolimatta. Asiakkailla voi myös olla harhoja, jotka aiheuttavat turvattomuutta sekä käytösoireita. Asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa apua päivittäisissä toiminnoissa ja terveytensä hoidossa. Avuntarve on säännöllistä ja toistuvaa siten, että asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa ympärivuorokautista valvontaa. Pitkäaikaisen palveluasumisen asiakkaat eivät selviydy kotiin järjestettävien palveluiden turvin. Asiakkaalla on hoitojakson alkaessa kohtalaisesti fyysisen ja kognitiivisen toimintakyvyn rajoituksia. Asiakkaalle voidaan järjestää palvelu myös vaikeisiin psyykkisiin, sosiaalisiin tai turvallisuuteen liittyviin ongelmiin perustuen. Asiakkaat selviytyvät päivittäistoiminnoista yleensä yhden tai kahden henkilön auttamana. Hoidon tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen sekä sairauksien hyvä hallinta ja hoito. Tavoitteena on, että asiakas kokee olonsa turvalliseksi ja tulee hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista elämää. Palveluun kuuluu myös palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestäminen. Asiakkaan on mahdollista asua asumisyksikössä elämänsä loppuun saakka. Osalla asiakkaista on myös kuntoutumismahdollisuuksia, jolloin asiakkaalle mahdollistetaan siirtyminen kevyempien palvelujen piiriin yhteistyössä tilaajan asiakasohjauksen kanssa.
Sisäinen tunniste : 1

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85000000 Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85300000 Sosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85311100 Vanhustenhuoltopalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tai sen rajakunnan alueella. Rajakunta on kunta, jolla on yhteinen maantieteellinen raja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa.

5.1.3 Arvioitu kesto

Alkamispäivä : 01/01/2025
Keston päättymispäivä : 31/12/2029

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintasopimuksen toteuttamiseen osoitetun henkilöstön nimet ja ammatillinen pätevyys on ilmoitettava : Ei tarpeen
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tai sen rajakunnan alueella. Rajakunta on kunta, jolla on yhteinen maantieteellinen raja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa.  Tarkempi kuvaus palvelun sisällöstä liitteessä 3. "Vanhusten asumisen palvelukuvaus". Palvelutuotteen A arvioitu vuonna 2025 ostettava paikkamäärä on 1080, mutta kuitenkin Palvelutuotteeseen A osoitetun vuodelle 2025 arvioidun määrärahan 67 500 000 euron rajoissa.

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu ja ennallistaminen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Luvat ja tai päätökset rekisteröitymisestä
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Käytössä

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi :
Kuvaus : Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 100 %. Palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset ovat kuvattu tarjouspyynnön palvelukuvauksessa.
Painotus (pisteinä, tarkka) : 100
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Kielet, joilla hankinta-asiakirjat ovat virallisesti saatavilla : suomi
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 10/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 01/10/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 01/10/2024 11:00 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Salassapitosopimus vaaditaan : ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0002

Otsikko : Ympärivuorokautinen palveluasuminen ruotsinkielisille vanhuksille (Palvelutuote B)
Kuvaus : Sisällöltään palvelu vastaa palvelutuotetta A. Asiakkaat ovat äidinkieleltään ruotsinkielisiä ja palvelu tuotetaan ruotsin kielellä. Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on sairauksista ja ikääntymisestä johtuvia toimintakyvyn rajoitteita ja haasteita sekä usein myös keskivaikea tai vaikea muistisairaus, joka estää asiakkaan itsenäisen selviytymisen kotiin tuotettavista tukitoimista ja palveluista huolimatta. Asiakkailla voi myös olla harhoja, jotka aiheuttavat turvattomuutta sekä käytösoireita. Asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa apua päivittäisissä toiminnoissa ja terveytensä hoidossa. Avuntarve on säännöllistä ja toistuvaa siten, että asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa ympärivuorokautista valvontaa. Pitkäaikaisen palveluasumisen asiakkaat eivät selviydy kotiin järjestettävien palveluiden turvin. Asiakkaalla on hoitojakson alkaessa kohtalaisesti fyysisen ja kognitiivisen toimintakyvyn rajoituksia. Asiakkaalle voidaan järjestää palvelu myös vaikeisiin psyykkisiin, sosiaalisiin tai turvallisuuteen liittyviin ongelmiin perustuen. Asiakkaat selviytyvät päivittäistoiminnoista yleensä yhden tai kahden henkilön auttamana. Hoidon tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen sekä sairauksien hyvä hallinta ja hoito. Tavoitteena on, että asiakas kokee olonsa turvalliseksi ja tulee hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista elämää. Palveluun kuuluu myös palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestäminen. Asiakkaan on mahdollista asua asumisyksikössä elämänsä loppuun saakka. Osalla asiakkaista on myös kuntoutumismahdollisuuksia, jolloin asiakkaalle mahdollistetaan siirtyminen kevyempien palvelujen piiriin yhteistyössä tilaajan asiakasohjauksen kanssa.
Sisäinen tunniste : 2

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85000000 Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85300000 Sosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85311100 Vanhustenhuoltopalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tai sen rajakunnan alueella. Rajakunta on kunta, jolla on yhteinen maantieteellinen raja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa.

5.1.3 Arvioitu kesto

Alkamispäivä : 01/01/2025
Keston päättymispäivä : 31/12/2029

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tai sen rajakunnan alueella. Rajakunta on kunta, jolla on yhteinen maantieteellinen raja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa. Tarkempi kuvaus palvelun sisällöstä liitteessä 3. "Vanhusten asumisen palvelukuvaus".

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu ja ennallistaminen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Luvat ja tai päätökset rekisteröitymisestä
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Käytössä

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi :
Kuvaus : Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 100 %. Palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset ovat kuvattu tarjouspyynnön palvelukuvauksessa.
Painotus (pisteinä, tarkka) : 100
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Kielet, joilla hankinta-asiakirjat ovat virallisesti saatavilla : suomi
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 10/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 01/10/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 01/10/2024 11:00 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Salassapitosopimus vaaditaan : ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0003

Otsikko : Ympärivuorokautinen palveluasuminen erittäin haastavasti käyttäytyville vanhuksille (Palvelutuote C)
Kuvaus : Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on erityisiä haasteita arjessa pärjäämisessä (mm. turvattomuus, harhat, käytöshäiriöt, karkailu ja aggressiivisuus). Asiakkailla on sairauksista ja ikääntymisestä johtuvia toimintakyvyn rajoitteita ja haasteita sekä usein myös keskivaikeaa tai vaikeaa muistisairautta, joka estää asiakkaan itsenäisen selviytymisen. Asiakkailla voi olla monimuotoista psykiatrista oireilua, kuten harhoja ja käytösoireita sekä usein heikentynyt kognitio. Psykiatriset oireet, alentunut kognitio ja mahdolliset käytösoireet vaikeuttavat oleellisesti välinetoimintojen (IADL) lisäksi päivittäisistä toiminnoista selviytymistä ja osa asiakkaista tarvitsee runsaasti apua niistä selviytyäkseen. Asiakkailla esiintyvät käytösoireet ovat pitkäaikaisia tai pysyviä ja ne vaikuttavat sekä asiakkaaseen itseensä että ympäristöön. Asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa valvontaa. Asiakkaan hoidon tarpeen ensisijainen syy hoidon alkaessa perustuu vaikeisiin psyykkisiin, sosiaalisiin tai turvallisuuteen liittyviin ongelmiin. Asiakkaat selviytyvät päivittäistoiminnoista yleensä yhden tai kahden henkilön auttamana. Hoidon tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen sekä sairauksien oireiden hyvä hallinta. Tavoitteena on, että asiakas kokee olonsa turvalliseksi ja tulee hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista elämää. Lisäksi tavoitteena on käytösoireiden hallinta ja vähentäminen. Asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa apua päivittäisissä toiminnoissa ja terveytensä hoidossa. Avuntarve on säännöllistä ja toistuvaa siten, että asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa ympärivuorokautista valvontaa. Pitkäaikaisen palveluasumisen asiakkaat eivät selviydy kotiin järjestettävien palveluiden turvin. Palveluun kuuluu myös palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestäminen. Asiakkaan on mahdollista asua asumisyksikössä elämänsä loppuun saakka, mutta osalla asiakkaista on myös kuntoutumismahdollisuuksia, jolloin asiakkaalle mahdollistetaan siirtyminen kevyempien palvelujen piiriin yhdessä tilaajan asiakasohjauksen kanssa. Hoitohenkilökunnan asiakaskohtainen välitön mitoitus on asiakkaiden palvelutarpeen mukaisesti vähintään 0,7. Palveluntuottaja huolehtii siitä, että erittäin haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden asumispalvelu ympäristöltään ja toiminnaltaan vastaa kohderyhmän palvelutarpeeseen. Erittäin haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden yksiköissä tulee esimerkiksi huomioida turvallinen terävien esineiden säilytys. Lisäksi palvelua tarjoavan palveluntuottajan on huomioitava seuraavat vaatimukset: • Yksikön toiminta-ajatuksessa, menettelytavoissa ja työohjeissa on huomioitu erittäin haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden erityistarpeet. • Yksikön arjen suunnittelussa on huomioitu erittäin haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden erityistarpeet. • Suurimmalla osalla henkilökunnasta on kokemusta erittäin haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden hoitotyöstä. • Henkilökunnalla on riittävä koulutus erittäin haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden hoitotyöhön ja henkilökunnan täydennyskoulutus vastaa asiakasryhmän eritystarpeisiin.
Sisäinen tunniste : 3

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85000000 Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85300000 Sosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85311100 Vanhustenhuoltopalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella.

5.1.3 Arvioitu kesto

Alkamispäivä : 01/01/2025
Keston päättymispäivä : 31/12/2029

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella. Tarkempi kuvaus palvelun sisällöstä liitteessä 3. "Vanhusten asumisen palvelukuvaus".

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu ja ennallistaminen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Luvat ja tai päätökset rekisteröitymisestä
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Käytössä

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi :
Kuvaus : Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 100 %. Palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset ovat kuvattu tarjouspyynnön palvelukuvauksessa.
Painotus (pisteinä, tarkka) : 100
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 10/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 01/10/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 01/10/2024 11:00 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Salassapitosopimus vaaditaan : ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0004

Otsikko : Ympärivuorokautinen palveluasuminen päihdetaustaisille vanhuksille (Palvelutuote D)
Kuvaus : Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on sairauksista ja ikääntymisestä johtuvia toimintakyvyn rajoitteita ja haasteita sekä usein myös keskivaikeaa tai vaikeaa muistisairautta, joka estää asiakkaan itsenäisen selviytymisen. Osalla asiakkaista on taustallaan runsasta päihteiden käyttöä ja sen seurauksena syntyneitä fyysisen, sosiaalisen ja kognitiivisen toimintakyvyn vajeita. Asiakkailla voi olla päihteiden käyttöä edelleen ja tällöin hoidon tulee tukea asiakkaan päihteiden käytön hallintaa. Asiakkailla voi myös olla harhoja, jotka aiheuttavat turvattomuutta sekä käytösoireita. Asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa apua päivittäisissä toiminnoissa ja terveytensä hoidossa. Avuntarve on säännöllistä ja toistuvaa siten, että asiakkaat tarvitsevat jatkuvaa ympärivuorokautista valvontaa. Pitkäaikaisen palveluasumisen asiakkaat eivät selviydy kotiin järjestettävien palveluiden turvin. Asiakkaalla on hoitojakson alkaessa kohtalaisesti fyysisen ja kognitiivisen toimintakyvyn rajoituksia. Asiakkaalle voidaan järjestää palvelu myös vaikeisiin psyykkisiin, sosiaalisiin tai turvallisuuteen liittyviin ongelmiin perustuen. Asiakkaat selviytyvät päivittäistoiminnoista yleensä yhden tai kahden henkilön auttamana. Hoidon tavoitteena on asiakkaan jäljellä olevan toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen sekä sairauksien hyvä hallinta ja hoito. Tavoitteena on, että asiakas kokee olonsa turvalliseksi ja tulee hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista elämää. Palveluun kuuluu myös palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestäminen. Asiakkaan on mahdollista asua asumisyksikössä elämänsä loppuun saakka, mutta osalla asiakkaista on myös kuntoutumismahdollisuuksia, jolloin asiakkaalle mahdollistetaan siirtyminen kevyempien palvelujen piiriin yhdessä tilaajan asiakasohjauksen kanssa. Lisäksi palvelua tarjoavan palveluntuottajan on huomioitava seuraavat vaatimukset: • Yksikön toiminta-ajatuksessa, menettelytavoissa ja työohjeissa on huomioitu kohderyhmän asiakkaiden erityistarpeet. • Yksikön mielekkään arjen suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu kohderyhmän asiakkaiden erityistarpeet. • Suurimmalla osalla henkilökunnasta on kokemusta moniongelmaisten asiakkaiden kuntouttavasta hoitotyöstä. Palveluntuottajan tulee huolehtia, että jokaisessa työvuorossa on tarpeeksi henkilöstöä, jolla on kokemusta moniongelmaisten asiakkaiden kuntouttavasta hoitotyöstä. • Henkilökunnalla on riittävä koulutus päihdeongelmaisten asiakkaiden kanssa työskentelyyn ja kuntoutukseen ja henkilökunnan täydennyskoulutus vastaa asiakasryhmän eritystarpeisiin.
Sisäinen tunniste : 4

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85000000 Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85300000 Sosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85311100 Vanhustenhuoltopalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella.

5.1.3 Arvioitu kesto

Alkamispäivä : 01/01/2025
Keston päättymispäivä : 31/12/2029

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella. Tarkempi kuvaus palvelun sisällöstä liitteessä 3. "Vanhusten asumisen palvelukuvaus".

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu ja ennallistaminen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Luvat ja tai päätökset rekisteröitymisestä
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Käytössä

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi :
Kuvaus : Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 100 %. Palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset ovat kuvattu tarjouspyynnön palvelukuvauksessa.
Painotus (pisteinä, tarkka) : 100
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 10/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 01/10/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 01/10/2024 11:00 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Salassapitosopimus vaaditaan : ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0005

Otsikko : Lyhytaikainen ympärivuorokautinen palveluasuminen ruotsinkielisille vanhuksille (Palvelutuote E)
Kuvaus : Lyhytaikaishoidon jakson tavoitteena on edistää asiakkaan toimintakykyä ja kotona selviytymistä. Asiakkaan kunkin hoitojakson pituus sovitaan tilaajan ja palveluntuottajan kanssa asiakaskohtaisesti. Asiakkaiden palvelutarve ja tuotettu palvelu vastaa pääsääntöisesti palvelutuote A:n kuvausta. Palvelu on suunnattu äidinkieleltään ruotsinkielisille, muun muassa omaishoidon tuen asiakkaille. Lyhytaikaisen hoidon tehtävä on tukea asiakkaiden sekä heidän läheistensä hyvinvointia, ja siten mahdollistaa omassa kodissa asuminen mahdollisimman pitkään. Toiminnan lähtökohtana ovat asiakkaan elämänhistoria, perheen nykytilanne sekä asiakkaan ja häntä hoitavan läheisen jäljellä oleva toimintakyky ja voimavarat. Lyhytaikaishoito on suunnitelmallista kotona asumista tukevaa hoitoa ja kuntoutusta, joka voidaan järjestää jaksottais- tai intervallihoitona tai yksittäisenä hoitojaksona esimerkiksi omaishoitajan sairastapauksen vuoksi. Asiakkaat tuovat jaksolle mukanaan omat lääkkeensä, henkilökohtaiset hygieniatuotteet sekä apuvälineet. Asiakkaan hoitojakson päättyessä asiakkaasta tehtyjen arviointien lisäksi tulee käydä keskustelu asiakkaan hoitavan tahon sekä mahdollisen omaishoitajan tai läheisen kanssa siitä, miten jakso on mennyt ja mitä jaksolla on tapahtunut. Läheisen on hyvä tietää, millaisena esimerkiksi asiakkaan toimintakyky näyttäytyy yksikössä ollessa. Omaishoitaja/läheinen nähdään asiantuntijana ja yhteistyökumppanina asiakkaan asioissa ja hänet otetaan mukaan hoidon ja kuntoutuksen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Yhteistyö muiden kotona asumista tukevien palveluiden kanssa tapahtuu asiakkaan palvelukokonaisuuden mukaisesti tehden tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Mikäli asiakas on kotihoidon asiakas, tulee kotihoitoon olla yhteydessä aina tarvittaessa sekä asiakkaan kotiutuessa, mikäli asiakas ei kotiudu suunnitelmien mukaisesti. Mahdollisista jaksomuutoksista tulee lisäksi tiedottaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten asumisen järjestämisen tiimiä.
Sisäinen tunniste : 5

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85000000 Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85300000 Sosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 85311100 Vanhustenhuoltopalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella.

5.1.3 Arvioitu kesto

Alkamispäivä : 01/01/2025
Keston päättymispäivä : 31/12/2029

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
Lisätiedot : Yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella. Tarkempi kuvaus palvelun sisällöstä liitteessä 3. "Vanhusten asumisen palvelukuvaus".

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu ja ennallistaminen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.8 Esteettömyyskriteerit

Vammaisia koskevat esteettömyysvaatimukset on otettu huomioon

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Luvat ja tai päätökset rekisteröitymisestä
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Käytössä

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi :
Kuvaus : Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 100 %. Palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset ovat kuvattu tarjouspyynnön palvelukuvauksessa.
Painotus (pisteinä, tarkka) : 100
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 10/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 01/10/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 01/10/2024 11:00 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Salassapitosopimus vaaditaan : ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

8. Organisaatiot

8.1 ORG-0001

Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin

8.1 ORG-0002

Virallinen nimi : Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Rekisterinumero : 3221356-1
Postiosoite : PL 1000
Postitoimipaikka : Vantaa
Postinumero : 01301
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Jussi Pehkonen
Puhelin : +358 401939564
Internetosoite : https://vakehyva.fi/fi
Tämän organisaation rooli :
Ostaja
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio
Tarjouksia käsittelevä organisaatio

8.1 ORG-0003

Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : FI09880841
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1a
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : eSender
Puhelin : 029 55 636 30
Tämän organisaation rooli :
TED eSender

11. Ilmoituksen tiedot

11.1 Ilmoituksen tiedot

Ilmoituksen tunniste/versio : 99439295-c305-4aeb-9800-1d814628220c - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus – kevennetty järjestely
Ilmoituksen lähetyspäivä : 19/08/2024 11:47 +00:00
Ilmoituksen lähetyspäivä (eSender) : 19/08/2024 11:47 +00:00
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi

11.2 Julkaisutiedot

Ilmoituksen julkaisunumero : 00498632-2024
EUVL S -lehden numero : 161/2024
Julkaisupäivä : 20/08/2024