Szennyvízelv. hálózat fejl. és termelőkutak kiv.

Nyertes Ajánlattevő feladata szennyvízelvezető hálózat fejlesztésével (1. rész) és termelőkutak kivitelezésével (2. rész) kapcsolatos kivitelezési munkák elvégzése az Egyéb közbeszerzési dokumentumok (továbbiakban: EKD) részét képező Műszaki dokumentumokban (továbbiakban: MD) foglaltaknak megfelelően. Ajánlatkérő (továbbiakban: AK) a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 46. § (3) bekezdésében foglaltak alapján felhívja Ajánlattevők (továbbiakban: AT) …

CPV: 45200000 Trabajos generales de construcción de inmuebles y obras de ingeniería civil, 45231300 Trabajos de construcción de tuberías para agua y aguas residuales, 45232400 Obras de alcantarillado
Lugar de ejecución:
Szennyvízelv. hálózat fejl. és termelőkutak kiv.
Organismo adjudicador:
Bük Város Önkormányzata
Número de premio:
EKR000765352023

1. Vevő

1.1 Vevő

Hivatalos név : Bük Város Önkormányzata

2. Eljárás

2.1 Eljárás

Cím : Szennyvízelv. hálózat fejl. és termelőkutak kiv.
Leírás : Nyertes Ajánlattevő feladata szennyvízelvezető hálózat fejlesztésével (1. rész) és termelőkutak kivitelezésével (2. rész) kapcsolatos kivitelezési munkák elvégzése az Egyéb közbeszerzési dokumentumok (továbbiakban: EKD) részét képező Műszaki dokumentumokban (továbbiakban: MD) foglaltaknak megfelelően. Ajánlatkérő (továbbiakban: AK) a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 46. § (3) bekezdésében foglaltak alapján felhívja Ajánlattevők (továbbiakban: AT) figyelmét, hogy a közbeszerzés tárgyának egyértelmű és közérthető meghatározása érdekében a jelen ajánlati felhívásban (továbbiakban: AF) és az EKD-ban meghatározott gyártmányú, eredetű, típusú dologra, eljárásra, tevékenységre, személyre, illetőleg szabadalomra vagy védjegyre hivatkozik. Minden ilyen esetben a megnevezés csak a tárgy/műszaki tartalom jellegének egyértelmű meghatározása érdekében történt, minden esetben odaértendő a „vagy azzal egyenértékű” kifejezés. AK a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (továbbiakban: Kbt.) 57. § (1) bekezdésének eleget tevő, az AF-et kiegészítő közbeszerzési dokumentumokat (továbbiakban: Egyéb közbeszerzési dokumentumok, rövidítve EKD) készít. AK az egyértelműség érdekében rögzíti, hogy a Közbeszerzési dokumentumok (a továbbiakban: KD) fogalmi köre alatt az AF-et, valamint az EKD-t érti együttvéve. AK a KD-t korlátlanul, teljeskörűen, közvetlenül és díjmentesen, elektronikusan az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (továbbiakban: EKR) keresztül bocsátja rendelkezésre.
Eljárásazonosító : 09b526f5-7b5a-4ac4-8abe-a56799a1fe2b
Belső azonosító : EKR000765352023

2.1.1 Cél

A szerződés jellege : Építési beruházás
Fő osztályozás ( cpv ): 45200000 Teljes vagy részleges magas- és mélyépítési munka

2.1.4 Általános információk

További információk : BT-145: A szerződés megkötésének dátuma: 2023.11.28 BT-720: Megajánlott összeg: 199 892 609,00 HUF
Jogalap :
2014/24/EU irányelv

5. Rész

5.1 Technikai azonosító a tételhez : LOT-0001

Cím : Szennyvízelvezető hálózat fejlesztése
Leírás : Nyertes AT feladata szennyvízelvezető hálózat fejlesztésével kapcsolatos kivitelezési munkák elvégzése az EKD részét képező MD-ben foglaltaknak megfelelően, az alábbi főbb mennyiségi adatok szerint: - D250 KPE szennyvíz nyomóvezeték építése: 4835 m, - Szennyvízátemelő műtárgy építése előregyártott vasbeton elemekből: 1 db, - Szennyvízátemelő gépészeti szerelése 2 db átemelő szivattyú beépítésével: 1 db, - Szennyvízátemelő előregyártott vasbeton szerelvény- és mérőakna telepítése: 1 db, - Szennyvízátemelő szerelvény- és mérőakna gépészeti szerelése NA100-as elzáró és szabályozó szerelvényekkel és indukciós vízmérő beépítésével: 1 db, - Szennyvízátemelő villamos szerelése, vezérlőszekrény gyártása és telepítése: 1 db, - Szennyvíztelep előregyártott vasbeton szerelvény- és mérőakna telepítése: 1 db, - Szennyvíztelep szerelvény- és mérőakna gépészeti szerelése NA150-es elzáró és szabályozó szerelvényekkel és indukciós vízmérő beépítésével: 1 db. Az elvégzendő feladatok részletes leírását az EKD részét képező MD tartalmazza.
Belső azonosító : EKR000765352023/1

5.1.1 Cél

A szerződés jellege : Építési beruházás
Fő osztályozás ( cpv ): 45200000 Teljes vagy részleges magas- és mélyépítési munka
További osztályozás ( cpv ): 45231300 Víz- és szennyvízvezetékek építése
További osztályozás ( cpv ): 45232400 Szennyvízcsatorna építése

5.1.2 A teljesítés helye

Város : Bük
Irányítószám : 9737
Ország alegysége (NUTS) : Vas ( HU222 )
Ország : Magyarország
További információk :

5.1.3 Becsült időtartam

Időtartam : 180 Nap

5.1.6 Általános információk

Nem uniós forrásokból finanszírozott közbeszerzési projekt
A közbeszerzésre a kormányzati közbeszerzés megállapodás alkalmazandó : igen
További információk : Kiegészítés a felhívás II.2.7) pontjához: Munkaterület átadásának határideje: A szerződés hatályba lépésétől számított 15. naptári nap. Teljesítési határidő: A teljesítés határideje a munkaterület átadásától számított 180 naptári nap. Nyertes AT előteljesítésre AK előzetes írásbeli engedélye esetén jogosult. A szerződés hatályba lépése: AK a Ptk. 6:116. § (1) bekezdése alapján a szerződés hatálybalépését bizonytalan jövőbeli eseménytől tette függővé. Az 1026/2023. (II. 9.) Korm. határozat Bük város iparterületének fejlesztéséhez szükséges víziközmű-beruházásáról rendelkezik. AK az 1026/2023. (II. 9.) Korm. határozat alapján támogatásra irányuló igényt nyújtott be. A szerződés hatálybalépésének feltétele a támogatásra irányuló igény legkésőbb 2023. augusztus 1. napjáig való elfogadása és a támogatói okirat AK általi kézhezvétele. AK a támogatói okirat kézhezvételének napjától számított 3 munkanapon belül írásban értesíti a nyertes AT-t / közös AT-ket. Amennyiben a fenti feltétel nem teljesül, azaz legkésőbb 2023. augusztus 1. napjáig a támogatásra irányuló igény elfogadására és a támogatói okirat AK általi kézhezvételére nem kerül sor, úgy az érintett részajánlati körben a szerződés nem lép hatályba. Ebben az esetben nyertes AT / közös AT-k semmilyen jogcímen nem érvényesíthet(nek) az AK-val szemben fizetési vagy egyéb kártérítési igényt. Amennyiben a fenti feltétel a jelen közbeszerzési eljárás eredményeként megkötésre kerülő szerződés aláírását megelőzően teljesül, úgy a szerződés hatályba lépésének napja az érintett részajánlati kör tekintetében a szerződés mindkét fél általi aláírásának a napja (amennyiben nem azonos napon történik az aláírás, a későbbi aláírásnak a napja). AK kifejezetten felhívja az AT-k figyelmét arra, hogy a szerződés megkötésére annak ismeretében és annak elfogadásával kerül sor, miszerint AK jogosult arra, hogy a szerződést bármelyik részajánlati kör tekintetében a fenti feltétel teljesülésétől függetlenül a szerződés Felek általi aláírásától számítottan 2023. augusztus 1. napjáig bármikor egyoldalú írásbeli nyilatkozatával hatályba léptesse.

5.1.7 Stratégiai közbeszerzés

5.1.12 A közbeszerzésre irányadó feltételek

A szerződés feltételei :
A szerződést védett foglalkoztatási programok keretében kell teljesíteni : Nem
A szerződés teljesítésére vonatkozó feltételek : Szerződést megerősítő biztosítékok: AK jelen eljárás vonatkozásában szerződést megerősítő biztosítékokat (késedelmi, hibás teljesítési, meghiúsulási kötbért), jótállást, a szerződés teljesítésének elmaradásával kapcsolatos igények biztosítékaként teljesítési biztosítékot, a szerződés hibás teljesítésével kapcsolatos igények biztosítékaként pedig jótállási biztosítékot ír elő. Nyertes AT a szerződés alapján elvégzett munkákra a Teljesítésigazolás kiállításától számított legalább 36 hónap jótállást köteles vállalni. AK felhívja a figyelmet, hogy az előírt 36 hónapon felüli többletjótállás mértéke értékelési szempontként szerepel.
Elektronikus számlázás : Kötelező
Elektronikus megrendelésre fog sor kerülni : nem
Elektronikus fizetésre fog sor kerülni : igen
A szerződést elnyerő ajánlattevők csoportjának kötelező jogi formája : AK nem teszi lehetővé nyertes AT/közös AT-k számára a szerződés teljesítése érdekében gazdálkodó szervezet (projekttársaság) létrehozását. III.4.5) pont (BT-77) folytatása: Amennyiben a szerződés teljesítésébe AV kerül bevonásra, a kifizetések a Kbt. 135. § (3) bekezdésének megfelelően történnek és Ajánlatkérő a kifizetéseket a 322/2015. (X.30.) Korm. rendelet 32/A. § figyelembevételével teljesíti. A részletes fizetési feltételeket a közbeszerzési dokumentumok részét képező szerződéstervezet tartalmazza. A megvalósítandó építési beruházások hatósági engedély kötelesek, ezért a vállalkozói díj után járó általános forgalmi adó fizetési kötelezettség bevallása és megfizetése az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 142. §-a alapján AK kötelezettsége.
Pénzügyi megállapodás : Az ellenszolgáltatás teljesítésének feltételei, illetőleg a vonatkozó jogszabályokra hivatkozás: AK a Kbt. 135. § (7) bekezdése alapján a szerződésben foglalt – tartalékkeret és általános forgalmi adó nélkül számított – teljes ellenszolgáltatás 5 %-ának megfelelő összeg, de legfeljebb kétszázötvenmillió forint előleg igénybevételének lehetőségét biztosítja. AK a szerződés szerinti teljes ellenszolgáltatás 5 %-ának megfelelő mértékű tartalékkeretet köt ki. A tartalékkeret felhasználására vonatkozó részletes szabályokat a KD részét képező szerződéstervezet tartalmazza. Az ajánlattétel, a szerződés, számlázás és kifizetés devizaneme: Magyar Forint (HUF). Részszámlázásra a KD részét képező szerződéstervezetben foglaltak szerint van lehetőség. A számla ellenértékét AK a Kbt. 135. § (1)-(3), (5) és (6) bekezdéseiben, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:130. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározottaknak megfelelően átutalással egyenlíti ki. Folyt. a III.4.6) pontban (BT-761).
A felülvizsgálati határidőkre vonatkozó információk : A Kbt. 148. §-ában foglalt rendelkezések szerint.

5.1.16 További információk, közvetítés és felülvizsgálat

Felülvizsgálati szervezet : Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
A közbeszerzési eljárással kapcsolatban további információt nyújtó szervezet : Absolute Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A felülvizsgálati eljárásokról további információkat nyújtó szervezet : Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Közbeszerzési szolgáltató : Absolute Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
TED eSender : Közbeszerzési Hatóság

6. Eredmények

Az értesítésben odaítélt összes szerződés értéke : 389 552 609 Forint

6.1 Eredmény – részazonosító : LOT-0001

6.1.2 Információk a nyertesekről

Nyertes :
Hivatalos név : "Szkendó" Építő és Mélyépítő Mérnöki Kft.
Ajánlat :
Ajánlat azonosítója : EKR000765352023/0203
A rész vagy a részcsoport azonosítója : LOT-0001
Az eredmény értéke : 199 892 609 Forint
Az ajánlatot rangsorolták : igen
Helyezés a nyertesek listáján : 1
Alvállalkozás : Igen
Az alvállalkozásba adott szerződésrész értéke ismert : nem
Az alvállalkozásba adott szerződésrész százalékos aránya ismert : nem
Leírás : MV-M jogosultsághoz kapcsolódó felelős műszaki vezetői feladatok ellátása
A szerződésre vonatkozó információk :
A szerződés azonosítója : Bük/3006-103
Cím : Szennyvízelvezető hálózat fejlesztése
A nyertes kiválasztásának időpontja : 03/11/2023
A szerződés megkötésének időpontja : 28/11/2023

6.1.4 Statisztikai információk

Az ajánlatkérő szervezethez beérkezett felülvizsgálati kérelmek összefoglalása :
A panaszosok száma : 1
Az állítólagos szabálytalanság típusa : Kirívóan alacsony összegű ajánlatok indokolatlan elutasítása
Vevői felülvizsgálati kérelmek száma : 7

7. Módosítás

Az előző szerződéskötési értesítő azonosítója : 752052-2023
A módosítás oka : Olyan módosítások, amelyek nem érik el a minimális értéket ("de minimis" szabály).
Leírás : A teljesítés során elmaradó munkák rendezésére vonatkozó igény merült fel, így – a hatékony és felelős gazdálkodás elvét szem előtt tartva – a Szerződés módosítása vált szükségessé. Az elmaradó munkák összköltsége nettó 7.792.320,- Ft, amelynek tételeit részletesen a jelen szerződésmódosítás 1. számú melléklete szerinti műszaki tartalom tartalmazza (költségvetés „Kivitelezési munkák” fülén az „Előkészítő- és földmunkák” munkanem 23. „Ágyazati réteg készítése bányahomokból, cső környezetében 15 cm vtg-ban.” tétele). Felek a Szerződést a Kbt. 141. § (2)-(3) bekezdése alapján módosítják, tekintettel arra, hogy a. az eredeti szerződés az uniós értékhatárt el nem érő értékű volt, így a módosítás megfelel a Kbt. 141. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltaknak (tehát annak további vizsgálata nem szükséges); b. az ellenszolgáltatás értéke (azaz az elmaradó munkák összköltsége: nettó 7.792.320,- Ft) nem éri el az eredeti szerződés értékének (nettó 199.892.609,- Ft) 15%-át (az ellenszolgáltatás értékének csökkenése az eredeti szerződés értékéhez képest: 3,89%), valamint a módosítás nem változtatja meg a szerződés általános jellegét és illeszkedik az eredeti szerződés jellegéhez (kizárólag az elmaradó munkák kezelésére került sor a módosítás keretében), így a módosítás megfelel a Kbt. 141. § (2) bekezdés b) pontjában foglaltaknak; c. az elmaradó munkákra vonatkozó módosítás a szerződés értékének változásával járt (az elmaradó munkák összköltsége: nettó 7.792.320,- Ft), így a módosítás megfelel a Kbt. 141. § (3) bekezdés első mondatában foglaltaknak; d. a szerződéskötést megelőző közbeszerzési eljárás a Kbt. 81. § (1) bekezdése szerinti, hirdetmény közzétételével induló uniós nyílt eljárás volt, amely jogszerűen alkalmazható lett volna akkor is, ha az ajánlatkérő az eljárás becsült értékét a szerződésmódosítást követő értéket figyelembe véve határozta volna meg, így a módosítás megfelel a Kbt. 141. § (3) bekezdés második mondatában foglaltaknak; e. a szerződésmódosításra a hatékony és felelős gazdálkodás elvének szem előtt tartására is figyelemmel került sor.

7.1 Módosítás

Szakaszazonosító : CON-0001
A módosítások leírása : A Szerződés szerinti műszaki tartalom a jelen szerződésmódosítás 1. számú melléklete szerinti műszaki tartalom szerint módosul, a Szerződés V. pontja – figyelemmel a jelen szerződésmódosítás II.3. pontjában foglaltakra – az alábbi V.4. ponttal egészül ki: „A kivitelezési szerződés 1. számú módosításának 1. számú melléklete szerinti műszaki tartalom változás szerinti elmaradó munkák összköltsége nettó 7.792.320,- Ft + ÁFA. Ennek okán a Felek megállapodnak, hogy a Szerződés V.3. pontja szerinti szerződéses ellenértéket az elmaradó munkák összköltségével csökkentik.” Szerződés értéke a jelen módosítást követően (jelen módosítást megelőzően nem került sor a szerződés módosítására): 192 100 289,00 HUF Szerződésmódosítás dátuma: 2024.08.09. A szerződés módosítására annak hatálya alatt került sor.

8. Szervezetek

8.1 ORG-0004

Hivatalos név : Közbeszerzési Hatóság
Regisztrációs szám : EKRSZ_40664534
Postacím : Riadó utca 5.
Város : Budapest
Irányítószám : 1026
Ország alegysége (NUTS) : Budapest ( HU110 )
Ország : Magyarország
E-mail-cím : hirdetmeny@kt.hu
Telefonszám : +36 18828635
E szervezet szerepei :
TED eSender

8.1 ORG-0005

Hivatalos név : Bük Város Önkormányzata
Regisztrációs szám : 15733768218
Postacím : Széchenyi Utca 44.
Város : Bük
Irányítószám : 9737
Ország alegysége (NUTS) : Vas ( HU222 )
Ország : Magyarország
Kapcsolattartó pont : Szabó András László
E-mail-cím : szabo.andras@buk.hu
Telefonszám : +36 94358006
Fax : +36 94558312
E szervezet szerepei :
Vevő
Csoportvezető

8.1 ORG-0002

Hivatalos név : Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Regisztrációs szám : 15329190-2-41
Postacím : Riadó u. 5
Város : Budapest
Irányítószám : 1026
Ország alegysége (NUTS) : Budapest ( HU110 )
Ország : Magyarország
Telefonszám : +36 18828592
Fax : +36 18828593
E szervezet szerepei :
Felülvizsgálati szervezet

8.1 ORG-0003

Hivatalos név : Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Regisztrációs szám : 15329190-2-41
Postacím : Riadó u. 5
Város : Budapest
Irányítószám : 1026
Ország alegysége (NUTS) : Budapest ( HU110 )
Ország : Magyarország
Telefonszám : +36 18828592
Fax : +36 18828593
E szervezet szerepei :
A felülvizsgálati eljárásokról további információkat nyújtó szervezet

8.1 ORG-0001

Hivatalos név : "Szkendó" Építő és Mélyépítő Mérnöki Kft.
Regisztrációs szám : 12632125218
Postacím : Mérleg Utca 2.
Város : Szombathely
Irányítószám : 9700
Ország alegysége (NUTS) : Vas ( HU222 )
Ország : Magyarország
E-mail-cím : info@szkendo.hu
Telefonszám : +36 703144842
Fax : +36 94320431
E szervezet szerepei :
Ajánlattevő
Csoportvezető
E tételek nyertese : LOT-0001

8.1 ORG-0006

Hivatalos név : Absolute Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Regisztrációs szám : 13439279242
Postacím : Garay Utca 50. II. em. 17.
Város : Budapest
Irányítószám : 1076
Ország alegysége (NUTS) : Budapest ( HU110 )
Ország : Magyarország
Kapcsolattartó pont : Holakovszki István
Telefonszám : +36 703425211
E szervezet szerepei :
Közbeszerzési szolgáltató
A közbeszerzési eljárással kapcsolatban további információt nyújtó szervezet

11. A hirdetményre vonatkozó információk

11.1 A hirdetményre vonatkozó információk

A hirdetmény azonosítója/verziója : dd4bdddc-9a64-4ea0-b6db-69e7dbeec2c3 - 02
Hirdetményminta típusa : Szerződésmódosítás
A hirdetmény típusa : Szerződésmódosításról szóló hirdetmény
A hirdetmény megküldésének dátuma : 22/08/2024 10:18 +02:00
Hirdetmény megküldésének dátuma (az eSender rendszerben) : 17/08/2024 16:54 +02:00
Azok a nyelvek, amelyeken ez a hirdetmény hivatalosan elérhető : magyar

11.2 A közzétételre vonatkozó információk

A hirdetmény közzétételi száma : 00506863-2024
HL S kiadás száma : 164/2024
A közzététel dátuma : 23/08/2024