Slamsugningsfordon

1 st Slamsugningsfordon 1 st Slamsugningsfordon

CPV: 34140000 Vehículos pesados, 34144000 Vehículos de motor para usos especiales
Plazo:
11 de octubre de 2024 a las 21:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Slamsugningsfordon
Organismo adjudicador:
Lunds kommun
Número de premio:
RHA 2024/19

1. Upphandlare

1.1 Upphandlare

Officiellt namn : Lunds kommun
Köparens rättsliga status : Regional myndighet
Den upphandlande myndighetens verksamhet : Allmän offentlig förvaltning

2. Förfarande

2.1 Förfarande

Titel : Slamsugningsfordon
Beskrivning : 1 st Slamsugningsfordon
Förfarandets identifierare : 47df8634-2062-4b05-9e5c-6c18885006e9
Intern identifierare : RHA 2024/19
Typ av förfarande : Öppet
Förfarandet är påskyndat : nej
Motivering för det påskyndade förfarandet :
Förfarandets viktigaste kännetecken :

2.1.1 Föremålet för upphandlingen

Kontraktets art : Varor
Huvudklassificering ( cpv ): 34144000 Motorfordon för särskilda syften
Ytterligare klassificering ( cpv ): 34140000 Tyngre motorfordon

2.1.2 Leveransplats

Land : Sverige
Var som helst i det aktuella landet

2.1.3 Värde

Beräknat värde exklusive moms : 5 000 000 Svensk krona

2.1.4 Allmänna upplysningar

Rättslig grund :
Direktiv 2014/24/EU

2.1.6 Uteslutningsgrunder

Situation som enligt nationell lagstiftning motsvarar konkurs : Befinner sig leverantören i en situation motsvarande konkurs till följd av ett liknande förfarande enligt nationella lagar och förordningar?
Konkurs : Har leverantören gått i konkurs?
Korruption : Har leverantören själv eller en person som är medlem i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan eller som har befogenhet att företräda, fatta beslut i eller kontrollera dessa, fällts för korruption genom en lagakraftvunnen dom som meddelades för högst fem år sedan eller i vilken en tidsfrist fastställts som fortfarande gäller? Enligt definitionen i artikel 3 i konventionen om kamp mot korruption som tjänstemän i Europeiska gemenskaperna eller Europeiska unionens medlemsstater är delaktiga i (EUT C 195, 25.6.1997, s. 1) respektive artikel 2.1 i rådets rambeslut 2003/568/RIF av den 22 juli 2003 om kampen mot korruption inom den privata sektorn (EUT L 192, 31.7.2003, s. 54). Detta skäl för uteslutning omfattar även korruption enligt definition i den nationella lagstiftningen för den upphandlande myndigheten eller leverantören.
Ackordsuppgörelse med borgenärer : Har leverantören ingått ackordsuppgörelse med borgenärer?
Deltagande i en kriminell organisation : Har leverantören själv eller en person som är medlem i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan eller som har befogenhet att företräda, fatta beslut i eller kontrollera dessa, fällts för deltagande i någon kriminell organisation genom en lagakraftvunnen dom som meddelades för högst fem år sedan eller i vilken en tidsfrist fastställts som fortfarande gäller? Enligt definitionen i artikel 2 i rådets rambeslut 2008/841/RIF av den 24 oktober 2008 om kampen mot organiserad brottslighet (EUT L 300, 11.11.2008, s. 42).
Avtal med andra ekonomiska aktörer med syfte att snedvrida konkurrensen : Har leverantören ingått överenskommelser med andra ekonomiska aktörer som syftar till att snedvrida konkurrensen?
Åsidosättande av skyldigheter enligt miljölagstiftningen : Har leverantören, såvitt denne känner till, åsidosatt sina skyldigheter enligt miljölagstiftningen? Enligt vad som avses vad gäller syftet med denna upphandling i nationell lagstiftning, i meddelandet, i upphandlingsdokumenten eller i artikel 18.2 i direktiv 2014/24/EU.
Penningtvätt eller finansiering av terrorism : Har leverantören själv eller en person som är medlem i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan eller som har befogenhet att företräda, fatta beslut i eller kontrollera dessa, fällts för penningtvätt eller finansiering av terrorism genom en lagakraftvunnen dom som meddelades för högst fem år sedan eller i vilken en tidsfrist fastställts som fortfarande gäller? Enligt definitionen i artikel 1 i Europaparlamentets och rådets direktiv 2005/60/EG av den 26 oktober 2005 om åtgärder för att förhindra att det finansiella systemet används för penningtvätt och finansiering av terrorism (EUT L 309, 25.11.2005, s. 15).
Bedrägerier : Har leverantören själv eller en person som är medlem i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan eller som har befogenhet att företräda, fatta beslut i eller kontrollera dessa, fällts för bedrägeri genom en lagakraftvunnen dom som meddelades för högst fem år sedan eller i vilken en tidsfrist fastställts som fortfarande gäller? Enligt innebörden i artikel 1 i konventionen om skydd av Europeiska gemenskapernas finansiella intressen (EGT C 316, 27.11.1995, s. 48).
Barnarbete och andra former av människohandel : Har leverantören själv eller en person som är medlem i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan eller som har befogenhet att företräda, fatta beslut i eller kontrollera dessa, fällts för barnarbete eller andra former av människohandel genom en lagakraftvunnen dom som meddelades för högst fem år sedan eller i vilken en tidsfrist fastställts som fortfarande gäller? Enligt definitionen i artikel 2 i Europaparlamentets och rådets direktiv 2011/36/EU av den 5 april 2011 om förebyggande och bekämpande av människohandel, om skydd av dess offer och om ersättande av rådets rambeslut 2002/629/RIF (EUT L 101, 15.4.2011, s. 1).
Insolvens : Är leverantören föremål för insolvens- eller likvidationsförfarande?
Åsidosättande av skyldigheter enligt arbetsrätten : Har leverantören, såvitt denne känner till, åsidosatt sina skyldigheter enligt arbetsrätten? Enligt vad som avses vad gäller syftet med denna upphandling i nationell lagstiftning, i meddelandet, i upphandlingsdokumenten eller i artikel 18.2 i direktiv 2014/24/EU.
Tvångsförvaltning : Är leverantörens tillgångar föremål för tvångsförvaltning?
Har lämnat felaktiga uppgifter, underlåtit att lämna de begärda handlingarna och har fått konfidentiell information om förfarandet : Har leverantören befunnit sig i någon av följande situationer: a) Denne har i allvarlig omfattning lämnat oriktiga uppgifter för kontroll av skäl för uteslutning eller kvalificeringskrav, b) har undanhållit sådan information, c) kan inte utan dröjsmål lämna de styrkande handlingar som den upphandlande myndigheten kräver, och d) otillbörliga försök görs att påverka den upphandlande myndighetens beslutsprocess för att tillägna sig konfidentiell information som kan ge aktören otillbörliga fördelar i upphandlingsförfarandet eller så att av oaktsamhet vilseledande uppgifter lämnas som kan ha en väsentlig inverkan på beslut om uteslutning, kvalificering eller tilldelning?
Intressekonflikt på grund av deltagande i upphandlingsförfarandet : Har leverantören kännedom om någon intressekonflikt, enligt vad som anges i nationell lagstiftning, meddelandet eller upphandlingsdokumenten, till följd av sitt deltagande i upphandlingsförfarandet?
Direkt eller indirekt deltagande i förberedelserna av detta upphandlingsförfarande : Har leverantören eller ett företag med anknytning till denne bistått den upphandlande myndigheten med rådgivning eller på annat sätt varit inblandad i förberedelserna av upphandlingsförfarandet?
Allvarliga fel i yrkesutövningen : Har leverantören gjort sig skyldig till allvarliga fel i yrkesutövningen? Se, där så är tillämpligt, definitioner i nationell lagstiftning, meddelandet eller upphandlingsdokumenten.
Förtida uppsägning, skadestånd eller andra jämförbara sanktioner : Har leverantören varit med om att ett tidigare offentligt kontrakt, ett tidigare kontrakt med en upphandlande myndighet eller ett tidigare koncessionskontrakt sagts upp i förtid, eller att skadestånd eller jämförbara sanktioner krävts i samband med detta tidigare avtal?
Åsidosättande av skyldigheter enligt sociallagstiftningen : Har leverantören, såvitt denne känner till, åsidosatt sina skyldigheter enligt sociallagstiftningen? Enligt vad som avses vad gäller syftet med denna upphandling i nationell lagstiftning, i meddelandet, i upphandlingsdokumenten eller i artikel 18.2 i direktiv 2014/24/EU.
Betalning av socialförsäkringsavgifter : Har leverantören åsidosatt sina skyldigheter i fråga om betalning av sociala avgifter, i det land där denne är etablerad eller i den upphandlande myndighetens medlemsstat om det är ett annat land än etableringslandet?
Avbruten näringsverksamhet : Har leverantören avbrutit sin näringsverksamhet?
Betalning av skatter : Har leverantören åsidosatt sina skyldigheter i fråga om betalning av skatter, i det land där denne är etablerad eller i den upphandlande myndighetens medlemsstat om det är ett annat land än etableringslandet?
Terroristbrott eller brott med anknytning till terroristverksamhet : Har leverantören själv eller en person som är medlem i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan eller som har befogenhet att företräda, fatta beslut i eller kontrollera dessa, fällts för terrorbrott eller brott med anknytning till terroristverksamhet genom en lagakraftvunnen dom som meddelades för högst fem år sedan eller i vilken en tidsfrist fastställts som fortfarande gäller? Enligt definitionen i artiklarna 1 och 3 i rådets rambeslut av den 13 juni 2002 om bekämpande av terrorism (EGT L 164, 22.6.2002, s. 3). Denna grund för uteslutning omfattar även anstiftan av eller medhjälp till eller försök att begå brott i den mening som avses i artikel 4 i det rambeslutet.

5. Del (anbudsområde)

5.1 Tekniskt ID för partiet : LOT-0000

Titel : Slamsugningsfordon
Beskrivning : 1 st Slamsugningsfordon
Intern identifierare : RHA 2024/19

5.1.1 Föremålet för upphandlingen

Kontraktets art : Varor
Huvudklassificering ( cpv ): 34144000 Motorfordon för särskilda syften
Ytterligare klassificering ( cpv ): 34140000 Tyngre motorfordon

5.1.2 Leveransplats

Land : Sverige
Var som helst i det aktuella landet
Kompletterande information :

5.1.3 Uppskattad löptid

Varaktighet – annat : Okänd

5.1.5 Värde

Beräknat värde exklusive moms : 5 000 000 Svensk krona

5.1.6 Allmänna upplysningar

Reserverad upphandling : Deltagande är inte reserverat.
Upphandlingsprojekt som inte finansieras med EU-medel
Upphandlingen omfattas av Världshandelsorganisationens avtal om offentlig upphandling, GPA : nej

5.1.7 Strategisk upphandling

Syftet med strategisk upphandling : Minskning av miljöpåverkan

5.1.9 Urvalskriterier

Kriterium :
Typ : Ekonomisk och finansiell ställning
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Annat
Namn : Leverantören uppfyller alla kvalificeringskrav
Beskrivning : Alla kvalificeringskrav som anges i meddelandet eller i upphandlingsdokumenten som meddelandet hänvisar till är uppfyllda.
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Lämplighet att utöva yrkesverksamhet
Användning av det här kriteriet : Ej använda
Kriterium :
Typ : Teknisk och yrkesmässig kapacitet
Användning av det här kriteriet : Ej använda

5.1.11 Upphandlingsdokument

Sista dag för att begära kompletterande information : 30/09/2024 22:00 +00:00
Adress till upphandlingsdokumenten : https://tendsign.com/doc.aspx?MeFormsNoticeId=30238

5.1.12 Upphandlingsvillkor

Villkor för inlämning :
Elektronisk inlämning : Krävs
De språk som kan användas i anbuden eller anbudsansökningarna : svenska
Elektronisk katalog : Tillåten
Tidsfrist för mottagande av anbud : 11/10/2024 21:59 +00:00
Tidsfrist för anbudets giltighet : 181 Dag
Information om offentlig anbudsöppning :
Öppningsdatum : 11/10/2024 22:00 +00:00
Plats : Lund
Kontraktsvillkor :
Kontraktet måste genomföras inom ramen för program för skyddad anställning : Nej
Elektronisk fakturering : Krävs
Elektronisk beställning kommer att användas : ja
Elektronisk betalning kommer att användas : ja

5.1.15 Metoder

Ramavtal :
Upphandlingen avser inte ett ramavtal
Information om det dynamiska inköpssystemet :
Upphandlingen avser inte ett dynamiskt inköpssystem
Elektronisk auktion : nej

5.1.16 Kompletterande information, medling och prövning

Prövningsorganisation : Förvaltningsrätten

8. Organisationer

8.1 ORG-0001

Officiellt namn : Lunds kommun
Registreringsnummer : 2120001132
Avdelning : _Upphandlingsenheten
Postadress : BOX 41
Ort : Lund
Postnummer : 22100
Del av land (NUTS) : Skåne län ( SE224 )
Land : Sverige
Kontaktpunkt : Lunds Kommun
Tfn : 0463596391
Den här organisationens roller :
Upphandlare

8.1 ORG-0002

Officiellt namn : Förvaltningsrätten
Registreringsnummer : 202100-2742
Postadress : Box 4522
Ort : Malmö
Postnummer : 203 20
Del av land (NUTS) : Skåne län ( SE224 )
Land : Sverige
Tfn : 040-35 35 00
Den här organisationens roller :
Prövningsorganisation

11. Information om meddelandet

11.1 Information om meddelandet

Identifierare/version för meddelandet : 9bc02bbf-dbf3-4056-a983-31462b78cd4b - 01
Formulärtyp : Konkurrensutsättning
Meddelandetyp : Meddelande om upphandling eller koncession – standardsystem
Avsändningsdatum för meddelandet : 11/09/2024 10:05 +00:00
Datum för avsändning av meddelandet (eSender) : 11/09/2024 10:05 +00:00
Språk som det här meddelandet finns officiellt tillgängligt på : svenska

11.2 Publiceringsinformation

Meddelandets publiceringsnummer : 00547093-2024
EUT S-nummer : 178/2024
Publiceringsdatum : 12/09/2024