Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură

Încheierea unui acord - cadru având ca obiect prestare servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură, după cum urmează: Lot 1 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în municipiul București și județul Ilfov; Lot 2 – Servicii de mentenanță la …

CPV: 50720000 Servicios de reparación y mantenimiento de calefacción central
Lugar de ejecución:
Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură
Organismo adjudicador:
UM 0929 Bucuresti
Número de premio:
10000

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : UM 0929 Bucuresti
Forma juridică a achizitorului : Autoritate guvernamentală centrală
Activitatea autorității contractante : Ordine și siguranță publică

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : UNITATEA MILITARA 0461 BUCURESTI
Forma juridică a achizitorului : Autoritate guvernamentală centrală
Activitatea autorității contractante : Ordine și siguranță publică

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : UNITATEA MILITARA 0418 BUCURESTI
Forma juridică a achizitorului : Autoritate guvernamentală centrală
Activitatea autorității contractante : Ordine și siguranță publică

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : UNITATEA MILITARA 0521 BUCURESTI
Forma juridică a achizitorului : Autoritate guvernamentală centrală
Activitatea autorității contractante : Ordine și siguranță publică

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură
Descriere : Încheierea unui acord - cadru având ca obiect prestare servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură, după cum urmează: Lot 1 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în municipiul București și județul Ilfov; Lot 2 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Prahova; Lot 3 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Giurgiu; Lot 4 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Brașov; Lot 5 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Constanța; Lot 6 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Bihor; Lot 7 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Gorj; Lot 8 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Tulcea; Lot 9 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Vâlcea; Lot 10 – Servicii de mentenanță la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Mureș; Termenul până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire este de 20 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP ( https://e-licitatie.ro/pub ).
Identificatorul procedurii : d89d6020-e087-44d9-8486-99bb3ac056fc
Identificator intern : 10000
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

2.1.3 Valoare

Valoarea maximă a acordului-cadru : 3 019 183,96 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Temei juridic :
Directiva 2014/24/UE

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0001

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în municipiul București și județul Ilfov
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în municipiul București și județul Ilfov conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 1.354.706,29 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : București și Județul Ilfov

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0002

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Prahova
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în Județul Prahova conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 10.787,28 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 2

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Prahova ( RO316 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Prahova

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0003

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Giurgiu
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Giurgiu conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 55.062,58 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 3

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Giurgiu ( RO314 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Giurgiu

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0004

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Brașov
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Brașov conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 71.812,78 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 4

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Braşov ( RO122 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Brașov

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0005

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Constanța
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Constanța conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 33.318,54 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 5

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Constanţa ( RO223 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Constanța

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0006

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Bihor
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Bihor conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 2.888,00 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 6

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bihor ( RO111 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Bihor

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0007

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Gorj
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Gorj conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 5.088,72 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 7

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Gorj ( RO412 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Gorj

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0008

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Tulcea
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Tulcea conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 16.909,08 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 8

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Tulcea ( RO225 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Tulcea

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0009

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Vâlcea
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Vâlcea conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 29.956,34 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 9

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Vâlcea ( RO415 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Vâlcea

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0010

Titlu : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Mureș
Descriere : Servicii de mentenanta la echipamentele care produc apă caldă și căldură în județul Mureș conform caietului de sarcini. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 27.238,00 lei. Cantitatea minima si maxima a unui contract subsecvent este cea prevazuta in anexele nr. 1 si 2 la caietul de sarcini. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente - anual. Datele propuse în calendarul estimativ reprezintă intenția beneficiarului - plătitor, nu un angajament ferm din partea beneficiarului - plătitor cu privire la atribuirea contractelor subsecvente, pornind de la ipoteza de lucru că nu vor apărea evenimente/circumstanțe imprevizibile care nu au putut fi luate în considerare la momentul inițierii procedurii de atribuire, respectiv vor fi asigurate și resursele financiare necesare.
Identificator intern : 10

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 50720000 Servicii de reparare şi de întreţinere a încălzirii centrale

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Mureş ( RO125 )
Țara : România
Informații suplimentare : Județul Mureș

5.1.3 Durata estimată

Durată : 30 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Acordul - cadru se va încheia cu un singur operator economic.

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 50
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de diagnosticare
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de diagnosticare cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tdiagnosticare= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel:Tdiagnosticare = (T minim / T oferta careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: T diagnosticare = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de diagnosticare cel mai mic ofertat, Toferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de diagnosticare aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare Termenul de diagnosticare va fi exprimat in ore. Pentru un termen de diagnosticare de 12 ore oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de diagnosticare mai mare de 12 ore oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima din caietul de sarcini referitoare la termenul de diagnosticare, maxim acceptat (peste care oferta va fi considerata NECONFORMA). Termenul de diagnosticare va fi exprimat în ore, fără zecimale. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de 1 oră.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termenul de remediere a defecțiunilor în cazul celor ce nu necesită înlocuire de piese
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru oferta cu termenul de remediere a defectiunilor cel mai scazut, exprimat in procent, se acorda punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv Tremediere defectiuni= 25 puncte; b) Pentru o alta oferta admisibila decat cea prevazuta la lit a) se acorda punctajul astfel: Tremediere defectiuni = (T minim / T ofertei careia i se calculeaza punctajul) x 25. Unde: Tremediere defectiuni = punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare, T minim = termenul de remediere a defectiunilor cel mai mic ofertat, T oferta careia i se calculeaza punctajul = termenul de remediere a defectiunilor aferent ofertei admisibile aflata sub evaluare. Termenul de remediere a defectiunilor va fi exprimat in zile. Pentru un termen de remediere a defectiunilor de 2 zile oferta va declarata conforma si punctata cu 0 puncte. Pentru un termen de remediere a defectiunilor mai mare de 2 zile oferta va fi respinsa ca neconforma. Aplicarea factorului de evaluare se va realiza numai pentru ofertele care indeplinesc cerinta minima de la clauza 5.4 din caietul de sarcini referitoare la termenul de remediere a defectiunilor, maxim acceptat,(peste care oferta va fi considerata NECONFORMA).
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 25
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : UM 0929 Bucuresti
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : UM 0929 Bucuresti
TED eSender : Operator SEAP

6. Rezultate

Valoarea maximă a acordurilor-cadru referitoare la această procedură : 2 015 727,6 Leu românesc
Valoarea aproximativă a acordurilor-cadru : 2 591 960,9 Leu românesc

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0001

A fost selecționat cel puțin un câștigător.
Acord-cadru :
Valoarea maximă a acordului-cadru : 2 015 727,6 Leu românesc
Valoarea recalculată a acordului-cadru : 2 591 960,9 Leu românesc

6.1.2 Informații despre câștigători

Câștigător :
Denumire oficială : Holy Heat
Ofertă :
Identificatorul ofertei : REF_OF: CAN1126250/LOT-0001/CIF: RO 33257710
Identificatorul lotului sau al grupului de loturi : LOT-0001
Valoarea rezultatului : 2 015 727,6 Leu românesc
Oferta a fost poziționată în clasament : da
Locul pe lista câștigătorilor : 1
Subcontractare : Nu
Valoarea subcontractării este cunoscută : nu
Valoarea procentuală a subcontractării este cunoscută : nu
Informații referitoare la contract :
Identificatorul contractului : 153
Data încheierii contractului : 07/08/2024
Contractul este atribuit în baza unui acord-cadru : nu

6.1.4 Informații statistice

Oferte/ cereri de participare primite :
Tip de oferte primite : Oferte
Număr de oferte/cereri de participare primite : 3
Tip de oferte primite : Oferte de la ofertanți cu dimensiuni micro, mici sau mijlocii
Număr de oferte/cereri de participare primite : 3
Tip de oferte primite : Oferte depuse de ofertanți înregistrați în alte țări din Spațiul Economic European decât țara cumpărătorului
Număr de oferte/cereri de participare primite : 0
Tip de oferte primite : Oferte depuse de ofertanți înregistrați în țări din afara Spațiului Economic European
Număr de oferte/cereri de participare primite : 0
Tip de oferte primite : Oferte depuse pe cale electronică
Număr de oferte/cereri de participare primite : 3
Gama de oferte :
Valoarea celei mai mici oferte admisibile : 2 015 727,6 Leu românesc
Valoarea celei mai mari oferte admisibile : 2 118 451,53 Leu românesc

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0003

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0010

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0005

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0008

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0004

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0009

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0006

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0002

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

6.1 Rezultate: identificator lot : LOT-0007

Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Motivul pentru care nu a fost ales un câștigător : Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : UM 0929 Bucuresti
Număr de înregistrare : 13624359
Adresă poștală : Strada: Franceză, nr. 48-50
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030105
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Florentina POPESCU
Telefon : +40 21377725437
Adresa de internet : http://www.e-licitatie.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Lider de grup
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții

8.1 ORG-0048

Denumire oficială : UNITATEA MILITARA 0461 BUCURESTI
Număr de înregistrare : 4204224
Adresă poștală : Strada Jandarmeriei, Nr. 2, Sector: 1
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 013893
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : MARIUS NEAGU
Telefon : +40 377721644
Fax : +40 213168797
Adresa de internet : https://www.sri.ro
Profilul achizitorului : https://www.sri.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător

8.1 ORG-0049

Denumire oficială : UNITATEA MILITARA 0418 BUCURESTI
Număr de înregistrare : 4204267
Adresă poștală : Strada Odăi, Nr. 20, Sector: 1
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 013601
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Popescu Alexandru
Telefon : +40 377721265
Adresa de internet : http://www.animv.ro
Profilul achizitorului : http://www.animv.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător

8.1 ORG-0050

Denumire oficială : UNITATEA MILITARA 0521 BUCURESTI
Număr de înregistrare : 8372077
Adresă poștală : Strada Mincu Ion, arh., Nr. 7, Sector: 1
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 011356
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Ioana Marinică
Telefon : +40 377726119
Fax : +40 377726198
Adresa de internet : https://www.agrippa.ro
Profilul achizitorului : https://www.agrippa.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0005

Denumire oficială : UM 0929 Bucuresti
Număr de înregistrare : 13624359_3
Adresă poștală : str. Franceză nr. 48-50, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030105
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : (037772)5044
Adresa de internet : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiană, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: 020976
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 3032997
Fax : +40 3052889
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

8.1 ORG-9000

Denumire oficială : Holy Heat
Număr de înregistrare : RO 33257710
Adresă poștală : Strada Sos Fundeni, Nr. 224
Localitate : Dobroesti
Cod poștal : 077085
Subdiviziunea țării (NUTS) : Ilfov ( RO322 )
Țara : România
Telefon : +40 722244420
Fax : +40 743105509
Adresa de internet : https://www.holy-heat.ro
Rolurile acestei organizații :
Ofertant
Câștigătorul acestor loturi : LOT-0001

11. Informații privind anunțul

11.1 Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : cb396030-51bb-4d47-9f02-481da0eeb0ca - 01
Tip de formular : Rezultat
Tip de anunț : Anunț de atribuire a contractului sau a concesiunii - regim standard
Data notificării expedierii : 09/08/2024 12:01 +03:00
Data de expediere a anunțului eSender : 12/08/2024 12:28 +03:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română

11.2 Informații privind publicarea

Numărul de publicare al anunțului : 00485740-2024
Numărul ediției JO S : 157/2024
Data publicării : 13/08/2024