Schoonmaakmiddelen, -materialen en machines sportaccommodaties

Opdrachtgever wenst een leverancier te selecteren voor de levering van schoonmaakmiddelen, -materialen, -machines en het onderhoud van schoonmaak machines te bereiken. Dit alles middels een passend assortiment, onder passende condities en tegen een marktconforme prijs. De opdracht wordt uitgezet in twee percelen. Het doel van de opdrachtgever is om per …

CPV: 39800000 Productos de limpieza y pulido, 39830000 Productos de limpieza, 42995000 Máquinas de limpieza diversas, 50530000 Servicios de reparación y mantenimiento de maquinaria
Plazo:
24 de octubre de 2024 a las 13:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Schoonmaakmiddelen, -materialen en machines sportaccommodaties
Organismo adjudicador:
Gemeente Eindhoven
Número de premio:
1

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam : Gemeente Eindhoven
Rechtsvorm van de koper : Regionale overheid
Activiteit van de aanbestedende dienst : Algemene overheidsdiensten

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel : Schoonmaakmiddelen, -materialen en machines sportaccommodaties
Beschrijving : Opdrachtgever wenst een leverancier te selecteren voor de levering van schoonmaakmiddelen, -materialen, -machines en het onderhoud van schoonmaak machines te bereiken. Dit alles middels een passend assortiment, onder passende condities en tegen een marktconforme prijs. De opdracht wordt uitgezet in twee percelen. Het doel van de opdrachtgever is om per perceel met één geschikte opdrachtnemer een Raamovereenkomst af te sluiten. De aanbesteding omvat de volgende percelen • Perceel 1: De levering van schoonmaakmiddelen en materialen en daaraan gerelateerde dienstverlening; • Perceel 2: De levering en het onderhoud van schoonmaak machines en daaraan gerelateerde dienstverlening. De geraamde waarde van perceel 1 bedraagt naar verwachting € 525.000 over de maximale looptijd van de overeenkomst van zes (6) jaar. Inschrijvers kunnen geen rechten ontlenen aan deze geraamde waarde. De geraamde waarde van perceel 2 bedraagt naar verwachting € 227.000 over de maximale looptijd van de overeenkomst van zes (6) jaar. Inschrijvers kunnen geen rechten ontlenen aan deze geraamde waarde. Aangezien de te sluiten overeenkomsten moet worden gekwalificeerd als Raamovereenkomst in de zin van de Aanbestedingswet, zal deze worden gesloten voor een maximale waarde van 150% van voornoemd bedrag, om te voorkomen dat de geraamde waarde wordt overschreden, voordat de looptijd van de Raamovereenkomst is verstreken.
Identificatiecode van de procedure : 47feabd8-74ff-45fb-8b21-1e88172dcf32
Type procedure : Openbaar
De procedure wordt versneld : neen
Rechtvaardiging voor de versnelde procedure :
Belangrijkste kenmerken van de procedure :

2.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 39830000 Reinigingsmiddelen
Aanvullende classificatie ( cpv ): 42995000 Diverse reinigingsmachines
Aanvullende classificatie ( cpv ): 50530000 Reparatie en onderhoud van machines

2.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Eindhoven

2.1.4 Algemene informatie

Rechtsgrondslag :
Richtlijn 2014/24/EU

2.1.5 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Maximumaantal percelen waarop één inschrijver kan inschrijven : 2
Voorwaarden van het contract :
Maximumaantal percelen dat aan één inschrijver kan worden gegund : 2

2.1.6 Gronden voor uitsluiting

Louter nationale uitsluitingsgronden : Uitsluitingsgronden zijn opgevoerd in de aanbestedingsdocumenten of in TenderNed toegevoegd.

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0001

Titel : Perceel 1: De levering van schoonmaakmiddelen en -materialen en daaraan gerelateerde dienstverlening
Beschrijving : Opdrachtgever wenst een raamovereenkomst te sluiten met een leverancier voor de levering van schoonmaakmiddelen en -materialen en daaraan gerelateerde dienstverlening. Tot de opdracht behoren de volgende, niet limitatief opgesomde, onderdelen: o Het leveren van schoonmaakmiddelen en –materialen; o Het in bruikleen leveren, aansluiten en onderhouden van doseerapparatuur op de locaties van gemeente Eindhoven, gedurende de gehele looptijd van de Raamovereenkomst. De prijzen dienen verdisconteerd te worden in de Raamovereenkomst, hier kunnen geen extra kosten voor in rekening worden gebracht; o Het verzorgen van trainingen over de te gebruiken schoonmaakmiddelen en -materialen gedurende de gehele looptijd van de Raamovereenkomst. De prijzen dienen verdisconteerd te worden in de Raamovereenkomst, hier kunnen geen extra kosten voor in rekening worden gebracht; o Het adviseren op de locaties van de opdrachtgever met betrekking tot het gebruik en toepassing van de aangeboden schoonmaakmiddelen, -materialen, doseerapparatuur en machines. De prijzen dienen verdisconteerd te worden in de Raamovereenkomst, hier kunnen geen extra kosten voor in rekening worden gebracht. De geraamde waarde van perceel 1 bedraagt naar verwachting € 525.000 over de maximale looptijd van de overeenkomst van zes (6) jaar. Inschrijvers kunnen geen rechten ontlenen aan deze geraamde waarde. Aangezien de te sluiten overeenkomsten moet worden gekwalificeerd als Raamovereenkomst in de zin van de Aanbestedingswet, zal deze worden gesloten voor een maximale waarde van 150% van voornoemd bedrag, om te voorkomen dat de geraamde waarde wordt overschreden, voordat de looptijd van de Raamovereenkomst is verstreken.
Interne identificatiecode : 1

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 39800000 Producten voor schoonmaken en poetsen
Opties :
Beschrijving van de opties : Ieder perceel wordt gegund aan één leverancier. Dat leidt tot twee raamovereenkomsten: - Eén raamovereenkomst met één leverancier voor perceel 1; - Eén raamovereenkomst met één leverancier voor perceel 2. De Raamovereenkomst voor beide percelen hebben een initiële looptijd van twee (2) jaar en gaan in per 1 maart 2025. De initiële contracttermijn eindigt op 28 februari 2027. Opdrachtgever heeft twee (2) maal eenzijdig de mogelijkheid om de overeenkomst onder dezelfde condities te verlengen met telkens maximaal twee (2) jaar.

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Eindhoven

5.1.3 Geraamde duur

Looptijd : 72 Maand

5.1.4 Verlenging

Maximumaantal verlengingen : 2
De koper behoudt zich het recht voor aanvullende aankopen te doen bij de contractant, zoals hier beschreven : De Raamovereenkomst voor beide percelen hebben een initiële looptijd van twee (2) jaar en gaan in per 1 maart 2025. De initiële contracttermijn eindigt op 28 februari 2027. Opdrachtgever heeft twee (2) maal eenzijdig de mogelijkheid om de overeenkomst onder dezelfde condities te verlengen met telkens maximaal twee (2) jaar.

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 787 500 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Voorbehouden deelname : Deelname is niet voorbehouden.
De namen en beroepskwalificaties van het voor de uitvoering van de opdracht ingezette personeel moeten worden vermeld : Niet vereist
Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.7 Strategische aanbestedingen

Doel van strategische aanbestedingen : Geen strategische aanbesteding

5.1.9 Selectiecriteria

Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : E1 Geschiktheidseis inschrijving handelsregister of beroepsregister
Beschrijving : De Offerte dient rechtsgeldig en door een bevoegd persoon namens Inschrijver te worden ondertekend. De bevoegdheid van de ondertekenaar dient te blijken uit een actueel, uittreksel bewijs, waaruit blijkt dat Inschrijver –volgens de eisen die gelden in het land waarin zijn onderneming is gevestigd– is ingeschreven in het nationale beroeps- of handelsregister, dan wel een verklaring of attest onder ede te verstrekken. Binnen Nederland volstaat hiertoe een uittreksel van inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Met actueel wordt bedoeld een geldig bewijs van inschrijving dat op het moment van indienen van de Offerte niet ouder is dan zes maanden (terugrekenend vanaf de uiterste sluitingsdatum van indiening Offerte).
Criterium :
Type : Andere

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : K1: Implementatie
Beschrijving : Doelstelling: Opdrachtgever hecht veel waarde aan een goede implementatie van de overeenkomst. Zij wil graag dat opdrachtnemer bekend raakt met de locaties, de dagelijkse bedrijfsvoering bij de sportlocaties goed begrijpt en de dienstverlening per ingang van de overeenkomst vlekkeloos kan overnemen van de zittende leverancier. Daarbij wordt opdrachtgever graag zoveel mogelijk ontzorgd. Om dit te realiseren stelt opdrachtnemer ongeveer drie maanden implementatietijd beschikbaar voorafgaand aan de ingangsdatum van de overeenkomst. Vraagstelling: Opdrachtgever verzoekt inschrijver als onderdeel van zijn inschrijving een uitwerking in te dienen inzake de implementatie van de overeenkomst. Inschrijver wordt verzocht zo duidelijk mogelijk te omschrijven hoe hij zorg zal dragen voor een vlekkeloze overgang naar de nieuwe overeenkomst. De uitwerking dient ten minste in te gaan op: - De benodigde processtappen van gunning tot en met de uitvoering van de dienstverlening waarbij u aandacht geeft aan het tijdspad, de mijlpalen en de taakverdeling tussen opdrachtnemer en opdrachtgever; - Hoe u de communicatie met opdrachtgever (hoe, met wie en wanneer) inricht gedurende de implementatiefase; - Hoe u omgaat met planning en coördinatie van de vervanging en plaatsing van de dispensers (in bruikleen van opdrachtnemer) op de locaties van gemeente Eindhoven en eventuele afstemming hierover met opdrachtgever en huidige leverancier; - Welke maatregelen u treft ter voorkoming van verstoring van de bedrijfsvoering van gemeente en hinder voor de medewerkers van gemeente; - Welke risico's u identificeert in de implementatie- en uitvoeringsfase en de beheersmaatregelen die u treft ter mitigatie van deze risico’s. Opdrachtgever heeft een standaard bestellijst schoonmaakmiddelen en –materialen welke door opdrachtnemer geleverd worden. Opdrachtnemer is echter gerechtigd een alternatief product aan te bieden ter vervanging van een van de producten op de standaard bestellijst. Opdrachtnemer leest in het implementatieplan graag terug: - Hoe u omgaat met het testen van alternatieve producten die u mag aanbieden waarbij u ingaat op het testen van de algehele werking van het product en hoe u omgaat met de resultaatbeoordeling. Vormvereisten: De uitwerking dient op maximaal 4 A4 te zijn. Indien inschrijver meer pagina's indient zullen de te veel aangeleverde pagina's niet in de beoordeling worden meegenomen.
Gewicht (punten, exact) : 25
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : K2: Advies en partnerschap (presentatie)
Beschrijving : Doelstelling: Opdrachtgever wenst met de opdracht een partij te selecteren die als opdrachtgever kan ontzorgen, service-gericht is en kan voorzien in professionele advisering. Van opdrachtnemer wordt verwacht dat hij problemen niet uit de weg gaat, in staat is mee te denken met opdrachtgever en vastberaden is in het oplossen van problemen. Vraagstelling: Opdrachtgever verzoekt inschrijver een uitwerking te maken van de wijze waarop hij de volgende casus zal aanvliegen: De zwembaden ondervinden last van alg aanslag in de voegen tussen tegels, het betreft een structureel terugkerende aanslag. Opdrachtgever is op zoek naar een adequate oplossing voor de verwijdering van de alg aanslag waarbij de voorkeur uitgaat naar een oplossing waarbij het probleem blijvend wordt verholpen. De uitwerking dient ten minste in te gaan op: - De door u voorgestelde oplossing; - Of u een alternatieve oplossing (plan B) aanbiedt, en zo ja welke oplossing dit is; - Hoe u zorgt voor een samenwerking met opdrachtgever in het vinden van een oplossing; - Hoe u in uw oplossing, en de advisering richting opdrachtgever, rekening houdt met milieu en duurzaamheid. Vormvereisten: Inschrijver beantwoord deze casus gedurende een presentatie. De presentatie duurt maximaal 45 minuten. Inschrijver heeft eerst 20 minuten de tijd om de uitwerking te presenteren waarna er 25 minuten tijd is voor vragen van de beoordelaars. De presentatie vindt plaats op maandag 28 oktober, inschrijvers melden zich uiterlijk op de datum in de planning uit paragraaf 3.1 aan. Inschrijver mag maximaal 3 personen aanmelden voor de presentatie, onder de aanwezigen dient ten minste de beoogd contactpersoon voor de dienstverlening en een eerstelijns medewerker van inschrijver aanwezig te zijn.
Gewicht (punten, exact) : 45
Criterium :
Type : Prijs
Naam : P1: Prijs
Beschrijving : Inschrijver geeft op het prijzenblad in de daarvoor bestemde velden de tarieven voor de gevraagde middelen of materialen. Indien inschrijver de gevraagde middelen of materialen niet kan leveren dient hij in de daarvoor bestemde velden de omschrijving en tarieven in van een door hem te leveren vergelijkbaar alternatief. Voor iedere rij zal dit leiden tot één € 0,00 bedrag, ofwel in kolom H, ofwel in kolom N. De inschrijfprijs bestaat uit de bedragen voor de materialen en middelen zoals opgenomen op het prijzenblad en gebaseerd op fictieve aantallen over de maximale looptijd van de overeenkomst
Gewicht (punten, exact) : 30
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.11 Aanbestedingsstukken

Termijn voor verzoeken om aanvullende informatie : 07/10/2024 13:00 +02:00

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Elektronische indiening : Vereist
Talen waarin inschrijvingen of verzoeken tot deelname kunnen worden ingediend : Nederlands
Elektronische catalogus : Niet toegestaan
Varianten : Niet toegestaan
Uiterste datum voor de ontvangst van inschrijvingen : 24/10/2024 13:00 +02:00
Uiterste datum tot wanneer de inschrijving geldig moet blijven : 4 Maand
Informatie over de openbare opening :
Openingsdatum : 24/10/2024 13:01 +02:00
Voorwaarden van het contract :
De uitvoering van de opdracht moet plaatsvinden binnen het kader van programma’s voor maatwerkbedrijven : Neen
Elektronische facturering : Vereist
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische orderplaatsing : neen
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische betaling : neen

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Raamovereenkomst, zonder hernieuwde oproep tot mededinging
Maximumaantal deelnemers : 1
Rechtvaardiging voor de looptijd van de raamovereenkomst : De totale looptijd van de Raamovereenkomst inclusief verlengingen overstijgt de reguliere contractduur van een Raamovereenkomst welke is vastgesteld op maximaal 48 maanden. De motivatie voor een looptijd van meer dan vier (4) jaar is als volgt: • De sportlocaties van opdrachtgever, met name de zwembaden, verlangen een opdrachtnemer met diepgaande kennis van de locaties waaronder de eisen die worden gesteld aan de schoonmaak van de zwembaden en de middelen welke worden ingezet om de hoge schoonmaakvereisten te borgen, dit gaat gepaard met een wederzijdse investering die meer dan een jaar kan duren. Het is niet proportioneel om de duur van de overeenkomst daarmee te maximaliseren op 48 maanden. • Gemeente Eindhoven wenst een duurzaam partnerschap te realiseren met opdrachtnemer. Binnen de relatie wenst gemeente Eindhoven doelstellingen te bereiken en een toekomstbestendige werkwijze neer te zetten. Dit vergt een langere investeringstijd. • Het machinepark van gemeente Eindhoven gevarieerd en uitgebreid is. Van opdrachtnemer wordt verwacht dat hij bekend raakt met het volledige machinepark en begrip heeft van de wijze waarop de machines worden gebruikt inclusief het verschil in gebruik over de verschillende type locaties. Opdrachtnemer dient in staat te zijn op basis van opgedane kennis te adviseren maar ook om een passende onderhoudsplanning op te stellen die aansluit bij de behoefte van gemeente en het gebruik van de schoonmaakmachines. Om dit te realiseren is een langere looptijd dan vier jaar gewenst. • Een kortere duur van de Raamovereenkomst verhoogt de administratieve lasten van de markt en opdrachtgever.
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem
Elektronische veiling : neen

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Bemiddelingsorganisatie : Gemeente Eindhoven
Organisatie voor beroepsprocedures : Gemeente Eindhoven
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Gemeente Eindhoven
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures : Gemeente Eindhoven
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt : Gemeente Eindhoven

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0002

Titel : Perceel 2: De levering en het onderhoud van schoonmaak machines en daaraan gerelateerde dienstverlening.
Beschrijving : Opdrachtgever wenst een raamovereenkomst te sluiten met een leverancier voor de levering en het onderhoud van schoonmaak machines en daaraan gerelateerde dienstverlening. Tot de opdracht behoren de volgende, niet limitatief opgesomde, onderdelen: o Het leveren van schoonmaak machines; o Het onderhouden (periodiek en correctief) van machines in eigendom van gemeente Eindhoven gedurende de gehele looptijd van de Raamovereenkomst; o Het leveren van vervangende onderdelen voor schoonmaakmachines gedurende de gehele looptijd van de Raamovereenkomst. o Het verzorgen van trainingen over de te gebruiken machines gedurende de gehele looptijd van de Raamovereenkomst. De prijzen dienen verdisconteerd te worden in de Raamovereenkomst, hier kunnen geen extra kosten voor in rekening worden gebracht; o Het adviseren op de locaties van de opdrachtgever met betrekking tot het gebruik en toepassing van de machines. Prijzen dienen verdisconteerd te worden in de Raamovereenkomst, hier kunnen geen extra kosten voor in rekening worden gebracht. De geraamde waarde van perceel 2 bedraagt naar verwachting € 227.000 over de maximale looptijd van de overeenkomst van zes (6) jaar. Inschrijvers kunnen geen rechten ontlenen aan deze geraamde waarde. Aangezien de te sluiten overeenkomsten moet worden gekwalificeerd als Raamovereenkomst in de zin van de Aanbestedingswet, zal deze worden gesloten voor een maximale waarde van 150% van voornoemd bedrag, om te voorkomen dat de geraamde waarde wordt overschreden, voordat de looptijd van de Raamovereenkomst is verstreken.
Interne identificatiecode : 2

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 39800000 Producten voor schoonmaken en poetsen
Aanvullende classificatie ( cpv ): 42995000 Diverse reinigingsmachines
Aanvullende classificatie ( cpv ): 50530000 Reparatie en onderhoud van machines
Opties :
Beschrijving van de opties : Ieder perceel wordt gegund aan één leverancier. Dat leidt tot twee raamovereenkomsten: - Eén raamovereenkomst met één leverancier voor perceel 1; - Eén raamovereenkomst met één leverancier voor perceel 2. De Raamovereenkomst voor beide percelen hebben een initiële looptijd van twee (2) jaar en gaan in per 1 maart 2025. De initiële contracttermijn eindigt op 28 februari 2027. Opdrachtgever heeft twee (2) maal eenzijdig de mogelijkheid om de overeenkomst onder dezelfde condities te verlengen met telkens maximaal twee (2) jaar.

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Eindhoven

5.1.3 Geraamde duur

Looptijd : 72 Maand

5.1.4 Verlenging

Maximumaantal verlengingen : 2
De koper behoudt zich het recht voor aanvullende aankopen te doen bij de contractant, zoals hier beschreven : De Raamovereenkomst voor beide percelen hebben een initiële looptijd van twee (2) jaar en gaan in per 1 maart 2025. De initiële contracttermijn eindigt op 28 februari 2027. Opdrachtgever heeft twee (2) maal eenzijdig de mogelijkheid om de overeenkomst onder dezelfde condities te verlengen met telkens maximaal twee (2) jaar.

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 340 500 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Voorbehouden deelname : Deelname is niet voorbehouden.
De namen en beroepskwalificaties van het voor de uitvoering van de opdracht ingezette personeel moeten worden vermeld : Niet vereist
Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.7 Strategische aanbestedingen

Doel van strategische aanbestedingen : Geen strategische aanbesteding

5.1.9 Selectiecriteria

Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : E1 Geschiktheidseis inschrijving handelsregister of beroepsregister
Beschrijving : De Offerte dient rechtsgeldig en door een bevoegd persoon namens Inschrijver te worden ondertekend. De bevoegdheid van de ondertekenaar dient te blijken uit een actueel, uittreksel bewijs, waaruit blijkt dat Inschrijver –volgens de eisen die gelden in het land waarin zijn onderneming is gevestigd– is ingeschreven in het nationale beroeps- of handelsregister, dan wel een verklaring of attest onder ede te verstrekken. Binnen Nederland volstaat hiertoe een uittreksel van inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Met actueel wordt bedoeld een geldig bewijs van inschrijving dat op het moment van indienen van de Offerte niet ouder is dan zes maanden (terugrekenend vanaf de uiterste sluitingsdatum van indiening Offerte).
Criterium :
Type : Andere

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : K1: Plan van aanpak
Beschrijving : Doelstelling: Opdrachtgever wenst door middel van deze opdracht een betrouwbare partij te selecteren die het onderhoud van de schoonmaakmachines in eigendom van opdrachtgever kan uitvoeren en waar nodig nieuwe schoonmaakmachines kan leveren. Van opdrachtnemer wordt verwacht dat hij in de dienstverlening klantgericht en flexibel is en in staat is opdrachtgever te voorzien van professionele advisering. Vraagstelling: Opdrachtgever ontvangt graag een uitgewerkt plan van aanpak waarin inschrijver toelicht hoe hij om gaat met het in onderhoud nemen van het bestaande machinepark. De beantwoording dient in ieder geval in te gaan op: - De manier waarop inschrijver zorgt voor een onderhoudsplanning voor het bestaande machinepark; - De wijze waarop inschrijver inzicht wil creëren in het bestaande machinepark; - Welke risico's inschrijver identificeert bij het in onderhoud nemen van het bestaande machinepark en hoe hij deze mitigeert; - Hoe u om zal gaan met een machinepark bestaande uit machines van verschillende leeftijden, verschillende leveranciers en welke met verschillende intensiteit worden gebruikt; - Hoe inschrijver opdrachtnemer adviseert over het onderhoud; - Hoe u opdrachtnemer kan ondersteunen bij het verlengen van de levensduur van de machines buiten de op voorhand vastgestelde levensduur; Vormvereisten: De uitwerking dient op maximaal 3 A4 te zijn. Indien inschrijver meer pagina's indient zullen de te veel aangeleverde pagina's niet in de beoordeling worden meegenomen.
Gewicht (punten, exact) : 40
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : K2: Flexibele inzet monteurs
Beschrijving : Doelstelling: De opdracht ziet naast periodiek onderhoud ook toe op correctief onderhoud van het machinepark van opdrachtgever. Middels deze aanbesteding beoogt opdrachtgever een partij te contracteren die opdrachtgever hierin kan voorzien en in zijn dienstverlening de opdrachtgever ontzorgd, service-gericht is en zich opstelt als een flexibele partner. Vraagstelling: Opdrachtgever verneemt graag hoe inschrijver zorg zal dragen voor het correctieve onderhoud van het machinepark waarbij wordt verwacht dat monteurs flexibel inzetbaar zijn. In de uitwerking dient in ieder geval antwoord te worden gegeven op: - De wijze waarop inschrijver omgaat met correctief onderhoud; - Hoe inschrijver zorgt dat monteurs beschikbaar zijn voor het uitvoeren van correctief onderhoud, waarbij de oplostijden zoals opgenomen in het PvE te allen tijde geborgd blijven; - Hoe inschrijver monteurs in staat stelt adequaat te kunnen optreden bij correctief onderhoud, denk hierbij aan de materialen die monteurs standaard bij hebben. De sportlocaties van opdrachtgever zijn niet gebonden aan reguliere openingstijden, zij zijn ook buiten 09:00-17:00 geopend voor publiek. Het kan voorkomen dat een schoonmaakmachine buiten kantoortijden correctief onderhoud behoeft. In uw beantwoording leest opdrachtgever graag terug: - Hoe u om kan gaan met het uitvoeren van correctief onderhoud in avonden en weekenden. Vormvereisten: De uitwerking dient op maximaal 2 A4 te zijn. Indien inschrijver meer pagina's indient zullen de te veel aangeleverde pagina's niet in de beoordeling worden meegenomen.
Gewicht (punten, exact) : 30
Criterium :
Type : Prijs
Naam : P1: Prijs
Beschrijving : Inschrijver geeft op het prijzenblad in de daarvoor bestemde velden de tarieven voor het onderhoud en gerelateerde kosten in. De inschrijfprijs bestaat uit de tarieven voor regulier onderhoud en correctief onderhoud over de maximale looptijd van de overeenkomst. Voor correctief onderhoud wordt gebruik gemaakt van fictieve aantallen.
Gewicht (punten, exact) : 30
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.11 Aanbestedingsstukken

Termijn voor verzoeken om aanvullende informatie : 07/10/2024 13:00 +02:00

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Elektronische indiening : Vereist
Talen waarin inschrijvingen of verzoeken tot deelname kunnen worden ingediend : Nederlands
Elektronische catalogus : Niet toegestaan
Varianten : Niet toegestaan
Uiterste datum voor de ontvangst van inschrijvingen : 24/10/2024 13:00 +02:00
Uiterste datum tot wanneer de inschrijving geldig moet blijven : 4 Maand
Informatie over de openbare opening :
Openingsdatum : 24/10/2024 13:01 +02:00
Voorwaarden van het contract :
De uitvoering van de opdracht moet plaatsvinden binnen het kader van programma’s voor maatwerkbedrijven : Neen
Elektronische facturering : Vereist
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische orderplaatsing : neen
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische betaling : neen

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Raamovereenkomst, zonder hernieuwde oproep tot mededinging
Maximumaantal deelnemers : 1
Rechtvaardiging voor de looptijd van de raamovereenkomst : De totale looptijd van de Raamovereenkomst inclusief verlengingen overstijgt de reguliere contractduur van een Raamovereenkomst welke is vastgesteld op maximaal 48 maanden. De motivatie voor een looptijd van meer dan vier (4) jaar is als volgt: • De sportlocaties van opdrachtgever, met name de zwembaden, verlangen een opdrachtnemer met diepgaande kennis van de locaties waaronder de eisen die worden gesteld aan de schoonmaak van de zwembaden en de middelen welke worden ingezet om de hoge schoonmaakvereisten te borgen, dit gaat gepaard met een wederzijdse investering die meer dan een jaar kan duren. Het is niet proportioneel om de duur van de overeenkomst daarmee te maximaliseren op 48 maanden. • Gemeente Eindhoven wenst een duurzaam partnerschap te realiseren met opdrachtnemer. Binnen de relatie wenst gemeente Eindhoven doelstellingen te bereiken en een toekomstbestendige werkwijze neer te zetten. Dit vergt een langere investeringstijd. • Het machinepark van gemeente Eindhoven gevarieerd en uitgebreid is. Van opdrachtnemer wordt verwacht dat hij bekend raakt met het volledige machinepark en begrip heeft van de wijze waarop de machines worden gebruikt inclusief het verschil in gebruik over de verschillende type locaties. Opdrachtnemer dient in staat te zijn op basis van opgedane kennis te adviseren maar ook om een passende onderhoudsplanning op te stellen die aansluit bij de behoefte van gemeente en het gebruik van de schoonmaakmachines. Om dit te realiseren is een langere looptijd dan vier jaar gewenst. • Een kortere duur van de Raamovereenkomst verhoogt de administratieve lasten van de markt en opdrachtgever.
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem
Elektronische veiling : neen

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Bemiddelingsorganisatie : Gemeente Eindhoven
Organisatie voor beroepsprocedures : Gemeente Eindhoven
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Gemeente Eindhoven
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures : Gemeente Eindhoven
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt : Gemeente Eindhoven

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam : Gemeente Eindhoven
Registratienummer : 261529808
Postadres : Stadhuisplein 1
Stad : Eindhoven
Postcode : 5611 EM
Onderverdeling land (NUTS) : Zuidoost-Noord-Brabant ( NL414 )
Land : Nederland
Contactpunt : Kayleigh Rijnbeek
Telefoon : +31 642935160
Andere contactpunten :
Officiële naam : Gemeente Eindhoven klachtenmeldpunt
Stad : Eindhoven
Postcode : 5611
Onderverdeling land (NUTS) : Zuidoost-Noord-Brabant ( NL414 )
Land : Nederland
Andere contactpunten :
Officiële naam : Inschrijving indienen via www.tenderned.nl
Postadres : Stadhuisplein 1
Stad : Eindhoven
Postcode : 5611 EM
Onderverdeling land (NUTS) : Zuidoost-Noord-Brabant ( NL414 )
Land : Nederland
Contactpunt : Gemeente Eindhoven
Andere contactpunten :
Officiële naam : Rechtbank Oost-Brabant, zittingplaats 's Hertogenbosch
Postadres : Leeghwaterlaan 8
Stad : 's-Hertogenbosch
Postcode : 5223 BA
Onderverdeling land (NUTS) : Noordoost-Noord-Brabant ( NL413 )
Land : Nederland
Telefoon : +31 736202020
Rollen van deze organisatie :
Koper
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt
Organisatie voor beroepsprocedures
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures
Bemiddelingsorganisatie

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging : c32d85ea-4636-486b-a13c-86bce2faede2 - 01
Type formulier : Mededinging
Type aankondiging : Aankondiging van een opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging : 03/09/2024 17:08 +02:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is : Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Publicatienummer aankondiging : 00533570-2024
Nummer uitgave PB S : 173/2024
Datum van bekendmaking : 05/09/2024