„Ремонт и поддръжка на климатични системи и инсталации в Управление МЕР Г. Оряховица за срок от 3 години“

Предмета на поръчката включва следните дейности: - Профилактика на климатичните системи/инсталации – за всички климатични системи, които не са в гаранция или е изтекла 1 или повече години от гаранционния период и съгласно гаранционните условия се изисква такава; - Текущи ремонти и поддръжка на климатичните системи/инсталации Предмета на поръчката включва …

CPV: 50800000 Servicios varios de reparación y mantenimiento
Plazo:
10 de octubre de 2024 a las 23:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
„Ремонт и поддръжка на климатични системи и инсталации в Управление МЕР Г. Оряховица за срок от 3 години“
Organismo adjudicador:
МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН - ГОРНА ОРЯХОВИЦА
Número de premio:
421011

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН - ГОРНА ОРЯХОВИЦА
Правна категория на купувача : Публично предприятие
Дейност на възложителя : Дейности, свързани с електроенергия

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : „Ремонт и поддръжка на климатични системи и инсталации в Управление МЕР Г. Оряховица за срок от 3 години“
Описание : Предмета на поръчката включва следните дейности: - Профилактика на климатичните системи/инсталации – за всички климатични системи, които не са в гаранция или е изтекла 1 или повече години от гаранционния период и съгласно гаранционните условия се изисква такава; - Текущи ремонти и поддръжка на климатичните системи/инсталации
Идентификатор на процедурата : 894c8bb0-8257-428e-974c-06b108b65d4b
Вътрешен идентификатор : 421011
Вид процедура : Открита
Процедурата се ускорява : не
Обосновка на ускорената процедура :
Основни характеристики на процедурата :

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Услуги
Основна класификация ( cpv ): 50800000 Различни услуги по ремонт и поддържане

2.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава
Допълнителна информация : В помещенията на енергийните обекти, експлоатирани от Управление МЕР Горна Оряховица, на територията на области Велико Търново и Габрово.

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 27 000 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : 1. При подписване на договора, избраният за Изпълнител представя на Възложителя гаранция за изпълнение в размер на 7% (седем процента) от стойността на договора, като за стойност на договора се приема прогнозната стойност на поръчката, без ДДС. Гаранциятa за изпълнение се представя в една от следните форми: •парична сума, внесена по банкова сметка на ECO ЕАД.(Информация за банк. сметки на ECO ЕАД се намира на Профила на купувача в Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ в Раздел “Информация за организацията”, Публикувани документи - Банкови сметки на ECO ЕАД, на следния адрес: https://app.eop.bg/buyer/2470) •банкова гаранция със срок на валидност, съгласно договора, в съответствие с образеца на възложителя, част от документацията за участие. • застраховка, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението, без самоучастие, чрез покритие на отговорността на изпълнителя със срок на валидност, съгласно договора и доказателсво за напълно платена премия.
Правно основание :
Директива 2014/25/ЕС

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321 или чл. 321а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Корупция : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът или участникът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът или участникът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на екологичното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 352-353е от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на социалното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 или чл. 192а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът или участникът е извършил нарушение по чл. 118, 128, 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП)
Пряко или косвено участие в подготовката на процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице e неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП ( чл. 54, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че: - е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП); - не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата или участника е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); извършил е нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда и по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, установени с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП); обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : „Ремонт и поддръжка на климатични системи и инсталации в Управление МЕР Г. Оряховица за срок от 3 години“
Описание : Предмета на поръчката включва следните дейности: - Профилактика на климатичните системи/инсталации – за всички климатични системи, които не са в гаранция или е изтекла 1 или повече години от гаранционния период и съгласно гаранционните условия се изисква такава; - Текущи ремонти и поддръжка на климатичните системи/инсталаци
Вътрешен идентификатор : 421011

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Услуги
Основна класификация ( cpv ): 50800000 Различни услуги по ремонт и поддържане

5.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава
Допълнителна информация : В помещенията на енергийните обекти, експлоатирани от Управление МЕР Горна Оряховица, на територията на области Велико Търново и Габрово

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 16/12/2024
Крайна дата на продължителността : 16/12/2027

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 27 000 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Проект за възлагане на обществена поръчка, който не е финансиран със средства от ЕС
Поръчката попада в приложното поле на Споразумението за държавните поръчки (СДП) : не
Допълнителна информация : Възложителят отстранява/не сключва договор с участник, за който се установи обстоятелство по чл. 54, ал.1 от ЗОП; чл. 107 от ЗОП; чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията; Органите от които участниците могат да получат необходимата информация по чл. 47 ал. 3 от ЗОП са: 1. за задълженията свързани с данъци и осигуровки: - Националният осигурителен институт; - Националната агенция за приходите. 2. за задълженията свързани със закрила на заетостта и условията на труд: - Агенция по заетостта; - Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". 3. за задълженията свързани с опазване на околната среда: - Министерство на околната среда и водите. Посочената начална дата в поле BT-538-Lot е приблизителна, поради изискването на системата ЦАИС ЕОП да бъде въведена ориентировъчна начална дата. При откриване на процедурата Възложителят няма как предвиди датата, на която ще бъде сключен договорът.

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : 1. Участникът да е изпълнил за последните три години, считано от дата на подаване на офертата, услуги, включващи дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с тези на поръчката. 2. Участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
Описание : 1. Участникът да е изпълнил за последните три години, считано от дата на подаване на офертата, услуги, включващи дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с тези на поръчката. * Под услуга, включваща дейности с предмет и обем, идентичeн или сходeн с тези на поръчката, следва да се разбира: услуги по профилактика и техническо обслужване на климатична и хладилна техника. Минимално изискване: Участникът да е изпълнил за последните три години, считано от дата на подаване на офертата, най-малко една услуга, включващи дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с тези на поръчката. Доказва се с представянето на списък на услугите, включващи дейности с предмет и обем, идентичeн или сходeн* с тези на поръчката, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите (оригинал по образец), заедно с доказателство за извършената услуга (заверено от участника копие). 2. Участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката. Минимално изискване: Участникът да разполага с минимум 2 (двама) специалисти, притежаващи валидни удостоверения за придобита минимум трета квалификационна група по "Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи“. Доказва се с представянето на списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който е посочена професионалната компететност на лицата. В случай че участникът ще използва ресурси на трети лица/ ескперти, представя доказателства (декларация за ангажираност на трето лице/ експерт, което/ който ще участва в изпълнението на поръчката, граждански договор и др.), че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката. При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Документите, с които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да се изискат по всяко време от участниците, след отваряне на подадените оферти, по реда на чл. 67, ал.5 от ЗОП.
Критерий :
Вид : Годност за упражняване на професионалната дейност
Наименование : 1. Участникът да притежава валиден документ за правоспособност (сертификат) по чл. 17 б, ал. 2 от Закона за чистотата на атмосферния въздух.
Описание : Да притежава валиден документ за правоспособност (сертификат) по чл. 17 б, ал. 2 от Закона за чистотата на атмосферния въздух, издаден по реда на чл. 17 б, ал. 3 от същия закон, съгласно изискванията на Регламент за изпълнение (ЕС) 2015/2067 на Комисията от 17.11.2015 г. за установяване, съгласно Регламент (ЕС) №517/2014 на Европейския парламент, издаден от Българска браншова камара по машиностроене или еквивалент. Доказва се с представяне на заверено от участника копие на документа за правоспособност (сертификата). При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Документите, с които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да се изискат по всяко време от участниците, след отваряне на подадените оферти, по реда на чл. 67, ал.5 от ЗОП.

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Цена
Наименование : „най-ниска цена“
Описание : Поръчката се възлага въз основа на икономически най-изгодна оферта по критерий за възлагане "най-ниска" цена.
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Езици, на които документацията за обществената поръчка е официално достъпна : български
Адрес на документацията за обществената поръчка : https://app.eop.bg/today/421011
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/421011
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Електронен каталог : Забранено
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на оферти : 10/10/2024 23:59 +03:00
Краен срок, до който търгът трябва да остане валиден : 6 Месец
Информация за обществената поръчка :
Дата на отваряне : 15/10/2024 11:00 +03:00
Място : В системата
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Условия, свързани с изпълнението на договора : Съгласно образеца на проекто–договор от документацията за участие.
Електронно фактуриране : Разрешено
Финансово споразумение : Поръчката е финансирана със собствени средства на Възложителя. Условията и начина на плащане са посочени в проекта на договор от документацията за участие.
Информация за крайните срокове за преразглеждане : На основание чл.197, ал.1, т.1 ЗОП, решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок, считано от изтичане на срока по чл.100,ал.3 ЗОП.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Информация за динамичната система за покупки :
Няма динамична система за покупки
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане : МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН - ГОРНА ОРЯХОВИЦА

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : МРЕЖОВИ ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН РАЙОН - ГОРНА ОРЯХОВИЦА
Регистрационен номер : 1752013040065
Пощенски адрес : ул. СЪЕДИНЕНИЕ №.151
Град : гр.Горна Оряховица
Пощенски код : 5120
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Велико Търново ( BG321 )
Държава : България
Звено за контакт : Иван Емилов Стоянов
Електронна поща : i.stoyanov@go.eso.bg
Телефон : +359 61861357
Интернет адрес : https://www.eso.bg
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/16019
Роли на тази организация :
Купувач
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : aceef7ef-0e38-4080-a573-b1c39ce664ee - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка или концесия – стандартен режим
Дата на изпращане на известието : 09/09/2024 14:31 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00541638-2024
Номер на броя на ОВ S : 176/2024
Дата на публикуване : 10/09/2024

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00541638-2024
Номер на броя на ОВ S : 176/2024
Дата на публикуване : 10/09/2024