ПАВЕЦ „Чаира” – Доставка и подмяна на генератори, турбини, основни и спомагателни съоръжения, системи за контрол. Изпитвания и въвеждане в експлоатация на хидроагрегат 1 (ХА1) и хидроагрегат 4 (ХА4)

Обхватът на поръчката включва проектиране (вкл. анализ на преходните процеси при различни режими на ХА), изработка, доставка на съоръженията, демонтаж на съществуващите и монтаж на доставените нови съоръжения, авторски надзор, настройка, изпитвания и въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и отстраняване на дефекти в гаранционния срок на цялото оборудване, посочено …

CPV: 45240000 Trabajos de construcción para proyectos hidráulicos, 71320000 Servicios de diseño técnico, 80511000 Servicios de formación del personal
Plazo:
15 de noviembre de 2024 a las 23:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
ПАВЕЦ „Чаира” – Доставка и подмяна на генератори, турбини, основни и спомагателни съоръжения, системи за контрол. Изпитвания и въвеждане в експлоатация на хидроагрегат 1 (ХА1) и хидроагрегат 4 (ХА4)
Organismo adjudicador:
НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД
Número de premio:
404888

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД
Правна категория на купувача : Публично предприятие
Дейност на възложителя : Дейности, свързани с електроенергия

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : ПАВЕЦ „Чаира” – Доставка и подмяна на генератори, турбини, основни и спомагателни съоръжения, системи за контрол. Изпитвания и въвеждане в експлоатация на хидроагрегат 1 (ХА1) и хидроагрегат 4 (ХА4)
Описание : Обхватът на поръчката включва проектиране (вкл. анализ на преходните процеси при различни режими на ХА), изработка, доставка на съоръженията, демонтаж на съществуващите и монтаж на доставените нови съоръжения, авторски надзор, настройка, изпитвания и въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и отстраняване на дефекти в гаранционния срок на цялото оборудване, посочено в Техническата спецификация. Най-общо доставките  включват: - нови основни и спомагателни съоръжения и системи на ХА1 и ХА4, включително сферичен шибър, помпо-турбина, мотор-генератор и др., напълно окомплектовани с всички необходими съоръжения и системи; - общо необходимо спомагателно оборудване и материали; - резервни части за 3 годишен експлоатационен период; - специални приспособления, инструменти и  материали, необходими за  демонтаж, монтаж, поддръжка и ремонт на доставеното оборудване. Най-общо услугите, предмет на поръчката, включват изготвянето на проекти (идеен, технически и работен) за  ХА1 и ХА4 и общостанционните съоръжения, упражняване на авторски надзор и изготвяне на екзекутивна документация по време на изпълнението, настройка, изпитвания и въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и отстраняване на дефекти в гаранционния срок. Всички изготвени проекти в хода на изпълнение на поръчката ще станат собственост на Възложителя. Най-общо строително-монтажните работи, предмет на поръчката, включват подготовка на монтажните площадки и демонтиране на съществуващите строителни конструкции, съоръжения и системи и строително-монтажни работи на доставените съоръжения и системи. Подробно описание на  обхвата на поръчката и изискванията към изпълнението й, са предоставени в Техническата спецификация за поръчката.
Идентификатор на процедурата : 8b4701b5-512a-4871-be44-5e68b82ba83e
Вътрешен идентификатор : 404888
Вид процедура : Открита
Процедурата се ускорява : не
Обосновка на ускорената процедура :
Основни характеристики на процедурата :

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Строителство
Основна класификация ( cpv ): 45240000 Строителни и монтажни работи на хидротехнически съоръжения
Допълнителна класификация ( cpv ): 71320000 Инженерни услуги по проектиране и конструиране
Допълнителна класификация ( cpv ): 80511000 Услуги по обучение на персонала

2.1.2 Място на изпълнение

Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Пазарджик ( BG423 )
Държава : България
Допълнителна информация : Мястото за изпълнение на предвидените проектни дейности е в офис на Изпълнителя. СМР, монтажни и демонтажни дейности ще се извършават в ПАВЕЦ „Чаира“.

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 220 526 890 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : 1. Други основания за отстраняване от участие са посочени в чл.107 от ЗОП. 2. За участниците не следва да са налице обстоятелствата по чл. 5к от Регламент (ЕС) № 833/2014 относно ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. 3. Източникът на финансиране на настоящата обществена поръчка са собствени средства. 4. Органите, от които участниците могат да получат необходимата информация за представяне на Декларация, че при изготвяне на офертата за участие в обществената поръчка са спазени задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд са: НАП, Министерството на околната среда и водите, Агенция по заетостта и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ ( https://nra.bg; http://www.moew.government.bg; https://www.mlsp.government.bg; http://www.gli.government.bg; http://www.az.government.bg )“ 5. Действията на комисията ще се извършват в последователност, предвидена в чл. 104, ал. 2 от Закона за обществените поръчки (ЗОП). 6. Определеният за изпълнител участник обезпечава изпълнението на договора с гаранция, която е 10% (десет на сто) от стойността му. Допълнителна информация относно поетапно изпълнение на дейностите и предвидено извършване на плащания след отделните етапи, съобразено с разпоредбата на чл.111 ал.11 изр.първо от ЗОП може да се намери в документацията за участие в обществената поръчка.
Правно основание :
Директива 2014/25/ЕС

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321 или чл. 321а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Корупция : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът или участникът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът или участникът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на екологичното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 352-353е от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на социалното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 или чл. 192а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът или участникът е извършил нарушение по чл. 118, 128, 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП)
Пряко или косвено участие в подготовката на процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице e неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП ( чл. 54, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че: - е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП); - не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата или участника е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); извършил е нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда и по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, установени с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП); чл.107, т.4 от ЗОП; обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията
Банкрут : Кандидатът или участникът е обявен в несъстоятелност по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Неплатежоспособност : Кандидатът или участникът е в производство по несъстоятелност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Споразумение с кредиторите : Кандидатът или участникът е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Аналогична на несъстоятелност ситуация съгласно националното законодателство : Съгласно законодателството на държавата, в която е установено, чуждестранно лице се намира в положение, подобно на: обявен в несъстоятелност; в производство по несъстоятелност; в процедура по ликвидация; сключено извънсъдебно споразумение с кредиторите; преустановена дейност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Администриране на активите от ликвидатор : Кандидатът или участникът е в процедура по ликвидация по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Прекратена стопанска дейност : Кандидатът или участникът е преустановил дейността си (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Предсрочно прекратяване на договор и налагане на обезщетения или други подобни санкции : За кандидата или участника е доказано, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до разваляне или предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора (чл. 55, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че е опитал да повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или да получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка. (чл. 55, ал. 1, т. 5 от ЗОП)

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : ПАВЕЦ „Чаира” – Доставка и подмяна на генератори, турбини, основни и спомагателни съоръжения, системи за контрол. Изпитвания и въвеждане в експлоатация на хидроагрегат 1 (ХА1) и хидроагрегат 4 (ХА4)
Описание : Обхватът на поръчката включва проектиране (вкл. анализ на преходните процеси при различни режими на ХА), изработка, доставка на съоръженията, демонтаж на съществуващите и монтаж на доставените нови съоръжения, авторски надзор, настройка, изпитвания и въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и отстраняване на дефекти в гаранционния срок на цялото оборудване, посочено в Техническата спецификация за поръчката. Най-общо доставките  включват: - нови основни и спомагателни съоръжения и системи на ХА1 и ХА4, включително сферичен шибър, помпо-турбина, мотор-генератор и др., напълно окомплектовани с всички необходими съоръжения и системи; - общо необходимо спомагателно оборудване и материали; - резервни части за 3 годишен експлоатационен период; - специални приспособления, инструменти и  материали, необходими за  демонтаж, монтаж, поддръжка и ремонт на доставеното оборудване. Най-общо услугите, предмет на поръчката, включват изготвянето на проекти (идеен, технически и работен) за  ХА1 и ХА4 и общостанционните съоръжения, упражняване на авторски надзор и изготвяне на екзекутивна документация по време на изпълнението, настройка, изпитвания и въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и отстраняване на дефекти в гаранционния срок. Всички изготвени проекти в хода на изпълнение на поръчката ще станат собственост на Възложителя. Най-общо строително-монтажните работи, предмет на поръчката, включват подготовка на монтажните площадки и демонтиране на съществуващите строителни конструкции, съоръжения и системи и строително-монтажни работи на доставените съоръжения и системи. Подробно описание на  обхвата на поръчката и изискванията към изпълнението й, са предоставени в Техническата спецификация за поръчката.
Вътрешен идентификатор : 404888

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Строителство
Основна класификация ( cpv ): 45240000 Строителни и монтажни работи на хидротехнически съоръжения
Допълнителна класификация ( cpv ): 71320000 Инженерни услуги по проектиране и конструиране
Допълнителна класификация ( cpv ): 80511000 Услуги по обучение на персонала

5.1.2 Място на изпълнение

Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Пазарджик ( BG423 )
Държава : България
Допълнителна информация : Мястото за изпълнение на предвидените проектни дейности е в офис на Изпълнителя. СМР, монтажни и демонтажни дейности ще се извършават в ПАВЕЦ „Чаира“.

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 02/12/2024
Срок : 42 Месец

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 220 526 890 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Проект за възлагане на обществена поръчка, който не е финансиран със средства от ЕС
Поръчката попада в приложното поле на Споразумението за държавните поръчки (СДП) : не
Допълнителна информация : Посоченият планиран срок (BT-538-Lot), е желания срок от възложителя. Сроковете за изпълнение, на поръчката, съгласно техническата спецификация са както следва: - срок за представяне на идеен проект за изпълнение на поръчката - не повече от 6 месеца, считано от датата на влизане в сила на договора; - срок за изпълнение на договора – съгласно предложението на участника, определен за изпълнител на процедурата. Срокът за изпълнение включва периода от влизането му в сила до получаване на известие от Изпълнителя за готовност за провеждане на изпитвания за въвеждане в експлоатация на последния хидроагрегат. За целите на оценката, съгласно методиката за оценка на офертите, предложен срок за изпълнение на договора, по-кратък или равен на 42 месеца, се оценява с максимален брой точки.

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Годност за упражняване на професионалната дейност
Наименование : Участникът следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в РБ,като притежава валидно удостоверение за изпълнение на строежи от 3-та група, 1-ва категория,съгл.чл.5, ал.6 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС (ПРВВЦПРС),а за чуждестранни лица в аналогичен регистър съгл. законодателството на държавата, в която са установени.
Описание : Изисква се Удостоверение за изпълнение на строежи от 3-та група, 1-ва категория,съгл.чл.5, ал.6 от ПРВВЦПРС - строежи по чл. 137 ал.1 т.1 б "з" от ЗУТ. Обстоятелството се декларира в ЕЕДОП част IV „Критерии за подбор“, буква „А“, като се посочва вписаната в ЦПРС група и категория строеж, съгласно ПРВВЦПРС или аналогичен регистър. При прилагане на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, участникът доказва съответствието с този критерий за подбор чрез представяне на копие от валидно удостоверение в случаите, при които вписването е в регистър, до който няма пряк и безплатен достъп, както и няма достъп до националните бази данни на държавите. Чуждестранните лица могат да се позовават на вписване в аналогичен регистър на етап подаване на оферта и при поискване от възложителя, в хода на процедурата. При сключване на договор избраният за изпълнител (вкл. ако е чуждестранно лице) трябва да докаже, че има право да извършва съответното строителство в Република България, включително че е извършил съответната регистрация, респ. представил е документ (напр. съгласно чл. 25а от ЗКС) или е спазил друго условие, произтичащо от нормативен/административен акт, ако е необходимо за изпълнение на поръчката ( чл. 112, ал. 1, т. 4 ЗОП).
Критерий :
Вид : Икономическо и финансово състояние
Наименование : Участникът, за последните три приключили финансови години, да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти, вкл. минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (съгласно чл. 61, ал. 1, т. 1 от ЗОП).
Описание : Минимално изискване: Всеки участник за последните три приключили финансови години, да е реализирал минимален общ оборот в размер на 150 000 000 (сто и петдесет милиона) лева и оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката в размер на 50 000 000 (петдесет милиона) лева. Забележка: Дефиницията за общия оборот и оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, е съгласно § 2., т.66 и т. 67 на Допълнителните разпоредби на ЗОП: т. 66: "Годишен общ оборот" е сумата от нетните приходи от продажби по смисъла на Закона за счетоводството. 67. "Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката" е сума, равна на частта от нетните приходи от продажби, реализирана от дейности, попадащи в обхвата на обществената поръчка, които за настоящата поръчка се считат, приходи от: изпълнение на проектиране и/или СМР и/или доставки на оборудване на хидротехнически обекти. Забележка: Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. За участници, чуждестранни юридически лица, декларирания оборот ще се превалутира в български лева по официалния курс на БНБ към края на съответния отчетен период. За деклариране на съответствието с критерия за подбор, участникът попълва част IV, буква Б от ЕЕДОП, като трябва да се посочи размера на реализирания общ оборот и оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните три приключили финансови години. При прилагане на чл.67, ал. 5 от ЗОП, обстоятелството се доказва със справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Участникът трябва да е изпълнил през последните 15 (петнадесет) години, считано от датата на подаване на офертата, дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
Описание : Минимално изискване: Участникът трябва да е изпълнил най-малко 1 (една) дейност с предмет, идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка. Забележка: Под сходна дейност се разбира дейност, свързана с рехабилитация и/или модернизация и/или изграждане на ПАВЕЦ (помпено акумулираща водна електрическа централа), отговаряща на следните условия: да включва проектиране, доставка и монтаж или рехабилитация, изпитване и въвеждане в експлоатация на реверсивна помпа-турбина, тип Francis или еквивалентна и/или многостъпална помпа с минимален нетен пад 500 метра и с мощност на генератора над сто (100) MW и спомагателни съоръжения към тях, вкл. система за контрол и мониторинг; възбудителна система, турбинен регулатор. Забележка: Съответствие с поставения критерий може да се докаже с повече от една изпълнени от участника дейности, т.е може да се посочат отделно изпълнени дейности: за проектиране, за изграждане/рехабилитация, за изпитване и въвеждане в експлоатация. Участникът декларира този опит в част IV, буква В от ЕЕДОП. При прилагане на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, участникът доказва съответствието с този критерий за подбор чрез представяне на списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида (включващ дейностите, посочени в „забележка“ по – горе), както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. Във връзка с чл. 63, ал. 2 от ЗОП възложителят приема опит за последните 15 (петнадесет) години, считано от датата на подаване на офертата със следните мотиви: Естеството на поръчката налага приемане на опит за период по-дълъг от посочения в чл. 63, ал.1, т.1, б. „а“ от ЗОП, тъй като проектирането, доставките и строителството по подмяна на основни и спомагателни съоръжения и системи, изпитвания и въвеждане в експлоатация на хидроагрегат на ПАВЕЦ, с параметрите на тези от поръчката, е специфично и по-рядко извършвано. По този начин критерият за подбор дава възможност за осигуряване на конкуренция в процедурата за възлагане на обществената поръчка.

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Качество
Наименование : коефициент на обща ефективност на цикъла на хидроагрегатите – Overall cycle efficiency (OCE)
Описание : Коефициентът на обща ефективност на цикъла на хидроагрегатите – Overall cycle efficiency (OCE) се декларира в представеното Предложение за изпълнение на поръчката. Ако участник е предложил стойност на коефициента на обща ефективност на цикъла на хидроагрегатите – Overall cycle efficiency (OCE), по – малка от минималната, определена от Възложителя в т. IV.3.1 - Критерии за успешност на новите ХА1 и ХА4 на Приложение № 1 на Техническата спецификация, а именно OCE ≥ 75.0 %, се счита, че офертата на този Участник не отговаря на изискванията на Възложителя и Участникът не се допуска до оценка. Максималният брой точки получава офертата с най-висок коефициент на обща ефективност на цикъла на хидроагрегатите – Overall cycle efficiency (OCE): 15 точки. Като доказателство на декларирания коефициент, към предложението за изпълнение се представят подробни изчисления, доказващи че предложеното оборудване ще покрива декларираната стойност на показателя.
Тегло (точки, точна величина) : 15
Критерий :
Вид : Качество
Наименование : Срок за изпълнение на договора
Описание : Срокът за изпълнение на договора включва периода от влизане в сила на сключения договор до получаване на известие от Изпълнителя за готовност за провеждане на изпитвания за въвеждане в експлоатация на последния хидроагрегат. Максимален брой точки по този показател: 15 точки. Точките на участниците се определят като предложеният от всеки участник срок за изпълнение /в месеци/ се съпостави към минилния срок за изпълнение, получен по процедурата. В случай на предложен срок за изпълнение по-кратък от 42 месеца, минималният срок за изпълнение се приема за равно на 42 за целите на оценката. Всички участници предложили срок за изпълнение ≤ 42 месеца получават максимален брой точки – 15.
Тегло (точки, точна величина) : 15
Критерий :
Вид : Цена
Наименование : Предложена обща стойност на договора /Обща цена за изпълнение на поръчката/
Описание : Предложена обща стойност на договора/Обща цена за изпълнение на поръчката/, предложена в Ценовото предложение за изпълнение на поръчката. Максималният брой точки получава офертата с предложена най-ниска обща стойност на договора /Обща цена за изпълнение на поръчката/: 70 точки.
Тегло (точки, точна величина) : 70
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Езици, на които документацията за обществената поръчка е официално достъпна : български
Адрес на документацията за обществената поръчка : https://app.eop.bg/today/404888
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/404888
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Електронен каталог : Забранено
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на оферти : 15/11/2024 23:59 +02:00
Краен срок, до който търгът трябва да остане валиден : 6 Месец
Информация за обществената поръчка :
Дата на отваряне : 18/11/2024 09:00 +02:00
Място : В системата
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Условия, свързани с изпълнението на договора : Съгласно Техническата спецификация за поръчката
Електронно фактуриране : Разрешено
Финансово споразумение : Съгласно клаузите на проекта на договор.
Информация за крайните срокове за преразглеждане : Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на промени в условията по обявената процедура.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Информация за динамичната система за покупки :
Няма динамична система за покупки
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане : НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД
Организация, която предоставя достъп до документацията за поръчката без връзка с интернет : НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД
Организация, предоставяща повече информация за процедурите за преглед (обжалване) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която получава заявленията за участие : НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД
Организация, която обработва офертите : НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД
Регистрационен номер : 000649348
Пощенски адрес : ул. ТРИАДИЦА № 8
Град : гр. София
Пощенски код : 1000
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Звено за контакт : Росица Димитрова
Електронна поща : rositsa.dimitrova@nek.bg
Телефон : +359 29263420
Факс : +359 29872550
Интернет адрес : https://www.nek.bg
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/21310
Роли на тази организация :
Купувач
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане
Организация, която предоставя достъп до документацията за поръчката без връзка с интернет
Организация, която получава заявленията за участие
Организация, която обработва офертите

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)
Организация, предоставяща повече информация за процедурите за преглед (обжалване)

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : 56c76c1d-7f4e-4a0d-8e3b-08b95aa1da71 - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка или концесия – стандартен режим
Дата на изпращане на известието : 13/09/2024 16:31 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00558543-2024
Номер на броя на ОВ S : 181/2024
Дата на публикуване : 17/09/2024

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00558543-2024
Номер на броя на ОВ S : 181/2024
Дата на публикуване : 17/09/2024