Partnering Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena

Uppdraget omfattar i huvudsak, i E-hallen Arenan Kristianstad, byte av befintliga teleskopläktare till automatiskt fällbara teleskopläktare samt byte av uppreglat sportgolv till nytt anpassat sportgolv för tyngre belastning från de nya teleskopläktarna, evenemang och transporter. Utredning och lämplig åtgärd ska utföras för eventuell anpassning av befintlig betongplatta och ventilation av …

CPV: 45212220 Trabajos de construcción de instalaciones polideportivas
Plazo:
30 de septiembre de 2024 a las 21:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Partnering Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena
Organismo adjudicador:
Aktiebolaget Kristianstadsbyggen
Número de premio:
24/14

1. Upphandlare

1.1 Upphandlare

Officiellt namn : Aktiebolaget Kristianstadsbyggen
Köparens rättsliga status : Offentligt företag som kontrolleras av en lokal myndighet
Den upphandlande myndighetens verksamhet : Bostadsförsörjning och samhällsutveckling

2. Förfarande

2.1 Förfarande

Titel : Partnering Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena
Beskrivning : Uppdraget omfattar i huvudsak, i E-hallen Arenan Kristianstad, byte av befintliga teleskopläktare till automatiskt fällbara teleskopläktare samt byte av uppreglat sportgolv till nytt anpassat sportgolv för tyngre belastning från de nya teleskopläktarna, evenemang och transporter. Utredning och lämplig åtgärd ska utföras för eventuell anpassning av befintlig betongplatta och ventilation av golvkonstruktionen.
Förfarandets identifierare : 78bd2ea1-cc75-434c-aaeb-5b55eb6e2b50
Intern identifierare : 24/14
Typ av förfarande : Öppet
Förfarandet är påskyndat : nej
Motivering för det påskyndade förfarandet :
Förfarandets viktigaste kännetecken :

2.1.1 Föremålet för upphandlingen

Kontraktets art : Byggentreprenader
Huvudklassificering ( cpv ): 45212220 Byggnation av idrottsanläggningar för flera idrottsgrenar

2.1.2 Leveransplats

Postadress : Västra Storgatan 69
Ort : Kristianstad
Postnummer : 291 54
Del av land (NUTS) : Skåne län ( SE224 )
Land : Sverige

2.1.3 Värde

Beräknat värde exklusive moms : 60 000 000 Svensk krona

2.1.4 Allmänna upplysningar

Rättslig grund :
Direktiv 2014/24/EU

2.1.6 Uteslutningsgrunder

Korruption : AFB.61 Uteslutning av anbudsgivare Anbudsgivare kommer att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 1-2 §§ LOU föreligger. Anbudsgivare kan komma att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 3 § LOU föreligger. Anbudsgivaren intygar genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) att uteslutningsgrund enligt 13 kap. 1-3 §§ LOU inte föreligger avseende Anbudsgivaren, eventuella underleverantörer eller andra företag vars kapacitet åberopats för att uppfylla krav som avser ekonomisk och finansiell ställning eller teknisk och yrkesmässig kapacitet.
Deltagande i en kriminell organisation : AFB.61 Uteslutning av anbudsgivare Anbudsgivare kommer att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 1-2 §§ LOU föreligger. Anbudsgivare kan komma att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 3 § LOU föreligger. Anbudsgivaren intygar genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) att uteslutningsgrund enligt 13 kap. 1-3 §§ LOU inte föreligger avseende Anbudsgivaren, eventuella underleverantörer eller andra företag vars kapacitet åberopats för att uppfylla krav som avser ekonomisk och finansiell ställning eller teknisk och yrkesmässig kapacitet.
Penningtvätt eller finansiering av terrorism : AFB.61 Uteslutning av anbudsgivare Anbudsgivare kommer att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 1-2 §§ LOU föreligger. Anbudsgivare kan komma att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 3 § LOU föreligger. Anbudsgivaren intygar genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) att uteslutningsgrund enligt 13 kap. 1-3 §§ LOU inte föreligger avseende Anbudsgivaren, eventuella underleverantörer eller andra företag vars kapacitet åberopats för att uppfylla krav som avser ekonomisk och finansiell ställning eller teknisk och yrkesmässig kapacitet.
Bedrägerier : AFB.61 Uteslutning av anbudsgivare Anbudsgivare kommer att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 1-2 §§ LOU föreligger. Anbudsgivare kan komma att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 3 § LOU föreligger. Anbudsgivaren intygar genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) att uteslutningsgrund enligt 13 kap. 1-3 §§ LOU inte föreligger avseende Anbudsgivaren, eventuella underleverantörer eller andra företag vars kapacitet åberopats för att uppfylla krav som avser ekonomisk och finansiell ställning eller teknisk och yrkesmässig kapacitet.
Barnarbete och andra former av människohandel : AFB.61 Uteslutning av anbudsgivare Anbudsgivare kommer att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 1-2 §§ LOU föreligger. Anbudsgivare kan komma att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 3 § LOU föreligger. Anbudsgivaren intygar genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) att uteslutningsgrund enligt 13 kap. 1-3 §§ LOU inte föreligger avseende Anbudsgivaren, eventuella underleverantörer eller andra företag vars kapacitet åberopats för att uppfylla krav som avser ekonomisk och finansiell ställning eller teknisk och yrkesmässig kapacitet.
Betalning av socialförsäkringsavgifter : AFB.621 Krav på behörighet att utöva yrkesverksamhet För att ett anbud skall kunna antas skall Anbudsgivare vara: 1. registrerad i aktiebolags-, handels-, eller föreningsregister eller motsvarande register som förs i den stat där Anbudsgivares verksamhet är etablerad, Dokument Sidnr ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR TOTALENTREPRENAD 11(54) Handläggare Ebba Liljekvist Namn Projektnr Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena Arenan 1 824525 Datum 2024-07-18 Status FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Diarienummer 24ABK15561 2. registrerad för mervärdesskatt och som arbetsgivare samt inneha F-skattebevis eller motsvarande som gäller för Anbudsgivaren i det land där Anbudsgivarens verksamhet är etablerad, och 3. fri från skulder för skatt och socialförsäkringsavgifter hos Skatteverket och Kronofogdemyndigheten eller motsvarande myndigheter i det land där Anbudsgivarens verksamhet är etablerad. Ovan nämnda skyldigheter omfattar även underentreprenörer. Anbudsgivare intygar genom
Betalning av skatter : AFB.621 Krav på behörighet att utöva yrkesverksamhet För att ett anbud skall kunna antas skall Anbudsgivare vara: 1. registrerad i aktiebolags-, handels-, eller föreningsregister eller motsvarande register som förs i den stat där Anbudsgivares verksamhet är etablerad, Dokument Sidnr ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR TOTALENTREPRENAD 11(54) Handläggare Ebba Liljekvist Namn Projektnr Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena Arenan 1 824525 Datum 2024-07-18 Status FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Diarienummer 24ABK15561 2. registrerad för mervärdesskatt och som arbetsgivare samt inneha F-skattebevis eller motsvarande som gäller för Anbudsgivaren i det land där Anbudsgivarens verksamhet är etablerad, och 3. fri från skulder för skatt och socialförsäkringsavgifter hos Skatteverket och Kronofogdemyndigheten eller motsvarande myndigheter i det land där Anbudsgivarens verksamhet är etablerad. Ovan nämnda skyldigheter omfattar även underentreprenörer. Anbudsgivare intygar genom
Terroristbrott eller brott med anknytning till terroristverksamhet : AFB.61 Uteslutning av anbudsgivare Anbudsgivare kommer att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 1-2 §§ LOU föreligger. Anbudsgivare kan komma att uteslutas från att delta i upphandlingen om någon av de omständigheter som anges i 13 kap. 3 § LOU föreligger. Anbudsgivaren intygar genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) att uteslutningsgrund enligt 13 kap. 1-3 §§ LOU inte föreligger avseende Anbudsgivaren, eventuella underleverantörer eller andra företag vars kapacitet åberopats för att uppfylla krav som avser ekonomisk och finansiell ställning eller teknisk och yrkesmässig kapacitet.

5. Del (anbudsområde)

5.1 Tekniskt ID för partiet : LOT-0000

Titel : Partnering Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena
Beskrivning : Uppdraget omfattar i huvudsak, i E-hallen Arenan Kristianstad, byte av befintliga teleskopläktare till automatiskt fällbara teleskopläktare samt byte av uppreglat sportgolv till nytt anpassat sportgolv för tyngre belastning från de nya teleskopläktarna, evenemang och transporter. Utredning och lämplig åtgärd ska utföras för eventuell anpassning av befintlig betongplatta och ventilation av golvkonstruktionen.
Intern identifierare : 24/14

5.1.1 Föremålet för upphandlingen

Kontraktets art : Byggentreprenader
Huvudklassificering ( cpv ): 45212220 Byggnation av idrottsanläggningar för flera idrottsgrenar

5.1.2 Leveransplats

Postadress : Västra Storgatan 69
Ort : Kristianstad
Postnummer : 291 54
Del av land (NUTS) : Skåne län ( SE224 )
Land : Sverige
Kompletterande information :

5.1.3 Uppskattad löptid

Varaktighet – annat : Okänd

5.1.5 Värde

Beräknat värde exklusive moms : 60 000 000 Svensk krona

5.1.6 Allmänna upplysningar

Reserverad upphandling : Deltagande är inte reserverat.
Upphandlingsprojekt som inte finansieras med EU-medel
Upphandlingen omfattas av Världshandelsorganisationens avtal om offentlig upphandling, GPA : nej

5.1.7 Strategisk upphandling

Syftet med strategisk upphandling : Det tas inte hänsyn till miljö, sociala aspekter eller innovation i upphandlingen

5.1.9 Urvalskriterier

Kriterium :
Typ : Ekonomisk och finansiell ställning
Namn : AFB.622 Krav på ekonomisk och finansiell ställning
Beskrivning : Kreditvärdighet Anbudsgivare skall vid tillfället för anbudslämnandet och under hela avtalsperioden ha en kreditvärdighet som uppfyller minst riskklass 3 enligt Upplysningscentralen (UC) eller motsvarande. Till styrkande av att kraven enligt ovan är uppfyllda kommer Beställaren att inhämta upplysning från Upplysningscentralen (UC). Skulle kreditvärdigheten inte uppnås kommer Beställaren att ta kontakt med Anbudsgivaren och bereda denna möjlighet att påvisa att Anbudsgivaren har begärd ekonomisk ställning, vilket kan påvisas genom utdrag från annat kreditratingsinstitut utvisande motsvarande UC riskklass 3 eller bättre. Försäkringar Anbudsgivaren skall i anbudsformuläret godkänna att man uppfyller de försäkringsvillkor som framgår under avsnittet AFD.54 och dess underrubriker. Genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) intygar Anbudsgivaren att vederbörliga försäkringar enligt AFD.54 och dess underrubriker finns. Kraven skall vara uppfyllda under hela byggtiden. Beställaren förbehåller sig rätten att kunna begära in försäkringsbevis under anbudsutvärderingen och/eller byggtiden.
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Lämplighet att utöva yrkesverksamhet
Namn : AFB.621 Krav på behörighet att utöva yrkesverksamhet
Beskrivning : För att ett anbud skall kunna antas skall Anbudsgivare vara: 1. registrerad i aktiebolags-, handels-, eller föreningsregister eller motsvarande register som förs i den stat där Anbudsgivares verksamhet är etablerad, Dokument Sidnr ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR TOTALENTREPRENAD 11(54) Handläggare Ebba Liljekvist Namn Projektnr Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena Arenan 1 824525 Datum 2024-07-18 Status FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Diarienummer 24ABK15561 2. registrerad för mervärdesskatt och som arbetsgivare samt inneha F-skattebevis eller motsvarande som gäller för Anbudsgivaren i det land där Anbudsgivarens verksamhet är etablerad, och 3. fri från skulder för skatt och socialförsäkringsavgifter hos Skatteverket och Kronofogdemyndigheten eller motsvarande myndigheter i det land där Anbudsgivarens verksamhet är etablerad. Ovan nämnda skyldigheter omfattar även underentreprenörer. Anbudsgivare intygar genom
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Teknisk och yrkesmässig kapacitet
Namn : AFB.623 Krav på teknisk och yrkesmässig kapacitet
Beskrivning : Anbudsgivaren skall ha tillräcklig teknisk kapacitet, erfarenhet och resurser för att kunna genomföra det uppdrag som upphandlingen avser. Anbudsgivarens erfarenhet Anbudsgivaren skall ha tillräcklig teknisk kapacitet, erfarenhet och resurser för att kunna genomföra det uppdrag som upphandlingen avser. I anbudsformuläret skall Anbudsgivaren intyga att personal under avtalstiden kommer att inneha all erforderlig utrustning, verktyg och förbrukningsmaterial som krävs för uppdragens utförande vilket även skall ingå i lämnat anbudspris. Dokument Sidnr ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR TOTALENTREPRENAD 12(54) Handläggare Ebba Liljekvist Namn Projektnr Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena Arenan 1 824525 Datum 2024-07-18 Status FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Diarienummer 24ABK15561 I anbudsformuläret skall Anbudsgivaren intyga att vid avtalsstart kommer personal ha all erforderlig kompetens, utbildning och behörighet som krävs för uppdragens utförande. I anbudsformulär skall Anbudsgivaren intyga och fylla i uppgifter som styrker att Anbudsgivaren har utfört minst två likvärdiga ombyggnadsprojekt med samverkansform partnering med entreprenadssumma om minst 15 MSEK exkl. Moms. Intyget skall utgöras av en kortfattad beskrivning av de enligt Anbudsgivaren likvärdiga uppdragen. Intygen skall innehålla kontaktperson, telefonnummer och e-post till respektive företag, samt tidsperiod för när uppdraget genomfördes. Anbudsgivare skall i anbudsformuläret (handling 07.1) redovisa de två referensprojekten. Organisation Anbudsgivare skall ha en för uppdraget erforderlig organisation. Detta styrks genom att Anbudsgivare i sitt anbudsformulär (handling 07.1) anger namn på (i) ombud, (ii) platschef, (iii) BAS-P och (iv) BAS-U. En person kan namnges på mer än en funktion så länge respektive krav uppfylls. Anges däremot fler än en person per funktion kommer anbudet att diskvalificeras. Ombud Ombud skall ha: • minst 5 års arbetslivserfarenhet inom byggentreprenader, varav minst 3 år i rollen som ombud (fr.om. 2019-07-01) • erfarenhet av minst två ombyggnadsprojekt i rollen som ombud med en entreprenadssumma om minst 15 MSEK exkl. moms per projekt inom de senaste fem åren, startdatum för entreprenaden får ej vara tidigare än 2019-07-01. • deltagit i rollen som ombud, i minst ett ombyggnadsprojekt som genomförts i samarbetsformen partnering inom de senaste fem åren, startdatum för entreprenaden får ej vara tidigare än 2019-07-01. Krav för ombudet skall styrkas genom bifogat CV, där ovan krav tydligt framgår. Platschef Platschef skall ha: • minst 5 års arbetslivserfarenhet inom byggentreprenader, varav minst 3 år i rollen som platschef (fr.om. 2019-07-01) Dokument Sidnr ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR TOTALENTREPRENAD 13(54) Handläggare Ebba Liljekvist Namn Projektnr Byte av sportgolv och läktare Kristianstad Arena Arenan 1 824525 Datum 2024-07-18 Status FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Diarienummer 24ABK15561 • erfarenhet av minst två ombyggnadsprojekt i rollen som platschef med en entreprenadssumma om minst 15 MSEK exkl. moms per projekt inom de senaste fem åren, startdatum för entreprenaderna får ej vara tidigare än 2019-07-01. • deltagit i rollen som platschef, i minst två ombyggnadsprojekt som genomförts i samarbetsformen partnering inom de senaste fem åren, startdatum för entreprenaden får ej vara tidigare än 2019-07-01. Krav för platschefen skall styrkas genom bifogat CV, där ovan krav tydligt framgår. System för kvalitetssäkring och miljöstandarder Anbudsgivare skall ha ledningssystem avseende kvalitet, miljö och arbetsmiljö enligt AFD.2211, AFD.2212 respektive AFD.2213. Anbudsgivare intygar genom undertecknande av anbudsformulär (handling 07.1) att kraven enligt ovan är uppfyllda. Bevis om ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö kan komma att inkrävas i samband med kontraktsskrivning.
Användning av det här kriteriet : Använda

5.1.11 Upphandlingsdokument

Sista dag för att begära kompletterande information : 19/09/2024 22:00 +00:00
Adress till upphandlingsdokumenten : https://tendsign.com/doc.aspx?MeFormsNoticeId=28906

5.1.12 Upphandlingsvillkor

Villkor för inlämning :
Elektronisk inlämning : Krävs
De språk som kan användas i anbuden eller anbudsansökningarna : svenska
Elektronisk katalog : Tillåten
Tidsfrist för mottagande av anbud : 30/09/2024 21:59 +00:00
Tidsfrist för anbudets giltighet : 90 Dag
Information om offentlig anbudsöppning :
Öppningsdatum : 01/10/2024 05:00 +00:00
Plats : Kristianstad
Kontraktsvillkor :
Kontraktet måste genomföras inom ramen för program för skyddad anställning : Ännu ej känt
Elektronisk fakturering : Krävs
Elektronisk beställning kommer att användas : ja
Elektronisk betalning kommer att användas : ja

5.1.15 Metoder

Ramavtal :
Upphandlingen avser inte ett ramavtal
Information om det dynamiska inköpssystemet :
Upphandlingen avser inte ett dynamiskt inköpssystem
Elektronisk auktion : nej

5.1.16 Kompletterande information, medling och prövning

Prövningsorganisation : Förvaltningsrätten

8. Organisationer

8.1 ORG-0001

Officiellt namn : Aktiebolaget Kristianstadsbyggen
Registreringsnummer : 5560541889
Avdelning : Inköpsavdelningen
Postadress : Box 90
Ort : KRISTIANSTAD
Postnummer : 29121
Del av land (NUTS) : Skåne län ( SE224 )
Land : Sverige
Kontaktpunkt : Ebba Liljekvist
Tfn : 044-7803200
Webbadress : http://www.abk.se
Den här organisationens roller :
Upphandlare

8.1 ORG-0002

Officiellt namn : Förvaltningsrätten
Registreringsnummer : 202100-2742
Postadress : Box 4522
Ort : Malmö
Postnummer : 203 20
Del av land (NUTS) : Skåne län ( SE224 )
Land : Sverige
Tfn : 040-35 35 00
Den här organisationens roller :
Prövningsorganisation

11. Information om meddelandet

11.1 Information om meddelandet

Identifierare/version för meddelandet : 5cb1ee73-23b0-4e9b-ac15-e2415e5ea821 - 01
Formulärtyp : Konkurrensutsättning
Meddelandetyp : Meddelande om upphandling eller koncession – standardsystem
Avsändningsdatum för meddelandet : 29/08/2024 06:33 +00:00
Datum för avsändning av meddelandet (eSender) : 29/08/2024 06:33 +00:00
Språk som det här meddelandet finns officiellt tillgängligt på : svenska

11.2 Publiceringsinformation

Meddelandets publiceringsnummer : 00521860-2024
EUT S-nummer : 169/2024
Publiceringsdatum : 30/08/2024