Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил

Предмет на обществената поръчка е "Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил". Целта на обществената поръчка е избор на изпълнител, който да осъществява денонощна, физическа, невъоръжена охрана,охрана със СОТ и видеонаблюдение …

CPV: 79710000 Servicios de seguridad, 79711000 Servicios de vigilancia de sistemas de alarma, 79713000 Servicios de guardias de seguridad, 79714000 Servicios de vigilancia
Plazo:
30 de septiembre de 2024 a las 23:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил
Organismo adjudicador:
ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ - КЮСТЕНДИЛ
Número de premio:
418202

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ - КЮСТЕНДИЛ
Правна категория на купувача : Орган на централната власт
Дейност на възлагащия орган : Услуги по общофункционално управление на държавата

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил
Описание : Предмет на обществената поръчка е "Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил". Целта на обществената поръчка е избор на изпълнител, който да осъществява денонощна, физическа, невъоръжена охрана,охрана със СОТ и видеонаблюдение на имоти държавна собственост от противоправни посегателства, тяхното предотвратяване както и осигуряване на пропускателен режим.
Идентификатор на процедурата : 50a3bb0a-8f9f-4a97-9f5f-ff5506a4b9e3
Вътрешен идентификатор : 418202
Вид процедура : Открита
Основни характеристики на процедурата : Предмет на настоящата обществена поръчка е „Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил” В този смисъл цел на обществената поръчка е Областно пътно управление - Кюстендил да определи Изпълнител, с който да се сключи договор за осъществяване на охрана чрез сигнално - охранителна техника /СОТ/ и денонощна невъоръжена жива охрана и видеонаблюдение на имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ на територията на ОПУ-Кюстендил.

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Услуги
Основна класификация ( cpv ): 79710000 Услуги по безопасност
Допълнителна класификация ( cpv ): 79711000 Услуги чрез сигнално-охранителни системи
Допълнителна класификация ( cpv ): 79713000 Охранителни услуги
Допълнителна класификация ( cpv ): 79714000 Услуги по наблюдение

2.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава
Допълнителна информация : Област Кюстендил, гр.Кюстендил

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 152 100 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : На основание чл. 104, ал. 2 от ЗОП, комисията ще извърши оценка на техническите и ценовите предложения на участниците в процедурата преди разглеждане на документите за личното състояние и критериите за подбор! Комисията следва да осъществи дейността си в съответствие с разпоредбата на чл. 61 от ППЗОП!
Правно основание :
Директива 2014/24/ЕС

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321 или чл. 321а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът или участникът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът или участникът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на екологичното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 352-353е от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на социалното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 или чл. 192а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът или участникът е извършил нарушение по чл. 118, 128, 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП)
Пряко или косвено участие в подготовката на процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице e неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП ( чл. 54, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че: - е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП); - не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата или участника е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); извършил е нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда и по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, установени с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП); обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията
Банкрут : Кандидатът или участникът е обявен в несъстоятелност по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Неплатежоспособност : Кандидатът или участникът е в производство по несъстоятелност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Споразумение с кредиторите : Кандидатът или участникът е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Аналогична на несъстоятелност ситуация съгласно националното законодателство : Съгласно законодателството на държавата, в която е установено, чуждестранно лице се намира в положение, подобно на: обявен в несъстоятелност; в производство по несъстоятелност; в процедура по ликвидация; сключено извънсъдебно споразумение с кредиторите; преустановена дейност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Администриране на активите от ликвидатор : Кандидатът или участникът е в процедура по ликвидация по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Прекратена стопанска дейност : Кандидатът или участникът е преустановил дейността си (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Споразумения с други икономически оператори за нарушаване на конкуренцията : Кандидатът или участникът е сключил споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията, когато нарушението е установено с акт на компетентен орган (чл. 55, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Предсрочно прекратяване на договор и налагане на обезщетения или други подобни санкции : За кандидата или участника е доказано, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до разваляне или предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора (чл. 55, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че е опитал да повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или да получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка. (чл. 55, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : Възложителят отстранява от участие участник: • за когото са налице основанията по чл. 54, ал. 1 от ЗОП; чл. 55, ал. 1, т. 1, т. 3, т. 4 и т. 5 от ЗОП и когато в случаите по чл. 56, ал. 2 от ЗОП е преценил, че предприетите мерки не са достатъчни, за да се гарантира надеждността на участника; условията по чл. 107 от ЗОП и обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС); • за когото са налице обстоятелствата по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията; • който не удължи или не потвърди срока на валидност на офертата си след отправяне на покана от страна на Възложителя; • чието Техническо предложение за изпълнение на поръчката не отговаря на изискванията на Възложителя; • чието Ценово предложение за изпълнение на поръчката не отговаря на изискванията на Възложителя; • който не е декриптирал офертата в срока по чл. 9л, ал. 4, т. 1 от ППЗОП, се отстранява от участие на основание чл. 107, т. 5 от ЗОП.

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил
Описание : Предмет на обществената поръчка е "Осигуряване на денонощна невъоръжена жива охрана, охрана със сигнално охранителна техника (СОТ) и видеонаблюдение на сгради и имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ- ОПУ Кюстендил". Целта на обществената поръчка е избор на изпълнител, който да осъществява денонощна, физическа, невъоръжена охрана,охрана със СОТ и видеонаблюдение на имоти държавна собственост от противоправни посегателства, тяхното предотвратяване както и осигуряване на пропускателен режим на територията на ОПУ-Кюстендил.
Вътрешен идентификатор : 418202

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Услуги
Основна класификация ( cpv ): 79710000 Услуги по безопасност

5.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава
Допълнителна информация : област Кюстендил, гр.Кюстендил

5.1.3 Очаквана продължителност

Друг срок : Hеизвестен

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 152 100 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Трябва да се посочат имената и професионалната квалификация на служителите, на които ще бъде възложено изпълнението на поръчката : Изисква се в офертата
Проект за възлагане на обществена поръчка, който не е финансиран със средства от ЕС
Допълнителна информация : Срокът за изпълнение на поръчката/ договора е до 18 (осемнадесет) месеца, считано от датата на фактическото поемане на охранителната дейност от страна на Изпълнителя, удостоверено с приемо – предавателен протокол, подписан от Изпълнителя и Възложителя или техни упълномощени представители, или до изчерпване на финансовия ресурс, което от двете събития настъпи първо.

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Годност за упражняване на професионалната дейност
Наименование : Изисква се участникът в процедурата да притежава валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност, съгласно чл. 4, във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 2, т. 3 т. 5 от ЗЧОД за територията на Република България и/или за територията на област Кюстендил, или еквивалентен документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност за участниците – чуждестранни лица.
Описание : Изисква се участникът в процедурата да притежава валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност, съгласно чл. 4, във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 2, т. 3 т. 5 от ЗЧОД за територията на Република България и/или за територията на област Кюстендил, или еквивалентен документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност за участниците – чуждестранни лица. *ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че: За доказване на минималното изискване по т. 3.1.1, участникът следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № дата и обхват на съответния документ! При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: Заверено копие на валиден към датата на подаване на офертата лиценз за извършване на частна охранителна дейност, съгласно чл. 4, във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 2, т. 3 т. 5 от ЗЧОД или еквивалентен документ за чуждестранни лица. При сключване на договор, изискването се доказва с представянето на заверено копие на валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност, съгласно чл. 4, във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 2 и т. 3 от ЗЧОД или удостоверяване правото на лицата по чл. 2, ал. 2, т. 2 от ЗЧОД, във връзка с Наредба № Iз-2895 от 15.11.2011 г. за реда, по който търговци по чл. 2, ал. 2, т. 2 от Закона за частната охранителна дейност удостоверяват, че отговарят на изискванията на Закона за частната охранителна дейност. За участниците – чуждестранни лица еквивалентен документ, издаден от компетентен орган удостоверяващ правото да извършва такава дейност.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Годност за упражняване на професионалната дейност
Наименование : Изисква се участникът в процедурата да притежава Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс за осъществяване на електронни съобщения, по реда на Закона за електронните съобщения и/или договор за комуникационни услуги, съгласно чл. 17, ал. 2 от ЗЧОД или еквивалентен документ за участниците – чуждестранни лица.
Описание : Изисква се участникът в процедурата да притежава Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс за осъществяване на електронни съобщения, по реда на Закона за електронните съобщения и/или договор за комуникационни услуги, съгласно чл. 17, ал. 2 от ЗЧОД или еквивалентен документ за участниците – чуждестранни лица. *ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че: За доказване на минималното изискване по т. 3.1.2, участникът следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № дата и обхват на съответния документ! При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: Заверено копие на Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс за осъществяване на електронни съобщения, издаден от Комисията за регулиране на съобщенията и/или на договор за комуникационни услуги. За участниците – чуждестранни лица еквивалентен документ, издаден от компетентен орган.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Икономическо и финансово състояние
Наименование : Изисква се участникът в процедурата за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малко от 150 000.00 лева (сто и петдесет хиляди лева), изчислен на база годишните обороти на участника, включително и минимален оборот в размер на 75 000.00 лева (седемдесет и пет хиляди лева), реализиран от услуги в сферата на охранителната дейност.
Описание : Изисква се участникът в процедурата за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малко от 150 000.00 лева (сто и петдесет хиляди лева), изчислен на база годишните обороти на участника, включително и минимален оборот в размер на 75 000.00 лева (седемдесет и пет хиляди лева), реализиран от услуги в сферата на охранителната дейност - охрана на имущество на физически и/или юридически лица и/или охрана чрез сигнално-охранителна техника. При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: 1. удостоверения от банки или 2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, или 3. справка за общия оборот и оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст). Информацията по т. 2 и т. 3 обхваща последните три приключили финансови години, като информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Изисква се участникът в процедурата през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил минимум 1 (една) дейност по охрана на имущество на физически лица и/или на юридически лица и/или охрана на обекти недвижимо имущество и/или охрана със СОТ.
Описание : Изисква се участникът в процедурата през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил минимум 1 (една) дейност по охрана на имущество на физически лица и/или на юридически лица и/или охрана на обекти недвижимо имущество и/или охрана със СОТ. *ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че: 1. За „изпълнена дейност“ се счита дейността, за която има документ, удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от лицето, възложило дейността, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съответния документ и/или съответен линк в публичния регистър! При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Изисква се участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ дейности по охрана на имущество на физически лица и/или на юридически лица и/или охрана на обекти недвижимо имущество и/или охрана със СОТ.
Описание : Изисква се участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ дейности по охрана на имущество на физически лица и/или на юридически лица и/или охрана на обекти недвижимо имущество и/или охрана със СОТ. *ВАЖНО: При попълване на ЕЕДОП , участникът в процедурата трябва да има предвид, че: 1. При доказване на минималното изискване е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП! При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискването се доказва с представянето на: Валидни сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието със съответния стандарт. Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Изисква се участникът в процедурата да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
Описание : Изисква се участникът в процедурата да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко: а) Ръководител на охранителна дейност – 1 (един) бр.; б) Изпълнители на охранителна дейност – 5 (пет) бр.; Забележка: Служителите/експертите от екипа следва да притежават професионална квалификация по професия "Охранител", придобита в институция от системата на професионалното образование и обучение в съответствие с чл. 50, ал. 3, т. 6 от ЗЧОД. При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчка, съответствието с изискването се доказва с представянето на: Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Изисква се участникът в процедурата да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходимо за изпълнение на поръчката.
Описание : Изисква се участникът в процедурата да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходимо за изпълнение на поръчката, но не по-малко от: а) денонощен оперативен център за осъществяване на мониторинг – 1 бр. ; б) патрулни автомобили - 2 бр. в) радиостанции – 2 бр. При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното възлагане на поръчката. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.
Използване на този критерий : Използвани

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Цена
Наименование : Обществената поръчка се възлага въз основа на „икономически най - изгодната оферта“. Икономически най - изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане „най – ниска цена“ по чл. 70, ал. 2, т. 1 от ЗОП.
Описание : Обществената поръчка се възлага въз основа на „икономически най - изгодната оферта“. Икономически най - изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане „най – ниска цена“ по чл. 70, ал. 2, т. 1 от ЗОП. Под „най-ниска цена“ се приема предложена от участник в процедурата най - ниска цена за изпълнение на договора.
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Езици, на които документацията за обществената поръчка е официално достъпна : български
Адрес на документацията за обществената поръчка : https://app.eop.bg/today/418202
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/418202
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Електронен каталог : Забранено
Изисква се усъвършенстван или квалифициран електронен подпис или печат (съгласно определенията в Регламент (ЕС) № 910/2014)
Варианти : Забранено
Описание на финансовата гаранция : Преди сключване на договора за обществената поръчка, избраният изпълнител представя Гаранция за обезпечаване на изпълнението на договора в размер на 5% (пет на сто) от Цената за изпълнение на договора в лева. без ДДС в една от формите по чл. 111, ал. 5 от ЗОП.
Краен срок за получаване на оферти : 30/09/2024 23:59 +03:00
Краен срок, до който търгът трябва да остане валиден : 1 Година
Информация за обществената поръчка :
Дата на отваряне : 01/10/2024 12:00 +03:00
Място : В системата
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Електронно фактуриране : Разрешено
Ще се използва електронно поръчване : да
Ще се използва електронно плащане : да
Информация за крайните срокове за преразглеждане : Съгласно сроковете по чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Информация за динамичната система за покупки :
Няма динамична система за покупки
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ - КЮСТЕНДИЛ
Регистрационен номер : 0006950890190
Пощенски адрес : ул.ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ №.49
Град : гр.Кюстендил
Пощенски код : 2500
Държава : България
Звено за контакт : инж.Юлияна Димитрова Божилова
Електронна поща : opu_kn@abv.bg
Телефон : +359 889454508
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/21159
Роли на тази организация :
Купувач

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : 39e03d29-096b-4582-a8c0-69aa97dc5d50 - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка – облекчен режим
Дата на изпращане на известието : 27/08/2024 13:19 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00515766-2024
Номер на броя на ОВ S : 167/2024
Дата на публикуване : 28/08/2024