Onderzoek Archeologie Terreinen Corporate Dienst

De aanbesteding betreft de opdracht tot het opstellen van quickscans archeologie en eventueel benodigd archeologisch vervolgonderzoek conform KNA t.b.v. de locaties in beheer van de Corporate Dienst Rijkswaterstaat. Het doel van de beoogde aanbesteding is het selecteren en contracteren van één opdrachtnemer die volledig in de behoefte kan voorzien om …

CPV: 71351720 Levantamiento geofísico de yacimientos arqueológicos, 71351914 Servicios arqueológicos
Plazo:
18 de octubre de 2024 a las 14:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Onderzoek Archeologie Terreinen Corporate Dienst
Organismo adjudicador:
Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Número de premio:
Zaaknummer 31199923

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam : Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Rechtsvorm van de koper : Centrale overheidsinstantie
Activiteit van de aanbestedende dienst : Algemene overheidsdiensten

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel : Onderzoek Archeologie Terreinen Corporate Dienst
Beschrijving : De aanbesteding betreft de opdracht tot het opstellen van quickscans archeologie en eventueel benodigd archeologisch vervolgonderzoek conform KNA t.b.v. de locaties in beheer van de Corporate Dienst Rijkswaterstaat. Het doel van de beoogde aanbesteding is het selecteren en contracteren van één opdrachtnemer die volledig in de behoefte kan voorzien om archeologische quickscans uit te voeren voor (om en nabij) 160 terreinen van de Corporate Dienst Rijkswaterstaat. Mochten de terreinen waarvoor een quickscan benodigd is, dermate dicht bij elkaar liggen dan behoudt opdrachtgeven zich de mogelijkheid om eenzelfde quickscan te hanteren voor een aantal aaneenliggende terreinen. Het variabele deel is gelijk aan het vaste deel van om en nabij 130 quickscans. Opdrachtgever voorziet dat er in ieder geval 50 vervolgonderzoeken conform KNA benodigd zijn. Voor de 130 uit te vragen quickscans kan het nodig zijn dat de quickscan uitgebreid wordt naar een KNA conform onderzoek. Opdrachtgever weet bij het opstellen van het Beschrijvend Document nog niet voor precies hoeveel quickscans deze uitbreiding benodigd is, afgezien van de 50 uitgebreide onderzoeken die zij sowieso voorziet.
Identificatiecode van de procedure : 67c4cc15-7937-4c31-ba1a-91b4f07dd31f
Interne identificatiecode : Zaaknummer 31199923
Type procedure : Openbaar
De procedure wordt versneld : neen
Rechtvaardiging voor de versnelde procedure :
Belangrijkste kenmerken van de procedure : De aanbestedingsprocedure geschiedt op basis van de Aanbestedingswet 2012, waarbij de Europese richtlijn 2014/24/EU voor werken, leveringen en diensten is geïmplementeerd. De aanbesteding verloopt volgens de openbare procedure. De openbare procedure is een procedure waarbij alle ondernemers mogen inschrijven.

2.1.1 Doel

Aard van het contract : Diensten
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 71351914 Archeologische diensten
Aanvullende classificatie ( cpv ): 71351720 Geofysische meetwerkzaamheden van archeologische vindplaatsen

2.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land

2.1.3 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 690 000 Euro

2.1.4 Algemene informatie

Rechtsgrondslag :
Richtlijn 2014/24/EU

2.1.6 Gronden voor uitsluiting

Louter nationale uitsluitingsgronden : Uitsluitingsgronden zijn opgevoerd in de aanbestedingsdocumenten of in TenderNed toegevoegd.

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0000

Titel : Onderzoek archeologie terreinen Corporate Dienst
Beschrijving : De aanbesteding betreft de opdracht tot het opstellen van quickscans archeologie en eventueel benodigd archeologisch vervolgonderzoek conform KNA t.b.v. de locaties in beheer van de Corporate Dienst Rijkswaterstaat. Het doel van de beoogde aanbesteding is het selecteren en contracteren van één opdrachtnemer die volledig in de behoefte kan voorzien om archeologische quickscans uit te voeren voor (om en nabij) 160 terreinen van de Corporate Dienst (vanaf nu: CD) Rijkswaterstaat (vanaf nu: RWS). Mochten de terreinen waarvoor een quickscan benodigd is, dermate dicht bij elkaar liggen dan behoudt opdrachtgeven zich de mogelijkheid om eenzelfde quickscan te hanteren voor een aantal aaneenliggende terreinen. Het variabele deel is gelijk aan het vaste deel. Opdrachtgever voorziet dat er in ieder geval 50 vervolgonderzoeken conform KNA benodigd zijn. Voor de 130 uit te vragen quickscans kan het nodig zijn dat de quickscan uitgebreid wordt naar een KNA conform onderzoek. Opdrachtgever weet bij het opstellen van het Beschrijvend Document nog niet voor precies hoeveel quickscans deze uitbreiding benodigd is, afgezien van de 50 uitgebreide onderzoeken die zij sowieso voorziet. Aan deze maximale waarde kunnen geen rechten worden ontleend.
Interne identificatiecode : 1

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Diensten
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 71351914 Archeologische diensten
Aanvullende classificatie ( cpv ): 71351720 Geofysische meetwerkzaamheden van archeologische vindplaatsen

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie :

5.1.3 Geraamde duur

Looptijd : 48 Maand

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 690 000 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Voorbehouden deelname : Deelname is niet voorbehouden.
De namen en beroepskwalificaties van het voor de uitvoering van de opdracht ingezette personeel moeten worden vermeld : Niet vereist
Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.7 Strategische aanbestedingen

5.1.9 Selectiecriteria

Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : E1 Geen crimineel verleden
Beschrijving : De inschrijver of gegadigde is niet bij een rechterlijke uitspraak die kracht van gewijsde heeft, veroordeeld op grond van: a. deelneming aan een criminele organisatie in de zin van artikel 2, eerste lid, van Gemeenschappelijk Optreden 98/733/JBZ van de Raad, (PbEG 1998, L 351);b. omkoping in de zin van artikel 3 van het besluit van de Raad van 26 mei 1997 (PbEG 1997, L 195) respectievelijk artikel 3, eerste lid, van Gemeenschappelijk Optreden 98/742/JBZ van de Raad (PbEG 1998, L 358);c. fraude in de zin van artikel 1 van de overeenkomst aangaande de bescherming van de financiële belangen van de Gemeenschap (PbEG 1995, C 316);d. witwassen van geld in de zin van artikel 1 van richtlijn nr. 91/308/EEG van de Raad van 10 juni 1991 tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld (PbEG L 1991, L 166) zoals gewijzigd bij richtlijn nr. 2001/97/EG van het Europees Parlement en de Raad (PbEG L 2001, 344).Als veroordelingen als bedoeld onder a, b, c, of d worden in ieder geval aangemerkt veroordelingen op grond van artikel 140, 177, 177a, 178, 225, 226, 227, 227a, 227b of 323a, 328ter, tweede lid, 420bis, 420ter of 420quater van het Wetboek van Strafrecht.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Andere
Gebruik van dit criterium : Niet gebruikt

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Plan van Aanpak
Beschrijving : U wordt gevraagd inzichtelijk te maken op welke wijze u het project beheerst en op welke wijze wordt geborgd dat de doelstellingen worden gerealiseerd. Opdrachtgever wenst een stabiele bezetting van het personeel bij Opdrachtnemer zonder dat er te veel (personeels)wisselingen plaatsvinden. Opdrachtgever hecht, gezien de specifieke materie, aan borging van kennis bij één (1) aanspreekpunt. Tevens hecht Opdrachtgever aan het voldoen aan afspraken die worden gemaakt, zoals over de planning. Rijkswaterstaat kan zodoende, zo spoedig als mogelijk is, middels ontvangst van de rapporten voldoen aan de wet-en regelgeving inzake het archeologische onderzoek van haar terreinen zoals dat in dit Beschrijvend Document is opgenomen. U dient hiertoe zelf een zo goed mogelijk voorstel aan te bieden dat onderdeel is van uw Inschrijving en tevens onderdeel wordt van de Overeenkomst. In uw voorstel dient u minimaal in te gaan op: • Welk team u beschikbaar stelt voor deze opdracht, hoe de projectbeheersing wordt vormgegeven door het team alsmede hoe u gedurende de gehele periode van de overeenkomst zorgt voor een juiste mix van aansturing/ervaring/kwaliteit en capaciteit binnen uw team; • Hoe de continuïteit van bedrijfsprocessen en de realisatie van de contract-doelstellingen, alsmede de tijdigheid (behalen van de planning) en kwaliteit van de Dienstverlening is geborgd en op welke wijze u de communicatie en samenwerking met Opdrachtgever vormgeeft.
Gewicht (punten, exact) : 60
Criterium :
Type : Prijs
Naam : Prijs
Beschrijving : Prijsindiening conform prijzenblad. Voor deze aanbesteding is een bandbreedte vastgesteld van € 500,- tot en met € 1.500,- voor de Inschrijfprijs van een quickscan. Tevens is een bandbreedte vastgesteld van € 1.500,- tot en met € 3.000,- voor de Inschrijfprijs van een uitgebreid (KNA-) onderzoek. Er zijn dus twee bandbreedtes, een bandbreedte voor de quickscan en een bandbreedte voor het uitgebreide (KNA-) onderzoek. Het gemiddelde van deze twee Inschrijfprijzen is de gemiddelde Inschrijfprijs. Het gemiddelde wordt berekend door het bedrag van de quickscan en het bedrag van het uitgebreide (KNA-) onderzoek bij elkaar op te tellen en vervolgens te delen door 2.
Gewicht (punten, exact) : 40
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.11 Aanbestedingsstukken

Termijn voor verzoeken om aanvullende informatie : 09/09/2024 23:59 +02:00

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Elektronische indiening : Vereist
Talen waarin inschrijvingen of verzoeken tot deelname kunnen worden ingediend : Nederlands
Elektronische catalogus : Niet toegestaan
Varianten : Niet toegestaan
Uiterste datum voor de ontvangst van inschrijvingen : 18/10/2024 14:00 +02:00
Uiterste datum tot wanneer de inschrijving geldig moet blijven : 3 Maand
Informatie over de openbare opening :
Openingsdatum : 18/10/2024 14:05 +02:00
Voorwaarden van het contract :
De uitvoering van de opdracht moet plaatsvinden binnen het kader van programma’s voor maatwerkbedrijven : Neen
Voorwaarden met betrekking tot de uitvoering van de opdracht : Zoals opgenomen in het Beschrijvend Document.
Elektronische facturering : Vereist
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische orderplaatsing : neen
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische betaling : neen

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Geen raamovereenkomst
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem
Elektronische veiling : neen

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Bemiddelingsorganisatie : Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Organisatie voor beroepsprocedures : Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures : Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt : Rijkswaterstaat Corporate Dienst

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam : Rijkswaterstaat Corporate Dienst
Registratienummer : 142161529
Postadres : Griffioenlaan 2
Stad : Utrecht
Postcode : 3526 LA
Onderverdeling land (NUTS) : Utrecht ( NL310 )
Land : Nederland
Contactpunt : Hanneke Chorus
Telefoon : +31 887971111
Internetadres : http://www.rws.nl
Andere contactpunten :
Officiële naam : Rechtbank ’s-Gravenhage
Postadres : -
Stad : Den Haag
Postcode : 2595 AJ
Onderverdeling land (NUTS) : Agglomeratie ’s-Gravenhage ( NL332 )
Land : Nederland
Contactpunt : -
Andere contactpunten :
Officiële naam : Rechtbank ’s-Gravenhage
Stad : Den Haag
Postcode : 2595 AJ
Onderverdeling land (NUTS) : Agglomeratie ’s-Gravenhage ( NL332 )
Land : Nederland
Rollen van deze organisatie :
Koper
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt
Organisatie voor beroepsprocedures
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures
Bemiddelingsorganisatie

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging : 13888913-2e23-4d00-b38a-3d33777b81b2 - 01
Type formulier : Mededinging
Type aankondiging : Aankondiging van een opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging : 22/07/2024 15:33 +02:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is : Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Publicatienummer aankondiging : 00445193-2024
Nummer uitgave PB S : 143/2024
Datum van bekendmaking : 24/07/2024