"Надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства”, разделена в две обособени позиции

Обществената поръчка е с предмет: „Надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства“ по две обособени позиции: Обособена позиция № 1 „Доставка на техника за надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства и поддръжка на съществуващо оборудване“ и Обособена позиция № 2: „Изграждане …

CPV: 32522000 Equipo de telecomunicaciones
Lugar de ejecución:
"Надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства”, разделена в две обособени позиции
Organismo adjudicador:
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
Número de premio:
407847

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
Правна категория на купувача : Орган на централната власт
Купувачът е възложител
Дейност на възлагащия орган : Услуги по общофункционално управление на държавата

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : "Надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства”, разделена в две обособени позиции
Описание : Обществената поръчка е с предмет: „Надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства“ по две обособени позиции: Обособена позиция № 1 „Доставка на техника за надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства и поддръжка на съществуващо оборудване“ и Обособена позиция № 2: „Изграждане на алтернативна радио-релейна система за високоскоростна връзка“. Настоящата обществена поръчка съдържа класифицирана информация, представляваща държавна тайна по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ), поради което на основание чл. 172, ал. 3 от ЗОП възложителят поставя изисквания за защита на класифицираната информация при предоставяне на техническата спецификация на участниците и техните подизпълнители в процедурата и при сключването на договора. Предметът на обществената поръчка включва доставка на техника за надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства и поддръжка на съществуващо оборудванепо обособена позиция № 1 и изграждане на алтернативна радио-релейна система за високоскоростна връзка - по обособена позиция № 2. За определяне на прогнозната стойност възложителят е извършил пазарни консултации, по реда на чл. 44 ,а л.1 от ЗОП публикувани в профила на купувача.
Идентификатор на процедурата : f62c4fff-4367-437a-8c74-a6126b57d704
Вътрешен идентификатор : 407847
Вид процедура : Ограничена
Процедурата се ускорява : не
Обосновка на ускорената процедура :
Основни характеристики на процедурата :

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Доставки
Основна класификация ( cpv ): 32522000 Телекомуникационно оборудване

2.1.2 Място на изпълнение

Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 5 136 910,49 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : Освен на основанията на чл. 157, ал. 1 ал. 2, т. 1, т. 2, т. 5 и т. 6 от ЗОП, участникът ще бъде отстранен при наличие на обстоятелствата по чл. 101, ал. 9, ал.10 и ал. 11 от ЗОП, на основание чл. 107 от ЗОП и наличие на обстоятелствана нчл. 5к от Регламент (ЕС) № 833/2014 г. относно ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съгл. изм. с Регламент (EС) № 2022/576 на Съвета от 8 април 2022 г. и Регламент (ЕС) 2022/1269 на Съвета от 21 юли 2022 г.
Правно основание :
Директива 2009/81/ЕО
чл. 18, ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 20, ал. 1, т. 4, буква „б“ от Закона за обществените поръчки (ЗОП)

2.1.5 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Максимален брой обособени позиции, за които един оферент може да подаде оферти : 2

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321-321а от Наказателния кодекс (чл. 157, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 157, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Корупция : Кандидатът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 157, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 157, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 157, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 157, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 157, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 157, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 157, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 157, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г от Наказателния кодекс (чл. 157, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 157, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 157, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. чл. 192а, чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 от Наказателния кодекс (чл. 157, ал. 1, т. 1 от ЗОП); обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията
Банкрут : Кандидатът е обявен в несъстоятелност по смисъла на Търговския закон (чл. 157, ал. 2, т. 1 от ЗОП)
Неплатежоспособност : Кандидатът е в производство по несъстоятелност (чл. 157, ал. 2, т. 1 от ЗОП)
Споразумение с кредиторите : Кандидатът е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон (чл. 157, ал. 2, т. 1 от ЗОП)
Аналогична на несъстоятелност ситуация съгласно националното законодателство : Съгласно законодателството на държавата, в която е установено, чуждестранно лице се намира в положение, подобно на: обявен в несъстоятелност; в производство по несъстоятелност; в процедура по ликвидация; сключено извънсъдебно споразумение с кредиторите; преустановена дейност (чл. 157, ал. 2, т. 1 от ЗОП)
Администриране на активите от ликвидатор : Кандидатът е в процедура по ликвидация по смисъла на Търговския закон (чл. 157, ал. 2, т. 1 от ЗОП)
Прекратена стопанска дейност : Кандидатът е преустановил дейността си (чл. 157, ал. 2, т. 1 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 157, ал. 2, т. 2 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 157, ал. 2, т. 2 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата е установено, че е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване на липсата на основания за отстраняване или на изпълнението на критериите за подбор (чл. 157, ал. 2, т. 5 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 или чл. 192а от Наказателния кодекс или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна.
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът е извършил нарушение по чл. 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен.

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : "Доставка на техника за надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства и поддръжка на съществуващо оборудване"
Описание : Предметът на обществената поръчка включва доставка на техника за надграждане и осъвременяване на комуникационната свързаност между МВнР и задграничните представителства. В обхвата на обособената позиция ще бъдат включени дейности по доставка чрез покупка на комуникационно и мрежово оборудване, съпътстващо гаранционно обслужване, обучение за работа с доставената техника (предназначено за служители на възложителя и длъжностни лица на ДАНС), както и поддръжка на съществуващо оборудване съгласно техническата спецификация на Възложителя. Закупеното оборудване ще бъде доставено в ЦУ на МВнР и в комуникационния център по чл. 4 от Наредбата за дейността по организирането и осъществяването на електронните комуникации и криптографската сигурност на служебната кореспонденция, обменяна по електронни комуникационни канали между организационните единици в Република България и задграничните ѝ представителства (НДООЕККССКОЕККОЕРБЗП).
Вътрешен идентификатор : 407848

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Доставки
Основна класификация ( cpv ): 32522000 Телекомуникационно оборудване

5.1.2 Място на изпълнение

Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Допълнителна информация :

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 01/01/2025
Срок : 150 Ден

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 4 904 160,49 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Проект за възлагане на обществена поръчка, финансиран изцяло или частично със средства от ЕС

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : За доказване на техническите и/или професионалните способности възложителят поставя условия от кандидатите да представят разрешение, удостоверение или потвърждение за достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация.
Описание : Кандидатът трябва да притежава: 1. Валидно Удостоверение за сигурност (УС) минимум до ниво „Поверително" или по-високо. Съответствие с изискването се доказва с копие на валидно Удостоверение за сигурност (УС) минимум до ниво „Поверително!“ и се представя към заявлението за участие в ограничената процедура.; 2. Сертификат или временен сертификат за наличие на комуникационно-информационна система (КИС) за работа с класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо. Съответствие с изискването се доказва с декларация (в свободен текст), че кандидатът притежава Сертификат или временен сертификат за наличие на комуникационно-информационна система (КИС) за работа с класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо или с декларация (свободен текст) по какъв начин ще се създават класифицирани документи - на ръка или на пишеща машина. Декларацията се представя към заявлението за участие в ограничената процедура; 3. Сертифицирана Регистратура за обработка и съхранение на национална класифицирана информация. Съответствие с изискването се доказва с копие на Сертификат на РКИ до ниво „Поверително!“ или по-високо; 4. Кандидатът следва да разполага с експерти, които ще участват в изпълнението на поръчката и които притежават валидни разрешения за достъп до класифицирана информация (РДКИ) до ниво „Поверително” или по-високо. Същите следва да са с валидност не по-малка от 3 (три) месеца след датата на подаване на заявлението за участие в процедурата. Съответствие с изискването се доказва с копия на валидни РДКИ до ниво „Поверително” или по-високо и се представят към заявлението за участие в ограничената процедура.
Използване на този критерий : Използвани
Информация за втория етап на двуетапна процедура :
Процедурата ще бъде извършена на няколко последователни етапа. На всеки етап може да бъдат отстранени някои участници

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Цена
Наименование : "Най-ниска" предложена обща цена за изпълнение на обществената поръчка, съгласно чл. 70, ал. 2, т. 1 от ЗОП.
Описание : В ценовото си предложение участникът предлага единични цени в т. 2.2. като общата цена в лв.без ДДС получена като резултат, системата автоматично я пренася в т. 2.1. – Обща цена за изпълнение в лв. без ДДС, която не трябва да надвишава определената прогнозна стойност на обособената позиция. Във въпрос 2.2. участниците следва да предложат единични цени в лева без ДДС, съгласно предоставения от възложителя образец. В случай, че най-ниската обща цена е предложена в две или повече оферти, комисията провежда публично жребий за определяне на изпълнител между класираните на първо място оферти.
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Достъпът до някои документи за поръчката е ограничен
Обосновка за ограничаване на достъпа до определени документи за обществени поръчки : Закрила на особено чувствителна информация
Информация за документи с ограничен достъп може да бъде намерена на адрес : https://app.eop.bg/tender/407847
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия на процедурата :
Изисква се разрешение за достъп до класифицирана информация
Описание : 1. Валидно Удостоверение за сигурност (УС) минимум до ниво „Поверително" или по-високо; 2. Сертификат или временен сертификат за наличие на комуникационно-информационна система (КИС) за работа с класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо; 3. Сертифицирана Регистратура за обработка и съхранение на национална класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо; 4. Разрешения за достъп до класифицирана информация до ниво „Поверително” или по-високо на физическите лица от страна на кандидата, при изпълнение на договора. В случай, че участникът е заявил, че ще изпълни поръчката при участие на подизпълнител/и изискванията се отнасят и за подизпълнителите. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните изисквания за лично състояние и критерии за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
Условия за подаване :
Задължително посочване на възлагането на подизпълнители : Няма указание за използването на подизпълнители
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/407847
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на заявления за участие : 27/09/2024 23:59 +03:00
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Условия, свързани с изпълнението на договора : Съдържат се в техническата спецификация и проекта на договор. Техническата спецификация съдържа класифицирана информация и ще бъде изпратена по реда на ЗЗКИ чрез специална куриерска служба на участниците, които са допуснати до вторият етап на процедрата и са поканени да подадат оферти. Гаранцията за изпълнение на договора представлява 5 % (пет на сто) от общата стойност на договора без ДДС, представена от определения изпълнител в момента на неговото сключване, с валидност 30 (тридесет )дни след изтичане на последния гаранционен срок. Гаранцията се предоставя преди сключване на договора в една от следните форми: 1. парична сума; 2. банкова гаранция, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.; 3. застраховка, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Електронно фактуриране : Разрешено
Финансово споразумение : не
Възлагане на подизпълнители :
Не се прилага задължение за използване на подизпълнители.
Информация за крайните срокове за преразглеждане : Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за данъците, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Национална агенция по приходите
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за опазването на околната среда, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Министерство на околната среда и водите
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за защитата на заетостта и условията на труд, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Министерство на труда и социалната политика
Организация, предоставяща повече информация за процедурите за преглед (обжалване) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която получава заявленията за участие : МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
Организация, която обработва офертите : МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0002

Заглавие : „Изграждане на алтернативна радио-релейна система за високоскоростна връзка"
Описание : Предметът на обществената поръчка включва доставка на техника за изграждане на алтернативна радио-релейна система за високоскоростна връзка. В обхвата на обособената позиция ще бъдат включени дейности по доставка и конфигуриране, настройване, пълно инсталиране, тестване, въвеждане в експлоатация, гаранционно поддържане за изграждане на алтернативна радио-релейна система за високоскоростна връзка между МВнР и комуникационния център по чл. 4 от Наредбата за дейността по организирането и осъществяването на електронните комуникации и криптографската сигурност на служебната кореспонденция, обменяна по електронни комуникационни канали между организационните единици в Република България и задграничните ѝ представителства (НДООЕККССКОЕККОЕРБЗП). Закупеното оборудване ще бъде доставено в ЦУ на МВнР и в комуникационния център по чл. 4 от НДООЕККССКОЕККОЕРБЗП. Осигуряването на честотни лицензи ще бъде осъществено от Държавна агенция „Национална сигурност“ съгласно чл. 6, ал. 4 и чл. 42, ал. 1, т.3 от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“ (ЗДАНС) и чл. 2, ал. 1 във връзка с чл. 37 от НДООЕККССКОЕККОЕРБЗП в качеството ѝ на орган, организиращ и осъществяващ комуникациите на Република България със задграничните ѝ представителства. В рамките на обособената позиция се предвижда да бъде проведено от изпълнителя обучение за работа с техниката, предназначено за служители на възложителя и длъжностни лица на ДАНС.
Вътрешен идентификатор : 407850

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Доставки
Основна класификация ( cpv ): 32522000 Телекомуникационно оборудване

5.1.2 Място на изпълнение

Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Допълнителна информация :

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 01/01/2025
Срок : 180 Ден

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 232 750 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Проект за възлагане на обществена поръчка, финансиран изцяло или частично със средства от ЕС

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : За доказване на техническите и/или професионалните способности възложителят поставя условия от кандидатите да представят разрешение, удостоверение или потвърждение за достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация.
Описание : Кандидатът трябва да притежава: 1. Валидно Удостоверение за сигурност (УС) минимум до ниво „Поверително" или по-високо. Съответствие с изискването се доказва с копие на валидно Удостоверение за сигурност (УС) минимум до ниво „Поверително!“ и се представя към заявлението за участие в ограничената процедура; 2. Сертификат или временен сертификат за наличие на комуникационно-информационна система (КИС) за работа с класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо. Съответствие с изискването се доказва с декларация (в свободен текст), че кандидатът притежава Сертификат или временен сертификат за наличие на комуникационно-информационна система (КИС) за работа с класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо или с декларация (свободен текст) по какъв начин ще се създават класифицирани документи - на ръка или на пишеща машина. Декларацията се представя към заявлението за участие в ограничената процедура; 3. Сертифицирана Регистратура за обработка и съхранение на национална класифицирана информация. Съответствие с изискването се доказва с копие на Сертификат на РКИ до ниво „Поверително!“ или по-високо; 4. Кандидатът следва да разполага с експерти, които ще участват в изпълнението на поръчката и които притежават валидни разрешения за достъп до класифицирана информация (РДКИ) до ниво „Поверително” или по-високо. Същите следва да са с валидност не по-малка от 3 (три) месеца след датата на подаване на заявлението за участие в процедурата. Съответствие с изискването се доказва с копия на валидни РДКИ до ниво „Поверително” или по-високо и се представят към заявлението за участие в ограничената процедура.
Използване на този критерий : Използвани
Информация за втория етап на двуетапна процедура :
Процедурата ще бъде извършена на няколко последователни етапа. На всеки етап може да бъдат отстранени някои участници

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Цена
Наименование : "Най-ниска" предложена обща цена за изпълнение на обществената поръчка, съгласно чл. 70, ал. 2, т. 1 от ЗОП.
Описание : В ценовото си предложение в т.2.1. участниците предлагат обща цена в лв. без ДДС за изпълнение, като в нея е включена и предлаганата обща цена за провеждане на обучение. В т.2.2. участниците предлагат единична цена за обучение в лв. без ДДС. Комисията оценява офертите съгласно предложената цена без включен ДДС. В случай, че най-ниската обща цена е предложена в две или повече оферти, комисията провежда публично жребий за определяне на изпълнител между класираните на първо място оферти.
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Достъпът до някои документи за поръчката е ограничен
Обосновка за ограничаване на достъпа до определени документи за обществени поръчки : Закрила на особено чувствителна информация
Информация за документи с ограничен достъп може да бъде намерена на адрес : https://app.eop.bg/tender/407847
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия на процедурата :
Изисква се разрешение за достъп до класифицирана информация
Описание : 1. Валидно Удостоверение за сигурност (УС) минимум до ниво „Поверително" или по-високо; 2. Сертификат или временен сертификат за наличие на комуникационно-информационна система (КИС) за работа с класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо; 3. Сертифицирана Регистратура за обработка и съхранение на национална класифицирана информация с ниво „Поверително“ или по-високо; 4. Разрешения за достъп до класифицирана информация до ниво „Поверително” или по-високо на физическите лица от страна на кандидата, при изпълнение на договора. В случай, че участникът е заявил, че ще изпълни поръчката при участие на подизпълнител/и изискванията се отнасят и за подизпълнителите. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните изисквания за лично състояние и критерии за подбор, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
Условия за подаване :
Задължително посочване на възлагането на подизпълнители : Няма указание за използването на подизпълнители
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/407847
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на заявления за участие : 27/09/2024 23:59 +03:00
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Условия, свързани с изпълнението на договора : Съдържат се в техническата спецификация и проекта на договор. Техническата спецификация съдържа класифицирана информация и ще бъде изпратена по реда на ЗЗКИ чрез специална куриерска служба на участниците, които са допуснати до вторият етап на процедрата и са поканени да подадат оферти. Гаранцията за изпълнение на договора представлява 5 % (пет на сто) от общата стойност на договора без ДДС, представена от определения изпълнител в момента на неговото сключване, с валидност 30 (тридесет )дни след изтичане на последния гаранционен срок. Гаранцията се предоставя преди сключване на договора в една от следните форми: 1. парична сума; 2. банкова гаранция, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя; 3. застраховка, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Електронно фактуриране : Разрешено
Финансово споразумение : не
Възлагане на подизпълнители :
Не се прилага задължение за използване на подизпълнители.
Информация за крайните срокове за преразглеждане : Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за данъците, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Национална агенция по приходите
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за опазването на околната среда, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Министерство на околната среда и водите
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за защитата на заетостта и условията на труд, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Министерство на труда и социалната политика
Организация, която получава заявленията за участие : МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
Организация, която обработва офертите : МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
Регистрационен номер : 000695228
Пощенски адрес : ул. Александър Жендов №2
Град : гр.София
Пощенски код : 1113
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Звено за контакт : Станислава Костова
Електронна поща : Stanislava.Kostova@mfa.bg
Телефон : +359 29482910
Факс : +359 29482910
Интернет адрес : https://www.mfa.bg/
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/21457
Роли на тази организация :
Купувач
Организация, която получава заявленията за участие
Организация, която обработва офертите

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)
Организация, предоставяща повече информация за процедурите за преглед (обжалване)

8.1 ORG-0003

Официално наименование : Национална агенция по приходите
Регистрационен номер : 131063188
Град : София
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Електронна поща : infocenter@nra.bg
Телефон : 0700 18 700
Роли на тази организация :
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за данъците, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката

8.1 ORG-0004

Официално наименование : Министерство на околната среда и водите
Регистрационен номер : www.moew.government.bg
Град : София
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Електронна поща : edno_gishe@moew.government.bg
Телефон : +359 29406000
Роли на тази организация :
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за опазването на околната среда, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката

8.1 ORG-0005

Официално наименование : Министерство на труда и социалната политика
Регистрационен номер : 000695395
Град : София
Държава : България
Електронна поща : e-uslugi@mlsp.government.bg
Телефон : +359 0800 88 001
Роли на тази организация :
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за защитата на заетостта и условията на труд, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : a198d35a-dd0d-425b-a529-2d4622dd7218 - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка или концесия – стандартен режим
Дата на изпращане на известието : 23/08/2024 18:06 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00512825-2024
Номер на броя на ОВ S : 166/2024
Дата на публикуване : 27/08/2024