Modernizace technologie biologické linky a systému řízení na ČOV Dobšice

Předmětem veřejné zakázky je obnova a modernizace strojního zařízení a související technologické elektroinstalace, řídicího systému a MaR stávající technologie biologické linky a systému řízení. Předmětem veřejné zakázky je obnova a modernizace strojního zařízení a související technologické elektroinstalace, řídicího systému a MaR stávající technologie biologické linky a systému řízení.

CPV: 42996000 Máquinas y aparatos para tratamiento de aguas residuales, 45232420 Construcción de planta depuradora de aguas residuales, 45252200 Equipo de planta depuradora, 90000000 Servicios de alcantarillado, basura, limpieza y medio ambiente
Lugar de ejecución:
Modernizace technologie biologické linky a systému řízení na ČOV Dobšice
Organismo adjudicador:
Vodovody a kanalizace Znojemsko
Número de premio:
1

1. Kupující

1.1 Kupující

Oficiální název : Vodovody a kanalizace Znojemsko
Právní forma kupujícího : Subjekt se zvláštními nebo výhradními právy
Činnost zadavatele : Činnosti související s vodou

2. Řízení

2.1 Řízení

Název : Modernizace technologie biologické linky a systému řízení na ČOV Dobšice
Popis : Předmětem veřejné zakázky je obnova a modernizace strojního zařízení a související technologické elektroinstalace, řídicího systému a MaR stávající technologie biologické linky a systému řízení.
Identifikátor řízení : d3242c88-bca4-4081-b69f-3ee921bbf286
Typ řízení : Užší
Řízení se zrychlí : ne
Odůvodnění zrychleného řízení :
Hlavní prvky řízení :

2.1.1 Účel

Charakter smlouvy : Dodávky
Hlavní klasifikace ( cpv ): 42996000 Stroje pro zpracovávání odpadních vod
Další klasifikace ( cpv ): 45232420 Stavební práce na výstavbě čistíren odpadních vod
Další klasifikace ( cpv ): 45252200 Zařízení čistíren odpadních vod
Další klasifikace ( cpv ): 90000000 Kanalizace, odstraňování odpadu, čištění a ekologické služby
Další klasifikace ( cpv ): 45252200 Zařízení čistíren odpadních vod

2.1.2 Místo plnění

Nižší územní jednotka země (NUTS) : Jihomoravský kraj ( CZ064 )
Země : Česko
Další informace : pozemky v kat. území Dobšice [546941], blíže viz projektová dokumentace.

2.1.4 Obecné informace

Právní základ :
Směrnice 2014/25/EU
32014L0025 - Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/25/EU ze dne 26. února 2014 o zadávání zakázek subjekty působícími v odvětví vodního hospodářství, energetiky, dopravy a poštovních služeb a o zrušení směrnice 2004/17/ES
134/2016 Sb. - Zákon o zadávání veřejných zakázek

5. Část

5.1 Technické ID šarže : LOT-0001

Název : Modernizace technologie biologické linky a systému řízení na ČOV Dobšice
Popis : Předmětem veřejné zakázky je obnova a modernizace strojního zařízení a související technologické elektroinstalace, řídicího systému a MaR stávající technologie biologické linky a systému řízení.
Interní identifikátor : 1

5.1.1 Účel

Charakter smlouvy : Dodávky
Hlavní klasifikace ( cpv ): 42996000 Stroje pro zpracovávání odpadních vod
Další klasifikace ( cpv ): 45252200 Zařízení čistíren odpadních vod
Další klasifikace ( cpv ): 45252200 Zařízení čistíren odpadních vod
Další klasifikace ( cpv ): 90000000 Kanalizace, odstraňování odpadu, čištění a ekologické služby
Další klasifikace ( cpv ): 45232420 Stavební práce na výstavbě čistíren odpadních vod
Možnosti :
Popis možností : Zadavatel na tomto místě informuje dodavatele, že v případě splnění podmínek sjednaných ve smlouvě o dílo může být uplatněna vyhrazená změna závazku ze smlouvy na realizaci veřejné zakázky, a to v souladu s § 100 odst. 1 zákona. Vyhrazená změna závazku ze smlouvy na realizaci veřejné zakázky ve smyslu § 100 odst. 1 zákona je obsažena v článku VI. odst. 6 a 8 smlouvy o dílo.

5.1.2 Místo plnění

Nižší územní jednotka země (NUTS) : Jihomoravský kraj ( CZ064 )
Země : Česko
Další informace :

5.1.3 Odhadovaná doba trvání

Datum zahájení : 02/12/2024
Doba trvání : 365 Den

5.1.4 Obnovení

Maximální počet obnovení : 1

5.1.6 Obecné informace

Vyhrazená účast : Účast není vyhrazena.
Projekt veřejných zakázek plně nebo částečně financovaný z prostředků EU
Na zakázku se vztahuje Dohoda o vládních zakázkách : ano

5.1.7 Strategické zadávání zakázek

Cíl strategického zadávání zakázek : Plnění sociálních cílů
Prosazovaný sociální cíl : Spravedlivé pracovní podmínky

5.1.9 Kritéria pro výběr

Kritérium :
Typ : Vhodnost pro výkon odborné činnosti
Popis : Dodavatel prokáže splnění profesní způsobilosti dle § 77 zákona předložením: a) výpisu z obchodního rejstříku nebo jiné obdobné evidence, pokud jiný právní předpis zápis do takové evidence vyžaduje. b) dokladu o oprávnění k podnikání v rozsahu odpovídajícímu předmětu veřejné zakázky, pokud jiné právní předpisy takové oprávnění vyžadují, a to v předmětech podnikání: - Provádění staveb, jejich změn a odstraňování nebo - Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení c) osvědčení o autorizaci ve smyslu zákona č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů, v oboru: - Technologická zařízení staveb a - Technika prostředí staveb, specializace elektrotechnická zařízení. Pozn.: Pokud kteroukoliv část z výše uvedené profesní způsobilosti – s výjimkou kritéria podle § 77 odst. 1 ZZVZ uvedeného pod písm. a) tohoto bodu, bude prokazovat dodavatel prostřednictvím jiné osoby, je povinen uvést tuto skutečnost explicitně ve své žádosti o účast.
Kritérium :
Typ : Ekonomická a finanční způsobilost
Popis : Zadavatel v souladu s § 78 zákona požaduje, aby minimální roční obrat dodavatele dosahoval 60.000.000,- Kč za tři bezprostředně předcházející účetní období (v každém z těchto období). K prokázání splnění ekonomické kvalifikace předloží účastník ve své nabídce výkaz zisku a ztrát dodavatele za tři bezprostředně předcházející účetní období nebo jiný obdobný doklad podle právního řádu země sídla dodavatele – viz § 78 zákona. Zadavateli dostačuje i předložení pouze relevantních stran účetních dokumentů, ze kterých vyplývá celkový obrat dodavatele; není nutné dokládat kompletní dokumenty. V případě, že dodavatel vznikl později, postačí, předloží-li údaje o svém obratu v požadované výši za všechna účetní období od svého vzniku. Pokud účastník bude prokazovat ekonomickou kvalifikaci dle tohoto článku zadávací dokumentace prostřednictvím jiné osoby, požaduje zadavatel v souladu s § 83 odst. 3 ZZVZ, aby dodavatel a jiná osoba, jejímž prostřednictvím dodavatel prokazuje ekonomickou kvalifikaci podle § 78 ZZVZ, nesli společnou a nerozdílnou odpovědnost za plnění veřejné zakázky
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : Viz Kvalifikační dokumentace.

5.1.10 Kritéria pro zadání

Kritérium :
Typ : Cena
Jméno/název : nabídková cena v Kč bez DPH uvedená v návrhu Smlouvy
Popis : Podané nabídky budou hodnoceny podle kritéria ekonomické výhodnosti nabídky, a to dle nejnižší nabídkové ceny. Hodnocena bude nabídková cena v Kč bez DPH uvedená v návrhu Smlouvy. Vyhodnocení nabídek podle výše nabídkové ceny v Kč bez DPH bude provedeno seřazením nabídek podle absolutní hodnoty nabídkové ceny vzestupně od nejnižší po nejvyšší nabídkovou cenu. Nejvýhodnější nabídka je nabídka s nejnižší nabídkovou cenou.
Popis metody, která se použije v případě, že vážení nelze vyjádřit pomocí kritérií :
Odůvodnění neuvedení váhy kritérií pro zadání :

5.1.11 Zadávací dokumentace

5.1.12 Podmínky zadávání zakázek

Podmínky podání :
Elektronické podání : Požadována
Jazyky, v nichž lze podávat nabídky nebo žádosti o účast : čeština
Elektronický katalog : Nepovolena
Varianty : Nepovolena
Popis finanční záruky : Výše požadované jistoty: Zadavatel v souladu se zákonem o veřejných zakázkách požaduje, aby uchazeči k zajištění plnění svých povinností vyplývajících z účasti v zadávacím řízení poskytli jistotu ve výši 1.250.000,- Kč. Forma poskytnutí jistoty: Jistota bud poskytnuta formou bankovní záruky (ve smyslu ustanovení občanského zákoníku) nebo formou složení peněžní částky na účet zástupce zadavatele nebo formou pojištění záruky. V případě poskytnutí jistoty formou složení peněžní částky na účet zástupce zadavatele musí být součástí nabídky účastníka údaje o provedené platbě. Potřebné údaje pro složení jistoty na účet zástupce zadavatele (Advien tender s.r.o.) jsou následující: číslo účtu: 123-7927390237/0100 variabilní symbol platby: IČ uchazeče označení platby: název zadávacího řízení a název účastníka IBAN: CZ6501000001237927390237 BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX Jistota ve formě složení peněžní částky na účet zástupce zadavatele musí být připsána na účet zástupce zadavatele do konce lhůty pro podání nabídek. Uvolnění peněžní jistoty se řídí § 41 odst. 6 zákona. Neuvede-li dodavatel v rámci nabídky jinak, bude mu jistota vrácena na bankovní účet, ze kterého byla odeslána. V případě jiných požadavků dodavatele na způsob vrácení jistoty (např. vrácení částky na jiný účet, variabilní symbol, atd.), musí tyto požadavky uvést dodavatel v rámci nabídky. V případě, že dodavatel poskytne jistotu formou bankovní záruky nebo formou pojištění záruky, předloží v nabídce doklad banky nebo pojišťovny prokazující povinnost banky nebo pojišťovny vyplatit zadavateli jistotu na základě jeho sdělení o splnění podmínek podle § 41 odstavce 7 zákona. Jistota poskytnuta formou bankovní záruky musí být bez podmínek a další případných nákladů pro zadavatele. Zadavatel má právo na plnění z jistoty včetně úroků zúčtovaných peněžním ústavem, pokud dodavateli zadávacího řízení v zadávací lhůtě zanikla účast v zadávacím řízení po vyloučení podle §122 odst. 8 zákona nebo § 124 odst. 2 zákona.
Lhůta pro doručení žádostí o účast : 07/10/2024 09:00 +02:00
Smluvní podmínky :
Plnění zakázky musí být provedeno v rámci programů chráněného zaměstnání : Ne
Podmínky týkající se plnění zakázky : Nejsou
Elektronická fakturace : Požadována
Finanční ujednání : Viz návrh smlouvy o dílo.
Informace o lhůtách pro přezkum : Podmínkou pro podání návrhu k ÚOHS je podání námitek k Zadavateli, které je nutné doručit do 15 dnů ode dne, kdy se stěžovatel dozvěděl o domnělém porušení zákona Zadavatelem, nejpozději však do uzavření smlouvy nebo do chvíle, kdy se soutěž o návrh považuje po výběru návrhu za ukončenou. Námitky proti úkonům oznamovaným v dokumentech, které je Zadavatel povinen podle zákona uveřejnit či odeslat stěžovateli, musí být doručeny Zadavateli do 15 dnů od jejich uveřejnění či doručení stěžovateli. Pokud je v zadávacím řízení stanovena lhůta pro podání žádostí o účast, musí být námitky proti podmínkám vztahujícím se ke kvalifikaci dodavatele doručeny Zadavateli nejpozději do skončení této lhůty. Pokud je v zadávacím řízení stanovena lhůta pro podání nabídek, musí být námitky proti zadávacím podmínkám doručeny Zadavateli nejpozději do skončení této lhůty. Námitky proti obsahu výzvy k podání nabídek v dynamickém nákupním systému nebo při zadávání veřejné zakázky na základě rámcové dohody musí být zadavateli doručeny nejpozději do konce lhůty pro podání nabídek. V soutěži o návrh musí být námitky proti soutěžním podmínkám doručeny nejpozději do konce lhůty pro podání návrhů. Zadavatel může v zadávací dokumentaci nebo soutěžních podmínkách stanovit, že námitky podle § 242 odst. 3 nebo 4 zákona lze podat nejpozději 72 hodin před skončením lhůt podle § 242 odst. 3 nebo 4 zákona. Námitky proti dobrovolnému oznámení o záměru uzavřít smlouvu podle § 212 odst. 2 zákona musí být doručeny Zadavateli do 30 dnů od uveřejnění tohoto oznámení. Zadavatel je povinen námitky vyřídit do 15 dnů. Návrh je nutné doručit ÚOHS i Zadavateli do 10 dnů ode dne, v němž stěžovatel obdržel rozhodnutí, kterým Zadavatel námitky odmítnul nebo do 25 dnů od odeslání námitek, pokud Zadavatel o námitkách nerozhodl. Po uzavření smlouvy na veřejnou zakázku či rámcové dohody lze podat pouze návrh na uložení zákazu plnění smlouvy, a to i bez předchozího podání námitek. Návrh na uložení zákazu plnění smlouvy doručí navrhovatel ÚOHS a ve stejnopisu Zadavateli do 30 dnů ode dne, kdy Zadavatel uveřejnil oznámení o uzavření smlouvy způsobem podle § 212 odst. 2 zákona s uvedením důvodu pro zadání veřejné zakázky bez uveřejnění oznámení o zahájení zadávacího řízení, předběžného oznámení nebo výzvy k podání nabídek ve zjednodušeném podlimitním řízení, nejpozději však do 6 měsíců od uzavření této smlouvy. Návrh na uložení zákazu plnění smlouvy podle § 254 odstavce 1 písm. d) zákona doručí navrhovatel ÚOHS a ve stejnopisu Zadavateli do 30 dnů ode dne, kdy Zadavatel uveřejnil oznámení o uzavření smlouvy na základě rámcové dohody podle § 137 zákona nebo oznámení o uzavření smlouvy v dynamickém nákupním systému podle § 142 zákona, nejpozději však do 6 měsíců od uzavření této smlouvy. Ve lhůtě pro doručení návrhu je navrhovatel povinen složit na účet ÚOHS kauci ve výši 1 % z nabídkové ceny navrhovatele za celou dobu plnění veřejné zakázky nebo za dobu prvních čtyř let plnění v případě smluv na dobu neurčitou, nejméně však ve výši 50 000 Kč, nejvýše ve výši 10 000 000 Kč. V případě, že navrhovatel nemůže stanovit celkovou nabídkovou cenu, je povinen složit kauci ve výši 100 000 Kč. V případě návrhu na uložení zákazu plnění smlouvy je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 200 000 Kč. Jde-li o řízení o přezkoumání postupu pro zadávání koncesí, je navrhovatel povinen ve lhůtě pro doručení návrhu složit na účet ÚOHS kauci ve výši 1 % z předpokládané hodnoty koncese uveřejněné ve Věstníku veřejných zakázek nebo na profilu Zadavatele, nejméně však ve výši 50 000 Kč, nejvýše ve výši 10 000 000 Kč. V případě, že Zadavatel neuveřejní ve Věstníku veřejných zakázek nebo na profilu Zadavatele předpokládanou hodnotu koncese, je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 100 000 Kč. V případě návrhu na uložení zákazu plnění koncesní smlouvy je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 200 000 Kč.

5.1.15 Techniky

Rámcová dohoda :
Žádná rámcová dohoda
Informace o dynamickém nákupním systému :
Žádný dynamický nákupní systém
Elektronická aukce : ne

5.1.16 Další informace, mediace a přezkum

Organizace příslušná pro přezkum : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Organizace poskytující další informace o zadávacím řízení : Advien tender s.r.o.
Organizace poskytující další informace o podání návrhů na přezkum : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Poskytovatel služeb v oblasti zadávání zakázek : Advien tender s.r.o.

8. Organizace

8.1 ORG-0001

Oficiální název : Advien tender s.r.o.
Registrační číslo : 29315719
Poštovní adresa : Bezručova 81/17a
Obec : Brno - Staré Brno
PSČ : 60200
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Jihomoravský kraj ( CZ064 )
Země : Česko
Telefon : +420 731130295
Úlohy této organizace :
Poskytovatel služeb v oblasti zadávání zakázek
Organizace poskytující další informace o zadávacím řízení

8.1 ORG-0002

Oficiální název : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Registrační číslo : 65349423
Poštovní adresa : třída Kpt. Jaroše 1926/7
Obec : Brno
PSČ : 60200
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Jihomoravský kraj ( CZ064 )
Země : Česko
Telefon : +420 542167111
Internetová adresa : https://uohs.gov.cz
Úlohy této organizace :
Organizace příslušná pro přezkum
Organizace poskytující další informace o podání návrhů na přezkum

8.1 ORG-0003

Oficiální název : Vodovody a kanalizace Znojemsko
Registrační číslo : 45671745
Poštovní adresa : Kotkova 2518/20
Obec : Znojmo
PSČ : 66902
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Jihomoravský kraj ( CZ064 )
Země : Česko
Telefon : +420 731130295
Úlohy této organizace :
Kupující

10. Změna

Znění předchozího oznámení, které má být změněno : 497364-2024
Hlavní důvod změny : Informace aktualizovány
Popis : S ohledem na povahu vysvětlení/změny/doplnění zadávací dokumentace č. 1 oznamuje zadavatel, že přistupuje k prodloužení lhůty pro podání žádostí o účast na výše uvedenou veřejnou zakázku. Lhůta pro podání žádostí o účast tak nově běží do 7. 10. 2024 do 09:00 hodin.

10.1 Změna

Identifikátor sekce : LOT-0001
Popis změn : S ohledem na povahu vysvětlení/změny/doplnění zadávací dokumentace č. 1 oznamuje zadavatel, že přistupuje k prodloužení lhůty pro podání žádostí o účast na výše uvedenou veřejnou zakázku. Lhůta pro podání žádostí o účast tak nově běží do 7. 10. 2024 do 09:00 hodin.

11. Oznámení - informace

11.1 Oznámení - informace

Identifikátor oznámení/verze : f3efbd08-54a7-46af-902d-41c2eb911e83 - 01
Druh formuláře : Zadávání
Typ oznámení : Oznámení o zahájení zadávacího nebo koncesního řízení – standardní režim
Datum odeslání oznámení : 04/09/2024 21:40 +02:00
Jazyky, v nichž je toto oznámení oficiálně k dispozici : čeština

11.2 Informace o zveřejnění

Číslo zveřejnění oznámení : 00536580-2024
Číslo vydání v řadě S Úř. věst. : 174/2024
Datum zveřejnění : 06/09/2024

11.2 Informace o zveřejnění

Číslo zveřejnění oznámení : 00536580-2024
Číslo vydání v řadě S Úř. věst. : 174/2024
Datum zveřejnění : 06/09/2024