ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΕΛΣ 2/2024 Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/16. Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η ανάθεση σε εξειδικευμένη επιχείρηση υπηρεσιών μαγνητοσκόπησης είκοσι δύο (22) παραγωγών που θα διεξαχθούν στην Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στην Εναλλακτική Σκηνή και στο …

CPV: 92110000 Servicios de producción de películas de cine y videocintas y servicios conexos
Lugar de ejecución:
ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Organismo adjudicador:
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Número de premio:
2/2024

1. Αγοραστής

1.1 Αγοραστής

Επίσημη ονομασία : ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Νομική μορφή αγοραστή : Δημόσια επιχείρηση που τελεί υπό τον έλεγχο αρχής της κεντρικής κυβέρνησης
Δραστηριότητα της αναθέτουσας αρχής : Αναψυχή, πολιτισμός και θρησκεία

2. Διαδικασία

2.1 Διαδικασία

Τίτλος : ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Περιγραφή : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΕΛΣ 2/2024 Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/16.
Αναγνωριστικό διαδικασίας : af64bd8d-9b88-4e29-9348-57689661ae96
Εσωτερικό αναγνωριστικό : 2/2024
Είδος διαδικασίας : Ανοικτή
Αιτιολόγηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας :
Κύρια χαρακτηριστικά της διαδικασίας :

2.1.1 Σκοπός

Χαρακτήρας της σύμβασης : Υπηρεσίες
Κύρια ταξινόμηση ( cpv ): 92110000 Υπηρεσίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και βιντεοταινιών και σχετικές υπηρεσίες

2.1.3 Αξία

Εκτιμώμενη αξία χωρίς ΦΠΑ : 492 900 Ευρώ

2.1.4 Γενικές πληροφορίες

Πρόσθετες πληροφορίες : Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΤΑ 014, Κωδ. 2023ΤΑ01400061. Tο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. Η σύμβαση (Α/Α 4) περιλαμβάνεται στο έργο «Sub.4.12 Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΕΛΣ», το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με βάση την απόφαση ένταξης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με αριθμ. πρωτ. 78740 ΕΞ 2023/19.05.2023 (ΑΔΑ: 6Γ7ΡΗ-9ΓΝ), όπως ισχύει. Το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης δεν υποδιαιρείται σε τμήματα, καθώς το τελικό προϊόν θα πρέπει να έχει απολύτως ομοειδή ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των € 611.196,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: € 492.900,00 , ΦΠΑ : € 118.296,00). Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται έως 22.10.2025. Αναλυτική περιγραφή του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης δίδεται στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι και ΙΙ της παρούσας διακήρυξης. Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.
Νομική βάση :
Άλλο

5. Παρτίδα

5.1 Τεχνικός Αναγνωριστικός Κωδικός Παρτίδας : LOT-0001

Τίτλος : ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Περιγραφή : Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η ανάθεση σε εξειδικευμένη επιχείρηση υπηρεσιών μαγνητοσκόπησης είκοσι δύο (22) παραγωγών που θα διεξαχθούν στην Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στην Εναλλακτική Σκηνή και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού καθώς και δώδεκα (12) παραγωγών διαδικτυακών φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους, κατά την καλλιτεχνική περίοδο Ιούλιος 2024 – Δεκέμβριος 2025. Ο ανάδοχος θα μαγνητοσκοπήσει και θα ηχογραφήσει συνολικά πενήντα τρεις (53) παραστάσεις των προαναφερόμενων παραγωγών, όπως αναλύονται στους πίνακες του Παραρτήματος 1 της παρούσας Διακήρυξης, και θα επεξεργαστεί το προϊόν της μαγνητοσκόπησης και ηχογράφησης (ψηφιακή επεξεργασία, μοντάζ, ένθεση supers, χρωματική επεξεργασία και post-production) προκειμένου να δημιουργηθούν τριάντα τέσσερις (34) ταινίες υψηλής ανάλυσης (μια για κάθε παραγωγή), οι οποίες θα μεταδοθούν μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες (GNO TV και πιθανόν MEZZO CHANNEL) και από τηλεοπτικά κανάλια εθνικής ή διεθνούς εμβέλειας. Ο Ανάδοχος θα είναι το πρόσωπο με πρωτοβουλία και ευθύνη του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εγγραφές των ταινιών και θα αναλάβει να προπαρασκευάσει και να πραγματοποιήσει τις μαγνητοσκοπήσεις για τη δημιουργία των ταινιών, αναλαμβάνοντας την προμήθεια όλων των απαραίτητων εξοπλισμών, την ευθύνη των τεχνικών και οικονομικών θεμάτων και τη σύναψη όλων των απαραίτητων για την δημιουργία των ταινιών συμβάσεων. Μέσα από τις μεταδόσεις αυτές η ΕΛΣ θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό του εσωτερικού και του εξωτερικού να παρακολουθήσει τις παραστάσεις, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αναγνωρισιμότητα του καλλιτεχνικού στίγματός της. Ο Ανάδοχος με την υπογραφή της σύμβασης θα μεταβιβάσει, ως Παραγωγός, στην Ε.Λ.Σ. το σύνολο των περιουσιακών εξουσιών των πνευματικών δικαιωμάτων του επί των ταινιών που θα παραχθούν και θα παραδοθούν στην Ε.Λ.Σ. για όλη τη νόμιμη διάρκεια ισχύος τους και χωρίς κανένα περιορισμό στη χρήση, στον τόπο και στα μέσα εκμετάλλευσης.
Εσωτερικό αναγνωριστικό : 2/2024

5.1.1 Σκοπός

Χαρακτήρας της σύμβασης : Υπηρεσίες
Κύρια ταξινόμηση ( cpv ): 92110000 Υπηρεσίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και βιντεοταινιών και σχετικές υπηρεσίες

5.1.2 Τόπος εκτέλεσης

Ταχυδρομική διεύθυνση : Λεωφ. Συγγρού 364
Πόλη : ΑΘΗΝΑ
Ταχυδρομικός κώδικας : 176 74 Καλλιθέα
Υποδιαίρεση χώρας (NUTS) : Νότιος Τομέας Αθηνών ( EL304 )
Χώρα : Ελλάδα
Πρόσθετες πληροφορίες :

5.1.3 Εκτιμώμενη διάρκεια

Ημερομηνία έναρξης : 05/09/2024
Ημερομηνία λήξης διάρκειας : 22/10/2025

5.1.5 Αξία

Εκτιμώμενη αξία χωρίς ΦΠΑ : 492 900 Ευρώ

5.1.6 Γενικές πληροφορίες

Έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της ΕΕ
Η δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις (ΣΔΣ) : όχι

5.1.10 Κριτήρια ανάθεσης

Κριτήριο :
Είδος : Ποιότητα
Ονομασία :
Περιγραφή : Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.
Κριτήριο :
Είδος : Τιμή
Ονομασία :
Περιγραφή : Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.
Περιγραφή της μεθόδου που πρέπει να χρησιμοποιείται εάν η στάθμιση δεν μπορεί να εκφραστεί με κριτήρια : Όπως αναφέρεται στην διακήρυξη
Αιτιολόγηση της μη αναγραφής της στάθμισης των κριτηρίων ανάθεσης :

5.1.12 Όροι δημοσίων συμβάσεων

Πληροφορίες σχετικά με τις προθεσμίες επανεξέτασης : Κάθε ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί η συγκεκριμένη δημόσια σύμβαση και έχει υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της Αναθέτουσας Αρχής κατά παράβαση της ενωσιακής ή εσωτερικής νομοθεσίας στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων, έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ.), σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στα άρθρα 346 επ. ν. 4412/2016 και 1 επ. του π.δ. 39/2017, στρεφόμενος με προδικαστική προσφυγή, κατά πράξης ή παράλειψης της Αναθέτουσας Αρχής, προσδιορίζοντας ειδικώς τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά του . Σε περίπτωση προσφυγής κατά πράξης της Αναθέτουσας Αρχής, η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι: (α) δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα αν η πράξη κοινοποιήθηκε με ηλεκτρονικά μέσα ή (β) δεκαπέντε (15) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης σε αυτόν αν χρησιμοποιήθηκαν άλλα μέσα επικοινωνίας, άλλως (γ) δέκα (10) ημέρες από την πλήρη, πραγματική ή τεκμαιρόμενη, γνώση της πράξης που βλάπτει τα συμφέροντα του ενδιαφερόμενου οικονομικού φορέα. Ειδικά για την άσκηση προσφυγής κατά προκήρυξης, η πλήρης γνώση αυτής τεκμαίρεται μετά την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση στο ΚΗΜΔΗΣ. Σε περίπτωση παράλειψης που αποδίδεται στην Αναθέτουσα Αρχή, η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι δεκαπέντε (15) ημέρες από την επομένη της συντέλεσης της προσβαλλόμενης παράλειψης. Οι προθεσμίες ως προς την υποβολή των προδικαστικών προσφυγών και των παρεμβάσεων αρχίζουν την επομένη της ημέρας της προαναφερθείσας κατά περίπτωση κοινοποίησης ή γνώσης και λήγουν όταν περάσει ολόκληρη η τελευταία ημέρα και ώρα 23:59:59 και, αν αυτή είναι εξαιρετέα ή Σάββατο, όταν περάσει ολόκληρη η επόμενη εργάσιμη ημέρα και ώρα 23:59:59 .

5.1.15 Τεχνικές

Συμφωνία-πλαίσιο :
Καμία συμφωνία-πλαίσιο
Πληροφορίες σχετικά με το δυναμικό σύστημα αγορών :
Κανένα δυναμικό σύστημα αγορών

5.1.16 Περαιτέρω πληροφορίες, διαμεσολάβηση και προσφυγή

Οργανισμός διαμεσολάβησης : ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Οργανισμός προσφυγής : ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Οργανισμός παροχής περισσότερων πληροφοριών των διαδικασιών προσφυγής : ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
TED eSender : Publications Office of the European Union

6. Αποτελέσματα

Αξία όλων των συμβάσεων που ανατέθηκαν με αυτήν την ειδοποίηση : 442 160 Ευρώ

6.1 Αποτέλεσμα — αναγνωριστικό παρτίδας : LOT-0001

Επιλέχθηκε τουλάχιστον ένας νικητής/ανάδοχος.

6.1.2 Πληροφορίες σχετικά με τους νικητές

Νικητής :
Επίσημη ονομασία : THE STRIPES IKE
Προσφορά :
Αναγνωριστικό προσφοράς : 2/2024
Αναγνωριστικό παρτίδας ή ομάδας παρτίδων : LOT-0001
Αξία της προσφοράς : 442 160 Ευρώ
Υπεργολαβία : Όχι
Πληροφορίες σχετικά με τη σύμβαση :
Αναγνωριστικός κωδικός της σύμβασης : 2/2024
Ημερομηνία σύναψης της σύμβασης : 05/09/2024
Η σύμβαση ανατίθεται στο πλαίσιο συμφωνίας-πλαίσιο : όχι

6.1.4 Στατιστικές πληροφορίες

Παραληφθείσες προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής :
Τύπος παραληφθεισών προσφορών ή αιτήσεων συμμετοχής : Προσφορές που υποβλήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα
Αριθμός προσφορών ή αιτήσεων συμμετοχής που παραλήφθηκαν : 2

8. Οργανισμοί

8.1 ORG-0001

Επίσημη ονομασία : ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Αριθμός καταχώρισης : 1
Ταχυδρομική διεύθυνση : Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364
Πόλη : Αθήνα
Ταχυδρομικός κώδικας : 176 74
Υποδιαίρεση χώρας (NUTS) : Νότιος Τομέας Αθηνών ( EL304 )
Χώρα : Ελλάδα
Πρόσωπο επικοινωνίας : Αικατερίνη Σίνου
Τηλέφωνο : 213-0885733
Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.nationalopera.gr
Ρόλοι αυτού του οργανισμού :
Αγοραστής

8.1 ORG-0002

Επίσημη ονομασία : ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Αριθμός καταχώρισης : 2
Ταχυδρομική διεύθυνση : Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα
Πόλη : Αθήνα
Ταχυδρομικός κώδικας : 11257
Υποδιαίρεση χώρας (NUTS) : Κεντρικός Τομέας Αθηνών ( EL303 )
Χώρα : Ελλάδα
Τηλέφωνο : 2132124700
Ηλεκτρονική διεύθυνση : https://www.eaadhsy.gr/
Ρόλοι αυτού του οργανισμού :
Οργανισμός προσφυγής
Οργανισμός παροχής περισσότερων πληροφοριών των διαδικασιών προσφυγής
Οργανισμός διαμεσολάβησης

8.1 ORG-0003

Επίσημη ονομασία : THE STRIPES IKE
Αριθμός καταχώρισης : 3
Ταχυδρομική διεύθυνση : Ναυαρίνου αρ. 12
Πόλη : Αθήνα
Ταχυδρομικός κώδικας : 16345
Υποδιαίρεση χώρας (NUTS) : Νότιος Τομέας Αθηνών ( EL304 )
Χώρα : Ελλάδα
Ηλεκτρονική διεύθυνση : https://thestripes.gr/
Ρόλοι αυτού του οργανισμού :
Προσφέρων
Νικητής αυτών των παρτίδων : LOT-0001

8.1 ORG-0000

Επίσημη ονομασία : Publications Office of the European Union
Αριθμός καταχώρισης : PUBL
Πόλη : Luxembourg
Ταχυδρομικός κώδικας : 2417
Υποδιαίρεση χώρας (NUTS) : Luxembourg ( LU000 )
Χώρα : Λουξεμβούργο
Τηλέφωνο : +352 29291
Ηλεκτρονική διεύθυνση : https://op.europa.eu
Ρόλοι αυτού του οργανισμού :
TED eSender

11. Πληροφορίες προκήρυξης

11.1 Πληροφορίες προκήρυξης

Αναγνωριστικό/έκδοση προκήρυξης : ac9aa1dc-cce3-478c-9d30-9529cdd4daf5 - 01
Είδος εντύπου : Αποτέλεσμα
Είδος προκήρυξης : Γνωστοποίηση ανάθεσης σύμβασης ή ανάθεσης σύμβασης παραχώρησης — τυποποιημένο καθεστώς
Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης : 11/09/2024 09:46 +00:00
Γλώσσες στις οποίες διατίθεται επίσημα η παρούσα προκήρυξη : ελληνικά

11.2 Πληροφορίες δημοσίευσης

Αριθμός δημοσίευσης της προκήρυξης : 00547335-2024
Αριθμός τεύχους ΕΕ S : 178/2024
Ημερομηνία δημοσίευσης : 12/09/2024