Levering en onderhoud Garage equipment

De RDW heeft behoefte aan een Raamovereenkomst met meerdere inschrijvers voor het leveren en onderhouden van Garage equipment. Aanleiding is het expireren van de huidige overeenkomsten voor het leveren en onderhouden van de garage equipment. Het doel is om rechtmatig tegen de juiste prijs/kwaliteitsverhouding de garage equipment aan te schaffen …

CPV: 42413500 Elevadores de vehículos, 42413000 Gatos y elevadores de vehículos
Lugar de ejecución:
Levering en onderhoud Garage equipment
Organismo adjudicador:
Dienst Wegverkeer (RDW)
Número de premio:
-

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam : Dienst Wegverkeer (RDW)
Rechtsvorm van de koper : Publiekrechtelijke instelling
Activiteit van de aanbestedende dienst : Algemene overheidsdiensten

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel : Levering en onderhoud Garage equipment
Beschrijving : De RDW heeft behoefte aan een Raamovereenkomst met meerdere inschrijvers voor het leveren en onderhouden van Garage equipment. Aanleiding is het expireren van de huidige overeenkomsten voor het leveren en onderhouden van de garage equipment. Het doel is om rechtmatig tegen de juiste prijs/kwaliteitsverhouding de garage equipment aan te schaffen en ook het onderhoud te contracteren.
Identificatiecode van de procedure : 34c9adba-5219-4169-a6b6-ce0a7753c5b5
Eerdere aankondiging : f9f4a5f7-2d40-4647-a07a-c47a9d8818eb-01
Interne identificatiecode : T67730
Type procedure : Openbaar
De procedure wordt versneld : neen
Rechtvaardiging voor de versnelde procedure :
Belangrijkste kenmerken van de procedure :

2.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Aanvullende aard van het contract : Diensten
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 42413000 Krikken en hefbruggen voor voertuigen
Aanvullende classificatie ( cpv ): 42413500 Hefbruggen voor voertuigen

2.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Zie documentatie

2.1.3 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 6 600 000 Euro
Maximumwaarde van de raamovereenkomst : 6 600 000 Euro

2.1.4 Algemene informatie

Oproep tot mededinging is beëindigd
Aanvullende informatie : 1) Voor inschrijving worden, bij een succesvol doorlopen procedure, geen kosten vergoed. Indien aanbestedende dienst besluit de aanbestedingsprocedure vroegtijdig terug te trekken zal de beslissing heroverwogen worden; 2) De aanbestedende dienst is niet verplicht om een aanbesteding voort te zetten en kan een aanbesteding te allen tijde beëindigen zonder gehouden te zijn tot vergoeding van kosten en/of schaden; 3) Een onderneming mag zich slechts eenmaal, al dan niet in combinatie met andere ondernemingen, inschrijven per perceel. Een onderneming kan wel vaker als onderaannemer fungeren; 4) Contractvoorwaarden aanbestedende dienst zijn van toepassing. Branche- en leveranciersvoorwaarden zijn niet van toepassing. De contractvoorwaarden worden vermeld bij de uitnodiging tot inschrijving; 5) Het Nederlandse recht is van toepassing op deze aanbesteding en op de daaruit voortvloeiende rechtsbetrekkingen; 6) De aanbestedende dienst is gerechtigd verlenging van de gestanddoeningstermijn te vragen.
Rechtsgrondslag :
Richtlijn 2014/24/EU

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0001

Titel : Aanschaf, levering, plaatsing en onderhoud van garage equipment
Beschrijving : De aanschaf, levering, plaatsing en onderhoud (preventief en correctief) van garage equipment zoals hieronder (Overzicht garage equipment), niet limitatief, staat omschreven. Het betreft garage equipment voor alle keuringsstations en het test centrum van de RDW. RDW is voornemens om de komende jaren de keuringsstations en het test centrum te vernieuwen. Als gevolg hiervan zal het aantal keuringsstations afnemen en ook zal dit gevolgen hebben voor het aantal af te nemen garage equipment. In deze aanbesteding zijn de huidige aantallen garage equipment opgenomen, echter geeft RDW geen garantie met betrekking tot het werkelijk af te nemen hoeveelheid.
Interne identificatiecode : -

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 42413000 Krikken en hefbruggen voor voertuigen

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Zie documentatie

5.1.3 Geraamde duur

Begindatum : 09/09/2024
Einddatum van de duur : 09/09/2039

5.1.4 Verlenging

Maximumaantal verlengingen : 5

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 5 100 000 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Dienstverlening onderhoud
Beschrijving : nschrijver beschrijft hoe hij denkt de RDW te leren kennen (levering, plaatsing en onderhoud) en zich inleeft in bij de verwachtingen van de RDW en dit weet te verwerken in zijn dienstverlening gedurende de looptijd van de overeenkomst. Hierbij gaat Inschrijver minimaal in op: Op welke wijze Inschrijver invulling geeft aan het preventief en correctief onderhoud: Planning incl. de bijbehorende activiteiten; Communicatie: hoe Inschrijver invulling geeft aan de communicatielijnen Verwachtingen: Op welke wijze Inschrijver de RDW tijdens het preventief en correctief onderhoud betrekt en wat er van de RDW wordt verwacht; Risico’s: Welke risico’s Inschrijver ziet bij het preventief en correctief onderhoud en welke maatregelen hij neemt ter voorkoming en/of minimalisering van deze risico’s; Hoe Inschrijver invulling geeft aan adviezen in relatie tot het preventief en correctief onderhoud; Welke risico’s en kansen ziet Inschrijver gedurende de looptijd van de werkzaamheden en hoe gaat u om met deze kansen en hoe beheerst u de risico’s die u in het kader van deze werkzaamheden ziet? Hoe borgt Inschrijver bovengenoemde in de praktijk; Voeg hier 2 relevante KPI’s toe die aanvullend zijn op de gestelde KPI’s van de RDW.
Gewicht (punten, exact) : 1,53
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Duurzaamheid
Beschrijving : RDW hecht veel waarde aan duurzaamheid en wil graag weten hoe Inschrijver invulling aan dit onderwerp kan geven. De Inschrijver schrijft in een plan van aanpak: Hoe geeft Inschrijver bij de RDW invulling aan dit onderwerp; Waarom Inschrijver voor deze invulling kiest (toegevoegde waarde voor de RDW); Hoe u deze visie/invulling gaat realiseren en hoe Inschrijver deze realisatie in de praktijk borgt (minimaal 1 KPI)?
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Raamovereenkomst, zonder hernieuwde oproep tot mededinging
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures : Rechtbank Den Haag
Organisatie die het contract ondertekent : Dienst Wegverkeer (RDW)

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0002

Titel : Leveren van onderhoud van bestaande garage equipment
Beschrijving : Het leveren van onderhoud (preventief en correctief) van het bestaande garage equipment, zoals hieronder (Overzicht garage equipment), niet limitatief staat omschreven. RDW is voornemens om de komende jaren de keuringsstations en het test centrum te vernieuwen. Op de nieuwe locaties zal nieuw garage equipment of verhuisbare equipement uit bestaande stations geplaatst worden. Als gevolg hiervan zal het onderhoud op het bestaande garage equipment gaan afnemen. RDW zal op termijn geen gebruik meer maken van deze af te sluiten overeenkomst. De termijn waarin dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend. De te contracteren Opdrachtnemer gaat akkoord met het verlenen van de gevraagde dienstverlening totdat de laatste garage equipment buiten gebruik wordt gesteld.
Interne identificatiecode : -

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 42413000 Krikken en hefbruggen voor voertuigen

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Zie documentatie

5.1.3 Geraamde duur

Begindatum : 09/09/2024
Einddatum van de duur : 09/09/2039

5.1.4 Verlenging

Maximumaantal verlengingen : 5

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 1 500 000 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Dienstverlening Levering, plaatsing en onderhoud
Beschrijving : nschrijver beschrijft hoe hij denkt de RDW te leren kennen (levering, plaatsing en onderhoud) en zich inleeft in bij de verwachtingen van de RDW en dit weet te verwerken in zijn dienstverlening gedurende de looptijd van de overeenkomst. Hierbij gaat Inschrijver minimaal in op: Op welke wijze Inschrijver invulling geeft aan de implementatie-/transitie: Planning incl. de bijbehorende activiteiten; Communicatie: hoe Inschrijver invulling geeft aan de communicatielijnen Verwachtingen: Op welke wijze Inschrijver de RDW tijdens de levering, plaatsing en opleiding betrekt en wat er van de RDW wordt verwacht; Risico’s: Welke risico’s Inschrijver ziet bij de levering, plaatsing en opleiding en welke maatregelen hij neemt ter voorkoming en/of minimalisering van deze risico’s; Hoe Inschrijver invulling geeft aan het preventief en correctief onderhoud en de RDW voorziet van advies hierover; Hoe de communicatie tussen Inschrijver en RDW ingevuld wordt gedurende de looptijd van de overeenkomst en waarom Inschrijver voor deze invulling kiest (aantoonbare meerwaarde voor RDW); Welke risico’s en kansen ziet Inschrijver gedurende de looptijd van de werkzaamheden en hoe gaat u om met deze kansen en hoe beheerst u de risico’s die u in het kader van deze werkzaamheden ziet? Hoe borgt Inschrijver bovengenoemde in de praktijk; Voeg hier 2 relevante KPI’s toe die aanvullend zijn op de gestelde KPI’s van de RDW.
Gewicht (punten, exact) : 450
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Duurzaamheid
Beschrijving : RDW hecht veel waarde aan duurzaamheid en wil graag weten hoe Inschrijver invulling aan dit onderwerp kan geven. De Inschrijver schrijft in een plan van aanpak: Hoe geeft Inschrijver bij de RDW invulling aan dit onderwerp; Waarom Inschrijver voor deze invulling kiest (toegevoegde waarde voor de RDW); Hoe u deze visie/invulling gaat realiseren en hoe Inschrijver deze realisatie in de praktijk borgt (minimaal 1 KPI)?
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Raamovereenkomst, zonder hernieuwde oproep tot mededinging
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures : Rechtbank Den Haag
Organisatie waarvan het budget wordt gebruikt om voor de opdracht te betalen : Dienst Wegverkeer (RDW)
Organisatie die de betaling uitvoert : Dienst Wegverkeer (RDW)

6. Resultaten

Waarde van alle contracten toegekend in deze kennisgeving : 6 600 000 Euro

6.1 ID resultaat perceel : LOT-0001

Er is ten minste één winnaar gekozen.

6.1.2 Informatie over winnaars

Winnaar :
Officiële naam : Explora trucks & bus B.V.
Inschrijving :
Identificatiecode van de inschrijving : T67730
Identificatiecode van het perceel of de groep percelen : LOT-0001
Waarde van het resultaat : 6 600 000 Euro
De inschrijving is gerangschikt : neen
De inschrijving is een variant : neen
Waarde onderaanneming is bekend : neen
Percentage onderaanneming is bekend : neen
Informatie over het contract :
Identificatiecode van het contract : T67730
Titel : Levering en onderhoud Garage equipment
Datum waarop de winnaar is gekozen : 01/07/2024
Datum van sluiting van het contract : 06/09/2024
De opdracht wordt gegund in het kader van een raamovereenkomst : ja
Organisatie die het contract ondertekent : Dienst Wegverkeer (RDW)

6.1.4 Statistische informatie

Ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname :
Type van de ontvangen inschrijvingen : Elektronisch ingediende inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 2
Type van de ontvangen inschrijvingen : Elektronisch ingediende inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 1

6.1 ID resultaat perceel : LOT-0002

Er is ten minste één winnaar gekozen.
Raamovereenkomst :
Maximumwaarde van de raamovereenkomst : 6 600 000 Euro
Opnieuw geraamde waarde van de raamovereenkomst : 4 400 000 Euro

6.1.2 Informatie over winnaars

Winnaar :
Officiële naam : Explora trucks & bus B.V.
Inschrijving :
Identificatiecode van de inschrijving : T67730
Identificatiecode van het perceel of de groep percelen : LOT-0002
De inschrijving is gerangschikt : neen
Waarde onderaanneming is bekend : neen
Percentage onderaanneming is bekend : neen
Informatie over het contract :
Identificatiecode van het contract : 100843
Titel : Aanschaf, levering, plaatsing en onderhoud van garage equipment
Datum waarop de winnaar is gekozen : 10/06/2024
De opdracht wordt gegund in het kader van een raamovereenkomst : neen

6.1.4 Statistische informatie

Ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname :
Type van de ontvangen inschrijvingen : Elektronisch ingediende inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 2
Type van de ontvangen inschrijvingen : Elektronisch ingediende inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 1

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam : Dienst Wegverkeer (RDW)
Registratienummer : 27374436
Postadres : Europaweg 205
Stad : Zoetermeer
Postcode : 2711ER
Land : Nederland
Contactpunt : H. Vrieling
Telefoon : 06-42117110
Internetadres : http://www.rdw.nl
Rollen van deze organisatie :
Koper
Organisatie die het contract ondertekent
Organisatie waarvan het budget wordt gebruikt om voor de opdracht te betalen
Organisatie die de betaling uitvoert

8.1 ORG-0002

Officiële naam : Rechtbank Den Haag
Registratienummer : 82946175
Afdeling : Civiel recht
Postadres : Prins Clauslaan 60
Stad : Den Haag
Postcode : 2595 AJ
Land : Nederland
Contactpunt : .
Telefoon : +31883612221
Fax : +31
Rollen van deze organisatie :
Organisatie voor beroepsprocedures

8.1 ORG-0003

Officiële naam : Explora trucks & bus B.V.
Omvang van de ondernemer : Middelgroot
Registratienummer : 23066265
Stad : Gorinchem
Land : Nederland
Telefoon : +31183646046
Rollen van deze organisatie :
Inschrijver
Winnaar van deze percelen : LOT-0001 LOT-0002

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging : 240b3790-779b-42f9-8fa3-ec50d68a3b0a - 01
Type formulier : Resultaat
Type aankondiging : Aankondiging van een gegunde opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging : 09/09/2024 08:31 +00:00
Aankondiging datum verzending (eSender) : 09/09/2024 08:31 +00:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is : Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Publicatienummer aankondiging : 00542284-2024
Nummer uitgave PB S : 176/2024
Datum van bekendmaking : 10/09/2024