Leerlingen- en jeugdhulpvervoer

Momenteel betreft het totale vervoer circa 251Leerlingen met een beschikking voor aangepast vervoer. Waar in dit document wordt gesproken over leerlingenvervoer, wordt bedoeld het vervoer van Leerlingen met een beschikking voor aangepast vervoer. Binnen het jeugdhulpvervoer is momenteel sprake van circa 689Jeugdigen die gebruik maken van het vervoer. Het aantal …

CPV: 60120000 Servicios de taxi, 60130000 Servicios especiales de transporte de pasajeros por carretera, 60140000 Transporte no regular de pasajeros
Lugar de ejecución:
Leerlingen- en jeugdhulpvervoer
Organismo adjudicador:
Gemeente Zoetermeer
Número de premio:
1

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam : Gemeente Zoetermeer
Rechtsvorm van de koper : Regionale overheid
Activiteit van de aanbestedende dienst : Algemene overheidsdiensten

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel : Leerlingen- en jeugdhulpvervoer
Beschrijving : Momenteel betreft het totale vervoer circa 251Leerlingen met een beschikking voor aangepast vervoer. Waar in dit document wordt gesproken over leerlingenvervoer, wordt bedoeld het vervoer van Leerlingen met een beschikking voor aangepast vervoer. Binnen het jeugdhulpvervoer is momenteel sprake van circa 689Jeugdigen die gebruik maken van het vervoer. Het aantal Leerlingen/Jeugdigen, de herkomst (woonadressen en ophaaladressen) en bestemmingen (scholen, instellingen, stageplaatsen, buitenschoolse opvanglocaties en opvoedkundige centra) kunnen voor aanvang en ook gedurende de contractperiode wijzigen. Voor een beschrijving van de herkomst, bestemmingen, schooltijden en frequentie van het vervoer wordt verwezen naar de separate Bijlagen ritinformatie m.b.t. leerlingenvervoer en ritinformatie m.b.t. jeugdhulpvervoer. Deze data geldt slechts als een indicatie van het vervoersvolume. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het verwachte aantal Leerlingen en Jeugdigen bedraagt c.a. 340 per jaar. De Gemeente heeft geen afnameverplichting en geeft geen omzetgarantie. Wel maximeert de Gemeente de totale omvang/waarde van deze Opdracht (initiële looptijd incl. verlengingsopties) op €7.200.000.
Identificatiecode van de procedure : 525e81b4-31b5-460b-a29e-27fdfc807768
Type procedure : Openbaar
De procedure wordt versneld : neen
Rechtvaardiging voor de versnelde procedure :
Belangrijkste kenmerken van de procedure :

2.1.1 Doel

Aard van het contract : Diensten
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 60130000 Diensten voor speciaal personenvervoer over land
Aanvullende classificatie ( cpv ): 60120000 Taxidiensten
Aanvullende classificatie ( cpv ): 60140000 Personenvervoer zonder dienstregeling

2.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Zoetermeer

2.1.4 Algemene informatie

Rechtsgrondslag :
Richtlijn 2014/24/EU

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0000

Titel : Leerlingen- en jeugdhulpvervoer
Beschrijving : Het onderwerp van de aanbesteding bestaat uit de totale uitvoering voor het leerlingen- en jeugdhulpvervoer. De Contractant verzorgt de planning, registratie, klachtafhandeling, het verschaffen van informatie aan ouders/verzorgers/overige betrokkenen en de Gemeente alsmede de uitvoering van het vervoer, het één en ander conform het Programma van eisen opgenomen in Bijlage 4. Het verwachte aantal Leerlingen en Jeugdigen bedraagt c.a. 340per jaar. De Gemeente heeft geen afnameverplichting en geeft geen omzetgarantie. Wel maximeert de Gemeente de totale omvang/waarde van deze Opdracht (initiële looptijd incl. verlengingsopties) op €7.200.000.
Interne identificatiecode : 1

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Diensten
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 60130000 Diensten voor speciaal personenvervoer over land
Aanvullende classificatie ( cpv ): 60120000 Taxidiensten
Opties :
Beschrijving van de opties : De te sluiten Raamovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van twee (2) jaar met de optie tot verlenging van twee (2) maal één (1) jaar. De verwachte ingangsdatum is 1 augustus 2024.

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Zoetermeer

5.1.3 Geraamde duur

Looptijd : 48 Maand

5.1.4 Verlenging

Maximumaantal verlengingen : 2
De koper behoudt zich het recht voor aanvullende aankopen te doen bij de contractant, zoals hier beschreven : 2x1 jaar

5.1.6 Algemene informatie

Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.7 Strategische aanbestedingen

Doel van strategische aanbestedingen : Geen strategische aanbesteding
De aanbesteding valt binnen de werkingssfeer van Richtlijn 2009/33/EG van het Europees Parlement en de Raad (“richtlijn schone voertuigen”)

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : B1: Communicatie
Beschrijving : Doelstelling: De Gemeente wenst de communicatie rondom de uitvoering van de Opdracht succesvol te laten verlopen. Dit betekent dat alle belanghebbenden op het juiste moment, de juiste informatie op de juiste wijze ontvangen. B-1 De Gemeente B-2 Leerling/jeugdige en hun ouders/verzorgers B-3 Scholen/instellingen B-4 Personeel van Contractant zoals chauffeurs, planners en andere direct betrokkenen binnen de uitvoering van de Opdracht. B-5 De communicatietool (zie eis 58 uit Bijlage 4).
Gewicht (punten, exact) : 15
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : B2: Klachten, melding en klantbeleving
Beschrijving : Doelstelling: De Gemeente vindt het erg belangrijk dat de ouders/leerlingen op een laagdrempelige manier hun meldingen en klachten kunnen indienen. Ook is het belangrijk dat Meldingen en Klachten adequaat en empathisch worden opgepakt en afgehandeld. Wij vinden het belangrijk dat de meldingen en klachtenprocedure een lerend vermogen heeft en waarborgt dat: B1 Deze toegankelijk is en specifiek is ingericht op de toegankelijkheid voor de ouders/leerlingen; B2 Deze ingericht is op het herstellen van de tevredenheid van de indiener van de melding en/of Klacht; B3 Deze zo is ingericht dat uw organisatie leert en verbetert naar aanleiding van de ingediende Klachten. B4 Wat is uw werkwijze in het geval repeterende Klachten over een medewerker worden ingediend Beschrijf hoe u aantoonbaar invulling geeft aan deze doelstelling. In het plan onderbouwt u duidelijk de door u gemaakte keuzes en hoe u denkt dat dit de kwaliteit van het vervoer positief zal beïnvloeden.
Gewicht (punten, exact) : 15
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : B3: Implementatie
Beschrijving : Doelstelling: Een goede start van het vervoer staat of valt bij de kwaliteit van de implementatie. Het is dus van groot belang de opdracht te gunnen aan inschrijvers die in ieder geval een goed implementatieplan hebben. In dit plan moet naast de technische implementatie ook expliciet aandacht zijn voor de communicatie bij de start van het vervoer en de samenwerking met alle partners. In uw uitwerking dienen de volgende onderdelen aan bod te komen: Denk daarbij onder andere minimaal aan: • Gegarandeerde beschikbaarheid van voldoende personeel (chauffeurs, vervoer coördinatoren en klantcontact medewerkers) om de Overeenkomst uit te voeren; • Verplichte opleidingen personeel (chauffeurs, vervoer coördinatoren en klantcontactmedewerkers); • Hoe uw projectorganisatie eruit ziet; • De wijze van samenstellen van een kernteam (Opdrachtnemer en Opdrachtgever), het aanstellen van een vaste contactpersoon per gemeente en vervanger en de wijze van kennismaking met Opdrachtgever; • Volledig ingerichte en functionerende systemen waaronder telefonie, klachten, apps en plansystemen; • Tijdig realiseren van volledig operationele systemen ten behoeve van de uitvoering van het vervoer; • Voldoende voertuigen die voldoen aan het PvE en uw aanbod; • Soepele overgang van de huidige overeenkomsten naar de nieuwe Overeenkomst. Hoe betrekt u hier de Opdrachtgever bij? En hoe worden ouders geïnformeerd over de overdracht en het vervoer met ingang van het nieuwe schooljaar; • De mate waarin risico’s tijdens de implementatiefase worden onderkend, de wijze waarop hiervoor beheersmaatregelen worden getroffenen en wat vraagt dit van de Opdrachtgever? • Welke risico’s ziet u m.b.t. de implementatie, welke acties onderneemt u om deze risico’s te mitigeren en wat vraagt dit van de Opdrachtgever? Beschrijf hoe u aantoonbaar invulling geeft aan deze doelstelling. Beschrijf hoe u aantoonbaar gaat garanderen dat uw onderneming bij de start van het schooljaar 2024/2025 operationeel gereed is om volledig uitvoering te geven aan de in dit aanbestedingsdocument beschreven Opdracht.
Gewicht (punten, exact) : 15
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : B4: Duurzaamheid
Beschrijving : De Gemeente wenst dat er tijdens de uitvoering van de Opdracht gebruik wordt gemaakt van duurzame voertuigen. Zie ook eis M-10 uit Bijlage 4. Inschrijver geeft in separate Bijlage ‘Uitwerking wens C duurzaamheid’ voor elk contractjaar aan met welk type voertuig (Euro 6, CNG groengas of 100% elektrisch) de ritten worden gereden. De beoordeling vindt plaats op basis van het percentage ritten per type voertuig. Hoe meer ritten met duurzamere voertuigen (CNG groengas of 100% elektrisch) worden gereden, hoe hoger de score is.
Gewicht (punten, exact) : 15
Criterium :
Type : Prijs
Naam : Prijs
Beschrijving : De Inschrijver dient de prijs aan te geven op Bijlage 6 ‘Prijsopgave’ zoals omschreven in Gunningscriterium A Prijs. Bij de invulling van de prijs dient u de volgende uitgangspunten te hanteren: • Alle prijzen zijn exclusief BTW; • U dient bij het berekenen van de prijzen rekening te houden met de totale contractperiode, inclusief verlengingen. • Het betreft all-in tarieven: administratie, overhead, materiaal, reis-verblijf, verzekeringen, transport, belastingen, heffingen, kosten voor rapportage en overleg en eventuele overige kosten zijn bij de geoffreerde prijzen inbegrepen; • Het geven van korting is niet toegestaan, eventuele korting dient opgenomen te zijn in de prijs; • De op te geven prijzen dienen de volledige dienstverlening te dekken; • Niet in de prijzen opgenomen kosten zullen niet worden vergoed; • Inschrijvingen die in de ogen van de Gemeente in verhouding tot de uit te voeren diensten abnormaal laag lijken, kan de Gemeente -na verificatie- uitsluiten; • De op te geven prijzen dienen op alle onderdelen marktconform en realistisch te zijn. Als algemene restrictie geldt dat negatieve bedragen of bedragen van 0 euro niet mogen worden gegeven. Inschrijvingen die dit bevatten worden door de Gemeente uitgesloten; • Manipulatief biedgedrag (het manipuleren van de beoordelingssystematiek doordat geen waarheidsgetrouwe opgave van realistische prijzen is gedaan en een resultaat wordt bewerkstelligd dat niet door de beoordelingssystematiek wordt beoogd) leidt tot ongeldigheid van uw Inschrijving, omdat de Inschrijving naar zijn aard niet past binnen het kader van wat de Gemeente heeft vastgesteld. Hiervan kan onder meer sprake zijn als de Inschrijving een vergelijking met andere inschrijvingen onmogelijk maakt en de mededinging belemmert of wanneer op voorhand vast staat dat Inschrijver niet voor de aangeboden prijs zal kunnen uitvoeren. Ongeldige Inschrijvingen worden door de Gemeente uitgesloten. De score voor prijs wordt aan de hand van de volgende formule volgt berekend: Score = (laagste prijs/ prijs Ondernemer) * max. aantal te behalen punten. Deze score wordt afgerond op 2 decimalen.
Gewicht (punten, exact) : 40
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Informatie over de termijnen voor beroep : 20 kalenderdagen

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Raamovereenkomst, zonder hernieuwde oproep tot mededinging
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures : Gemeente Zoetermeer
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Gemeente Zoetermeer
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures : Gemeente Zoetermeer
Organisatie die het contract ondertekent : Gemeente Zoetermeer

6. Resultaten

Maximumwaarde van de raamovereenkomsten in deze procedure : 11 250 000 Euro

6.1 ID resultaat perceel : LOT-0000

Er is ten minste één winnaar gekozen.
Raamovereenkomst :
Maximumwaarde van de raamovereenkomst : 11 250 000 Euro

6.1.2 Informatie over winnaars

Winnaar :
Officiële naam : Trevvel B.V.
Inschrijving :
Identificatiecode van de inschrijving : 1
Identificatiecode van het perceel of de groep percelen : LOT-0000
Waarde van het resultaat : 11 250 000 Euro
De inschrijving is gerangschikt : neen
De inschrijving is een variant : neen
Onderaanneming : Neen
Waarde onderaanneming is bekend : neen
Percentage onderaanneming is bekend : neen
Informatie over het contract :
Identificatiecode van het contract : CON-0001
Titel : P1 Leerlingen- en jeugdhulpvervoer
Datum waarop de winnaar is gekozen : 02/07/2024
Datum van sluiting van het contract : 09/08/2024
De opdracht wordt gegund in het kader van een raamovereenkomst : neen
Organisatie die het contract ondertekent : Gemeente Zoetermeer

6.1.4 Statistische informatie

Samenvatting van de door de koper ontvangen beroepen :
Aantal klagers : 0
Ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname :
Type van de ontvangen inschrijvingen : Elektronisch ingediende inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 3
Type van de ontvangen inschrijvingen : Inschrijvingen van micro-, kleine en middelgrote inschrijvers
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 1
Type van de ontvangen inschrijvingen : Inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 3
Statistieken over strategische aanbestedingen :
De rechtsgrondslag uit hoofde van de richtlijn schone voertuigen om vast te stellen welke categorie aanbestedingsprocedures van toepassing is : Andere opdrachten voor diensten
Voertuigcategorie : M1
Het aantal voertuigen dat binnen de werkingssfeer van de richtlijn schone voertuigen valt : 25
Het aantal schone voertuigen : 25
Het aantal emissievrije zware bedrijfsvoertuigen : 25

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam : Gemeente Zoetermeer
Registratienummer : 71952436
Postadres : Engelandlaan 502
Stad : Zoetermeer
Postcode : 2711 EB
Onderverdeling land (NUTS) : Agglomeratie ’s-Gravenhage ( NL332 )
Land : Nederland
Contactpunt : Henk de Waal
Telefoon : +31 642759612
Andere contactpunten :
Officiële naam : Rechtbank Den Haag
Postadres : Prins Clauslaan 60
Stad : Den Haag
Postcode : 2595 AJ
Onderverdeling land (NUTS) : Agglomeratie ’s-Gravenhage ( NL332 )
Land : Nederland
Telefoon : +31 883622200
Andere contactpunten :
Officiële naam : Gemeente Zoetermeer
Postadres : Engelandlaan 502
Stad : Zoetermeer
Postcode : 2711 EB
Onderverdeling land (NUTS) : Agglomeratie ’s-Gravenhage ( NL332 )
Land : Nederland
Contactpunt : Cluster inkoop
Rollen van deze organisatie :
Koper
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt
Organisatie voor beroepsprocedures
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures
Organisatie die het contract ondertekent

8.1 ORG-0002

Officiële naam : Trevvel B.V.
Omvang van de ondernemer : Middelgroot
Registratienummer : 65164644
Postadres : Bahialaan 400
Stad : ROTTERDAM
Postcode : 3065WC
Onderverdeling land (NUTS) : Groot-Rijnmond ( NL33C )
Land : Nederland
Rollen van deze organisatie :
Inschrijver
Winnaar van deze percelen : LOT-0000

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging : 10171f77-5bde-4f94-a6e8-982671ec98d1 - 01
Type formulier : Resultaat
Type aankondiging : Aankondiging van een gegunde opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging : 09/08/2024 11:44 +02:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is : Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Publicatienummer aankondiging : 00485257-2024
Nummer uitgave PB S : 156/2024
Datum van bekendmaking : 12/08/2024