Laboratoriotarvikkeet- ja laitteet

Hankinnan kohteena ovat VTT:n tutkimuksessa tarvittavat laboratoriotarvikkeet ja -laitteet tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Hankinta on jaettu viiteen (5) osakokonaisuuteen (osa-alueeseen): Osakokonaisuus 1: Laboratoriotarvikkeet Osakokonaisuus 2: Kertakäyttötarvikkeet ja suojaimet Osakokonaisuus 3: Puhdastilatuotteet Osakokonaisuus 4: Laboratoriolaitteet Osakokonaisuus 5: Vedenpuhdistuslaitteet ja -tarvikkeet Osakokonaisuus 1: Hankinnan kohteena ovat VTT:n laboratorioissa käytettävät laboratoriotarvikkeet tarjouspyynnön …

CPV: 33140000 Material médico fungible, 38000000 Equipo de laboratorio, óptico y de precisión (excepto gafas)
Plazo:
19 de septiembre de 2024 a las 09:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Laboratoriotarvikkeet- ja laitteet
Organismo adjudicador:
TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY
Número de premio:
40/206/2024

1. Ostaja

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY
Ostajan oikeusstatus : Julkinen yritys
Hankintaviranomaisen toiminta : Talous- ja elinkeinoelämään liittyvät asiat

2. Menettely

2.1 Menettely

Otsikko : Laboratoriotarvikkeet- ja laitteet
Kuvaus : Hankinnan kohteena ovat VTT:n tutkimuksessa tarvittavat laboratoriotarvikkeet ja -laitteet tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Hankinta on jaettu viiteen (5) osakokonaisuuteen (osa-alueeseen): Osakokonaisuus 1: Laboratoriotarvikkeet Osakokonaisuus 2: Kertakäyttötarvikkeet ja suojaimet Osakokonaisuus 3: Puhdastilatuotteet Osakokonaisuus 4: Laboratoriolaitteet Osakokonaisuus 5: Vedenpuhdistuslaitteet ja -tarvikkeet
Menettelytunniste : 3ec3895d-e61e-4215-9c0a-dc7ebfb6eb3a
Sisäinen tunniste : 40/206/2024
Menettelyn tyyppi : Avoin
Menettely on nopeutettu : ei
Perustelu nopeutetun menettelyn käytölle :
Menettelyn tärkeimmät piirteet : Hankintamenettelynä käytetään EU-kynnysarvon ylittävää avointa menettelyä. Hankinnasta perustetaan puitejärjestely. Menettelyn vaiheet ovat seuraavat: Hankintayksikkö 1. avaa tarjoukset 2. tarkastaa tarjoajien soveltuvuutta koskevat vastaukset 3. tarkastaa tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden 4. vertailee tarjoukset 5. valitsee tarjoajat puitejärjestelyyn ja asettaa tarjoajat etusijajärjestykseen 6. pyytää ja tarkastaa valituilta tarjoajilta soveltuvuutta koskevat todistukset ja selvitykset 7. tekee hankintapäätöksen ja antaa päätöksen tiedoksi kaikille tarjoajille 8. solmii hankintasopimukset valittujen tarjoajien kanssa. Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

2.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 38000000 Laboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja)

2.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot : Ks. liite 1

2.1.3 Arvo

Enimmäisarvo puitejärjestelyssä : 1 690 000 Euro

2.1.4 Yleistä tietoa

Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/24/EU

2.1.6 Poissulkemisperusteet

Kansallisesta lainsäädännöstä johtuva konkurssia tai muuta sellaista vastaava tilanne : Tarjoaja on kansalliseen lainsäädäntöön ja kansallisiin määräyksiin perustuen yllämainittuja tilanteita vastaavassa samankaltaisessa menettelyssä.
Konkurssi : Tarjoaja on konkurssissa.
Korruptio : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu lahjonnasta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Järjestelyt velkojien kanssa : Tarjoajalla on järjestelyjä velkojien kanssa.
Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Tarjoajalle tai henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Toisten talouden toimijoiden kanssa kilpailun vääristämiseksi tehdyt sopimukset : Tarjoaja on tehnyt muiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään vääristämään kilpailua.
Ympäristölainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut ympäristölainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rahanpesusta tai terrorismin rahoituksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Petos : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen, on annettu petoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu lapsityövoiman käytöstä tai muista ihmiskaupan muodoista lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Maksukyvyttömyys : Tarjoajan osalta on käynnistetty maksukyvyttömyys- tai likvidaatiomenettely.
Työlainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut työlainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Varat selvitysmiehen hallinnassa : Tarjoajan varat ovat selvitysmiehen tai tuomioistuimen hallinnassa.
Syyllistyminen väärien tietojen antamiseen, tietojen antamatta jättämiseen, vaadittujen asiakirjojen antamiseen kykenemättömien tietojen toimittamiseen ja tätä menettelyä koskevien luottamuksellisten tietojen antamiseen : Tarjoajaa koskee jokin seuraavista tilanteista. a) on syyllistynyt väärän tiedon antamiseen poissulkemis- tai valintaperusteiden osalta, b) on jättänyt antamatta tällaisia tietoja, c) on toimittanut viiveellä tai ei lainkaan ostajan vaatimia tietoja, tai d) on yrittänyt vaikuttaa ostajan päätöksentekoprosessiin asiattomalla tavalla tai hankkinut luottamuksellista tietoa, joista voisi olla sille hankintamenettelyssä asiaankuulumatonta etua, taikka on toimittanut harhaanjohtavia tietoja, joilla voi olla merkittävä vaikutus poissulkemista, tarjoajan valintaa tai hankintaa koskeviin päätöksiin.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai edustus-,päätös- tai valvontavaltaa käyttävä henkilö on rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla tuomittu työturvallisuusrikoksesta, työaikasuojelurikoksesta, työsyrjinnästä, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta tai luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä.
Talouden toimijan hankintamenettelyyn osallistumisesta johtuvat eturistiriidat : Tarjoajan osallistumisesta hankintamenettelyyn aiheutuu eturistiriitoja.
Välitön tai välillinen osallistuminen tämän hankintamenettelyn valmisteluun : Tarjoaja tai tarjoajaan liittyvä yritys on antanut ostajalle neuvoja tai muulla tavoin osallistunut hankintamenettelyn valmisteluun.
Syyllistyminen ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen : Tarjoaja on syyllistynyt ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen.
Ennenaikainen irtisanominen, vahingonkorvaukset tai muut vastaavat seuraamukset : Tarjoajan aikaisempia hankintasopimuksia tai käyttöoikeussopimuksia on irtisanottu ennenaikaisesti tai kyseisen aikaisemman sopimuksen yhteydessä on vaadittu vahingonkorvauksia tai määrätty muita vastaavia seuraamuksia.
Sosiaalilainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut sosiaalilainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Tarjoaja on rikkonut sosiaaliturvamaksujen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Liiketoiminta on keskeytetty : Tarjoajan liiketoiminta on keskeytetty.
Verojen maksu : Tarjoaja on rikkonut verojen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu terrorismirikoksesta tai terroritoimintaan liittyvästä rikoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.

5. Erä

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0001

Otsikko : Laboratoriotarvikkeet
Kuvaus : Osakokonaisuus 1: Hankinnan kohteena ovat VTT:n laboratorioissa käytettävät laboratoriotarvikkeet tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Sopimuskausi on 24 kuukautta, jonka jälkeen tilaajalla on oikeus jatkaa sopimusta kahdella erillisellä yhden (1) vuoden mittaisella (1+1) optiokaudella.
Sisäinen tunniste : 1

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 38000000 Laboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja)

5.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot : Ks. liite 1

5.1.3 Arvioitu kesto

Kesto : 24 Kuukausi

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Taloudelliset ja muut toimintaedellytykset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tilaajavastuu
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Luottoluokitus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Verot ja muut maksut
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Kaupparekisteriin merkitseminen
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tarjoaja on suorittanut viitejakson aikana seuraavantyyppiset pääasialliset tavarantoimitukset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Laatujärjestelmä
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tietoturvallisuus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Yhteiskuntavastuu ja ympäristöasiat
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi :
Kuvaus :
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 02/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Ei sallittu
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 19/09/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 5 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 19/09/2024 09:01 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Sallittu
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Puitejärjestely, johon ei liity uudelleen kilpailuttamista
Osallistujien enimmäismäärä : 100
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0002

Otsikko : Kertakäyttötarvikkeet ja suojaimet
Kuvaus : Osakokonaisuus 2: Hankinnan kohteena ovat VTT:n laboratorioissa käytettävät kertakäyttötarvikkeet ja suojaimet tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Sopimuskausi on 24 kuukautta, jonka jälkeen tilaajalla on oikeus jatkaa sopimusta kahdella erillisellä yhden (1) vuoden mittaisella (1+1) optiokaudella.
Sisäinen tunniste : 2

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 33140000 Lääketieteelliset kertakäyttötarvikkeet

5.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot : Ks. liite 1

5.1.3 Arvioitu kesto

Kesto : 24 Kuukausi

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Taloudelliset ja muut toimintaedellytykset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tilaajavastuu
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Luottoluokitus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Verot ja muut maksut
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Kaupparekisteriin merkitseminen
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tarjoaja on suorittanut viitejakson aikana seuraavantyyppiset pääasialliset tavarantoimitukset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Laatujärjestelmä
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tietoturvallisuus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Yhteiskuntavastuu ja ympäristöasiat
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi :
Kuvaus :
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 02/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Ei sallittu
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 19/09/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 5 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 19/09/2024 09:01 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Sallittu
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Puitejärjestely, johon ei liity uudelleen kilpailuttamista
Osallistujien enimmäismäärä : 100
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0003

Otsikko : Puhdastilatuotteet
Kuvaus : Osakokonaisuus 3: Hankinnan kohteena ovat VTT:n laboratorioissa käytettävät puhdastilatuotteet tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Sopimuskausi on 24 kuukautta, jonka jälkeen tilaajalla on oikeus jatkaa sopimusta kahdella erillisellä yhden (1) vuoden mittaisella (1+1) optiokaudella.
Sisäinen tunniste : 3

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 38000000 Laboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja)

5.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot : Ks. liite 1

5.1.3 Arvioitu kesto

Kesto : 24 Kuukausi

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Taloudelliset ja muut toimintaedellytykset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tilaajavastuu
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Luottoluokitus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Verot ja muut maksut
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Kaupparekisteriin merkitseminen
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tarjoaja on suorittanut viitejakson aikana seuraavantyyppiset pääasialliset tavarantoimitukset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Laatujärjestelmä
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tietoturvallisuus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Yhteiskuntavastuu ja ympäristöasiat
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi :
Kuvaus :
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 02/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Sallittu
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 19/09/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 5 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 19/09/2024 09:01 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Sallittu
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Puitejärjestely, johon ei liity uudelleen kilpailuttamista
Osallistujien enimmäismäärä : 100
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0004

Otsikko : Laboratoriolaitteet
Kuvaus : Osakokonaisuus 4: Hankinnan kohteena ovat VTT:n laboratorioissa käytettävät laboratoriolaitteet tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Sopimuskausi on 24 kuukautta, jonka jälkeen tilaajalla on oikeus jatkaa sopimusta kahdella erillisellä yhden (1) vuoden mittaisella (1+1) optiokaudella.
Sisäinen tunniste : 4

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 38000000 Laboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja)

5.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot : Ks. liite 1

5.1.3 Arvioitu kesto

Kesto : 24 Kuukausi

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Taloudelliset ja muut toimintaedellytykset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tilaajavastuu
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Luottoluokitus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Verot ja muut maksut
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Kaupparekisteriin merkitseminen
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tarjoaja on suorittanut viitejakson aikana seuraavantyyppiset pääasialliset tavarantoimitukset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Laatujärjestelmä
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tietoturvallisuus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Yhteiskuntavastuu ja ympäristöasiat
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi :
Kuvaus :
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 02/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Ei sallittu
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 19/09/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 5 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 19/09/2024 09:01 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Sallittu
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Puitejärjestely, johon ei liity uudelleen kilpailuttamista
Osallistujien enimmäismäärä : 100
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0005

Otsikko : Vedenpuhdistuslaitteet ja -tarvikkeet
Kuvaus : Osakokonaisuus 5: Hankinnan kohteena ovat VTT:n laboratorioissa käytettävät vedenpuhdistuslaitteet- ja tarvikkeet tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Sopimuskausi on 24 kuukautta, jonka jälkeen tilaajalla on oikeus jatkaa sopimusta kahdella erillisellä yhden (1) vuoden mittaisella (1+1) optiokaudella.
Sisäinen tunniste : 5

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 38000000 Laboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja)

5.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot : Ks. liite 1

5.1.3 Arvioitu kesto

Kesto : 24 Kuukausi

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Lähestymistapa ympäristövaikutusten vähentämiseen : Siirtyminen kiertotalouteen
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Taloudelliset ja muut toimintaedellytykset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tilaajavastuu
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Luottoluokitus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Verot ja muut maksut
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Kaupparekisteriin merkitseminen
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tarjoaja on suorittanut viitejakson aikana seuraavantyyppiset pääasialliset tavarantoimitukset
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Laatujärjestelmä
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Tietoturvallisuus
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Yhteiskuntavastuu ja ympäristöasiat
Kuvaus : ESPD -lomakkeen mukaisesti.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi :
Kuvaus :
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 02/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Ei sallittu
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 19/09/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 5 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 19/09/2024 09:01 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Sallittu
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Puitejärjestely, johon ei liity uudelleen kilpailuttamista
Osallistujien enimmäismäärä : 100
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

8. Organisaatiot

8.1 ORG-0001

Virallinen nimi : TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY
Rekisterinumero : 2647375-4
Postiosoite : PL 1000
Postitoimipaikka : VTT
Postinumero : 02044
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY
Sähköposti : kilpailutus@vtt.fi
Puhelin : +358 20722111
Tämän organisaation rooli :
Ostaja

8.1 ORG-0002

Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin

8.1 ORG-0003

Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : FI09880841
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1a
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : eSender
Puhelin : 029 55 636 30
Tämän organisaation rooli :
TED eSender

10. Muutos

Muutettavan ilmoituksen edellinen versio : 7cb92516-e28b-46e3-924c-cb7c2a27ad82-01
Muutoksen pääasiallinen syy : Ajantasaiset tiedot
Kuvaus : Kysymys-vastaus vaiheessa hankintayksikkö on havainnut, että hankinta-asiakirjoissa on kohtia, jotka kaipasivat täsmentämistä. Tämän vuoksi ilmoitusta on tullut muuttaa siten, että hankinta-asiakirjoista on oikaistu ristiriitoja sekä annettu lisää tietoa olemassa olevista ehdoista selventämistarkoituksessa. Alla olevien muutosten lisäksi hankintayksikkö on täsmentänyt tarjouspyynnön liitteitä 1 Hankinnan kohteen kuvaus ja 2 Yrityksen kokemus. Täsmennykset ilmenevät kyseisistä liitteistä punaisella fontilla. Täsmennetyt liitteet on nimetty "_korjattu" -päätteellä.

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : PROCEDURE
Muutosten kuvaus : Hankintayksikkö on täsmentänyt puitejärjestelyn enimmäisarvon, joka on laskettu liitteessä 1 Hankinnan kohteen kuvaus ilmoitettujen osa-aluekohtaisten vuosivolyymien perusteella.

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : LOT-0001
Muutosten kuvaus : Hankintayksikön soveltuvuusvaatimuksia koskevat täsmennykset ilmenevät kyseiseltä liitteeltä ja ne on kirjoitettu siihen punaisella fontilla. Vastaavat muutokset on tehty ESPD -lomakkeelle. Lisäksi hankintayksikkö on tarkentanut hankintailmoitusta soveltuvuusvaatimusten osalta lisäämällä viittauksen ESPD -lomakkeella ilmoitettuihin soveltuvuusvaatimuksiin.

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : LOT-0002
Muutosten kuvaus : Hankintayksikön soveltuvuusvaatimuksia koskevat täsmennykset ilmenevät kyseiseltä liitteeltä ja ne on kirjoitettu siihen punaisella fontilla. Vastaavat muutokset on tehty ESPD -lomakkeelle. Lisäksi hankintayksikkö on tarkentanut hankintailmoitusta soveltuvuusvaatimusten osalta lisäämällä viittauksen ESPD -lomakkeella ilmoitettuihin soveltuvuusvaatimuksiin.

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : LOT-0003
Muutosten kuvaus : Hankintayksikön soveltuvuusvaatimuksia koskevat täsmennykset ilmenevät kyseiseltä liitteeltä ja ne on kirjoitettu siihen punaisella fontilla. Vastaavat muutokset on tehty ESPD -lomakkeelle. Lisäksi hankintayksikkö on tarkentanut hankintailmoitusta soveltuvuusvaatimusten osalta lisäämällä viittauksen ESPD -lomakkeella ilmoitettuihin soveltuvuusvaatimuksiin.

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : LOT-0004
Muutosten kuvaus : Hankintayksikön soveltuvuusvaatimuksia koskevat täsmennykset ilmenevät kyseiseltä liitteeltä ja ne on kirjoitettu siihen punaisella fontilla. Vastaavat muutokset on tehty ESPD -lomakkeelle. Lisäksi hankintayksikkö on tarkentanut hankintailmoitusta soveltuvuusvaatimusten osalta lisäämällä viittauksen ESPD -lomakkeella ilmoitettuihin soveltuvuusvaatimuksiin.

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : LOT-0005
Muutosten kuvaus : Hankintayksikön soveltuvuusvaatimuksia koskevat täsmennykset ilmenevät kyseiseltä liitteeltä ja ne on kirjoitettu siihen punaisella fontilla. Vastaavat muutokset on tehty ESPD -lomakkeelle. Lisäksi hankintayksikkö on tarkentanut hankintailmoitusta soveltuvuusvaatimusten osalta lisäämällä viittauksen ESPD -lomakkeella ilmoitettuihin soveltuvuusvaatimuksiin.

11. Ilmoituksen tiedot

11.1 Ilmoituksen tiedot

Ilmoituksen tunniste/versio : 4232d590-dab3-4196-ab92-ae69df7ca25b - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus tai käyttöoikeussopimusta koskeva ilmoitus – vakiojärjestelmä
Ilmoituksen lähetyspäivä : 10/09/2024 13:41 +00:00
Ilmoituksen lähetyspäivä (eSender) : 10/09/2024 13:43 +00:00
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi

11.2 Julkaisutiedot

Ilmoituksen julkaisunumero : 00549599-2024
EUVL S -lehden numero : 178/2024
Julkaisupäivä : 12/09/2024