Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelut ja puhelintakapäivystys

Pirkanmaan hyvinvointialue hankkii kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden asiakkaiden lääkäripalveluita täydentämään hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa. Lisäksi hankitaan kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden hoitohenkilökunnalle suunnattu puhelintakapäivystys. Hankinnan tavoitteena on, että palvelut ovat vaikuttavia ja mahdollistavat asiakkaiden omassa kodissa ja asumispalveluyksikössä asumisen sekä vähentävät heidän tarpeettomia päivystyskäyntejä ja sairaalahoitoa. Hankinta on jaettu kahteen osaan seuraavasti: 1. Kotihoidon …

CPV: 85120000 Servicios de ejercicio de la medicina y servicios conexos, 85121000 Servicios de ejercicio de la medicina
Plazo:
25 de septiembre de 2024 a las 09:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelut ja puhelintakapäivystys
Organismo adjudicador:
Pirkanmaan hyvinvointialue
Número de premio:
515469

1. Ostaja

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Pirkanmaan hyvinvointialue

2. Menettely

2.1 Menettely

Otsikko : Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelut ja puhelintakapäivystys
Kuvaus : Pirkanmaan hyvinvointialue hankkii kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden asiakkaiden lääkäripalveluita täydentämään hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa. Lisäksi hankitaan kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden hoitohenkilökunnalle suunnattu puhelintakapäivystys. Hankinnan tavoitteena on, että palvelut ovat vaikuttavia ja mahdollistavat asiakkaiden omassa kodissa ja asumispalveluyksikössä asumisen sekä vähentävät heidän tarpeettomia päivystyskäyntejä ja sairaalahoitoa. Hankinta on jaettu kahteen osaan seuraavasti: 1. Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelu 2. Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden puhelintakapäivystys Kumpaankin osa-alueeseen valitaan yksi palveluntuottaja tuottamaan palvelua. Hankittavat palvelut kuvataan tarkemmin hankintasopimusluonnoksessa ja sen liitteissä.
Menettelytunniste : 434f474b-1c90-4fa9-bde2-96ee398b8b45
Sisäinen tunniste : 515469
Menettelyn tyyppi : Avoin
Menettelyn tärkeimmät piirteet : Kyseessä on hankintalain (1397/2016) liitteen E mukainen sosiaali- ja terveyspalvelun hankinta, jonka perustana on lain 109 §:n mukainen hankintamenettely. Hankintamenettelynä on avoimen menettelyn kaltainen hankintamenettely, jossa noudatetaan hankintalain 3 § mukaisia periaatteita.

2.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85120000 Lääkäripalvelut ja niihin liittyvät palvelut

2.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Pirkanmaa ( FI197 )
Maa : Suomi

2.1.4 Yleistä tietoa

Lisätiedot : diaarinumero 10801/2024
Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/24/EU

2.1.6 Poissulkemisperusteet

Kansallisesta lainsäädännöstä johtuva konkurssia tai muuta sellaista vastaava tilanne : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Konkurssi : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Korruptio : Sovelletaan hankintalain (1397/2016) 80 ja 81 §:n poissulkemisperusteita
Järjestelyt velkojien kanssa : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Sovelletaan hankintalain (1397/2016) 80 ja 81 §:n poissulkemisperusteita
Toisten talouden toimijoiden kanssa kilpailun vääristämiseksi tehdyt sopimukset : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Sovelletaan hankintalain (1397/2016) 80 ja 81 §:n poissulkemisperusteita
Petos : Sovelletaan hankintalain (1397/2016) 80 ja 81 §:n poissulkemisperusteita
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Sovelletaan hankintalain (1397/2016) 80 ja 81 §:n poissulkemisperusteita
Maksukyvyttömyys : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Työlainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Varat selvitysmiehen hallinnassa : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Syyllistyminen väärien tietojen antamiseen, tietojen antamatta jättämiseen, vaadittujen asiakirjojen antamiseen kykenemättömien tietojen toimittamiseen ja tätä menettelyä koskevien luottamuksellisten tietojen antamiseen : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Sovelletaan hankintalain (1397/2016) 80 ja 81 §:n poissulkemisperusteita
Talouden toimijan hankintamenettelyyn osallistumisesta johtuvat eturistiriidat : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Välitön tai välillinen osallistuminen tämän hankintamenettelyn valmisteluun : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Syyllistyminen ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Ennenaikainen irtisanominen, vahingonkorvaukset tai muut vastaavat seuraamukset : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Sosiaalilainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Liiketoiminta on keskeytetty : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Verojen maksu : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia. Vaatimukset perusturvat keskeisiltä osiltaan tilaajavastuulakiin (1233/2006).
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Sovelletaan hankintalain (1397/2016) 80 ja 81 §:n poissulkemisperusteita

5. Erä

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0001

Otsikko : 1. Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelu
Kuvaus : Hankinta koskee noin 3000 asiakkaan lääkäripalvelua. Asiakkaista noin 1700 on säännöllisen kotihoidon ja yhteisöllisen asumisen asiakkaita ja vajaat 1300 asiakasta asuu asumispalveluyksiköissä (ympärivuorokautinen palveluasuminen ja laitoshoito). Asiakkaat asuvat Tampereen, Oriveden, Ikaalisten, Sastamalan ja Punkalaitumen kuntien alueella. Lääkäripalvelu muodostuu yksiköissä paikan päällä 1-2 kuukauden välein tehtävistä lähikierroista, 1-2 viikon välein etänä tehtävistä kierroista ja lääkärin tavoitettavuudesta virka-aikana puolikiireellisiä asioita varten. Palveluun kuuluu myös päivystysluonteiset etäkonsultaatiot ympäri vuorokauden, joita on arviolta kuukaudessa noin 300. Palvelut tuotetaan kapitaatioperiaatteella eli tuottaja vastaa kaikista vastuulleen kuuluvien kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden asiakkaiden kodissa toteutettavista lääkäripalveluista huolimatta palvelutarpeen asiakaskohtaisesta vaihtelusta. Lisäksi hankinta sisältää lääkäripalvelujen tuottajalle enintään 800 asiakkaan pakollisen option myöhemmin tarkennettavalle alueelle Pirkanmaan hyvinvointialueella. Optio otetaan käyttöön noin 300-400 asiakkaan kokonaisuuksina. Tilaaja päättää option käytöstä sopimuskauden aikana. Option käytöstä ja palvelutuotannon käynnistämisen ajankohdasta neuvotellaan vähintään 2 kuukautta ennakkoon palveluntuottajan kanssa. Option käytön syynä voi olla esimerkiksi hyvinvointialueen oman tuotannon rekrytointihaasteet tai kokonaisulkoistusten tuotantotapamuutokset. Sopimuskausi alkaa 1.3.2025. Sopimuskausi on toistaiseksi voimassaoleva. Sopimuksen irtisanomisehdot on kuvattu Hankintasopimusluonnos lääkäripalvelun hankinnasta kotihoitoon ja asumispalveluyksiköihin (osa-alue 1). Hankittava palvelu kuvataan tarkemmin hankintasopimusluonnoksessa ja sen liitteessä Liite 5a, Palvelukuvaus kotihoidon ja asumispalvelujen asiakkaiden lääkäripalvelu. Lääkäripalvelun hankintavaiheessa suunniteltu palvelualue on määritelty tarjouspyynnön liitteessä 3.
Sisäinen tunniste : 1

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85121000 Lääkäripalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Missä tahansa Euroopan talousalueella
Lisätiedot :

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Edistettävä sosiaalinen tavoite : Pitkäaikaistyöttömien, heikossa asemassa olevien ja/tai vammaisten henkilöiden työllistymismahdollisuudet
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Kuvaus : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Kuvaus : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Referenssi
Kuvaus : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi : Hinta
Kuvaus : Kuten tarjouspyynnöllä.
Kiinteä arvo (yhteensä) : 70
Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi : Laatu
Kuvaus : Kuten tarjouspyynnöllä.
Kiinteä arvo (yhteensä) : 30
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 09/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 25/09/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 25/09/2024 09:01 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0002

Otsikko : 2. Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden puhelintakapäivystys
Kuvaus : Hankinta koskee kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden hoitohenkilökunnalle tuotettavaa puhelintakapäivystystä. Palvelua tarjotaan kaikkina viikonpäivinä ja juhlapyhinä ympärivuorokautisesti. Puheluiden määrä on noin 600 puhelua kuukaudessa. Palveluntuottaja vastaa myös arvioidun määrän ylittävistä puheluista. Puhelintakapäivystyksen palvelua tuotetaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hallinnoimiin tai ostopalveluna toteutettaviin asumispalveluyksiköihin sekä kotihoidon alueille seuraavasti: - Virtain, Ruoveden, Ylöjärven, Hämeenkyrön, Nokian, Pirkkalan, Lempäälän, Vesilahden, Urjalan, Akaan, Valkeakosken, Pälkäneen, Kangasalan ja Kuhmoisten kuntien/kaupunkien alueella toimiville asumispalveluyksiköille ja kotihoidon alueille - Sastamalan kaupungin ja Punkalaitumen kunnan alueilla toimiville asumispalveluyksiköille - Tampereen kaupungin alueella toimiville asumispalveluyksiköille ja kotihoidon alueille, joihin palvelua ei tuoteta osana Tilaajan Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelusopimusta (10801/2024, osa-alue 1) Palvelualue saattaa muuttua sopimuskauden aikana, jos Tilaaja päättää ottaa käyttöön, jonkin edellä mainitun kunnan/kaupungin alueella, Kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelusopimukseen (10801/2024, osa-alue 1) sisältyvän option. Em. lääkäripalvelun hankintasopimuksen mukaan Palveluntuottaja vastaa itse vastuulleen kuuluvan palvelualueen puhelintakapäivystyksestä, ja tämän puhelintakapäivystyksen hankintasopimuksen (10801/2024, osa-alue 2) mukaista puhelintakapäivystystä hankitaan lääkäripalvelun hankintasopimuksen ulkopuolelle jääville palvelu- ja toimintayksiköille. Tilaaja ja palveluntuottaja neuvottelevat option mahdollisesta käytöstä, ajankohdasta ja sen edellyttämistä järjestelyistä mahdollisimman ajoissa, kuitenkin vähintään yksi (1) kuukausi ennen palvelutuotannon suunniteltua käynnistymistä. Sopimuskausi alkaa 1.3.2025. Sopimuskausi on toistaiseksi voimassaoleva. Sopimuksen irtisanomisehdot on kuvattu Hankintasopimusluonnos puhelintakapäivystyksen hankinnasta kotihoitoon ja asumispalveluyksiköihin (osa-alue 2). Hankittava palvelu kuvataan tarkemmin hankintasopimusluonnoksessa sekä hankintasopimuksen liitteessä Liite 5b Palvelukuvaus kotihoidon ja asumispalvelujen puhelintakapäivystys. Hankintavaiheessa suunniteltu palvelualue on määritelty tarjouspyynnön liitteessä 4.
Sisäinen tunniste : 2

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 85121000 Lääkäripalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Missä tahansa Euroopan talousalueella
Lisätiedot : Sovelletaan tarjouspyynnön sekä tarjouspyynnön mukana olevan hankintasopimusluonnoksen ja sen liitteiden vaatimuksia.

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Edistettävä sosiaalinen tavoite : Pitkäaikaistyöttömien, heikossa asemassa olevien ja/tai vammaisten henkilöiden työllistymismahdollisuudet
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi : Hinta
Kuvaus : Vertailuperusteena on halvin hinta, koska tilaaja on sisällyttänyt hankintaa koskevat vähimmäisvaatimukset sellaisiksi, että ne takaavat laadukkaan palvelun.
Kiinteä arvo (yhteensä) : 100
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 09/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 25/09/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 25/09/2024 09:01 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

8. Organisaatiot

8.1 ORG-0001

Virallinen nimi : Pirkanmaan hyvinvointialue
Rekisterinumero : 3221308-6
Postiosoite : Biokatu 10
Postitoimipaikka : Tampere
Postinumero : 33521
Maaryhmittely (NUTS) : Pirkanmaa ( FI197 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Pia Ritari / Tuomi Logistiikka
Sähköposti : pia.ritari@tuomi.fi
Puhelin : +358 406517921
Internetosoite : http://www.pirha.fi
Tämän organisaation rooli :
Ostaja

8.1 ORG-0002

Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin

8.1 ORG-0003

Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : FI09880841
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1a
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : eSender
Puhelin : 029 55 636 30
Tämän organisaation rooli :
TED eSender

11. Ilmoituksen tiedot

11.1 Ilmoituksen tiedot

Ilmoituksen tunniste/versio : d416d825-1a26-414e-9e1a-6e1a0e34bd28 - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus – kevennetty järjestely
Ilmoituksen lähetyspäivä : 30/08/2024 13:19 +00:00
Ilmoituksen lähetyspäivä (eSender) : 30/08/2024 13:20 +00:00
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi

11.2 Julkaisutiedot

Ilmoituksen julkaisunumero : 00526782-2024
EUVL S -lehden numero : 171/2024
Julkaisupäivä : 03/09/2024