Katujen, yksityisteiden ja kiinteistöjen talvikunnossapito

Ilmajoen kunnan hoidossa olevien yksityisteiden sekä katujen talvikunnossapidon urakointi sekä kesäajan lanaukset. Tiet ja kadut jaetaan tarjouspyynnön mukaisesti noin 26 - 42 kilometrin mittaisiin alueisiin. Tarjouskilpailu toteutetaan siten, että tilaaja maksaa urakoitsijoille tarjouspyynnössä esitetyt yksikköhintojen (€/h) mukaiset korvaukset ja sen lisäksi kausittain (1.11 – 31.10) maksettavan ja urakoitsijan tarjouksen mukaisen …

CPV: 90620000 Servicios de limpieza y eliminación de nieve
Lugar de ejecución:
Katujen, yksityisteiden ja kiinteistöjen talvikunnossapito
Organismo adjudicador:
Ilmajoen kunta
Número de premio:
2024-013750-LOT-0001

1. Ostaja

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Ilmajoen kunta
Ostajan oikeusstatus : Julkisoikeudellinen yhteisö
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen julkishallinto

2. Menettely

2.1 Menettely

Otsikko : Katujen, yksityisteiden ja kiinteistöjen talvikunnossapito
Kuvaus : Ilmajoen kunnan hoidossa olevien yksityisteiden sekä katujen talvikunnossapidon urakointi sekä kesäajan lanaukset. Tiet ja kadut jaetaan tarjouspyynnön mukaisesti noin 26 - 42 kilometrin mittaisiin alueisiin. Tarjouskilpailu toteutetaan siten, että tilaaja maksaa urakoitsijoille tarjouspyynnössä esitetyt yksikköhintojen (€/h) mukaiset korvaukset ja sen lisäksi kausittain (1.11 – 31.10) maksettavan ja urakoitsijan tarjouksen mukaisen erilliskorvauksen, joka sisältää varallaolo- ja päivystysvalmiuden, kunnan hankkimien aurauskeppien pystytyksen ja poiston sekä siirtymät urakkakohteisiin tarjouspyynnön mukaisin ehdoin.
Menettelytunniste : fe0fcaa7-43a6-46b4-94a0-8742a88f6f3b
Menettelyn tyyppi : Rajoitettu
Menettely on nopeutettu : kyllä
Perustelu nopeutetun menettelyn käytölle : Ensimmäinen sopimuskausi alkaa 1.11.2024, joten EU-kynnysarvon mukaisen hankintamenettelyn määräajat vaativat nopeutettua menettelyä tässä vaiheessa.
Menettelyn tärkeimmät piirteet : Rajoitettu menettely on kaksivaiheinen hankintamenettely. Rajoitetun menettelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajat ilmoittavat halukkuudesta osallistua tarjouskilpailuun. Osallistumishakemuslomake ja tarjouspyyntöaineisto on ladattavissa kunnan verkkosivuilta sekä haettavissa tekniseltä toimistolta.

2.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 90620000 Lumenaurauspalvelut

2.1.3 Arvo

Arvioitu arvo ilman arvonlisäveroa : 2 250 000 Euro

2.1.4 Yleistä tietoa

Lisätiedot : Katu ja tieosuuksien (alueet 1 – 8) urakkasuorituksessa käytettävien traktorien tulee olla nelivetoisia, omapaino vähintään 5000kg (rekisteriin kirjattu) ja vakioteho vähintään 160hp. Aurauksessa on oltava alueaura, minimi työleveys aurauksessa 2,60m. Hiekoittimen minimityöleveys n. 2,2m ja säiliön minimikoko 4m3. Ajokalusto ja mahdollinen aliurakoitsijoiden kalusto tulee esittää tarjouksessa. Kiinteistöjen (alue 9) urakkasuorituksessa käytettävien traktorien tulee olla nelivetoisia, omapaino vähintään 4400kg (rekisteriin kirjattu) ja vakioteho vähintään 120hp. Aurauksessa on oltava alueaura, minimi työleveys aurauksessa 2,60m. Hiekoittimen minimityöleveys n. 2,0m ja säiliön minimikoko 2m3. Ajokalusto ja mahdollinen aliurakoitsijoiden kalusto tulee esittää tarjouksessa. Kiinteistönhoitotraktorin tulee soveltua kiinteistöjen kevytliikenneväylien auraukseen ja hiekoitukseen. Mikäli tarjottua traktoria ei vian tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi saada liikkeelle vaaditussa ajassa, hyväksytään korvaavan kaluston käyttö tilapäisesti. Mikäli korvaava kalusto ei täytä tarjouspyynnön ehtoja, niin tällöin korvaava kalusto voidaan tilapäisesti hyväksyä käyttöön, jolloin yksikköhintoja alennetaan korvaavan kaluston osalta 15%. Kalustomuutokset tulee aina ilmoittaa tilaajalle. Tilaajavastuulain 1233/2006 5§ mukaiset tilaajan selvitysvelvollisuuden piiriin kuuluvat todistukset ja selvitykset tulee toimittaa osallistumishakemuksen liitteenä, tai ne tulee olla tilaajan käytettävissä tilaajavastuu.fi palvelussa: 1) selvitys siitä, onko yritys merkitty ennakkoperintälain (1118/1996) mukaiseen ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverolain (1501/1993) mukaiseen arvonlisävelvollisten rekisteriin; 2) kaupparekisteriote; 3) todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus taikka selvitys siitä, että verovelkaa koskeva verottajan hyväksymä maksusuunnitelma on tehty; 4) todistukset työntekijöiden eläkevakuutusten ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskeva maksusopimus on tehty; 5) selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista; 6) selvitys työterveyshuollon järjestämisestä; 7) todistus tapaturmavakuutuksen ottamisesta; 8) Urakoitsijalla on oltava riittävä toiminnan vastuuvakuutus, arvoltaan vähintään 500 000 euroa, joka kattaa tässä työssä tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.
Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/24/EU

2.1.6 Poissulkemisperusteet

Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Tarjoajalle tai henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Korruptio : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu lahjonnasta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Petos : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen, on annettu petoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu terrorismirikoksesta tai terroritoimintaan liittyvästä rikoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rahanpesusta tai terrorismin rahoituksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu lapsityövoiman käytöstä tai muista ihmiskaupan muodoista lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Verojen maksu : Tarjoaja on rikkonut verojen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Tarjoaja on rikkonut sosiaaliturvamaksujen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai edustus-,päätös- tai valvontavaltaa käyttävä henkilö on rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla tuomittu työturvallisuusrikoksesta, työaikasuojelurikoksesta, työsyrjinnästä, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta tai luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä.
Konkurssi : Tarjoaja on konkurssissa.
Maksukyvyttömyys : Tarjoajan osalta on käynnistetty maksukyvyttömyys- tai likvidaatiomenettely.

5. Erä

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0000

Otsikko : Katujen, yksityisteiden ja kiinteistöjen talvikunnossapito
Kuvaus : Ilmajoen kunnan hoidossa olevien yksityisteiden sekä katujen talvikunnossapidon urakointi sekä kesäajan lanaukset. Tiet ja kadut jaetaan tarjouspyynnön mukaisesti noin 26 - 42 kilometrin mittaisiin alueisiin. Tarjouskilpailu toteutetaan siten, että tilaaja maksaa urakoitsijoille tarjouspyynnössä esitetyt yksikköhintojen (€/h) mukaiset korvaukset ja sen lisäksi kausittain (1.11 – 31.10) maksettavan ja urakoitsijan tarjouksen mukaisen erilliskorvauksen, joka sisältää varallaolo- ja päivystysvalmiuden, kunnan hankkimien aurauskeppien pystytyksen ja poiston sekä siirtymät urakkakohteisiin tarjouspyynnön mukaisin ehdoin.
Sisäinen tunniste : 2024-013750-LOT-0001

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 90620000 Lumenaurauspalvelut

5.1.2 Suorituspaikka

Postitoimipaikka : Ilmajoki
Maaryhmittely (NUTS) : Etelä-Pohjanmaa ( FI194 )
Maa : Suomi
Lisätiedot :

5.1.3 Arvioitu kesto

Alkamispäivä : 01/11/2024
Muu kesto : Tuntematon

5.1.4 Uusiminen

Uusimisten enimmäismäärä : 4
Ostaja varaa itselleen oikeuden lisähankintoihin toimeksisaajalta tässä kuvatulla tavalla : Sopimus tehdään ajalle 1.11.2024 – 31.10.2025 ja sen jälkeen tilaajalla on mahdollisuus jatkaa sopimusta optiokaudelle: 1.11.2025 – 31.10.2029.

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : ei
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
Lisätiedot : Urakka-alue jaetaan tarjouspyynnön mukaisiin kunnossapitoalueisiin. Aluerajauksia voidaan tarkistaa ja muuttaa vähäiseltä osin sopimusvaiheessa valittuja urakoitsijoita kuullen. Tarjoaja voi jättää tarjouksen yhdestä tai useammasta alueesta. Tarjoajan edellytetään tutustuvan tarjottaviin alueisiin ennen tarjouksen jättämistä.

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi :
Kuvaus : Tarjousten vertailu ja urakoitsijoiden valinnat suoritetaan kokonaishinnaltaan edullisimman vertailun mukaisesti.
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Kielet, joilla hankinta-asiakirjat ovat virallisesti saatavilla : suomi
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 23/09/2024 12:00 +03:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Menettelyn ehdot :
Tarjouksen esittämispyyntöjen arvioitu lähetyspäivä : 01/10/2024
Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Ei sallittu
Perustelu sähköisen toimittamismahdollisuuden puuttumiselle : Välineet, laitteet tai tiedostomuodot eivät ole yleisesti saatavilla
Kuvaus : Osallistumishakemus tulee postittaa tai toimittaa tekniseen toimistoon, Ilkantie 17, Ilmajoki tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen tarjouspyynnot@ilmajoki.fi . Osallistumishakemukseen merkintä ”OSALLISTUMISHAKEMUS TEIDEN KUNNOSSAPITOURAKOINTI”
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika : 30/09/2024 12:00 +03:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : ei
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Ilmajoen kunta
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio : Ilmajoen kunta
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Ilmajoen kunta
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Ilmajoen kunta
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

8. Organisaatiot

8.1 ORG-0001

Virallinen nimi : Ilmajoen kunta
Rekisterinumero : 0178008-8
Osasto : Tekninen lautakunta
Postiosoite : PL 20
Postitoimipaikka : Ilmajoki
Postinumero : 60801
Maaryhmittely (NUTS) : Etelä-Pohjanmaa ( FI194 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 6419 1111
Internetosoite : http://www.ilmajoki.fi
Tämän organisaation rooli :
Ostaja
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio
Tarjouksia käsittelevä organisaatio
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio

8.1 ORG-0002

Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : FI09880841
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1 A
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295563630
Tämän organisaation rooli :
TED eSender

8.1 ORG-0003

Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin

11. Ilmoituksen tiedot

11.1 Ilmoituksen tiedot

Ilmoituksen tunniste/versio : 18799523-d8fb-49a4-a5a1-ce473bf775bb - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus tai käyttöoikeussopimusta koskeva ilmoitus – vakiojärjestelmä
Ilmoituksen lähetyspäivä : 17/09/2024 14:09 +03:00
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi

11.2 Julkaisutiedot

Ilmoituksen julkaisunumero : 00561666-2024
EUVL S -lehden numero : 182/2024
Julkaisupäivä : 18/09/2024