Изготвяне на оценка за съответствието на инвестиционни проекти, упражняване на строителен надзор и изпълнение на функциите на координатор по безопасност и здраве на обекти, свързани с разширяване на обхвата на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението на областно ниво (NUTS 3) и 61 общински центъра на територията на страната

Настоящата обществена поръчка включва следните дейности: 1.Оценяване съответствието на всички части на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите в обема, определен в чл.142, ал.5 и чл. 169, ал.1, т.6 от Закона за устройство на територията (ЗУТ); 2.Изготвяне и представяне на Възложителя на Комплексен доклад за извършената оценка на съответствието, …

CPV: 71520000 Servicios de supervisión de obras
Plazo:
30 de septiembre de 2024 a las 23:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Изготвяне на оценка за съответствието на инвестиционни проекти, упражняване на строителен надзор и изпълнение на функциите на координатор по безопасност и здраве на обекти, свързани с разширяване на обхвата на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението на областно ниво (NUTS 3) и 61 общински центъра на територията на страната
Organismo adjudicador:
Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Número de premio:
382763

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Правна категория на купувача : Орган на централната власт
Дейност на възлагащия орган : Обществен ред и сигурност

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : Изготвяне на оценка за съответствието на инвестиционни проекти, упражняване на строителен надзор и изпълнение на функциите на координатор по безопасност и здраве на обекти, свързани с разширяване на обхвата на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението на областно ниво (NUTS 3) и 61 общински центъра на територията на страната
Описание : Настоящата обществена поръчка включва следните дейности: 1.Оценяване съответствието на всички части на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите в обема, определен в чл.142, ал.5 и чл. 169, ал.1, т.6 от Закона за устройство на територията (ЗУТ); 2.Изготвяне и представяне на Възложителя на Комплексен доклад за извършената оценка на съответствието, съгласно чл.142, ал.6, т.2 и чл.142, ал.11 от ЗУТ; 3. Упражняване на строителен надзор в задължителния обхват на чл.168 от ЗУТ, при извършване на строително-монтажните работи на обекта; 4. Осъществяване на контрол върху влаганите от изпълнителя на обекта строителни продукти съгласно изискванията на чл.169 а, ал.1 и чл.169 б, ал.1 от ЗУТ; 5. Изпълняване функциите на координатор по безопасност и здраве, съгласно изискванията на Наредба № 2/22.03.2004 г. на МРРБ и МТСП за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи на етапа на инвестиционното проектиране и на етапа на изпълнението на строително-монтажните работи; 6. Съставяне на Окончателен доклад и технически паспорт, съгласно изискванията на чл.176 а и чл.176 б от ЗУТ и Наредба № 5/28.12.2006 г. на МРРБ за техническите паспорти на строежите.
Идентификатор на процедурата : ef8bd9a8-4993-4f6b-ab46-ee1ec2bf0d4c
Вътрешен идентификатор : 382763
Вид процедура : Открита
Процедурата се ускорява : не
Обосновка на ускорената процедура :
Основни характеристики на процедурата :

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Услуги
Основна класификация ( cpv ): 71520000 Строителен надзор

2.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава
Допълнителна информация : Територията на страната: 17 /седемнадесет/ области (Благоевград, Видин, Враца, В. Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Перник, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Софийска област), 11-те области с изградена сиренна система (Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Ст. Загора), която ще се оптимизира във връзка с променената инфраструктура (новопостроени жилищни квартали), както и общинските центрове в Софийска област (22 общински центъра), Благоеградска област (13 общински центъра), Кюстендилска област ( 8 общински центъра), Кърджалийска област (2 общински центъра), Монтанска област (4 общински центъра), Пазарджишка област (2 общински центъра), Плевенска област (2 общински центъра), Пловдивска област (4 общински центъра), Старозагорска област (4 общински центъра).

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 153 510 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : 1. Възложителят отстранява от участие в процедурата участник: а) за който е налице обстоятелство по чл.5к,§1 от Регламент (ЕС) № 833/2014 г.,за което участниците прилагат попълнена декл. по образец относно липса или наличие,като тези обстоятелства се прилагат както за изпълнителите,така и за подизпълнителите,третите лица по чл.65 от ЗОП,а също и за доставчиците на посочените лица,когато отговарят за изпълнението на повече от 10 %от стойността на ОП; б) за който са налице обстоятелства по чл.107 от ЗОП; в) ако в офертата си е поставил условия и изисквания,които не отговарят на обявените в документацията или в обявлението или е представил повече от 1 оферта,или е представил оферта с варианти,или е представил оферта,която не отговаря на предварително обявените условия на възложителя или която не отговарят на условията за представяне,вкл. за форма,начин и срок; г) при представяне на ценово предложение с обща стойност без ДДС,което надвишава прогнозната стойност на поръчката, и/или е допусната аритметметична грешка или грешка в закръглянето в ценовото предложение след като се изследва по какъв начин допуснатите грешки се отразяват върху окончателното предложение на участника и как влияят на процеса на оценяване на финансовия показател.
Правно основание :
Директива 2014/24/ЕС

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321 или чл. 321а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Корупция : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът или участникът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът или участникът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на екологичното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 352-353е от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на социалното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 или чл. 192а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът или участникът е извършил нарушение по чл. 118, 128, 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП)
Пряко или косвено участие в подготовката на процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице e неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП ( чл. 54, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че: - е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП); - не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата или участника е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); извършил е нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда и по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, установени с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП); обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията
Банкрут : Кандидатът или участникът е обявен в несъстоятелност по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Неплатежоспособност : Кандидатът или участникът е в производство по несъстоятелност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Споразумение с кредиторите : Кандидатът или участникът е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Аналогична на несъстоятелност ситуация съгласно националното законодателство : Съгласно законодателството на държавата, в която е установено, чуждестранно лице се намира в положение, подобно на: обявен в несъстоятелност; в производство по несъстоятелност; в процедура по ликвидация; сключено извънсъдебно споразумение с кредиторите; преустановена дейност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Администриране на активите от ликвидатор : Кандидатът или участникът е в процедура по ликвидация по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Прекратена стопанска дейност : Кандидатът или участникът е преустановил дейността си (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Споразумения с други икономически оператори за нарушаване на конкуренцията : Кандидатът или участникът е сключил споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията, когато нарушението е установено с акт на компетентен орган (чл. 55, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Предсрочно прекратяване на договор и налагане на обезщетения или други подобни санкции : За кандидата или участника е доказано, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до разваляне или предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора (чл. 55, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че е опитал да повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или да получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка. (чл. 55, ал. 1, т. 5 от ЗОП)

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : Изготвяне на оценка за съответствието на инвестиционни проекти, упражняване на строителен надзор и изпълнение на функциите на координатор по безопасност и здраве на обекти, свързани с разширяване на обхвата на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението на областно ниво (NUTS 3) и 61 общински центъра на територията на страната
Описание : Настоящата обществена поръчка включва следните дейности: 1.Оценяване съответствието на всички части на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите в обема, определен в чл.142, ал.5 и чл. 169, ал.1, т.6 от ЗУТ от Закона за устройство на територията (ЗУТ); 2.Изготвяне и представяне на Възложителя на Комплексен доклад за извършената оценка на съответствието, съгласно чл.142, ал.6, т.2 и чл.142, ал.11 от ЗУТ; 3. Упражняване на строителен надзор в задължителния обхват на чл.168 от ЗУТ, при извършване на строително-монтажните работи на обекта; 4. Осъществяване на контрол върху влаганите от изпълнителя на обекта строителни продукти съгласно изискванията на чл.169 а, ал.1 и чл.169 б, ал.1 от ЗУТ; 5. Изпълняване функциите на координатор по безопасност и здраве, съгласно изискванията на Наредба № 2/22.03.2004 г. на МРРБ и МТСП за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи на етапа на инвестиционното проектиране и на етапа на изпълнението на строително-монтажните работи; 6. Съставяне на Окончателен доклад и технически паспорт, съгласно изискванията на чл.176 а и чл.176 б от ЗУТ и Наредба № 5/28.12.2006 г. на МРРБ за техническите паспорти на строежите.
Вътрешен идентификатор : 382763

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Услуги
Основна класификация ( cpv ): 71520000 Строителен надзор

5.1.2 Място на изпълнение

Държава : България
На всяко място в дадена държава
Допълнителна информация : Територията на страната: 17 /седемнадесет/ области (Благоевград, Видин, Враца, В. Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Перник, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Софийска област), 11-те области с изградена сиренна система (Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Ст. Загора), която ще се оптимизира във връзка с променената инфраструктура (новопостроени жилищни квартали), както и общинските центрове в Софийска област (22 общински центъра), Благоеградска област (13 общински центъра), Кюстендилска област ( 8 общински центъра), Кърджалийска област (2 общински центъра), Монтанска област (4 общински центъра), Пазарджишка област (2 общински центъра), Плевенска област (2 общински центъра), Пловдивска област (4 общински центъра), Старозагорска област (4 общински центъра).

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 09/12/2024
Срок : 36 Месец

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 153 510 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Трябва да се посочат имената и професионалната квалификация на служителите, на които ще бъде възложено изпълнението на поръчката : Не се изисква
Проект за възлагане на обществена поръчка, финансиран изцяло или частично със средства от ЕС
Поръчката попада в приложното поле на Споразумението за държавните поръчки (СДП) : да
Допълнителна информация : 1.Когато участник в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, се представя копие от документа за създаване на обединението, както и правата и задълженията на участниците в обединението; разпределението на отговорността между членовете на обединението; дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението; определяне на партньор, който да представлява обединението във връзка с настоящата обществена поръчка. При участие на обединения, които не са юридически лица да се спазват разпоредбите на чл.59,ал.6 и чл.67, ал.6 от ЗОП. 2.При откриване на процедурата не е осигурено финансиране и в проекта на договора е предвидена клауза за отложено изпълнение - чл. 114 от ЗОП. 3. Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора. Гаранцията, обезпечаваща изпълнението на договора е 10 на сто от стойността му без ДДС. Гаранциите по чл. 111, ал. 5 от ЗОП се предоставят в една от следните форми: - парична сума; - банкова гаранция; - застраховка, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение или за авансово предоставените средства. Гаранцията по чл. 111, ал. 5, т. 3 от ЗОП може да се предостави само когато стойността на авансово предоставените средства, съответно на гаранцията за изпълнение, е равна или по-малка от 500 000 лв. Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение са регламентирани в договора за обществена поръчка.

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Годност за упражняване на професионалната дейност
Наименование : Участникът да е вписан в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, а чуждестранните лица – в аналогичен регистър съгласно законодателствотона държавата членка, в която са установени.
Описание : Участникът трябва да притежава валиден Лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно Удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ и НАРЕДБА № РД-02-20-25 от 03.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.– оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор с приложен към него списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността, а чуждестранните лица – в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението. Участникът не може да използва капацитета на трети лица по отношение на критерия за подбор. Чуждестранните лица могат да представят документ/и за вписване в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Когато в дадена държава няма такива изисквания към юридическите лица то трябва да представят декларация, че съгласно местното законодателство имат право да извършват такава дейност.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Икономическо и финансово състояние
Наименование : Участниците да имат застраховка "Професионална отговорност".
Описание : Участниците да имат валидни застраховки „Професионална отговорност“ за консултант, извършващ строителен надзор и застраховка за лица консултанти извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти за вреди причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, в следствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им по смисъла на чл. 137, ал. 1, т. 5 от ЗУТ, когато надзорът се изпълнява по желание на възложителя, минимална застрахователна сума на застраховката съгласно чл.5, ал. 5 от Наредбата за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството, а за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България - еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. което се установява на територията на Република България – заверено копие на еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, като в този случаи, когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, се представя заверено копие на допълнителна застраховка или гаранция, която обхваща непокритите рискове, в съответствие с чл. 173, ал. 2 и чл. 174, ал. 1 от ЗУТ. За доказване на съответствието с поставения критерий за подбор се представят доказателства за наличие на застраховка "Професионална отговорност".
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Икономическо и финансово състояние
Наименование : Участниците за последните три приключили финансови години да са реализирали минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти.
Описание : Участникът да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малък от 2 (два) пъти стойността на поръчката за последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. За участник – чуждестранно лице оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева към датата на подаване на офертата. За доказване на съответствието с поставения критерий за подбор се представят един или няколко от следните документи, във връзка с поставените изисквания: 1. удостоверения от банки; 2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен; 3. справка за общия оборот. Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ. Информацията по чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
Използване на този критерий : Използвани
Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата.
Описание : Участниците да са изпълнили най-малко една услуга с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката, за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата. Услуга, сходна с предмета и обема на обществената поръчка е дейност по строителен надзор в съответствие с посочените в ЗУТ функции или аналогични такива /за консултантска услуга, предоставяна в др. държави/. За доказване на съответствието с поставеното изискване се представя списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.
Използване на този критерий : Използвани

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Цена
Наименование : Обществената поръчка се възлага въз основа на икономически най-изгодната оферта. Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерия на възлагане най-ниска цена ( чл. 70, ал. 2, т. 1 от ЗОП).
Описание : Най-ниска обща стойност за изпълнение на поръчката
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Езици, на които документацията за обществената поръчка е официално достъпна : български
Адрес на документацията за обществената поръчка : https://app.eop.bg/today/382763
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/382763
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Електронен каталог : Забранено
Изисква се усъвършенстван или квалифициран електронен подпис или печат (съгласно определенията в Регламент (ЕС) № 910/2014)
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на оферти : 30/09/2024 23:59 +03:00
Краен срок, до който търгът трябва да остане валиден : 6 Месец
Информация за обществената поръчка :
Дата на отваряне : 02/10/2024 14:00 +03:00
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Условия, свързани с изпълнението на договора : Възложителят ще осигури достъп до мястото на изпълнение на поръчката на служителите на Изпълнителя при стриктно спазване на Инструкция 8121з-1415 от 20 ноември 2015 г. за реда и организацията за осъществяване на дейността по охрана на обекти по чл. 14, ал. 2, т. 4 от Закона за министерство на вътрешните работи (обн. ДВ бр. 93 от 1 Декември 2015 г., изм. и доп. ДВ бр. 36 от 27 Април 2018 г., изм. и доп. ДВ бр. 6 от 18 Януари 2019 г., изм. и доп. ДВ бр. 23 от 19 Март 2021 г.). МВР си запазва правото да откаже достъп до обект на МВР на даден представител на Изпълнителя при наличие на основания за това.
Електронно фактуриране : Забранено
Ще се използва електронно поръчване : не
Ще се използва електронно плащане : не
Информация за крайните срокове за преразглеждане : Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Информация за динамичната система за покупки :
Няма динамична система за покупки
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за данъците, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за опазването на околната среда, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за защитата на заетостта и условията на труд, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Организация, която предоставя достъп до документацията за поръчката без връзка с интернет : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Организация, която получава заявленията за участие : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Организация, която обработва офертите : Дирекция Комуникационни и Информационни системи

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : Дирекция Комуникационни и Информационни системи
Регистрационен номер : 129010698
Пощенски адрес : гр. София, ул. "6-ти септември" 29 гр. София, ул. "6-ти септември" 29
Град : София
Пощенски код : 1000
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Звено за контакт : ДКИС, сектор ОП, Виктория Асенова
Електронна поща : VAsenova.cis@mvr.bg
Телефон : +359 29824763
Интернет адрес : https://www.mvr.bg/dcis/
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/2515
Роли на тази организация :
Купувач
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане
Организация, която предоставя достъп до документацията за поръчката без връзка с интернет
Организация, която получава заявленията за участие
Организация, която обработва офертите
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за данъците, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за опазването на околната среда, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката
Организация, която предоставя информация за общата нормативна уредба за защитата на заетостта и условията на труд, приложима на мястото, където ще се изпълнява поръчката

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : a40c36aa-515a-4532-9661-1777f38b114a - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка или концесия – стандартен режим
Дата на изпращане на известието : 29/08/2024 15:22 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00521595-2024
Номер на броя на ОВ S : 169/2024
Дата на публикуване : 30/08/2024