Inhuur van hefmiddelen en interne transportmiddelen

De opdracht betreft het inhuren van hefmiddelen en interne transportmiddelen voor zowel de korte termijn (minder dan 3 maanden) als de lange termijn (meer dan 1 jaar). De looptijd van de overeenkomst is 2 jaar, met de mogelijkheid tot twee keer een verlenging van 1 jaar, wat neerkomt op een …

CPV: 42000000 Maquinaria industrial, 42400000 Equipos de elevación y manipulación, y sus partes
Plazo:
25 de octubre de 2024 a las 10:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Inhuur van hefmiddelen en interne transportmiddelen
Organismo adjudicador:
Ministerie van Defensie
Número de premio:
02290224

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam : Ministerie van Defensie
Rechtsvorm van de koper : Centrale overheidsinstantie
Activiteit van de aanbestedende dienst : Defensie

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel : Inhuur van hefmiddelen en interne transportmiddelen
Beschrijving : De opdracht betreft het inhuren van hefmiddelen en interne transportmiddelen voor zowel de korte termijn (minder dan 3 maanden) als de lange termijn (meer dan 1 jaar). De looptijd van de overeenkomst is 2 jaar, met de mogelijkheid tot twee keer een verlenging van 1 jaar, wat neerkomt op een totale duur van 4 jaar voor beide percelen.
Identificatiecode van de procedure : bb11d443-51ac-49b8-bf7b-060a35034f90
Interne identificatiecode : 02290224
Type procedure : Openbaar
De procedure wordt versneld : neen
Rechtvaardiging voor de versnelde procedure :
Belangrijkste kenmerken van de procedure :

2.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 42400000 Hijs-, hef- en transportwerktuigen en delen daarvan
Aanvullende classificatie ( cpv ): 42000000 Bedrijfsmachines

2.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Zie documentatie

2.1.3 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 10 000 000 Euro
Maximumwaarde van de raamovereenkomst : 12 000 000 Euro

2.1.4 Algemene informatie

Rechtsgrondslag :
Richtlijn 2014/24/EU

2.1.5 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Maximumaantal percelen waarop één inschrijver kan inschrijven : 2
Voorwaarden van het contract :
Maximumaantal percelen dat aan één inschrijver kan worden gegund : 2

2.1.6 Gronden voor uitsluiting

Met faillissement vergelijkbare toestand uit hoofde van nationale recht : Verkeert de ondernemer in een andere, met faillissement vergelijkbare toestand ingevolge een soortgelijke procedure uit hoofde van nationale wet- of regelgeving?
Faillissement : Verkeert de ondernemer in een andere, met faillissement vergelijkbare toestand ingevolge een soortgelijke procedure uit hoofde van nationale wet- of regelgeving?
Corruptie : Is de ondernemer zelf of iemand die lid is van het bestuurs-, leidinggevend of toezichthoudend orgaan van de onderneming of daarin vertegenwoordigings-, beslissings- of controlebevoegdheid heeft, wegens corruptie veroordeeld bij een definitief geworden rechterlijke beslissing die niet ouder is dan vijf jaar of die expliciet een uitsluitingsperiode bevat die nog steeds van toepassing is? In de zin van artikel 3 van de Overeenkomst ter bestrijding van corruptie waarbij ambtenaren van de Europese Gemeenschappen of van de lidstaten van de Europese Unie betrokken zijn (PB C 195 van 25.6.1997, blz. 1) en artikel 2, lid 1, van Kaderbesluit 2003/568/JBZ van de Raad van 22 juli 2003 inzake de bestrijding van corruptie in de privésector (PB L 192 van 31.7.2003, blz. 54). Deze uitsluitingsgrond omvat ook corruptie in de zin van de nationale wetgeving van de aanbestedende dienst (aanbestedende entiteit) of de ondernemer.
Deelname aan een criminele organisatie : Is de ondernemer zelf of iemand die lid is van het bestuurs-, leidinggevend of toezichthoudend orgaan van de onderneming of daarin vertegenwoordigings-, beslissings- of controlebevoegdheid heeft, wegens deelneming aan een criminele organisatie veroordeeld bij een definitief geworden rechterlijke beslissing die niet ouder is dan vijf jaar of die expliciet een uitsluitingsperiode bevat die nog steeds van toepassing is? In de zin van artikel 2 van Kaderbesluit 2008/841/JBZ van de Raad van 24 oktober 2008 ter bestrijding van georganiseerde criminaliteit (PB L 300 van 11.11.2008, blz. 42).
Vervalsing van de mededinging : Heeft de ondernemer met andere ondernemers overeenkomsten gesloten die op vervalsing van de mededinging zijn gericht?
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van milieurecht : Heeft de ondernemer, voor zover hij weet, zijn verplichtingen op het gebied van het milieurecht geschonden? Als vermeld, voor zover het om deze aanbestedingsprocedure gaat, in de nationale wetgeving, in de betreffende aankondiging of de aanbestedingsstukken of in artikel 18, lid 2, van Richtlijn 2014/24/EU.
Witwassen van geld of financiering van terrorisme : Is de ondernemer zelf of iemand die lid is van het bestuurs-, leidinggevend of toezichthoudend orgaan van de onderneming of daarin vertegenwoordigings-, beslissings- of controlebevoegdheid heeft, wegens witwassen van geld of financiering van terrorisme veroordeeld bij een definitief geworden rechterlijke beslissing die niet ouder is dan vijf jaar of die expliciet een uitsluitingsperiode bevat die nog steeds van toepassing is? In de zin van artikel 1 van Richtlijn 2005/60/EG van het Europees Parlement en de Raad van 26 oktober 2005 tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (PB L 309 van 25.11.2005, blz. 15).
Fraude : Is de ondernemer zelf of iemand die lid is van het bestuurs-, leidinggevend of toezichthoudend orgaan van de onderneming of daarin vertegenwoordigings-, beslissings- of controlebevoegdheid heeft, wegens fraude veroordeeld bij een definitief geworden rechterlijke beslissing die niet ouder is dan vijf jaar of die expliciet een uitsluitingsperiode bevat die nog steeds van toepassing is? In de zin van artikel 1 van de Overeenkomst aangaande de bescherming van de financiële belangen van de Europese Gemeenschappen (PB C 316 van 27.11.1995, blz. 48).
Kinderarbeid en andere vormen van mensenhandel : Is de ondernemer zelf of iemand die lid is van het bestuurs-, leidinggevend of toezichthoudend orgaan van de onderneming of daarin vertegenwoordigings-, beslissings- of controlebevoegdheid heeft, wegens kinderarbeid en andere vormen van mensenhandel veroordeeld bij een definitief geworden rechterlijke beslissing die niet ouder is dan vijf jaar of die expliciet een uitsluitingsperiode bevat die nog steeds van toepassing is? In de zin van artikel 2 van Richtlijn 2011/36/EU van het Europees Parlement en de Raad van 5 april 2011 inzake de voorkoming en bestrijding van mensenhandel en de bescherming van slachtoffers daarvan, en ter vervanging van Kaderbesluit 2002/629/JBZ van de Raad (PB L 101 van 15.4.2011, blz. 1).
Insolventie : Is de ondernemer insolvent of in liquidatie?
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van arbeidsrecht : Heeft de ondernemer, voor zover hij weet, zijn verplichtingen op het gebied van het arbeidsrecht geschonden? Als vermeld, voor zover het om deze aanbestedingsprocedure gaat, in de nationale wetgeving, in de betreffende aankondiging of de aanbestedingsstukken of in artikel 18, lid 2, van Richtlijn 2014/24/EU.
Die zich schuldig heeft gemaakt aan valse verklaringen, achterhouden van informatie, niet in staat is de vereiste documenten te verstrekken en heeft vertrouwelijke informatie over deze procedure verkregen. : Heeft de ondernemer in een van de volgende situaties verkeerd: a) hij heeft zich in ernstige mate schuldig gemaakt aan valse verklaringen bij het verstrekken van de informatie die nodig is om te controleren of er geen gronden voor uitsluiting zijn dan wel of aan de selectiecriteria wordt voldaan, b) hij heeft dergelijke informatie achtergehouden, c) hij heeft de door de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit gevraagde ondersteunende documenten niet onverwijld kunnen verstrekken, en d) hij heeft getracht het besluitvormingsproces van de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit onrechtmatig te beïnvloeden, om vertrouwelijke informatie te verkrijgen die hem onrechtmatige voordelen in de aanbestedingsprocedure kan bezorgen, of om verwijtbaar misleidende informatie te verstrekken die een belangrijke invloed kan hebben op besluiten inzake uitsluiting, selectie of gunning?
Belangenconflict als gevolg van deelneming aan de aanbestedingsprocedure : Is de ondernemer zich bewust van enig belangenconflict, zoals vermeld in de nationale wetgeving, de betreffende aankondiging of de aanbestedingsstukken, als gevolg van zijn deelneming aan de aanbestedingsprocedure?
Directe of indirecte betrokkenheid bij de voorbereiding van deze aanbestedingsprocedure : Heeft de ondernemer of een met de ondernemer verbonden onderneming de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit geadviseerd of is de ondernemer of een met hem verbonden onderneming anderszins betrokken geweest bij de voorbereiding van de aanbestedingsprocedure?
Ernstige beroepsfouten : Heeft de ondernemer zich schuldig gemaakt aan ernstige beroepsfouten? Zie, indien van toepassing, de definities in de nationale wetgeving, de betreffende aankondiging of de aanbestedingsstukken
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van sociaal recht : Heeft de ondernemer, voor zover hij weet, zijn verplichtingen op het gebied van het sociaal recht geschonden? Als vermeld, voor zover het om deze aanbestedingsprocedure gaat, in de nationale wetgeving, in de betreffende aankondiging of de aanbestedingsstukken of in artikel 18, lid 2, van Richtlijn 2014/24/EU.
Betaling van socialezekerheidsbijdragen : Heeft de ondernemer zijn verplichtingen geschonden met betrekking tot de betaling van sociale premies, zowel in het land waar hij is gevestigd als in de lidstaat van de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit indien dit een ander land is dan het land van vestiging?
Betaling van belastingen : Heeft de ondernemer zijn verplichtingen geschonden met betrekking tot de betaling van belastingen, zowel in het land waar hij is gevestigd als in de lidstaat van de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit indien dit een ander land is dan het land van vestiging?
Terroristische misdrijven of strafbare feiten in verband met terroristische activiteiten : Is de ondernemer zelf of iemand die lid is van het bestuurs-, leidinggevend of toezichthoudend orgaan van de onderneming of daarin vertegenwoordigings-, beslissings- of controlebevoegdheid heeft, wegens terroristische misdrijven of strafbare feiten in verband met terroristische activiteiten veroordeeld bij een definitief geworden rechterlijke beslissing die niet ouder is dan vijf jaar of die expliciet een uitsluitingsperiode bevat die nog steeds van toepassing is? In de zin van de artikelen 1 en 3 van Kaderbesluit 2002/475/JBZ van de Raad van 13juni 2002 inzake terrorismebestrijding (PB L 164 van 22.6.2002, blz. 3). Deze uitsluitingsgrond omvat ook aanzetten tot, deelneming en medeplichtigheid aan of poging tot het plegen van een strafbaar feit als bedoeld in artikel 4 van genoemd kaderbesluit.

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0001

Titel : Inhuur van hefmiddelen en interne transportmiddelen korter dan 3 maanden
Beschrijving : Voor perceel 1 betreft de opdracht het inhuren van hefmiddelen en interne transportmiddelen voor een termijn van minder dan 3 maanden. De looptijd van deze opdracht is 2 jaar, met de mogelijkheid tot twee keer een verlening van 1 jaar.
Interne identificatiecode : 02290224

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 42400000 Hijs-, hef- en transportwerktuigen en delen daarvan

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Zie documentatie

5.1.3 Geraamde duur

Looptijd : 4 Jaar

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 3 600 000 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Voorbehouden deelname : Deelname is niet voorbehouden.
Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.9 Selectiecriteria

Criterium :
Type : Economische en financiële draagkracht
Gebruik van dit criterium : Niet gebruikt
Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : Verplichte uitsluitingsgronden
Beschrijving : In de Eigen verklaring verklaart u dat de uitsluitingsgronden zoals genoemd in Deel III van de Eigen verklaring (artikel 2.86 Aanbestedingswet) niet op uw onderneming van toepassing zijn. Hiervoor moet u de afdelingen A en B van Deel III van de Eigen verklaring invullen. Als u in aanmerking komt voor gunning van de opdracht, moet u binnen 10 werkdagen na verzoek van de Aanbestedende dienst de wettelijke bewijsstukken indienen om aan te tonen dat u en - indien van toepassing - uw onderaannemer, de in de vorige alinea bedoelde uitsluitingsgronden niet op u van toepassing zijn. Voor Nederlandse ondernemers bestaan deze uit: een door de Minister van Justitie afgegeven 'gedragsverklaring aanbesteden' (art. 2.89 lid 2 Aanbestedingswet); een verklaring van de Belastingdienst (art. 2.89 lid 3 Aanbestedingswet). Bewijzen kunnen per land verschillen. Inschrijvers/onderaannemers uit andere landen kunnen ook gegevens en stukken indienen waaruit blijkt dat een of meerdere uitsluitingsgronden niet op hen van toepassing is. In e-Certis (een databank van de Europese Commissie) vindt u een overzicht van deze bewijsstukken van de Europese lidstaten. Als er in het land van vestiging geen gelijkwaardig document bestaat kan ook een verklaring onder ede of een plechtige verklaring ten overstaan van een bevoegde rechterlijke of administratieve instantie, een notaris of een bevoegde beroepsorganisatie van dat land worden ingediend.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : Facultatieve uitsluitingsgronden
Beschrijving : In de Eigen verklaring verklaart u ook dat de van toepassing verklaarde facultatieve uitsluitingsgronden zoals genoemd in afdeling C van Deel III van de Eigen verklaring (artikel 2.87 Aanbestedingswet) niet op uw onderneming van toepassing zijn. Als u in aanmerking komt voor gunning van de opdracht, moet u binnen 10 werkdagen na verzoek van de Aanbestedende dienst ook deze wettelijke bewijsstukken indienen om aan te tonen dat de in de vorige alinea bedoelde facultatieve uitsluitingsgronden niet op u - en indien van toepassing - uw onderaannemer - van toepassing zijn. Voor Nederlandse ondernemers bestaan deze bewijsstukken onder andere uit: Facultatieve uitsluitingsgrond: Faillissement of liquidatie (artikel 2.87, lid 1, onder b van de Aanbestedingswet) een uittreksel uit het handelsregister (let op: deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden te rekenen vanaf het tijdstip van het indienen van uw Inschrijving) Facultatieve uitsluitingsgrond: Ernstige beroepsfout en Vervalsing van de mededinging (art. 2.87 lid 1, onder c en d, Aanbestedingswet); een door de Minister van Justitie afgegeven 'gedragsverklaring aanbesteden' Facultatieve uitsluitingsgrond: Belastingverplichtingen (artikel 2.87, lid 1, onder j van de Aanbestedingswet) een door de Belastingdienst afgegeven verklaring zoals bedoeld in artikel 2.89 lid 3 van de Aanbestedingswet. (Let op: deze verklaring mag niet ouder zijn dan 6 maanden, te rekenen vanaf het tijdstip van het indienen van uw Inschrijving). Bewijzen kunnen per land verschillen. Inschrijver(s)/onderaannemers uit andere landen kunnen ook gegevens en bescheiden indienen, die een gelijkwaardig doel dienen of waaruit blijkt dat de uitsluitingsgrond niet op hen van toepassing is. Indien er echter in het land van vestiging geen gelijkwaardig document bestaat, kan ook een verklaring onder ede of een plechtige verklaring ten overstaan van een bevoegde rechterlijke of administratieve instantie, een notaris of een bevoegde beroepsorganisatie van dat land worden ingediend.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : Geschiktheidseis beroepsbevoegdheid
Beschrijving : U moet ingeschreven staan in het beroeps- of handelsregister, hiertoe dient u het nummer van inschrijving aan te geven op de Eigen verklaring en wanneer de Aanbestedende dienst daarom vraagt, moet u binnen 10 werkdagen na dit verzoek het bewijs van Inschrijving indienen. In Nederland is dit een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Andere landen hebben vergelijkbare registers. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan 6 maanden te rekenen vanaf de sluitingsdatum van deze uitnodiging tot inschrijving. Ingeval de Inschrijver bestaat uit een samenwerkingsverband, dienen alle deelnemers aan het samenwerkingsverband na verzoek van de Aanbestedende dienst het betreffende uittreksel te overleggen. Let op. Een elektronisch ingediend digitaal gewaarmerkt uittreksel geldt als een rechtsgeldig bewijsstuk. Een geprinte c.q. gescande versie van een digitaal gewaarmerkt uittreksel niet.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Technische en beroepsbekwaamheid
Naam : Geschiktheidseis technische- en beroepsbekwaamheid
Beschrijving : Referenties U moet aantonen dat u over de volgende (kern-)competenties beschikt om de onderhavige opdracht uit te kunnen voeren: 1. Inschrijver heeft in de afgelopen 3 jaar minimaal 1 jaar uitvoering gegeven aan een opdracht waarmee hij aantoont kennis en ervaring te hebben met het onderhouden en keuren van hef- en transportmiddelen door op in totaal minimaal 10 locaties verspreid over noord, midden en zuid Nederland conform de wettelijke eisen die 10 middelen op tijd te keuren c.q. te inspecteren en onderhouden. 2. Inschrijver heeft in de afgelopen drie jaar minimaal 1 jaar uitvoering gegeven aan een opdracht waarin hij hef- en transportmiddelen met een minimale totale opdrachtwaarde van € 500.000,-. (excl. btw) per jaar heeft verhuurd. Het voldoen aan de onder 1 en 2 vermelde (kern-)competenties, toont u aan door het overleggen van referentieopdrachten. Voor elke competentie dient u te beschikken over een of meerdere referentieopdrachten. Voorwaarden aan de referentie(s): a. Indien gebruik wordt gemaakt van een nog niet (geheel) afgeronde opdracht mag alleen het werkelijk behaalde resultaat van de opdracht worden opgegeven en niet een prognose van het te verwachten resultaat. b. Een referentie mag voor meerdere competenties worden gebruikt. c. De referentieopdracht mag niet ouder zijn dan drie jaar gerekend vanaf de sluitingsdatum voor het indienen van de Inschrijving. d. Indien de referentieopdracht is uitgevoerd in een samenwerkingsverband, dient u aan te geven welke werkzaamheden door u zijn uitgevoerd, welke resultaten door u zijn behaald en wat de opdrachtwaarde van uw aandeel was. Indien u een beroep doet op een derde, en de derde heeft de opdracht uitgevoerd in een samenwerkingsverband, dient de derde dit aan te geven en moet deze derde ook bij deze opdracht worden ingezet. Referentieopdrachten die niet voldoen aan de hierboven gestelde (kern)competenties en voorwaarden, zijn ongeldig en worden niet in de beoordeling meegenomen. U vult per referentie het document referentieopdrachten zoals gevoegd bij deze vraag in en dient deze in. Door indiening van een referentie geeft u toestemming aan de Aanbestedende dienst om de referentie(s) te verifiëren. Indien de Aanbestedende dienst niet in staat is om de referentie te controleren (bijvoorbeeld doordat geen toegang wordt verkregen tot de referent en u de uitvoering en afronding van de referentieopdracht niet door middel van andere documenten kunt aantonen), zal de opgegeven referentie niet worden meegenomen in de beoordeling.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Technische en beroepsbekwaamheid
Naam : Geschiktheidseis kwaliteitsborging
Beschrijving : De inschrijver dient aan te tonen dat zijn systeem van kwaliteitsborging voldoet aan het gestelde in de ISO 9001:2015 of gelijkwaardige maatregelen op het gebied van kwaliteitsbewaking. Indien u in aanmerking komt voor gunning van de overeenkomst, moet u binnen de in '1.2.2. Verstrekken bewijsstukken' gestelde termijn na verzoek daartoe van de Aanbestedende dienst het betreffende kwaliteitsborgingcertificaat indienen. Het kwaliteitsborgingscertificaat moet geldig zijn op het moment van indienen van uw Inschrijving. De aanbestedende dienst erkent eveneens gelijkwaardigde certificaten van in andere lidstaten gevestigde instanties. Ook gelijkwaardige maatregelen op het gebied van kwaliteitsbewaking waarmee de gestelde eisen zijn geïmplementeerd zijn aanvaardbaar, mits dit blijkt uit een door een onafhankelijke instantie opgestelde verklaring. Deze verklaring dient dan tevens als bewijsstuk te worden overlegd. Ingeval de inschrijver bestaat uit een samenwerkingsverband, dient opgemerkt te worden dat niet alle deelnemers van het samenwerkingsverbandhoeven te beschikken over een kwaliteitsborging certificaat; enkel de deelnemers die daadwerkelijk de werkzaamheden uitvoeren. Hierbij treft u een overzicht aan van de bewijsmiddelen die later van u kunnen worden verlangd: kwaliteitsborging certificaat conform ISO 9001:2015 of gelijkwaardige certificaten van in andere lidstaten gevestigde instanties.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt

5.1.11 Aanbestedingsstukken

Talen waarin de aanbestedingsstukken officieel beschikbaar zijn : Nederlands
Adres van de aanbestedingsstukken : https://s2c.mercell.com/today/94507

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Elektronische indiening : Toegestaan
Talen waarin inschrijvingen of verzoeken tot deelname kunnen worden ingediend : Nederlands
Elektronische catalogus : Niet toegestaan
Uiterste datum voor de ontvangst van inschrijvingen : 25/10/2024 10:00 +00:00
Informatie over de openbare opening :
Openingsdatum : 25/10/2024 22:00 +00:00
Voorwaarden van het contract :
De uitvoering van de opdracht moet plaatsvinden binnen het kader van programma’s voor maatwerkbedrijven : Neen
Elektronische facturering : Vereist
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische orderplaatsing : ja
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische betaling : ja

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Raamovereenkomst, zonder hernieuwde oproep tot mededinging
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem
Elektronische veiling : neen

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures : Rechtbank Den Haag
Organisatie die informatie verstrekt over de voorschriften die op de plaats van de verrichtingen gelden inzake belasting : Rechtbank Den Haag
Organisatie die informatie verstrekt over de voorschriften die op de plaats van de verrichtingen gelden inzake milieubescherming : Rechtbank Den Haag
Organisatie die informatie verstrekt over de voorschriften die op de plaats van de verrichtingen gelden inzake de bescherming van de werknemers en inzake arbeidsvoorwaarden : Rechtbank Den Haag
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Ministerie van Defensie
Organisatie die offlinetoegang verleent tot de aanbestedingsstukken : Ministerie van Defensie
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt : Ministerie van Defensie
Organisatie die inschrijvingen verwerkt : Ministerie van Defensie

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0002

Titel : Inhuur van hefmiddelen en interne transportmiddelen langer dan 1 jaar
Beschrijving : Voor perceel 2 betreft de opdracht het inhuren van interne transportmiddelen voor een termijn van langer dan 1 jaar. De looptijd van deze opdracht is 2 jaar, met de mogelijkheid tot twee keer een verlenging van 1 jaar.
Interne identificatiecode : 02290224

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Leveringen
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 42400000 Hijs-, hef- en transportwerktuigen en delen daarvan

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie :

5.1.3 Geraamde duur

Looptijd : 4 Jaar

5.1.5 Waarde

Geraamde waarde exclusief btw : 8 400 000 Euro

5.1.6 Algemene informatie

Voorbehouden deelname : Deelname is niet voorbehouden.
Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.9 Selectiecriteria

Criterium :
Type : Economische en financiële draagkracht
Gebruik van dit criterium : Niet gebruikt
Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : Verplichte uitsluitingsgronden
Beschrijving : In de Eigen verklaring verklaart u dat de uitsluitingsgronden zoals genoemd in Deel III van de Eigen verklaring (artikel 2.86 Aanbestedingswet) niet op uw onderneming van toepassing zijn. Hiervoor moet u de afdelingen A en B van Deel III van de Eigen verklaring invullen. Als u in aanmerking komt voor gunning van de opdracht, moet u binnen 10 werkdagen na verzoek van de Aanbestedende dienst de wettelijke bewijsstukken indienen om aan te tonen dat u en - indien van toepassing - uw onderaannemer, de in de vorige alinea bedoelde uitsluitingsgronden niet op u van toepassing zijn. Voor Nederlandse ondernemers bestaan deze uit: een door de Minister van Justitie afgegeven 'gedragsverklaring aanbesteden' (art. 2.89 lid 2 Aanbestedingswet); een verklaring van de Belastingdienst (art. 2.89 lid 3 Aanbestedingswet). Bewijzen kunnen per land verschillen. Inschrijvers/onderaannemers uit andere landen kunnen ook gegevens en stukken indienen waaruit blijkt dat een of meerdere uitsluitingsgronden niet op hen van toepassing is. In e-Certis (een databank van de Europese Commissie) vindt u een overzicht van deze bewijsstukken van de Europese lidstaten. Als er in het land van vestiging geen gelijkwaardig document bestaat kan ook een verklaring onder ede of een plechtige verklaring ten overstaan van een bevoegde rechterlijke of administratieve instantie, een notaris of een bevoegde beroepsorganisatie van dat land worden ingediend.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : Facultatieve uitsluitingsgronden
Beschrijving : In de Eigen verklaring verklaart u ook dat de van toepassing verklaarde facultatieve uitsluitingsgronden zoals genoemd in afdeling C van Deel III van de Eigen verklaring (artikel 2.87 Aanbestedingswet) niet op uw onderneming van toepassing zijn. Als u in aanmerking komt voor gunning van de opdracht, moet u binnen 10 werkdagen na verzoek van de Aanbestedende dienst ook deze wettelijke bewijsstukken indienen om aan te tonen dat de in de vorige alinea bedoelde facultatieve uitsluitingsgronden niet op u - en indien van toepassing - uw onderaannemer - van toepassing zijn. Voor Nederlandse ondernemers bestaan deze bewijsstukken onder andere uit: Facultatieve uitsluitingsgrond: Faillissement of liquidatie (artikel 2.87, lid 1, onder b van de Aanbestedingswet) een uittreksel uit het handelsregister (let op: deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden te rekenen vanaf het tijdstip van het indienen van uw Inschrijving) Facultatieve uitsluitingsgrond: Ernstige beroepsfout en Vervalsing van de mededinging (art. 2.87 lid 1, onder c en d, Aanbestedingswet); een door de Minister van Justitie afgegeven 'gedragsverklaring aanbesteden' Facultatieve uitsluitingsgrond: Belastingverplichtingen (artikel 2.87, lid 1, onder j van de Aanbestedingswet) een door de Belastingdienst afgegeven verklaring zoals bedoeld in artikel 2.89 lid 3 van de Aanbestedingswet. (Let op: deze verklaring mag niet ouder zijn dan 6 maanden, te rekenen vanaf het tijdstip van het indienen van uw Inschrijving). Bewijzen kunnen per land verschillen. Inschrijver(s)/onderaannemers uit andere landen kunnen ook gegevens en bescheiden indienen, die een gelijkwaardig doel dienen of waaruit blijkt dat de uitsluitingsgrond niet op hen van toepassing is. Indien er echter in het land van vestiging geen gelijkwaardig document bestaat, kan ook een verklaring onder ede of een plechtige verklaring ten overstaan van een bevoegde rechterlijke of administratieve instantie, een notaris of een bevoegde beroepsorganisatie van dat land worden ingediend.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Naam : Geschiktheidseis beroepsbevoegdheid
Beschrijving : U moet ingeschreven staan in het beroeps- of handelsregister, hiertoe dient u het nummer van inschrijving aan te geven op de Eigen verklaring en wanneer de Aanbestedende dienst daarom vraagt, moet u binnen 10 werkdagen na dit verzoek het bewijs van Inschrijving indienen. In Nederland is dit een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Andere landen hebben vergelijkbare registers. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan 6 maanden te rekenen vanaf de sluitingsdatum van deze uitnodiging tot inschrijving. Ingeval de Inschrijver bestaat uit een samenwerkingsverband, dienen alle deelnemers aan het samenwerkingsverband na verzoek van de Aanbestedende dienst het betreffende uittreksel te overleggen. Let op. Een elektronisch ingediend digitaal gewaarmerkt uittreksel geldt als een rechtsgeldig bewijsstuk. Een geprinte c.q. gescande versie van een digitaal gewaarmerkt uittreksel niet.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Technische en beroepsbekwaamheid
Naam : Geschiktheidseis technische- en beroepsbekwaamheid
Beschrijving : U moet aantonen dat u over de volgende (kern-)competenties beschikt om de onderhavige opdracht uit te kunnen voeren: 1. Inschrijver heeft in de afgelopen 3 jaar minimaal 1 jaar uitvoering gegeven aan een opdracht waarmee hij aantoont kennis en ervaring te hebben met het onderhouden en keuren van hef- en transportmiddelen door op in totaal minimaal 10 locaties verspreid over noord, midden en zuid Nederland conform de wettelijke eisen die 10 middelen op tijd te keuren c.q. te inspecteren en onderhouden. 2. Inschrijver heeft in de afgelopen drie jaar minimaal 1 jaar uitvoering gegeven aan een opdracht waarin hij hef- en transportmiddelen met een minimale totale opdrachtwaarde van € 500.000,-. (excl. btw) per jaar heeft verhuurd. Het voldoen aan de onder 1 en 2 vermelde (kern-)competenties, toont u aan door het overleggen van referentieopdrachten. Voor elke competentie dient u te beschikken over een of meerdere referentieopdrachten. Voorwaarden aan de referentie(s): a. Indien gebruik wordt gemaakt van een nog niet (geheel) afgeronde opdracht mag alleen het werkelijk behaalde resultaat van de opdracht worden opgegeven en niet een prognose van het te verwachten resultaat. b. Een referentie mag voor meerdere competenties worden gebruikt. c. De referentieopdracht mag niet ouder zijn dan drie jaar gerekend vanaf de sluitingsdatum voor het indienen van de Inschrijving. d. Indien de referentieopdracht is uitgevoerd in een samenwerkingsverband, dient u aan te geven welke werkzaamheden door u zijn uitgevoerd, welke resultaten door u zijn behaald en wat de opdrachtwaarde van uw aandeel was. Indien u een beroep doet op een derde, en de derde heeft de opdracht uitgevoerd in een samenwerkingsverband, dient de derde dit aan te geven en moet deze derde ook bij deze opdracht worden ingezet. Referentieopdrachten die niet voldoen aan de hierboven gestelde (kern)competenties en voorwaarden, zijn ongeldig en worden niet in de beoordeling meegenomen. U vult per referentie het document referentieopdrachten zoals gevoegd bij deze vraag in en dient deze in. Door indiening van een referentie geeft u toestemming aan de Aanbestedende dienst om de referentie(s) te verifiëren. Indien de Aanbestedende dienst niet in staat is om de referentie te controleren (bijvoorbeeld doordat geen toegang wordt verkregen tot de referent en u de uitvoering en afronding van de referentieopdracht niet door middel van andere documenten kunt aantonen), zal de opgegeven referentie niet worden meegenomen in de beoordeling.
Gebruik van dit criterium : Gebruikt
Criterium :
Type : Technische en beroepsbekwaamheid
Naam : Geschiktheidseis kwaliteitsborging
Beschrijving : De inschrijver dient aan te tonen dat zijn systeem van kwaliteitsborging voldoet aan het gestelde in de ISO 9001:2015 of gelijkwaardige maatregelen op het gebied van kwaliteitsbewaking. Indien u in aanmerking komt voor gunning van de overeenkomst, moet u binnen de in '1.2.2. Verstrekken bewijsstukken' gestelde termijn na verzoek daartoe van de Aanbestedende dienst het betreffende kwaliteitsborgingcertificaat indienen. Het kwaliteitsborgingscertificaat moet geldig zijn op het moment van indienen van uw Inschrijving. De aanbestedende dienst erkent eveneens gelijkwaardigde certificaten van in andere lidstaten gevestigde instanties. Ook gelijkwaardige maatregelen op het gebied van kwaliteitsbewaking waarmee de gestelde eisen zijn geïmplementeerd zijn aanvaardbaar, mits dit blijkt uit een door een onafhankelijke instantie opgestelde verklaring. Deze verklaring dient dan tevens als bewijsstuk te worden overlegd. Ingeval de inschrijver bestaat uit een samenwerkingsverband, dient opgemerkt te worden dat niet alle deelnemers van het samenwerkingsverbandhoeven te beschikken over een kwaliteitsborging certificaat; enkel de deelnemers die daadwerkelijk de werkzaamheden uitvoeren. Hierbij treft u een overzicht aan van de bewijsmiddelen die later van u kunnen worden verlangd: kwaliteitsborging certificaat conform ISO 9001:2015 of gelijkwaardige certificaten van in andere lidstaten gevestigde instanties
Gebruik van dit criterium : Gebruikt

5.1.11 Aanbestedingsstukken

Adres van de aanbestedingsstukken : https://s2c.mercell.com/today/94507

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening :
Elektronische indiening : Toegestaan
Talen waarin inschrijvingen of verzoeken tot deelname kunnen worden ingediend : Nederlands
Elektronische catalogus : Niet toegestaan
Uiterste datum voor de ontvangst van inschrijvingen : 25/10/2024 10:00 +00:00
Informatie over de openbare opening :
Openingsdatum : 25/10/2024 22:00 +00:00
Voorwaarden van het contract :
De uitvoering van de opdracht moet plaatsvinden binnen het kader van programma’s voor maatwerkbedrijven : Neen
Elektronische facturering : Vereist
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische orderplaatsing : ja
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische betaling : ja

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Raamovereenkomst, zonder hernieuwde oproep tot mededinging
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem
Elektronische veiling : neen

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures : Rechtbank Den Haag
Organisatie die informatie verstrekt over de voorschriften die op de plaats van de verrichtingen gelden inzake belasting : Rechtbank Den Haag
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Ministerie van Defensie
Organisatie die offlinetoegang verleent tot de aanbestedingsstukken : Ministerie van Defensie
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt : Ministerie van Defensie
Organisatie die inschrijvingen verwerkt : Ministerie van Defensie

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam : Ministerie van Defensie
Registratienummer : 27370985
Postadres : Plein 4
Stad : 's-Gravenhage
Postcode : 2511CR
Land : Nederland
Contactpunt : Emre Deger
Telefoon : +31623040426
Internetadres : https://www.mindef.nl
Rollen van deze organisatie :
Koper
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt
Organisatie die offlinetoegang verleent tot de aanbestedingsstukken
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt
Organisatie die inschrijvingen verwerkt

8.1 ORG-0002

Officiële naam : Rechtbank Den Haag
Registratienummer : 82946175
Postadres : Prins Clauslaan 60
Stad : Den Haag
Postcode : 2595 AJ
Land : Nederland
Telefoon : +31883622200
Rollen van deze organisatie :
Organisatie voor beroepsprocedures
Organisatie die informatie verstrekt over de voorschriften die op de plaats van de verrichtingen gelden inzake belasting
Organisatie die informatie verstrekt over de voorschriften die op de plaats van de verrichtingen gelden inzake milieubescherming
Organisatie die informatie verstrekt over de voorschriften die op de plaats van de verrichtingen gelden inzake de bescherming van de werknemers en inzake arbeidsvoorwaarden

10. Wijziging van een aankondiging

Versie van de eerdere aankondiging die moet worden gewijzigd : ad7d96bb-1d92-4a65-a703-60a0b7148cdd-01
Voornaamste reden voor de wijziging : Informatie bijgewerkt
Beschrijving : Planning aangepast vanwege opgelopen vertraging door technische storing.

10.1 Wijziging van een aankondiging

Identificatiecode afdeling : LOT-0001

10.1 Wijziging van een aankondiging

Identificatiecode afdeling : LOT-0002

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging : c5526885-7aec-4cd6-8697-6712107bf529 - 01
Type formulier : Mededinging
Type aankondiging : Aankondiging van een opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging : 10/09/2024 07:51 +00:00
Aankondiging datum verzending (eSender) : 10/09/2024 07:52 +00:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is : Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Publicatienummer aankondiging : 00545273-2024
Nummer uitgave PB S : 177/2024
Datum van bekendmaking : 11/09/2024