Servicios de transporte por carretera

Henkilökuljetukset (ns. ylivuotoajoneuvot)

Hämeenlinnan kaupunki (jatkossa myös hankintayksikkö / tilaaja) pyytää osallistumishakemustanne henkilökuljetuksista tämän osallistumispyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kyseessä on dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS), jonka kautta kilpailutetaan henkilökuljetuksia siinä vaiheessa, jos niitä ei saada hoidettua tilaajan muiden hankintasopimusten (mukaan lukien puitejärjestelyt) kautta. Näin ollen hankinnan ennakoitu arvo on ns. karkea arvio ja kuljetustarpeet …

CPV: 60000000 Servicios de transporte (excluido el transporte de residuos), 60100000 Servicios de transporte por carretera, 60120000 Servicios de taxi, 60130000 Servicios especiales de transporte de pasajeros por carretera
Plazo:
31 de diciembre de 2029 a las 00:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Henkilökuljetukset (ns. ylivuotoajoneuvot)
Organismo adjudicador:
Hämeenlinnan kaupunki
Número de premio:
HML/1207/02.08.06/2023

Suomi-Hämeenlinna: Tieliikennepalvelut

2023/S 163-512930

Hankintailmoitus

Palvelut

Oikeusperusta:
Direktiivi 2014/24/EU

I kohta: Hankintaviranomainen

I.1) Nimi ja osoitteet
Virallinen nimi: Hämeenlinnan kaupunki
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 0146921-4
Postiosoite: Wetterhoffinkatu 2
Postitoimipaikka: Hämeenlinna
NUTS-koodi: FI1C2 Kanta-Häme
Postinumero: 13100
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: hankinnat@hameenlinna.fi
Internetosoite (-osoitteet):
Pääasiallinen osoite: https://www.hameenlinna.fi
I.3) Viestintä
Hankinta-asiakirjat ovat suoraan saatavilla täydellisinä, rajoituksetta ja maksutta osoitteesta: https://tarjouspalvelu.fi/hameenlinna?id=457939&tpk=2f8e885f-c024-43d7-b8a7-3ec646eb755f
Lisätietoja saa edellä mainittu osoite
Tarjoukset tai osallistumishakemukset on tehtävä/jätettävä sähköisesti osoitteessa: https://tarjouspalvelu.fi/hameenlinna?id=457939&tpk=2f8e885f-c024-43d7-b8a7-3ec646eb755f
I.4) Hankintaviranomaisen tyyppi
Alue- tai paikallistason viranomainen
I.5) Pääasiallinen toimiala
Yleinen julkishallinto

II kohta: Kohde

II.1) Hankinnan laajuus
II.1.1) Nimi:

Henkilökuljetukset (ns. ylivuotoajoneuvot)

Viitenumero: HML/1207/02.08.06/2023
II.1.2) Pääasiallinen CPV-koodi
60100000 Tieliikennepalvelut
II.1.3) Sopimuksen tyyppi
Palvelut
II.1.4) Lyhyt kuvaus:

Hämeenlinnan kaupunki (jatkossa myös hankintayksikkö / tilaaja) pyytää osallistumishakemustanne henkilökuljetuksista tämän osallistumispyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kyseessä on dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS), jonka kautta kilpailutetaan henkilökuljetuksia siinä vaiheessa, jos niitä ei saada hoidettua tilaajan muiden hankintasopimusten (mukaan lukien puitejärjestelyt) kautta. Näin ollen hankinnan ennakoitu arvo on ns. karkea arvio ja kuljetustarpeet voivat vuosittain vaihdella merkittävästikin.

Hankinnan ennakoitu kalenterivuosittainen arvonlisäveroton arvo on noin 0 - 100 000 euroa. Kyseessä on arvio, joka ei sido hankintayksikköä. Ennakoitu arvo voi olla suurempikin, jos optioita otetaan käyttöön.

Hankintayksikkö korostaa sitä, että vaikka ehdokas hyväksyttäisiin tähän dynaamiseen hankintajärjestelmään, ehdokas ei välttämättä saa yhtään kuljetusta hoidettavakseen. Osallistumishakemuksen jättämällä ehdokas on tämänkin asian hyväksynyt.

Dynaamiseen hankintajärjestelmään voi jättää osallistumishakemuksen milloin tahansa sen voimassaolon aikana. Hankintajärjestelmän voimassaoloa voidaan jatkaa uudella hankintailmoituksella. Hankintajärjestelmä koostuu ns. perustamisvaiheesta ja ns. hankintavaiheesta. Perustamisvaiheessa otetaan vastaan osallistumishakemuksia, mutta ei vielä järjestetä hankintajärjestelmän sisäisiä tarjouskilpailuja. Hankintavaiheessa otetaan vastaan osallistumishakemuksia ja järjestetään tarvittaessa hankintajärjestelmän sisäisiä tarjouskilpailuja.

Perustamisvaiheen päätyttyä päätös ehdokkaan hyväksymisestä (tai hylkäämisestä) dynaamiseen hankintajärjestelmään pyritään tekemään 30 työpäivän kuluessa perustamisvaiheen päättymisestä. Sen jälkeen päätös pyritään tekemään kymmenen työpäivän kuluessa siitä, kun osallistumishakemus on vastaanotettu; mikäli hyväksymisarvioinnissa on tarkasteltava täydentäviä asiakirjoja tai on muutoin tarkistettava soveltuvuusvaatimusten täyttyminen taikka on muu perusteltu syy, päätös pyritään tekemään 15 työpäivän kuluessa siitä, kun osallistumishakemus on vastaanotettu.

Johtuen loma-ajoista osallistumishakemuksia ei lähtökohtaisesti käsitellä joulukuun puolivälistä loppiaiseen, talviloma- tai syyslomaviikoilla eikä juhannuksesta elokuun puoliväliin. Tämä voi tapahtua esimerkiksi siten, että hankintayksikkö sulkee dynaamisen hankintajärjestelmän tilapäisesti.

II.1.5) Arvioitu kokonaisarvo
Arvo ilman alv:tä: 625 000.00 EUR
II.1.6) Osia koskevat tiedot
Tämä sopimus on jaettu osiin: ei
II.2) Kuvaus
II.2.2) CPV-lisäkoodi(t)
60000000 Kuljetuspalvelut (jätteen kuljetusta lukuun ottamatta)
60120000 Taksipalvelut
60130000 Matkustajien erikoismaantiekuljetukset
II.2.3) Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C2 Kanta-Häme
II.2.4) Kuvaus hankinnasta:

Dynaamiseen hankintajärjestelmään (DPS) hyväksytään kaikki soveltuvuusvaatimukset ja muut vaatimukset täyttävät ehdokkaat. Hankintajärjestelmän sisällä tehtävät hankinnat kilpailutetaan mukana olevien toimijoiden kesken; kilpailutus voi olla esimerkiksi kuljetuskohtainen tai yhden lukuvuoden kuljetuksia koskeva. Kilpailutuksessa voidaan vertailla pelkkää hintaa tai hintaa ja laatua, kuten kuljetuskalustoa ja/tai kuljettajan ammattitaitoa; kilpailutus voidaan tehdä myös ns. käänteisenä, jolloin hinta asetetaan etukäteen ja vertaillaan pelkkää laatua.

Dynaaminen hankintajärjestelmä täydentää Hämeenlinnan kaupungin henkilökuljetusten sopimuksia. Toisin sanoen tämän hankintajärjestelmän ulkopuolella tehtävät kilpailutukset ja sopimukset ovat ensisijaisia tähän hankintajärjestelmään nähden (mukaan lukien mahdolliset aikaisemmat ns. ylivuotoajoneuvoja koskevat sopimukset).

KÄSITTEITÄ

Osallistumispyynnöllä tarkoitetaan tätä asiakirjaa, johon vastaamalla liikenteenharjoittaja (palveluntuottaja) jättää osallistumishakemuksensa. Osallistumispyyntöön kuuluvat myös sen liitteet.

Osallistumishakemuksella tarkoitetaan liikenteenharjoittajan hakemusta tulla hyväksytyksi tähän dynaamiseen hankintajärjestelmään. Osallistumishakemukseen kuuluvat myös sen liitteet.

Ehdokkaalla tarkoitetaan osallistumishakemuksen jättävää liikenteenharjoittajaa.

Tarjouspyynnöllä tarkoitetaan dynaamisen hankintajärjestelmän sisällä hyväksytyille liikenteenharjoittajille lähetettävää asiakirjaa, johon vastaamalla hyväksytty liikenteenharjoittaja jättää tarjouksensa. Tarjouspyyntöön kuuluvat myös sen liitteet.

Tarjouksella tarkoitetaan hyväksytyn liikenteenharjoittajan tarjouspyyntöön jättämää tarjousta. Tarjoukseen kuuluvat myös sen liitteet.

Tarjoajalla tarkoitetaan dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksyttyä liikenteenharjoittajaa, joka jättää tarjouksen vastaamalla hankintajärjestelmän sisäiseen tarjouspyyntöön.

II.2.5) Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6) Arvioitu arvo
II.2.7) Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Alkamispäivä: 01/10/2023
päättymispäivä: 31/12/2029
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: ei
II.2.10) Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11) Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Katso osallistumispyyntöasiakirjat.

Optioina ovat sellaiset henkilökuljetukset, joiden tämän dynaamisen hankintajärjestelmän ulkopuoliset sopimukset päättyvät hankintajärjestelmän voimassaoloaikana ja hankintayksikkö päättääkin kilpailuttaa ko. kuljetukset tämän hankintajärjestelmän sisällä, vaikka kyse ei ole ns. ylivuotoajoneuvoista. Esimerkiksi: Jos sopimus Hauhon koulukuljetuksista päättyisi 31.12.2024, hankintayksikkö voisi kilpailuttaa ko. kuljetukset 1.1.2025 alkaen hankintajärjestelmän päättymiseen saakka tämän hankintajärjestelmän sisällä (sen sijaan, että ne kilpailutettaisiin erikseen).

Optioina ovat myös muut mahdolliset henkilökuljetukset, kuten tilausajopalvelut. Esimerkiksi tilausajopalveluista on olemassa puitejärjestely tämän hankintailmoituksen julkaisuhetkellä ja tilausajopalveluista on tarkoitus kilpailuttaa uusi puitejärjestely seuraavan kerran viimeistään vuonna 2024, mutta jos jostain syystä niistä ei olisikaan puitejärjestelyä tai muuta hankintaa, niin ne voidaan tarvittaessa kilpailuttaa tämän dynaamisen hankintajärjestelmän sisällä. Lähtökohtaisesti tilausajopalvelut eivät kuulu tähän hankintajärjestelmään.

II.2.13) Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14) Lisätiedot

III kohta: Oikeudelliset, taloudelliset, rahoitukselliset ja tekniset tiedot

III.1) Osallistumisvaatimukset
III.1.1) Ammattitoiminnan harjoittamiskelpoisuuden vaatimukset, myös ammatti- tai kaupparekistereihin kuulumista koskevat vaatimukset
Luettelo ehdoista ja niiden lyhyt kuvaus:

Katso osallistumispyyntöasiakirjat.

III.1.2) Vaatimukset taloudellisesta ja rahoituksellisesta tilanteesta
Valintaperusteet hankintaa koskevissa asiakirjoissa määritetyn mukaisesti
III.1.3) Vaatimukset tekniselle ja ammatilliselle pätevyydelle
Valintaperusteet hankintaa koskevissa asiakirjoissa määritetyn mukaisesti
III.2) Sopimukseen liittyvät ehdot
III.2.2) Sopimuksen toteuttamista koskevat ehdot:

Katso osallistumispyyntöasiakirjat.

III.2.3) Tiedot sopimuksen toteuttamisesta vastaavasta henkilöstöstä
Sopimuksen toteuttamisesta vastaavien henkilöstön jäsenten nimien ja ammatillisten pätevyyksien ilmoittamisvelvollisuus

IV kohta: Menettely

IV.1) Kuvaus
IV.1.1) Menettelyn luonne
Rajoitettu menettely
IV.1.3) Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Tähän hankintaan liittyy dynaamisen hankintajärjestelmän perustaminen
IV.1.8) Tietoa WTO:n julkisia hankintoja koskevasta sopimuksesta (GPA)
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta: kyllä
IV.2) Hallinnolliset tiedot
IV.2.2) Tarjousten tai osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika
Päivämäärä: 31/12/2029
Paikallinen aika: 00:00
IV.2.3) Arvioitu päivä, jona tarjouspyynnöt tai osallistumishakemukset lähetetään valituille ehdokkaille
IV.2.4) Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa:
Suomi

VI kohta: Täydentävät tiedot

VI.1) Toistuvia hankintoja koskevat tiedot
Kyse on toistuvasta hankinnasta: kyllä
Myöhempien ilmoitusten arvioitu julkaisuajankohta:

Katso osallistumispyyntöasiakirjat.

VI.2) Tietoa sähköisistä työnkuluista
Sähköinen laskutus hyväksytään
VI.3) Lisätiedot:

Tällä ilmoituksella on liitteitä/linkkejä osoitteessa https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/91800/notice/134877

Ilmoituksella ilmoitetaan hankinnasta, joka kuuluu ympäristöystävällisistä ja energiatehokkaista annetun lain 740/2021 piiriin

VI.4) Muutoksenhakumenettelyt
VI.4.1) Muutoksenhakuelin
Virallinen nimi: Markkinaoikeus
Postiosoite: Ra­dan­ra­ken­ta­jan­tie 5
Postitoimipaikka: Helsinki
Postinumero: 00520
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: markkinaoikeus@oikeus.fi
Puhelin: +358 295643300
Internetosoite: http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
VI.5) Tämän ilmoituksen lähettämispäivä:
22/08/2023