Henkilö- ja pakettiautorunkoiset paloautot DPS 2024-2026

Lapin hyvinvointialue pyytää osallistumishakemuksia dynaamiseen hankintajärjestelmään (jäljempänä myös DPS). Dynaamiseen hankintajärjestelmään voi hakea tarjoajaksi, jos täyttää soveltuvuusvaatimukset, jotka on ilmoitettu ESPD-lomakkeella ja kohdassa Hankinnan kohteen kriteerit. Dynaamiseen hankintajärjestelmään otetaan mukaan kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttävät ehdokkaat. Lapin Hyvinvointialue tekee autoinvestointeja vuosittain vahvistettavien investointimäärärahojen puitteissa. Lapin pelastuslaitoksen osalta, vuosille 2024-2026 on esitetty 990 …

CPV: 34000000 Equipos de transporte y productos auxiliares, 34114110 Vehículos de salvamento, 34144210 Vehículos de extinción de incendios
Lugar de ejecución:
Henkilö- ja pakettiautorunkoiset paloautot DPS 2024-2026
Organismo adjudicador:
Lapin hyvinvointialue
Número de premio:
LAPHA/20834/02.08.01/2023
1. Ostaja
1.1 Ostaja
Virallinen nimi : Lapin hyvinvointialue
Ostajan oikeusstatus : Julkisoikeudellinen yhteisö
Hankintaviranomaisen toiminta : Terveys
2. Menettely
2.1 Menettely
Otsikko : Henkilö- ja pakettiautorunkoiset paloautot DPS 2024-2026
Kuvaus : Lapin hyvinvointialue pyytää osallistumishakemuksia dynaamiseen hankintajärjestelmään (jäljempänä myös DPS). Dynaamiseen hankintajärjestelmään voi hakea tarjoajaksi, jos täyttää soveltuvuusvaatimukset, jotka on ilmoitettu ESPD-lomakkeella ja kohdassa Hankinnan kohteen kriteerit. Dynaamiseen hankintajärjestelmään otetaan mukaan kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttävät ehdokkaat. Lapin Hyvinvointialue tekee autoinvestointeja vuosittain vahvistettavien investointimäärärahojen puitteissa. Lapin pelastuslaitoksen osalta, vuosille 2024-2026 on esitetty 990 000€ määrärahoja henkilö- ja pakettuautorunkoisten paloautojen hankintaan. Arviolta autoja tullaan hankkimaan 8-15 autoa vuodessa. lapin hyvinvointialue ei sitoudu mihinkään hankintamääriin tai määräostovelvoitteisiin tällä ilmoituksella. Lapin hyvinvointialue perustaa Dynaamisen hankintajärjestelmän (DPS), jonka sisällä kilpailutetaan Lapin pelastuslaitoksen vuosien 2024-2026 autohankintoja, joihin ei sisälly isoa korirakentamista. Korirakentamista sisältävät autot tullaan kilpailuttamaan omina kilpailutusprojekteinaan. Lapin hyvinvointialueella on oikeus tarvittaessa hankkia autoja myös dynaamisen hankintajärjestelmän ulkopuolella, esimerkiksi erillisten kilpailutusten, suorahankintojen tai voimassa olevien sopimustensa perusteella. Dynaaminen hankintajärjestelmä on voimassa 31.12.2026 saakka, ellei sitä erillisellä ilmoituksella lyhennetä tai pidennetä. Kaikki tämän perustettavan dynaamisen hankintajärjestelmän kautta hankittavat autot tullaan rekisteröimään pelastusajoneuvoiksi. Toimittajan tulee toimittaa autot sen värisenä, että ne täyttää asetuksissa säädetyt vaatimukset. Mikäli tarjottavaa autoa ei saa tehtaalta sopivan värisenä, tulee tarjoajan järjestää auton yliteippaus sopivan väriseksi. Pelastusajoneuvoksi rekisteröitäviin autoihin tullaan asentamaan myös ulkoisia laitteita ja varusteita, esimerkiksi viestilaitteet, hälytyslaitteet ja valoja. Kilpailuksien toimitusehtona tullaan käyttämään toimitusta tilaajan osoittamaan paikkaan. Suurimmassa osassa kilpailutuksista toimitus tulee olemaan Rovaniemen paloasemalle. Todennäköisesti ensimmäiset dynaamisen hankintajärjestelmän sisäiset kilpailutukset käynnistyvät pian ilmoittautumisvaiheen päättymisen jälkeen. Jokaisen dynaamiseen hankintajärjestelmään liittyvän toimittajan tulee toimittaa lakisääteiset rikosrekisteriotteet tilaajan nähtäväksi. Oikeusrekisterikeskuksella on ollut viivettä otteiden toimittamisessa, joten Lapin hyvinvointialue toivoo, että jokainen järjestelmään liittyvä yritys tilaisi otteensa ajoissa, mikäli yrityksellä ei ole vielä voimassa olevia otteita. Dynaamisen hankintajärjestelmään voi jättää osallistumishakemuksia koko sen keston ajan. Se on voimassa hankintailmoituksessa ilmoitettuun päivään asti, ellei sitä keskeytetä tai muuteta dynaamisen hankintajärjestelmän voimassaollessa. Dynaaminen hankintajärjestelmä on kuvattu tarkemmin osallistumispyynnössä ja sen liitteissä.
Menettelytunniste : 267bb922-e154-4cd8-bcf0-1d306b534e69
Sisäinen tunniste : LAPHA/20834/02.08.01/2023
Menettelyn tyyppi : Rajoitettu
Menettely on nopeutettu : No
Menettelyn tärkeimmät piirteet : Hankintajärjestelmässä noudatetaan lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016, hankintalaki). Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä dynaaminen hankintajärjestelmä (Hankintalain 49-52). OSALLISTUMISHAKEMUSTEN KÄSITTELY Lapin hyvinvointialue käsittelee saapuneet osallistumishakemukset ja tekee päätöksen hakijan hyväksymisestä järjestelmään 10 työpäivän kuluessa osallistumishakemuksen vastaanottamisesta. Lapin hyvinvointialue voi pidentää määräaikaa yksittäistapauksissa 15 työpäivään, mikäli hyväksymisarvioinnissa on tarkasteltava täydentäviä asiakirjoja, tarkistettava soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tai muusta perustellusta syystä. Lapin hyvinvointialue ilmoittaa mahdollisimman pian, onko ehdokas hyväksytty järjestelmään. Ilmoitus annetaan sähköpostilla osallistumishakemuksessa hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Lapin hyvinvointialue voi dynaamisen hankintajärjestelmän keston aikana vaatia hyväksyttyjä toimittajia toimittamaan 87 §:ssä tarkoitetun uudistetun ja päivitetyn yhteisen eurooppalaisen hankinta-asiakirjan tai 88 §:ssä tarkoitetut poissulkemisen ja soveltuvuuden selvitykset viiden (5) päivän kuluessa pyynnön esittämispäivästä. DYNAAMISEN HANKINTAJÄRJESTELMÄN SISÄISET KILPAILUTUKSET Sisäiset kilpailutukset toteutetaan tarjouspalvelun kautta. Valintaperusteena sisäisissä kilpailutuksissa käytetään kokonaistaloudellista edullisuutta. Sisäisten kilpailutusten tarkemmat ehdot on mainittu sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä. Sisäisiin kilpailutukseen sovelletaan muuten tämän osallistumispyynnön ehtoja soveltuvin osin. HANKINAT DYNAAMISEN HANKINTAJÄRJESTELMÄN ULKOPUOLELLA Lapin hyvinvointialue pyrkii keskittämään hankinnat tähän dynaamiseen järjestelmään. Lapin hyvinvointialueella on kuitenkin oikeus tarvittaessa hankkia tuotteita myös järjestelmän ulkopuolella.
2.1.1 Tarkoitus
Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 34000000 Kuljetusvälineet ja kuljetuksessa käytettävät aputuotteet
Lisäluokitus ( cpv ): 34144210 Paloautot
2.1.4 Yleistä tietoa
Lisätiedot : Lapin hyvinvointialue voi lyhentää tai pidentää dynaamisen hankintajärjestelmän kestoa julkaisemalla siitä hankintailmoituksen
Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/24/EU
Direktiivi 2014/24/EU -
2.1.6 Poissulkemisperusteet
Kansallisesta lainsäädännöstä johtuva konkurssia tai muuta sellaista vastaava tilanne : Tarjoaja on kansalliseen lainsäädäntöön ja kansallisiin määräyksiin perustuen yllämainittuja tilanteita vastaavassa samankaltaisessa menettelyssä.
Konkurssi : Tarjoaja on konkurssissa.
Korruptio : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu lahjonnasta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Järjestelyt velkojien kanssa : Tarjoajalla on järjestelyjä velkojien kanssa.
Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Tarjoajalle tai henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Toisten talouden toimijoiden kanssa kilpailun vääristämiseksi tehdyt sopimukset : Tarjoaja on tehnyt muiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään vääristämään kilpailua.
Ympäristölainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut ympäristölainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rahanpesusta tai terrorismin rahoituksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Petos : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen, on annettu petoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu lapsityövoiman käytöstä tai muista ihmiskaupan muodoista lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Maksukyvyttömyys : Tarjoajan osalta on käynnistetty maksukyvyttömyys- tai likvidaatiomenettely.
Työlainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut työlainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Varat selvitysmiehen hallinnassa : Tarjoajan varat ovat selvitysmiehen tai tuomioistuimen hallinnassa.
Syyllistyminen väärien tietojen antamiseen, tietojen antamatta jättämiseen, vaadittujen asiakirjojen antamiseen kykenemättömien tietojen toimittamiseen ja tätä menettelyä koskevien luottamuksellisten tietojen antamiseen : Tarjoajaa koskee jokin seuraavista tilanteista. a) on syyllistynyt väärän tiedon antamiseen poissulkemis- tai valintaperusteiden osalta, b) on jättänyt antamatta tällaisia tietoja, c) on toimittanut viiveellä tai ei lainkaan ostajan vaatimia tietoja, tai d) on yrittänyt vaikuttaa ostajan päätöksentekoprosessiin asiattomalla tavalla tai hankkinut luottamuksellista tietoa, joista voisi olla sille hankintamenettelyssä asiaankuulumatonta etua, taikka on toimittanut harhaanjohtavia tietoja, joilla voi olla merkittävä vaikutus poissulkemista, tarjoajan valintaa tai hankintaa koskeviin päätöksiin.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai edustus-,päätös- tai valvontavaltaa käyttävä henkilö on rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla tuomittu työturvallisuusrikoksesta, työaikasuojelurikoksesta, työsyrjinnästä, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta tai luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä.
Talouden toimijan hankintamenettelyyn osallistumisesta johtuvat eturistiriidat : Tarjoajan osallistumisesta hankintamenettelyyn aiheutuu eturistiriitoja.
Välitön tai välillinen osallistuminen tämän hankintamenettelyn valmisteluun : Tarjoaja tai tarjoajaan liittyvä yritys on antanut ostajalle neuvoja tai muulla tavoin osallistunut hankintamenettelyn valmisteluun.
Syyllistyminen ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen : Tarjoaja on syyllistynyt ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen.
Ennenaikainen irtisanominen, vahingonkorvaukset tai muut vastaavat seuraamukset : Tarjoajan aikaisempia hankintasopimuksia tai käyttöoikeussopimuksia on irtisanottu ennenaikaisesti tai kyseisen aikaisemman sopimuksen yhteydessä on vaadittu vahingonkorvauksia tai määrätty muita vastaavia seuraamuksia.
Sosiaalilainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut sosiaalilainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Tarjoaja on rikkonut sosiaaliturvamaksujen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Liiketoiminta on keskeytetty : Tarjoajan liiketoiminta on keskeytetty.
Verojen maksu : Tarjoaja on rikkonut verojen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu terrorismirikoksesta tai terroritoimintaan liittyvästä rikoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
5. Erä
5.1 Erä : LOT-0001
Otsikko : Henkilöautot
Kuvaus : Pääasiassa Lapin pelastuslaitoksen käyttämät kaksivetoiset henkilöautot ovat palotarkastajien käytössä tai niillä siirretään miehistöä paikasta toiseen. Tällaisia autoja hankitaan arviolta 1-4 autoa vuodessa. Suurin osa tämän ryhmän autoista tullaan hankkimaan automaattivaihteisena ja vähintään neliovisena. Autoihin tarvitaan usein vetokoukku. Autoille pitää löytyä valtuutettu huoltoliike Lapin hyvinvointialueen alueelta. Tarkemmat hankinnan kohteen kriteerit määritetään aina hankintakohtaisesti dynaamisen järjestelmän sisäisessä kilpailututuksessa.
Sisäinen tunniste : 1
5.1.1 Tarkoitus
Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 34000000 Kuljetusvälineet ja kuljetuksessa käytettävät aputuotteet
Lisäluokitus ( cpv ): 34114110 Pelastusajoneuvot
5.1.3 Arvioitu kesto
Alkamispäivä : 2024-01-01+02:00
Päättymispäivä : 2026-12-31+02:00
5.1.6 Yleistä tietoa
Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA)
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
5.1.7 Strategiset hankinnat
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa
5.1.9 Valintaperusteet
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : Tarjoajan ottaman ammatinharjoittajan vastuuvakuutuksen vakuutussumman tulee olla vähintään 500 000€.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tarjoajan luottoluokitus
Kuvaus : Tarjoajan luottokelpoisuusluokituksen tulee olla vähintään tasolla A (luottokelpoinen/tyydyttävä). Tarjoajan on hankintayksikön pyytäessä toimitettava hankintayksikölle Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -yritysraportti tai muu tunnetun luottoluokituslaitoksen (kuten Bisnode Finland Oy) toimittama suomenkielinen luottokelpoisuusraportti. Ellei suomenkielistä luottokelpoisuusraporttia ole saatavilla, tarjoajan tulee toimittaa tilintarkastajansa suomenkielinen lausunto, että tarjoaja täyttää tarjouspyynnössä vaaditun luottokelpoisuusvaatimuksen.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Pakotteet
Kuvaus : Tarjoajaan tai tarjoajan tarjouksensa toimittamiseen käyttämään alihankkijaan ei saa kohdistua jokin Euroopan unionin ja/tai YK:n kohdistama tai Suomen viranomaisten asettama pakote tai varojen jäädyttämispäätös.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
5.1.10 Myöntämisperusteet
Peruste :
Tyyppi : Hinta
Peruste :
Tyyppi : Laatu
5.1.11 Hankinta-asiakirjat
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 2024-01-17+02:00 12:00:00+02:00
5.1.12 Hankinnan ehdot
Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen
Osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika : 2026-12-31+02:00 23:59:00+02:00
Sopimuksen ehdot :
Salassapitosopimus vaaditaan
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti
Maksut tehdään sähköisesti
5.1.15 Menetelmät
Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Dynaaminen hankintajärjestelmä, jota voivat käyttää ainoastaan tässä ilmoituksessa luetellut ostajat
Sähköinen huutokauppa :
5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku
Välityselin : Markkinaoikeus
Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista verotusta koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio : Markkinaoikeus
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista ympäristönsuojelua koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio : Markkinaoikeus
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista työsuojelua ja työehtoja koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Hankinta-asiakirjoja offline-tilassa tarjoava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio : Markkinaoikeus
5.1 Erä : LOT-0002
Otsikko : Nelivetoiset henkilöautot
Kuvaus : Pääasiassa Lapin pelastuslaitoksen käyttämät nelivetoiset henkilöautot ovat päivystäjien käytössä tai niillä siirretään miehistöä ja kalustoa paikasta toiseen. Lähes jokainen tämän ryhmän autoista tullaan hankkimaan automaattivaihteisena ja korkealla maavaralla. Tällaisia autoja hankitaan arviolta 1-3 autoa vuodessa. Autoihin tarvitaan lähes poikkeuksetta vetokoukku ja suuri sallittu vetomassa on eduksi. Autoille pitää löytyä valtuutettu huoltoliike Lapin hyvinvointialueen alueelta. Tarkemmat hankinnan kohteen kriteerit määritetään aina hankintakohtaisesti dynaamisen järjestelmän sisäisessä minikilpailututuksessa.
Sisäinen tunniste : 2
5.1.1 Tarkoitus
Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 34000000 Kuljetusvälineet ja kuljetuksessa käytettävät aputuotteet
Lisäluokitus ( cpv ): 34114110 Pelastusajoneuvot
5.1.3 Arvioitu kesto
Alkamispäivä : 2024-01-01+02:00
Päättymispäivä : 2026-12-31+02:00
5.1.6 Yleistä tietoa
Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA)
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
5.1.7 Strategiset hankinnat
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa
5.1.9 Valintaperusteet
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : Tarjoajan ottaman ammatinharjoittajan vastuuvakuutuksen vakuutussumman tulee olla vähintään 500 000€.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tarjoajan luottoluokitus
Kuvaus : Tarjoajan luottokelpoisuusluokituksen tulee olla vähintään tasolla A (luottokelpoinen/tyydyttävä). Tarjoajan on hankintayksikön pyytäessä toimitettava hankintayksikölle Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -yritysraportti tai muu tunnetun luottoluokituslaitoksen (kuten Bisnode Finland Oy) toimittama suomenkielinen luottokelpoisuusraportti. Ellei suomenkielistä luottokelpoisuusraporttia ole saatavilla, tarjoajan tulee toimittaa tilintarkastajansa suomenkielinen lausunto, että tarjoaja täyttää tarjouspyynnössä vaaditun luottokelpoisuusvaatimuksen.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Pakotteet
Kuvaus : Tarjoajaan tai tarjoajan tarjouksensa toimittamiseen käyttämään alihankkijaan ei saa kohdistua jokin Euroopan unionin ja/tai YK:n kohdistama tai Suomen viranomaisten asettama pakote tai varojen jäädyttämispäätös.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
5.1.10 Myöntämisperusteet
Peruste :
Tyyppi : Hinta
Peruste :
Tyyppi : Laatu
5.1.11 Hankinta-asiakirjat
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 2024-01-17+02:00 12:00:00+02:00
5.1.12 Hankinnan ehdot
Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen
Osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika : 2026-12-31+02:00 23:59:00+02:00
Sopimuksen ehdot :
Salassapitosopimus vaaditaan
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti
Maksut tehdään sähköisesti
5.1.15 Menetelmät
Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Dynaaminen hankintajärjestelmä, jota voivat käyttää ainoastaan tässä ilmoituksessa luetellut ostajat
Sähköinen huutokauppa :
5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku
Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista verotusta koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio : Markkinaoikeus
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista ympäristönsuojelua koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio : Markkinaoikeus
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista työsuojelua ja työehtoja koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Hankinta-asiakirjoja offline-tilassa tarjoava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio : Markkinaoikeus
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Lapin hyvinvointialue
5.1 Erä : LOT-0003
Otsikko : Pickupit
Kuvaus : Pääasiassa Lapin pelastuslaitoksen käyttämät Pickupit ovat vetoautoina isommille peräkärryille. Lisäksi tällaisia autoja käytetään miehistönkuljetusautoina ja johtoautoina. Lapin Pelastuslaitoksen käyttämien Pickupien tulee olla korkealla maavaralla, nelivetoisina ja lukoilla varustettuja. Lähes kaikki tällaiset autot tullaan hankkimaan automaattivaihteisena ja viidelle henkilölle rekisteröitynä. Tällaisia autoja hankitaan arviolta 3-6 autoa vuodessa. Tallaisiin autoihin tarvitaan aina vetokoukku ja vähintään 3000kg sallittu vetomassa jarrulliselle perävaunulle. Autoille pitää löytyä valtuutettu huoltoliike Lapin hyvinvointialueen alueelta. Tarkemmat hankinnan kohteen kriteerit määritetään aina hankintakohtaisesti dynaamisen järjestelmän sisäisessä minikilpailututuksessa.
Sisäinen tunniste : 3
5.1.1 Tarkoitus
Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 34000000 Kuljetusvälineet ja kuljetuksessa käytettävät aputuotteet
Lisäluokitus ( cpv ): 34114110 Pelastusajoneuvot
5.1.3 Arvioitu kesto
Alkamispäivä : 2024-01-01+02:00
Päättymispäivä : 2026-12-31+02:00
5.1.6 Yleistä tietoa
Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA)
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
5.1.7 Strategiset hankinnat
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa
5.1.9 Valintaperusteet
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : Tarjoajan ottaman ammatinharjoittajan vastuuvakuutuksen vakuutussumman tulee olla vähintään 500 000€.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tarjoajan luottoluokitus
Kuvaus : Tarjoajan luottokelpoisuusluokituksen tulee olla vähintään tasolla A (luottokelpoinen/tyydyttävä). Tarjoajan on hankintayksikön pyytäessä toimitettava hankintayksikölle Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -yritysraportti tai muu tunnetun luottoluokituslaitoksen (kuten Bisnode Finland Oy) toimittama suomenkielinen luottokelpoisuusraportti. Ellei suomenkielistä luottokelpoisuusraporttia ole saatavilla, tarjoajan tulee toimittaa tilintarkastajansa suomenkielinen lausunto, että tarjoaja täyttää tarjouspyynnössä vaaditun luottokelpoisuusvaatimuksen.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Pakotteet
Kuvaus : Tarjoajaan tai tarjoajan tarjouksensa toimittamiseen käyttämään alihankkijaan ei saa kohdistua jokin Euroopan unionin ja/tai YK:n kohdistama tai Suomen viranomaisten asettama pakote tai varojen jäädyttämispäätös.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
5.1.10 Myöntämisperusteet
Peruste :
Tyyppi : Hinta
Peruste :
Tyyppi : Laatu
5.1.11 Hankinta-asiakirjat
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 2024-01-17+02:00 12:00:00+02:00
5.1.12 Hankinnan ehdot
Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen
Osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika : 2026-12-31+02:00 23:59:00+02:00
Sopimuksen ehdot :
Salassapitosopimus vaaditaan
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti
Maksut tehdään sähköisesti
5.1.15 Menetelmät
Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Dynaaminen hankintajärjestelmä, jota voivat käyttää ainoastaan tässä ilmoituksessa luetellut ostajat
Sähköinen huutokauppa :
5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku
Välityselin : Markkinaoikeus
Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio : Markkinaoikeus
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Lapin hyvinvointialue
5.1 Erä : LOT-0004
Otsikko : Minibussit
Kuvaus : Pääasiassa Lapin pelastuslaitoksen käyttämiä minibusseja käytetään miehistön kuljetukseen. Lähes jokainen tämän ryhmän autoista tullaan hankkimaan automaattivaihteisena ja usein nelivetoisena. Tällaisia autoja hankitaan arviolta 1-3 autoa vuodessa. Autoihin tarvitaan lähes poikkeuksetta vetokoukku ja suuri sallittu vetomassa on eduksi. Autoille pitää löytyä valtuutettu huoltoliike Lapin hyvinvointialueen alueelta. Tarkemmat hankinnan kohteen kriteerit määritetään aina hankintakohtaisesti dynaamisen järjestelmän sisäisessä minikilpailututuksessa.
Sisäinen tunniste : 4
5.1.1 Tarkoitus
Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 34000000 Kuljetusvälineet ja kuljetuksessa käytettävät aputuotteet
Lisäluokitus ( cpv ): 34114110 Pelastusajoneuvot
5.1.3 Arvioitu kesto
Alkamispäivä : 2024-01-01+02:00
Päättymispäivä : 2026-12-31+02:00
5.1.6 Yleistä tietoa
Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA)
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
5.1.7 Strategiset hankinnat
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa
5.1.9 Valintaperusteet
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : Tarjoajan ottaman ammatinharjoittajan vastuuvakuutuksen vakuutussumman tulee olla vähintään 500 000€.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tarjoajan luottoluokitus
Kuvaus : Tarjoajan luottokelpoisuusluokituksen tulee olla vähintään tasolla A (luottokelpoinen/tyydyttävä). Tarjoajan on hankintayksikön pyytäessä toimitettava hankintayksikölle Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -yritysraportti tai muu tunnetun luottoluokituslaitoksen (kuten Bisnode Finland Oy) toimittama suomenkielinen luottokelpoisuusraportti. Ellei suomenkielistä luottokelpoisuusraporttia ole saatavilla, tarjoajan tulee toimittaa tilintarkastajansa suomenkielinen lausunto, että tarjoaja täyttää tarjouspyynnössä vaaditun luottokelpoisuusvaatimuksen.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Pakotteet
Kuvaus : Tarjoajaan tai tarjoajan tarjouksensa toimittamiseen käyttämään alihankkijaan ei saa kohdistua jokin Euroopan unionin ja/tai YK:n kohdistama tai Suomen viranomaisten asettama pakote tai varojen jäädyttämispäätös.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
5.1.10 Myöntämisperusteet
Peruste :
Tyyppi : Hinta
Peruste :
Tyyppi : Laatu
5.1.11 Hankinta-asiakirjat
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 2024-01-17+02:00 12:00:00+02:00
5.1.12 Hankinnan ehdot
Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen
Osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika : 2026-12-31+02:00 23:59:00+02:00
Sopimuksen ehdot :
Salassapitosopimus vaaditaan
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti
Maksut tehdään sähköisesti
5.1.15 Menetelmät
Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Dynaaminen hankintajärjestelmä, jota voivat käyttää ainoastaan tässä ilmoituksessa luetellut ostajat
Sähköinen huutokauppa :
5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku
Välityselin : Markkinaoikeus
Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankinta-asiakirjoja offline-tilassa tarjoava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio : Markkinaoikeus
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
5.1 Erä : LOT-0005
Otsikko : Pakettiautot
Kuvaus : Pääasiassa Lapin pelastuslaitoksen käyttämät pakettiautot ovat keskikokoisia pakettiautoja noin 7 kuution tavaratilan tilavuudella. Joskus kuitenkin tarvitaan myös pienempiä ja isompia pakettiautoja. Lähes jokainen tämän ryhmän autoista tullaan hankkimaan automaattivaihteisena ja usein myös nelivetoisena. Tällaisia autoja hankitaan arviolta 1-3 autoa vuodessa. Autoihin tarvitaan lähes poikkeuksetta vetokoukku ja suuri sallittu vetomassa on eduksi. Autoille pitää löytyä valtuutettu huoltoliike Lapin hyvinvointialueen alueelta. Tarkemmat hankinnan kohteen kriteerit määritetään aina hankintakohtaisesti dynaamisen järjestelmän sisäisessä minikilpailututuksessa.
Sisäinen tunniste : 5
5.1.1 Tarkoitus
Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 34000000 Kuljetusvälineet ja kuljetuksessa käytettävät aputuotteet
Lisäluokitus ( cpv ): 34114110 Pelastusajoneuvot
5.1.3 Arvioitu kesto
Alkamispäivä : 2024-01-01+02:00
Päättymispäivä : 2026-12-31+02:00
5.1.6 Yleistä tietoa
Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA)
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)
5.1.7 Strategiset hankinnat
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa
5.1.9 Valintaperusteet
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Vastuuvakuutus
Kuvaus : Tarjoajan ottaman ammatinharjoittajan vastuuvakuutuksen vakuutussumman tulee olla vähintään 500 000€.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tarjoajan luottoluokitus
Kuvaus : Tarjoajan luottokelpoisuusluokituksen tulee olla vähintään tasolla A (luottokelpoinen/tyydyttävä). Tarjoajan on hankintayksikön pyytäessä toimitettava hankintayksikölle Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -yritysraportti tai muu tunnetun luottoluokituslaitoksen (kuten Bisnode Finland Oy) toimittama suomenkielinen luottokelpoisuusraportti. Ellei suomenkielistä luottokelpoisuusraporttia ole saatavilla, tarjoajan tulee toimittaa tilintarkastajansa suomenkielinen lausunto, että tarjoaja täyttää tarjouspyynnössä vaaditun luottokelpoisuusvaatimuksen.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Pakotteet
Kuvaus : Tarjoajaan tai tarjoajan tarjouksensa toimittamiseen käyttämään alihankkijaan ei saa kohdistua jokin Euroopan unionin ja/tai YK:n kohdistama tai Suomen viranomaisten asettama pakote tai varojen jäädyttämispäätös.
Tämän perusteen käyttö : Käytössä
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Tämän perusteen käyttö : Ei käytössä
5.1.10 Myöntämisperusteet
Peruste :
Tyyppi : Hinta
Peruste :
Tyyppi : Laatu
5.1.11 Hankinta-asiakirjat
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 2024-01-17+02:00 12:00:00+02:00
5.1.12 Hankinnan ehdot
Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen
Osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika : 2026-12-31+02:00 23:59:00+02:00
Sopimuksen ehdot :
Salassapitosopimus vaaditaan
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti
Maksut tehdään sähköisesti
5.1.15 Menetelmät
Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Dynaaminen hankintajärjestelmä, jota voivat käyttää ainoastaan tässä ilmoituksessa luetellut ostajat
Sähköinen huutokauppa :
5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku
Välityselin : Markkinaoikeus
Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankinta-asiakirjoja offline-tilassa tarjoava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio : Markkinaoikeus
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio : Lapin hyvinvointialue
Tarjouksia käsittelevä organisaatio : Lapin hyvinvointialue
8. Organisaatiot
8.1 ORG-0001
Virallinen nimi : Lapin hyvinvointialue
Rekisterinumero : 3221332-6
Postiosoite : PL 8041
Postitoimipaikka : Rovaniemi
Postinumero : 96101
Maaryhmittely (NUTS) : Lappi ( FI1D7 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Eero Koivula
Puhelin : +358 406329818
Internetosoite : http://www.lapha.fi/
Tämän organisaation rooli :
Ostaja
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio
Hankinta-asiakirjoja offline-tilassa tarjoava organisaatio
Osallistumishakemuksia vastaanottava organisaatio
Tarjouksia käsittelevä organisaatio
8.1 ORG-0002
Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin
Muutoksenhakumenettelyjen määräajoista lisätietoja tarjoava organisaatio
Välityselin
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista verotusta koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista ympäristönsuojelua koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio
Sopimuksen suoritus- tai toteuttamispaikassa sovellettavista ympäristönsuojelua koskevista yleisistä säännöksistä tietoja antava organisaatio
8.1 ORG-0003
Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : 0988084-1
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1a
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : eSender
Puhelin : 029 55 636 30
Tämän organisaation rooli :
TED eSender
11. Ilmoituksen tiedot
11.1 Ilmoituksen tiedot
Ilmoituksen tunniste/versio : d9d7b385-a1a0-4e36-9e80-f03dcfc3c268 - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus tai käyttöoikeussopimusta koskeva ilmoitus – vakiojärjestelmä
Ilmoituksen lähetyspäivä : 2023-12-22Z 11:08:35Z
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi
11.2 Julkaisutiedot
Ilmoituksen julkaisunumero : 00787404-2023
EUVL S -lehden numero : 248/2023
Julkaisupäivä : 2023-12-26Z