Servicios de búsqueda de trabajo
Hämeen valmennusten palveluntuottajarekisteri (työnhakuvalmennus, uravalmennus, työhönvalmennus ja yritykselle valmennus työntekijän palkkaamisessa ja työnantajavalmiuksien kehittämisessä)
Valmennusten palveluntuottajarekisterin kautta kilpailutetaan Hämeen julkista työvoima- ja yrityspalvelua toteuttavien TE-toimiston ja Hämeen alueen kuntien käyttöön tulevat lain julkisista työvoima- ja yrityspalveluista mukaiset valmennuspalvelut (4. luku, 4§) 1. työnhaku- ja uravalmennus, 2. työhönvalmennus ja 3. työnantajavalmennus palkkaamisessa ja työnantajavalmiuksien kehittämisessä (de minimis-tuki). Palvelun tarkoitus on ohjata palvelun piirissä olevia asiakkaita …
Suomi-Lahti: Työnhakupalvelut
2023/S 040-115636
Sosiaalipalvelut ja muut erityispalvelut – hankintasopimukset
Hankintailmoitus
Palvelut
I kohta: Hankintaviranomainen
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 2296962-1
Postiosoite: Kirkkokatu 12
Postitoimipaikka: Lahti
NUTS-koodi: FI1C3 Päijät-Häme
Postinumero: 15110
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: tyovoimakoulutus.hame@ely-keskus.fi
Internetosoite (-osoitteet):
Pääasiallinen osoite: http://www.ely-keskus.fi
II kohta: Kohde
Hämeen valmennusten palveluntuottajarekisteri (työnhakuvalmennus, uravalmennus, työhönvalmennus ja yritykselle valmennus työntekijän palkkaamisessa ja työnantajavalmiuksien kehittämisessä)
Valmennusten palveluntuottajarekisterin kautta kilpailutetaan Hämeen julkista työvoima- ja yrityspalvelua toteuttavien TE-toimiston ja Hämeen alueen kuntien käyttöön tulevat lain julkisista työvoima- ja yrityspalveluista mukaiset valmennuspalvelut (4. luku, 4§) 1. työnhaku- ja uravalmennus, 2. työhönvalmennus ja 3. työnantajavalmennus palkkaamisessa ja työnantajavalmiuksien kehittämisessä (de minimis-tuki). Palvelun tarkoitus on ohjata palvelun piirissä olevia asiakkaita työllistymään, yrittäjyyteen, tai tavoitteiden mukaisiin siirtymiin kohti työmarkkinoita, ja tukea työnantajia työllistymisen kysymyksissä.
Tavoite: palvelun keskiössä on julkista työnvälitystä tukeva tuloksellinen palvelu, henkilöasiakkaiden osaamisen tarjoaminen palvelun aikana työnantajille, ja motivointi toteuttaa palvelussa tehtyä suunnitelmaa palvelun jälkeen. Palveluntarjoajat kehittävät jatkuvasti osaamistaan, vaikuttavuuttaan ja työnantajaverkostoa kohti tavoiteisiin pääsemistä.
Valmennusten palveluntuottajarekisteri on voimassa 31.12.2024 saakka.
Palveluntuottajarekisteriin hyväksyttyjen tarjoajien välillä toteutetaan kilpailutukset erillisellä hankintailmoituksella. Kilpailutus tarkoittaa sitä että tarjouspyyntö tulee vain palveluntuottajarekisterin sisällä olevien tarjoajien sähköpostiin. Kilpailutukseen voi vastata tarjouksella sähköisessä hankintajärjestelmässä, tai olla vastaamatta. Kilpailutuksessa valitun toimittajan/toimittajien kanssa tehdään palvelusopimus. Kilpailutuksen ehdot voivat vaihdella kilpailutuksittain (lisätietoja liitteessä).
Kilpailutusten sisältö voi vaihdella käyttäjien tarpeen mukaisesti:
- Hankintoja voidaan kilpailuttaa määrällisesti usealla tavalla, esimerkiksi: useiden toteutusten ryhmänä, kaudelle kalenteroituna (esimerkiksi 6 kk - 12 kk ajalla puitejärjestelynä), tai yksittäisenä toteutuksena
- Palvelussa asiakasohjauksen tavat voivat vaihdella (esimerkiksi: suljettu palvelu tietylle asiakasryhmälle ja yhdelle käyttäjäorganisaatiolle, avoin palvelu kaikille, josta asiakas valitsee palveluntuottajansa, asiakkaalle markkinoituna suoraan (asiakasryhmän mukaan kohdennettuna, tai yleisenä palveluna)
- Palveluntuottajarekisterissä tehtävien hankintojen kesto määritetään sisäisessä kilpailutuksessa.
- Palveluntuottajarekisterin sisällä kilpailutusmenettely voi vaihdella.
- Palvelun hinta voi määräytyä kilpailutuksessa tulospalkkioina, suoritepalkkiona, tai näiden yhdistelmänä.
- Palvelu voi olla työvoimapoliittisella lausunnolla järjestettävä, ilman lausuntoa järjestettävä, tai näiden yhdistelmä.
- Palvelun sisältö voi olla yhtä laissa tarkoitettua palvelun sisältöä noudattava tai näiden yhdistelmä (osa-alueet).
Valmennuksen järjestämisen kehystä ja sisältöä määrittää voimassa olevat julkista työvoimapalvelua ohjaavat lait. (Laki julkisista työvoima- ja yrityspalvelusta 28.12.2012/916 ja Laki työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta 1269/2020)
- Työnhakuvalmennus on valmennusta työnhakemisessa.
- Uravalmennus on valmennusta ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttämisessä, ammatilliseen koulutukseen hakeutumisessa ja työelämävalmiuksien kehittämisessä.
- Työhönvalmennus on valmennusta työhön sijoittumisessa ja työpaikalla suoritettavassa koulutuksessa.
- Palvelu voidaan järjestää läsnäolevana, osittain tai kokonaan etänä digitaalisesti (esimerkiksi Teams, valmennusalusta).
- Palvelun seudullinen tai kuntakohtainen sisältö määritetään rajoitetussa tarjouspyynnössä Hämeen alueen sisällä (koko Häme, Päijät- ja Kanta-Hämeen maakunnat, Lahden, Hämeenlinna, Riihimäen seutukunnat, yksittäiset kunnat).
- Hankinnat tehdään kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella (hinta ja laatu/käänteinen kilpailutus)
Hankintayksikkö voi ajanjaksona 1.1.-31.1.2024 päivittää hankintailmoitusta.
Palveluntuottajarekisterin sisällä tehtävän kilpailutuksen volyymia ohjaa vuosittain vahvistettava määräraha ja käyttäjien määrittämä palvelutarve.
Hankintaviranomainen varaa oikeuden tehdä sopimuksia, joissa yhdistetään seuraavat osat tai osien ryhmät: 1, 2 , 3.
Palveluntuottajarekisterin sisällä toteutettavassa kilpailutuksessa voidaan yhdistää luokkia toisiinsa.
Työnhakuvalmennus ja uravalmennus (ryhmämuotoinen valmennus)
Suorituspaikka tarkennetaan kilpailutuksessa.
Lain julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta (2012/916) tarkoittama työnhaku- ja
uravalmennus.
Palvelun kesto on työnhakuvalmennuksessa enintään 20 päivää ja
uravalmennuksessa enintään 40 päivää/asiakas/vuosi.
Valmennuspäivän kesto on on vähintään 4 tuntia ja enintään 7 tuntia.
Ryhmätoteutuksessa ryhmän kokotavoite on yleensä 8-15 asiakasta.
Palvelu voi olla kiinteästi hinnoiteltu, tulospalkkioitu, tai näiden yhdistelmä.
Ryhmävalmennuksesta annetaan yleensä työvoimapoliittinen lausunto.
Valmennuksesta sovitaan yleensä työllistymissuunnitelmassa tai aktivointisuunnitelmassa.
Palvelun toteutustapa voi vaihdella. Toteutus voi olla palveluntuottajan tilassa järjestettävä, palveluntuottajalle osoitettavassa tilassa järjestettävä, kokonaan verkossa järjestettävä aikaan sidottu kurssi, tai hybriditoteutuksella järjestettävä (hybridi: lähitoteutuksena tilassa järjestettävä ja osittain verkossa järjestettävä). Palvelussa on valmentaja ohjaamassa koko päivän ajan.
Palvelu voi olla kokonaan etänä ja/tai digitaalisesti tuotettu. Sisältö määritetään kilpailutuksessa. Tästä osasta voidaan kilpailuttaa myös webinaarityyppisiä toteutuksia.
Yksilömuotoinen valmennus (työhönvalmennus)
Palvelun suorituspaikka tarkennetaan kilpailutuksessa.
Lain julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 2012/916 mukainen työhönvalmennus.
Enimmäiskesto 50 h/asiakas/vuosi.
Palvelun keskiössä on yksilöllinen ja tavoitteellinen valmennus työhön sijoittumisessa ja työpaikalla. Kohderyhmänä on henkilöasiakas, joka tarvitsee henkilökohtaista tukea työpaikan etsimiseen, työsopimuksen solmimiseen ja/tai työsuhteen vakiinnuttamiseen. Työhönvalmennusta voidaan käyttää sekä ennen työsuhteen alkua ja työsuhteen aikana. Työnantajalle työhönvalmennus tarjoaa tietoa työnhakijan osaamisesta ja tarvittaessa TE-palveluiden työllistymistä edistävistä tukimuodoista (esim. palkkatuki) ja osaamisen kehittämisestä työelämässä (oppisopimus). Työhönvalmennuksen kesto ja sisällölliset painotukset räätälöidään palvelutarpeen mukaisesti.
Palvelusta sovitaan työllistymis- tai aktivointisuunnitelmassa.
Palvelusta ei anneta työvoimapoliittista lausuntoa.
Palvelu voi olla kokonaan etänä ja digitaalisesti tuotettu. Sisältö määritetään kilpailutuksessa.
Yritykselle valmennusta työntekijän palkkaamisessa ja työnantajavalmiuksien kehittämisessä
Palvelun suorituspaikka tarkennetaan kilpailutuksessa.
Työ- ja elinkeinotoimisto voi tarjota yritykselle valmennusta työntekijän palkkaamisessa ja työnantajavalmiuksien kehittämisessä. Palvelun hinta katsotaan yrityksen de minimis -tueksi.
TE-toimistot tarjoavat pääasiassa palvelua Työllistä taidolla palveluna, se on neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin.
Lisätietoja: https://toimistot.te-palvelut.fi/tyollista-taidolla
Hämeen alueella tästä poikkeavaa palkkaamisen tukea ja työnantajavalmiuksien kehittämistä edistävää palvelua voidaan hankkia palveluntuottajarekisterin kautta.
III kohta: Oikeudelliset, taloudelliset, rahoitukselliset ja tekniset tiedot
IV kohta: Menettely
Hankintamenettely on tilaajan suunnittelema, hankintalain periaatteiden mukainen menettely. Huomioi että hankintailmoituksen tekninen pohja täydentää hankintailmoitusta automaattisesti. "Tähän hankintaa liittyy dynaamisen hankintajärjestelmän perustaminen" - viittaa virheellisesti hankintalain tarkoittamaan dynaamiseen hankintajärjestelmään. Toisin sanoen palveluntuottajarekisteri toteutetaan teknisesti hankintajärjestelmä Cloudiassa dynaamisen hankintajärjestelmän pohjalla.
VI kohta: Täydentävät tiedot
Lisätietoja hankintamenettelystä hankintailmoituksen Liite 1. Palveluntuottajarekisterin lisäkuvaus.
Vähimmäisvaatimukset täyttäneet (1-3 osissa erikseen) hyväksytyt tarjoajat pääsevät tarjoajien pooliin palveluntuottajarekisteriin.
Palveluntuottajarekisteristä voi poistua tekemällä tarjouspalvelun kautta poistumispyynnön.
ELY-keskus voi tarkastaa koska vain hyväksytyn palveluntarjoajan vähimmäisvaatimuksen täyttymisen. Tarjoajan on tehtävä selvitys 5 päivän kuluessa. Hyväksytyllä palveluntuottajalla on velvollisuus ilmoittaa, mikäli vähimmäisvaatimukset eivät enää täyty. Vähimmäisvaatimusten täyttymättömyyden vuoksi hylätty tarjoaja voi koska vain hakea uudestaan palveluntuottajarekisteriin (voimassaoloaikana ja vähimmäisvaatimusten täytyttyä).
Järjestelmän sisällä tarjouspyynnöt lähetetään palveluntuottajarekisteriin hyväksytyille tarjoajille kilpailukohtaisesti määritellyllä tarjouspyynnössä. Tarjousaika on vähintään 10 päivää.
Kilpailutuksessa kilpailutuksen ehdot voivat poiketa palveluntuottajarekisteriin hyväksymisen vähimmäisvaatimuksista. Kokonaistaloudellisuuden ehdot määritellään jokaisessa kilpailutuksessa erikseen (hinta/laatu). Vaatimukset liitetään hankinnan kohteeseen ja suhteutetaan hankinnan luonteeseen, käyttötarkoitukseen ja laajuuteen. Vaatimuksilla halutaan varmistaa, että tarjoajalla on riittävät tekniset ja ammatilliset valmiudet toteuttaa kyseessä olevan kilpailutuksen sisältö. Tässä toteutetaan palveluntuottajarekisterin kaksiportaisuutta: ensin valitaan matalammalla kynnyksellä rekisteriin hakemuksella, ja hankintakohtaisesti varmistetaan palveluun ohjattaville asiakkaille tarkoituksenmukainen palvelu sekä riittävät tekniset ja ammatilliset valmiudet.
Rekisteri voidaan keskeyttää hyväksytyllä syyllä. Hyväksytty syy on muuttunut rahoitustilanne, hankinnan kohteen tai hankinnan tarpeen muuttuminen hankintamenettelyn voimassaolon aikana, hankintamenettelyn tarkoituksenmukaisuus palveluiden järjestämisessä ja hankinnan toteuttamiseen sidottavan henkilöstön resurssitilanne.
Hakemukset liittyä palveluntuottajarekisteriin käsitellään 10 päivän sisällä ilmoituksen saapumisesta. Kilpailutuksia ei toteuteta aikana, jona käsittelyaika venyy ennakoimattomasta syystä yli 10 päivän mittaiseksi.
HUOMIO: Hakemuksia ei käsitellä 23.6.-6.8.2023 ja 18.12.2023-7.1.2024. Jos hakemus on lähetetty tänä aikana, lasketaan käsittelyaika seuraavasta päivästä eteenpäin.
Reklamaatiolla todettava virhe palvelussa:
Toistuvien virheiden seurauksena (kaksi reklamaatiolla todettavaa/vuosi/y-tunnus, kaksi/toteutettava palvelu) hankintayksikkö:
1) vähintään neuvottelee jatkamismahdollisuudesta ja/tai voi päättää kilpailutetun yksittäisen palvelun järjestämisen tarjoajan osalta.
2) asettaa 6 kuukauden karenssiajan tarjoamisesta toistuvista reklamaatioista (kaksi eri palveluihin kohdistuvaa reklamaatiolla todettavaa virhettä/kalenterivuosi).
3) karenssiajan jälkeen vuoden sisällä virheeseen päätettävä palvelu 1) tai 2) uusi karenssiaika johtaa poistamiseen palveluntuottajarekisteristä kalenterivuoden ajaksi (y-tunnus).
Postiosoite: Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka: Helsinki
Postinumero: 00520
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: markkinaoikeus@oikeus.fi
Puhelin: +358 295643300
Internetosoite: http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus