Grus och sten

Inköp av grus och stenmaterial för att tillgodose Ljungby kommun, Ljungby Energi AB och Ljungby Energinät AB:s behov. Inköp av grus och stenmaterial för att tillgodose Ljungby kommun, Ljungby Energi AB och Ljungby Energinät AB:s behov.

CPV: 14210000 Grava, arena, piedras machacadas y agregados, 14212100 Guijarros y grava, 14212110 Grava, 14212200 Agregados, 14213100 Macadán
Plazo:
2 de octubre de 2024 a las 21:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Grus och sten
Organismo adjudicador:
Ljungby kommun
Número de premio:
2024-0126

1. Upphandlare

1.1 Upphandlare

Officiellt namn : Ljungby kommun
Köparens rättsliga status : Regional myndighet
Den upphandlande myndighetens verksamhet : Allmän offentlig förvaltning

2. Förfarande

2.1 Förfarande

Titel : Grus och sten
Beskrivning : Inköp av grus och stenmaterial för att tillgodose Ljungby kommun, Ljungby Energi AB och Ljungby Energinät AB:s behov.
Förfarandets identifierare : ad25b0d8-0035-4706-873b-3d2b66a2d990
Intern identifierare : 2024-0126
Typ av förfarande : Öppet
Förfarandet är påskyndat : nej
Motivering för det påskyndade förfarandet :
Förfarandets viktigaste kännetecken :

2.1.1 Föremålet för upphandlingen

Kontraktets art : Varor
Huvudklassificering ( cpv ): 14210000 Grus, sand, krossad sten och ballast
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14212100 Bokad sten och grus
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14212110 Grus
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14212200 Stenmaterial
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14213100 Makadam

2.1.2 Leveransplats

Del av land (NUTS) : Kronobergs län ( SE212 )
Land : Sverige
Kompletterande information : Inom Ljungby kommuns gränser.

2.1.3 Värde

Beräknat värde exklusive moms : 25 000 000 Svensk krona

2.1.4 Allmänna upplysningar

Rättslig grund :
Direktiv 2014/24/EU

2.1.6 Uteslutningsgrunder

Situation som enligt nationell lagstiftning motsvarar konkurs : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Konkurs : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Korruption : Enligt 13 kap. 1 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören enligt dom som vunnit laga kraft är dömd för brott.
Ackordsuppgörelse med borgenärer : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Deltagande i en kriminell organisation : Enligt 13 kap. 1 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören enligt dom som vunnit laga kraft är dömd för brott.
Avtal med andra ekonomiska aktörer med syfte att snedvrida konkurrensen : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Åsidosättande av skyldigheter enligt miljölagstiftningen : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Penningtvätt eller finansiering av terrorism : Enligt 13 kap. 1 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören enligt dom som vunnit laga kraft är dömd för brott.
Bedrägerier : Enligt 13 kap. 1 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören enligt dom som vunnit laga kraft är dömd för brott.
Barnarbete och andra former av människohandel : Enligt 13 kap. 1 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören enligt dom som vunnit laga kraft är dömd för brott.
Insolvens : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Åsidosättande av skyldigheter enligt arbetsrätten : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Tvångsförvaltning : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Har lämnat felaktiga uppgifter, underlåtit att lämna de begärda handlingarna och har fått konfidentiell information om förfarandet : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Intressekonflikt på grund av deltagande i upphandlingsförfarandet : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Direkt eller indirekt deltagande i förberedelserna av detta upphandlingsförfarande : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Allvarliga fel i yrkesutövningen : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Förtida uppsägning, skadestånd eller andra jämförbara sanktioner : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Åsidosättande av skyldigheter enligt sociallagstiftningen : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Betalning av socialförsäkringsavgifter : Beställaren samarbetar med Skatteverket och kommer att kontrollera att anbudsgivare är fri från skuld för svenska skatter och sociala avgifter. Om upphandlande myndighet begär att ett utdrag från skattekontot ska lämnas in så ska anbudsgivaren lämna in det inom fem (5) dagar. Utdraget hämtas ut på Skatteverkets hemsida med hjälp av till exempel bank-id. Enligt 13 kap. 2 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören inte har fullgjort sina skyldigheter avseende betalning av skatter eller socialförsäkringsavgifter i det egna landet eller i det land där upphandlingen sker, och detta har fastställts genom ett bindande domstolsavgörande eller myndighetsbeslut som har fått laga kraft.
Avbruten näringsverksamhet : Enligt 13 kap. 3 § LOU får en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling.
Betalning av skatter : Beställaren samarbetar med Skatteverket och kommer att kontrollera att anbudsgivare är fri från skuld för svenska skatter och sociala avgifter. Om upphandlande myndighet begär att ett utdrag från skattekontot ska lämnas in så ska anbudsgivaren lämna in det inom fem (5) dagar. Utdraget hämtas ut på Skatteverkets hemsida med hjälp av till exempel bank-id. Enligt 13 kap. 2 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören inte har fullgjort sina skyldigheter avseende betalning av skatter eller socialförsäkringsavgifter i det egna landet eller i det land där upphandlingen sker, och detta har fastställts genom ett bindande domstolsavgörande eller myndighetsbeslut som har fått laga kraft.
Terroristbrott eller brott med anknytning till terroristverksamhet : Enligt 13 kap. 1 § LOU ska en upphandlande myndighet utesluta en leverantör från att delta i en upphandling, om myndigheten genom kontroll enligt 15 kap. LOU eller på annat sätt får kännedom om att leverantören enligt dom som vunnit laga kraft är dömd för brott.

5. Del (anbudsområde)

5.1 Tekniskt ID för partiet : LOT-0000

Titel : Generell del
Beskrivning : Inköp av grus och stenmaterial för att tillgodose Ljungby kommun, Ljungby Energi AB och Ljungby Energinät AB:s behov.
Intern identifierare : 2024-0126

5.1.1 Föremålet för upphandlingen

Kontraktets art : Varor
Huvudklassificering ( cpv ): 14210000 Grus, sand, krossad sten och ballast
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14212100 Bokad sten och grus
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14212110 Grus
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14212200 Stenmaterial
Ytterligare klassificering ( cpv ): 14213100 Makadam

5.1.2 Leveransplats

Del av land (NUTS) : Kronobergs län ( SE212 )
Land : Sverige
Kompletterande information : Inom Ljungby kommuns gränser.

5.1.3 Uppskattad löptid

Startdatum : 01/01/2025
Slutdatum för varaktighet : 31/12/2028

5.1.5 Värde

Beräknat värde exklusive moms : 25 000 000 Svensk krona

5.1.6 Allmänna upplysningar

Reserverad upphandling : Deltagande är inte reserverat.
Upphandlingsprojekt som inte finansieras med EU-medel
Upphandlingen omfattas av Världshandelsorganisationens avtal om offentlig upphandling, GPA : nej

5.1.7 Strategisk upphandling

Syftet med strategisk upphandling : Det tas inte hänsyn till miljö, sociala aspekter eller innovation i upphandlingen

5.1.9 Urvalskriterier

Kriterium :
Typ : Ekonomisk och finansiell ställning
Namn : Krav på innehav av F-skatt-sedel
Beskrivning : Anbudsgivare ska vid anbudsinlämnandet vara registrerad för F-skatt. Upphandlande myndighet kontrollerar detta.
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Ekonomisk och finansiell ställning
Namn : Kontroll av ekonomisk och finansiell ställning
Beskrivning : Anbudsgivare ska ha en god och stabil ekonomi i syfte att kunna fullgöra uppdraget under kontraktstiden. Beställaren kommer i första hand att kontrollera anbudsgivares rating hos Bisnode Riskguardian. Anbudsgivare som minst har rating A enligt Bisnode Riskguardian företagsrapport, anses uppfylla kravet på en god och stabil ekonomi. Om anbudsgivare har sämre rating än A finns möjlighet att på annat sätt styrka att anbudsgivarens ekonomiska och finansiella ställning motsvarar ställt krav. Eventuell förklaring eller intyg kan komma att begäras in. Vid rating AN, B eller C kommer den upphandlande myndigheten att göra en individuell bedömning av företagets kreditvärdighet utifrån uppställda krav och inlämnade uppgifter. Anbudet kommer att diskvalificeras om företaget inte kan anses ha en god finansiell och ekonomisk ställning. Samma kvalificeringskrav tillämpas för utländska anbudsgivare. Om rating inte kan kontrolleras via Bisnode Riskguardian kan beställaren komma att begära likvärdiga intyg från anbudsgivaren.
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Lämplighet att utöva yrkesverksamhet
Namn : Behörighet att utöva yrkesverksamhet
Beskrivning : Anbudsgivare ska uppfylla lagenligt ställda krav på registreringar i aktiebolags- eller handelsbolagsregister, eller motsvarande register som förs i det land där anbudsgivarens verksamhet är etablerad. Huruvida anbudsgivaren är registrerad i aktiebolags- eller handelsbolagsregister kontrolleras av den upphandlande myndigheten. Utländsk anbudsgivare ska bifoga bevis om registrering.
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Teknisk och yrkesmässig kapacitet
Namn : Kvalifikation och kapacitet
Beskrivning : Anbudsgivaren ska ha dokumenterade resurser, kompetens och erfarenhet för att tillgodose beställarens behov under de förutsättningar som framgår av detta upphandlingsdokument med tillhörande bilagor. Anbudsgivaren ger en kortfattad beskrivning av sin verksamhet, vilken påvisar tekniska och yrkesmässiga kapaciteten, inom följande områden: • Affärsidé och verksamhet • Organisation och ledning • Geografisk etablering • Översiktlig kompetensstruktur • Utvecklingsresurser • Nätverk • Samarbetspartners
Användning av det här kriteriet : Använda
Kriterium :
Typ : Teknisk och yrkesmässig kapacitet
Namn : Referenser
Beskrivning : Anbudsgivaren ska, alternativt genom nyckelpersoner eller genom anlitad underentreprenör, ha dokumenterad erfarenhet av liknande uppdrag. Detta visas genom att anbudsgivaren anger tre (3) referenser från liknande uppdrag som har genomförts de senaste två (2) åren. Med liknande uppdrag menas referensobjekt från ramavtal eller motsvarande avtal för återkommande uppdrag hos samma uppdragsgivare gällande grus- och stenmaterial. Det förutsätts att anbudsgivaren kontrollerar att lämnade uppgifter är aktuella och att referenserna är vidtalade före anbudslämnandet om att referensen kan komma att kontaktas av den som utvärderar anbuden. Alternativt gäller för nystartade företag att nyckelpersoner ska ha genomfört tre (3) likvärdiga uppdrag hos olika uppdragsgivare de senaste två (2) åren och då ska dessa anges. Beställaren avgör om uppdraget kan anses likvärdigt
Användning av det här kriteriet : Använda

5.1.11 Upphandlingsdokument

Sista dag för att begära kompletterande information : 21/09/2024 22:00 +00:00
Adress till upphandlingsdokumenten : https://tendsign.com/doc.aspx?MeFormsNoticeId=29254

5.1.12 Upphandlingsvillkor

Villkor för inlämning :
Elektronisk inlämning : Krävs
De språk som kan användas i anbuden eller anbudsansökningarna : svenska
Elektronisk katalog : Tillåten
Tidsfrist för mottagande av anbud : 02/10/2024 21:59 +00:00
Tidsfrist för anbudets giltighet : 92 Dag
Information om offentlig anbudsöppning :
Öppningsdatum : 02/10/2024 22:00 +00:00
Plats : Olofsgatan 9, 341 83 Ljungby
Kontraktsvillkor :
Kontraktet måste genomföras inom ramen för program för skyddad anställning : Nej
Elektronisk fakturering : Krävs
Elektronisk beställning kommer att användas : ja
Elektronisk betalning kommer att användas : ja

5.1.15 Metoder

Ramavtal :
Ramavtal utan förnyad konkurrensutsättning
Information om det dynamiska inköpssystemet :
Upphandlingen avser inte ett dynamiskt inköpssystem
Elektronisk auktion : nej

5.1.16 Kompletterande information, medling och prövning

Prövningsorganisation : Förvaltningsrätten i Växjö

8. Organisationer

8.1 ORG-0001

Officiellt namn : Ljungby kommun
Registreringsnummer : 2120000670
Avdelning : Ljungby kommun
Ort : LJUNGBY
Postnummer : 34183
Del av land (NUTS) : Kronobergs län ( SE212 )
Land : Sverige
Kontaktpunkt : Åsa Danielsson
Tfn : 0372-789000
Den här organisationens roller :
Upphandlare

8.1 ORG-0002

Officiellt namn : Förvaltningsrätten i Växjö
Registreringsnummer : 202100-2742
Postadress : Box 42
Ort : Växjö
Postnummer : 351 03
Del av land (NUTS) : Kronobergs län ( SE212 )
Land : Sverige
Tfn : 0470-56 02 00
Den här organisationens roller :
Prövningsorganisation

11. Information om meddelandet

11.1 Information om meddelandet

Identifierare/version för meddelandet : 433b2ea8-481b-401e-9305-58230e81c0f2 - 01
Formulärtyp : Konkurrensutsättning
Meddelandetyp : Meddelande om upphandling eller koncession – standardsystem
Avsändningsdatum för meddelandet : 02/09/2024 12:39 +00:00
Datum för avsändning av meddelandet (eSender) : 02/09/2024 12:39 +00:00
Språk som det här meddelandet finns officiellt tillgängligt på : svenska

11.2 Publiceringsinformation

Meddelandets publiceringsnummer : 00527167-2024
EUT S-nummer : 171/2024
Publiceringsdatum : 03/09/2024