Furnizare inclusiv montaj mobilier urban - 3 Loturi: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor.

Se vor incheia trei acorduri-cadru pentru: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor. Cantitatile estimate minime si maxime ale acordului-cadru, precum si cantitatile estimate minime si maxime ce ar putea face obiectul unui singur …

CPV: 34928400 Mobiliario urbano
Plazo:
30 de septiembre de 2024 a las 15:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Furnizare inclusiv montaj mobilier urban - 3 Loturi: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor.
Organismo adjudicador:
ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Número de premio:
4266260-2024-5

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Forma juridică a achizitorului : Autoritate locală
Activitatea autorității contractante : Servicii publice generale

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : Furnizare inclusiv montaj mobilier urban - 3 Loturi: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor.
Descriere : Se vor incheia trei acorduri-cadru pentru: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor. Cantitatile estimate minime si maxime ale acordului-cadru, precum si cantitatile estimate minime si maxime ce ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului cadru, sunt prezentate in caietul de sarcini. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/solicitarilor este 18 zile. Raspunsurile la solicitarile de clarificari cu privire la documentatia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la Sectiunea ”Lista,clarificari, notificari si decizii” din cadrul anuntului de participare. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare si va transmite raspunsul in a 11 a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor, conform art. 160 si 161 din Legea 98 /2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
Identificatorul procedurii : 0a6283ab-2413-4fc3-a9a5-ea01ad3563dc
Identificator intern : 4266260-2024-5
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34928400 Mobilier urban

2.1.3 Valoare

Valoarea maximă a acordului-cadru : 168 346 150 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”. Ofertantii vor completa formularul DUAE on-line prin intermediul SEAP. Riscul depunerii de documente/ DUAE care nu pot fi vizualizate/ deschise este in sarcina ofertantului, sub sanctiunea respingerii ofertei. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obţinut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situaţia în care egalitatea se menţine, autoritatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare, şi oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică. Solicitarile de clarificari, referitoare la prezenta documentatie, ale potentialilor ofertanti se vor adresa in mod exclusiv in SEAP la Sectiunea “Solicitari de clarificare/ Intrebari” din cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice. Raspunsurile la solicitarile de clarificari, referitoare la prezenta documentatie, se vor posta in termen legal la rubrica de "Lista clarificari, notificari si decizii" a anuntului de participare publicat pe site–ul www.e-licitatie.ro. Autoritatea contractanta nu va da curs solicitarilor adresate prin alta modalitate de comunicare. Comisia de evaluare va transmite solicitarile de clarificari privind ofertele depuse, in SEAP la Sectiunea “Solicitari de clarificare/Intrebari”. Operatorii economici vor transmite raspunsurile la clarificari si eventualele documente solicitate pe parcursul evaluarii ofertelor prin intermediul SEAP (Sectiunea “Solicitari de clarificare/Intrebarii”), integral in sectiunea corespunzatoare respectivei solicitari, sub forma unuia sau a mai multor documente/fisiere distincte semnate cu semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat. In situatia in care raspunsul ofertantului este postat in SEAP fara semnatura electronica extinsa, oferta sa va fi asimilata prevederilor art. 137 alin. (2) lit. j din HG nr. 395/2016, fiind respinsa ca inacceptabila.
Temei juridic :
Directiva 2014/24/UE

2.1.5 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Numărul maxim de loturi pentru care un ofertant poate depune oferte : 3
Clauzele contractuale :
Numărul maxim de loturi pentru care se pot atribui contracte unui singur ofertant : 3

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0001

Titlu : LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci
Descriere : Se va incheia un acord-cadru de furnizare ,,LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci" Cantitatile estimate minime si maxime ale acordului-cadru, precum si cantitatile estimate minime si maxime ce ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului cadru, sunt prezentate in caietul de sarcini. Valoarea maxima estimata fara TVA a acordului-cadru: 17.168.000,00 RON Valoarea minima estimata fara TVA a acordului-cadru: 6.274.200,00 RON Valoarea estimata fara TVA a celui mai mare contract subsecvent: 3.493.100,00 RON Valoarea estimata fara TVA a celui mai mic contract subsecvent: 1.568.550,00 RON Frecventa si valoarea subsecventelor ce urmeaza sa fie atribuite: minim 1 contract subsecvent /an, in functie de necesitatile autoritatii contractante.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34928400 Mobilier urban

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Bucuresti, Sectorul 2

5.1.3 Durata estimată

Durată : 48 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Criteriile de calificare utilizate se referă la: • motivele de excludere aplicabile conform prevederilor art. 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare; • neîncadrarea în prevederile art. 59 și 60 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Operatorul economic (ofertant, lider, asociat, terț, subcontractant) ce depune oferta trebuie să dovedească neîncadrarea la art. 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE conform art 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare, de către operatorii economici (ofertant, lider, asociat, terț, subcontractant) participanți la procedura de atribuire cu informațiile aferente situației lor. Incadrarea in situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice atrage excluderea ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea acordului-cadru. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire. Aceste documente pot fi: 1) certificate de atestare fiscala privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat, etc.) valabile la momentul prezentarii. Operatorul economic va prezenta pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prevederile art. 165 alin. (1), iar pentru sediile secundare/punctele de lucru, o declaraţie pe propria răspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate. Notă: În cazul ofertanților ce sunt persoane juridice străine se vor prezenta certificate echivalente care să ateste că aceștia nu înregistrează obligații fiscale restante în condițiile legii incidente în țara de rezidență, la momentul prezentării. Operatorul economic nu va fi exclus din procedura de atribuire atunci cand cuantumul impozitelor, taxelor și contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate și restante este mai mic de 10.000 lei, conform art. 166 alin. 2 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. 2) cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv; 3) după caz, documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogarile prevăzute la art. 166 alin. 2, art. 167 alin. 2, art. 171 din Legea nr. 98/ 2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare; 4) alte documente edificatoare, după caz. Documentele se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducere în limba română, după caz. Încadrarea în situațiile prevăzute la art. 59, 60, 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare atrage excluderea operatorului economic din procedura aplicată pentru atribuirea contractului de achiziție publică. Persoanele ce detin functii de decizie în cadrul autoritatii contractante sunt: Drugau Alin Vasilica – Director General, Tudor Alexandru – Director General Adjunct, Doina Anca Radu - Director Economic, Constantin Marian Paul - Director Directia Administrare Domeniu Public, Grigoras Iulia Andreea - Director Management Resurse Umane. Nota 1: In conformitate cu art. 168 din Legea 98/2016, autoritatea contractanta are obligatia de a accepta ca fiind suficient si relevant, pentru demonstrarea faptului ca ofertantul nu se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167, orice document considerat edificator, din acest punct de vedere, in tara de origine sau in tara in care ofertantul este stabilit, cum ar fi certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritati competente din tara respectiva. Nota 2: In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul/candidatul nu se emit documente de natura celor de mai sus sau respectivele documente nu vizeaza toate situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167, autoritatea contractanta accepta o declaratie pe propria raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : - Persoane juridice/ fizice române: Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul acordului – cadru. - Persoane juridice străine: Operatorii economici vor prezenta documente echivalente emise în țara în care aceștia sunt rezidenți, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE, urmând ca documentele justificative, respectiv, certificat constatator eliberat ONRC, valabil la data prezentării acestuia sau pentru ofertanții străini, documente echivalente emise în țara de rezidență, urmează să fie prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc, în urma aplicării criteriului de atribuire. În cazul unei oferte comune depusă de mai mulți operatori economici, documentele solicitate se vor prezenta de către fiecare operator economic semnatar al acordului de asociere, pentru partea de contract pe care o realizează. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducerea efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Precizări: - în cazul unei oferte depuse în asociere, fiecare membru al asocierii trebuie să depună documentele necesare pentru demonstrarea faptului că este autorizat să desfășoare partea sa din contract; - cerința se aplică și pentru subcontractanți care completează informațiile aferente situației lor la nivelul DUAE distinct; - informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale la momentul prezentării lor; - depunerea/prezentarea documentelor solicitate în cadrul acestei secțiuni se poate face în oricare din formele: original/copie lizibilă. - în cazul persoanelor juridice străine se solicită documente echivalente emise în conformitate cu legislația țării de rezidență a operatorului economic, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/limba în care au fost emise însoțite de traducere efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Avand in vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertantilor, ca odata cu depunerea DUAE sa prezinte acordul de subcontractare. Documentele justificative care probeaza cele asumate in angajamente/ acorduri vor fi solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire. Avand in vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertantilor, ca odata cu depunerea DUAE sa prezinte acordul de asociere. Documentele justificative care probeaza cele asumate in acord vor fi solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire .
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Denumire : Cifră de afaceri medie anuală
Descriere : Cifra de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani (2021, 2022, 2023) să fie de minim: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci – 6.800.000,00 lei fara TVA; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban – 9.200.000,00 lei fara TVA; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor – 12.000.000,00 lei fara TVA. In situatia in care ofertantul a fost infiintat sau si-a inceput activitatea economica in mai putin de 3 ani, de la data depunerii ofertei se solicita prezentarea datelor privind cifra de afaceri, corespunzator perioadei efective de activitate. Pentru calculul echivalentei la cifra de afaceri exprimata in alta valuta decat in lei, se va folosi cursul mediu anual in lei/valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru fiecare an in parte. Modalitatea de indeplinire: Se va completa DUAE conform art. 193 alin. 1 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Documentele justificative în susținerea cifrei de afaceri (bilanțul contabil /extrase de bilanț /raport financiar/ raport al cenzorilor, etc. pe ultimii 3 ani - 2021, 2022, 2023, sau orice alte documente din care să reiasă situația economică a ofertantilor) vor fi prezentate la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire. Daca situatiile financiare sunt intocmite in alta moneda, pentru conversia in lei, se va lua in considerare cursul mediu anual lei/alta valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru fiecare an in parte. In cazul sustinerii de catre un tert a capacitatii economice si financiare, fiecare ofertant participant la procedura de achizitie publica are obligatia de a prezenta DUAE propriu si DUAE tert si angajamentul ferm din care trebuie sa rezulte modul efectiv in care tertul/tertii sustinatori vor asigura indeplinirea angajamentului, odata cu oferta. NOTA: Se va completa DUAE pentru fiecare lot.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de bunuri: executarea de livrări de tipul specificat
Descriere : Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici împreuna) trebuie sa demonstreze ca a furnizat produse similare cu cele care reprezinta obiectul contractului, respectiv mobilier urban/stradal, a caror valoare cumulata a fost de minim: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci – 3.400.000,00 lei fara TVA; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban – 4.500.000,00 lei fara TVA; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor – 6.000.000,00 lei fara TVA. Prin contract similar se intelege: livrarea de produse ce pot fi asimilate mobilierului urban/stradal, respectiv elemente funcționale si/sau decorative care amplasate în spațiile publice conferă prin alcătuire, aspect, personalitate aparte zonei precum, dar fara a se limita la: bănci parcuri, coșuri de gunoi stradale, suporți biciclete, stâlpi și garduri delimitare, cișmele stradale, panouri afișaj, stâpli direcționare, seturi picnic, jardiniere stradale, stații de autobuz, corpuri iluminat exterior, bazine, pavaje decorative, pergole, cabine telefonice și altele asemenea. Confirmarea indeplinirii cerintei de calificare referitoare la capacitatea tehnica se face prin prezentarea unei liste cu principalele livrari de produse efectuate in ultimii 3 ani (se considera ultimii 3 ani perioada raportata la data limita de depunere a ofertelor), cu indicarea valorilor, datelor si a beneficiarilor publici sau privati - prin completare DUAE. Pentru calculul echivalentei la contractele a caror valoare este exprimata in alta valuta decat in lei, se va folosi cursul mediu anual in lei /valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru fiecare an in parte. Nota: În cazul în care autoritatea contractantă este nevoită, indiferent de motive, să procedeze la decalarea termenului-limită stabilit pentru depunerea ofertelor, publicând în acest sens o erată, limita inferioară a perioadei de 3 ani se extinde cu perioada de timp aferentă decalării, urmând a fi considerată îndeplinită cerința pentru toți operatorii care au prezentat dovada finalizării contractului de experiență similară în intervalul de timp nou rezultat. Modalitatea de indeplinire: Se va prezenta DUAE de catre operatorii economici participanti (ofertant, lider, asociat, subcontractant, tert sustinator) la procedura de atribuire, conform art. 193, alin. (1) din Legea 98/2016 privind achizitiile publice cu modificarile si completarile ulterioare, completand sectiunile aferente cerintelor solicitate mai sus. Documentele justificative care probeaza indeplinirea experientei similare (certificate/ documente etc) urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire. Documentele justificative sunt recomandari/procese verbale de receptie/documente constatatoare eliberate de beneficiarul/clientul respectiv, emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul privat beneficiar, prin care sa ateste ca ofertantul a livrat produse similare celor ce reprezinta obiectul contractului, in ultimii 3 ani. Se accepta orice alte documente relevante in sustinerea cerintei. Documentele justificative vor trebui să indice: a. numărul și data contractului invocat drept experiență similară; b. obiectul furnizarilor, astfel încât să fie furnizate toate informațiile solicitate și necesare pentru a se verifica îndeplinirea cerinței privind experiența similară; c. beneficiarii, indiferent dacă aceștia sunt autorități contractante sau clienți privați; d. valoarea în lei fără T.V.A., inclusiv valoarea produselor furnizate în perioada de referință (ultimii 3 ani); e. perioada, mai exact intervalul periodic (data de început și data de finalizare) în care s-au furnizat produsele; f. locul furnizarii produselor; g. să precizeze dacă au fost livrate în conformitate cu normele profesionale din domeniu și dacă au fost duse la bun sfârșit; h. partea și contravaloarea din contract executată în cazul în care experiența similară a fost dobandită în cadrul unei asocieri de operatori economici. Note: 1) Certificările vor fi emise sau contrasemnate de beneficiar (autoritate contractantă sau client privat). Intră în categoria documentelor reprezentând recomandări/procese verbale de recepție/ documente constatatoare eliberate de beneficiarul/clientul respectiv sau alte documente similare în măsura în care acestea sunt emise sau contrasemnate de beneficiar și furnizează toate informațiile solicitate pentru demonstrarea îndeplinirii cerinței de calificare privind experiența similară. 2) Dacă se vor prezenta ca experiență similară contracte care au ca obiect livrarea mai multor tipuri de produse, atunci ofertantul are obligația să evidențieze și să dovedească în mod clar în documentele depuse, care sunt produsele de natura a îndeplini solicitările din fișa de date a achiziției. 3) Documentele edificatoare vor fi prezentate în copie lizibilă. Persoanele juridice străine vor prezenta certificatele/documentele edificatoare, în copie lizibilă, însoțite de traducere autorizată în limba română. 4) Pentru calculul nivelului valoric al contractelor exprimate în altă monedă decât lei ofertantul/ofertanții vor face conversia la cursul leu/altă valută comunicat de BNR pentru anii în cauză. Pentru anul 2024 se va avea in vedere cursul comunicat de BNR la data publicarii anuntului de participare.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : În cazul în care ofertantul intenționează să subcontracteze lucrarea, va include in DUAE informațiile solicitate cu privire la denumirea subcontractanţilor şi datele de contact ale acestora, partea/ părţile din contract care urmează a fi îndeplinite de către aceştia, valoarea la care se ridică partea/ părţile respective, precum şi acordul subcontractanţilor cu privire la aceste aspecte. Subcontractantul nu trebuie sa se afle în situația care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 164, art. 165, art. 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Subcontractarea este permisa doar lucrarilor de montaj. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE conform art. 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Având în vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertanților, ca odată cu depunerea DUAE să prezinte acordul de subcontractare. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate doar la solicitarea autorității contractante și doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul întocmit la finalizarea evaluării ofertelor după aplicarea criteriului de atribuire. NOTA: DUAE-ul trebuie completat si depus de urmatoarele categorii de op. ec. ofertanti: ofertanti asociati (daca este cazul), terti sustinatori (daca este cazul), subcontractanti desemnati.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității
Descriere : Demonstrarea asigurarii unui nivel corespunzator al calitatii, in conformitate cu SR EN ISO 9001, aferent activitatii principale a acordului-cadru de furnizare, sau orice alt document echivalent. Modalitatea de indeplinire: Completare DUAE conform art. 193, alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc, in urma aplicarii criteriului de atribuire. Aceste documente pot fi: - un certificat emis de un organism independent, care atesta ca acesta are implementat si mentine standardul de mentinere a calitatii, conform seriei de standarde ISO 9001; sau - un sistem de management al calitatii pentru activitatile aferente activitatii principale a acordului cadru, valabil la momentul prezentarii documentului; sau -orice alte probe, prin care sa confirme asigurarea unui nivel corespunzator al calitatii. Se accepta raportul final de audit care atesta indeplinirea conditiilor de certificare, urmand sa fie emis certificatul, sau proceduri/manuale de calitate, activitate procedurala, etc., care probeaza in mod concludent indeplinirea cerintei. Ofertantii straini vor prezenta documentul in traducere autorizata in limba romana. NOTA: Se va completa DUAE pentru fiecare lot.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale autoritatea contractanta solicita ofertantului: - Persoane juridice/ fizice române: Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul acordului – cadru. - Persoane juridice străine: Operatorii economici vor prezenta documente echivalente emise în țara în care aceștia sunt rezidenți, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE, urmând ca documentele justificative, respectiv, certificat constatator eliberat ONRC, valabil la data prezentării acestuia sau pentru ofertanții străini, documente echivalente emise în țara de rezidență, urmează să fie prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc, în urma aplicării criteriului de atribuire. În cazul unei oferte comune depusă de mai mulți operatori economici, documentele solicitate se vor prezenta de către fiecare operator economic semnatar al acordului de asociere, pentru partea de contract pe care o realizează. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducerea efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Precizări: - în cazul unei oferte depuse în asociere, fiecare membru al asocierii trebuie să depună documentele necesare pentru demonstrarea faptului că este autorizat să desfășoare partea sa din contract; - cerința se aplică și pentru subcontractanți care completează informațiile aferente situației lor la nivelul DUAE distinct; - informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale la momentul prezentării lor; - depunerea/prezentarea documentelor solicitate în cadrul acestei secțiuni se poate face în oricare din formele: original/copie lizibilă. - în cazul persoanelor juridice străine se solicită documente echivalente emise în conformitate cu legislația țării de rezidență a operatorului economic, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/limba în care au fost emise însoțite de traducere efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Garantia extinsa acordata
Descriere : Punctajul maxim alocat este de 20 de puncte și se acordă astfel: a) Pentru cea mai mare durata de garanție ofertată se acordă punctajul maxim alocat, respectiv 20 puncte. b) Pentru o durata de garanție mai mică decât cea prevăzută la lit. a), punctajul se calculează astfel: PDG(n) =(DGn/DGmax) x 20, unde: DGmax = durata de garanție maximă ofertată, DGn = durata de garanție ofertată, PDG(n) = punctajul privind durata de garanție a ofertei care se evaluează. Ofertantul va prezenta in cadrul propunerii tehnice o declaratie privind termenul de garantie (in luni calendaristice) acordata pentru produsele ofertate si detaliaza perioada oferita drept garantie a produselor, atestand astfel faptul ca se acopera conformitatea bunurilor cu specificatiile prevazute in contract.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Emisii de formaldehidă provenite de la panouri pe bază de lemn
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cea mai scăzută valoare a emisiilor de formaldehidă se acordă punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv 20 puncte; b) Pentru celelalte valori ale emisiilor de formaldehidă punctajul se acordă proporţional, astfel: PEF(n) = (Valoare emisii de formaldehidă provenite de la panouri pe bază de lemn (min) / Valoare emisii de formaldehidă provenite de la panouri pe bază de lemn (n)) x 20 puncte Unde, PEF(n) - Punctajul ofertei pentru factorul de evaluare „Emisii de formaldehidă provenite de la panouri pe bază de lemn”; Valoare emisii de formaldehidă provenite de la panouri pe bază de lemn (min) – cea mai scăzută valoare a emisiilor de formaldehidă ofertată în cadrul procedurii de atribuire; Valoare emisii de formaldehidă provenite de la panouri pe bază de lemn (n) – valoare emisii de formaldehidă ofertată
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Etichetarea ecologică
Descriere : a) Pentru cel mai mare număr de produse cu etichetă ecologică din produsele de mobilier se acorda un punctaj maxim alocat de 20 puncte; b) Pentru restul ofertelor, punctajul se va calcula dupa urmatoarea formula: P3 etichetă ecologică mobilier = (număr produse cu etichetă ecologică mobilier ofertate / număr max produse mobilier ofertate) x 20
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100183624

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 30/09/2024 15:00 +03:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 6 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 30/09/2024 15:00 +03:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53. din Legea privind achizitiile publice nr 98/2016
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : In termen de 10 zile, incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta despre actul autoritatii contractante considerat nelegal, conform art. 8 alin. 1) lit. a) din Legea 101/2016.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : Administratia Domeniului Public Sector 2
Organizația care primește cererile de participare : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Organizația care prelucrează ofertele : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0002

Titlu : LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban
Descriere : Se va incheia un acord-cadru de furnizare ,,LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban" Cantitatile estimate minime si maxime ale acordului-cadru, precum si cantitatile estimate minime si maxime ce ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului cadru, sunt prezentate in caietul de sarcini. Valoarea maxima estimata fara TVA a acordului-cadru: 37.470.150,00 RON Valoarea minima estimata fara TVA a acordului-cadru: 8.610.940,00 RON Valoarea estimata fara TVA a celui mai mare contract subsecvent: 4.687.230,00 RON Valoarea estimata fara TVA a celui mai mic contract subsecvent: 2.355.665,00 RON Frecventa si valoarea subsecventelor ce urmeaza sa fie atribuite: minim 1 contract subsecvent /an, in functie de necesitatile autoritatii contractante.
Identificator intern : 2

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34928400 Mobilier urban

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Bucuresti, Sectorul 2

5.1.3 Durata estimată

Durată : 48 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Criteriile de calificare utilizate se referă la: • motivele de excludere aplicabile conform prevederilor art. 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare; • neîncadrarea în prevederile art. 59 și 60 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Operatorul economic (ofertant, lider, asociat, terț, subcontractant) ce depune oferta trebuie să dovedească neîncadrarea la art. 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE conform art 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare, de către operatorii economici (ofertant, lider, asociat, terț, subcontractant) participanți la procedura de atribuire cu informațiile aferente situației lor. Incadrarea in situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice atrage excluderea ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea acordului-cadru. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire. Aceste documente pot fi: 1) certificate de atestare fiscala privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat, etc.) valabile la momentul prezentarii. Operatorul economic va prezenta pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prevederile art. 165 alin. (1), iar pentru sediile secundare/punctele de lucru, o declaraţie pe propria răspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate. Notă: În cazul ofertanților ce sunt persoane juridice străine se vor prezenta certificate echivalente care să ateste că aceștia nu înregistrează obligații fiscale restante în condițiile legii incidente în țara de rezidență, la momentul prezentării. Operatorul economic nu va fi exclus din procedura de atribuire atunci cand cuantumul impozitelor, taxelor și contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate și restante este mai mic de 10.000 lei, conform art. 166 alin. 2 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. 2) cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv; 3) după caz, documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogarile prevăzute la art. 166 alin. 2, art. 167 alin. 2, art. 171 din Legea nr. 98/ 2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare; 4) alte documente edificatoare, după caz. Documentele se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducere în limba română, după caz. Încadrarea în situațiile prevăzute la art. 59, 60, 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare atrage excluderea operatorului economic din procedura aplicată pentru atribuirea contractului de achiziție publică. Persoanele ce detin functii de decizie în cadrul autoritatii contractante sunt: Drugau Alin Vasilica – Director General, Tudor Alexandru – Director General Adjunct, Doina Anca Radu - Director Economic, Constantin Marian Paul - Director Directia Administrare Domeniu Public, Grigoras Iulia Andreea - Director Management Resurse Umane. Nota 1: In conformitate cu art. 168 din Legea 98/2016, autoritatea contractanta are obligatia de a accepta ca fiind suficient si relevant, pentru demonstrarea faptului ca ofertantul nu se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167, orice document considerat edificator, din acest punct de vedere, in tara de origine sau in tara in care ofertantul este stabilit, cum ar fi certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritati competente din tara respectiva. Nota 2: In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul/candidatul nu se emit documente de natura celor de mai sus sau respectivele documente nu vizeaza toate situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167, autoritatea contractanta accepta o declaratie pe propria raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : - Persoane juridice/ fizice române: Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul acordului – cadru. - Persoane juridice străine: Operatorii economici vor prezenta documente echivalente emise în țara în care aceștia sunt rezidenți, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE, urmând ca documentele justificative, respectiv, certificat constatator eliberat ONRC, valabil la data prezentării acestuia sau pentru ofertanții străini, documente echivalente emise în țara de rezidență, urmează să fie prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc, în urma aplicării criteriului de atribuire. În cazul unei oferte comune depusă de mai mulți operatori economici, documentele solicitate se vor prezenta de către fiecare operator economic semnatar al acordului de asociere, pentru partea de contract pe care o realizează. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducerea efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Precizări: - în cazul unei oferte depuse în asociere, fiecare membru al asocierii trebuie să depună documentele necesare pentru demonstrarea faptului că este autorizat să desfășoare partea sa din contract; - cerința se aplică și pentru subcontractanți care completează informațiile aferente situației lor la nivelul DUAE distinct; - informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale la momentul prezentării lor; - depunerea/prezentarea documentelor solicitate în cadrul acestei secțiuni se poate face în oricare din formele: original/copie lizibilă. - în cazul persoanelor juridice străine se solicită documente echivalente emise în conformitate cu legislația țării de rezidență a operatorului economic, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/limba în care au fost emise însoțite de traducere efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Avand in vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertantilor, ca odata cu depunerea DUAE sa prezinte acordul de subcontractare. Documentele justificative care probeaza cele asumate in angajamente/ acorduri vor fi solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire. Avand in vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertantilor, ca odata cu depunerea DUAE sa prezinte acordul de asociere. Documentele justificative care probeaza cele asumate in acord vor fi solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire .
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Denumire : Cifră de afaceri medie anuală
Descriere : Cifra de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani (2021, 2022, 2023) să fie de minim: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci – 6.800.000,00 lei fara TVA; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban – 9.200.000,00 lei fara TVA; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor – 12.000.000,00 lei fara TVA. In situatia in care ofertantul a fost infiintat sau si-a inceput activitatea economica in mai putin de 3 ani, de la data depunerii ofertei se solicita prezentarea datelor privind cifra de afaceri, corespunzator perioadei efective de activitate. Pentru calculul echivalentei la cifra de afaceri exprimata in alta valuta decat in lei, se va folosi cursul mediu anual in lei/valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru fiecare an in parte. Modalitatea de indeplinire: Se va completa DUAE conform art. 193 alin. 1 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Documentele justificative în susținerea cifrei de afaceri (bilanțul contabil /extrase de bilanț /raport financiar/ raport al cenzorilor, etc. pe ultimii 3 ani - 2021, 2022, 2023, sau orice alte documente din care să reiasă situația economică a ofertantilor) vor fi prezentate la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire. Daca situatiile financiare sunt intocmite in alta moneda, pentru conversia in lei, se va lua in considerare cursul mediu anual lei/alta valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru fiecare an in parte. In cazul sustinerii de catre un tert a capacitatii economice si financiare, fiecare ofertant participant la procedura de achizitie publica are obligatia de a prezenta DUAE propriu si DUAE tert si angajamentul ferm din care trebuie sa rezulte modul efectiv in care tertul/tertii sustinatori vor asigura indeplinirea angajamentului, odata cu oferta. NOTA: Se va completa DUAE pentru fiecare lot.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de bunuri: executarea de livrări de tipul specificat
Descriere : Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici împreuna) trebuie sa demonstreze ca a furnizat produse similare cu cele care reprezinta obiectul contractului, respectiv mobilier urban/stradal, a caror valoare cumulata a fost de minim: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci – 3.400.000,00 lei fara TVA; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban – 4.500.000,00 lei fara TVA; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor – 6.000.000,00 lei fara TVA. Prin contract similar se intelege: livrarea de produse ce pot fi asimilate mobilierului urban/stradal, respectiv elemente funcționale si/sau decorative care amplasate în spațiile publice conferă prin alcătuire, aspect, personalitate aparte zonei precum, dar fara a se limita la: bănci parcuri, coșuri de gunoi stradale, suporți biciclete, stâlpi și garduri delimitare, cișmele stradale, panouri afișaj, stâpli direcționare, seturi picnic, jardiniere stradale, stații de autobuz, corpuri iluminat exterior, bazine, pavaje decorative, pergole, cabine telefonice și altele asemenea. Confirmarea indeplinirii cerintei de calificare referitoare la capacitatea tehnica se face prin prezentarea unei liste cu principalele livrari de produse efectuate in ultimii 3 ani (se considera ultimii 3 ani perioada raportata la data limita de depunere a ofertelor), cu indicarea valorilor, datelor si a beneficiarilor publici sau privati - prin completare DUAE. Pentru calculul echivalentei la contractele a caror valoare este exprimata in alta valuta decat in lei, se va folosi cursul mediu anual in lei /valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru fiecare an in parte. Nota: În cazul în care autoritatea contractantă este nevoită, indiferent de motive, să procedeze la decalarea termenului-limită stabilit pentru depunerea ofertelor, publicând în acest sens o erată, limita inferioară a perioadei de 3 ani se extinde cu perioada de timp aferentă decalării, urmând a fi considerată îndeplinită cerința pentru toți operatorii care au prezentat dovada finalizării contractului de experiență similară în intervalul de timp nou rezultat. Modalitatea de indeplinire: Se va prezenta DUAE de catre operatorii economici participanti (ofertant, lider, asociat, subcontractant, tert sustinator) la procedura de atribuire, conform art. 193, alin. (1) din Legea 98/2016 privind achizitiile publice cu modificarile si completarile ulterioare, completand sectiunile aferente cerintelor solicitate mai sus. Documentele justificative care probeaza indeplinirea experientei similare (certificate/ documente etc) urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire. Documentele justificative sunt recomandari/procese verbale de receptie/documente constatatoare eliberate de beneficiarul/clientul respectiv, emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul privat beneficiar, prin care sa ateste ca ofertantul a livrat produse similare celor ce reprezinta obiectul contractului, in ultimii 3 ani. Se accepta orice alte documente relevante in sustinerea cerintei. Documentele justificative vor trebui să indice: a. numărul și data contractului invocat drept experiență similară; b. obiectul furnizarilor, astfel încât să fie furnizate toate informațiile solicitate și necesare pentru a se verifica îndeplinirea cerinței privind experiența similară; c. beneficiarii, indiferent dacă aceștia sunt autorități contractante sau clienți privați; d. valoarea în lei fără T.V.A., inclusiv valoarea produselor furnizate în perioada de referință (ultimii 3 ani); e. perioada, mai exact intervalul periodic (data de început și data de finalizare) în care s-au furnizat produsele; f. locul furnizarii produselor; g. să precizeze dacă au fost livrate în conformitate cu normele profesionale din domeniu și dacă au fost duse la bun sfârșit; h. partea și contravaloarea din contract executată în cazul în care experiența similară a fost dobandită în cadrul unei asocieri de operatori economici. Note: 1) Certificările vor fi emise sau contrasemnate de beneficiar (autoritate contractantă sau client privat). Intră în categoria documentelor reprezentând recomandări/procese verbale de recepție/ documente constatatoare eliberate de beneficiarul/clientul respectiv sau alte documente similare în măsura în care acestea sunt emise sau contrasemnate de beneficiar și furnizează toate informațiile solicitate pentru demonstrarea îndeplinirii cerinței de calificare privind experiența similară. 2) Dacă se vor prezenta ca experiență similară contracte care au ca obiect livrarea mai multor tipuri de produse, atunci ofertantul are obligația să evidențieze și să dovedească în mod clar în documentele depuse, care sunt produsele de natura a îndeplini solicitările din fișa de date a achiziției. 3) Documentele edificatoare vor fi prezentate în copie lizibilă. Persoanele juridice străine vor prezenta certificatele/documentele edificatoare, în copie lizibilă, însoțite de traducere autorizată în limba română. 4) Pentru calculul nivelului valoric al contractelor exprimate în altă monedă decât lei ofertantul/ofertanții vor face conversia la cursul leu/altă valută comunicat de BNR pentru anii în cauză. Pentru anul 2024 se va avea in vedere cursul comunicat de BNR la data publicarii anuntului de participare.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : În cazul în care ofertantul intenționează să subcontracteze lucrarea, va include in DUAE informațiile solicitate cu privire la denumirea subcontractanţilor şi datele de contact ale acestora, partea/ părţile din contract care urmează a fi îndeplinite de către aceştia, valoarea la care se ridică partea/ părţile respective, precum şi acordul subcontractanţilor cu privire la aceste aspecte. Subcontractantul nu trebuie sa se afle în situația care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 164, art. 165, art. 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Subcontractarea este permisa doar lucrarilor de montaj. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE conform art. 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Având în vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertanților, ca odată cu depunerea DUAE să prezinte acordul de subcontractare. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate doar la solicitarea autorității contractante și doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul întocmit la finalizarea evaluării ofertelor după aplicarea criteriului de atribuire. NOTA: DUAE-ul trebuie completat si depus de urmatoarele categorii de op. ec. ofertanti: ofertanti asociati (daca este cazul), terti sustinatori (daca este cazul), subcontractanti desemnati.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității
Descriere : Demonstrarea asigurarii unui nivel corespunzator al calitatii, in conformitate cu SR EN ISO 9001, aferent activitatii principale a acordului-cadru de furnizare, sau orice alt document echivalent. Modalitatea de indeplinire: Completare DUAE conform art. 193, alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc, in urma aplicarii criteriului de atribuire. Aceste documente pot fi: - un certificat emis de un organism independent, care atesta ca acesta are implementat si mentine standardul de mentinere a calitatii, conform seriei de standarde ISO 9001; sau - un sistem de management al calitatii pentru activitatile aferente activitatii principale a acordului cadru, valabil la momentul prezentarii documentului; sau -orice alte probe, prin care sa confirme asigurarea unui nivel corespunzator al calitatii. Se accepta raportul final de audit care atesta indeplinirea conditiilor de certificare, urmand sa fie emis certificatul, sau proceduri/manuale de calitate, activitate procedurala, etc., care probeaza in mod concludent indeplinirea cerintei. Ofertantii straini vor prezenta documentul in traducere autorizata in limba romana. NOTA: Se va completa DUAE pentru fiecare lot.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale autoritatea contractanta solicita ofertantului: - Persoane juridice/ fizice române: Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul acordului – cadru. - Persoane juridice străine: Operatorii economici vor prezenta documente echivalente emise în țara în care aceștia sunt rezidenți, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE, urmând ca documentele justificative, respectiv, certificat constatator eliberat ONRC, valabil la data prezentării acestuia sau pentru ofertanții străini, documente echivalente emise în țara de rezidență, urmează să fie prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc, în urma aplicării criteriului de atribuire. În cazul unei oferte comune depusă de mai mulți operatori economici, documentele solicitate se vor prezenta de către fiecare operator economic semnatar al acordului de asociere, pentru partea de contract pe care o realizează. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducerea efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Precizări: - în cazul unei oferte depuse în asociere, fiecare membru al asocierii trebuie să depună documentele necesare pentru demonstrarea faptului că este autorizat să desfășoare partea sa din contract; - cerința se aplică și pentru subcontractanți care completează informațiile aferente situației lor la nivelul DUAE distinct; - informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale la momentul prezentării lor; - depunerea/prezentarea documentelor solicitate în cadrul acestei secțiuni se poate face în oricare din formele: original/copie lizibilă. - în cazul persoanelor juridice străine se solicită documente echivalente emise în conformitate cu legislația țării de rezidență a operatorului economic, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/limba în care au fost emise însoțite de traducere efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Garantia extinsa acordata
Descriere : Punctajul maxim alocat este de 20 de puncte și se acordă astfel: a) Pentru cea mai mare durata de garanție ofertată se acordă punctajul maxim alocat, respectiv 20 puncte. b) Pentru o durata de garanție mai mică decât cea prevăzută la lit. a), punctajul se calculează astfel: PDG(n) =(DGn/DGmax) x 20, unde: DGmax = durata de garanție maximă ofertată, DGn = durata de garanție ofertată, PDG(n) = punctajul privind durata de garanție a ofertei care se evaluează. Ofertantul va prezenta in cadrul propunerii tehnice o declaratie privind termenul de garantie (in luni calendaristice) acordata pentru produsele ofertate si detaliaza perioada oferita drept garantie a produselor, atestand astfel faptul ca se acopera conformitatea bunurilor cu specificatiile prevazute in contract.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Etichetarea ecologică
Descriere : a) Pentru cel mai mare număr de produse cu etichetă ecologică din produsele de mobilier se acorda un punctaj maxim alocat de 20 puncte; b) Pentru restul ofertelor, punctajul se va calcula dupa urmatoarea formula: P3 etichetă ecologică mobilier = (număr produse cu etichetă ecologică mobilier ofertate / număr max produse mobilier ofertate) x 20
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Gestiunea scoaterii din uz – ambalaj din material reciclat
Descriere : Se acorda punctaj maxim de 20 puncte, ofertei/ofertelor care prezinta cea mai mare proportie de material reciclat. Pentru restul ofertelor , punctajul se acorda potrivit formulei : P_eco(n) = (%n-50%) / (%max – 50%) x 20 Unde P_eco(n) – punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare; %_n = proportia ofertei admisibile aflate sub evaluare; %max cea mai mare proportie ofertata in cadrul ofertelor admisibile. Produsele care detin o eticheta ecologica relevanta de tip 1 si care indeplinesc criteriile enumerate, sunt punctate corespunzator. In mod alternativ, se prezinta o declaratie de conformitate cu prezentul criteriu privind ambalajul produsului.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100183624

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 30/09/2024 15:00 +03:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 6 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 30/09/2024 15:00 +03:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53. din Legea privind achizitiile publice nr 98/2016
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : In termen de 10 zile, incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta despre actul autoritatii contractante considerat nelegal, conform art. 8 alin. 1) lit. a) din Legea 101/2016.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : Administratia Domeniului Public Sector 2
Organizația care primește cererile de participare : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Organizația care prelucrează ofertele : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0003

Titlu : LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor
Descriere : Se va incheia un acord-cadru de furnizare ,,LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor" Cantitatile estimate minime si maxime ale acordului-cadru, precum si cantitatile estimate minime si maxime ce ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului cadru, sunt prezentate in caietul de sarcini. Valoarea maxima estimata fara TVA a acordului-cadru: 113.708.000,00 RON Valoarea minima estimata fara TVA a acordului-cadru: 36.214.800,00 RON Valoarea estimata fara TVA a celui mai mare contract subsecvent: 6.047.920,00 RON Valoarea estimata fara TVA a celui mai mic contract subsecvent: 1.488.760,00 RON Frecventa si valoarea subsecventelor ce urmeaza sa fie atribuite: minim 1 contract subsecvent /an, in functie de necesitatile autoritatii contractante.
Identificator intern : 3

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34928400 Mobilier urban

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Bucuresti, Sectorul 2

5.1.3 Durata estimată

Durată : 48 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Criteriile de calificare utilizate se referă la: • motivele de excludere aplicabile conform prevederilor art. 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare; • neîncadrarea în prevederile art. 59 și 60 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Operatorul economic (ofertant, lider, asociat, terț, subcontractant) ce depune oferta trebuie să dovedească neîncadrarea la art. 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE conform art 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare, de către operatorii economici (ofertant, lider, asociat, terț, subcontractant) participanți la procedura de atribuire cu informațiile aferente situației lor. Incadrarea in situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice atrage excluderea ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea acordului-cadru. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire. Aceste documente pot fi: 1) certificate de atestare fiscala privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat, etc.) valabile la momentul prezentarii. Operatorul economic va prezenta pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prevederile art. 165 alin. (1), iar pentru sediile secundare/punctele de lucru, o declaraţie pe propria răspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate. Notă: În cazul ofertanților ce sunt persoane juridice străine se vor prezenta certificate echivalente care să ateste că aceștia nu înregistrează obligații fiscale restante în condițiile legii incidente în țara de rezidență, la momentul prezentării. Operatorul economic nu va fi exclus din procedura de atribuire atunci cand cuantumul impozitelor, taxelor și contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate și restante este mai mic de 10.000 lei, conform art. 166 alin. 2 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. 2) cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv; 3) după caz, documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogarile prevăzute la art. 166 alin. 2, art. 167 alin. 2, art. 171 din Legea nr. 98/ 2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare; 4) alte documente edificatoare, după caz. Documentele se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducere în limba română, după caz. Încadrarea în situațiile prevăzute la art. 59, 60, 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare atrage excluderea operatorului economic din procedura aplicată pentru atribuirea contractului de achiziție publică. Persoanele ce detin functii de decizie în cadrul autoritatii contractante sunt: Drugau Alin Vasilica – Director General, Tudor Alexandru – Director General Adjunct, Doina Anca Radu - Director Economic, Constantin Marian Paul - Director Directia Administrare Domeniu Public, Grigoras Iulia Andreea - Director Management Resurse Umane. Nota 1: In conformitate cu art. 168 din Legea 98/2016, autoritatea contractanta are obligatia de a accepta ca fiind suficient si relevant, pentru demonstrarea faptului ca ofertantul nu se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167, orice document considerat edificator, din acest punct de vedere, in tara de origine sau in tara in care ofertantul este stabilit, cum ar fi certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritati competente din tara respectiva. Nota 2: In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul/candidatul nu se emit documente de natura celor de mai sus sau respectivele documente nu vizeaza toate situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167, autoritatea contractanta accepta o declaratie pe propria raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : - Persoane juridice/ fizice române: Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul acordului – cadru. - Persoane juridice străine: Operatorii economici vor prezenta documente echivalente emise în țara în care aceștia sunt rezidenți, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE, urmând ca documentele justificative, respectiv, certificat constatator eliberat ONRC, valabil la data prezentării acestuia sau pentru ofertanții străini, documente echivalente emise în țara de rezidență, urmează să fie prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc, în urma aplicării criteriului de atribuire. În cazul unei oferte comune depusă de mai mulți operatori economici, documentele solicitate se vor prezenta de către fiecare operator economic semnatar al acordului de asociere, pentru partea de contract pe care o realizează. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducerea efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Precizări: - în cazul unei oferte depuse în asociere, fiecare membru al asocierii trebuie să depună documentele necesare pentru demonstrarea faptului că este autorizat să desfășoare partea sa din contract; - cerința se aplică și pentru subcontractanți care completează informațiile aferente situației lor la nivelul DUAE distinct; - informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale la momentul prezentării lor; - depunerea/prezentarea documentelor solicitate în cadrul acestei secțiuni se poate face în oricare din formele: original/copie lizibilă. - în cazul persoanelor juridice străine se solicită documente echivalente emise în conformitate cu legislația țării de rezidență a operatorului economic, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/limba în care au fost emise însoțite de traducere efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Avand in vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertantilor, ca odata cu depunerea DUAE sa prezinte acordul de subcontractare. Documentele justificative care probeaza cele asumate in angajamente/ acorduri vor fi solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire. Avand in vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertantilor, ca odata cu depunerea DUAE sa prezinte acordul de asociere. Documentele justificative care probeaza cele asumate in acord vor fi solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire .
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Denumire : Cifră de afaceri medie anuală
Descriere : Cifra de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani (2021, 2022, 2023) să fie de minim: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci – 6.800.000,00 lei fara TVA; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban – 9.200.000,00 lei fara TVA; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor – 12.000.000,00 lei fara TVA. In situatia in care ofertantul a fost infiintat sau si-a inceput activitatea economica in mai putin de 3 ani, de la data depunerii ofertei se solicita prezentarea datelor privind cifra de afaceri, corespunzator perioadei efective de activitate. Pentru calculul echivalentei la cifra de afaceri exprimata in alta valuta decat in lei, se va folosi cursul mediu anual in lei/valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru fiecare an in parte. Modalitatea de indeplinire: Se va completa DUAE conform art. 193 alin. 1 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Documentele justificative în susținerea cifrei de afaceri (bilanțul contabil /extrase de bilanț /raport financiar/ raport al cenzorilor, etc. pe ultimii 3 ani - 2021, 2022, 2023, sau orice alte documente din care să reiasă situația economică a ofertantilor) vor fi prezentate la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire. Daca situatiile financiare sunt intocmite in alta moneda, pentru conversia in lei, se va lua in considerare cursul mediu anual lei/alta valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru fiecare an in parte. In cazul sustinerii de catre un tert a capacitatii economice si financiare, fiecare ofertant participant la procedura de achizitie publica are obligatia de a prezenta DUAE propriu si DUAE tert si angajamentul ferm din care trebuie sa rezulte modul efectiv in care tertul/tertii sustinatori vor asigura indeplinirea angajamentului, odata cu oferta. NOTA: Se va completa DUAE pentru fiecare lot.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de bunuri: executarea de livrări de tipul specificat
Descriere : Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici împreuna) trebuie sa demonstreze ca a furnizat produse similare cu cele care reprezinta obiectul contractului, respectiv mobilier urban/stradal, a caror valoare cumulata a fost de minim: LOT 1 - Furnizare inclusiv montaj banci – 3.400.000,00 lei fara TVA; LOT 2 - Furnizare inclusiv montaj mobilier urban – 4.500.000,00 lei fara TVA; LOT 3 - Furnizare inclusiv montaj mobilier avertizor – 6.000.000,00 lei fara TVA. Prin contract similar se intelege: livrarea de produse ce pot fi asimilate mobilierului urban/stradal, respectiv elemente funcționale si/sau decorative care amplasate în spațiile publice conferă prin alcătuire, aspect, personalitate aparte zonei precum, dar fara a se limita la: bănci parcuri, coșuri de gunoi stradale, suporți biciclete, stâlpi și garduri delimitare, cișmele stradale, panouri afișaj, stâpli direcționare, seturi picnic, jardiniere stradale, stații de autobuz, corpuri iluminat exterior, bazine, pavaje decorative, pergole, cabine telefonice și altele asemenea. Confirmarea indeplinirii cerintei de calificare referitoare la capacitatea tehnica se face prin prezentarea unei liste cu principalele livrari de produse efectuate in ultimii 3 ani (se considera ultimii 3 ani perioada raportata la data limita de depunere a ofertelor), cu indicarea valorilor, datelor si a beneficiarilor publici sau privati - prin completare DUAE. Pentru calculul echivalentei la contractele a caror valoare este exprimata in alta valuta decat in lei, se va folosi cursul mediu anual in lei /valuta comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru fiecare an in parte. Nota: În cazul în care autoritatea contractantă este nevoită, indiferent de motive, să procedeze la decalarea termenului-limită stabilit pentru depunerea ofertelor, publicând în acest sens o erată, limita inferioară a perioadei de 3 ani se extinde cu perioada de timp aferentă decalării, urmând a fi considerată îndeplinită cerința pentru toți operatorii care au prezentat dovada finalizării contractului de experiență similară în intervalul de timp nou rezultat. Modalitatea de indeplinire: Se va prezenta DUAE de catre operatorii economici participanti (ofertant, lider, asociat, subcontractant, tert sustinator) la procedura de atribuire, conform art. 193, alin. (1) din Legea 98/2016 privind achizitiile publice cu modificarile si completarile ulterioare, completand sectiunile aferente cerintelor solicitate mai sus. Documentele justificative care probeaza indeplinirea experientei similare (certificate/ documente etc) urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc in urma aplicarii criteriului de atribuire. Documentele justificative sunt recomandari/procese verbale de receptie/documente constatatoare eliberate de beneficiarul/clientul respectiv, emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul privat beneficiar, prin care sa ateste ca ofertantul a livrat produse similare celor ce reprezinta obiectul contractului, in ultimii 3 ani. Se accepta orice alte documente relevante in sustinerea cerintei. Documentele justificative vor trebui să indice: a. numărul și data contractului invocat drept experiență similară; b. obiectul furnizarilor, astfel încât să fie furnizate toate informațiile solicitate și necesare pentru a se verifica îndeplinirea cerinței privind experiența similară; c. beneficiarii, indiferent dacă aceștia sunt autorități contractante sau clienți privați; d. valoarea în lei fără T.V.A., inclusiv valoarea produselor furnizate în perioada de referință (ultimii 3 ani); e. perioada, mai exact intervalul periodic (data de început și data de finalizare) în care s-au furnizat produsele; f. locul furnizarii produselor; g. să precizeze dacă au fost livrate în conformitate cu normele profesionale din domeniu și dacă au fost duse la bun sfârșit; h. partea și contravaloarea din contract executată în cazul în care experiența similară a fost dobandită în cadrul unei asocieri de operatori economici. Note: 1) Certificările vor fi emise sau contrasemnate de beneficiar (autoritate contractantă sau client privat). Intră în categoria documentelor reprezentând recomandări/procese verbale de recepție/ documente constatatoare eliberate de beneficiarul/clientul respectiv sau alte documente similare în măsura în care acestea sunt emise sau contrasemnate de beneficiar și furnizează toate informațiile solicitate pentru demonstrarea îndeplinirii cerinței de calificare privind experiența similară. 2) Dacă se vor prezenta ca experiență similară contracte care au ca obiect livrarea mai multor tipuri de produse, atunci ofertantul are obligația să evidențieze și să dovedească în mod clar în documentele depuse, care sunt produsele de natura a îndeplini solicitările din fișa de date a achiziției. 3) Documentele edificatoare vor fi prezentate în copie lizibilă. Persoanele juridice străine vor prezenta certificatele/documentele edificatoare, în copie lizibilă, însoțite de traducere autorizată în limba română. 4) Pentru calculul nivelului valoric al contractelor exprimate în altă monedă decât lei ofertantul/ofertanții vor face conversia la cursul leu/altă valută comunicat de BNR pentru anii în cauză. Pentru anul 2024 se va avea in vedere cursul comunicat de BNR la data publicarii anuntului de participare.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : În cazul în care ofertantul intenționează să subcontracteze lucrarea, va include in DUAE informațiile solicitate cu privire la denumirea subcontractanţilor şi datele de contact ale acestora, partea/ părţile din contract care urmează a fi îndeplinite de către aceştia, valoarea la care se ridică partea/ părţile respective, precum şi acordul subcontractanţilor cu privire la aceste aspecte. Subcontractantul nu trebuie sa se afle în situația care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 164, art. 165, art. 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Subcontractarea este permisa doar lucrarilor de montaj. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE conform art. 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Având în vedere Notificarea nr. 256/08.12.2016, se va solicita tuturor ofertanților, ca odată cu depunerea DUAE să prezinte acordul de subcontractare. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate doar la solicitarea autorității contractante și doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul întocmit la finalizarea evaluării ofertelor după aplicarea criteriului de atribuire. NOTA: DUAE-ul trebuie completat si depus de urmatoarele categorii de op. ec. ofertanti: ofertanti asociati (daca este cazul), terti sustinatori (daca este cazul), subcontractanti desemnati.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității
Descriere : Demonstrarea asigurarii unui nivel corespunzator al calitatii, in conformitate cu SR EN ISO 9001, aferent activitatii principale a acordului-cadru de furnizare, sau orice alt document echivalent. Modalitatea de indeplinire: Completare DUAE conform art. 193, alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc, in urma aplicarii criteriului de atribuire. Aceste documente pot fi: - un certificat emis de un organism independent, care atesta ca acesta are implementat si mentine standardul de mentinere a calitatii, conform seriei de standarde ISO 9001; sau - un sistem de management al calitatii pentru activitatile aferente activitatii principale a acordului cadru, valabil la momentul prezentarii documentului; sau -orice alte probe, prin care sa confirme asigurarea unui nivel corespunzator al calitatii. Se accepta raportul final de audit care atesta indeplinirea conditiilor de certificare, urmand sa fie emis certificatul, sau proceduri/manuale de calitate, activitate procedurala, etc., care probeaza in mod concludent indeplinirea cerintei. Ofertantii straini vor prezenta documentul in traducere autorizata in limba romana. NOTA: Se va completa DUAE pentru fiecare lot.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale autoritatea contractanta solicita ofertantului: - Persoane juridice/ fizice române: Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul acordului – cadru. - Persoane juridice străine: Operatorii economici vor prezenta documente echivalente emise în țara în care aceștia sunt rezidenți, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE, urmând ca documentele justificative, respectiv, certificat constatator eliberat ONRC, valabil la data prezentării acestuia sau pentru ofertanții străini, documente echivalente emise în țara de rezidență, urmează să fie prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc, în urma aplicării criteriului de atribuire. În cazul unei oferte comune depusă de mai mulți operatori economici, documentele solicitate se vor prezenta de către fiecare operator economic semnatar al acordului de asociere, pentru partea de contract pe care o realizează. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/ limba în care au fost emise, însoțite de traducerea efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz. Precizări: - în cazul unei oferte depuse în asociere, fiecare membru al asocierii trebuie să depună documentele necesare pentru demonstrarea faptului că este autorizat să desfășoare partea sa din contract; - cerința se aplică și pentru subcontractanți care completează informațiile aferente situației lor la nivelul DUAE distinct; - informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale la momentul prezentării lor; - depunerea/prezentarea documentelor solicitate în cadrul acestei secțiuni se poate face în oricare din formele: original/copie lizibilă. - în cazul persoanelor juridice străine se solicită documente echivalente emise în conformitate cu legislația țării de rezidență a operatorului economic, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română. Documentele solicitate se vor prezenta în limba română/limba în care au fost emise însoțite de traducere efectuată de un traducător autorizat în limba română, după caz.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Garantia extinsa acordata
Descriere : Punctajul maxim alocat este de 20 de puncte și se acordă astfel: a) Pentru cea mai mare durata de garanție ofertată se acordă punctajul maxim alocat, respectiv 20 puncte. b) Pentru o durata de garanție mai mică decât cea prevăzută la lit. a), punctajul se calculează astfel: PDG(n) =(DGn/DGmax) x 20, unde: DGmax = durata de garanție maximă ofertată, DGn = durata de garanție ofertată, PDG(n) = punctajul privind durata de garanție a ofertei care se evaluează. Ofertantul va prezenta in cadrul propunerii tehnice o declaratie privind termenul de garantie (in luni calendaristice) acordata pentru produsele ofertate si detaliaza perioada oferita drept garantie a produselor, atestand astfel faptul ca se acopera conformitatea bunurilor cu specificatiile prevazute in contract.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Etichetarea ecologică
Descriere : a) Pentru cel mai mare număr de produse cu etichetă ecologică din produsele de mobilier se acorda un punctaj maxim alocat de 20 puncte; b) Pentru restul ofertelor, punctajul se va calcula dupa urmatoarea formula: P3 etichetă ecologică mobilier = (număr produse cu etichetă ecologică mobilier ofertate / număr max produse mobilier ofertate) x 20
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Gestiunea scoaterii din uz – ambalaj din material reciclat
Descriere : Se acorda punctaj maxim de 20 puncte, ofertei/ofertelor care prezinta cea mai mare proportie de material reciclat. Pentru restul ofertelor , punctajul se acorda potrivit formulei : P_eco(n) = (%n-50%) / (%max – 50%) x 20 Unde P_eco(n) – punctajul obtinut de catre oferta admisibila aflata sub evaluare; %_n = proportia ofertei admisibile aflate sub evaluare; %max cea mai mare proportie ofertata in cadrul ofertelor admisibile. Produsele care detin o eticheta ecologica relevanta de tip 1 si care indeplinesc criteriile enumerate, sunt punctate corespunzator. In mod alternativ, se prezinta o declaratie de conformitate cu prezentul criteriu privind ambalajul produsului.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100183624

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 30/09/2024 15:00 +03:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 6 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 30/09/2024 15:00 +03:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53. din Legea privind achizitiile publice nr 98/2016
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : In termen de 10 zile, incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta despre actul autoritatii contractante considerat nelegal, conform art. 8 alin. 1) lit. a) din Legea 101/2016.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Acord-cadru, fără reluarea procedurii concurențiale
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : Administratia Domeniului Public Sector 2
Organizația care primește cererile de participare : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Organizația care prelucrează ofertele : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
TED eSender : Operator SEAP

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2
Număr de înregistrare : 4266260
Adresă poștală : Strada: Electronicii, nr. 44
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 023254
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : MARIANA MIRELA ION
Telefon : +40 212527712
Fax : +40 0212527977
Adresa de internet : https://www.adp2.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104641
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0005

Denumire oficială : Administratia Domeniului Public Sector 2
Număr de înregistrare : 4266260_3
Adresă poștală : Soseaua Electronicii nr 44, Sector 2;
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 023254
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 0212527789
Adresa de internet : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiană, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: 020976
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 3032997
Fax : +40 3052889
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

11. Informații privind anunțul

11.1 Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : 5f0f04be-3357-4d75-955e-4376dd033c03 - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 14/08/2024 15:16 +03:00
Data de expediere a anunțului eSender : 14/08/2024 14:05 +03:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română

11.2 Informații privind publicarea

Numărul de publicare al anunțului : 00491526-2024
Numărul ediției JO S : 159/2024
Data publicării : 16/08/2024