Energia- ja olosuhdehallinnan palvelu

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Tilat-palvelu (myöhemmin myös Tilaaja) pyytää tarjouksia energia- ja olosuhdepalveluiden toteuttamiseen. Energia- ja olosuhdehallintapalvelun hankinnan tavoitteena on saada kaupungin palvelurakennusten ylläpitoon resurssi, jonka avulla varmistetaan rakennusten optimaalinen energiankäyttö ja olosuhteet sekä taloteknisten järjestelmien toimivuus. Lisäksi pyrkimyksenä on kehittää vastuullista kiinteistönpitoa toteuttamalla energiatehokkuutta parantavia investointeja ja ennakoimalla korjaustarpeita. Tavoitteena …

CPV: 71314000 Servicios de energía y servicios conexos, 71314200 Servicios de gestión de energía, 71314300 Servicios de consultoría en rendimiento energético
Plazo:
14 de octubre de 2024 a las 09:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Energia- ja olosuhdehallinnan palvelu
Organismo adjudicador:
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Número de premio:
HEL 2024-010803

1. Ostaja

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Ostajan oikeusstatus : Alueviranomainen
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen julkishallinto

2. Menettely

2.1 Menettely

Otsikko : Energia- ja olosuhdehallinnan palvelu
Kuvaus : Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Tilat-palvelu (myöhemmin myös Tilaaja) pyytää tarjouksia energia- ja olosuhdepalveluiden toteuttamiseen. Energia- ja olosuhdehallintapalvelun hankinnan tavoitteena on saada kaupungin palvelurakennusten ylläpitoon resurssi, jonka avulla varmistetaan rakennusten optimaalinen energiankäyttö ja olosuhteet sekä taloteknisten järjestelmien toimivuus. Lisäksi pyrkimyksenä on kehittää vastuullista kiinteistönpitoa toteuttamalla energiatehokkuutta parantavia investointeja ja ennakoimalla korjaustarpeita. Tavoitteena on löytää asiantuntijoita, joilla on laaja-alaista osaamista rakennusten energiatehokkuudesta ja taloteknisistä järjestelmistä. Palvelu sisältää kaksi tehtäväkokonaisuutta, joille tarjotaan erilliset hinnat: 1. Energiankulutuksen, olosuhteiden ja taloteknisten järjestelmien toimivuuden optimointi 2. Kohdekohtaisten lisäselvitysten laadinta Tarkempi erittely palvelusta on sisällytetty tarjouspyynnön liitteeseen Palvelukuvaus. Kilpailutuksen perusteella valitaan yksi palveluntuottaja. Sopimuskauden suunniteltu alkamisajankohta on marraskuu 2024. Varsinainen sopimuskausi on 24 kuukautta. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla. Tarjoukset eivät saa sisältää omia ehtoja. Työt edellytetään tehtäväksi voimassa olevien lakien, asetusten ja määräysten sekä hyvän suunnittelutavan mukaisesti ammattitaitoista työvoimaa käyttäen. Palvelusopimuksessa noudatetaan JYSE2014 palvelut, päivitysversion 2022 mukaisia ehtoja. JYSE2014 poikkeavat ehdot on esitetty sopimusluonnoksessa. Työt edellytetään tehtäväksi suomen kielellä.
Menettelytunniste : d9769d33-31ef-4666-93b2-5572bae0b3f7
Sisäinen tunniste : HEL 2024-010803
Menettelyn tyyppi : Avoin
Menettely on nopeutettu : ei
Perustelu nopeutetun menettelyn käytölle :
Menettelyn tärkeimmät piirteet :

2.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 71314000 Energia ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 71314200 Energiahallinto
Lisäluokitus ( cpv ): 71314300 Energiansäästöä koskevat konsulttipalvelut

2.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi

2.1.4 Yleistä tietoa

Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/24/EU

2.1.6 Poissulkemisperusteet

Kansallisesta lainsäädännöstä johtuva konkurssia tai muuta sellaista vastaava tilanne : Tarjoaja on kansalliseen lainsäädäntöön ja kansallisiin määräyksiin perustuen yllämainittuja tilanteita vastaavassa samankaltaisessa menettelyssä.
Konkurssi : Tarjoaja on konkurssissa.
Korruptio : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu lahjonnasta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Järjestelyt velkojien kanssa : Tarjoajalla on järjestelyjä velkojien kanssa.
Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Tarjoajalle tai henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Toisten talouden toimijoiden kanssa kilpailun vääristämiseksi tehdyt sopimukset : Tarjoaja on tehnyt muiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään vääristämään kilpailua.
Ympäristölainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut ympäristölainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rahanpesusta tai terrorismin rahoituksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Petos : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen, on annettu petoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu lapsityövoiman käytöstä tai muista ihmiskaupan muodoista lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Maksukyvyttömyys : Tarjoajan osalta on käynnistetty maksukyvyttömyys- tai likvidaatiomenettely.
Työlainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut työlainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Varat selvitysmiehen hallinnassa : Tarjoajan varat ovat selvitysmiehen tai tuomioistuimen hallinnassa.
Syyllistyminen väärien tietojen antamiseen, tietojen antamatta jättämiseen, vaadittujen asiakirjojen antamiseen kykenemättömien tietojen toimittamiseen ja tätä menettelyä koskevien luottamuksellisten tietojen antamiseen : Tarjoajaa koskee jokin seuraavista tilanteista. a) on syyllistynyt väärän tiedon antamiseen poissulkemis- tai valintaperusteiden osalta, b) on jättänyt antamatta tällaisia tietoja, c) on toimittanut viiveellä tai ei lainkaan ostajan vaatimia tietoja, tai d) on yrittänyt vaikuttaa ostajan päätöksentekoprosessiin asiattomalla tavalla tai hankkinut luottamuksellista tietoa, joista voisi olla sille hankintamenettelyssä asiaankuulumatonta etua, taikka on toimittanut harhaanjohtavia tietoja, joilla voi olla merkittävä vaikutus poissulkemista, tarjoajan valintaa tai hankintaa koskeviin päätöksiin.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai edustus-,päätös- tai valvontavaltaa käyttävä henkilö on rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla tuomittu työturvallisuusrikoksesta, työaikasuojelurikoksesta, työsyrjinnästä, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta tai luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä.
Talouden toimijan hankintamenettelyyn osallistumisesta johtuvat eturistiriidat : Tarjoajan osallistumisesta hankintamenettelyyn aiheutuu eturistiriitoja.
Välitön tai välillinen osallistuminen tämän hankintamenettelyn valmisteluun : Tarjoaja tai tarjoajaan liittyvä yritys on antanut ostajalle neuvoja tai muulla tavoin osallistunut hankintamenettelyn valmisteluun.
Syyllistyminen ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen : Tarjoaja on syyllistynyt ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen.
Ennenaikainen irtisanominen, vahingonkorvaukset tai muut vastaavat seuraamukset : Tarjoajan aikaisempia hankintasopimuksia tai käyttöoikeussopimuksia on irtisanottu ennenaikaisesti tai kyseisen aikaisemman sopimuksen yhteydessä on vaadittu vahingonkorvauksia tai määrätty muita vastaavia seuraamuksia.
Sosiaalilainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut sosiaalilainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Tarjoaja on rikkonut sosiaaliturvamaksujen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Liiketoiminta on keskeytetty : Tarjoajan liiketoiminta on keskeytetty.
Verojen maksu : Tarjoaja on rikkonut verojen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu terrorismirikoksesta tai terroritoimintaan liittyvästä rikoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.

5. Erä

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0000

Otsikko : Energia- ja olosuhdehallinnan palvelu
Kuvaus : Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Tilat-palvelu (myöhemmin myös Tilaaja) pyytää tarjouksia energia- ja olosuhdepalveluiden toteuttamiseen. Energia- ja olosuhdehallintapalvelun hankinnan tavoitteena on saada kaupungin palvelurakennusten ylläpitoon resurssi, jonka avulla varmistetaan rakennusten optimaalinen energiankäyttö ja olosuhteet sekä taloteknisten järjestelmien toimivuus. Lisäksi pyrkimyksenä on kehittää vastuullista kiinteistönpitoa toteuttamalla energiatehokkuutta parantavia investointeja ja ennakoimalla korjaustarpeita. Tavoitteena on löytää asiantuntijoita, joilla on laaja-alaista osaamista rakennusten energiatehokkuudesta ja taloteknisistä järjestelmistä. Palvelu sisältää kaksi tehtäväkokonaisuutta, joille tarjotaan erilliset hinnat: 1. Energiankulutuksen, olosuhteiden ja taloteknisten järjestelmien toimivuuden optimointi 2. Kohdekohtaisten lisäselvitysten laadinta Tarkempi erittely palvelusta on sisällytetty tarjouspyynnön liitteeseen Palvelukuvaus. Kilpailutuksen perusteella valitaan yksi palveluntuottaja. Sopimuskauden suunniteltu alkamisajankohta on marraskuu 2024. Varsinainen sopimuskausi on 24 kuukautta. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla. Tarjoukset eivät saa sisältää omia ehtoja. Työt edellytetään tehtäväksi voimassa olevien lakien, asetusten ja määräysten sekä hyvän suunnittelutavan mukaisesti ammattitaitoista työvoimaa käyttäen. Palvelusopimuksessa noudatetaan JYSE2014 palvelut, päivitysversion 2022 mukaisia ehtoja. JYSE2014 poikkeavat ehdot on esitetty sopimusluonnoksessa. Työt edellytetään tehtäväksi suomen kielellä.
Sisäinen tunniste : 734476

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Palvelut
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 71314000 Energia ja siihen liittyvät palvelut
Lisäluokitus ( cpv ): 71314200 Energiahallinto
Lisäluokitus ( cpv ): 71314300 Energiansäästöä koskevat konsulttipalvelut
Optiot :
Vaihtoehtojen kuvaus : Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla.

5.1.2 Suorituspaikka

Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Lisätiedot :

5.1.3 Arvioitu kesto

Kesto : 24 Kuukausi

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Tarjoajan keskimääräinen vuotuinen liikevaihto
Kuvaus : Tarjoajan viimeisen kahden (2) vahvistetun tilikauden keskimääräisen liikevaihdon tulee olla ollut 400 000 € tai enemmän.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Ammatinharjoittajan vastuuvakuutuksen
Kuvaus : Tarjoajan ottaman ammatinharjoittajan vastuuvakuutuksen vakuutussumma tulee olla vähintään 500 000 €.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Muut taloudelliset ja rahoitukselliset vaatimukset
Kuvaus : Tarjoajan tulee olla merkitty ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin tai ehdokkaan sijoittautumismaan vastaaviin rekistereihin, mikäli lainsäädäntö sitä edellyttää.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Muut taloudelliset ja rahoitukselliset vaatimukset
Kuvaus : Tarjoajalla on oltava lähtökohtaisesti häiriöttömät luottotiedot. Tarkemmat vaatimukset on esitetty ESPD-lomakkeella.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Muut taloudelliset ja rahoitukselliset vaatimukset
Kuvaus : Tarjoajalla on voimassa oleva tapaturmavakuutus.
Peruste :
Tyyppi : Muu
Nimi : Laadunvarmistus
Kuvaus : Riippumattomien laitosten laadunvarmistusstandardeista antamat todistukset - ISO 9001 tai vastaava
Peruste :
Tyyppi : Muu
Nimi : Ympäristöasioiden standardit
Kuvaus : Riippumattomien laitosten ympäristöasioiden hallintajärjestelmistä tai standardeista antamat todistukset - ISO 14001 tai vastaava
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Kaupparekisteriin merkitseminen
Kuvaus : Tarjoaja on merkitty asiaankuuluviin sijoittautumisjäsenvaltionsa pitämiin kaupparekistereihin: Se on merkitty sijoittautumisjäsenvaltion pitämään, direktiivin 2014/24/EU liitteessä XI kuvattuun ammattirekisteriin; tietyistä jäsenvaltioista tulevien tarjoajien täytyy mahdollisesti täyttää muita samassa liitteessä säädettyjä vaatimuksia.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Referenssivaatimus
Kuvaus : Tarjoajalla on oltava riittävästi kokemusta hankinnan kohteena olevan palvelun toteuttamisesta. Kokemuksen osoittamiseksi tarjoajan on voitava esittää yksi referenssitoimeksianto, jonka tulee olla vastaavan palvelun tuottamisesta kiinteistöjoukolle, joka käsittää 100 000 m2 palvelurakennuksia ja/tai toimitiloja. Palvelun on pitänyt olla käytössä vähintään 12 kk viimeisen kolmen (3) vuoden aikana (tarjouspyynnön viimeisestä tarjouksen jättämisen päivämäärästä laskien) ja tarjoajan suorittaman työn osuus 100 %. Tarkemmat vaatimukset yritysreferenssistä on esitetty tarjouspyynnön muissa ehdoissa. Tiedot referensseistä ladataan tarjouspyynnön osiossa "Muut ehdot".
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Vastuuhenkilön vaatimukset
Kuvaus : Tarjouksessa nimetyn vastuuhenkilön tulee täyttää tarjouspyynnössä ja ESPD-lomakkeella esitetyt vaatimukset. Tiedot vaatimusten täyttämiseksi ladataan tarjouspyynnön osiossa "Muut ehdot".

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi : Palvelun hinnat
Kuvaus : Hankinnan vertailuhinta lasketaan osa-alueiden 1 ja 2 tarjoushintojen perusteella laskentakaavalla. Laskentakaava on esitetty tarjouspyynnöllä.
Painotus (pisteinä, tarkka) : 40
Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi : Palvelun laatu
Kuvaus : Palvelun laatu on pisteytetty kahdelle eri osalle, referenssit ja toteutussuunnitelma. Pisteet annetaan tarjouspyynnössä ja sen liitteissä esitetyn mukaisesti.
Painotus (pisteinä, tarkka) : 60
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 09/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Pakollinen
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 14/10/2024 09:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 6 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 14/10/2024 09:30 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

8. Organisaatiot

8.1 ORG-0001

Virallinen nimi : Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Rekisterinumero : 0201256-6
Postiosoite : PL 58208
Postitoimipaikka : HELSINGIN KAUPUNKI
Postinumero : 00099
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Hankintapalvelut / Hoito- ja käyttö -hankintakategoria
Puhelin : +358 93102611
Tämän organisaation rooli :
Ostaja

8.1 ORG-0002

Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin

8.1 ORG-0003

Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : FI09880841
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1a
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : eSender
Puhelin : 029 55 636 30
Tämän organisaation rooli :
TED eSender

10. Muutos

Muutettavan ilmoituksen edellinen versio : 7c43343b-7cdf-4ab0-abc3-a2812a3b7bea-01
Muutoksen pääasiallinen syy : Julkaisijan virheen korjaaminen
Kuvaus : Palvelukuvauksessa oli virheellisesti ilmoitettu kohdeluettelo liitenumerolla 8. Tarjouspyyntöön on lisätty liitteeksi "Liite 9 kohdeluettelo" ja Palvelukuvauksessa on korjattu kohdeluetteloksi viitattu liitenumero numeroksi 9. Tarjouspyyntöön on lisätty julkaisuaikaa, jotta tarjoajilla on kohtuullinen aika tutustua lisättyyn liitteeseen.

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : PROCEDURE
Hankinta-asiakirjoja on muutettu : 16/09/2024

10.1 Muutos

Kohdan tunniste : LOT-0000
Hankinta-asiakirjoja on muutettu : 16/09/2024

11. Ilmoituksen tiedot

11.1 Ilmoituksen tiedot

Ilmoituksen tunniste/versio : fad85fc8-729f-425d-9ba9-1647dab81f68 - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus tai käyttöoikeussopimusta koskeva ilmoitus – vakiojärjestelmä
Ilmoituksen lähetyspäivä : 16/09/2024 07:27 +00:00
Ilmoituksen lähetyspäivä (eSender) : 16/09/2024 07:28 +00:00
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi

11.2 Julkaisutiedot

Ilmoituksen julkaisunumero : 00558663-2024
EUVL S -lehden numero : 181/2024
Julkaisupäivä : 17/09/2024