Elenia Verkko Oyj: Kameravalvonnan ja lukituksien uusinta - Osallistumispyyntö

Hankittava kokonaisuus sisältää muun muassa kameravalvontalaitteiston, lukituslaitteiston ja niihin sisältyvät ohjelmistot ja hallintapalvelut. Elenian sähköasemille ja kytkinasemille uusitaan kameravalvontaa ja lukituksia. Kohteita on yhteensä reilu 160 eri puolilla Suomea Elenian verkkoalueella. Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin liitteessä Osallistumispyyntö ja alustava tarjouspyyntö. Hankittava kokonaisuus sisältää muun muassa kameravalvontalaitteiston, lukituslaitteiston ja niihin …

CPV: 35120000 Sistemas y dispositivos de vigilancia y seguridad
Lugar de ejecución:
Elenia Verkko Oyj: Kameravalvonnan ja lukituksien uusinta - Osallistumispyyntö
Organismo adjudicador:
Elenia Verkko Oyj
Número de premio:
524879

1. Ostaja

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Elenia Verkko Oyj
Hankintayksikön toiminta : Sähköön liittyvät toiminnot

2. Menettely

2.1 Menettely

Otsikko : Elenia Verkko Oyj: Kameravalvonnan ja lukituksien uusinta - Osallistumispyyntö
Kuvaus : Hankittava kokonaisuus sisältää muun muassa kameravalvontalaitteiston, lukituslaitteiston ja niihin sisältyvät ohjelmistot ja hallintapalvelut. Elenian sähköasemille ja kytkinasemille uusitaan kameravalvontaa ja lukituksia. Kohteita on yhteensä reilu 160 eri puolilla Suomea Elenian verkkoalueella. Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin liitteessä Osallistumispyyntö ja alustava tarjouspyyntö.
Menettelytunniste : 9fe33642-1292-417b-8faf-ecbc4a13af06
Sisäinen tunniste : 524879
Menettelyn tyyppi : Tarjouskilpailukutsun julkaisemisen jälkeinen neuvottelumenettely / tarjousperusteinen neuvottelumenettely
Menettely on nopeutettu : ei
Perustelu nopeutetun menettelyn käytölle :
Menettelyn tärkeimmät piirteet :

2.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 35120000 Valvonta- ja turvajärjestelmät ja -laitteet

2.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella

2.1.4 Yleistä tietoa

Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/25/EU

2.1.6 Poissulkemisperusteet

Kansallisesta lainsäädännöstä johtuva konkurssia tai muuta sellaista vastaava tilanne : Tarjoaja on kansalliseen lainsäädäntöön ja kansallisiin määräyksiin perustuen yllämainittuja tilanteita vastaavassa samankaltaisessa menettelyssä.
Konkurssi : Tarjoaja on konkurssissa.
Korruptio : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu lahjonnasta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Järjestelyt velkojien kanssa : Tarjoajalla on järjestelyjä velkojien kanssa.
Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Tarjoajalle tai henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Toisten talouden toimijoiden kanssa kilpailun vääristämiseksi tehdyt sopimukset : Tarjoaja on tehnyt muiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään vääristämään kilpailua.
Ympäristölainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut ympäristölainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rahanpesusta tai terrorismin rahoituksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Petos : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen, on annettu petoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu lapsityövoiman käytöstä tai muista ihmiskaupan muodoista lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Maksukyvyttömyys : Tarjoajan osalta on käynnistetty maksukyvyttömyys- tai likvidaatiomenettely.
Työlainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut työlainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Varat selvitysmiehen hallinnassa : Tarjoajan varat ovat selvitysmiehen tai tuomioistuimen hallinnassa.
Syyllistyminen väärien tietojen antamiseen, tietojen antamatta jättämiseen, vaadittujen asiakirjojen antamiseen kykenemättömien tietojen toimittamiseen ja tätä menettelyä koskevien luottamuksellisten tietojen antamiseen : Tarjoajaa koskee jokin seuraavista tilanteista. a) on syyllistynyt väärän tiedon antamiseen poissulkemis- tai valintaperusteiden osalta, b) on jättänyt antamatta tällaisia tietoja, c) on toimittanut viiveellä tai ei lainkaan ostajan vaatimia tietoja, tai d) on yrittänyt vaikuttaa ostajan päätöksentekoprosessiin asiattomalla tavalla tai hankkinut luottamuksellista tietoa, joista voisi olla sille hankintamenettelyssä asiaankuulumatonta etua, taikka on toimittanut harhaanjohtavia tietoja, joilla voi olla merkittävä vaikutus poissulkemista, tarjoajan valintaa tai hankintaa koskeviin päätöksiin.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai edustus-,päätös- tai valvontavaltaa käyttävä henkilö on rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla tuomittu työturvallisuusrikoksesta, työaikasuojelurikoksesta, työsyrjinnästä, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta tai luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä.
Talouden toimijan hankintamenettelyyn osallistumisesta johtuvat eturistiriidat : Tarjoajan osallistumisesta hankintamenettelyyn aiheutuu eturistiriitoja.
Välitön tai välillinen osallistuminen tämän hankintamenettelyn valmisteluun : Tarjoaja tai tarjoajaan liittyvä yritys on antanut ostajalle neuvoja tai muulla tavoin osallistunut hankintamenettelyn valmisteluun.
Syyllistyminen ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen : Tarjoaja on syyllistynyt ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen.
Ennenaikainen irtisanominen, vahingonkorvaukset tai muut vastaavat seuraamukset : Tarjoajan aikaisempia hankintasopimuksia tai käyttöoikeussopimuksia on irtisanottu ennenaikaisesti tai kyseisen aikaisemman sopimuksen yhteydessä on vaadittu vahingonkorvauksia tai määrätty muita vastaavia seuraamuksia.
Sosiaalilainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut sosiaalilainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Tarjoaja on rikkonut sosiaaliturvamaksujen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Liiketoiminta on keskeytetty : Tarjoajan liiketoiminta on keskeytetty.
Verojen maksu : Tarjoaja on rikkonut verojen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu terrorismirikoksesta tai terroritoimintaan liittyvästä rikoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.

5. Erä

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0000

Otsikko : Elenia Verkko Oyj: Kameravalvonnan ja lukituksien uusinta - Osallistumispyyntö
Kuvaus : Hankittava kokonaisuus sisältää muun muassa kameravalvontalaitteiston, lukituslaitteiston ja niihin sisältyvät ohjelmistot ja hallintapalvelut. Elenian sähköasemille ja kytkinasemille uusitaan kameravalvontaa ja lukituksia. Kohteita on yhteensä reilu 160 eri puolilla Suomea Elenian verkkoalueella. Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin liitteessä Osallistumispyyntö ja alustava tarjouspyyntö.
Sisäinen tunniste : 755572

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 35120000 Valvonta- ja turvajärjestelmät ja -laitteet

5.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot :

5.1.3 Arvioitu kesto

Muu kesto : Rajoittamaton

5.1.4 Uusiminen

Uusimisten enimmäismäärä : 2

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.7 Strategiset hankinnat

Edistettävä sosiaalinen tavoite : Ihmisoikeuksia koskeva due diligence -velvoite maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa
Edistettävä sosiaalinen tavoite : Oikeudenmukaiset työolot

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : 1) Tarjoajan (”yleinen”) vuotuinen liikevaihto
Kuvaus : Ehdokkaan vuosittainen yrityksen liikevaihto tulee olla vähintään viisi MEUR (5 miljoonaa euroa) viimeisen kahden 12 kuukauden pituisen tilikauden osalta. Ehdokkaan on osoitettava selvitys vuosittaisesta liikevaihdostaan viimeisimmältä tilikaudelta.
Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : 2) Muut taloudelliset ja rahoitukselliset vaatimukset
Kuvaus : Tarjoajan luottoluokitus on oltava viimeisen 12 kuukauden ajalta vähintään Bisnode Finland Oy:n D&B Rating A-luokitus tai Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa A-luokitus (tai vastaava luokitus, jonka tarjoaa jokin vakiintunut kansainvälinen luokitusyhtiö). D&B Rating AN- tai B-luokitus tai Rating Alfa B-luokitus (tai vastaava luokitus, jonka tarjoaa jokin vakiintunut kansainvälinen luokitusyhtiö) on hyväksyttävä ainoastaan, jos Tarjoaja toimittaa lisäselvennyksiä ja taloudellisia tunnuslukuja (rahoituksen tunnusluvut, tilinpäätös, yhtiörakenne). Tämän jälkeen Tilaaja suorittaa riskikartoituksen ja päättää hyväksyykö Tarjoajaa mukaan kilpailutukseen.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : 1) Referenssit
Kuvaus : Ehdokkaalla tulee olla aikaisempaa kokemusta hankinnan kohdetta vastaavasta kameravalvonnan ja lukituspalveluiden järjestämisestä. Vastaavalla kohteella kameravalvonnan osalta tarkoitetaan vähintään 25 erillisen kiinteistön (maantieteellisesti eri sijainneissa) palveluiden toteutus samalle asiakkuudelle. Vastaavalla kohteella lukituspalveluiden osalta tarkoitetaan vähintään 25 erillisen kiinteistön (maantieteellisesti eri sijainneissa) palveluiden toteutus samalle asiakkuudelle. Kokemus osoitetaan ilmoittamalla kaksi (2) referenssikohdetta enintään kolmen (3) vuoden ajalta osallistumishakemuksen viimeisestä jättöpäivästä laskettuna. Samaa referenssiä voi käyttää kameravalvonnan ja lukituspalveluiden osalta. Referenssikohteiden palveluiden on tullut olla tuotantokäytössä ilmoitetussa referenssikohteessa vähintään 12 kk.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi :
Kuvaus : Kaikkien tuotteiden yhteenlaskettu hinta.
Painotus (pisteinä, vaihteluvälin puoliväli) : 70
Peruste :
Tyyppi : Laatu
Nimi :
Kuvaus : Kaikkien laadun osa-alueiden yhteenlasketut laatupis
Painotus (pisteinä, vaihteluvälin puoliväli) : 30
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Kielet, joilla hankinta-asiakirjat ovat virallisesti saatavilla : suomi
Lisätietojen pyytämisen määräaika : 26/09/2024 09:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Pakollinen
Vaihtoehdot : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Sallittu
Osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika : 10/10/2024 09:00 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Hankintasopimuksen suorittamiseen liittyvät ehdot : Allekirjoitus.
Rahoitusehdot : Omalla rahoituksella.

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Puitejärjestely, johon ei liity uudelleen kilpailuttamista
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio : Elenia Verkko Oyj
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

8. Organisaatiot

8.1 ORG-0001

Virallinen nimi : Elenia Verkko Oyj
Rekisterinumero : 3001882-6
Postiosoite : Patamäenkatu 7
Postitoimipaikka : Tampere
Postinumero : 33901
Maaryhmittely (NUTS) : Pirkanmaa ( FI197 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Lassi Koivumäki
Puhelin : +358 405324206
Internetosoite : http://www.elenia.fi
Tämän organisaation rooli :
Ostaja
Hankintamenettelystä lisätietoja antava organisaatio

8.1 ORG-0002

Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin

8.1 ORG-0003

Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : FI09880841
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1a
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : eSender
Puhelin : 029 55 636 30
Tämän organisaation rooli :
TED eSender

11. Ilmoituksen tiedot

11.1 Ilmoituksen tiedot

Ilmoituksen tunniste/versio : 4a4cf4ac-f98c-4e49-af9c-7931eba7e668 - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus tai käyttöoikeussopimusta koskeva ilmoitus – vakiojärjestelmä
Ilmoituksen lähetyspäivä : 12/09/2024 12:53 +00:00
Ilmoituksen lähetyspäivä (eSender) : 12/09/2024 12:55 +00:00
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi

11.2 Julkaisutiedot

Ilmoituksen julkaisunumero : 00550474-2024
EUVL S -lehden numero : 179/2024
Julkaisupäivä : 13/09/2024