„Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали за нуждите на Община Благоевград‘‘

Предметът на обществената поръчка е: „Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали за нуждите на Община Благоевград‘‘. Доставката, предмет на настоящата поръчка, включва доставка на конкретни материали по заявка на Възложителя. Заявката се подава от Възложителя или негов представител/представители писмено, чрез куриерска служба; по факс; по електронна поща; чрез комбинация …

CPV: 44110000 Materiales de construcción
Plazo:
11 de octubre de 2024 a las 23:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
„Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали за нуждите на Община Благоевград‘‘
Organismo adjudicador:
ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД
Número de premio:
423283

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД
Правна категория на купувача : Местен орган
Дейност на възлагащия орган : Услуги по общофункционално управление на държавата

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : „Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали за нуждите на Община Благоевград‘‘
Описание : Предметът на обществената поръчка е: „Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали за нуждите на Община Благоевград‘‘. Доставката, предмет на настоящата поръчка, включва доставка на конкретни материали по заявка на Възложителя. Заявката се подава от Възложителя или негов представител/представители писмено, чрез куриерска служба; по факс; по електронна поща; чрез комбинация от тези средства, с посочени вида и количеството на заявените материали. Поръчката се изпълнява под формата на доставки, в зависимост от потребностите на възложителя, съобразно реда, сроковете и условията на проекта на договора. Възложителят приема и заплаща само количествата, които е заявил и които са доставени в сроковете и при условията на договора.
Идентификатор на процедурата : 998d0376-86fa-45a6-b7f1-727de0202719
Вътрешен идентификатор : 423283
Вид процедура : Открита
Процедурата се ускорява : не
Обосновка на ускорената процедура :
Основни характеристики на процедурата :

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Доставки
Основна класификация ( cpv ): 44110000 Строителни материали

2.1.2 Място на изпълнение

Пощенски адрес : Предвидените за изпълнение дейности ще се извършват на територията на Община Благоевград.
Град : гр. Благоевград, Община Благоевград.
Пощенски код : 2700
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Благоевград ( BG413 )
Държава : България

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 400 000 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : При подписването на договора, участникът, определен за изпълнител представя на възложителя гаранция за изпълнение, в размер на 3 % (три на сто) от прогнозната стойност на договора, която служи за обезпечаване на изпълнението на задълженията на изпълнителя по договора. Гаранцията за изпълнение на договора може да се представи под формата на: - Банкова гаранция; - Парична сума, преведена по сметка на Община Благоевград; - Застраховка, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя; Участникът, избран за изпълнител, сам избира формата на гаранцията за изпълнение на договора. Гаранцията под формата на застраховка, може да се предостави само когато стойността на гаранцията за изпълнение, е равна или по-малка от 500 000 лв.
Правно основание :
Директива 2014/24/ЕС

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321 или чл. 321а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Корупция : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът или участникът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът или участникът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на екологичното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 352-353е от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на социалното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 или чл. 192а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът или участникът е извършил нарушение по чл. 118, 128, 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП)
Пряко или косвено участие в подготовката на процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице e неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП ( чл. 54, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че: - е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП); - не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата или участника е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); извършил е нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда и по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, установени с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП); обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията; наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между кандидати/ участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП);
Банкрут : Кандидатът или участникът е обявен в несъстоятелност по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Неплатежоспособност : Кандидатът или участникът е в производство по несъстоятелност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Споразумение с кредиторите : Кандидатът или участникът е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Аналогична на несъстоятелност ситуация съгласно националното законодателство : Съгласно законодателството на държавата, в която е установено, чуждестранно лице се намира в положение, подобно на: обявен в несъстоятелност; в производство по несъстоятелност; в процедура по ликвидация; сключено извънсъдебно споразумение с кредиторите; преустановена дейност (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Администриране на активите от ликвидатор : Кандидатът или участникът е в процедура по ликвидация по смисъла на Търговския закон (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Прекратена стопанска дейност : Кандидатът или участникът е преустановил дейността си (чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП)
Предсрочно прекратяване на договор и налагане на обезщетения или други подобни санкции : За кандидата или участника е доказано, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до разваляне или предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора (чл. 55, ал. 1, т. 4 от ЗОП)

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : „Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали за нуждите на Община Благоевград‘‘
Описание : Предметът на обществената поръчка е: „Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали за нуждите на Община Благоевград‘‘. Доставката, предмет на настоящата поръчка, включва доставка на конкретни материали по заявка на Възложителя. Заявката се подава от Възложителя или негов представител/представители писмено, чрез куриерска служба; по факс; по електронна поща; чрез комбинация от тези средства, с посочени вида и количеството на заявените материали. Поръчката се изпълнява под формата на доставки, в зависимост от потребностите на възложителя, съобразно реда, сроковете и условията на проекта на договора. Възложителят приема и заплаща само количествата, които е заявил и които са доставени в сроковете и при условията на договора.
Вътрешен идентификатор : 423283

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Доставки
Основна класификация ( cpv ): 44110000 Строителни материали

5.1.2 Място на изпълнение

Пощенски адрес : Предвидените за изпълнение дейности ще се извършват на територията на Община Благоевград.
Град : гр. Благоевград, община Благоевград.
Пощенски код : 2700
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Благоевград ( BG413 )
Държава : България
Допълнителна информация :

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 02/12/2024
Срок : 36 Месец

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 400 000 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Проект за възлагане на обществена поръчка, който не е финансиран със средства от ЕС
Поръчката попада в приложното поле на Споразумението за държавните поръчки (СДП) : не

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Технически и професионални способности
Наименование : Участниците, следва да имат опит в извършването на дейности – идентични или сходни с предмета на настоящата поръчка. Предвид горното, участниците следва да са изпълнили през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата минимум 1 (една) дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
Описание : Участниците, следва да имат опит в извършването на дейности – идентични или сходни с предмета на настоящата поръчка. Предвид горното, участниците следва да са изпълнили през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата минимум 1 (една) дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката. За „Дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката“, възложителят ще приема, както следва: „Доставка на строителни, ВиК и ОВиК материали“. Забележка: Попълва се Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В: „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП. Преди сключване на договор, участникът, определен за изпълнител, представя списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка. Забележки: Доказателствата за съответствие с критериите за подбор се представят преди сключване на договора. По отношение на критериите за подбор, Възложителят не изисква документи, до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки.

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Качество
Наименование : Показател Т - Предложение за изпълнение на поръчката – Максимален брой точки 40 т.;
Описание : Оценка на показател Т - Предложение за изпълнение на поръчката: В състава на показател Т са следните подпоказатели: Т1 - Организационна схема и взаимоотношения между страните по време на изпълнението на поръчката - Максимален брой точки 35 т.; Преценката по подпоказател Т1, се извършва на база представената от участника методология на работа във връзка с изпълнението на поръчката, съдържаща задължителни елементи, посочени в документацията за участие. Т2 - Срок за доставка - Максимален брой точки 5 т.; Формулата, по която се определят точките по подпоказател Т2, е посочена в документацията за участие.
Фиксирана стойност (общо) : 40
Критерий :
Вид : Цена
Наименование : Показател Ц - Ценово предложение – Максимален брой точки 60 т.;
Описание : Финансовата оценка Ц се изчислява по формулата: Ц=Ц1+Ц2+Ц3+Ц4+Ц5+Ц6+Ц7 Където: Подпоказател Ц1 – сбор от единичните цени на следните материали: 1.Боя за метал "3 в 1" - кутия 0,5 л., различни цветове и 2.Боя за метал, дърво, бетон, водоразтворима, - кутия 0,7 л., различни цветове - Максимален брой точки 10 т.; Подпоказател Ц2 – сбор от единичните цени на следните материали: 1.Гипсокартон - листове - 12,5/120/200 мм.; 2.Гипсокартон - листове, водоустойчив - 12,5/120/200 мм. и 3.Пожароустойчив гипсокартон - 12,5/120/200 мм. - Максимален брой точки 15 т.; Подпоказател Ц3 – сбор от единичните цени на следните материали: 1.Латекс, бял, акрилатен за вътрешно боядисване на всякакви повърхности, дишащ с висока покривност и устойчивост на мокро триене - клас 2, съгласно БДС EN 13300 - разфасовка - 5 кг., 2.Латекс, бял, акрилатен за вътрешно боядисване на всякакви повърхности, дишащ с висока покривност и устойчивост на мокро триене - клас 2, съгласно БДС EN 13300 - разфасовка -12 кг. и 3.Латекс, бял, акрилатен за вътрешно боядисване на всякакви повърхности, дишащ с висока покривност и устойчивост на мокро триене - клас 2, съгласно БДС EN 13300 - разфасовка - 25 кг. - Максимален брой точки 15 т.; Подпоказател Ц4 – сбор от единичните цени на следните материали: 1. Валяк с дръжка, велур - Ф6, 10 см.; 2.Валяк с дръжка, велур - Ф24, 24 см.; 3. Валяк с дръжка, дунапрен - Ф6, 10 см.; 4.Валяк с дръжка, дунапрен - Ф60, 12 см.; 5.Валяк с дръжка, полиамид (полиакрил) - Ф60, 25 см.; 6.Валяк с дръжка, микрофибър - Ф60, 18 см. и 7.Валяк с дръжка, микрофибър - Ф60, 25 см. - Максимален брой точки 5 т.; Подпоказател Ц5 – сбор от единичните цени на следните материали: 1.Профил квадратен (кух), черен 30/30/1,5 мм. и 2.Профил правоъгълен (кух), черен 20/10/1,5 мм - Максимален брой точки 5 т.; Подпоказател Ц6 – сбор от единичните цени на следните материали: 1.Винт самопробивен за метал, с фрезенкова /скрита/ глава, 4,2x22; 2.Винт самопробивен за метал, с фрезенкова /скрита/ глава, 4,2x50; 3.Винт самонарезен за метал, с широка периферия /копче/, 4,2x19 - 1 кутия - 1000 бр. и 4.Винт самонарезен за метал, с широка периферия /копче/, 4,2x25 - 1 кутия - 1000 бр. - Максимален брой точки 5 т.; Подпоказател Ц7 – сбор от единичните цени на следните материали: 1.Плоскост OSB - размери 1220х2400х9 мм.; 2.Плоскост OSB - размери 1220х2400х16 мм., 3. Каучукова настилка 25 мм. и 4. Лепило за каучукова настилка - Максимален брой точки 5 т. Формулите, по които се определят точките по горепосочените подпоказатели, са посочени в документацията за участие.
Фиксирана стойност (общо) : 60
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Езици, на които документацията за обществената поръчка е официално достъпна : български
Адрес на документацията за обществената поръчка : https://app.eop.bg/today/423283
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/423283
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Електронен каталог : Забранено
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на оферти : 11/10/2024 23:59 +03:00
Информация за обществената поръчка :
Дата на отваряне : 14/10/2024 11:00 +03:00
Място : В системата
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Електронно фактуриране : Разрешено
Ще се използва електронно поръчване : да
Ще се използва електронно плащане : да
Информация за крайните срокове за преразглеждане : Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Информация за динамичната система за покупки :
Няма динамична система за покупки
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД
Регистрационен номер : 000024695
Пощенски адрес : пл. ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ-МАКЕДОНЧЕТО № 1
Град : гр.Благоевград
Пощенски код : 2700
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Благоевград ( BG413 )
Държава : България
Звено за контакт : Величка Ташева
Електронна поща : vtasheva@blagoevgrad.bg
Телефон : 073 86 77 88
Интернет адрес : https://www.blagoevgrad.bg
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/16007
Роли на тази организация :
Купувач

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : 3db83e95-bc0a-4e3f-a248-d04f9f703ef3 - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка или концесия – стандартен режим
Дата на изпращане на известието : 10/09/2024 17:14 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00548850-2024
Номер на броя на ОВ S : 178/2024
Дата на публикуване : 12/09/2024