Доставка и подмяна на резервни части за помпи и миксери „Wilo“

Доставка чрез периодични покупки и подмяна на резервни части за помпи и миксери (включително лебедки към тях) „Wilo“, за срок от 2 (две) години. Резервните части се доставят за извършване на ремонтни дейности, профилактика и поддръжка на помпите и миксерите на обекти на Дружеството. Основните видове резервните части за помпи …

CPV: 42124000 Partes de bombas, compresores, máquinas o motores
Plazo:
7 de octubre de 2024 a las 23:59
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Доставка и подмяна на резервни части за помпи и миксери „Wilo“
Organismo adjudicador:
ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕАД
Número de premio:
406240

1. Купувач

1.1 Купувач

Официално наименование : ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕАД
Правна категория на купувача : Публично предприятие
Дейност на възложителя : Дейности, свързани с вода

2. Процедура

2.1 Процедура

Заглавие : Доставка и подмяна на резервни части за помпи и миксери „Wilo“
Описание : Доставка чрез периодични покупки и подмяна на резервни части за помпи и миксери (включително лебедки към тях) „Wilo“, за срок от 2 (две) години. Резервните части се доставят за извършване на ремонтни дейности, профилактика и поддръжка на помпите и миксерите на обекти на Дружеството. Основните видове резервните части за помпи и миксери “Wilo“, прогнозно количество и техните характеристики са посочени в Образец „Ценови таблици“.
Идентификатор на процедурата : 0f80ec3f-c3db-46ed-bcff-38dff53877c5
Вътрешен идентификатор : 406240
Вид процедура : Открита
Процедурата се ускорява : не
Обосновка на ускорената процедура :
Основни характеристики на процедурата :

2.1.1 Цел

Естество на поръчката : Доставки
Основна класификация ( cpv ): 42124000 Части за помпи, компресори, машини или двигатели

2.1.2 Място на изпълнение

Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Бургас ( BG341 )
Държава : България
Допълнителна информация : ул. „Комлушка низина“ № 36, Централен склад на Възложителя и Пречиствателни станции за отпадъчни води към “Водоснабдяване и канализация“ ЕАД Бургас

2.1.3 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 2 200 000 Лев

2.1.4 Обща информация

Допълнителна информация : 1. В съответствие с възможността по чл. 104, ал. 2 от ЗОП, при провеждане на настоящата процедура оценката на ценовите предложения на участниците ще се извърши преди провеждане на предварителен подбор. В тази връзка, спазени са изискванията на чл. 104, ал. 3 от ЗОП, предвид обстоятелството, че всички предложения от офертите на участниците се представят в числова стойност. 2. Участникът, определен за изпълнител, представя гаранция, обезпечаваща изпълнението на договора, в размер на 1% от стойността на договора и при условията на чл. 111 ЗОП. Гаранцията се предоставя в една от следните форми: 1. Парична сума по сметка в ЦКБ; IBAN: BG53CECB97901006155300; BIC: CECBBGSF; 2. Банкова гаранция, издадена от банка, имаща офис в България, по избор на участника; 3. Застраховка, която безусловно и неотменимо обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя към Възложителя (за конкретния договор в полза на Възложителя). Застрахователната премия следва да е еднократно платима при сключването на застраховката. Да е посочен срок на валидност мин. 30 дни след срока на изпълнение на договора. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за обществената поръчка. Възложителят не дължи лихви за периода, в който средствата са престояли законно при него.
Правно основание :
Директива 2014/25/ЕС

2.1.6 Основания за изключване

Участие в престъпна организация : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 321 или чл. 321а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Корупция : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 301-307 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Измами : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 209-213 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Терористични престъпления или престъпления, които са свързани с терористични дейности : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Изпиране на пари или финансиране на тероризма : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 253-260 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Детски труд и други форми на трафик на хора : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159а-159г или чл. 192а от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Плащане на данъци : Кандидатът или участникът има задължения за данъци по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Плащане на социалноосигурителни вноски : Кандидатът или участникът има задължения за задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган, (чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на екологичното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 352-353е от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на социалното право : Кандидатът или участникът е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 172 от Наказателния кодекс (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП) или за аналогично престъпление в друга държава членка или трета страна (чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП)
Нарушение на задължения в областта на трудовото право : Кандидатът или участникът е извършил нарушение по чл. 118, 128, 245 и 301-305 от Кодекса на труда, установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, или аналогични нарушения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП)
Пряко или косвено участие в подготовката на процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице e неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП ( чл. 54, ал. 1, т. 4 от ЗОП)
Конфликт на интереси, свързан с участието в процедурата за възлагане на обществена поръчка : Налице е конфликт на интереси по смисъла на § 2, т. 21 от ДР на ЗОП, който не може да бъде отстранен (чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП)
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че: - е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП); - не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор (чл. 54, ал. 1, т. 5 от ЗОП)
Чисто национални основания за изключване : За кандидата или участника е налице някое от следните обстоятелства: осъден е с влязла в сила присъда за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); извършил е нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда и по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, установени с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП); Обстоятелствата по чл. 107 от ЗОП, в т.ч. наличие на насвързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП); Неспазване на чл. 101, ал. 8-11 от ЗОП, условията по ал. 8 - 11 се прилагат отделно за всяка от обособените позиции; обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 87 от Закона за противодействие на корупцията; обстоятелствата по чл. 5к от Регламент (ЕС) №833/2014 относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.
Е виновен за погрешно представяне на информация, не е в състояние да представи необходимите документи и е получил поверителна информация във връзка с тази процедура : За кандидата или участника е установено, че е опитал да повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или да получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка. (чл. 55, ал. 1, т. 5 от ЗОП)

5. Обособена позиция

5.1 Технически идентификатор на партията : LOT-0001

Заглавие : Доставка и подмяна на резервни части за помпи и миксери „Wilo“
Описание : Доставка чрез периодични покупки и подмяна на резервни части за помпи и миксери на фирма Wilo (и опорно повдигащи механизми) във ”ВиК” ЕАД Бургас за срок от 2 (две) години. Резервните части се доставят за извършване на ремонтни дейности, профилактика и поддръжка на помпите и миксерите на обекти на Дружеството.  Резервните части следва да бъдат оригинални, нови и неупотребявани, произведени от производителя на помпи и миксери “Wilo“. Да се доставят в оригинални опаковки на производителя, осигуряващи съхранението им в складови условия.
Вътрешен идентификатор : 406240

5.1.1 Цел

Естество на поръчката : Доставки
Основна класификация ( cpv ): 42124000 Части за помпи, компресори, машини или двигатели

5.1.2 Място на изпълнение

Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Бургас ( BG341 )
Държава : България
Допълнителна информация : ул. „Комлушка низина“ № 36, Централен склад на Възложителя и Пречиствателни станции за отпадъчни води към “ВиК“ ЕАД Бургас

5.1.3 Очаквана продължителност

Начална дата : 04/11/2024
Срок : 2 Година

5.1.4 Подновяване

Максимален брой подновявания : 0

5.1.5 Стойност

Прогнозна стойност, без да се включва ДДС : 2 200 000 Лев

5.1.6 Обща информация

Запазено участие : Участието не е запазено.
Проект за възлагане на обществена поръчка, който не е финансиран със средства от ЕС
Поръчката попада в приложното поле на Споразумението за държавните поръчки (СДП) : да
Допълнителна информация : Информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, закрила на заетостта и условията на труд - Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в Република България и относими към услугите, предмет на поръчката, както следва: 1. Относно задълженията, свързани с данъци и осигуровки: Национална агенция по приходите: Информационен телефон на НАП: 0700/18700; Интернет адрес: www.nap.bg. 2. Относно задълженията, свързани със закрила на заетостта и условията на труд: Министерство на труда и социалната политика: гр. София 1051, ул. Триадица №2 Телефон: 02/8119443; Интернет адрес: www.mlsp.government.bg. 3. Относно задължения, свързани с опазване на околната среда: Министерство на околната среда и водите: Телефон: 02/9406331, 02/9406000; Интернет адрес: www.moew.government.bg.

5.1.7 Стратегически обществени поръчки

Цел на стратегическите обществени поръчки : Няма стратегическа обществена поръчка
Критерии за екологосъобразна поръчка : Няма критерии за екологосъобразни обществени поръчки

5.1.8 Критерии за достъпност

Критерии за достъпността за лицата с увреждания не са включени, защото поръчката не е предназначена за използване от физически лица

5.1.9 Критерии за подбор

Критерий :
Вид : Икономическо и финансово състояние
Наименование : Участникът следва за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти.
Описание : Минимално изискване: минимален общ оборот в размер на 1 100 000,00 (един милион и сто хиляди) лева без ДДС за последните три приключили финансови години: 2023 г.; 2022 г.; 2021 г. (а за чуждестранни лица - за последните три приключили финансови години съгласно законодателството на държавата-членка, в която участникът е установен). При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор в част ІV, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, поле „Общ годишен оборот“ от ЕЕДОП,като в подточка „Тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава - членка на ЕС?“ при маркиране на отговор „Да“ се активират полета, в които се посочват националните бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията - уеб адрес или публичен регистър (чл. 67, ал. 1, предл. 2 от ЗОП). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП се представят следните документи, с които се доказва съответствие със зададения критерий за подбор: Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, и/или Справка за общия оборот (Информацията по чл. 62, ал. 1, т. 3 и 4 от ЗОП обхваща последните три приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си). В случай че данните могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки, Възложителя не изисква такъв документ. Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

5.1.10 Критерии за възлагане

Критерий :
Вид : Цена
Наименование : Най-ниска цена
Описание : Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане: „Най-ниска цена“. Участник, предложил най-ниска обща цена за изпълнение (формирана от сбора на предложената обща цена за всеки артикул, включен в Образец „Ценови таблици“, получена след умножаване на съответната единична цена, с включен труд за подмяна, по прогнозното количество), се класира на първо място.
Описание на метода, който трябва да се използва, ако претеглянето не може да бъде изразено по критерии :
Обосновка за непосочване на тежестта на критериите за възлагане :

5.1.11 Документация за възлагане на обществена поръчка

Езици, на които документацията за обществената поръчка е официално достъпна : български
Адрес на документацията за обществената поръчка : https://app.eop.bg/today/406240
Ad hoc канал за комуникация :
Наименование : ЦАИС ЕОП

5.1.12 Условия за възлагане на обществена поръчка

Условия за подаване :
Електронно подаване : Задължително
Адрес за подаване : https://app.eop.bg/today/406240
Езици, на които могат да се подават оферти или заявления за участие : български
Електронен каталог : Разрешено
Варианти : Забранено
Краен срок за получаване на оферти : 07/10/2024 23:59 +03:00
Краен срок, до който търгът трябва да остане валиден : 6 Месец
Информация за обществената поръчка :
Дата на отваряне : 08/10/2024 14:00 +03:00
Място : В системата
Условия на договора :
Изпълнението на договора трябва да се извършва в рамките на програми за създаване на защитени работни места : Не
Условия, свързани с изпълнението на договора : - Минимален гаранционен срок на резервните части - 6 (шест) месеца, считано от датата на извършената доставка. - При необходимост от предварителен оглед на аварирала машина и/или при съмнение за неправилно функциониране, Изпълнителят е длъжен да извърши оглед на тази машина в срок, не по-дълъг от 48 часа след подаването на писмената заявка от Възложителя. Доставките ще се извършват регулярно през целия срок на договора, в зависимост от текущите нужди от съответните артикули резервни части, необходими за извършване на ремонти, профилактика и поддръжка на помпи и миксери “Wilo“, в срок не по-дълъг от 20 календарни дни от писмена заявка на Възложителя. Ремонт и/или профилактика на съответната машина се извършва единствено от специалист/и, преминал/и курс на обучение за извършване на съответната дейност на помпи и миксери “Wilo“. - Участникът следва да е производител или представител на производителя на предлаганите стоки.
Електронно фактуриране : Разрешено
Ще се използва електронно поръчване : не
Ще се използва електронно плащане : не
Финансово споразумение : Финансирането на поръчката е със собствени средства на Възложителя. Заплащането се извършва въз основа на предоставена фактура от страна на Изпълнителя (съдържаща № на договора, количество и цена) и подписан от страните приемателно – предавателен протокол (съдържащ минимум: № на договора, дата на приемане, наименование на стоките, каталожен №, търговска марка/модел/серия и количество), по банков път, в срок до 30 (тридесет) календарни дни, считано от представянето на посочените документи.
Информация за крайните срокове за преразглеждане : Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на промени в условията по обявената процедура.

5.1.15 Техники

Рамково споразумение :
Няма рамково споразумение
Информация за динамичната система за покупки :
Няма динамична система за покупки
Електронен търг : не

5.1.16 Допълнителна информация, медиация и преразглеждане (обжалване)

Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването) : Комисия за защита на конкуренцията
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане : ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕАД
Организация, която предоставя достъп до документацията за поръчката без връзка с интернет : ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕАД
Организация, която получава заявленията за участие : ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕАД
Организация, която обработва офертите : ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕАД

8. Организации

8.1 ORG-0001

Официално наименование : ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕАД
Регистрационен номер : 812115210
Пощенски адрес : кв. "Победа", ул. "Ген. Владимир Вазов" №3
Град : гр. Бургас
Пощенски код : 8000
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : Бургас ( BG341 )
Държава : България
Звено за контакт : Мина Узунова
Електронна поща : muzunova@vik-burgas.com
Телефон : +359 56871449
Интернет адрес : https://vik-burgas.com
Профил на купувача : https://app.eop.bg/buyer/1166
Роли на тази организация :
Купувач
Организация, която предоставя допълнителна информация за процедурата за възлагане
Организация, която предоставя достъп до документацията за поръчката без връзка с интернет
Организация, която получава заявленията за участие
Организация, която обработва офертите

8.1 ORG-0002

Официално наименование : Комисия за защита на конкуренцията
Регистрационен номер : 000698612
Пощенски адрес : бул. Витоша № 18
Град : София
Пощенски код : 1000
Административно-териториална единица на държавата (NUTS) : София (столица) ( BG411 )
Държава : България
Звено за контакт : Комисия за защита на конкуренцията
Електронна поща : delovodstvo@cpc.bg
Телефон : +359 29356113
Факс : +359 29807315
Интернет адрес : http://www.cpc.bg
Роли на тази организация :
Oрганизация, отговаряща за преразглеждането (обжалването)

11. Информация за обявлението

11.1 Информация за обявлението

Идентификатор/версия на обявлението : 1c938d60-7d61-4ef5-b729-1a8cc73a5116 - 01
Вид на формуляра : Състезателна процедура
Вид обявление : Обявление за поръчка или концесия – стандартен режим
Дата на изпращане на известието : 02/09/2024 15:42 +03:00
Езици, на които настоящото известие е официално достъпно : български

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00526838-2024
Номер на броя на ОВ S : 171/2024
Дата на публикуване : 03/09/2024

11.2 Информация за публикуването

Номер на публикуване на обявлението : 00526838-2024
Номер на броя на ОВ S : 171/2024
Дата на публикуване : 03/09/2024