Dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu - „TEP část II“

Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy č. 6 zadávací dokumentace – Požadavky na předmět plnění_AKTUAL 1. Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy …

CPV: 33141750 Prótesis articulares, 33183100 Implantes ortopédicos
Plazo:
16 de octubre de 2024 a las 09:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu - „TEP část II“
Organismo adjudicador:
Vsetínská nemocnice a.s.
Número de premio:
VSN-7339/2024

1. Kupující

1.1 Kupující

Oficiální název : Vsetínská nemocnice a.s.
Právní forma kupujícího : Veřejnoprávní subjekt ovládaný ústředním orgánem státní správy
Činnost veřejného zadavatele : Zdravotnictví

2. Řízení

2.1 Řízení

Název : Dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu - „TEP část II“
Popis : Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy č. 6 zadávací dokumentace – Požadavky na předmět plnění_AKTUAL 1.
Identifikátor řízení : 8b05a07a-7e9c-4107-a8d4-c6c00d9c1edc
Interní identifikátor : VSN-7339/2024
Typ řízení : Otevřené
Odůvodnění zrychleného řízení :
Hlavní prvky řízení :

2.1.1 Účel

Charakter smlouvy : Dodávky
Hlavní klasifikace ( cpv ): 33141750 Kloubní protézy
Další klasifikace ( cpv ): 33183100 Ortopedické implantáty

2.1.2 Místo plnění

Nižší územní jednotka země (NUTS) : Zlínský kraj ( CZ072 )
Země : Česko
Další informace : Vsetín

2.1.3 Hodnota

Odhadovaná hodnota bez DPH : 2 900 000 Česká koruna

2.1.4 Obecné informace

Právní základ :
Směrnice 2014/24/EU
32014L0024 - Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/24/EU ze dne 26. února 2014 o zadávání veřejných zakázek a o zrušení směrnice 2004/18/ES
134/2016 Sb. - Zákon o zadávání veřejných zakázek

2.1.6 Důvody pro vyloučení

Čistě vnitrostátní důvody pro vyloučení : Zákonné důvody a zadávací dokumentace

5. Část

5.1 Technické ID šarže : LOT-0001

Název : Dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu - „TEP část II“
Popis : Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy č. 6 zadávací dokumentace – Požadavky na předmět plnění_AKTUAL 1.
Interní identifikátor : VSN-7339/2024

5.1.1 Účel

Charakter smlouvy : Dodávky
Hlavní klasifikace ( cpv ): 33141750 Kloubní protézy
Další klasifikace ( cpv ): 33183100 Ortopedické implantáty

5.1.2 Místo plnění

Nižší územní jednotka země (NUTS) : Zlínský kraj ( CZ072 )
Země : Česko
Další informace : Vsetín

5.1.3 Odhadovaná doba trvání

Datum zahájení : 01/11/2024
Doba trvání : 12 Měsíc

5.1.5 Hodnota

Odhadovaná hodnota bez DPH : 2 900 000 Česká koruna

5.1.6 Obecné informace

Vyhrazená účast : Účast není vyhrazena.
Projekt veřejných zakázek, který není financován z prostředků EU
Na zakázku se vztahuje Dohoda o vládních zakázkách : ano

5.1.7 Strategické zadávání zakázek

Cíl strategického zadávání zakázek : Žádné strategické zadávání veřejných zakázek
Popis : Podle § 6 odst. 4 zákona je zadavatel při postupu podle tohoto zákona, a to při vytváření zadávacích podmínek, hodnocení nabídek a výběru dodavatele, povinen za předpokladu, že to bude vzhledem k povaze a smyslu zakázky vhodné, dodržovat zásady sociálně odpovědného zadávání, environmentálně odpovědného zadávání a inovací ve smyslu tohoto zákona. Svůj postup je zadavatel povinen řádně odůvodnit. Zadavatel v souladu s tímto ustanovením uvádí, že vzhledem k povaze a smyslu zakázky žádné zvláštní podmínky nestanovuje. Zadavatel požaduje při plnění zakázky dodržovat minimální standardy plynoucí z právního řádu, tj. zákaz nucené a dětské práce, transparentní dodavatelský řetězec, vyplácení spravedlivé mzdy, bezpečné pracovní podmínky, dodržování pracovní doby a platné pracovní smlouvy, dodržování podmínek legálního zaměstnávání, důstojných pracovních podmínek a zajištění bezpečnosti práce pro všechny osoby, které se budou podílet na plnění této veřejné zakázky.

5.1.9 Kritéria pro výběr

Kritérium :
Typ : Vhodnost pro výkon odborné činnosti
Popis : Dodavatel musí prokázat profesní způsobilost dle § 77 odst. 1 zákona, tj. předložením výpisu z obchodního rejstříku nebo jiné obdobné evidence, pokud jiný právní předpis zápis do takové evidence vyžaduje. Doklad o kvalifikaci požadované profesní způsobilosti může účastník nahradit čestným prohlášením, které je Přílohou č. 2 zadávací dokumentace - Čestné prohlášení dodavatele o splnění profesní způsobilosti (pozn. pokud účastník není zapsán v obchodním rejstříku nebo jiné obdobné evidenci uvedené v předchozím bodě, předloží o tom prohlášení).
Kritérium :
Typ : Technická a odborná způsobilost
Popis : Dodavatel musí prokázat technickou kvalifikaci dle § 79 odst. 2 písm. b) zákona, tj. seznam významných dodávek poskytnutých za poslední 3 roky před zahájením zadávacího řízení včetně uvedení ceny a doby jejich poskytnutí a identifikace objednatele (kupujícího). Významnými dodávkami jsou myšleny alespoň tři zakázky na dodávku implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu, přičemž hodnota každé z nich činí alespoň 1,4 mil. Kč bez DPH. Zadavatel uvádí, že plnění dané referenční zakázky může ke dni podání nabídky nadále probíhat. Doklad o kvalifikaci - požadované technické kvalifikaci, může účastník nahradit čestným prohlášením, které je Přílohou č. 3 zadávací dokumentace - Čestné prohlášení dodavatele o splnění technické kvalifikace.
Kritérium :
Typ : Ekonomická a finanční způsobilost
Popis : Zadavatel požaduje prokázat od účastníka výši ročního obratu v hodnotě minimálně 5,5 mil. Kč bez DPH, a to ve třech bezprostředně předcházejících celoročních účetních obdobích, nestanoví-li zákon jinak; dle § 78 odst. 5 prokáže dodavatel obrat výkazem zisku a ztrát dodavatele nebo obdobným dokladem podle právního řádu země sídla dodavatele. Doklad o požadované ekonomické kvalifikaci může účastník nahradit čestným prohlášením, které je Přílohou č. 8 zadávací dokumentace – Čestné prohlášení dodavatele o splnění ekonomické kvalifikace.

5.1.10 Kritéria pro zadání

Kritérium :
Typ : Cena
Jméno/název : Nejnižší celková nabídková cena v Kč bez DPH.
Popis : Zadavatel uvádí, že dle § 114 odst. 1 zákona budou nabídky hodnoceny podle jejich ekonomické výhodnosti, a to dle nejnižší nabídkové ceny. Dle § 115 odst. 1 zákona zadavatel stanovuje pravidla pro hodnocení nabídek na základě nejnižší nabídkové ceny: a) Kritérium: Zadavatel stanovuje, že ekonomickou výhodnost nabídek hodnotí dle nejnižší celkové nabídkové ceny v Kč bez DPH, tj. násobku jednotkové nabídkové ceny za TEP kolene a předpokládaného počtu plných výkonů za 12 měsíců uvedeného v Příloze č. 5 zadávací dokumentace - Krycí list nabídky. b) Metoda: Hodnocením nabídek na základě kritéria nejnižší nabídkové ceny bude stanoveno jejich pořadí, a to dle nejnižší nabídkové ceny až po nejvyšší nabídkovou cenu (Pozn. Čím nižší nabídková cena, tím lepší pořadí nabídky). c) Váha: Vzhledem k tomu, že zadavatel použije pro hodnocení nabídek jednokriteriální hodnocení (nejnižší nabídková cena), vyplývá tak z uvedeného, že váha předmětného kritéria, tj. nejnižší nabídkové ceny, dosahuje 100 %.
Popis metody, která se použije v případě, že vážení nelze vyjádřit pomocí kritérií :
Odůvodnění neuvedení váhy kritérií pro zadání :

5.1.11 Zadávací dokumentace

5.1.12 Podmínky zadávání zakázek

Podmínky podání :
Elektronické podání : Požadována
Jazyky, v nichž lze podávat nabídky nebo žádosti o účast : čeština
Elektronický katalog : Nepovolena
Varianty : Nepovolena
Lhůta pro doručení nabídek : 16/10/2024 09:00 +02:00
Informace o veřejném otvírání nabídek :
Datum otevření : 16/10/2024 09:00 +02:00
Místo : Otevírání není veřejné (dle ZZVZ).
Smluvní podmínky :
Plnění zakázky musí být provedeno v rámci programů chráněného zaměstnání : Ne
Elektronická fakturace : Požadována
Bude použito elektronické objednávání : ano
Bude použita elektronická platba : ne
Informace o lhůtách pro přezkum : Podmínkou pro podání návrhu k ÚOHS je podání námitek k Zadavateli, které je nutné doručit do 15 dnů ode dne, kdy se stěžovatel dozvěděl o domnělém porušení zákona Zadavatelem, nejpozději však do uzavření smlouvy nebo do chvíle, kdy se soutěž o návrh považuje po výběru návrhu za ukončenou. Námitky proti úkonům oznamovaným v dokumentech, které je Zadavatel povinen podle zákona uveřejnit či odeslat stěžovateli, musí být doručeny Zadavateli do 15 dnů od jejich uveřejnění či doručení stěžovateli. Pokud je v zadávacím řízení stanovena lhůta pro podání žádostí o účast, musí být námitky proti podmínkám vztahujícím se ke kvalifikaci dodavatele doručeny Zadavateli nejpozději do skončení této lhůty. Pokud je v zadávacím řízení stanovena lhůta pro podání nabídek, musí být námitky proti zadávacím podmínkám doručeny Zadavateli nejpozději do skončení této lhůty. Námitky proti obsahu výzvy k podání nabídek v dynamickém nákupním systému nebo při zadávání veřejné zakázky na základě rámcové dohody musí být zadavateli doručeny nejpozději do konce lhůty pro podání nabídek. V soutěži o návrh musí být námitky proti soutěžním podmínkám doručeny nejpozději do konce lhůty pro podání návrhů. Zadavatel může v zadávací dokumentaci nebo soutěžních podmínkách stanovit, že námitky podle § 242 odst. 3 nebo 4 zákona lze podat nejpozději 72 hodin před skončením lhůt podle § 242 odst. 3 nebo 4 zákona. Námitky proti dobrovolnému oznámení o záměru uzavřít smlouvu podle § 212 odst. 2 zákona musí být doručeny Zadavateli do 30 dnů od uveřejnění tohoto oznámení. Zadavatel je povinen námitky vyřídit do 15 dnů. Návrh je nutné doručit ÚOHS i Zadavateli do 10 dnů ode dne, v němž stěžovatel obdržel rozhodnutí, kterým Zadavatel námitky odmítnul nebo do 25 dnů od odeslání námitek, pokud Zadavatel o námitkách nerozhodl. Po uzavření smlouvy na veřejnou zakázku či rámcové dohody lze podat pouze návrh na uložení zákazu plnění smlouvy, a to i bez předchozího podání námitek. Návrh na uložení zákazu plnění smlouvy doručí navrhovatel ÚOHS a ve stejnopisu Zadavateli do 30 dnů ode dne, kdy Zadavatel uveřejnil oznámení o uzavření smlouvy způsobem podle § 212 odst. 2 zákona s uvedením důvodu pro zadání veřejné zakázky bez uveřejnění oznámení o zahájení zadávacího řízení, předběžného oznámení nebo výzvy k podání nabídek ve zjednodušeném podlimitním řízení, nejpozději však do 6 měsíců od uzavření této smlouvy. Návrh na uložení zákazu plnění smlouvy podle § 254 odstavce 1 písm. d) zákona doručí navrhovatel ÚOHS a ve stejnopisu Zadavateli do 30 dnů ode dne, kdy Zadavatel uveřejnil oznámení o uzavření smlouvy na základě rámcové dohody podle § 137 zákona nebo oznámení o uzavření smlouvy v dynamickém nákupním systému podle § 142 zákona, nejpozději však do 6 měsíců od uzavření této smlouvy. Ve lhůtě pro doručení návrhu je navrhovatel povinen složit na účet ÚOHS kauci ve výši 1 % z nabídkové ceny navrhovatele za celou dobu plnění veřejné zakázky nebo za dobu prvních čtyř let plnění v případě smluv na dobu neurčitou, nejméně však ve výši 50 000 Kč, nejvýše ve výši 10 000 000 Kč. V případě, že navrhovatel nemůže stanovit celkovou nabídkovou cenu, je povinen složit kauci ve výši 100 000 Kč. V případě návrhu na uložení zákazu plnění smlouvy je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 200 000 Kč. Jde-li o řízení o přezkoumání postupu pro zadávání koncesí, je navrhovatel povinen ve lhůtě pro doručení návrhu složit na účet ÚOHS kauci ve výši 1 % z předpokládané hodnoty koncese uveřejněné ve Věstníku veřejných zakázek nebo na profilu Zadavatele, nejméně však ve výši 50 000 Kč, nejvýše ve výši 10 000 000 Kč. V případě, že Zadavatel neuveřejní ve Věstníku veřejných zakázek nebo na profilu Zadavatele předpokládanou hodnotu koncese, je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 100 000 Kč. V případě návrhu na uložení zákazu plnění koncesní smlouvy je navrhovatel povinen složit kauci ve výši 200 000 Kč.

5.1.15 Techniky

Rámcová dohoda :
Žádná rámcová dohoda
Informace o dynamickém nákupním systému :
Žádný dynamický nákupní systém
Elektronická aukce : ne

5.1.16 Další informace, mediace a přezkum

Organizace příslušná pro přezkum : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Organizace poskytující další informace o podání návrhů na přezkum : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

8. Organizace

8.1 ORG-0001

Oficiální název : Vsetínská nemocnice a.s.
Registrační číslo : 26871068
Poštovní adresa : Nemocniční 955
Obec : Vsetín
PSČ : 75501
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Zlínský kraj ( CZ072 )
Země : Česko
Telefon : +420 571818103
Internetová adresa : https://nemocnice-vs.cz/
Úlohy této organizace :
Kupující

8.1 ORG-0002

Oficiální název : Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
Registrační číslo : 65349423
Poštovní adresa : třída Kpt. Jaroše 1926/7
Obec : Brno
PSČ : 60200
Nižší územní jednotka země (NUTS) : Jihomoravský kraj ( CZ064 )
Země : Česko
Telefon : +420 542167111
Internetová adresa : https://uohs.gov.cz
Úlohy této organizace :
Organizace příslušná pro přezkum
Organizace poskytující další informace o podání návrhů na přezkum

10. Změna

Znění předchozího oznámení, které má být změněno : 525004-2024
Hlavní důvod změny : Informace aktualizovány
Popis : Vysvětlení zadávací dokumentace a její změna

10.1 Změna

Identifikátor sekce : ORG-0001
Popis změn : Popis předmětu veřejné zakázky (BT-24-Procedure): namísto: Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy č. 6 zadávací dokumentace – Požadavky na předmět plnění. čtěte: Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy č. 6 zadávací dokumentace – Požadavky na předmět plnění_AKTUAL 1.
Zadávací dokumentace byla změněna dne : 12/09/2024

10.1 Změna

Identifikátor sekce : LOT-0001
Popis změn : Popis části předmětu veřejné zakázky (BT-24-Lot): namísto: Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy č. 6 zadávací dokumentace – Požadavky na předmět plnění. čtěte: Předmětem veřejné zakázky jsou průběžné dodávky implantátů pro totální endoprotézu kolenního kloubu do konsignačního skladu a výpůjčka instrumentária dle Přílohy č. 6 zadávací dokumentace – Požadavky na předmět plnění_AKTUAL 1.
Zadávací dokumentace byla změněna dne : 12/09/2024

10.1 Změna

Identifikátor sekce : LOT-0001
Popis změn : Lhůta pro podání nabídek – den (BT-131(d)-Lot): namísto 2.10.2024 čtěte 16.10.2024
Zadávací dokumentace byla změněna dne : 12/09/2024

10.1 Změna

Identifikátor sekce : LOT-0001
Popis změn : Datum otevírání podání (BT-132(d)-Lot): namísto 2.10.2024 čtěte 16.10.2024
Zadávací dokumentace byla změněna dne : 12/09/2024

11. Oznámení - informace

11.1 Oznámení - informace

Identifikátor oznámení/verze : 9d8efe7a-a5d7-4003-9f59-69491c097e32 - 01
Druh formuláře : Zadávání
Typ oznámení : Oznámení o zahájení zadávacího nebo koncesního řízení – standardní režim
Datum odeslání oznámení : 12/09/2024 17:23 +02:00
Jazyky, v nichž je toto oznámení oficiálně k dispozici : čeština

11.2 Informace o zveřejnění

Číslo zveřejnění oznámení : 00552683-2024
Číslo vydání v řadě S Úř. věst. : 180/2024
Datum zveřejnění : 16/09/2024