Dataverbindingen

De hoofdopdracht betreft het leveren van datalijnen naar verkeersassets, zoals VRI’s, lichtmasten en camera’s (zoals opgenomen in de lijst in bijlage 1a) . De dataverbindingen betreffen de ADSL verbindingen en Glasvezelverbindingen vanaf de router in Huis ter Heide tot en met de router in de straatkast met snelle oplostijden in …

CPV: 72315000 Servicios de gestión de redes de datos y servicios de apoyo, 72318000 Servicios de transmisión de datos
Lugar de ejecución:
Dataverbindingen
Organismo adjudicador:
Provincie Utrecht
Número de premio:
18473

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam : Provincie Utrecht
Rechtsvorm van de koper : Publiekrechtelijke instelling
Activiteit van de aanbestedende dienst : Algemene overheidsdiensten

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel : Dataverbindingen
Beschrijving : De hoofdopdracht betreft het leveren van datalijnen naar verkeersassets, zoals VRI’s, lichtmasten en camera’s (zoals opgenomen in de lijst in bijlage 1a) . De dataverbindingen betreffen de ADSL verbindingen en Glasvezelverbindingen vanaf de router in Huis ter Heide tot en met de router in de straatkast met snelle oplostijden in geval van incidenten. Daarnaast betreffen dit tevens de dataverbindingen met de regiopartners Gemeente Utrecht en Gemeente Amersfoort. Expliciet buiten de scope van de Opdracht vallen de volgende elementen: a) Onderhoud op eigen verbindingen van Provincie Utrecht; b) Verbindingen met provinciale kunstwerken (bruggen). Maximaal € 200.000,- per jaar exclusief BTW, zie bijlage 1 Lijst huidige verkeersassets en type verbindingen
Identificatiecode van de procedure : cb5225bd-c10a-4fb9-83f5-2d9d2e129a89
Interne identificatiecode : 18473
Type procedure : Openbaar
De procedure wordt versneld : neen
Rechtvaardiging voor de versnelde procedure :
Belangrijkste kenmerken van de procedure :

2.1.1 Doel

Aard van het contract : Diensten
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 72318000 Datatransmissiediensten
Aanvullende classificatie ( cpv ): 72315000 Beheer van datanetwerken en ondersteunende diensten

2.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Provincie Utrecht

2.1.4 Algemene informatie

Rechtsgrondslag :
Richtlijn 2014/24/EU

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel : LOT-0000

Titel : Dataverbindingen
Beschrijving : Dataverbindingen Zie aanbestedingsdocumenten
Interne identificatiecode : 1

5.1.1 Doel

Aard van het contract : Diensten
Belangrijkste classificatie ( cpv ): 72318000 Datatransmissiediensten
Opties :
Beschrijving van de opties : Zie beschrijving verlengingen.

5.1.2 Plaats van uitvoering

Land : Nederland
Overal in het desbetreffende land
Aanvullende informatie : Provincie Utrecht

5.1.3 Geraamde duur

Begindatum : 01/11/2022
Einddatum van de duur : 01/11/2027

5.1.4 Verlenging

Maximumaantal verlengingen : 3
De koper behoudt zich het recht voor aanvullende aankopen te doen bij de contractant, zoals hier beschreven : De opdracht heeft een intiele looptijd van 60 maanden. Na het verstrijken van deze periode heeft de Aanbestedende dienst de mogelijkheid de Opdracht 3 maal tegen dezelfde voorwaarden te verlengen voor een periode van telkens 12 maanden.

5.1.6 Algemene informatie

Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd
De aanbesteding valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) : ja

5.1.7 Strategische aanbestedingen

Doel van strategische aanbestedingen : Geen strategische aanbesteding

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Onderdeel 1: Plan van aanpak transitie
Beschrijving : Inschrijver geeft een concept Transitieplan aan. Dit plan dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten:  Activiteiten uitgezet in een realistische planning met concrete fases, mijlpalen, beslis- en acceptatiemomenten;  Inschatting van de te verrichten inspanning door Opdrachtgever;  Wijze van acceptatie;  Benodigde informatie aan te leveren door Opdrachtgever;  Organisatorische opzet;  Risico’s en risicomanagement;  Wijze waarop omgegaan kan worden met aanpassingen in de planning en Opdrachtnemer kan garanderen dat de omvang van de opdracht vanaf 1 januari 2023 door of via de Opdrachtnemer zal plaatsvinden. Inschrijver wordt beoordeeld naar mate dit plan een realistische invulling kent wat voldoende borging biedt dat mijlpalen en einddatum worden gehaald en waarbij dit proces efficiënt en effectief verloopt ten behoeve van Opdrachtgever. Daarnaast wordt dit beoordeeld naar de mate waarin dit is onderbouwd en concreet uiteen is gezet. Voor dit onderdeel kan Inschrijver maximaal3 A4 (enkelzijdig), gebruiken.
Gewicht (punten, exact) : 20
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Onderdeel 2: Borging Service Levels
Beschrijving : Inschrijver geeft in maximaal 3 enkelzijdige pagina’s A4 aan op welke wijze de beschikbaarheid van de verbindingen wordt gegarandeerd. Inschrijver gaat hierbij in op de wijze waarop zij haar organisatie en netwerk heeft ingericht om de gevraagde capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid aan de Provincie Utrecht zal leveren en in welke mate zij gestelde KPI’s zal overtreffen. Daarnaast gaat inschrijver in op de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan het SLA met betrekking tot contact en communicatie met de Provincie Utrecht. Hierin worden in ieder geval de volgende zaken uiteen gezet:  Opleidingsniveau skilled servicedesk;  Wijze van communicatie via telefoon, berichtenverkeer of systemen;  Wijze van escalatie;  Wijze van handelen bij het niet halen van service levels. Inschrijver wordt beoordeeld op basis van de borging die zij geeft met betrekking tot het behalen van de gestelde KPI’s, de snelheid van handelen en de mate waarin gestelde eisen worden overtroffen. Daarnaast wordt dit beoordeeld naar de mate waarin dit is onderbouwd en concreet uiteen is gezet. Voor dit onderdeel kan Inschrijver maximaal 3 A4 (enkelzijdig) gebruiken.
Gewicht (punten, exact) : 20
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Onderdeel 3: Advies
Beschrijving : Inschrijver geeft aan op welke wijze zij de Provincie Utrecht zal adviseren gedurende de looptijd van de overeenkomst. Hierbij gaat zij in op het adviseren met betrekking tot gebruikte bandbreedtes , snelheden en de wijze waarop zij de Provincie Utrecht helpt om tot een optimale invulling te komen van haar netwerk en op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Inschrijver wordt beoordeeld naar mate zij in staat is de Provincie Utrecht te ondersteunen om tot een zo optimaal mogelijke invulling te komen. Daarnaast wordt dit beoordeeld naar de mate waarin dit is onderbouwd en concreet uiteen is gezet. Voor dit onderdeel kan Inschrijver maximaal 1 A4 (enkelzijdig) gebruiken.
Gewicht (punten, exact) : 10
Criterium :
Type : Kwaliteit
Naam : Onderdeel 4: Duurzaamheid
Beschrijving : Inschrijver dient een plan van aanpak in, waarin wordt beschreven welke bijdrage wordt geleverd aan de circulaire economie door de opdracht waarop de aanbesteding betrekking heeft. Elementen die in het plan naar voren moeten komen zijn:  Visie op (de onderdelen van) de opdracht als het gaat om grondstofgebruik, uitgewerkt volgend hiërarchie van de R-ladder. Hierbij merkt de Provincie op dat zij nog niet wenst over te gaan op een 5G verbinding. o Refuse en rethink: materiaalgebruik voorkomen en heroverwegen o Reduce: materiaalgebruik verminderen o Re-use (waarbij onder re-use ook refurbish, repair, remanufacture en repurpose vallen): direct hergebruik van het product en strategieën voor waardebehoud en levensduurverlenging, zoals opknappen en moderniseren van een oud product, of onderdelen van een afgedankt product gebruiken in een nieuw product (met dezelfde of een andere functie). o Recycle: materialen verwerken tot grondstoffen met zelfde (hoogwaardige) of mindere (laagwaardige) kwaliteit dan de oorspronkelijke grondstof o Recover: het verbranden van materialen met energieterugwinning  Samenwerking met ketenpartners.  Bij een contract waarin (ook) langjarig onderhoud (meer dan drie jaar) of leveringen gedurende meer dan drie jaar: specifieke visie op doorontwikkeling richting een volledig circulair systeem, gedurende de looptijd van het contract. Inschrijver wordt beoordeeld naar de visie op grondstofgebruik op korte en lange termijn volgens de hiërarchie van de R-ladder. Hoe hoger de bijdragen scoren op de treden hoe hoger wordt gewaardeerd. Ook wordt beoordeeld op de betrokkenheid van samenwerkingspartners in de gehele keten. Hoe meer betrokkenheid hoe hoger de waardering.
Gewicht (punten, exact) : 10
Criterium :
Type : Prijs
Naam : Prijs
Beschrijving : Zie bijlage 4 Prijzenblad
Gewicht (punten, exact) : 40
Beschrijving van de methode die moet worden gebruikt als de weging niet aan de hand van criteria kan worden uitgedrukt :
Rechtvaardiging voor het niet vermelden van de weging van de gunningscriteria :

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst :
Geen raamovereenkomst
Informatie over het dynamische aankoopsysteem :
Geen dynamisch aankoopsysteem

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures : Provincie Utrecht
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt : Provincie Utrecht
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures : Provincie Utrecht
Organisatie die het contract ondertekent : Provincie Utrecht

6. Resultaten

Waarde van alle contracten toegekend in deze kennisgeving : 1 500 000 Euro

6.1 ID resultaat perceel : LOT-0000

Er is ten minste één winnaar gekozen.

6.1.2 Informatie over winnaars

Winnaar :
Officiële naam : Eurofiber Nederland
Inschrijving :
Identificatiecode van de inschrijving : 1
Identificatiecode van het perceel of de groep percelen : LOT-0000
Waarde van de aanbesteding : 1 500 000 Euro
De inschrijving is gerangschikt : neen
De inschrijving is een variant : neen
Onderaanneming : Neen
Informatie over het contract :
Identificatiecode van het contract : CON-0001
Titel : Dataverbindingen
Datum van sluiting van het contract : 15/10/2022
De opdracht wordt gegund in het kader van een raamovereenkomst : neen
Organisatie die het contract ondertekent : Provincie Utrecht

6.1.4 Statistische informatie

Ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname :
Type van de ontvangen inschrijvingen : Elektronisch ingediende inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 2
Type van de ontvangen inschrijvingen : Inschrijvingen van micro-, kleine en middelgrote inschrijvers
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 1
Type van de ontvangen inschrijvingen : Inschrijvingen
Aantal ontvangen inschrijvingen of verzoeken tot deelname : 2

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam : Provincie Utrecht
Registratienummer : 59402109
Postadres : Archimedeslaan 6
Stad : Utrecht
Postcode : 3584 BA
Onderverdeling land (NUTS) : Utrecht ( NL310 )
Land : Nederland
Contactpunt : Teus van Steenis
Telefoon : +31 302589111
Andere contactpunten :
Officiële naam : Rechtbank Midden Nederland
Postadres : Archimedeslaan 6
Stad : Utrecht
Postcode : 3584 BA
Onderverdeling land (NUTS) : Utrecht ( NL310 )
Land : Nederland
Contactpunt : Provincie Utrecht
Telefoon : +31 302583333
Rollen van deze organisatie :
Koper
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt
Organisatie voor beroepsprocedures
Organisatie die meer informatie geeft over beroepsprocedures
Organisatie die het contract ondertekent

8.1 ORG-0002

Officiële naam : Eurofiber Nederland
Omvang van de ondernemer : Groot
Registratienummer : 34134377
Postadres : Safariweg 25-31
Stad : MAARSSEN
Postcode : 3605MA
Onderverdeling land (NUTS) : Utrecht ( NL310 )
Land : Nederland
Contactpunt : Johan Dijkstra
Telefoon : +31 638305509
Fax : +31 302428742
Rollen van deze organisatie :
Inschrijver
Winnaar van deze percelen : LOT-0000

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging : 88cd0dd2-3f9c-4a41-9cc5-bf364eb1e03c - 01
Type formulier : Resultaat
Type aankondiging : Aankondiging van een gegunde opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging : 10/09/2024 09:12 +02:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is : Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Publicatienummer aankondiging : 00546228-2024
Nummer uitgave PB S : 177/2024
Datum van bekendmaking : 11/09/2024