Achiziția de microbuze/autobuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului "Mobilitate urbană durabilă în Municipiul Gheorgheni, Comuna Lăzarea, Comuna Suseni, Comuna Joseni, Comuna Ciumani, Județul Harghita"

Achiziția are ca obiect Achiziția de microbuze/autobuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului „MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN MUNICIPIUL GHEORGHENI, COMUNA LĂZAREA, COMUNA SUSENI, COMUNA JOSENI, COMUNA CIUMANI, JUDEȚUL HARGHITA” – 2 Loturi: 1. LOTUL 1 – Achiziția de microbuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului „MOBILITATE …

CPV: 31158100 Cargadores de baterías, 34144910 Autobuses eléctricos, 34144900 Vehículos eléctricos
Plazo:
17 de enero de 2025 a las 15:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
Achiziția de microbuze/autobuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului "Mobilitate urbană durabilă în Municipiul Gheorgheni, Comuna Lăzarea, Comuna Suseni, Comuna Joseni, Comuna Ciumani, Județul Harghita"
Organismo adjudicador:
Municipiul Gheorgheni
Número de premio:
4245070-poz.2/17539

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : Municipiul Gheorgheni
Forma juridică a achizitorului : Autoritate locală
Activitatea autorității contractante : Servicii publice generale

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : Achiziția de microbuze/autobuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului "Mobilitate urbană durabilă în Municipiul Gheorgheni, Comuna Lăzarea, Comuna Suseni, Comuna Joseni, Comuna Ciumani, Județul Harghita"
Descriere : Achiziția are ca obiect Achiziția de microbuze/autobuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului „MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN MUNICIPIUL GHEORGHENI, COMUNA LĂZAREA, COMUNA SUSENI, COMUNA JOSENI, COMUNA CIUMANI, JUDEȚUL HARGHITA” – 2 Loturi: 1. LOTUL 1 – Achiziția de microbuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului „MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN MUNICIPIUL GHEORGHENI, COMUNA LĂZAREA, COMUNA SUSENI, COMUNA JOSENI, COMUNA CIUMANI, JUDEȚUL HARGHITA”; 2. LOTUL 2 – Achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului „MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN MUNICIPIUL GHEORGHENI, COMUNA LĂZAREA, COMUNA SUSENI, COMUNA JOSENI, COMUNA CIUMANI, JUDEȚUL HARGHITA”. Scopul proiectului este asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) și reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport. Astfel, Municipiul Gheorgheni urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin shimbarea accentului de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de înaltă calitate și eficiență, reducerea utilizarii autoturismelor in paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante. Prezenta achiziție vizează furnizarea a 2 autobuze electrice noi și a stațiilor de încărcare , cât și o stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice (LOT 2), dar și a 6 microbuze electrice noi și a stațiilor de încărcare aferente acestora (LOT 1) destinate transportului public de calatori dintre Municipiul Gheorgheni și UAT Lăzarea, UAT Suseni, UAT Joseni, UAT Ciumani. Obiectivul contractării problemelor legate de transport în Municipiul Gheorgheni constă în încurajarea utilizării transportului alternativ, configurarea rutelor transportului în comun, renunțarea la autoturismele personale și implicit la reducerea emisiilor poluante cauze ale deplasărilor motorizate. Așadar, există o nevoie acută pentru dezvoltarea serviciului de transport public, asigurându-se astfel reducerea traficului rutier în Municipiului Gheorgheni, prin punerea la dispoziție a unei infrastructuri care să încurajeze soluții de transport alternative dar și care să rezolve alte probleme de trafic specificate mai sus, astfel încât orașul să asigure populației un transport public de calitate.
Identificatorul procedurii : 6154232c-50c5-42b3-a528-d7144e3f5a53
Identificator intern : 4245070-poz.2/17539
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34144910 Autobuze electrice

2.1.3 Valoare

Valoarea estimată fără TVA : 12 291 981,9 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : Potențiali Ofertanți, rezidenți în țările Comunității Europene și țările Spațiului Economic European (EEA), pot consulta site-ul web al Comisiei Europene - DG Creștere economică disponibile la următoarea adresă: http://ec.europa.eu/markt/ecertis/searchDocument.do pentru a identifica și compara documentele echivalente (dacă sunt disponibile) solicitate de către Autoritatea Contractantă în FDA. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obținut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situația în care egalitatea se menține, autoritatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare, și oferta câștigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică. Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”.
Temei juridic :
Directiva 2014/24/UE

2.1.5 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Numărul maxim de loturi pentru care un ofertant poate depune oferte : 2
Clauzele contractuale :
Numărul maxim de loturi pentru care se pot atribui contracte unui singur ofertant : 2

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0001

Titlu : Achiziția de microbuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului „MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN MUNICIPIUL GHEORGHENI, COMUNA LĂZAREA, COMUNA SUSENI, COMUNA JOSENI, COMUNA CIUMANI, JUDEȚUL HARGHITA”
Descriere : Municipiul Gheorgheni are in implementare in cadrul Investiției I.1.1 - Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) următorul proiect: „MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN MUNICIPIUL GHEORGHENI, COMUNA LĂZAREA, COMUNA SUSENI, COMUNA JOSENI, COMUNA CIUMANI, JUDEȚUL HARGHITA” Scopul proiectului este asigurarea unui serviciu eficient de transport public de calatori si îmbunatațirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numarului de deplasari cu transportul privat (cu autoturisme) si reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport. Astfel, Municipiul Gheorgheni urmareste dezvoltarea mobilitatii urbane prin shimbarea accentului de la o mobilitate bazata pe utilizarea autoturismelor la o mobilitate bazata pe mersul me jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de inalta calitate si eficienta, reducerea utilizarii autoturismelor in paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante. Prezenta achiziție vizează furnizarea a 6 microbuze electrice noi și a stațiilor de încărcare destinate transportului public de calatori dintre Municipiul Gheorgheni și comuna Lăzarea, comuna Suseni, comuna Joseni, comuna Ciumani Acest obiectiv de investiție va moderniza infrastructura de transport a Municipiului Gheorgheni și a comunelor incluse în partenriat, asigurând durabilitatea mediului prin noi vehicule de transport public cu emisii zero și va contribul la creșterea ponderii călătoriilor cu transportul public loval cu vehicule cu emisii zero, îndeplinind obiectivele asumate prin SIDU 2021-2030 și PMUD 2030.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34144900 Vehicule electrice
Clasificare suplimentară ( cpv ): 31158100 Încărcătoare de baterii

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Harghita ( RO124 )
Țara : România
Informații suplimentare : dintre Municipiul Gheorgheni și UAT Lăzarea, UAT Suseni, UAT Joseni, UAT Ciumani

5.1.3 Durata estimată

Durată : 12 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice finanțat integral sau parțial din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : 1Cerința:Evitarea conflictului de interese,conform prevederilor art. 59 și art. 60 din Legea nr. 98/2016.Ofertanții,terții susținători și subcontractanții nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art. 59 și art. 60 din Legea 98/2016.Orice Operator Economic care a depus oferta în mod individual sau în asociere/subcontractant/terț susținător,nu trebuie să se afle în niciuna dintre situațiile prevăzute de art. 59 și 60 din Legea nr. 98/2016.Se va prezenta declarația de neîncadrare în prevederile art. 59 și 60 din Legea 98/2016.Se va completa Formularul nr. 3 din fișierul „Modele de formulare”-Declarație privind neîncadrarea in situatiile prevăzute la art. 59 și 60 din Legea nr. 98/2016, declarație ce va fi prezentata odată cu DUAE de către toți participanții la procedura de atribuire.Persoanele care dețin funcții de decizie în cadrul autorității contractante Municipiul Gheorgheni sunt:Nagy Zoltán-Primar,Len Emil-Balázs-viceprimar,Selyem-Hideg Norbert-Vencel-Secretar,Consilieri locali: Keresztes Zsombor,Lázár László,Kulcsár László,Erős Levente,Csergő Ottó,Barabás Orsolya-Henrietta,Bodor László, Portik Zalán,Kolcsár Béla,Málnási Huba-István,Sorbán Attila-Örs,Bajkó László,Antal Szabolcs,Dobrean Teodor-Constantin,Benedek Csaba,Benedek Miklós-Zoltán,Comisia de evaluare:Gáll Gyula,Kodácz Zoltán,Zerkula Angelica,Pálfi Csaba Előd,Páka Hunor,Búzás Csaba,Vasile Ileana Andreea-expert cooptat Daca este cazul,odată cu depunerea DUAE se vor prezenta -„Acordul de asociere”,„Împuternicire pentru reprezentare la procedura”.În cazul în care anumite părţi din contractul care urmează a fi atribuit se vor realiza de către unul sau mai mulți subcontractanți, ofertantul are obligația de a prezenta partea/ părțile din contract pe care urmează să le subcontracteze.2Cerința:Ofertanții, terții susținători și subcontractanții nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art. 164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016. Odată cu depunerea DUAE,dacă este cazul, se va prezenta în mod obligatoriu angajamentul terțului susținător (din care să rezulte modul efectiv în care se va materializa susținerea acestuia/acestora),acordul de asociere și acordurile de subcontractare.Nedepunerea DUAE odată cu oferta (inclusiv pentru asociat/subcontractant/terț susținător) , atrage respingerea acesteia ca inacceptabilă.Modalitatea de îndeplinire:Ca dovada preliminara pentru verificarea motivelor de excludere, operatorii economici (ofertant individual, membru al unei asocierii, subcontractant, terț susținător) trebuie să prezinte, împreună cu oferta, DUAE completat cu informatii aferente situației lor si Declarația privind conflictul de interese (conform model prezentat în Secțiunea Formulare).Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire, anterior atribuirii Contractului, va prezenta, la solicitarea expresa a Autorității Contractante, documente justificative actualizate prin care sa probeze/sa confirme neîncadrarea in motivele de excludere, în conformitate cu informațiile cuprinse în DUAE.Cerința de a prezenta documente justificative actualizate este aplicabila tuturor operatorilor economici care au legătură cu ofertantul în aceasta procedura (terţi susținători), daca este cazul.Documentele justificative, care probează îndeplinirea cerințelor asumate de ofertant prin completarea inițială a formularului DUAE,vor fi depuse, la solicitarea Autorității Contractante doar de ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar (întocmit la finalizarea evaluării ofertelor) după aplicarea criteriului de atribuire ofertelor admisibile) și se vor prezenta în formă actualizată.Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, sunt:1.Cazier judiciar al operatorului economic si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al operatorului economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul operatorului economic, așa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/ actul constitutiv sau, in cazul ofertanților străini, documente echivalente emise in tara de rezidenta, valabile la data prezentării acestora;2.Cazier fiscal al Operatorului Economic valabil la data prezentării acestuia;3.Certificat de atestare fiscală eliberat de Administrația Finanțelor Publice, privind achitarea/lipsa obligațiilor cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) la momentul prezentării sau, în cazul operatorilor economici străini, documente echivalente emise in țara de rezidență, din care să reiasă că Operatorul Economic nu are datorii restante la momentul prezentării acestora ( formulare - tip eliberate de autoritățile competente din țara în care candidatul/ofertantul este rezident);4.Certificat fiscal privind impozitele și taxele locale emis de autorităţile locale din care să reiasă că Operatorul Economic nu are datorii restante la momentul prezentării acestuia (formulare-tip eliberate de autorităţile competente din ţară în care candidatul/ofertantul este rezident).Operatorul Economic prezintă pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prevederile art. 165 alin. (1).Pentru sediile secundare/punctele de lucru ale operatorului economic - o declarație pe propria răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) datorate.5. Daca este cazul,documente prin care operatorul economic demonstrează ca poate beneficia de derogările prevăzute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2) și/sau art. 171 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.6. Alte documente edificatoare, după caz.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Certificat constatator:Ofertantul va completa în DUAE informațiile aferente situației lui. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi depuse odată cu oferta și DUAE în SEAP. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv: 1.pentru persoanele juridice române: se va solicita certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă tribunalul teritorial din care să rezulte: denumirea completă, sediul social și punctul /punctele de lucru, persoanele autorizate(administratori/ persoane împuternicite), domeniul de activitate principal/domeniile de activitate secundare autorizat(e) al(e)ofertantului și corespondența acestora cu obiectul contractului. Obiectul contractului trebuie să aibă corespondența în codul/codurile CAEN autorizate din certificatul constatator prezentat de ofertant. Informațiile cuprinse în Certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale/valide la data prezentării acestuia. 2.pentru persoanele juridice străine: se vor solicita documente edificatoare care să dovedească o forma de înregistrare/atestare ori apartenență din punct de vedere profesional, în conformitate cu legislația din țara de rezidență a operatorului economic și se vor prezenta în original/copie legalizată, însoțite de o traducere legal autorizată în limba română; și în cazul persoanelor fizice / juridice străine, obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în domeniul/ domeniile de activitate înscrise în documentele prezentate, iar informațiile conținute în acestea trebuie să fie reale / actuale / valide, la data prezentării lor. Autoritatea Contractanta își rezerva dreptul de a solicita informatii direct de la autorităţile competente in cazul in care exista incertitudini în legatura cu îndeplinirea cerinței minime de calificare referitoare la capacitatea de exercitare a activităţii profesionale. Ofertanții vor declara beneficiarul real al fondurilor alocate din PNRR, în conformitate cu Instrucțiunea nr.6 , revizia 2 din data de 07.06.2023, referitoare la obținerea unor date și informații privind verificarea ex-ante a beneficiarului real al destinatarului fondurilor din cadrul PNRR pentru procedurile de achiziție publică. Astfel, ofertantul va completa în DUAE beneficiarul real al fondurilor alocate din PNRR astfel: a)ofertanții a căror acționari sunt persoane fizice sau persoane juridice înregistrate pe teritoriul României, vor depune extras ONRC. b)ofertantul/ofertanții declarat(i) câștigător(i) care are/au în structura acționariatului entități juridice străine, va/vor depune o declarație pe proprie răspundere dată de reprezentantul legal, conform art. 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, ce va conține datele privind beneficiarii reali ai entităților juridice străine (cel puțin numele, prenumele și data nașterii), în conformitate cu Legea 129/2019, cu completările și modificările ulterioare. c)ofertanții străini, înregistrați în afara României, vor depune documente justificative, certificate sau alte înscrisuri eliberate de autoritatea responsabilă de datele beneficiarului real din țara ofertantului, însoțite de traducerea autorizată în limba română. d)ofertanții de tipul asociațiilor și fundațiilor vor depune un extras de la Ministerul Justiției (Registrul Național ONG) privind beneficiarii reali ai asociației/fundației; în cazul în care asociația/fundația este entitate străină va prezenta o declarație pe proprie răspundere dată de reprezentantul legal/președinte, conform art. 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, ce va conține datele privind beneficiarii reali ai entităților juridice (cel puțin numele, prenumele și data nașterii), în conformitate cu Legea 129/2019, cu completările și modificările ulterioare. Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autorității Contractante, documente prin care să facă dovadă îndeplinirii cerinței.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Experiența similară
Descriere : Lista principalelor produse furnizate trebuie sa rezulte ca in ultimii 3 ani a livrat si pus in funcțiune produse similare de aceeași natura si complexitate cu cele ce fac obiectul achiziției, adică produse mijloace de transport pentru transportul public de călători, în valoare cumulata de cel puţin: 7.000.000 lei fără TVA pentru Lotul 1. Prin sintagma "produse similare” se va intelege microbuze si 4.900.000 lei fără TVA pentru Lotul 2. Prin sintagma "produse similare” se va intelege autobuze. Modalitatea de îndeplinire (Cerința nr. 1):Se va completa DUAE de către toți operatorii economici participanți la procedura de atribuire cu informațiile solicitate.Referitor la completarea DUAE, autoritatea contractantă a activat opțiunea A: Indicație globală pentru toate criteriile de selecție, din secțiunea Partea IV-Criteriile de selecție, astfel încât operatorul economic se va limita la completarea în DUAE a câmpului α (alfa) –indicație globala pentru toate criteriile solicitate fara sa trebuiască sa completeze nicio alta secţiune din partea IV, secțiunile A, B, C, D. Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea autorității contractante documente, fara a se limita la acestea, enumerarea nefiind cumulativa: copii ale unor părţi relevante ale contractelor pe care le-au îndeplinit/certificate de predare-primire/procese verbale de receptie/ certificări de buna executie/recomandări din partea beneficiarilor/certificate constatatoare, prin care se confirma că în ultimii 3 ani (raportați la data limită de depunere a ofertelor), a livrat produse similare. Documentele justificative vor consta in documente reprezentând certificări de buna executie pentru acele produse pe care ofertantul crede ca autoritatea contractanta trebuie sa le ia in considerare pentru evaluarea îndeplinirii cerinței privind experiența similara. Respectivele certificări vor trebui sa indice: -Numarul si data contractului invocat drept experiența similara, -Obiectul contractului astfel încât sa fie furnizate toate informațiile solicitate si necesare pentru a se verifica îndeplinirea cerinței privind experiența similara; -Beneficiarii, indiferent daca aceștia sunt autorități contractante sau clienți privați; -Perioada, mai exact intervalul periodic (data de început si data de finalizare) in care s-au livrat produsele; -Valoarea produselor furnizate (fara TVA), in perioada solicitata (ultimii 3 ani); -Data si nr documentului de receptie, precum si ponderea pentru care a fost responsabil -Certificări din partea beneficiarului/beneficiarilor care sa precizeze daca produsele au fost furnizate in conformitate cu standardele specifice acestora in vigoare si daca au fost duse la bun sfârșit. Aceste documente vor fi prezentate şi de către ofertantul asociat, în situatia în care resursele acestuia au fost luate în considerare pentru îndeplinirea cerinței. În cazul în care contractul/contractele prezentate ca experiența similara au fost livrate în asociere, valoarea ce va fi luata în considerare pentru îndeplinirea cerinței minime se va calcula în conformitate cu procentul prevăzut în contractul de asociere. În cazul în care contractul/contractele prezentate ca experiența similara au fost livrate ca subcontractant, valoarea ce va fi luata în considerare pentru îndeplinirea cerinței minime se va calcula în conformitate cu valoarea contractului de subcontractare. In aceasta situatie se va prezenta conform Instrucțiunii ANAP nr. 2/2017 (art.14, alin 3) un document de la beneficiarul final care sa atestate faptul că respectivul operator economic a avut calitatea de subcontractant.În cazul în care ofertantul demonstrează îndeplinirea criteriilor referitoare la capacitatea tehnică şi profesională bazându-se pe capacitățile altor entități, invocând, după caz, susținerea unui terț, DUAE, împreună cu angajamentul de susţinere, trebuie să fie completat separat şi de către terțul/terții susținători pe a căror capacitate se bazează ofertantul.Odată cu depunerea DUAE se va prezenta angajamentul terțului susținător împreună cu documentele anexe la angajament din care rezultă modul efectiv în care se va materializa susținerea acestora, documentele transmise ofertantului de către terțului susținător, din care sa rezulte modul efectiv prin care acesta va asigura îndeplinirea propriului angajament de susţinere. Documentele prezentate trebuie sa indice concret care sunt resursele (materiale/umane/tehnice/ financiare/ etc.) pe care terțul le va mobiliza in cazul in care ofertantul întâmpina dificultăți pe parcursul derulării contractului sau se va afla in imposibilitatea derulării contractului, tipul acestor documente fiind determinat de obligațiile asumate de ofertant si terț prin angajamentul ferm. Terțul va dovedi prin documentele prezentate ca deține toate resursele invocate ca element de susţinere a ofertantului. Aceste documente vor fi încărcate in SEAP împreună cu Angajamentul ferm si vor fi semnate cu semnătură electronica extinsa in conditiile legii. a)Persoanele juridice străine vor prezenta certificatele/documentele edificatoare care probează îndeplinirea experienței similare, în copie însoțite de traducerea autorizată în limba română. b)Pentru contractele a căror valoare este exprimata în alta valuta decat in lei, cursul de referință care va fi avut in vedere pentru calculul echivalentei este cursul mediu anual lei/valuta comunicat BNR pentru fiecare an. Nota: La semnarea contractului se va depune un act juridic incheiat intre terțul susținător și contractant (ce devine anexa la contract), act juridic care poate fi un contract sau o convenție in care sa se prevadă in mod expres obligațiile pe care terțul și le asuma cu privire la susținerea acordata, precum și drepturile contractantului, dar și faptul ca terțul își asuma răspunderea in fata autorității (in funcție de tipul de susţinere acordata).

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 1 – Autonomie
Descriere : Algoritm de calcul: Pentru determinarea autonomiei mijlocului de transport electric se vor lua în calcul următorii parametrii: (a) Capacitatea totală a bateriilor (acumulatorilor) ofertate (kwh) - valoare ce trebuie să reiasă din fișa tehnică de la producător a bateriilor/acumulatorilor ofertate. (b) Consumul mijlocului de transport electric conform test E-Sort ciclu 2 (kwh/100km) - valoare ce trebuie să reiasă din testul E-Sort, ciclul 2, emis de un organism acreditat UE, pentru tipul de mașină ofertat (c) *Consum adițional de 25% pentru consumatori adiționali (AC, încălzire, etc.) - calculat după formula: Consum mijloc de transport electric conform test E-Sort (lit. b) x 25% (d) Consumul total = (b) + (c) (e) Autonomia mijlocului de transport electric - determinată pe baza formulei: Capacitate totală baterii (acumulatori) ofertate /Consum total pe km, respectiv (a) / (d), rezultatul fiind rotunjit la nr. întreg (fără zecimale) În baza certificatelor E-SORT 2 se va determina consumul mijlocului de transport electric/ 100 km, însă, având în vedere ca această valoare măsurată în condiții E-SORT 2 nu se realizează cu instalația de climatizare încălzire / răcire pornită, precum și faptul că aceasta nu se realizează pentru un ciclu complet de descărcare acumulatori – condiții teoretice, nereprezentative pentru condițiile reale de operare, este necesară luarea în calculul autonomiei mijloacelor de transprt electric a unui consum suplimentare de 25% (pentru acoperirea consumului de energie cu sistemul de climatizare, încălzire, etc.) - procent stabilit în mod unitar pentru toți ofertanții la procedură. De asemenea, consumul de energie al mijlocului de transport electric (kWh/100 km), trebuie să rezulte din testul E-SORT ciclul 2 pentru mijlocul de transport electric urban ofertat. Punctarea ofertelor se va face astfel: Pentru oferta admisibilă cu valoarea autonomiei de transport maxime (Aut.max - rezultata conform algoritmului mai sus prezentat) se acordă punctaj maxim alocat, respectiv 10 puncte. Pentru altă valoare a autonomiei de transport, punctajul ofertei n se acordă astfel: Pctj(1).n = (Aut.n / Aut.max) x 10 puncte unde: - Pctj(1).n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T1 - Aut.n – valoarea autonomiei de transport, din oferta n, rezultata conform algoritmului mai sus prezentat Pentru demonstrarea îndeplinirii cerințelor din caietul de sarcini privind autonomia – ofertanții vor prezenta: ● Fișa tehnică a producătorului de baterii/acumulatori ofertate, din care să rezulte în mod clar capacitatea totală a bateriilor electrice ofertate (kwh), ● Testul E-SORT 2 din care să rezulte în mod clar și direct consumul de energie al mijlocului de transport electric (kwh/100km) ● Algoritmul de calcul, trebuie emis sau contrasemnat de Ofertant si se va realiza pe baza testelor E-SORT 2, a fișei tehnice a producătorului de bateriilor/acumulatorilor ofertate/ofertați și a formulei de mai sus.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 2 – Eficienta energetica – Consumul de energie electrica
Descriere : Algoritm de calcul: Pentru oferta admisibilă cu valoarea consumului conform E-SORT 2 minimă (Cons.min) se acordă punctaj maxim alocat, respectiv 20 puncte. Pentru altă valoare a consumului E-SORT2, punctajul ofertei „n” se acordă astfel: Pctj(2).n = (Cons.min / Cons.n) x 20 puncte unde: - Pctj(2).n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T2. - Cons.n – valoarea consumului E-SORT2, din oferta n. Consumul de energie electrica în (kWh/100 km) este un indice de performanță definitoriu al vehiculului. Acesta se va dovedi prin intermediul testului E-SORT 2, care va fi emis de un organism acreditat UE în acest sens. Astfel dintre două vehicule, cel care are un consum de energie electrica mai mic, este superior, printr-un randament total superior. Pentru evaluare, oferta va conține în mod obligatoriu fișele de testare E-SORT 2 pentru autovehiculele ofertate. Testul E-SORT 2 va fi emis de un organism acreditat UE în acest sens. Documentele vor fi însoțite de traducerea autorizată în limba română. Drept urmare pentru justificarea consumului mediu este nevoie de testul E-SORT 2. Consumul mediu reiese din media rezultatelor testelor efectuate pentru ciclul de testare E-SORT2.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 3 – Garantia extinsa
Descriere : Punctajul acordat pentru factorul de evaluare „Garantia extinsa” se acorda astfel: Pentru cea mai mare perioada de Garanție extinsa ofertata Gx max se acorda punctajul maxim Pmax = 10 puncte Pentru alte valori ale acestui factor, punctajul se acorda astfel: Pctj(3)n = (Gxn / Gx max) x 10 puncte Unde: Pctj(3)n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T3. Gxn este garantia extinsa ofertata in cadrul ofertei „n”, Gx max este valoarea garanției extinse care a obținut punctajul maxim (care nu va putea fi mai mare de 8 ani) Perioada minima pentru garantia extinsa, care va fi punctata este de minim 1 an suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 100.000 km. Garantia estinsa oferita suplimentar se va oferta in pachete de cate 1 an, respectiv 100.000 km. Ofertele cu o perioada de garanție mai mica decat garantia minima impusa prin caietul de sarcin vor fi considerate neconforme. Garantia extinsa maxima ce poate fi ofertata nu va putea fi mai mare de 4 ani. Garantia extinsa ofertata va fi susținută prin prezentarea unui angajament ferm semnat de ofertant si prezentat in cadrul propunerii tehnice.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 4 – Costul anual al mentenanței /vehicul
Descriere : Algoritmul de calcul: Punctajul acordat pentru factorul de evaluare ‘’Costul anual al mentenanței/vehicul’’ se acorda astfel: Pentru cel mai mic ‘’Cost anual al mentenanței/vehicul’’ ofertat Cx min se acorda punctajul maxim Pmax = 10 puncte Pentru alte valori ale acestui factor, punctajul se acorda astfel: Pctj(4)n = (Cxmin / Cx n) x 10 puncte Unde: Pctj(4)n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T4. Cx n este Costul anual al mentenanței/vehicul ofertat in cadrul ofertei „n”, iar Cxmin este Costul anual al mentenanței/vehicul minim ofertat, care a obținut punctajul maxim
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termen de livrare
Descriere : Punctajul acordat pentru factorul de evaluare „Termenul de livrare” se va acorda dupa cum urmeaza: Pentru cel mai redus termen de livrare se acordă punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv 10 puncte. Alte termene primesc punctaj conform algoritm: Tn= termende livrare cel mai scăzut x 40/termen de livrare ofertat
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100187181

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 17/01/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 4 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 17/01/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Informații suplimentare : Comisia de evaluare.
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53 din Legea privind achizițiile publice nr. 98/2016;
Acord financiar : Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 Fondul Local; Buget național si Buget local
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Persoanele care consideră că au fost lezate de o eroare sau de o abatere în timpul procedurii de atribuire,ca rezultat al unei acțiuni a Autorității Contractante,care încalcă legile privind achizițiile publice,au obligația de a notifica Autoritatea Contractantă,prin trimiterea unei notificări preliminare,privind solicitarea de remediere,în totalitate,sau parțial,a încălcării legislației privind achizițiile publice,conform prevederilor Legii 101/2016.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : Municipiul Gheorgheni
Organizația care primește cererile de participare : Municipiul Gheorgheni
Organizația care prelucrează ofertele : Municipiul Gheorgheni
TED eSender : Operator SEAP

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0002

Titlu : Achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare în cadrul proiectului „MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN MUNICIPIUL GHEORGHENI, COMUNA LĂZAREA, COMUNA SUSENI, COMUNA JOSENI, COMUNA CIUMANI, JUDEȚUL HARGHITA”
Descriere : Municipiul Gheorgheni are in implementare in cadrul Investiției I.1.1 - Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) următorul proiect: „Mobilitate urbană durabilă în Municipiul Gheorgheni, Comuna Lăzarea, Comuna Suseni, Comuna Joseni, Comuna Ciumani, județul Harghita” Scopul proiectului este asigurarea unui serviciu eficient de transport public de calatori si îmbunatațirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numarului de deplasari cu transportul privat (cu autoturisme) si reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport. Astfel, Municipiul Gheorgheni urmareste dezvoltarea mobilitatii urbane prin shimbarea accentului de la o mobilitate bazata pe utilizarea autoturismelor la o mobilitate bazata pe mersul me jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de inalta calitate si eficienta, reducerea utilizarii autoturismelor in paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante. Prezenta achiziție vizează furnizarea a 2 autobuze electrice noi și a stațiilor de încărcare destinate transportului public de calatori dintre Municipiul Gheorgheni și UAT Lăzarea, UAT Suseni, UAT Joseni, UAT Ciumani. Acest obiectiv de investiție se bazează pe portofoliul de proiecte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Gheorgheni, document care a planficat configurația dorită de Autoritatea Contractantă asupra sistemului de transport public din oraș.
Identificator intern : 2

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34144910 Autobuze electrice
Clasificare suplimentară ( cpv ): 31158100 Încărcătoare de baterii

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Harghita ( RO124 )
Țara : România
Informații suplimentare : dintre Municipiul Gheorgheni și UAT Lăzarea, UAT Suseni, UAT Joseni, UAT Ciumani

5.1.3 Durata estimată

Durată : 12 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice finanțat integral sau parțial din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : 1Cerința:Evitarea conflictului de interese,conform prevederilor art. 59 și art. 60 din Legea nr. 98/2016.Ofertanții,terții susținători și subcontractanții nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art. 59 și art. 60 din Legea 98/2016.Orice Operator Economic care a depus oferta în mod individual sau în asociere/subcontractant/terț susținător,nu trebuie să se afle în niciuna dintre situațiile prevăzute de art. 59 și 60 din Legea nr. 98/2016.Se va prezenta declarația de neîncadrare în prevederile art. 59 și 60 din Legea 98/2016.Se va completa Formularul nr. 3 din fișierul „Modele de formulare”-Declarație privind neîncadrarea in situatiile prevăzute la art. 59 și 60 din Legea nr. 98/2016, declarație ce va fi prezentata odată cu DUAE de către toți participanții la procedura de atribuire.Persoanele care dețin funcții de decizie în cadrul autorității contractante Municipiul Gheorgheni sunt:Nagy Zoltán-Primar,Len Emil-Balázs-viceprimar,Selyem-Hideg Norbert-Vencel-Secretar,Consilieri locali: Keresztes Zsombor,Lázár László,Kulcsár László,Erős Levente,Csergő Ottó,Barabás Orsolya-Henrietta,Bodor László, Portik Zalán,Kolcsár Béla,Málnási Huba-István,Sorbán Attila-Örs,Bajkó László,Antal Szabolcs,Dobrean Teodor-Constantin,Benedek Csaba,Benedek Miklós-Zoltán,Comisia de evaluare:Gáll Gyula,Kodácz Zoltán,Zerkula Angelica,Pálfi Csaba Előd,Páka Hunor,Búzás Csaba,Vasile Ileana Andreea-expert cooptat Daca este cazul,odată cu depunerea DUAE se vor prezenta -„Acordul de asociere”,„Împuternicire pentru reprezentare la procedura”.În cazul în care anumite părţi din contractul care urmează a fi atribuit se vor realiza de către unul sau mai mulți subcontractanți, ofertantul are obligația de a prezenta partea/ părțile din contract pe care urmează să le subcontracteze.2Cerința:Ofertanții, terții susținători și subcontractanții nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art. 164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016. Odată cu depunerea DUAE,dacă este cazul, se va prezenta în mod obligatoriu angajamentul terțului susținător (din care să rezulte modul efectiv în care se va materializa susținerea acestuia/acestora),acordul de asociere și acordurile de subcontractare.Nedepunerea DUAE odată cu oferta (inclusiv pentru asociat/subcontractant/terț susținător) , atrage respingerea acesteia ca inacceptabilă.Modalitatea de îndeplinire:Ca dovada preliminara pentru verificarea motivelor de excludere, operatorii economici (ofertant individual, membru al unei asocierii, subcontractant, terț susținător) trebuie să prezinte, împreună cu oferta, DUAE completat cu informatii aferente situației lor si Declarația privind conflictul de interese (conform model prezentat în Secțiunea Formulare).Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire, anterior atribuirii Contractului, va prezenta, la solicitarea expresa a Autorității Contractante, documente justificative actualizate prin care sa probeze/sa confirme neîncadrarea in motivele de excludere, în conformitate cu informațiile cuprinse în DUAE.Cerința de a prezenta documente justificative actualizate este aplicabila tuturor operatorilor economici care au legătură cu ofertantul în aceasta procedura (terţi susținători), daca este cazul.Documentele justificative, care probează îndeplinirea cerințelor asumate de ofertant prin completarea inițială a formularului DUAE,vor fi depuse, la solicitarea Autorității Contractante doar de ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar (întocmit la finalizarea evaluării ofertelor) după aplicarea criteriului de atribuire ofertelor admisibile) și se vor prezenta în formă actualizată.Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, sunt:1.Cazier judiciar al operatorului economic si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al operatorului economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul operatorului economic, așa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/ actul constitutiv sau, in cazul ofertanților străini, documente echivalente emise in tara de rezidenta, valabile la data prezentării acestora;2.Cazier fiscal al Operatorului Economic valabil la data prezentării acestuia;3.Certificat de atestare fiscală eliberat de Administrația Finanțelor Publice, privind achitarea/lipsa obligațiilor cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) la momentul prezentării sau, în cazul operatorilor economici străini, documente echivalente emise in țara de rezidență, din care să reiasă că Operatorul Economic nu are datorii restante la momentul prezentării acestora ( formulare - tip eliberate de autoritățile competente din țara în care candidatul/ofertantul este rezident);4.Certificat fiscal privind impozitele și taxele locale emis de autorităţile locale din care să reiasă că Operatorul Economic nu are datorii restante la momentul prezentării acestuia (formulare-tip eliberate de autorităţile competente din ţară în care candidatul/ofertantul este rezident).Operatorul Economic prezintă pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prevederile art. 165 alin. (1).Pentru sediile secundare/punctele de lucru ale operatorului economic - o declarație pe propria răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) datorate.5. Daca este cazul,documente prin care operatorul economic demonstrează ca poate beneficia de derogările prevăzute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2) și/sau art. 171 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.6. Alte documente edificatoare, după caz.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Certificat constatator:Ofertantul va completa în DUAE informațiile aferente situației lui. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi depuse odată cu oferta și DUAE în SEAP. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv: 1.pentru persoanele juridice române: se va solicita certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă tribunalul teritorial din care să rezulte: denumirea completă, sediul social și punctul /punctele de lucru, persoanele autorizate(administratori/ persoane împuternicite), domeniul de activitate principal/domeniile de activitate secundare autorizat(e) al(e)ofertantului și corespondența acestora cu obiectul contractului. Obiectul contractului trebuie să aibă corespondența în codul/codurile CAEN autorizate din certificatul constatator prezentat de ofertant. Informațiile cuprinse în Certificatul constatator trebuie să fie reale/actuale/valide la data prezentării acestuia. 2.pentru persoanele juridice străine: se vor solicita documente edificatoare care să dovedească o forma de înregistrare/atestare ori apartenență din punct de vedere profesional, în conformitate cu legislația din țara de rezidență a operatorului economic și se vor prezenta în original/copie legalizată, însoțite de o traducere legal autorizată în limba română; și în cazul persoanelor fizice / juridice străine, obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în domeniul/ domeniile de activitate înscrise în documentele prezentate, iar informațiile conținute în acestea trebuie să fie reale / actuale / valide, la data prezentării lor. Autoritatea Contractanta își rezerva dreptul de a solicita informatii direct de la autorităţile competente in cazul in care exista incertitudini în legatura cu îndeplinirea cerinței minime de calificare referitoare la capacitatea de exercitare a activităţii profesionale. Ofertanții vor declara beneficiarul real al fondurilor alocate din PNRR, în conformitate cu Instrucțiunea nr.6 , revizia 2 din data de 07.06.2023, referitoare la obținerea unor date și informații privind verificarea ex-ante a beneficiarului real al destinatarului fondurilor din cadrul PNRR pentru procedurile de achiziție publică. Astfel, ofertantul va completa în DUAE beneficiarul real al fondurilor alocate din PNRR astfel: a)ofertanții a căror acționari sunt persoane fizice sau persoane juridice înregistrate pe teritoriul României, vor depune extras ONRC. b)ofertantul/ofertanții declarat(i) câștigător(i) care are/au în structura acționariatului entități juridice străine, va/vor depune o declarație pe proprie răspundere dată de reprezentantul legal, conform art. 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, ce va conține datele privind beneficiarii reali ai entităților juridice străine (cel puțin numele, prenumele și data nașterii), în conformitate cu Legea 129/2019, cu completările și modificările ulterioare. c)ofertanții străini, înregistrați în afara României, vor depune documente justificative, certificate sau alte înscrisuri eliberate de autoritatea responsabilă de datele beneficiarului real din țara ofertantului, însoțite de traducerea autorizată în limba română. d)ofertanții de tipul asociațiilor și fundațiilor vor depune un extras de la Ministerul Justiției (Registrul Național ONG) privind beneficiarii reali ai asociației/fundației; în cazul în care asociația/fundația este entitate străină va prezenta o declarație pe proprie răspundere dată de reprezentantul legal/președinte, conform art. 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, ce va conține datele privind beneficiarii reali ai entităților juridice (cel puțin numele, prenumele și data nașterii), în conformitate cu Legea 129/2019, cu completările și modificările ulterioare. Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autorității Contractante, documente prin care să facă dovadă îndeplinirii cerinței.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Experiența similară
Descriere : Lista principalelor produse furnizate trebuie sa rezulte ca in ultimii 3 ani a livrat si pus in funcțiune produse similare de aceeași natura si complexitate cu cele ce fac obiectul achiziției, adică produse mijloace de transport pentru transportul public de călători, în valoare cumulata de cel puţin: 7.000.000 lei fără TVA pentru Lotul 1. Prin sintagma "produse similare” se va intelege microbuze si 4.900.000 lei fără TVA pentru Lotul 2. Prin sintagma "produse similare” se va intelege autobuze. Modalitatea de îndeplinire (Cerința nr. 1):Se va completa DUAE de către toți operatorii economici participanți la procedura de atribuire cu informațiile solicitate.Referitor la completarea DUAE, autoritatea contractantă a activat opțiunea A: Indicație globală pentru toate criteriile de selecție, din secțiunea Partea IV-Criteriile de selecție, astfel încât operatorul economic se va limita la completarea în DUAE a câmpului α (alfa) –indicație globala pentru toate criteriile solicitate fara sa trebuiască sa completeze nicio alta secţiune din partea IV, secțiunile A, B, C, D. Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea autorității contractante documente, fara a se limita la acestea, enumerarea nefiind cumulativa: copii ale unor părţi relevante ale contractelor pe care le-au îndeplinit/certificate de predare-primire/procese verbale de receptie/ certificări de buna executie/recomandări din partea beneficiarilor/certificate constatatoare, prin care se confirma că în ultimii 3 ani (raportați la data limită de depunere a ofertelor), a livrat produse similare. Documentele justificative vor consta in documente reprezentând certificări de buna executie pentru acele produse pe care ofertantul crede ca autoritatea contractanta trebuie sa le ia in considerare pentru evaluarea îndeplinirii cerinței privind experiența similara. Respectivele certificări vor trebui sa indice: -Numarul si data contractului invocat drept experiența similara, -Obiectul contractului astfel încât sa fie furnizate toate informațiile solicitate si necesare pentru a se verifica îndeplinirea cerinței privind experiența similara; -Beneficiarii, indiferent daca aceștia sunt autorități contractante sau clienți privați; -Perioada, mai exact intervalul periodic (data de început si data de finalizare) in care s-au livrat produsele; -Valoarea produselor furnizate (fara TVA), in perioada solicitata (ultimii 3 ani); -Data si nr documentului de receptie, precum si ponderea pentru care a fost responsabil -Certificări din partea beneficiarului/beneficiarilor care sa precizeze daca produsele au fost furnizate in conformitate cu standardele specifice acestora in vigoare si daca au fost duse la bun sfârșit. Aceste documente vor fi prezentate şi de către ofertantul asociat, în situatia în care resursele acestuia au fost luate în considerare pentru îndeplinirea cerinței. În cazul în care contractul/contractele prezentate ca experiența similara au fost livrate în asociere, valoarea ce va fi luata în considerare pentru îndeplinirea cerinței minime se va calcula în conformitate cu procentul prevăzut în contractul de asociere. În cazul în care contractul/contractele prezentate ca experiența similara au fost livrate ca subcontractant, valoarea ce va fi luata în considerare pentru îndeplinirea cerinței minime se va calcula în conformitate cu valoarea contractului de subcontractare. In aceasta situatie se va prezenta conform Instrucțiunii ANAP nr. 2/2017 (art.14, alin 3) un document de la beneficiarul final care sa atestate faptul că respectivul operator economic a avut calitatea de subcontractant.În cazul în care ofertantul demonstrează îndeplinirea criteriilor referitoare la capacitatea tehnică şi profesională bazându-se pe capacitățile altor entități, invocând, după caz, susținerea unui terț, DUAE, împreună cu angajamentul de susţinere, trebuie să fie completat separat şi de către terțul/terții susținători pe a căror capacitate se bazează ofertantul.Odată cu depunerea DUAE se va prezenta angajamentul terțului susținător împreună cu documentele anexe la angajament din care rezultă modul efectiv în care se va materializa susținerea acestora, documentele transmise ofertantului de către terțului susținător, din care sa rezulte modul efectiv prin care acesta va asigura îndeplinirea propriului angajament de susţinere. Documentele prezentate trebuie sa indice concret care sunt resursele (materiale/umane/tehnice/ financiare/ etc.) pe care terțul le va mobiliza in cazul in care ofertantul întâmpina dificultăți pe parcursul derulării contractului sau se va afla in imposibilitatea derulării contractului, tipul acestor documente fiind determinat de obligațiile asumate de ofertant si terț prin angajamentul ferm. Terțul va dovedi prin documentele prezentate ca deține toate resursele invocate ca element de susţinere a ofertantului. Aceste documente vor fi încărcate in SEAP împreună cu Angajamentul ferm si vor fi semnate cu semnătură electronica extinsa in conditiile legii. a)Persoanele juridice străine vor prezenta certificatele/documentele edificatoare care probează îndeplinirea experienței similare, în copie însoțite de traducerea autorizată în limba română. b)Pentru contractele a căror valoare este exprimata în alta valuta decat in lei, cursul de referință care va fi avut in vedere pentru calculul echivalentei este cursul mediu anual lei/valuta comunicat BNR pentru fiecare an. Nota: La semnarea contractului se va depune un act juridic incheiat intre terțul susținător și contractant (ce devine anexa la contract), act juridic care poate fi un contract sau o convenție in care sa se prevadă in mod expres obligațiile pe care terțul și le asuma cu privire la susținerea acordata, precum și drepturile contractantului, dar și faptul ca terțul își asuma răspunderea in fata autorității (in funcție de tipul de susţinere acordata).

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 1 – Autonomie
Descriere : Algoritm de calcul: Pentru determinare a autonomie autobuzului electric se vor lua în calcul următorii parametrii: (a) Capacitatea totală a bateriilor (acumulatorilor) ofertate (kwh) - valoare ce trebuie să reiasă din fișa tehnică de la producător a bateriilor/acumulatorilor ofertate. (b) Consumul autobuzului electrice conform test E-Sort ciclu 2 (kwh/100km) - valoare ce trebuie să reiasă din testul E-Sort, ciclul 2, emis de un organism acreditat UE, pentru tipul de mașină ofertat (c) *Consum adițional de 25% pentru consumatori adiționali (AC, încălzire, etc.) - calculat după formula: Consum autobuz electric conform test E-Sort (lit. b) x 25% (d) Consumul total = (b) + (c) (e) Autonomia autobuzului electric - determinată pe baza formulei: Capacitate totală baterii (acumulatori) ofertate /Consum total pe km, respectiv (a) / (d), rezultatul fiind rotunjit la nr. întreg (fără zecimale) În baza certificatelor E-SORT 2 se va determina consumul autobuzului electric/ 100 km, însă, având în vedere ca această valoare măsurată în condiții E-SORT 2 nu se realizează cu instalația de climatizare încălzire / răcire pornită, precum și faptul că aceasta nu se realizează pentru un ciclu complet de descărcare acumulatori – condiții teoretice, nereprezentative pentru condițiile reale de operare, este necesară luarea în calculul autonomiei autobuzelor electrice a unui consum suplimentare de 25% (pentru acoperirea consumului de energie cu sistemul de climatizare, încălzire, etc.) - procent stabilit în mod unitar pentru toți ofertanții la procedură. De asemenea, consumul de energie al autobuzului electric (kWh/100 km), trebuie să rezulte din testul E-SORT ciclul 2 pentru autobuzul urban ofertat. Pentru o Autonomie a autobuzelor electrice ofertate, de 250 km, rezultata conform algoritmului mai sus prezentat, nu se acorda punctaj (se acordă zero puncte), întrucât aceasta este o cerință minima obligatorie de îndeplinit, conform caietului de sarcini. Punctarea ofertelor se va face astfel: Pentru oferta admisibilă cu valoarea autonomiei de transport maxime (Aut.max - rezultata conform algoritmului mai sus prezentat) se acordă punctaj maxim alocat, respectiv 10 puncte. Pentru altă valoare a autonomiei de transport, punctajul ofertei n se acordă astfel: Pctj(1).n = (Aut.n / Aut.max) x 10 puncte unde: - Pctj(1).n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T1 - Aut.n – valoarea autonomiei de transport, din oferta n, rezultata conform algoritmului mai sus prezentat Pentru o Autonomie a autobuzelor electrice ofertate, de 250 km, conform rezultata conform algoritmului mai sus prezentat, nu se acorda punctaj (se acordă zero puncte), întrucât aceasta este o cerință minima obligatorie de îndeplinit, conform caietului de sarcini. Pentru demonstrarea îndeplinirii cerințelor din caietul de sarcini privind autonomia – ofertanții vor prezenta: ● Fișa tehnică a producătorului de baterii/acumulatori ofertate, din care să rezulte în mod clar capacitatea totală a bater
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 2 – Eficienta energetica – Consumul de energie electrica
Descriere : Pentru oferta admisibilă cu valoarea consumului conform E-SORT 2 minimă (Cons.min) se acordă punctaj maxim alocat, respectiv 20 puncte. Pentru altă valoare a consumului E-SORT2, punctajul ofertei „n” se acordă astfel: Pctj(2).n = (Cons.min / Cons.n) x 20 puncte unde: - Pctj(2).n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T2. - Cons.n – valoarea consumului E-SORT2, din oferta n. Consumul de energie electrica în (kWh/100 km) este un indice de performanță definitoriu al vehiculului. Acesta se va dovedi prin intermediul testului E-SORT 2, care va fi emis de un organism acreditat UE în acest sens. Astfel dintre două vehicule, cel care are un consum de energie electrica mai mic, este superior, printr-un randament total superior. Pentru evaluare, oferta va conține în mod obligatoriu fișele de testare E-SORT 2 pentru autovehiculele ofertate. Testul E-SORT 2 va fi emis de un organism acreditat UE în acest sens. Documentele vor fi însoțite de traducerea autorizată în limba română. Drept urmare pentru justificarea consumului mediu este nevoie de testul E-SORT 2. Consumul mediu reiese din media rezultatelor testelor efectuate pentru ciclul de testare E-SORT2.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 3 – Garantia extinsa
Descriere : Algoritmul de calcul: Punctajul acordat pentru factorul de evaluare ‘’Garantia extinsa’’ se acorda astfel: Pentru cea mai mare perioada de Garanție extinsa ofertata Gx max se acorda punctajul maxim Pmax = 10 puncte Pentru alte valori ale acestui factor, punctajul se acorda astfel: Pctj(3)n = (Gxn / Gx max) x 10 puncte Unde: Pctj(3)n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T3. Gxn este garantia extinsa ofertata in cadrul ofertei „n”, Gx max este valoarea garanției extinse care a obținut punctajul maxim (care nu va putea fi mai mare de 8 ani) Perioada minima pentru garantia extinsa, care va fi punctata este de minim 1 an suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 100.000 km. Garantia estinsa oferita suplimentar se va oferta in pachete de cate 1 an, respectiv 100.000 km. Ofertele cu o perioada de garanție mai mica decat garantia minima impusa prin caietul de sarcini, respectiv de minim 5 ani sau minim 500.000 km vor fi considerate neconforme. Garantia extinsa maxima ce poate fi ofertata nu va putea fi mai mare de 4 ani. Garanția minima obligatorie, conform caietului de sarcini, de minim 500.000 km de la data recepției calitative a tuturor autobuzelor livrate, sau minim 5 ani pentru autobuz în ansamblu și toate componentele acestuia, nu va fi punctata (se acorda 0 (zero) puncte). Garantia extinsa ofertata va fi susținută prin prezentarea unui angajament ferm semnat de ofertant si prezentat in cadrul propunerii tehnice.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Evaluarea tehnică: Componenta tehnica 4 – Costul anual al mentenanței /vehicul
Descriere : Punctajul acordat pentru factorul de evaluare ‘’Costul anual al mentenanței/vehicul’’ se acorda astfel: Pentru cel mai mic ‘’Cost anual al mentenanței/vehicul’’ ofertat Cx min se acorda punctajul maxim Pmax = 10 puncte Pentru alte valori ale acestui factor, punctajul se acorda astfel: Pctj(4)n = (Cxmin / Cx n) x 10 puncte Unde: Pctj(4)n – punctajul obținut de ofertantul n pentru componenta tehnica T4. Cx n este Costul anual al mentenanței/vehicul ofertat in cadrul ofertei „n”, iar Cxmin este Costul anual al mentenanței/vehicul minim ofertat, care a obținut punctajul maxim
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Termen de livrare
Descriere : Algoritmul de calcul: Punctajul acordat pentru factorul de evaluare „Termenul de livrare” se va acorda dupa cum urmeaza: Pentru cel mai redus termen de livrare se acordă punctajul maxim alocat factorului de evaluare, respectiv 10 puncte. Alte termene primesc punctaj conform algoritm: Tn= termende livrare cel mai scăzut x 40/termen de livrare ofertat
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 10
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100187181

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 17/01/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 4 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 17/01/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Informații suplimentare : Comisia de evaluare.
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53 din Legea privind achizițiile publice nr. 98/2016;
Acord financiar : Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 Fondul Local; Buget național si Buget local
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Persoanele care consideră că au fost lezate de o eroare sau de o abatere în timpul procedurii de atribuire,ca rezultat al unei acțiuni a Autorității Contractante,care încalcă legile privind achizițiile publice,au obligația de a notifica Autoritatea Contractantă,prin trimiterea unei notificări preliminare,privind solicitarea de remediere,în totalitate,sau parțial,a încălcării legislației privind achizițiile publice,conform prevederilor Legii 101/2016.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : Municipiul Gheorgheni
Organizația care primește cererile de participare : Municipiul Gheorgheni
Organizația care prelucrează ofertele : Municipiul Gheorgheni
TED eSender : Operator SEAP

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : Municipiul Gheorgheni
Număr de înregistrare : 4245070
Adresă poștală : Strada: Piaţa Libertăţii, nr. 27
Localitate : Gheorgheni
Cod poștal : 535500
Subdiviziunea țării (NUTS) : Harghita ( RO124 )
Țara : România
Punct de contact : Hajnal Szöllőssi
Telefon : 0266364650
Fax : +40 266364753
Adresa de internet : https://www.gheorgheni.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiană, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: 020976
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 3032997
Fax : +40 3052889
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

10. Modificare

Versiunea anunțului anterior care urmează să fie modificată : c8a46e68-c3f0-4930-8ac2-6b938bbb8e36-01
Principalul motiv al modificării : Informații actualizate
Descriere : Conform adresei 21103/13.12.2024

10.1 Modificare

Identificator secțiune : LOT-0001
Descrierea modificărilor : IV.2.2) Termen limita pentru primirea ofertelor - data
Documentele achiziției au fost modificate la data de : 17/12/2024

10.1 Modificare

Identificator secțiune : LOT-0002
Descrierea modificărilor : IV.2.2) Termen limita pentru primirea ofertelor - data
Documentele achiziției au fost modificate la data de : 17/12/2024

10.1 Modificare

Identificator secțiune : LOT-0001
Descrierea modificărilor : Oferta trebuie sa fie valabila pana la data de
Documentele achiziției au fost modificate la data de : 17/12/2024

10.1 Modificare

Identificator secțiune : LOT-0002
Descrierea modificărilor : Oferta trebuie sa fie valabila pana la data de
Documentele achiziției au fost modificate la data de : 17/12/2024

10.1 Modificare

Identificator secțiune : LOT-0001
Descrierea modificărilor : Data deschiderii
Documentele achiziției au fost modificate la data de : 17/12/2024

10.1 Modificare

Identificator secțiune : LOT-0002
Descrierea modificărilor : Data deschiderii
Documentele achiziției au fost modificate la data de : 17/12/2024

11. Informații privind anunțul

11.1 Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : ca047696-275a-4c6c-a428-c97e1db24114 - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 22/11/2024 15:58 +02:00
Data de expediere a anunțului eSender : 17/12/2024 14:00 +02:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română

11.2 Informații privind publicarea

Numărul de publicare al anunțului : 00774036-2024
Numărul ediției JO S : 246/2024
Data publicării : 18/12/2024