9x19 mm harjoituspatruunat

Hankinnan kohteena on 9x19 mm (TFMJ) myrkyttömällä nallilla oleva kokonaan kapseloitu lyijy-ytiminen harjoituspatruuna. Hankinnan kohteelle asetetut vaatimukset on määritelty tarjouspyynnön liitteessä 1. Kilpailutuksen perusteella tullaan valitsemaan yksi toimittaja ja yksi varatoimittaja. Hankinta toteutetaan yhteishankintana, johon osallistuu Poliisihallituksen lisäksi Suojelupoliisi, Ahvenanmaan poliisiviranomainen, Rajavartiolaitos ja Tulli. Poliisihallitus, Tulli ja Rajavartiolaitos solmivat itsenäisen …

CPV: 35331500 Cartuchos
Plazo:
17 de octubre de 2024 a las 06:00
Tipo de plazo:
Presentación de una oferta
Lugar de ejecución:
9x19 mm harjoituspatruunat
Organismo adjudicador:
Poliisihallitus
Número de premio:
POL-2024-50244

1. Ostaja

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Poliisihallitus
Ostajan oikeusstatus : Keskushallinnon viranomainen
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen järjestys ja turvallisuus

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Ålands polismyndighet
Ostajan oikeusstatus : Alueviranomainen
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen järjestys ja turvallisuus

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Tulli
Ostajan oikeusstatus : Keskushallinnon viranomainen
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen järjestys ja turvallisuus

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Suojelupoliisi
Ostajan oikeusstatus : Keskushallinnon viranomainen
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen järjestys ja turvallisuus

1.1 Ostaja

Virallinen nimi : Rajavartiolaitos
Ostajan oikeusstatus : Keskushallinnon viranomainen
Hankintaviranomaisen toiminta : Yleinen järjestys ja turvallisuus

2. Menettely

2.1 Menettely

Otsikko : 9x19 mm harjoituspatruunat
Kuvaus : Hankinnan kohteena on 9x19 mm (TFMJ) myrkyttömällä nallilla oleva kokonaan kapseloitu lyijy-ytiminen harjoituspatruuna. Hankinnan kohteelle asetetut vaatimukset on määritelty tarjouspyynnön liitteessä 1. Kilpailutuksen perusteella tullaan valitsemaan yksi toimittaja ja yksi varatoimittaja. Hankinta toteutetaan yhteishankintana, johon osallistuu Poliisihallituksen lisäksi Suojelupoliisi, Ahvenanmaan poliisiviranomainen, Rajavartiolaitos ja Tulli. Poliisihallitus, Tulli ja Rajavartiolaitos solmivat itsenäisen toistaiseksi voimassaolevan hankintasopimuksen tarjouskilpailun voittaneen tarjoajan kanssa. Suojelupoliisi ja Ahvenanmaan poliisiviranomainen toimivat tilaajina Poliisihallituksen sopimuksella. Hankintaa ei ole jaettu osiin, koska hankinnan kohteena on vain yksi tuote.
Menettelytunniste : 29f4df32-34fe-4f08-b017-d3970e4071f3
Sisäinen tunniste : POL-2024-50244
Menettelyn tyyppi : Avoin
Menettely on nopeutettu : ei
Perustelu nopeutetun menettelyn käytölle :
Menettelyn tärkeimmät piirteet : Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Hankintamenettelynä käytetään lain 32 §:n mukaista avointa menettelyä. Avoimessa menettelyssä hankintayksikkö julkaisee hankintailmoituksen ja asettaa saataville tarjouspyynnön, joiden perusteella kaikki halukkaat toimittajat voivat tehdä tarjouksen. Hankintamenettelyn kulku: 1. Tarjousten avaaminen; 2. Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen tarjouksen ja ESPD-lomakkeen tiedoista; 3. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen; 4. Tarjousten vertailu; 5. Hankintapäätöksen teko ja tiedoksianto; 6. Tarjoajan soveltuvuutta koskevien selvitysten tarkastaminen tarjouskilpailun voittajalta; 7. Hankintasopimuksen allekirjoittaminen

2.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 35331500 Patruunat

2.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella

2.1.4 Yleistä tietoa

Oikeusperusta :
Direktiivi 2014/24/EU

2.1.6 Poissulkemisperusteet

Kansallisesta lainsäädännöstä johtuva konkurssia tai muuta sellaista vastaava tilanne : Tarjoaja on kansalliseen lainsäädäntöön ja kansallisiin määräyksiin perustuen yllämainittuja tilanteita vastaavassa samankaltaisessa menettelyssä.
Konkurssi : Tarjoaja on konkurssissa.
Korruptio : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu lahjonnasta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Järjestelyt velkojien kanssa : Tarjoajalla on järjestelyjä velkojien kanssa.
Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen : Tarjoajalle tai henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Toisten talouden toimijoiden kanssa kilpailun vääristämiseksi tehdyt sopimukset : Tarjoaja on tehnyt muiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään vääristämään kilpailua.
Ympäristölainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut ympäristölainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Rahanpesu tai terrorismin rahoitus : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu rahanpesusta tai terrorismin rahoituksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Petos : Tarjoajalle tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen, on annettu petoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Lapsityövoima ja muut ihmiskaupan muodot : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, on annettu lapsityövoiman käytöstä tai muista ihmiskaupan muodoista lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.
Maksukyvyttömyys : Tarjoajan osalta on käynnistetty maksukyvyttömyys- tai likvidaatiomenettely.
Työlainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut työlainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Varat selvitysmiehen hallinnassa : Tarjoajan varat ovat selvitysmiehen tai tuomioistuimen hallinnassa.
Syyllistyminen väärien tietojen antamiseen, tietojen antamatta jättämiseen, vaadittujen asiakirjojen antamiseen kykenemättömien tietojen toimittamiseen ja tätä menettelyä koskevien luottamuksellisten tietojen antamiseen : Tarjoajaa koskee jokin seuraavista tilanteista. a) on syyllistynyt väärän tiedon antamiseen poissulkemis- tai valintaperusteiden osalta, b) on jättänyt antamatta tällaisia tietoja, c) on toimittanut viiveellä tai ei lainkaan ostajan vaatimia tietoja, tai d) on yrittänyt vaikuttaa ostajan päätöksentekoprosessiin asiattomalla tavalla tai hankkinut luottamuksellista tietoa, joista voisi olla sille hankintamenettelyssä asiaankuulumatonta etua, taikka on toimittanut harhaanjohtavia tietoja, joilla voi olla merkittävä vaikutus poissulkemista, tarjoajan valintaa tai hankintaa koskeviin päätöksiin.
Puhtaasti kansalliset poissulkemisperusteet : Tarjoajan hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai edustus-,päätös- tai valvontavaltaa käyttävä henkilö on rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla tuomittu työturvallisuusrikoksesta, työaikasuojelurikoksesta, työsyrjinnästä, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta tai luvattoman ulkomaisen työvoiman käytöstä.
Talouden toimijan hankintamenettelyyn osallistumisesta johtuvat eturistiriidat : Tarjoajan osallistumisesta hankintamenettelyyn aiheutuu eturistiriitoja.
Välitön tai välillinen osallistuminen tämän hankintamenettelyn valmisteluun : Tarjoaja tai tarjoajaan liittyvä yritys on antanut ostajalle neuvoja tai muulla tavoin osallistunut hankintamenettelyn valmisteluun.
Syyllistyminen ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen : Tarjoaja on syyllistynyt ammatin harjoittamiseen liittyvään vakavaan virheeseen.
Ennenaikainen irtisanominen, vahingonkorvaukset tai muut vastaavat seuraamukset : Tarjoajan aikaisempia hankintasopimuksia tai käyttöoikeussopimuksia on irtisanottu ennenaikaisesti tai kyseisen aikaisemman sopimuksen yhteydessä on vaadittu vahingonkorvauksia tai määrätty muita vastaavia seuraamuksia.
Sosiaalilainsäädännön mukaisten velvoitteiden rikkominen : Tarjoaja on rikkonut sosiaalilainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.
Sosiaaliturvamaksujen maksaminen : Tarjoaja on rikkonut sosiaaliturvamaksujen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Liiketoiminta on keskeytetty : Tarjoajan liiketoiminta on keskeytetty.
Verojen maksu : Tarjoaja on rikkonut verojen maksamiseen liittyviä velvoitteitaan sijoittumismaassaan tai ostajan maassa.
Terrorismirikokset tai terroritoimintaan liittyvät rikokset : Tarjoajalle itselleen tai mille tahansa henkilölle, joka on sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsen tai jolla on siinä päätös-, edustus- tai valvontavaltaa, annettu terrorismirikoksesta tai terroritoimintaan liittyvästä rikoksesta lainvoimainen tuomio, joka on annettu enintään viisi vuotta sitten tai jolla suoraan vahvistettu poissulkeminen on edelleen voimassa.

5. Erä

5.1 Tekninen tunnus erälle : LOT-0000

Otsikko : 9x19 mm harjoituspatruunat
Kuvaus : Hankinnan kohteena on 9x19 mm (TFMJ) myrkyttömällä nallilla oleva kokonaan kapseloitu lyijy-ytiminen harjoituspatruuna. Hankinnan kohteelle asetetut vaatimukset on määritelty tarjouspyynnön liitteessä 1. Kilpailutuksen perusteella tullaan valitsemaan yksi toimittaja ja yksi varatoimittaja. Hankinta toteutetaan yhteishankintana, johon osallistuu Poliisihallituksen lisäksi Suojelupoliisi, Ahvenanmaan poliisiviranomainen, Rajavartiolaitos ja Tulli. Poliisihallitus, Tulli ja Rajavartiolaitos solmivat itsenäisen toistaiseksi voimassaolevan hankintasopimuksen tarjouskilpailun voittaneen tarjoajan kanssa. Suojelupoliisi ja Ahvenanmaan poliisiviranomainen toimivat tilaajina Poliisihallituksen sopimuksella. Hankintaa ei ole jaettu osiin, koska hankinnan kohteena on vain yksi tuote.
Sisäinen tunniste : 741232

5.1.1 Tarkoitus

Sopimuksen kategoria : Tavarat
Pääasiallinen luokitus ( cpv ): 35331500 Patruunat

5.1.2 Suorituspaikka

Maa : Suomi
Missä tahansa tietyn maan alueella
Lisätiedot :

5.1.3 Arvioitu kesto

Muu kesto : Rajoittamaton

5.1.6 Yleistä tietoa

Varattu osallistuminen : Osallistumista ei ole varattu.
Hankintaa ei ole rahoitettu EU:n varoista
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta (GPA) : kyllä
Tämä hankinta soveltuu myös pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille)

5.1.9 Valintaperusteet

Peruste :
Tyyppi : Taloudellinen tilanne ja rahoitusasema
Nimi : Taloudellinen tai rahoituksellinen vaatimus
Kuvaus : Tarjoajalla on oltava riittävä vakavaraisuus, taloudellinen kantokyky sekä maksukyky hankinnan kohteena olevien patruunoiden toimittamiseen. Tarjoajan taloudellinen tilanne katsotaan riittäväksi, jos tarjoajan riskiluokka on Suomen Asiakastieto Oy:n Riskimittarin riskiluokituksessa tarjousajan päättyessä 1-3 tai riskiluokitus vastaa tätä. Mikäli tarjoajan riskiluokkaa ei ole saatavilla Suomen Asiakastieto Oy:n riskiluokituksesta, tarjoajan tilannetta arvioidaan pyydettäessä toimitettavien tilinpäätöstietojen ja/tai muun selvityksen perusteella sekä hankintayksikön oma-aloitteisesti hankkiman selvityksen perusteella. Tarjoaja, jonka riskiluokitus on Suomen Asiakastieto Oy:n riskiluokituksessa tarjousajan päättyessä 4 tai 5 tai jonka vakavaraisuuden, taloudellisen kantokyvyn taikka maksukyvyn arvioidaan vastaavan riskiluokkaa 4 tai 5, suljetaan hankintamenettelyn ulkopuolelle. Jos tarjous tehdään ryhmittymänä, vaatimus koskee ryhmittymän kaikkia jäseniä. Vaatimus ei koske alihankkijoita. Tarjoaja vakuuttaa vaatimuksen täyttyvän ja sitoutuu erillisestä pyynnöstä missä tahansa hankinnan vaiheessa toimittamaan Asiakastiedon riskiluokitusraportin tai mikäli tätä ei ole saatavilla, muun vastaavan selvityksen.
Peruste :
Tyyppi : Kelpoisuus harjoittaa ammattitoimintaa
Nimi : Kaupparekisteriin merkitseminen
Kuvaus : Tarjoaja on merkitty asiaankuuluviin sijoittautumisjäsenvaltionsa pitämiin kaupparekistereihin: Se on merkitty sijoittautumisjäsenvaltion pitämään, direktiivin 2014/24/EU liitteessä XI kuvattuun ammattirekisteriin; tietyistä jäsenvaltioista tulevien tarjoajien täytyy mahdollisesti täyttää muita samassa liitteessä säädettyjä vaatimuksia.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Referenssivaatimus
Kuvaus : Tarjoajalla, tarjoajan voimavara-alihankkijalla tai ryhmittymällä on kokemusta patruunoiden toimittamisesta tarjouspyynnön julkaisuajankohdasta laskettuna viimeisen kolmen (3) vuoden aikana kahdelle (2) eri puolustus tai turvallisuusviranomaiselle, joiden toiminta on EU/ETA- alueen valtioiden, Iso-Britannian, Sveitsin, USA:n tai Kanadan viranomaistoimintaa. Referenssitoimituksien yhteenlaskettu arvo on ollut vähintään 1 500 000 euroa. Referenssitoimituksen kohteena oleva patruuna voi olla mitä tahansa patruunaa.
Peruste :
Tyyppi : Tekninen ja ammatillinen pätevyys
Nimi : Laadunvarmistusvaatimus
Kuvaus : Tarjoajalla, tarjoajan voimavara-alihankkijalla tai ryhmittymällä on käytössään SFS EN ISO 9001:2015 (tai uudempi versio) tai AQAP 2110 vaatimukset täyttävä (tai vastaava) laadunhallintajärjestelmä.

5.1.10 Myöntämisperusteet

Peruste :
Tyyppi : Hinta
Nimi : Hintavertailu
Kuvaus : Hintavertailu
Kiinteä arvo (yhteensä) : 100
Käytettävä menetelmä silloin kun myöntämisperusteilla ei pystytä ilmaisemaan painotusta :
Perustelu myöntämisperusteiden painotuksen ilmoittamatta jättämiselle :

5.1.11 Hankinta-asiakirjat

Lisätietojen pyytämisen määräaika : 04/10/2024 07:00 +00:00

5.1.12 Hankinnan ehdot

Tarjouksen/hakemuksen jättämisen ehdot :
Tarjouksen/hakemuksen jättäminen sähköisesti : Pakollinen
Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa : suomi
Sähköinen luettelo : Ei sallittu
Tarjouksen tekijä voi tehdä useamman kuin yhden tarjouksen : Ei sallittu
Tarjousten vastaanottamisen määräaika : 17/10/2024 06:00 +00:00
Määräaika, johon asti tarjouksen on oltava voimassa : 12 Kuukausi
Tietoa julkisesta avaamisesta :
Avajaispäivä : 17/10/2024 06:05 +00:00
Sopimuksen ehdot :
Sopimuksen täytäntöönpano on rajattu tehtäväksi suojatyöohjelmien puitteissa : Ei
Sähköinen laskutus : Pakollinen
Tilaukset tehdään sähköisesti : kyllä
Maksut tehdään sähköisesti : kyllä

5.1.15 Menetelmät

Puitejärjestely :
Ei puitejärjestelyä
Tietoa dynaamisesta hankintajärjestelmästä :
Ei dynaamista hankintajärjestelmää
Sähköinen huutokauppa : ei

5.1.16 Lisätietoja, sovittelu ja muutoksenhaku

Muutoksenhakuelin : Markkinaoikeus
TED eSender : Hansel Oy (Hilma)

8. Organisaatiot

8.1 ORG-0001

Virallinen nimi : Markkinaoikeus
Rekisterinumero : 3006157-6
Postiosoite : Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Puhelin : +358 295643300
Tämän organisaation rooli :
Muutoksenhakuelin

8.1 ORG-0002

Virallinen nimi : Poliisihallitus
Rekisterinumero : 2288666-6
Postiosoite : Vuorimiehentie 3
Postitoimipaikka : Espoo
Postinumero : 02151
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Poliisin materiaalikeskus
Puhelin : +358 295470011
Internetosoite : http://www.poliisi.fi
Tämän organisaation rooli :
Ostaja
Ryhmänvetäjä
Muille ostajille tarkoitettuja julkisia urakoita sekä tavara- ja palveluhankintoja koskevia sopimuksia tai puitejärjestelyjä tekevä yhteishankintayksikkö

8.1 ORG-0003

Virallinen nimi : Ålands polismyndighet
Rekisterinumero : 0245992-3
Postiosoite : Strandgatan 23
Postitoimipaikka : Mariehamn
Postinumero : 22101
Maaryhmittely (NUTS) : Åland ( FI200 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Ålands polismyndighet
Puhelin : +358 18527100
Tämän organisaation rooli :
Ostaja

8.1 ORG-0004

Virallinen nimi : Tulli
Rekisterinumero : 0245442-8
Postiosoite : Opastinsilta 12
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00520
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Tulli
Sähköposti : kirjaamo@tulli.fi
Puhelin : +358 295527000
Tämän organisaation rooli :
Ostaja

8.1 ORG-0005

Virallinen nimi : Suojelupoliisi
Rekisterinumero : 0245435-6
Postiosoite : PL 151
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00121
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Suojelupoliisi
Sähköposti : kirjaamo@supo.fi
Puhelin : +358 295480131
Tämän organisaation rooli :
Ostaja

8.1 ORG-0006

Virallinen nimi : Rajavartiolaitos
Rekisterinumero : 0246003-5
Postiosoite : Vilhonvuorenkatu 6
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00500
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : Rajavartiolaitos
Puhelin : +358 295421000
Tämän organisaation rooli :
Ostaja

8.1 ORG-0007

Virallinen nimi : Hansel Oy (Hilma)
Rekisterinumero : FI09880841
Postiosoite : Mannerheiminaukio 1a
Postitoimipaikka : Helsinki
Postinumero : 00100
Maaryhmittely (NUTS) : Helsinki-Uusimaa ( FI1B1 )
Maa : Suomi
Yhteyspiste : eSender
Puhelin : 029 55 636 30
Tämän organisaation rooli :
TED eSender

11. Ilmoituksen tiedot

11.1 Ilmoituksen tiedot

Ilmoituksen tunniste/versio : dd654843-e691-426e-87db-18f4441be621 - 01
Lomakkeen tyyppi : Kilpailu
Ilmoituksen tyyppi : Hankintailmoitus tai käyttöoikeussopimusta koskeva ilmoitus – vakiojärjestelmä
Ilmoituksen lähetyspäivä : 12/09/2024 11:30 +00:00
Ilmoituksen lähetyspäivä (eSender) : 12/09/2024 11:31 +00:00
Kielet, joilla tämä ilmoitus on virallisesti saatavilla : suomi

11.2 Julkaisutiedot

Ilmoituksen julkaisunumero : 00552338-2024
EUVL S -lehden numero : 179/2024
Julkaisupäivä : 13/09/2024