Career guidance services
Työnohjauspalvelut 45/2023
Monetra Oulu Oy hankintapalvelut ilmoittaa perustavansa dynaamisen hankintajärjestelmän työnohjauspalveluista hankinnassa mukana oleville asiakkailleen (jatkossa myös "tilaajat") tämän osallistumispyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Tilaajina voivat olla kaikki Monetra Oulu Oy:n asiakkaat. Hankinnasta kiinnostuneita ehdokkaita pyydetään jättämään osallistumishakemus Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa tämän osallistumispyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Työnohjauksen tavoitteena on työntekijöiden moniammatillisen työhyvinvoinnin …
Suomi-Oulu: Uraohjauspalvelut
2023/S 043-125853
Hankintailmoitus
Palvelut
I kohta: Hankintaviranomainen
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 2454638-2
Postiosoite: Nuottasaarentie 5
Postitoimipaikka: Oulu
NUTS-koodi: FI1D9 Pohjois-Pohjanmaa
Postinumero: 90400
Maa: Suomi
Yhteyshenkilö: Katri Sipola
Sähköpostiosoite: hankintapalvelut@monetra.fi
Puhelin: +358 447031294
Internetosoite (-osoitteet):
Pääasiallinen osoite: https://www.monetra.fi/oulu/palvelut/hankintapalvelut/
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 2454638-2
Postitoimipaikka: Oulu
NUTS-koodi: FI1 Manner-Suomi
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: hankintapalvelut_noreply@monetra.fi
Internetosoite (-osoitteet):
Pääasiallinen osoite: http://www.monetra.fi
II kohta: Kohde
Työnohjauspalvelut 45/2023
Monetra Oulu Oy hankintapalvelut ilmoittaa perustavansa dynaamisen hankintajärjestelmän työnohjauspalveluista hankinnassa mukana oleville asiakkailleen (jatkossa myös "tilaajat") tämän osallistumispyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Tilaajina voivat olla kaikki Monetra Oulu Oy:n asiakkaat. Hankinnasta kiinnostuneita ehdokkaita pyydetään jättämään osallistumishakemus Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa tämän osallistumispyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.
Työnohjauksen tavoitteena on työntekijöiden moniammatillisen työhyvinvoinnin tukeminen sekä tukea yhteistyötä asiakaslähtöisesti, selkeyttää ja yhdenmukaistaa ymmärrystä perustehtävästä ja kehittää työntekijän ammattitaitoa. Työnohjaus perustuu vapaaehtoisuuteen, se on luottamuksellista ja vaitiolovelvollisuuden piirin kuuluva työskentelymalli. Se on yksi johtamistyön keino vastata työntekijöiden ammatillisiin ja työyhteisöjen toiminnallisiin haasteisiin. Työnohjaus edistää psykososiaalisesti kuormittavan työn hallintaa vertaistuen rinnalla. Mielenterveyslaissa edellytetyn työnohjauksen on oltava sisällöltään sellaista, että se edistää henkilöstön valmiuksia antaa väestön tarvitsemia mielenterveyspalveluja. Työnohjauksen avulla tuetaan esimiehiä sekä henkilöstöä laadukkaassa asiakastyössä ja muutosten aiheuttamissa kehittämishaasteissa ammatillista osaamista, yhteistyötä, hyvinvointia ja työn mielekkääksi kokemusta vahvistamalla.
Työnohjausta voidaan hyödyntää esim:
• Psykososiaalisen kuormituksen ehkäisyssä ja hallinnassa selkiyttämällä perustehtävää, jäsentämällä henkisesti kuormittavaa asiakas- ja potilastyötä tai hankalia vuorovaikutustilanteita
• Muutostilanteissa toiminnan muutokseen valmistautumisessa ja kehittämistyön tukena
• Työyhteisön sujuvan toiminnan ja vuorovaikutuksen edistämisessä
Työnohjaus on koulutetun työnohjaajan kanssa tapahtuvaa oman työn tarkastelua, arviointia ja kehittämistä. Työnohjauksella edistetään ammatillista osaamista, työn sujuvuutta ja vahvistetaan omia voimavaroja. Esimerkiksi Pohteella työnohjauspalveluja tuottaa koulutetut, sisäiset työnohjaajat oman työnsä ohella sekä kilpailutuksen kautta hankitut ulkopuoliset työnohjauksen sopimuskumppanit.
Yksilö-, ryhmä- tai työyhteisötyönohjauksia eri ammattiryhmille esim. esimiehille tai perhetyöntekijöille, siltä osin kuin sitä ei esim. työterveyssopimuksen pohjalta toteuteta. Yksilö-, ryhmä- ja työyhteisön työnohjaukset voivat sisältää ns. suoraa työnohjausta, jolloin työnohjaustilanteessa on asiakas läsnä.
Hankintayksikkö:
- varaa DPS:n perustamisvaiheessa 31.3.2023 klo 12.00 mennessä saapuneiden osallistumishakemusten käsittelyyn arviolta 15 työpäivää. Mikäli esimerkiksi rikosrekisteriotteiden toimittaminen viivästyy ehdokkaasta riippumattomasta syystä, osallistumishakemuksen käsittelyyn käytettävä aika lasketaan ajankohdasta (pvm), jolloin hankintayksikkö on vastaanottanut pyydetyt asiakirjat.
- pyrkii lähettämään ensimmäiset DPS:n sisäiset tarjouspyynnöt hankinnan perustamisvaiheen jälkeen arviolta aikaisintaan huhtikuussa 2023 viikolla 16 DPS:ään hyväksytyille tarjoajille. Mikäli tarjoaja haluaa olla mukana DPS:n ensimmäisessä sisäisessä tarjouspyyntökilpailussa, osallistumishakemus tulee jättää DPS:n perustamisvaiheen aikana.
- lähettää DPS:n osa-alueisiin hyväksytyille toimittajille tarjouspyynnöt arviolta kerran vuodessa siten, että hankintasopimukset solmitaan alustavasti yhden (1) vuoden sopimuskaudeksi.
MUUT HUOMIOITAVAT ASIAT:
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen omat sopimukset ovat voimassa syyskuun 2023 loppuun ja ensimmäinen Pohteen hankintoja koskeva ensimmäinen tarjouspyyntö julkaistaan toukokuu-elokuu 2023.
Työnohjaus alueet ja ryhmäjako
Työnohjauspalvelut tämän osallistumispyynnön mukaisesti.
Hankinta on jaettu osiin tarjousteknisistä syistä, että voidaan sallia tarjoaminen osittain työnohjausryhmittäin tai alueittain.
Toiminta-alueeseen voi tulla muutoksia Monetra Oulu Oy:n asiakkaiden mahdollisten organisaatiomuutosten sekä uusien omistaja-asiakkaiden johdosta.
Työnohjaaja voi tarjota palveluaan ryhmittäin ja alueittain. Hankintamenettelyn aikana voi myös laajentaa tarjontaa joko uusiin ryhmiin tai uusille alueille oman harkintansa mukaan ilmoittamalla siitä Monetra Oulu Oy hankintapalveluille.
Työnohjauspalvelut
Työnohjauspalvelut tämän osallistumispyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.
Työnohjauspalvelut on jaettu tässä osallistumispyynnössä eri tyyppisiin ryhmiin seuraavasti:
1. Yksilötyönohjaus
2. Ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
3. Ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä
4. Työyhteisötyönohjaus, alle 12 henkilöä
5. Työyhteisötyönohjaus, yli 12 henkilöä
6. Esihenkilöiden ja johdon yksilötyönohjaus
7. Esihenkilöiden ja johdon ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
8. Esihenkilöiden ja johdon ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä
9. Perheytön yksilötyönohjaus
10. Perhetyön ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
11. Perhetyön ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä
12. Perhehoitajien ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
13. Perhehoitajien ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä 90 min
14 . Mielenterveys- ja päihdetyön ryhmätyönohjaus alle 12 henkilöä
15 . Mielenterveys- ja päihdetyön ryhmätyönohjaus yli 12 henkilöä
16. Lääkäreiden yksilötyönohjaus
17. Lääkäreiden ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
18. Lääkäreiden ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä
19. Vaativiin potilastapauksiin syventyvä yksilötyönohjaus
20. Vaativiin potilastapauksiin syventyvä ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
21. Vaativiin potilastapauksiin syventyvä ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä
22. Psykoterapian yksilötyönohjaus
23. Psykoterapian ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
24. Psykoterapian ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä
25. Neuropsykologian yksilötyönohjaus
26. Neuropsykologian ryhmätyönohjaus, alle 12 henkilöä
27. Neuropsykologian ryhmätyönohjaus, yli 12 henkilöä
28. Kriisityönohjaus, yksilöohjaus
29. Kriisityönohjaus, ryhmäohjaus, alle 12 henkilöä
30. Kriisityönohjaus, ryhmäohjaus, yli 12 henkilöä
Jokaisen ryhmän osalta on ryhmän kohderyhmää, tavoitteita ja tarkoitusta avattu tarkemmin tämän osallistumispyynnön kohdassa "muut tiedot" "muut asiat" kohdassa "työnohjauksen ryhmittely"
Työnohjauspalvelut kilpailutetaan hankintamenettelyn aikana tilaajan tarpeen mukaisesti.
Työnohjaaja voi jättää tarjoamatta hintakyselyyn oman harkintansa mukaisesti.
Hankintajärjestelmän voimassaoloaikaa voidaan pidentää, mikäli markkinoilla tai tilaajan toiminnassa ei tapahdu olennaisia muutoksia ja hankintajärjestelmä toimii hyvin.
Tilaaja pidättää oikeuden kilpailuttaa hankintajärjestelmän sisäisillä kilpailutuksilla tarpeen mukaan:
- hankinta-asiakirjoissa mainittuja työnohjauksia
- uusia, hankinta-asiakirjoissa mainitsemattomia uraohjaus- ja henkilökohtaiseen kehittämiseen tähtääviä ohjaus ja koulutuspalveluita.
IV kohta: Menettely
VI kohta: Täydentävät tiedot
Hankinnalla perustetaan dynaaminen hankintajärjestelmä työnohjauspalveluista, johon kaikki kiinnostuneet palveluntuottajat voivat hakeutua jättämällä osallistumishakemuksen tämän osallistumispyynnön mukaisesti, milloin tahansa dynaamisen hankintajärjestelmän perustamisvaiheen tai keston aikana.
Hyväksytyn osallistumishakemuksen tehneet sekä soveltuvuusvaatimukset täyttävät tarjoajat saavat oikeuden osallistua dynaamisen hankintajärjestelmän sisällä toteutettaviin hankintoihin tässä osallistumispyynnössä ilmoitetulla tavalla.
Osallistumishakemusten perusteella hankintayksikkö tarkistaa, että tarjoaja täyttää asetetut soveltuvuusvaatimukset ja, ettei ole olemassa seikkoja, jotka voivat johtaa hankintalain mukaan tarjoajan poissulkemiseen.
Dynaamisen hankintajärjestelmän perustamisvaiheessa osallistumishakemuksen jättämiselle on varattu vähintään 30 päivää siitä päivästä, jona tämä osallistumispyyntö on lähetetty julkaistavaksi.
Perustamisvaiheen jälkeen osallistumishakemukset käsitellään kymmenen (10) työpäivän kuluessa dynaamista hankintajärjestelmää koskevan osallistumishakemuksen vastaanottamisesta. Hankintayksikkö voi pidentää määräaikaa yksittäistapauksissa 15 työpäivään, jos hyväksymisarvioinnissa on tarkasteltava täydentäviä asiakirjoja, muutoin tarkistettava soveltuvuusvaatimusten täyttyminen taikka muusta perustellusta syystä. Perustamisvaiheessa jätetyistä osallistumishakemuksista tehdään päätös perustamisvaiheen päätyttyä. Dynaamisen hankintajärjestelmän tarjouspyyntöjä ei julkaista ennen kuin perustamisvaiheessa jätetyt osallistumishakemukset on käsitelty.
Dynaaminen hankintajärjestelmä on suunniteltu alkavaksi 31.3.2023 klo 12.00. Dynaaminen hankintajärjestelmä päättyy ilman eri ilmoitusta 31.12.2050. Hankintayksikkö voi kuitenkin muuttaa dynaamisen hankintajärjestelmän kestoa uudella hankintailmoituksella. Mahdollisesta muutoksesta ilmoitetaan Hilma-ilmoituksella, jossa ilmoitetaan dynaamisen hankintajärjestelmän uusi kesto.
Ensimmäinen dynaamisen hankintajärjestelmän sisäinen hankinta voidaan tehdä aikaisintaan 31.3.2023 tai kunnes perustamisvaiheessa jätetyt osallistumishakemukset on käsitelty, kuitenkin viimeistään kymmenen (10) päivän kuluessa hankintajärjestelmän perustamisajan päättymisestä.
Tarjoaja hakeutuu dynaamiseen hankintajärjestelmään jättämällä osallistumishakemuksen tämän osallistumispyynnön mukaisesti.
Järjestelmään hyväksyttävien ehdokkaiden määrää ei ole rajoitettu.
Hankintayksikkö voi milloin tahansa dynaamisen hankintajärjestelmän keston aikana vaatia hyväksyttyjä ehdokkaita toimittamaan uudistetun ja päivitetyn yhteisen eurooppalaisen hankinta-asiakirjan (ESPD) tai poissulkemisen ja soveltuvuuden selvitykset viiden (5) päivän kuluessa pyynnön esittämispäivästä.
Hankittaessa palveluita tilaaja määrittelee tarpeensa tapauskohtaisesti sekä tekee palvelusta yksittäisiä toimeksiantoja / pidempiä sopimuksia oman harkintansa ja tarpeensa mukaisesti tässä dynaamisen hankintajärjestelmän osallistumispyynnössä määritellyin ehdoin. Tilaajat määrittelevät dynaamisen hankintajärjestelmän sisäiset hankinnat ja tarpeet. Hankintapäätöksen jälkeen tilaaja voi tehdä toimeksiantosopimuksen ja tilata palvelun.
Mikäli DPS:n voimassa ollessa tulee tilanteita, joissa hankintatarve kasvaa voimakkaasti äkillisesti ja yllättäen, hankintayksikkö pidättää oikeuden tehdä DPS:n sisäisiä lisähankintoja, joissa työnohjaajille asetetut vähimmäisvaatimukset voivat poiketa osallistumispyynnössä ilmoitetuista vähimmäisvaatimuksista esimerkiksi Pohteen sisäisissä kilpailutuksissa edellytetään tietojen täyttämistä Pohteen ToRek- järjestelmään tai tarjouspyynnössä voi olla pakollisena vaatimuksena, että työnohjaajan tulee olla Valviran hyväksymä psykoterapeutti.
Lisätietoa dynaamisen hankinnan sisällön kilpailutuksista kohdassa "Muut tiedot".
Postiosoite: Sörnäistenkatu 1
Postitoimipaikka: Helsinki
Postinumero: 00580
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: markkinaoikeus@oikeus.fi
Puhelin: +358 295643300
Internetosoite: http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus