Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMÂNIA – Lot SRCF Craiova stația FILIAȘI (proiectare și execuție lucrări)

În Caietul de Sarcini sunt detaliate cerințele minime ale SERVICIULUI DE PROIECTARE (fazele DTAC și DTOE, PT+DE, actualizare deviz general, după caz), Asistență Tehnică din partea Proiectantului, obținere avize, acorduri, autorizații (după caz) și EXECUȚIE LUCRĂRI pentru obiectivul de investiții: Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMÂNIA …

CPV: 45210000 Building construction work, 45234100 Railway construction works, 45300000 Building installation work, 71322500 Engineering-design services for traffic installations
Deadline:
Dec. 10, 2024, 3 p.m.
Deadline type:
Submitting a bid
Place of execution:
Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMÂNIA – Lot SRCF Craiova stația FILIAȘI (proiectare și execuție lucrări)
Awarding body:
C.N.C.F. “C.F.R.” S.A. – SUCURSALA REGIONALA C.F. CRAIOVA – UNITATE OPERATIONALA
Award number:
112/440/21.03.2024

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : C.N.C.F. “C.F.R.” S.A. – SUCURSALA REGIONALA C.F. CRAIOVA – UNITATE OPERATIONALA
Forma juridică a achizitorului : Întreprindere de stat
Activitatea entității contractante : Servicii feroviare

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMÂNIA – Lot SRCF Craiova stația FILIAȘI (proiectare și execuție lucrări)
Descriere : În Caietul de Sarcini sunt detaliate cerințele minime ale SERVICIULUI DE PROIECTARE (fazele DTAC și DTOE, PT+DE, actualizare deviz general, după caz), Asistență Tehnică din partea Proiectantului, obținere avize, acorduri, autorizații (după caz) și EXECUȚIE LUCRĂRI pentru obiectivul de investiții: Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMÂNIA – Lot SRCF Craiova stația FILIAȘI. Valoarea estimată a contractului proiectare și execuție este de 21.128.605,40 lei fără TVA (nu include sumele aferente provizionului „Cheltuieli diverse şi neprevăzute”), din care: - cheltuieli pentru proiectare: 878.500,00 lei fără TVA; - cheltuieli pentru execuție: 18.555.094,26 lei fără TVA; - cheltuieli pentru informare și publicitate: 174.600,00 lei fără TVA; - rezerva de implementare: 1.520.411,14 lei fără TVA. Suplimentar acestei valori, Entitatea Contractantă, în conformitate cu prevederile art.14, din Legea nr. 99/2016 cu modificările și completările ulterioare, în aplicarea prevederilor art. 117, din Legea nr. 99/2016, optează pentru achiziția ulterioară de noi servicii și/sau lucrări similare de la ofertantul a cărui ofertă a fost declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție sectorială în cuantum de 1.926.879,43 Lei fără TVA, reprezentând 10% din valoarea estimată a contractului (fără valorile estimate pentru rezervele de implementare și organizarea de șantier). Astfel, Valoarea Estimată Totală a contractului (inclusiv servicii/lucrări similare) este în intervalul 21.128.605,40 lei fără TVA – 23.055.484,83 lei fără TVA. Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire pâna în a 22-a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări/informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire în a 12-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă nu va răspunde la solicitările de clarificări transmise după data limită stabilită. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP, semnată cu semnatură electronică extinsă.
Identificatorul procedurii : 05bb40a1-9331-4b75-8f52-cb3b10c174b4
Identificator intern : 112/440/21.03.2024
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Lucrări
Clasificarea principală ( cpv ): 45210000 Lucrări de construcţii de clădiri

2.1.3 Valoare

Valoarea estimată fără TVA : 23 055 484,83 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : 1. Un operator economic poate participa la procedură numai dacă este înregistrat în SEAP. 2. Corespondența și toate documentele depuse de operatorii economici vor fi în limba română, sau însoțite de traducere autorizată în limba română. 3. Documentația de atribuire se postează integral în cadrul anunțului de participare publicat pe site–ul www.e-licitatie.ro. 4. Solicitările de clarificări ale potențialilor ofertanți se vor adresa în mod exclusiv în SEAP în cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice. 5. Răspunsurile la solicitările de clarificări se vor posta în termenul legal (conf. art.29 alin. (3) din H.G. nr.394/2016) în cadrul anunțului de participare publicat pe site–ul www.e-licitatie.ro. Entitatea contractantă nu va da curs solicitărilor adresate prin altă modalitate de comunicare. 6. Comisia de evaluare va transmite solicitările de clarificare privind ofertele depuse prin intermediul SEAP. Ofertanții vor transmite răspunsurile la clarificări și eventualele documente solicitate pe parcursul evaluării ofertelor prin intermediul SEAP, integral în secțiunea corespunzătoare respectivei solicitări, sub forma unuia sau a mai multor documente/fișiere distincte semnate cu semnatură electronică. 7. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face conform prevederilor art.145 alin.(3) din H.G. nr.394/2016 cu modificările și completările ulterioare. 8. Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”. În continuarea secțiunii III.1.6.a) - Restituirea garanției de participare se realizează potrivit art.44 din H.G. nr.394/2016, în baza cererii scrise, conform Formularului din secțiunea formulare și modele de documente. În cazul depunerii de oferte de către o asociere de operatori economici, garanția de participare trebuie constituită în numele asocierii si să se menționeze că acoperă în mod solidar toți membrii grupului de operatori economici. În cazul constituirii garanției de participare sub formă de scrisoare de garanție de participare/ OP/ orice alt instrument de garantare emis în condițiile legii de o societate bancară ori de o societate de asigurări, se va transmite în SEAP, în format electronic, semnată cu semnatură electronică, până la termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor. Garanția de participare emisă în altă limbă se va încarca în SEAP însoțită de traducere autorizată în limba română.
Temei juridic :
Directiva 2014/25/UE

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0000

Titlu : Default lot
Descriere : Se propune demolarea parțială a clădirii existente, păstrând corpul destinat instalației CED și realizarea unei noi clădiri de călători dimensionată pentru necesarul real de spațiu destinate funcționării stației. Noua clădire va fi poziționată pe același amplasament pe care se află clădirea existentă. Prin reconstruirea clădirii de călători, se va facilita accesul la peroane, iar din punct de vedere urban, se va obține un nou punct modern de interes. Din punct de vedere funcțional și planimetric, ideea de bază este aceea de a încorpora toate spațiile necesare funcționării gării, dimensionate și poziționate atât pentru confortul călătorilor, cât și pentru cel al personalului. Astfel, este vizată separarea zonelor pentru publicul călător (sala de așteptare, case de bilete, grupuri sanitare, magazine), față de zona personalului feroviar și spațiile tehnice, pentru a nu intersecta fluxurile. Construcția va avea regim de înălțime parter și etaj și va încorpora toate funcțiunile tehnice și pentru călători. Aceasta va avea Categoria de importanţă "C", în conformitate cu Hotărârea Guvernului României Nr. 766 din 21 noiembrie 1997, Anexa Nr. 3: “Regulamentul privind stabilirea categoriei de importanţă a construcţiilor”, şi conform cu P100-1/2013 clasa de importanţă este III. Se execută un peron nou la linia 1 cu o înălţime de +0,55m faţă de NSS proiectat având lungimea de 230,00 m şi lăţimea de 3,00 m. Distanţa de la marginea peronului la axul căii ferate va fi de 1725mm. S-au prevăzut rampe pentru persoanele cu dizabilităţi şi scări de acces la peroane. Adiacent peronului din faţa gării se prevede o alee pietonală pe toată lungimea acestuia. Situația actuală a obiectivului de investiție și lucrările propuse sunt prezentate în documentația anexată, Studiu de Fezabilitate, Document de avizare SRCF Craiova nr. 72/2/220/24.05.2023; Document de avizare CTE CNCF CFR SA nr.53/04.07.2023. Durata totală estimată a contractului este de 75 luni după cum urmează:  Elaborare Proiect Tehnic : 9 luni;  Execuție lucrări : 26 luni (inclusiv 6 luni – Perioada pentru sezonul rece, condiții meteo nefavorabile pentru execuția lucrărilor);  Perioada de garanție : 36 luni; Perioada de închidere: 4 luni. Durata de elaborare și avizare a proiectului tehnic şi a Documentaţiilor aferente acestei faze, inclusiv obţinerea Autorizaţiei de Construire este de 9 luni, din care: a) Elaborare proiect tehnic, inclusiv documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire necesară pentru Lucrările Permanente, la nivelul de calitate specificat în Lege şi în Contract (DTAC/DTAD/DTOE/PT/PTh-DE, obţinerea avize/acorduri, Avizare AFER etc. ) – 5 luni; b) Avizarea documentelor menţionate la punctul (a) de mai sus – 2 luni; c) Obţinere Autorizaţie de Construire – 2 luni. Se vor avea în vedere prevederile caietului de sarcini nr. 132/100/15.02.2024.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Lucrări
Clasificarea principală ( cpv ): 45210000 Lucrări de construcţii de clădiri
Clasificare suplimentară ( cpv ): 45234100 Lucrări de construcţii de căi ferate
Clasificare suplimentară ( cpv ): 45300000 Lucrări de instalaţii pentru clădiri
Clasificare suplimentară ( cpv ): 71322500 Servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Dolj ( RO411 )
Țara : România
Informații suplimentare : Statia CF Filiasi

5.1.3 Durata estimată

Durată : 75 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice finanțat integral sau parțial din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile din Programul Operaţional Transport (POT) 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Cerința nr. 1. Ofertanții, terții susținători și subcontractanții nu trebuie să se regăseasca în situațiile prevăzute la art. 177, 178 și 180 din Legea nr. 99/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerinţei: Se va completa DUAE de către operatorii economici participanţi la procedura de atribuire cu informaţiile aferente situaţiei lor(secţiunea "Motive de excludere" - pct. A, B si C). Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea entităţii contractante, doar de către ofertantul clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Aceste documente pot fi: 1. Certificate constatatoare privind lipsa datoriilor restante la momentul prezentării acestora, cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.); 2. Cazierul judiciar al operatorului economic şi al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, aşa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv; 3. După caz, documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogările prevăzute la art. 179 alin. (2) , art. 180 alin. (2), art. 184 din Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale. 4. Alte documente edificatoare, dupa caz Persoanele juridice străine vor prezenta orice documente edificatoare eliberate de instituţiile autorizate ale ţării de origine (certificate de atestare fiscală, caziere judiciare, alte documente echivalente, etc.) prin care sa dovedească faptul că şi-au îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat, în conformitate cu legislaţia naţională a ţării de rezidenţă a Ofertantului unic/ Ofertantului asociat/ Subcontractantului/ Terţului susţinător sau a ţării în care Ofertantul unic/ Ofertantul asociat/ Subcontractantul/ Terţul susţinător este stabilit. Din documentele edificatoare prezentate trebuie sa reiasă lipsa datoriilor restante la momentul prezentării acestora. Notă1: Răspunsurile la DUAE se completează în SICAP în mod direct după autentificare. Necompletarea DUAE odată cu oferta (inclusiv pentru asociat/terț susținător/subcontractant) atrage respingerea acesteia ca inacceptabilă. Nota 2: Nedepunerea DUAE odată cu oferta (inclusiv pentru asociat/terț susținător/ subcontractant) atrage respingerea acesteia ca inacceptabilă. Nedepunerea acordului de asociere și/sau a acordului de subcontractare și/sau a angajamentului ferm al terțului susținător odata cu DUAE atrage respingerea ofertei ca inacceptabilă (în temeiul art.202 din Legea nr.99/2016). În cazul în care în țara de origine sau țara în care este stabilit Ofertantul unic/ Ofertantul asociat/ Subcontractantul/ Tertul sustinator, nu se emit documente de natura celor prevăzute mai sus sau respectivele documente nu vizează toate situațiile prevăzute la 177, 178, 180 din Legea nr. 99/2016, entitatea contractantă are obligația de a accepta o declarație pe proprie răspundere sau, dacă în țara respectivă nu există prevederi legale referitoare la declarația pe propria răspundere, o declarație autentică dată în fața unui notar, a unei autorități administrative sau judiciare sau a unei asociații profesionale care are competențe în acest sens Cerința nr. 2. Informații privind neîncadrarea în prevederile art.73 din Legea nr. 99/2016. Modalitatea de îndeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa în acest sens DUAE, de către fiecare ofertant, ofertant asociat, terț susținător, subcontractant, cu informațiile aferente situației lor, urmând ca documentele justificative să fie prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. De asemenea, se vor depune declarații în conformitate cu art.73 din Legea nr. 99/2016 (Formularul nr.3 din secțiunea formulare și modele de documente) de către fiecare ofertant, ofertant asociat odată cu depunerea DUAE. În cazul unui grup de operatori economici care își depun ofertă comună, fiecare membru al grupului are obligația de a depune această declarație (fiecare membru al asocierii cât și fiecare subcontractant propus ți/sau terț susținător). Notă: 1. Documentele emise în altă limbă decât limba română trebuie să fie insoțite de traduceri autorizate în limba română. 2. În cazul în care există incertitudini în ceea ce privește situația personală a respectivilor ofertanți, entitatea contractantă are dreptul de a solicita, în mod direct, informații de la autoritățile competente care emit documente de natura celor prevăzute.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Cerința nr. 1. Forma de înregistrare. Obiectul de activitate. Operatorii economici care depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna din situatiile de anulare a constituirii, precum si faptul ca are capacitatea profesionala de a realiza activitatile ce fac obiectul contractului. Cerinta se aplica inclusiv pentru subcontractanti sau terti sustinatori care completeaza informatii aferente situatiei lor la nivelul unui DUAE distinct. Conform prevederilor Legii 129/2019 privind identificarea beneficiarului real, ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire, anterior atribuirii contractului, va depune Declarația privind beneficiarul real al persoanei juridice, inclusiv pentru asociat/ subcontractant/ terț susținător. Documentele se depun in limba romana, iar cele in alta limba vor fi insotite de traducere autorizata in limba romana. In cazul ofertelor comune (asocierii): Toti semnatarii acordului de asociere vor depune documentele de mai sus. Modalitatea de îndeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa în acest sens DUAE, de fiecare ofertant, ofertant asociat, terț susținător, subcontractant cu informațiile aferente situației lor, urmând ca documentele justificative să fie prezentate, la solicitarea entității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar, întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Documente suport DUAE: - Certificatul constatator emis de ONRC de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti/ teritorial, sau document edificator. - Pentru persoanele juridice fizice/ juridice străine: documente edificatoare care să dovedească o formă de înregistrare ca persoană juridică/fizică sau de atestare ori apartenență din punct de vedere profesional, în conformitate cu prevederile legale din țara în care ofertantul este rezident. Se depune de către fiecare ofertant/ ofertant asociat/ subcontractant/ terț susținător. Conform prevederilor Legii 129/2019 privind identificarea beneficiarului real, ofertantul castigator va depune o Declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, pentru Ofertantul unic/ Ofertantul asociat, subcontractanți și/sau terți susținători Notă: 1. În cazul unui grup de operatori economici care își depun ofertă comună, fiecare membru al grupului are obligația de a depune DUAE distinct. 2. În situația în care ofertantul beneficiază de susținere din partea unor terți sau în situația în care subcontractează parte din contract, acesta va prezenta certificat constatator și pentru terțul susținător/ subcontractant, declarați în DUAE. 3. Declarația DUAE se va completa, în SEAP, în mod direct, după autentificarea în sistem. Corespondent DUAE- Partea IV – Criterii de selecție – A- Capacitate de a corespunde cerințelor - Înscrierea în registrul relevant.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de lucrări: executarea de lucrări de tipul specificat
Descriere : Experienţa similară Pentru contractele de achizitie de lucrari: executarea de lucrari de tipul specificat Experiența similară pentru proiectare: Lista principalelor servicii prestate într-o perioadă care acopera cel ultimii 3 (trei) ani, din care sa reiasă prestarea de servicii similare, la nivelul unui contract/mai multe contracte în valoare individuala/cumulate de minim 878.500,00 lei fără TVA, duse la bun sfârșit. Experiența similară pentru executie: Lista lucrărilor realizate într-o perioada care acoperă cel mult ultimii 5 (cinci) ani, din care sa reiasă executarea de lucrări similare, la nivelul unui contract/mai multe contracte în valoare individuală/cumulate de minim 18.555.094,26 lei fără TVA, duse la bun sfârșit. Pentru proiectare, prin servicii similare se înteleg servicii de proiectare atat pentru constructii civile cat si in domeniul infrastructurii feroviare. Pentru execuţie lucrări, prin lucrări similare se înteleg atat lucrări de execuţie în domeniul constructii civile cat şi lucrări de construcţii in domeniul infrastructurii feroviare. Prin sintagma servicii duse la bun sfârşit se înţelege: a) Servicii recepţionate parţial, cu condiţia ca specificul contractului/activităţilor ce reprezintă experienţă similară să permita elaborarea unui livrabil care să poată fi utilizat de beneficiar ca rezultat independent; b) Servicii recepţionate la sfârşitul prestării; sfârşitul prestării nu presupune expirarea perioadei de garanţie, respectiv a perioadei de notificare a defectelor în cadrul contractelor. Prin sintagma lucrari duse la bun sfârşit se înţelege: a) lucrări recepţionate pe obiecte, care sunt însoţite de proces-verbal de recepţie întocmit în conformitate cu prevederile legale şi tehnice din domeniul din care face parte obiectul contractului; sau b) lucrări recepţionate însoţite de proces-verbal la terminarea lucrărilor; sau c) lucrări recepţionate însoţite de proces-verbal de recepţie finală. Daca un grup de operatori economici depune o oferta comuna, cerinta se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. In aceasta situatie, si ofertantul asociat va completa DUAE. De asemenea, impreuna cu oferta, se va incarca in SEAP si Acordul de Asociere, semnat cu semnatura electronica extinsa, in conditiile legii. In vederea indeplinirii cerintei, ofertantul poate beneficia de sustinerea unui/unor tert/terti, cu respectarea prevederilor art. 196 din Legea nr. 99/2016 si ale art. 55 din HG nr. 394/2016. In acest caz, tertul sustinator va completa DUAE. Se accepta si lucrari superioare din punct de vedere al complexitatii obiectului contractului. Ultimii 3 ani, respectiv 5 ani, se calculează prin raportare inversa de la data limită de depunere a ofertelor. În cazul decalării termenului limită de depunere a ofertei, perioada aferentă experienței similare se va extinde corespunzător cu numărul de zile de decalare. Conversia valorilor se va face la cursul mediu anual leu/valuta comunicat de BNR pentru anul respectiv. In cazul în care operatorul economic invoca susţinerea unui terţ sunt aplicabile prevederile capitolului V - Secţiunii a 6-a Paragraful 6 din Legea nr. 99/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerinţei: Se va completa DUAE de către operatorii economici participanţi la procedura de atribuire cu informaţiile aferente situaţiei lor. Documentele justificative (procese verbale de receptie/recomandări/ documente constatatoare etc.) pentru indeplinirea experientei similare urmează a fi prezentate, la solicitarea entitatii contractante, doar de către ofertantul clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Aceste documente vor fi prezentate si de catre Ofertantul asociat, in situatia in care resursele acestuia au fost luate in considerare pentru indeplinirea cerintei. Ofertantul clasat pe primul loc va prezenta Formularul - DECLARAŢIE PRIVIND EXPERIENŢA SIMILARĂ. În cazul în care ofertantul îşi demonstrează capacitatea tehnică şi profesională invocând şi susţinerea unui terţ/ unor terţi, acesta are obligația de a prezenta documente din care să rezulte modul de îndeplinire al angajamentului de susținere. În cazul în care beneficiază de susținerea unui terț, ofertantul va prezenta: - Angajamentul ferm, completat in conformitate cu formularul pus la dispoziția ofertanților de Entiatea Contractantă, privind susținerea capacității tehnice acordată de terțul susținător, Angajamentul ferm va fi încarcat în SEAP împreună cu oferta și va fi semnat cu semnatură electronică extinsă, în condițiile legii. - Documentele transmise ofertantului de către terțul/terții susținător/susținători, din care să rezulte modul efectiv prin care terțul/terții susținator/susținători va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de susținere, care se constituie în anexe la angajamentul ferm. Terțul susținător va dovedi prin documentele prezentate că deține toate resursele invocate ca element de susținere a ofertantului. Aceste documente vor fi încarcate în SEAP împreună cu Angajamentul ferm, completat in conformitate cu formularul pus la dispoziția ofertanților de Entiatea Contractantă și cu oferta, și vor fi semnate cu semnatură electronică extinsă, în condițiile legii. Se vor depune odată cu DUAE următoarele documente: angajamentul ferm al terțului susținător și documentele din care să rezulte modul efectiv prin care terțul/terții susținator/susținători va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament, acordul de subcontractare și/sau acordul de asociere, după caz. Nedepunerea acordului de asociere și/sau a acordului de subcontractare și/sau a angajamentului ferm al terțului susținător odata cu DUAE atrage respingerea ofertei ca inacceptabilă (în temeiul art.202 din Legea nr.99/2016). Necompletarea DUAE cu informatiile solicitate atrage respingerea ofertei ca inacceptabilă in conformitate cu prevederile art.143 alin.(2) lit b) din HG 394/2016.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Diplome de studii și calificări profesionale
Descriere : Operatorii economici ce depun oferta trebuie sa facă dovada ca detin Autorizatie de furnizor feroviar eliberata de AFER, insotita de agrementele tehnice feroviare, conform Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 290/13.04.2000 (art. 1, 2 și 7) și a HG nr. 626/1998 privind organizarea și functionarea Autoritatii Feroviare Romane (art. 1 alin. 2) sau echivalentul din tara ofertantului, valabile la data prezentatii, pentru categoriile de servicii/lucrari feroviare critice:  Autorizație de Furnizor feroviar pentru Servicii de proiectare în domeniul infrastructurii feroviare;  Autorizație de Furnizor feroviar pentru Construcția, întreținerea, repararea, modernizarea, consolidarea clădirilor cu specific feroviar și instalațiile aferente;  Agrement Tehnic feroviar pentru Servicii de proiectare în domeniul infrastructurii feroviare;  Agrement Tehnic feroviar pentru Construcția, întreținerea, repararea, modernizarea, consolidarea clădirilor cu specific feroviar și instalațiile aferente;  Autorizație de Furnizor feroviar pentru Lucrări de construcții peroane, cheiuri, rampe de încărcare/ descărcare, copertine, pasarele, etc;  Agrement de Furnizor feroviar pentru Lucrări de construcții peroane, cheiuri, rampe de încărcare/ descărcare, copertine, pasarele, etc;  Autorizație de Furnizor feroviar pentru Lucrări de construire, reparare, întreținere, modernizare, reabilitare ale liniilor de cale ferată și metrou;  Agrement de Furnizor feroviar pentru Lucrări de construire, reparare, întreținere, modernizare, reabilitare ale liniilor de cale ferată și metrou; Autorizatiile și agrementele solicitate mai sus trebuie sa fie valabile la data prezentarii documentelor. Autorizatiile și agrementele AFER trebuie sa fie valabile pe toata perioada de derulare a contractului. In caz contrar, ofertantul va depune odata cu autorizatia de furnizor feroviar și Agrementul tehnic feroviar un angajament pe proprie raspundere din care sa reiasa faptul că isi va mentine valabilitatea autorizatiilor și agrementelor AFER pe toata perioada de derulare a contractului. Agrementele echivalente emise de organisme (similare AFER-ului) din statele în care ofertantul este stabilit, trebuie sa fie recunoscute de AFER. Modalitatea de indeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa DUAE, urmand ca Autorizatia de furnizor feroviar și Agrementele tehnice feroviare și dupa caz angajamentul pe proprie raspundere din care sa reiasa faptul ca ofertantul isi va mentine valabilitatea autorizatiilor și agrementelor AFER pe toata perioada de derulare a contractului sa fie prezentate la solicitarea entitatii contractante doar de catre ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Nota:  se recomanda consultarea site-ului www.afer.ro.  în cazul unei oferte depusa de un grup de operatori economici, acestia trebuie sa respecte prevederile art. 58 alin.(1) din H.G. nr. 394/2016.  pentru persoanele fizice/ juridice straine, se vor prezenta documente echivalente emise în tara de rezidenta și care sa fie recunoscute de AFER.  în cazul în care operatorul economic intenţionează să subcontracteze o parte/ părţi din contract, vor fi respectate prevederile art. 202 alin.(3) din Legea nr. 99/2016 și prevederile art. 58 alin.(2) din H.G. nr. 394/2016.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Numărul membrilor personalului de conducere
Descriere : Declaraţie cu privire la numărul mediu anual de personal al operatorului economic care presetaza servicii si execută lucrări şi numărul personalului de conducere din ultimii 3 ani la care se vor atașa CV-urile persoanelor de conducere. Modalitatea de îndeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa DUAE de către operatorii economici participanţi la procedura de atribuire cu informaţiile aferente situaţiei lor. Documentele justificative care probeaza sustinerea cerintei urmeaza sa fie prezentate doar la solicitarea entitatii contractante, doar de către ofertantul clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Utilaje, instalații și echipament tehnic
Descriere : Declaraţie cu privire la utilajele, instalațiile și echipamentele tehnice la dispoziția operatorului economic care execută lucrări pentru executarea contractului. Modalitatea de îndeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa DUAE, urmând ca documentele justificative sa fie prezentate doar la solicitarea entităţii contractante de către ofertantul clasat pe locul I in clasamentul întocmit la finalizarea evaluării ofertelor.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : Potrivit art.185 alin (4) din Legea nr 99/2016 se va lua în considerare capacitatea tehnică şi profesională a subcontractanţilor propuşi pentru partea lor de implicare în contractul ce urmează să fie îndeplinit, dacă sunt prezentate documente relevante în acest sens. În cazul în care este identificată o situaţie de excludere, cu aplicarea în mod corespunzător a dispoziţiilor art. 184 din Legea nr.99/2016, entitatea contractanta solicita ofertantului o singura data să înlocuiască un subcontractant în legătura cu care a rezultat, în urma verificării, că se afla în această situaţie. Potrivit art. 68 alin. (1) şi (2) din Legea nr.99/2016 ofertantul va preciza în ofertă partea/părţile din contract pe care urmează să le subcontracteze şi datele de identificare ale subcontractanţilor propuşi, daca aceştia sunt cunoscuţi la momentul depunerii ofertei sau a solicitării de participare. Potrivit art. 58 alin.(2) din HG nr. 394/2016 subcontractantul trebuie sa deţină autorizaţia solicitată prin documentaţia de atribuire, cu condiţia ca acesta sa execute partea din contract pentru care este solicitata autorizaţia respectivă. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerinţei: Se va completa DUAE de către operatorii economici participanţi la procedura de atribuire cu informaţiile aferente situaţiei lor. Se va completa DUAE (ofertant şi subcontractant), urmând ca documentele justificative să fie prezentate doar la solicitarea entităţii contractante de către ofertantul clasat pe locul I în clasamentul întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Se solicită ofertantului, ca odată cu depunerea DUAE să prezinte acordul de subcontractare.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității
Descriere : Dovada implementării sistemului de management al calităţii în conformitate SR EN ISO 9001 sau echivalent pentru activitatea principală ce face obiectul contractului, prin prezentarea unor certificate acordate de organisme independente sau alte probe/dovezi care confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calităţii. Pentru situaţiile în care se depun oferte în asociere, cerința trebuie îndeplinită de fiecare membru al asocierii pentru partea din contract pe care o execută. Modalitatea de îndeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa cerinţa corespunzătoare in formularul DUAE. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea entităţii contractante, doar de către ofertantul clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Aceste documente pot fi: - un certificat acordat de un organism independent care atesta ca acesta are implementat si menţine, conform seriei de standarde ISO 9001 un sistem de management al calităţii pentru activitatea principală ce face obiectul contractului sau - orice alte probe/dovezi prin care să confirme asigurarea unui nivel corespunzător al calităţii în cazul în care se poate demonstra că operatorul economic nu a avut acces la un astfel de certificat sau nu are posibilitatea de a-l obţine în termenele stabilite, din motive care nu îi sunt imputabile. Valabilitatea documentului se va raporta la momentul prezentării acestuia. Ofertantii straini vor prezenta documentul in traducere in limba romana.
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Certificate emise de organisme independente cu privire la sistemele sau standardele de management de mediu
Descriere : Dovada implementării sistemului de management al mediului în conformitate SR EN ISO 14001 sau echivalent pentru activitatea principală ce face obiectul contractului, prin prezentarea unor certificate acordate de organisme independente sau alte probe/dovezi care confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calităţii. Pentru situaţiile în care se depun oferte în asociere, cerința trebuie îndeplinită de fiecare membru al asocierii pentru partea din contract pe care o execută. Modalitatea de îndeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa cerinţa corespunzătoare in formularul DUAE. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea entităţii contractante, doar de către ofertantul clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Aceste documente pot fi: - un certificat acordat de un organism independent care atesta ca acesta are implementat si menţine, conform seriei de standarde ISO 14001 un sistem de management al mediului pentru activitatea principală ce face obiectul contractului sau - orice alte probe/dovezi prin care să confirme asigurarea unui nivel corespunzător al managementului mediului în cazul în care se poate demonstra că operatorul economic nu a avut acces la un astfel de certificat sau nu are posibilitatea de a-l obţine în termenele stabilite, din motive care nu îi sunt imputabile. Valabilitatea documentului se va raporta la momentul prezentării acestuia. Ofertantii straini vor prezenta documentul in traducere in limba romana.
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Forma de înregistrare. Obiectul de activitate. Operatorii economici care depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna din situatiile de anulare a constituirii, precum si faptul ca are capacitatea profesionala de a realiza activitatile ce fac obiectul contractului. Cerinta se aplica inclusiv pentru subcontractanti sau terti sustinatori care completeaza informatii aferente situatiei lor la nivelul unui DUAE distinct. Conform prevederilor Legii 129/2019 privind identificarea beneficiarului real, Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire, va depune Declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, inclusiv pentru asociat/ subcontractant/ terț susținător. Nedepunerea Declaratiei privind beneficiarul real al persoanei juridice odată cu documentele justificative DUAE (inclusiv pentru asociat/terț susținător/ subcontractant) atrage respingerea ofertei. Documentele se depun in limba romana, iar cele in alta limba vor fi insotite de traducere autorizata in limba romana. In cazul ofertelor comune (asocierii): Toti semnatarii acordului de asociere vor depune documentele de mai sus. Modalitatea de îndeplinire și aplicabilitatea în cadrul procedurii: Se va completa în acest sens DUAE, de fiecare ofertant, ofertant asociat, terț susținător, subcontractant cu informațiile aferente situației lor, urmând ca documentele justificative să fie prezentate, la solicitarea entității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar, întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Documente suport DUAE: - Certificatul constatator emis de ONRC de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti/ teritorial, sau document edificator. - Pentru persoanele juridice fizice/ juridice străine: documente edificatoare care să dovedească o formă de înregistrare ca persoană juridică/fizică sau de atestare ori apartenență din punct de vedere profesional, în conformitate cu prevederile legale din țara în care ofertantul este rezident. Conform prevederilor Legii 129/2019 privind identificarea beneficiarului real, ofertantul castigator va depune o Declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, pentru Ofertantul unic/ Ofertantul asociat, subcontractanți și/sau terți susținători. Astfel: a) ofertanții ai căror acționari sunt persoane fizice sau persoane juridice înregistrate pe teritoriul României, vor depune Declaratia privind beneficiarul real al persoanei juridice emisa de ONRC de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti/ teritorial b) ofertantul/ofertanții declarat(i) câștigător(i) are/au în structura acționariatului entități juridice străine vor depune o declarație pe proprie răspundere dată de către reprezentantul legal, conform prevederilor articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, ce va conține datele privind beneficiarii reali ai entităților juridice străine (cel puțin numele, prenumele și data nașterii), în conformitate cu Legea 129/2019, cu completarile si modificarile ulterioare. c) ofertantii straini, înregistrati în afara Romaniei, vor depune documente justificative, certificate sau alte înscrisuri eliberate de autoritatea responsabila de datele beneficiarului real din tara ofertantului, insotit de traducerea in limba romana, certificate de traducători autorizați, în condițiile legii. d) ofertanții de tipul asociațiilor si fundațiilor vor depune un extras de la Ministerul Justiției (Registrul Național ONG) privind beneficiarii reali ai asociației/fundației; în cazul în care asociația/fundația este o entitate straină sau are beneficiari reali persoane străine, aceasta va depune o declarație pe proprie răspundere dată de către reprezentantul legal/președinte, conform prevederilor articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, ce va conține datele privind beneficiarii reali ai entităților juridice (cel puțin numele, prenumele și data nașterii), în conformitate cu Legea 129/2019, cu completările și modificările ulterioare. Se depun de către fiecare ofertant/ ofertant asociat/ subcontractant/ terț susținător. Notă: 1. În cazul unui grup de operatori economici care își depun ofertă comună, fiecare membru al grupului are obligația de a depune DUAE distinct. 2. În situația în care ofertantul beneficiază de susținere din partea unor terți sau în situația în care subcontractează parte din contract, acesta va prezenta certificat constatator și pentru terțul susținător/ subcontractant, declarați în DUAE. 3. Declarația DUAE se va completa, în SEAP, în mod direct, după autentificarea în sistem. Corespondent DUAE- Partea IV – Criterii de selecție – A- Capacitate de a corespunde cerințelor - Înscrierea în registrul relevant.
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Componenta tehnica
Descriere : Punctajul tehnic - Pt al ofertei tehnice se calculeaza astfel:  Pt= Pt1+Pt2+Pt3, unde: Pt1 – punctaj expert proiectare lucrări civile Pt2 – punctaj expert proiectare infrastructură şi suprastructură feroviară Pt3 – punctaj Manager de proiect  DESEMNAREA OFERTEI CÂSTIGATOARE Ofertele vor fi clasificate în ordinea descrescatoare a punctajului total, calculat conform formulei: • P total = Pf +Pt Pf = punctaj componenta financiara (factor 1 ) Pt = punctaj componenta tehnica (factor 2) unde Pf , Pt sunt punctajele acordate pentru cei 2 factori de evaluare. Oferta cu valoare P total = Pf + Pt cea mai mare va fi declarata câstigatoare. Punctajul maxim ce poate fi obtinut de catre un ofertant este de 100 de puncte. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obţinut la factorii de evaluare, în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situaţia în care egalitatea se menţine, entitatea contractantă va solicita noi propuneri financiare şi oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică. Pentru prezentarea unei noi propuneri financiare, entitatea contractanta va solicita reofertare prin intermediul platformei SEAP. Detalierea factorilor se regaseste in Anexa 1 la Instructiuni pentru ofertanti.
Ponderare (procentaj, valoare exactă) : 60
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100186586

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 10/12/2024 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 4 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 10/12/2024 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Informații suplimentare : Membrii comisiei de evaluare
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Condiții privind executarea contractului : Contractul sectorial de proiectare cu executie lucrare este supus conditiilor speciale conform documentatiei de atribuire
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 66. din Legea privind achizitiile sectoriale nr 99/2016
Acord financiar : Conform contract finantare
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Precizări privind termenul (termenele) pentru procedurile de contestare: Termenele de exercitare a căilor de atac sunt cele prevazute la art. 8 din Legea nr.101/2016 cu modificările și completările ulterioare.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție
Licitație electronică : nu

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : C.N.C.F. “C.F.R.” S.A. – SUCURSALA REGIONALA C.F. CRAIOVA – UNITATE OPERATIONALA
Organizația care primește cererile de participare : C.N.C.F. “C.F.R.” S.A. – SUCURSALA REGIONALA C.F. CRAIOVA – UNITATE OPERATIONALA
Organizația care prelucrează ofertele : C.N.C.F. “C.F.R.” S.A. – SUCURSALA REGIONALA C.F. CRAIOVA – UNITATE OPERATIONALA
TED eSender : Operator SEAP

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : C.N.C.F. “C.F.R.” S.A. – SUCURSALA REGIONALA C.F. CRAIOVA – UNITATE OPERATIONALA
Număr de înregistrare : 15603417
Adresă poștală : Strada: Decebal, nr. 1
Localitate : Craiova
Cod poștal : 200646
Subdiviziunea țării (NUTS) : Dolj ( RO411 )
Țara : România
Punct de contact : OVIDIU MARCULESCU
Telefon : +40 351403282
Adresa de internet : https://www.cfr.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiană, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: 020976
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 3032997
Fax : +40 3052889
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

11. Informații privind anunțul

11.1 Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : ba50c340-30ad-42ce-a448-88f613084715 - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 05/11/2024 15:17 +02:00
Data de expediere a anunțului eSender : 05/11/2024 14:00 +02:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română

11.2 Informații privind publicarea

Numărul de publicare al anunțului : 00673928-2024
Numărul ediției JO S : 216/2024
Data publicării : 06/11/2024