“Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția unui număr de 22 troleibuze din gama de 12 m cu autonomie de minim 20 km”

Obiectul contractului de achiziție publica “Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția unui număr de 22 troleibuze din gama de 12 m cu autonomie de minim 20 km”, conform specificațiilor din caietul de sarcini. Termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita …

CPV: 34622300 Oberleitungsbusse, 50113200 Wartung von Bussen
Frist:
10. März 2025 15:00
Art der Frist:
Angebotsabgabe
Ausführungsort:
“Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția unui număr de 22 troleibuze din gama de 12 m cu autonomie de minim 20 km”
Vergabestelle:
MUNICIPIUL BUCURESTI
Vergabenummer:
2024/1

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : MUNICIPIUL BUCURESTI
Forma juridică a achizitorului : Autoritate locală
Activitatea autorității contractante : Servicii publice generale

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : “Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția unui număr de 22 troleibuze din gama de 12 m cu autonomie de minim 20 km”
Descriere : Obiectul contractului de achiziție publica “Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția unui număr de 22 troleibuze din gama de 12 m cu autonomie de minim 20 km”, conform specificațiilor din caietul de sarcini. Termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare in legătura cu documentația de atribuire este de maxim 20 de zile înainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va răspunde in mod clar si complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare in a 11-a zi înainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă menționează că va răspunde la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit in Anunțul de participare. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP ( http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
Identificatorul procedurii : 03be5c45-8fb3-45d4-9261-95bc42fc3184
Identificator intern : 2024/1
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34622300 Troleibuze

2.1.3 Valoare

Valoarea estimată fără TVA : 71 500 000 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : 1.Completarea DUAE se va face accesând “Documentația din cadrul Anunțului de Participare ”. 2. Autoritatea contractanta are obligatia de a stabili oferta câstigatoare pe baza criteriului de atribuire precizat in Documentatia de Atribuire. Conform art. 139, alin (3) din H.G. nr. 395/2016, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obţinut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situaţia în care egalitatea se menţine, autoritatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare, şi oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică. 3. Cerințele tehnice definite la nivelul anunțului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producător, la mărci, brevete, tipuri, la o origine sau la o producție/metoda specifica de fabricație/prestare/execuție, vor fi înțelese ca fiind însoțite de mențiunea ”sau echivalent”. NOTA: Ofertantul unic/ Ofertantul asociat/Tertul sustinator/ Subcontractantul va completa DUAE - Sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie". In ceea ce priveste "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie", autoritatea contractanta solicita Ofertantului unic/Ofertantului asociat (daca este cazul)/Tertului sustinator (daca este cazul)/ Subcontractantului (daca este cazul) sa declare daca indeplineste sau nu toate criteriile de selectie stabilite in documentele achizitiei si mentionate in anuntul de participare. ATENTIE: Nedepunerea DUAE pentru ofertantul unic/ ofertantul asociat/ tertul sustinator/ subcontractant odata cu oferta atrage respingerea ofertei ca inacceptabila.
Temei juridic :
Directiva 2014/24/UE

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0000

Titlu : Default lot
Descriere : Obiectul contractului de achizitie publica “Innoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achizitia unui numar de 22 troleibuze din gama de 12 m cu autonomie de minim 20 km”, necesare îmbunătățirii transportului public de calatori in Municipiul București și crearea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, proiectat să promoveze dezvoltarea economică şi teritorială inclusiv din punct de vedere social şi să asigure o calitate ridicată a vieţii, prin conservarea mediului inconjurator si a eco sistemului uman, conform specificațiilor din caietul de sarcini. Durata contractului - Furnizorul se obligă să livreze produsele conform graficului de livrare menţionat în Anexa 1 la contract, în termen de maxim 12 luni de la data intrării în vigoare a contractului, la care se adaugă durata perioadei de garanție full warranty din oferta declarată câștigătoare, de minim 60 luni.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34622300 Troleibuze
Clasificare suplimentară ( cpv ): 50113200 Servicii de întreţinere a autobuzelor

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Municipiul București

5.1.3 Durata estimată

Durată : 72 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice finanțat integral sau parțial din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Cerințe: Ofertanții, terții susținători și subcontractanții nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art.164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările si completările ulterioare. Modalitatea de îndeplinire: In acest sens, Ofertantul unic/Ofertantul asociat/Subcontractantul/Terțul susținător va completa DUAE - "Motive de excludere" - Secțiunea A "Motive referitoare la condamnările penale", Secțiunea B "Motive legate de plata impozitelor sau a contribuțiilor la asigurările sociale", Secțiunea C "Motive legate de insolvență, conflicte de interese sau abateri profesionale".Documentele justificative actualizate care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE și urmează a fi prezentate, la solicitarea autorității contractante, doar ofertantului clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire, sunt: 1. Cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv; 2. Certificate constatatoare privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) valabile la momentul prezentării, pentru sediul principal documente din care să reiasă neîncadrarea în prevederile art. 165 alin. (1), iar pentru sediile secundare/punctele de lucru, o declarație pe propria răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate; După caz documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogările prevăzute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2), art. 171 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.Pentru persoanele juridice străine - în cazul în care în țara de origine sau țara în care este stabilit ofertantul/terțul susținător/subcontractantul nu se emit documente de natura celor prevăzute mai sus sau respectivele documente nu vizează toate situațiile prevăzute la art.164, 165 și 167, autoritatea contractantă accepta o declarație pe proprie răspundere sau, dacă în țara respectivă nu există prevederi legale referitoare la declarația pe propria răspundere, o declarație autentică dată în fața unui notar, a unei autorități administrative sau judiciare sau a unei asociații profesionale care are competențe în acest sens. -alte documente edificatoare, după caz. Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: Nicușor DAN - PRIMAR GENERAL al Municipiului București, Emanuela JUGUREANU - Director General - Direcția Generală Economică, Adrian IORDACHE - Director Executiv - Direcția Juridic, Tinel TICU - Director General - Direcția Generală Achiziții Publice, Dragoș DIMITRIU - Director Executiv - Direcția Proceduri. Ion -Victor TĂRTĂCUȚĂ - Director - Directia Transporturi, Orice operator economic care a depus oferta în mod individual sau în asociere, subcontractant sau terț, nu trebuie să se afle în niciuna dintre situațiile prevăzute de art. 59 si 60 din Legea nr. 98/2016 cu modificările și completările ulterioare, in acest sens se va completa DUAE "Motive de excludere" Secțiunea C "Motive legate de insolvență, conflicte de interese sau abateri profesionale". Ofertantii vor avea in vedere prevederile Instructiunii nr. 1 emisa de catre MDLPA, in vederea punerii in aplicare a prev. art. 22 alin. (2) , lit. d) din Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European si al Consiliului din 12 februarie 2021 si a instructiunii nr.6 revizia 2 din 07.06.2023 emisa de catre MIPE, respectiv: ”ofertantii declarati castigatori sunt obligati sa puna la dispozitia autoritatii contractante informatii cu privire la beneficiarul real a fondurilor alocate din PNRR, in intelesul art. 3, punctul 6 din Directiva (UE) 2015/849 a Parlamentului European si a Consiliului, al. art. 4^1 din Legea nr. 129/ 11.07.2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative si astfel cum sunt ele reglementate de obligatiile impuse de art. 22 alin. (2), lit. d) din Regulamentul (UE) 2021/ 241 a Parlamentului European si a Consiliului.(..). Dupa stabilirea clasamentului ofertelor, comisia de evaluare va solicita prezentarea documentelor, care contin informatiile cu privire la beneficiarul real a fondurilor alocate din PNRR odata cu documentele suport/ dovezile aferente informațiilor din DUAE depuse de catre ofertantul clasat pe primul loc. Colectarea partiala a datelor solicitate de art. 22 din Regulamentul RRF sau absenta lor, atrage dupa sine respingerea ofertei castigatoare sau, dupa caz, anularea procedurii de achizitie publica, in situatia depunerii unei singure oferte. În cazul în care oferta clasată pe primul loc este depusă de o asociere, fiecare asociat (inclusiv liderul) va prezenta documentele menționate mai sus pentru a demonstra îndeplinirea cerințelor. Documentele justificative trebuie depuse și de ofertantul asociat/subcontractant/terț susținător. Informațiile cuprinse în documentele prezentate trebuie să fie reale / actuale/ valide la data prezentării acestora.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Cerinta : Operatorii economici ce depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara de rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna din situatiile de anulare a constituirii, precum si faptul ca are capacitate profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul contractului. Modalitatea de îndeplinire: Ofertantul unic/ofertantul asociat/Subcontractantul va completa DUAE - sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul «α: indicația globală pentru toate criteriile de selecție". In ceea ce priveste "Criteriile de selectie" - punctul «α: indicația globală pentru toate criteriile de selecție", autoritatea contractanta solicita Ofertantului unic/Ofertantului asociat/Subcontractantului sa declare daca indeplineste sau nu toate criteriile de selectie stabilite in documentele achizitiei si mentionate in anuntul de participare. Ofertanul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autoritatii Contractante, Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial in integralitate, din care sa rezulte ca activitatea principala/ secundara pe care o desfasoara conform codificarii CAEN corespunde obiectului contractului. De asemenea, in Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial trebuie sa se regăsească si urmatoarele informatii: datele de identificare ale operatorului economic, actionarii/ asociatii, organele de conducere, administratorii, membrii Consiliului de Administratie, membrii Consiliului de Supraveghere, cotele de participare. Informatiile cuprinse in Certificatul constatator trebuie sa fie reale/actuale la momentul depunerii. Documentul justificativ care probează îndeplinirea cerintei, respectiv certificatul constatator emis de ONRC, sau în cazul ofertanților persoane juridice/fizice străine, documentele echivalente emise în țara de rezidență, însoțite de traducerea autorizată în limba română, urmează să fie prezentate, la solicitarea Autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire. Cerința de calificare nu poate fi îndeplinita prin intermediul unui terț susținător. Însă, în situația în care Ofertantul beneficiază de susținere din partea unor terți pentru alte cerințe de calificare, in condițiile legii, sau în situația în care subcontractează părți din contract, acesta va prezenta documentele care atestă formă de înregistrare şi pentru Terți susținători/Subcontractanți. Pentru subcontractanți obiectul de activitate înscris in documentele care atesta capacitatea de exercitare a activității profesionale va fi in concordanta cu partea din contract pe care aceștia o vor realiza. În cazul unei oferte comune condiția va fi îndeplinită individual de către fiecare membru al asocierii pentru partea din contract pe care o realizează.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Denumire : Specificati cifra de afaceri medie anuala Ofertantul (Op Ec individual sau Asociere de op ec) trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri anuală pentru ultimele 3 exercitii financiare încheiate (respectiv 2022, 2023, 2024) care trebuie sa fie cel putin egala cu: 71.500.000 lei
Descriere : Ofertantul unic/ ofertantul asociat/ tertul sustinator va completa, DUAE - sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie". In ceea ce priveste "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie", autoritatea contractanta solicita Ofertantului unic/Ofertantului asociat/Tertului sustinator sa declare daca indeplineste sau nu toate criteriile de selectie stabilite in documentele achizitiei si mentionate in anuntul de participare. Documentele justificative care probează îndeplinirea cerinței vor fi prezentate de către ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire la solicitarea AC: balanțe contabile/bilanțuri/ extrase de bilanț raport financiar / raport al cenzorilor/ raport de audit financiar/ declarații sau extrase bancare sau alte documente emise de organisme specializate din care sa rezulte cifra de afaceri (in lei) pe ultimii 3 ani (2022, 2023, 2024) pentru care exista exercițiu financiar încheiat. Aceste documente vor fi prezentate si de catre ofertantul asociat, in situatia in care resursele acestuia au fost luate in considerare pentru indeplinirea cerintei. Ofertantii nerezidenti vor prezenta traducerea autorizata in limba romana a documentelor solicitate mai sus. Pentru transformarea din Euro în Lei se va utiliza cursul mediu pentru anul: 2022 – 1 Euro= 4,9315 Lei, 2023 – 1 Euro= 4,9465 Lei, 2024 – 1 Euro= 4.9746 Lei. Pentru altă monedă decât Euro, se transformă în Euro, utilizându-se cursul mediu pentru anul 2022, 2023, 2024 publicat pe site-ul https://www.cursbnr.ro/curs-valutar-mediu. Nota 1: Dacă un grup de operatori economici depune o ofertă comună, cerinţa se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. în aceasta situaţie şi ofertantul asociat va completa DUAE - secţiunea "Criteriile de selecţie" - punctul A "Indicaţie globală pentru toate criteriile de selecţie". Nota 2: în vederea îndeplinirii cerinţei, ofertantul poate beneficia de susţinerea unui/unor terţ/terţi, cu respectarea prevederilor art. 182 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 48 din HG nr. 395/2016. în acest caz, terţul susţinător va completa DUAE - secţiunea "Criteriile de selecţie" - punctul A "Indicaţie globală pentru toate criteriile de selecţie". Nota 3: Dacă din motive obiective şi justificate operatorul economic nu este în măsură să prezinte documentele solicitate, acesta este autorizat să facă dovada situaţiei sale economice şi financiare prin orice alt document care poate fi considerat adecvat. Nota 4: în cazul în care beneficiază de susţinere din partea unui terţ, ofertantul va prezenta: a) Angajamentul ferm privind susţinerea economică şi financiară acordată de terţul susţinător, in conformitate cu Formularul nr.5 din Secţiunea Formulare. b) documentele transmise ofertantului de către terţul/terţii susţinător/susţinători, din care rezultă modul efectiv prin care terţul/terţii susţinător/susţinători va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de susţinere, care se constituie în anexe la angajamentul ferm. Angajamentul trebuie să fie explicit, scris şi necondiţionat, precizând fără echivoc cerinţa pentru care terţul înţelege să acorde susţinerea, precum şi modalitatea concretă de acordare a susţinerii, în condiţiile legii. Documentele prezentate trebuie să indice concret care sunt resursele financiare pe care terţul le va mobiliza în cazul în care ofertantul întâmpină dificultăţi pe parcursul derulării contractului sau se va afla în imposibilitatea derulării contractului, tipul acestor documente fiind determinat de obligaţiile asumate de ofertant şi terţul susţinător prin angajamentul ferm. Terţul susţinător va dovedi prin documentele prezentate că deţine toate resursele invocate ca element de susţinere a ofertantului. Aceste documente vor fi încărcate în SEAP împreună cu Angajamentul ferm şi cu oferta, şi vor fi semnate cu semnătură electronică extinsă, în condiţiile legii. Terţul/terţii ce asigură susţinerea economică şi financiară nu trebuie să se afle în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire conform prevederilor art.164,165 si 167 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Implementarea unui sistem de management al calității în conformitate cu SR EN ISO 9001 sau echivalent.
Descriere : Ofertantul trebuie sa facă dovada implementării sistemului de management al calității conform SR EN ISO 9001 sau echivalent pentru activitatea/activitățile principală/principale care face obiectul contractului, prin prezentarea unor certificate valabile emise de organisme de certificare acreditate sau alte probe/dovezi care confirma asigurarea unui nivel corespunzător al calității. Ofertantul/ofertantul asociat va completa DUAE - sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie". In ceea ce priveste "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie", autoritatea contractanta solicita Ofertantului unic/Ofertantului asociat sa declare daca indeplineste sau nu toate criteriile de selectie stabilite in documentele achizitiei si mentionate in anuntul de participare. Ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autoritatii Contractante, certificarile specifice, acordate de organisme independente, respectiv ISO 9001 sau echivalent sau orice alte probe sau dovezi, in masura in care probele/dovezile prezentate confirma asigurarea unui nivel corespunzator al calitatii, echivalent cu cel solicitat prin documentatia de atribuire, pentru fiecare asociat in parte, daca este cazul.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Ofertanţii trebuie să facă dovada că în ultimii 3 ani, calculați până la data limită de depunere a ofertelor au livrat produse similare de complexitate comparabilă cu cele care fac obiectul contractului de achiziţie publică, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privați, în valoare cumulată de cel puțin 71.500.000 lei, fără TVA la nivelul unuia sau mai multor contracte.
Descriere : Ofertanţii trebuie să facă dovada că în ultimii 3 ani, calculați până la data limită de depunere a ofertelor au furnizat/livrat produse similare de complexitate comparabilă cu cele care fac obiectul contractului de achiziţie publică, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privați, în valoare cumulată de cel puțin 71.500.000 lei, fără TVA la nivelul unuia sau mai multor contracte. În situația în care se decalează termenul limită de depunere al ofertelor, numărul de ani aferenți experienței similare se calculează prin raportare la data limită de depunere a ofertelor, astfel că perioada aferentă experienței similare (ultimii 3 ani împliniți la data termenului limită pentru depunerea ofertelor) se va extinde în mod corespunzător cu perioada de decalare. Prin produse „similare” de complexitate comparabilă cu cele care fac obiectul contractului de achiziţie publică, se înțeleg (ex: autovehicule de transport public cu tracțiune și frânare electrică, troleibuze) Pentru documentele justificative a căror valoare este exprimată în altă valută decât în LEI, pentru calculul echivalenței se va aplica cursul mediu anual lei/valută comunicat de BNR pentru fiecare an în parte. Experiența similară poate fi demonstrată prin orice document din care rezultă informațiile solicitate cum ar fi - copii ale contractelor prin care să se facă dovada că au fost livrate produse similare de complexitate comparabilă cu cele care fac obiectul achiziției. Din contractele prezentate trebuie să reiasă identitatea părților, valoarea produselor, perioada de desfășurare - pentru contractele care probează experiența similară, documente constatatoare/recomandări/ procese verbale de recepție emise de beneficiar privind modul de îndeplinire a obligațiilor contractuale. Ofertantul unic/ofertantul asociat/terţul susţinător/ Subcontractantul va completa DUAE - sectiunea "Criteriile de selectie" – punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie". In ceea ce priveste "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie", autoritatea contractanta solicita Ofertantului unic/Ofertantului asociat/Tertului sustinator Subcontractantul sa declare daca indeplineste sau nu toate criteriile de selectie stabilite in documentele achizitiei si mentionate in anuntul de participare. Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autorității Contractante, următoarele documente justificative care probează îndeplinirea cerinței si anume: certificate/ documente constatatoare/recomandări/ procese verbale de recepție emise de beneficiar privind modul de îndeplinire a obligațiilor contractuale sau alte documente echivalente.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : NFORMAŢII DESPRE ASOCIERE - daca este cazul
Descriere : Modalitatea de indepiinire: Daca un grup de operatori economici depune o oferta comuna, cerința se demonstrează prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. In aceasta situatie, si ofertantul asociat va completa DUAE - sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicație globala pentru toate criteriile de selectie". În ceea ce privește "Criteriile de selecție" - punctul A "Indicație globala pentru toate criteriile de selecție", autoritatea contractanta solicita și Ofertantului/Ofertanților asociat/asociați să declare daca îndeplinește/îndeplinesc sau nu toate criteriile de selecție stabilite in documentele achiziției si menționate in anunțul de participare. De asemenea, impreuna cu oferta, se va încarcă in SEAP si Acordul de Asociere, semnat cu semnatura electronica extinsa, in condiţiile legii. Daca oferta este declarata câștigătoare, ofertanții asociați vor prezenta achizitorului înainte de semnarea contractului acordul de asociere autentificat. Se va completa Formularul 3 din Secțiunea Formulare model „Acord de asociere". Acordul de asociere va purta obligatoriu nr. de înregistrare si va fi semnat de toti membrii asocierii. Oferta trebuie sa cuprindă acordul de asociere în care sa se menționeze ca toți asociații își asuma răspunderea solidara pentru îndeplinirea contractului, ca liderul asocierii este împuternicit sa se oblige si sa primească instrucțiuni de la si în numele tuturor asociaților individual si colectiv, si ca liderul asocierii este responsabil pentru îndeplinirea contractului
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : INFORMAŢII PRIVIND TERTII SUSŢINĂTORI - daca este cazul
Descriere : In vederea îndeplinirii cerinţei, ofertantul poate beneficia de susţinerea unui/unor terţi, cu respectarea prevederilor art. 182 din Legea nr. 98/2016 si ale art. 48 din HG nr. 395/2016. In acest caz, terţul susţinător va completa DUAE - secţiunea "Criteriile de selecţie" - punctul A "Indicaţie globala pentru toate criteriile de selecţie". În ceea ce privește "Criteriile de selecție" - punctul A "Indicație globala pentru toate criteriile de selecție", autoritatea contractanta solicita și Terțului susținător/Terților susținători să declare daca îndeplinește/îndeplinesc sau nu toate criteriile de selecție stabilite in documentele achiziției si menționate in anunțul de participare. Se va prezenta Angajamentul ferm privind susţinerea capacitaţii tehnice acordata de terţul susţinător, in conformitate cu Formularul nr.4 din Secţiunea Formulare. -Terţul/terţi ce asigura susţinerea capacitaţii tehnice nu trebuie sa se afle în situaţia care determina excluderea din procedura de atribuire conform prevederilor art. 164,165 si 167 din Legea nr. 98/2016. In cazul in care beneficiază de susţinerea unui/ unor terţ/terţi, ofertantul are obligaţia odată cu angajamentul de susţinere, să prezinte: a)documentele transmise ofertantului de către terţul/terţii susţinător/susţinători, din care sa rezulte modul efectiv prin care terţul/terţii susţinător/susţinători va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de susţinere, care se constituie in anexe la angajamentul ferm. Documentele prezentate trebuie sa indice concret care sunt resursele (materiale/ umane/ tehnice/ etc.) pe care terţul le va mobiliza in cazul in care ofertantul întâmpina dificultăţi pe parcursul derulării contractului sau se va afla in imposibilitatea derulării contractului, tipul acestor documente fiind determinat de obligaţiile asumate de ofertant si terţul susţinător prin angajamentul ferm. Terţul susţinător va dovedi prin documentele prezentate ca deţine toate resursele invocate ca element de susţinere a ofertantului. b)documente/recomandări emise de beneficiarul serviciilor si/sau Procese verbale de recepţie si/sau Documente constatatoare emise de autorităţile contractante din care sa reiasă toate elementele necesare pentru confirmarea îndeplinirii cerinţei de capacitate tehnica. Aceste documente vor fi depuse împreuna cu Angajamentul ferm si vor fi semnate cu semnătură electronica extinsa, in condiţiile legii.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : Ofertantul are obligația de a preciza partea/părțile din contract pe care urmează să le subcontracteze și datele de recunoaștere ale subcontractanților propuși, in conformitate cu prevederile art.174 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. Modalitatea de indeplinire: In cazul in care Ofertantul va subcontracta o parte din contract, Ofertantul are obligatia de a completa, D.U.A.E.- sectiunea "Criteriile de selectie" - punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie". De asemenea, fiecare subcontractant va completa un formular D.U.A.E. separat care sa cuprinda informatiile solicitate in Sectiunile "Motive de excludere"; "Criteriile de selectie" – punctul A "Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie" (numai in situatia in care resursele sale sunt utilizate pentru indeplinirea criteriului referitor la capacitatea tehnica). În ceea ce privește "Criteriile de selecție" - punctul A "Indicație globala pentru toate criteriile de selecție", autoritatea contractanta solicita și Subcontractantului / Subcontractanților să declare daca îndeplinește/îndeplinesc sau nu toate criteriile de selecție stabilite in documentele achiziției si menționate in anunțul de participare (numai in situatia in care resursele sale/lor sunt utilizate pentru indeplinirea criteriului referitor la capacitatea tehnica) Ofertantul va prezenta odată cu depunerea ofertei, acordul de subcontractare. De asemenea, ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire, asupra ofertelor admisibile anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autorității Contractante, va prezenta, daca este cazul, documente relevante referitoare la capacitatea tehnica a subcontractanților propuși cu privire la partea/părțile din contract pe care aceștia urmează sa o/le îndeplinească efectiv. Autoritatea Contractanta are obligația de a solicita, anterior atribuirii contractului, prezentarea contractului/contractelor încheiate intre contractant si subcontractantul/subcontractanții nominalizat/nominalizați in oferta, astfel încât activitățile ce revin acestuia/acestora, precum si sumele aferente prestațiilor, sa fie cuprinse în contractul de achiziție publică. Răspunderea contractantului în ceea ce privește modul de îndeplinire a contractului nu este diminuata în cazul în care o parte/ părți din acesta sunt îndeplinite de subcontractanți. Contractele încheiate intre contractant si subcontractanți vor deveni anexe la contractul încheiat intre Autoritatea contractanta si acesta. Documentele justificative, actualizate urmează a fi prezentate, la solicitarea Autoritatea contractanta, in conf. cu art. 196 alin (2) din Legea 98/2016, de către ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : 2.1.GARANŢIE DE TIP „FULL WARRANTY”, suplimentară garanției minime obligatorii Gx (factor de maxim)
Descriere : Punctajul acordat pentru factorul de evaluare: Garanția de tip „FULL WARRANTY” (factor de maxim) se acordă astfel: - Pentru cea mai mare garantie de tip „FULL WARRANTY” ofertată Gxmax se acordă punctajul maxim Pmax = 20 puncte; - Pentru alte valori ale acestui factor, punctajul se acordă astfel: Pctjn = (Gxn / Gxmax) x 20 puncte Unde Gxn este garanția de tip „FULL WARRANTY” ofertată în cadrul ofertei „n”, iar Gxmax este valoarea garanției „FULL WARRANTY” care a obținut punctajul maxim (care nu va putea fi mai mare de 8 ani). Perioada minimă pentru garanția de tip „FULL WARRANTY”, care va fi punctată este de minim 1 an suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 70.000 km. Garanția de tip „FULL WARRANTY” oferită suplimentar se va oferta în pachete de câte 1 an, respectiv 70.000 km. Ofertele cu perioada de garanție mai mica decăt garanția minima acceptată, conform caietului de sarcini, respectiv de minim 5 ani sau 350.000 Km vor fi considerate neconforme. De asemenea, nu se vor puncta în plus garanțiile de tip „FULL WARRANTY” ofertate mai mari de 8 ani. Se va puncta pe baza angajamentului ferm semnat de ofertant și depus la ofertă. Garanția de tip „FULL WARRANTY” ofertată de 5 ani nu va fi punctată, aceasta fiind cerința minimă obligatorie de îndeplinit în caietul de sarcini.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : 2.2.Eficiență energetică kWh/km (factor de minim) pentru Sistemul Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE)
Descriere : Punctajul se acordă astfel: - pentru valoarea cea mai mica de energie consumata pe ciclu SORT 1 (cmin) se acordă punctajul maxim alocat, respectiv 15 puncte; - pentru alta valoare (cn), decât valoarea cea mai mica de energie consumata, punctajul Pctj.n se acordă astfel: Pctj.n = (cmin/cn ) × 15 puncte unde: cn = valoarea energiei consumate pe ciclu SORT 1 (kWh/km) pentru troleibuzul cu autonomie din oferta n; cmin = cea mai mica valoare de energie consumata pe ciclu SORT 1 (dintre ofertele prezentate). Pentru evaluarea factorului, ofertantul va atașa obligatoriu la ofertă buletinul E-SORT ciclul 1 (urban greu), în care să fie menționate explicit marca, tipul și denumirea comercială a troleibuzului cu autonomie ofertat, prin care este stabilita energia consumata pe ciclul SORT 1 conform cerințelor din caietul de sarcini.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 15
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : 2.3.CAPABILITATE DE LIVRARE (redimensionarea graficului de livrare astfel încât tot lotul de 22 de troleibuze cu autonomie să fie livrat mai devreme de 12 luni) – factor de minim
Descriere : Punctajul se acordă astfel: - pentru capabilitatea ofertantului de a livra în cel mai scurt timp (de la semnarea contractului) tot lotul de troleibuze cu autonomie, Cap.liv.min se acordă punctajul maxim alocat, respectiv 10 puncte; - pentru altă capacitate Cap.liv.n, decât capabilitatea de livrare cea mai bună ofertată (în cel mai scurt timp de la semnarea contractului), punctajul Pctj.n se acordă astfel: Pctj.n = (Cap.liv.min /Cap.liv.n) x 10 puncte Cap.liv.min = capabilitatea de livrare minimă dintre ofertele prezentate – capabilitatea ofertantului de a livra în cel mai scurt timp (de la semnarea contractului) tot lotul de troleibuze cu autonomie. Cap.liv.n = capabilitatea de livrare din ofertă n – capabilitatea de a livra într-un anumit număr de luni tot lotul de troleibuze cu autonomie a ofertantului n. Se va puncta pe baza graficului de livrare și a angajamentului ferm semnat de ofertant. Capabilitățile de livrare ale ofertanților în baza cărora se va puncta factorul de evaluare, respectiv vor fi folosite în formula prezentată mai sus, vor fi exprimate în numărul de luni de la semnarea contractului în care vor fi livrate toate troleibuzele cu autonomie.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 10
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : 2.4. Punctajul acordat pentru factorul de evaluare - Capacitatea de transport (nr. total de calatori ) (factor de maxim)
Descriere : Punctajul se acorda astfel: - pentru capacitatea de transport maxima Ctmax se acorda punctajul maxim alocat, respectiv 15 puncte; - pentru alta capacitate Ctn, decat capacitatea maxima, punctajul Pn se acorda astfel: Pn = (Ctn/Ctmax) x 15 puncte Ctmax = Capacitatea de transport maxima dintre troleibuzele ofertate ; Ctn = Capacitatea de transport pentru troleibuzul n. La ofertă se va atașa obligatoriu Fișa de informații prevazută în Regulamentul nr.107 privind omologarea de tip pentru vehiculele din categoriile M2 sau M3 în ceea ce privește caracteristicile generale de construcție ale acestora depusă in documentația privind omologarea CEE de tip. Referitor la capacitatea de transport în fișă se vor evidenția, în afară de scaunul conducătorului auto, numărul total de pasageri (pe scaune, în picioare și în scaune cu rotile), suprafața disponibilă pentru pasageri (m2) și numărul de scaune rabatabile. Numărul de scaune rabatabile care se pot monta în salonul troleibuzului în zona rezervată pentru scaunul cu rotile și zona rezervată căruciorului Mama și copilul nu se vor lua în calculul capacității maxime de transport. Fișa de informații va fi semnată și ștampilată de ofertant. Pentru acordarea punctajului de evaluare se va lua in calcul numărul total de pasageri prezentat in fisa de informatii. Datele declarate in fisa de informatii, respectiv numărul total pasageri (inclusiv locul conducatorului auto), numar în picioare, număr scaune cu rotile și număr scaune rabatabile se vor prelua atât in certificatul de conformitate (COC), cat si in cartea de identitate a vehiculului.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 15
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100190599

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 10/03/2025 15:00 +02:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 8 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 10/03/2025 15:00 +02:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform prevederilor art. 53. din Legea nr 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor -
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Eventualele contestații se pot depune la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și vor fi soluționate potrivit Legii nr.101/2016, cu modificările și completările ulterioare.
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : MUNICIPIUL BUCURESTI -
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac : DIRECTIA GENERALA ACHIZITII PUBLICE -
Organizația care primește cererile de participare : MUNICIPIUL BUCURESTI -
Organizația care prelucrează ofertele : MUNICIPIUL BUCURESTI -

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : MUNICIPIUL BUCURESTI
Număr de înregistrare : 4267117
Adresă poștală : Strada: Regina Elisabeta, nr. 47
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 050013
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Ionela Tirlescu
Telefon : +40 213055530
Fax : +40 213055587
Adresa de internet : https://www.pmb.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0005

Denumire oficială : DIRECTIA GENERALA ACHIZITII PUBLICE
Număr de înregistrare : 4267117_3
Adresă poștală : B-dul Regina Elisabeta, nr. 47 , sector 5
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 050013
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213055530
Fax : +40 213055530
Adresa de internet : https://www.pmb.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația care furnizează mai multe informații cu privire la căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiana, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: -
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 213032997
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender
Informații privind anunțul
Identificatorul/versiunea anunțului : 26d6debd-88d4-40f9-84a2-faeb0e8f2062 - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 31/01/2025 13:33 +02:00
Data de expediere a anunțului eSender : 31/01/2025 12:01 +02:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română
Numărul de publicare al anunțului : 00073289-2025
Numărul ediției JO S : 23/2025
Data publicării : 03/02/2025